Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Spoilermentes benyomásaim pár oldal előrébb vannak. Teljes review-t meg még ne várj, koreai honfitársainknak is csak tegnap délután nyílt meg a játék teljesen, szóval a végére feltehetően csak a profi újságírók értek, akik már egy-két hete megkapták a review copyt a kiadótól.

Egyébként egyelőre megérte, nem érzem úgy, hogy megbántam, hogy megvettem, minden hibája ellenére is. 7-8/10 nálam, nem éri el az eredeti trilógiát, de így is az egyik legjobb dolog, ami idén megjelent.

izé, esetleg valaki írna arról is, hogy mit TAPASZTALT miközben játszott, megérte-e az árát, voltak-e benne fordulatok, ha igen akkor olyan semmi extra vagy ál leejtős.

Most egy kicsit sok volt srácok a pénisz méregetésből 😞

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

lwb
Nagyon kellene már egy remaster belőle. De a PB most az ELEX-et hegeszti, a Risenek felemás sikere után. De ez itt off, szóval hagyjuk.

Oh, Gothic. Kevés hangulatosabb (és bugosabb) játékkal játszottam mint az... 😊

Why so serious?

lwb
Ugrani már a Gothicban is lehetett és arról rosszat még a leghardcore-abb rpg oldalakon sem olvastam (pedig rendszeresen látogatom az rpgcodexet, ahol kb minden szar, ami az elmúlt 15 évben jelent meg). Mondjuk lehet, hogy a zsigeri ellenérzést az ugrás iránt az Ultima 8 váltotta ki, de abban a játékban az ugráláson kívül volt még egy rakás más is, ami miatt óriási csalódás lett. ... és a 9-hez képest még így is mestermű. 😊

A MEA-ban az ugrálás a jetpack és a dashing miatt kifejezetten szórakoztató és egyáltalán nem nehéz.

Ugribugri az Inqusitionban volt zavaró mert bénára csinálták. Volt benne de nem adták meg hozzá az eszközöket. Itt a jump jet miatt jobb a helyzet sokkal.
Amúgy van az a gamer réteg aki szerint ha RPGben ugrani lehet az rossz RPG. 😊
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.03.21. 08:17:39

Why so serious?

lwb
Mondjuk minimapnak én is örültem volna, a hülye iránytű elég kevés egy open world játékban. Fárasztó mindig nyomkodni az m-et. Az ugribugri viszont engem nem zavart egyáltalán.

PiszkosFred
Vicc az, hogy sok "kritikus" kiemelte, hogy a kurva anyjat a Bionak, amiert belerakott ilyen logikai ugra-bugra mini-jatekokat is az Andromedaba, mert hogy eddig nem volt es mia a faszt kepzelnek? Bar meg semmi, a kedvencem az a kreten, aki a minimapot hianyolta es emiatt sirt. Hat gratula, ezek utan probalj megfelelni mindenkinek fejlesztokent.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen. Ez mindenképp pozitív ha nem csak szlogenek szintje van.

lwb
Nem egészen értem, mikre gondolsz. Ha olyan kirakósra, mint az astratium volt a DAI-ban, akkor olyannal nem találkoztam. Ha
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
olyan logikai feladványokkal és kapcsolóvadászattal meg ugribugrival teli mini-dungeonre, akkor olyanok vannak: a Remnant Vaultok. Kb minden fontosabb bolygón ennek az aktiválása a fő cél.

Elvileg vannak. Gyakorlatilag nem jutottam el addig, hogy csekkoljam, majd a teljesben.

Why so serious?

Ettől még nem lesz igazad 😊 De legalább lezárhatjuk. Szóval tény a DA:I-be voltak ilyen érdekességek mint astarium, meg kisebb kazamaták. Ez tény, az a kérdés ebbe vannak é? Nekem fontos lenne, ha így érted. De félek a régi rajongók által lenézett Mikie gyerek csapata volt az utolsó. Mégis ha valakinek van infoja róla raktak bele ilyen pompás dolgokat az érdekelne.

Jaaaaaa, hogy ezek a tények? A buta is tény? Azt hittem az már egy vélemény. Én amúgy értelmesebb vagyok valóban. Te nem, valszeg ezért nem beszél már itt veled senki. Lehet nekem se kéne. 😄

Why so serious?

