4237
-
MrAndree #3150 Szóval a lehető legjobb design = ami neked tetszik. Oké. :) -
BreakDown89 #3149 Eos után, amikor visszatérnék a Nexusra, befagy a játék. Valaki tapasztalt már ilyet? Átvezető videó jön, ahogy száll le a Tempest, és onnantól nincs tovább. Hiába töltöm be újra a legutolsó mentést. Valaki valami okosságot ez ügyben? -
Nirz #3148 Sex sells, egyébként legyen már alap hogy a lehető legjobb dizájnt nyújtsák és ne a dagadt femináci vagy SJW igényekhez igazítsák a játékot, szociális igazságnak és propagandának semmi helye nem szabadna lenni a szórakoztatásban, a másik ami röhej mikor vmi karakter az első pár szó után közli hogy transgender... WTF???? Ez kemény SJW politika -
...eeees akkor meg is erkeztunk, innen mar csak egy lepes az ezt kovetkezo csocsos-pinas ps kep (keves, atlatszo szexi ruhaban), mert hat na, ezt kivanja az ezerfeju cezar.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.26. 19:47:22 -
Teljesen elfogadható a default FemRyder is:
Tök jól elvagyok vele. :)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.26. 19:46:49 -
Nirz #3145 Jah az egyiket SJWare csinálta a másikat nem. -
FartingSquirrel #3144 Mintha valaki panaszkodott volna nemrég, hogy a Tempesten szokatlan FPS dropok vannak. Nekem is volt. Az AO-t levettem sima HBAO-ra, és úgy tűnik, ez megoldotta. -
Üdv az interneten. Remélem nem kell megint elmagyarázni mi a különbség a kettő között. -
A Gorillaz így képzeli el az Andromédát:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.26. 19:38:16 -
Nirz #3141 -
Olvasd el akkor mit is írtál. Hogy lehet azt félre értelmezni, mint pl. "hiányosságait azzal egészítik ki" és "ez pont fordítva van". Ugye magyar az anyanyelved?
Majd ismét a ja, de mást gondoltam: tudod hogy, írták csak gondoltad...
Nevetséges vagy. Te csak gondolsz, de írni nem tudsz. Vagy egyik sem?
Először nevettem rajtad. Most már sírok. :D
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 18:43:20 -
Although #3139 Az, hogy akció vagy izometrikus az rpg, legfeljebb a harcrendszert érinti. Egy jó akció rpgbe is mint az ME1 vagy a Kotor vannak dolgok, amik talán megszokás kérdése talán, fejtörős kincskeresés, jó karakterek, sztori. Tényleg attól függ mit tartunk fontosnak ahogy nézem Sanya, én és még sokan a karaktereket, a történetet, abba tudunk belefeledkezni. Ez nem jelenti a többi nem fontos. Mindenki tudja neki mi a maradandó élmény. Nem gondolom a csili-vili látvány maradandó tud lenni.
És igen vannak akik a cselekményt.
Edit: Más, elmélkedtem rajta, akkor is ennyire alacsony lenne a user score ha nem az EA kezében lenne a Bio.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.26. 18:40:10 -
Pares #3138 "A lényeg, hogy ezek az izometrikus, szöveges szerepjátékok az audio-vizuális korlátaikat/hiányosságaikat a játékmechanika komplexitásával egészítik ki. Az akció-szerepjátékoknál ez pont fordítva van, és gyakorlatilag interaktív filmekről van szó. A köretet leszámítva ugyan úgy a szerepjátszásról szól mindkettő. És az, hogy az egyik stílusba beleerőltetik a másik stílus jellegzetességeit, akár az élvezhetőség kárára is mehet (lásd ME1)."
Az, hogy ebből egy kiragadott részletet (szándékosan) félreértelmezel, csak téged minősít. Olyan alapvető különbségek/ellentétek vannak a klasszikus izometrikus szerepjátékok és az akció-szerepjátékok között, amik miatt az előbbiekből nem minden (vagy nem olyan mennyiségben/formában) illik bele az utóbbiakba.
"Példát minek mondjak. Írtak már jó néhányat, de azok felett "véletlenül" átszalad az értelmező kéziszótárad."
Ja, csak gondoltam, hogy ha ilyen súlyos dolgokat állítasz, akkor kapásból tudsz mondani legalább egy dolgot... -
Inkább hármat, az elöző részt is addig tartott leforditani. -
BreakDown89 #3136 Szerintem egy évet nyugodtan lehet számolni rá. -
FartingSquirrel #3135 Dehogynem, de azért a közeljövőben ne várd. -
sziasztok amig denuvos addig nem tudnak rá magyarítást csinálni? -
Ja hogy találjuk ki mire gondolsz abból, hogy mást írsz vagy most már mást "gondolsz"? :D
Példát minek mondjak. Írtak már jó néhányat, de azok felett "véletlenül" átszalad az értelmező kéziszótárad.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 16:35:54 -
Pares #3132 "Elsőt nem hülyéknek csinálták. Ugyan úgy akció szerepjáték volt, még sem kellett butának és végletekig leegyszerűsítettnek lennie hozzá."