Te tényleg hülye vagy 😄 Miért kell mint dedósnak magyarázni. Oké megpróbálom egyszerűen, hátha nem haladja meg. Az ME1-be volt ugye a zárnyitás. Nem az történt, hogy kitaláltak jobbat hanem kitöröltek, mindent ami kicsit is régi rpg feelinget adta. Nem az történt, hogy, beletettek mondjuk egy régi helyszínt a galaxisba amit egyfajta rejtvénnyel kellett kinyitni hanem semmi ilyen nincs benne. Ezt felfogod mint tényt? Vagy még mindig magas? Ne csináld már értelmesebb vagy te ennél. Csak direkt szívatsz nem jó móka. Innentől meg érthető ugye a többi? Kotorba is voltka jó dolgok. AZ ME3 már egy szimpla buta shooter és úgy látom ez is?

Szóval amiket te írsz azok a szubjektív tények! Értem már! Máris jobb. 😊

Why so serious?

Vélemény az szubjektív a tény az meg tény. Ha nem tudod értelmezni akkor nálad a probléma. Tény az, hogy lecsupaszított akciójátékokat csinálnak. Egyenlőre azt gondolom az ME:A is az a pontszámok és egyes írások erre utalnak. Ez nem KOTOR színvonal. Te meg igen fanboy vagy.

Haver kérlek... Az nem vélemény ami úgy végződik, hogy "ez tény". Akkor most melyik? Tény vagy a véleményed? Döntsd el. Plusz ugye látszik, hogy a szövegértelmezés azóta se megy ha nekem írod, hogy elvakult. 😊

Why so serious?

Szánalmas, leírtam a saját véleményemet is azért nem azzal jövők csak mert hülyeségeket írsz. Sima fanboy vagy nem több. Ezért írom azt, míg régen a Bio adta a trendet ma ez nem így van. De nem is foglalkozok veled mert te tényleg elvakult fanboy vagy.

Rajtad nevetek. De mondom, jöhetsz a pontokkal, én játszom mindegyiket és formálok saját véleményt...

Why so serious?

Pontszámok magukért beszélnek. A CD Projekt meg tudja verni simán a Bethet is. A Bio viszont már cska akkor nyer ha a többiek épp nem indulnak. Ez a tény. hiába nevetsz rajta.

Te és a "tényeid"... 😄

Why so serious?

Kérdés, sok helyen utánanéztem, mert félek merő hype az egész mint a DA:I. Illetve. Tehát van benne valami olyan mint a DA:I-be volt astarium? Vagy kincskereső feeling? fejtörőkkel, kazamatákban? Vagy tényleg csak látványorgia? Erre nem találtam utalást sehol. Tartok tőle a DA:I-val lezárult a kicsit is rpgnek nevezhető játékok kora a Bionál. Akinek van infoja pls. Edit: Abba reménykedtem legalább az a szint megmarad. Még a Kotorba is volt 😞 És az ME1-be is. Azt igérték visszatérnek, de tartok tőle csak a nomad mint látványelem.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.21. 06:30:45

Ez azért meredek míg a DA:I konkrétan 30 alatt vacakolt a gépemen a W3 40-50-el és tényleg jó, de nem csak a grafikája. Bár egyszerű akció-rpg már az is. Viszont annak jelenleg a legjobb. CD Projekt az új mester ez a helyzet. Míg régen a Bio adta a trendet BG, Kotor, DA😮 mára már kullog a többiek után. Ez a tény.

Te teljesen másról beszélsz, mint én. Azok a címek annak az egy platformnak a húzónevei, és egy darab konfigurációból próbálják kihozni a maximumot. Az ilyen néhány órás játékmenettel rendelkező vizuális orgazmusra koncentráló játékokat meg nem igen lehet másnak nevezni, mint tech demónak. Semmi köze ennek ahhoz, hogy a PC-k milyen erősek lehetnek, arra céloztam, hogy a PC-k rendkívül sokszínűek mind konfigurációban, mind teljesítményben, és ez sokszor gondot okoz (kapásból a Rage jut eszembe, amivel rosszul jártam). De ez már off és nem is ez volt a lényeg, hanem hogy a grafika néhány kivételt leszámítva még annak ellenére is bőven megállja a helyét 2017-ben (vagyis szerinted nem), hogy nyilvánvalóan nem ez élvezte a prioritást (ahogy az előző részeknél sem). Egyébként meg elég vicces, hogy általában mindig arról hallani a sok süket dumát, hogy a grafika nem is olyan fontos, és hogy milyen rossz hogy a tartalmat feláldozzák a grafika oltárán, ennek ellenére úgy néz ki hogy elég sok embert jobban izgat néhány grafikai hiányosság, mint a tartalom...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Minden alkalommal elég felhozni a W3-at. Multiplatform, open world RPG. Még ha egyesek más játékokba bele tudják magyarázni, h Ps4 exklu meg hasonló marha indokokat, addig W3 esetében kivi vok, h mi a magyarázat arra, h amit ott lehetett karaktermodel és animációkat illetôen, azt miért nem lehetett a MEA-ban. Szal jah 2017-es szint. Igazából még 2015-ös se.
yesname
Melyiket nevezed még techdemónak? Az U4-et, HZD-t? Röhög a vakbelem. Vagy netán még a konzolon is megjelent W3-at is annak neveznéd csak hogy védd elvakult fanboyságodban amit nincs értelme? Nevetséges. 😄
Ráadásul teljesen ellentmondásos érveket hozol fel:
"amit legegyszerűbb akkor kivitelezni, ha nem kell attól félned, hogy az emberek háromnegyedének el sem fog indulni a gépén, mert nem elég erős hozzá."
Szóval a PC gyenge? Nem létezik PC-n olyan játék ami nem felel meg a mai kor követelményeinek animáció és karaktermodellek tekintetében, mert gyenge egy konzolhoz képest? Ugye nem gondolod ezt komolyan? 😄😄😄
Azt mondod elsődleges dolog a grafika a konzolnál, de az erős PC-k világában már nem adunk rá? Ne röhögtesd ki magad.
Egy open world Zero Dawn esetében is valóban megállja a helyét minden egyes szavad. Folytasd még kérlek. Minden egyes darabja kincs számomra. 😄
Elárulom a karaktermodellek, animációknak tök mindegy, hogy konzol vagy PC. Sőt a 3D modellek kidolgozottságának tekintetében még a PC-nek állna a zászló és áll is. Csak ugye nem ebben a játékban. Könyörgöm a régi Massokban jobbak voltak.
Megmondom mi van itt: régi animációs rendszer, spórolás, kapkodás a kiadással.
Inkább fejezd be, mert egyre jobban belebonyolódsz az ellentmondások és logikátlanságok sorába.
(Modellekkel van baj, textúrákkal annyira nincs.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.21. 00:26:45

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Na igen és vagy elhisszük vagy nem. Én tapasztalatból tudom, inkább azt mondom: nem hiszem el. 😉

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Te konkrétan két olyan platform exkluzív (Mass Effectől teljesen különböző) játékkal hasonlítottad össze, amik közül az egyik kifejezetten egy techdemo, de a másik sem áll messze tőle, és mindkettőnek a legfontosabb eleme az über grafika és a vizuális lenyűgözés, amit legegyszerűbb akkor kivitelezni, ha nem kell attól félned, hogy az emberek háromnegyedének el sem fog indulni a gépén, mert nem elég erős hozzá. Azt meg le merném fogadni, hogy összesen nincs bennük annyi leanimálandó karakter, mint egy Mass Effect játékban. A modellekkel és textúrákkal nem tudom mi a bajod, de hát pont ezzel indult a "vita", hogy szerinted nem üti meg a szintet, mert... és akkor lehet elölről olvasni a hozzászólásomat.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Fpocok
Működik a mobilos app a strike teamekhez. Andromeda Apex néven fut play áruházban.

Parasite Eve 2, best game EVER!

PiszkosFred

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

yesname
Ez igaz, de ugye Te sem olvasod el miről van szó mielőtt válaszolsz? Megteszed, hogy ismét elolvasod amire ezt írtad és eképpen Te is megtennéd, hogy válaszolsz a #2697-re?
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.20. 23:24:08

yesname
Főleg, hogy ugyebár manapság a multiplatformokat konzolra fejlesztik elsősorban és portolják PC-re. Utóbbit a PS4, XBox One architektúrájának köszönhetően ráadásul már egyszerű is a régi konzolos időkhöz képest. Vagy netán az említett dolgok konzolon jók és a PC-re való portolás során lettek ilyenek? 😊
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.20. 23:14:26

yesname
Szeretnélek megkérni, hogy akkor magyarázd el nekem kérlek, hogy amiről szó volt: karaktermodellek, animációk és textúrák tekintetében miért is egyszerűbb a konzolra fejlesztés? Igazán érdekel. Bátran, ne tartsd vissza.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.20. 23:08:07

yesname
Ennyi. Attól még igen is lehet jó a játék, de a tények ellen harcba szállni, védeni a hülyeség. Amelyik részét nem sikerült megcsinálni mai színvonalnak megfelelően ekkora AAA kategóriában és amelyiket elrontották benne, azt elrontották. Nem akadok ki rajta, ha szembesítenek vele és védem foggal-körömmel. Meg fogom én is venni és végigjátszom, mert szeretem az univerzumát, a hangulatát és általában a jó sci-fit. Egyszerű a képlet.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.20. 23:04:52