Na ne nevettes, tudsz is mondani példát az ilyen ordas nagy baromságokra?
"Nem tudom megszámolni két kezemen és lábamon annyi példa van rá, hogy mind az akció, mind a komplex RPG rész megfér egymással igen csak jól."
Nem arról beszéltem, hogy az akció és komplex rpg rész megfér-e egymás mellett, hanem hogy milyen mértékben párosulnak egyik vagy másik stílushoz anélkül, hogy a játékélmény rovására mennének. -
Jó ez tény, de már ott is elég jó AI-k vannak, amik "programozhatóak". Meg lehet oldani a problémát. Persze ha uralni kell minden lépést áttekinthetőbb az izonometrikus, de ez is megoldható.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 16:28:56 -
Nem egészen van ugy, egy csapatalapú hc rpg-nél ahol 5-6 embert írányitasz egyértelmüen az izometrikus nézet a legjobb. -
FartingSquirrel #3129 Azért vannak utalások. A geth-eket már nem egyszer megemlítették, akárcsak a Citadelt, de lehetne még sorolni: Tuchanka; genophage; Sur'Kesh; Asari Commando; Ardat Yakshi; stb. stb.
Ha a párbeszédekben nem is, a Codexben minimum említésre kerülnek a világ fontosabb eseményei, helyszínei, egyéb dolgai. -
Ez teljesen normális. Bár szeretem a classic RPG-ket és játszom velük, de magam is azért már jobban preferálom a TPS vagy FPS nézetet és "filmszerű" körítést, viszont a sztori és karakterek lehetőleg ne legyenek érdektelenek, egysíkúak, sekélyesek. Persze az érdektelenségnek is vannak fokozatai. :D.
Szerintem a classic RPG-kel játszók többsége is inkább a másik megjelenítést kedveli jobban, de sajnos kevés az olyan akció vagy filmszerű RPG, ahol nem spórolnak sztori, karakterek kidolgozottságán és máson, hiszen rengeteg időt visz el ez is.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 16:18:55 -
Furcsa fazon vagy mert férfi létedre bezzeg egy nagy csöcsü leszbikus csaj szerepébe meg tökéletesen bele tudod élni magad... -
MrAndree #3126 Viszont ami (számomra) nagyon nem fér meg együtt az az izometrikus nézet és a történetmesélés. Nem tudom beleélni magam egy olyan sztoriba amiben "lebegő fejek" beszélgetnek, sokszor ráadásul csak írott formában. Ja amúgy szeretek olvasni könyveket, de játékban valahogy ez mégse fekszik és így lehet bármilyen jó játék egy PoE vagy Torment, sose fog annyira tetszeni mint egy Andromeda. -
Szerintem is az első volt a legjobb. Egyedül a sok unalmas anyagkeresgélés vált hátrányára. Ugyan úgy akció szerepjáték volt, még sem kellett butának és végletekig leegyszerűsítettnek lennie hozzá a játéknak.
A második is nagyon jó volt. Volt amit előnyére változtattak, volt amit nem. A harmadik pedig... Na ennél egyből meglátszott, hogy már nem az addigi (más dolgok okán is elismert) író írta a történetet, karaktereket. (Az újnál pedig még jobban látszik.)
Ami pedig Pares mond szimplán nem állja meg a helyét, de ezt tőle megszokhatott:
A lényeg, hogy ezek az izometrikus, szöveges szerepjátékok az audio-vizuális korlátaikat/hiányosságaikat a játékmechanika komplexitásával egészítik ki. Az akció-szerepjátékoknál ez pont fordítva van...
Nem tudom megszámolni két kezemen és lábamon annyi példa van rá, hogy mind az akció, mind a komplex RPG rész igen jól megfér egymással egy játékban.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 15:58:42 -
sanya200 #3124 Ízlés kérdése,technikailag,játékmenetileg fejlettebb volt a 2. rész,elég a fedezékrendszert ha megnézzzük.De összességében vhogy az első jobban bejött.Pl tetszett hogy ha biotikus támadás ért magatehetetlen voltál x ideig.A 2-ben ezt megoldották azzal hogy lement a hp.Kicsit olyan érthetetlen legalábbis "realitás" szempontjából hogy te dobálhatsz emelgethetsz mindenkit de rád nem hat a biotika,legalábbis nem úgy ahogy másra.Pedig dobott volna a játékmeneten.Az tetszett az első részben hogy volt olyan armorba rakható cucc amivel lehetett növelni a biotikus ellenállást.