Vraaanyek
Nem egyszer írtam le, hogy tisztában vagyok a hibákkal, sőt, találkoztam is párral, és elismerem, hogy nem tökéletes, nem vagyok elvakultabb, mint ti az elképzelt objektivitásotokkal 😊 ismétlem akkor magam, hogy a bajom azok lenézésével és lekezelésével van, akiknek ettől függetlenül nagyon tetszik a hangulat és az egész, ahogy van, a hülyeségekkel együtt. Igen, én is valamivel kevesebb hibára számítottam, noha a neten elterjedt glichekkel aligha találkoztam, sőt... egyedül az arc animációk voltak porondon, de azok meg teljesen megszokhatóak. Mindegy, belefáradtam, hogy a túlfűtöttségem miatt legyek mégjobban lekezelve és lenézve, noha tényleg nem az jön le néha ezekből a megnyilvánulásokból, hogy valójában ki is vagyok... Élvezzétek az életet, meg amivel jó érzéssel játszotok, és ennyi...

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

yesname
Tipikus elvakult fanboy! Köszi, hogy bizonyítottad immár sokadszor. 😄😄😄
Csak éppen azt nem hajlandóak a hozzád hasonlóak észre venni, amit magam is írok egyfolytában, hiszen elvakult fanboyok vagytok:
a karakteranimációkról és modellekről beszélek említve, hogy a játék attól még összességében igenis jó lehet.
Még azt is írtam, hogy magam is végig fogom játszani. Szóval ha igaz lenne, amit Te beleképzelsz, akkor magam is legyökereztem. De tudod mit elviselem. 😄
Éppen azért vagytok elvakult fanboyok, mert nektek ha bármire megmondják és szembesítenek, hogy az kritikán aluli akkor vérszemet kaptok és hogy az nem is így, nem is úgy és egyébként is.... Gratulálok. Kiosztottad magadnak a bizit. 😄
Látod ezért vagyok én csak simán fanboy. Ami valóban objektíven tényként rossz benne, azt elmondom és elismerem. Nem védem. Nincs értelme. Egyszerű, nem? Oh, wait.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.20. 22:56:50

Hetek óta olvasom a fórumot, és valahogy mindig tőled jön a fröcsögés elsőnek. De látom, már velem is kezdenéd. Kímélj meg a stílusodtól, elhiheted, nem vagyok rá kíváncsi. Csupán tényeket közöltem, objektív nézőpontból, azt kezdesz velük, amit akarsz.
Vraaanyek
NONONO! Félreértés ne essék, márpedig mégis sikerül... nem azzal van a baj, hogy valakinek nem tetszik sőt!!! Ezer-félék vagyunk! Csak aki nem szeret valamit, mit keres itt?? Miért cseszi el a saját idejét?? Én sem lopom az időm a "Stahl konyhája" rovatban, hogy egy kamu gyökér a nő... 😄 😄 Viccet félre téve... nem a véleménnyel van a baj, hanem azzal, hogy gyakorlatilag burkoltan vagy nyíltan, de le igénytelen gyökerezik azt, akinek tetszeni mer... ettől hányok itthon... Mindenki sokkal több mint a másik, aztán a legtöbb meg senki se...

BoneDragon
Aztán nehogy ledaráld a fél szomszédságot, mert valakinek más a véleménye, mint neked.

Vraaanyek
Ha kicsit tájékozódnál, vagyis visszaolvasnál, mielőtt kinyitod a..., akkor látnád, hogy alapvetően disztingvált hangnemben beszélek, és konzekvens véleményt alkotok, néha ugyan egy picivel több érzelemmel, mint az átlag, de amikor tele a tököm egy nappal, mert nem akták tologatása a legnagyobb felelősségem egy nap, és azt látom, hogy megy a nagy magyar elcseszett, ki ha én nem duma, akkor elpattan az ér, nagyon...

A stílus maga az ember, abban pedig te viszed a prímet. Mint mondtam, függetlenül attól, hogy kinek van igaza, amiről nem nyilvánítanék véleményt (nem is tudnék). Általában elég beszédes, ha valaki nem tudja normális stílusban megvédeni az álláspontját.
BoneDragon
A legszebb az egészben. hogy egy állítólagos szoftverfejlesztőnek kell elmagyarázni miért könnyebb fejleszteni exluzív címeket.
Néha úgy érzem egyesek csak trollkodni járnak ide, de sajnos ennél rosszabb a helyzet...

Vraaanyek
Velem az élen...jól van...rendben... 😉 olvasgass inkább szerintem, mert én valóban erőteljesebben fejezem ki a halál felesleges fikázás iránt érzett nem túl pozitív véleményem, de alapvetően a játékot pozitívan megítélni próbálók sokkal diplomatikusabbak itt, mint az az egy-két-három ember, aki csak azért is köti az ebet a rodhadt karóhoz...
Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.03.20. 22:18:09

Valamivel el kell ütni a következő 3 napot, utána úgyis mindenki nekilát és majd lesz értelmes diskurzus. 😊 Megjegyzem volt is csak aztán elkezdtek azon veszekedni, hogy ez szebb vagy az Uncharted. Mintha amúgy számítana.

Why so serious?

Az látszik.

Egyébként elbűvölő, hogy megint mennyire csak végletekben bírnak gondolkodni az emberek, dobálózás a fanboykodással, haterkedéssel, közben minél több savazással megbolondítva a dolgot. Egyébként objektív megfigyelőként itt a topikban a "fanboypárt" stílusa még visszataszítóbb (veled az élen), mint a "haterpárté". Hogy aztán kinek van igaza, az már más kérdés, de valszleg így direkte senkinek.

Tényleg elképesztő, mennyire vonzódnak a szélsőségekhez az emberek. Nem csak ME témában, úgy általában mindenben. Politikában, sportban, de még zenei ízlésben is. Vagy imádom, vagy gyűlölöm, de egy a lényeg, hogy ha valakinek ellentétes a véleménye, azt tűzzel-vassal kiirtom, elpusztítom, megalázom, megsemmisítem. Aki nem hiszi, nézzen meg egy netes, vagy élő kommentcsatát fideszes/ellenzéki, fradista/újpesti, rocker/electro-kedvelő milliőben. Ez a topik sem kivétel ez alól, csak most épp egy (még meg sem jelent) számítógépes játéknak sikerült olyan szenvedélyes gyűlöletet szítani emberekben egymás iránt, hogy anno nagyapáink az orosz katonák hasába nem döfködték ilyen habzó szájjal a bajonettet, pedig azok legalább végigerőszakolták fél Európát. No mindegy, elkalandoztam pöppet.
Vraaanyek
Itt már mindegy, hogy ki fanboy és ki nem, ki hater és ki nem, Ti ugyanolyan szánalmasan túltoljátok a saját baromságotokat, mint aki élvezni szeretné...húzzatok már Unchartedezni, ha ennyire büdös ez az egész...mi a francért lopjátok itt a saját drága időtöket ezzel? NIncs jobb dolgotok? Nem vár az asszony az ágyban, hogy ne a K billentyűzetet csattogtasd? Miért fáj ilyen k.rvára a szívednek, hogy valaki élvezni meri? Tele van a zacsi mi? Sok a feszkó...értem én, néha nekem is begyűlik...

lwb
Na, egy percre visszajöttem Koreából 😊 és látom, hogy még mindig pörögtök ezen az egészen. Nincs ebben ennyi, mindenki leírta már a véleményét, lépjünk tovább.

Azért a Gamespotos 6/10 az elég kemény ... én inkább 7-8/10-re lőném így 10 óra játék felé.

"Elvakult fanboy, elvakult fanboy, elvakult fanboy". Mint egy papagáj. Az a hozzáállás, amit tanúsítasz, ugyan olyan elvakultságra vall, mint amivel ezeket az állítólagos fanboyokat vádolod. Gondolom felsőbbrendűnek érzed magad a negatív véleményeddel. Érdekes módon a grafikával kapcsolatban mindenhol csak nagyon pozitív véleményeket olvastam (nyilván az arc animációkat leszámítva).
Mondjuk szinte biztos voltam benne, hogy a #2557-ös hsz.-ra az lesz a válasz, hogy nem szép, meg nem 2017-es szint, más válasz jelenleg nem illik bele a narratívába.

Az van, hogy elejétől a végéig egy darab nem változó komponensű rendszerre fejlesztenek. Ismeretlenek gyakorlatilag nincsenek, tudják, hogy meddig mehetnek el, tudják, hogy mire képes a hardver, amire fejlesztenek, sokkal könnyebb az optimalizáció, és még sorolhatnám.