Azért kicsit olyan mintha a jedik az erővel dobálhatnak mindenkit de mikor egy sithel fut össze nem tudnak egymásra hatni az erővel :D kicsit hülyén nézett ki volna a film.Tudom szőrszálhasogatás de mindegy. -
Nem vagy egyedül szerintem is az első rész volt toronymagasan a legjobb minden elemében de ez persze szubjektiv, kivéve a storyt mert az objektiven is ott volt a legjobb és epikusabb és a második részben a leggagyibb / illetve ahogy olvasom ebben a részben a leggyengébb de mivel még nem játszottam vele ez se megcáfolni se megerösiteni nem tudom /.
A harmadik részben már probáltak viszahozni néhány elemet az elsöből igy az már emészthetöbb volt számomra viszont még az is messze volt az első résztöl de mindenképp jobb volt mint a második, szvsz. -
Azert 600 ev az 600 ev, de meg igy is vannak elrejtett fel mondatok es kapcsolodo NPC-k (kollegak, szulok, csaladtagok), akik osszekotik a ket sztorit. -
sanya200 #3121 Bocs lehet az én hibám de bennem a legnagyobb nyomot az me1 hagyta.Valahogy a 3 már egyáltalán nem dobott fel annyira.A 2 még kivétel azt vagy 20x toltam végig.Az elsőt csak 7x kb de utána már kezdett unalmas lenni vhogy.De maga a sztoriszál..stb sokkal nagyobb hatással volt rám mint az összes többi rész.A 3-al toltam a legkevesebbet 2-3 végigjátszás ha megvolt.Az utolsó pár küldetésnél már nem igazán volt kedvem továbbvinni.De addig tetszett.Nem a vége a bajom félreértés ne essék csak egyszerűen azután hogy landoltunk londonban vhogy elveszett a varázsa,lehet túlzottan darkos mivolta miatt. -
+1 :)
Egy valami azért zavar egy picit. 15 óra játék után nem nagyon találkoztam utalással a shep felé világra :( -
Pares #3119 
"A ME a 2. rész óta süllyed, egyre butítottabb az egész, egyre egyszerűbb."
A ME2 több tekintetben is "egyszerűbb" volt az ME1-nél, de a kevesebb néha több tökéletesen érvényesült, mert az ME1 tele volt felesleges és kidolgozatlan dolgokkal, amik csak azért kerültek bele a játékba, hogy megfeleljenek azoknak a sztereotípiáknak, amiket a szerepjátékok köré felépítettek. Mindezek csak elvettek a játékélményből.
Az első részben az inventory és loot rendszer merem állítani, hogy egy hulladék volt. E tekintetben sokkal jobb volt a ME2 rendszere, ahol a sok copy-past átszinezett fegyver helyett kevesebb, de jóval változatosabb fegyver arzenált kaptunk. Arról nem is beszélve, hogy már az ME1 közepe felé annyi fegyvert lehetett találni, hogy több millió kreditje és szinte végtelen mennyiségű omni-gelje lehett az embernek... Az egész egyszerűen nem működött.
A Mako-val való "felfedezés" az első néhány bolygón még érdekes volt, aztán nagyon gyorsan érdektelenné és időpazarlóvá vált a retardált random generált terep és a copy-paste bázisok és a copy-paste mellékküldetések miatt. Mindezek összességében inkább elvettek az élvezetből, mint hozzátettek. Főleg ha az ember olyan mint én, és arra törekszik, hogy minden mellékküldetést megcsináljon, és mindent bejárjon a 100%-os végigjátszáshoz. A ME2-ben ezt is sokkal jobban megoldották. Igaz, nem lehetett tűhegyre hasonlító hegyeken rallizni, de ehelyett minden egyes mellékküldetés egy egyedi, jól kidolgozott bolygón vagy bázison volt.
A skillek terén szerintem szintén sokkal élvezetesebb és jutalmazóbb a ME2 megoldása az ME1-ével szemben, vagyis hogy a kismillió, 1%-ot javító skill helyett kevesebb, de sokkal érezhetőbb változást adó skilleket kaptunk. Igen, kivették azt a mechanizmust, hogy bizonyos tárolókat csak bizonyos Electronics/Decryption skill szint felett lehetett kinyitni, ami attól függően, hogy milyen karaktert indított az ember, rákényszeríthette, hogy bizonyos csapattagokat vigyen magával, de gyakorlatilag ez a része is irrelevánsá vált rövid időn belül, mert lootból, creditből és XP-ből egyébként sem volt hiány, és a Spectre Master Gear úgyis jobb volt mindennél a játékban...
Összességében nézve nem igazán tudok olyat mondani a játékmenet szempontjából, amiben a ME1 jobb lett volna a ME2-nél. Talán az egyetlen dolog, amit szerintem a ME2-ben nem kellett volna bevezetni, az a heatsinkek, meg talán az ellenség védelmeinek rétegezett egymásra építése, amit csak "felülről lefele" lehet lebontani, de mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
A ME3 meg tovább építkezett a ME2-re, bővítette és tökéletesítette azt, amiben a ME2 jó volt, több egyedi fegyver, fegyver módosítás lehetőség, több skill lehetőség, stb. Semmi "butítás" nem volt benne, pont ellenkezőleg.
Szóval szvsz, ahogy korábban is írtam, a ME részről részre jobb és élvezhetőbb lett, nem "butítottabb", ahogy azt néhány önmagát felsőbbrendű hárdkór ős rpg-snek tartó (divat EA utáló, amit szintén kurva unalmas már hallgatni) előszeretettel emlegeti.
"A 3-ban már volt olyan játékmód ahol nem is neked kellett válaszolgatni,ha jól rémlik."
Három mód volt. Volt a hagyományos szerepjáték mód, ami semmiben sem változtatta meg a játékot, volt a történet mód, amiben a harc triviálissá lett könnyítve, annak, akit csak a történet érdekel, meg volt ennek az ellentétje, az akció mód, ahol a történet lett "előre scriptelve" annak, akit csak a harc érdekel. De miért baj ez, ha egyik sincs a másik kárára?
"de ha egy játék kicsit is gondolkodtató vagy megerőltető agyilag a kis joe nem veszi meg mert nem tud vele játszani...Régen az RPG rétegjáték volt most akciójáték RPG elemekkel.. Szomorú"
Most hogy csak a ME-nél maradjak, miben is volt a ME1 "kicsit is gondolkodtatóbb" vagy "agyilag megerőltetőbb", mint mondjuk a ME3? Semmiben. Mert alapvetően nem is akart az lenni.
Rohadtul unalmas már ez a siránkozás az RPG-k körül, mintha manapság nem készülnének klasszikus izometrikus szerepjátékok (Pillars of Eternity? Wasteland 2? Torment: Tides of Numenera?). A lényeg, hogy ezek az izometrikus, szöveges szerepjátékok az audio-vizuális korlátaikat/hiányosságaikat a játékmechanika komplexitásával egészítik ki. Az akció-szerepjátékoknál ez pont fordítva van, és gyakorlatilag interaktív filmekről van szó. A köretet leszámítva ugyan úgy a szerepjátszásról szól mindkettő. És az, hogy az egyik stílusba beleerőltetik a másik stílus jellegzetességeit, akár az élvezhetőség kárára is mehet (lásd ME1).
Hogy mi szomorú van abban, hogy a szerepjátékoknak több különböző megvalósítása/fajtája is létezik, kurvára nem értem. Mindenki játszon azzal, ami tetszik neki, lehetőség van rá akár mennyi. -
Sehogy.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csináld meg a küldiket a területen belül amit enged. Utána kis időre elhagyod majd a bolygót, míg a környezet helyreáll. Utána lehet majd menni a térkép többi részére is. MEA engedi küldetések közben is a bolygókról való felszállást, későbbi visszatérést, Eos-nál a fő szál története egy ponton kifejezetten kéri is ezt. -
Majd csökken a sugárzás idővel, csak haladni kell a main sztorival. -
sanya200 #3116 Az ilyen 3-as sugárzási szintet mivel lehet tartósan túlélni?A jármű is hamar kipurcan,a karakterről nem is beszélve.Upgradeltem a nomadot de sokat nem segített. -
sanya200 #3115 követtem öket,az operation centert scanneltem,majd a csöveket követve feljebb mentem de a feladat még mindig az operation centernél tart.Azt kéri scenneljem holott már rég megvolt :D -
Nomad90Hun #3114 Nekem most néha érdekesen müxik a game...
Volt már hogy a scan nem akart működni, csak ugrált fel-le, most az előbb randomokkal multiban kifagytam, de a legjobb reggel, bemegyek 1 meccsre a kis human adeptemmel erre berak human soldierrel, de mikor kiléptem meg visszarakta adeptre. WTF...?? -
Bandras DaSilva #3113 Ott az egyik helyen, ahogy scannelsz lehet csöveket látni. No, azokat kell követni és azok elvisznek amjd egy másik helyre, ahol updatet is kapsz. -
A szabotazs nalam lement siman. Viszont tobb helyen kell (szinten es helyszinen) szkenelned, nem lehet, hogy a terkep kavar be? -
sanya200 #3111 Csak nálam van az hogy beragad egy küldetés és nem lehet befejezni?Van egy a nexus-on egy szabotázst kell kivizsgálni.De még mindig az a feladat hogy scenneljek egy helyen de azt már megcsináltam.Eos-on is van egy mellékküldi meg kell menteni pár embert egy romnál mert megtámadják őket.Az a feladat beszéljek a túlékőkkel de nem lehet nem csinálnak semmit csak futkoznak.