7978
  • Torzonborz
    Ha AC összes moduljában nem használható egy ladik akkor kapsz helyette másikat, lásd pl Frici amit racingre nem lehet használni (mókás lenne mondjuk :D ) ezért jár oda egy Hornet.
    A Cutlasst sztem most a freefly idejére kapta, az mindenkinek járt elvileg.
  • Hogthar
    Ebben az esetben nem feltétlen értem mire kapta a Cutlass-t.

Igaz én sem kaptam a Herald után hajót, de van több olyan hajóm, ami szintén használható, minden funkciója működik, mégis kaptam hozzá + hajót.
    Szóval elképzelhetőnek tartom ettől függetlenül, hogy mivel a Herald a jelenlegi formában nem használható, nincsenek küldetések amikkel ki lehetne használni, így mellé kapott egy olyan hajót amivel tudja tesztelni a jelenlegi verziót.

De az is lehet nem mond igazat és nem kapott egy Cutlass-t. Majd jól kifeszítjük a hajó elejére az ilyenekért.

Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.03. 11:08:45
  • Torzonborz
    Heraldhoz nem jár loaner ship mivel kész van és használható AC-ban.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.12.03. 08:35:01
  • Hogthar
    Vannak olyan hajók amit még nem készítettek el rendesen, nem modernizáltak, vagy még nincsenek kész.
    Ha a hajó játszhatatlan állapotban van, vagy nincs kész, kapsz ideglenesen helyette másikat.
    Ha a hajó játszható, de még nem rendelkezik a megfelelő felújításokkal, kapsz mellé még egy másikat is ideglenesen.
    Mivel a Herald-hoz nem nyúltak hosszú ideje valószínű kaptál mellé egy Cutlass-t.
    Mivel nem láttam, hogy a közeljövőben hozzányúlnának a Heraldhoz, így várhatóan jó hosszú ideig egy Cutlass is lesz a hangárodban.
    Egyik tagnak van egy Freelancer hajója mellé kapott egy hornet-et.
    Az én hangáromban vagy 3 olyan hajó is van ami nem tartozik hozzám.

A Cutlass-t én jobban szeretem mint a Freelancert.
    Igaz kevesebbet tud szállítani 10 cargoval, de ő egyben harci hajó is. Jobban fordul és jobb fegyverzettel fel lehet szerelni.
    Tehát több fajta küldetésre lehet használni.
    A Freelancer Max már lehet jobb lesz, de az csak a következő verzióban jön.
  • Diopapa
    Most a 3.3.5-3.3.6-ban elég bugosak a küldetés adó npc-k.. Remélem a következő verzióban javítják.
  • lonvard
    Hm ezt jó tudni. Cutlassal fogok küldizgetni, felszerelem mellé a heraldot. Most azon agyalok, hogy a cutlass az mindenkinek ott van még extrában, vagy ez csak egy időszakos dolog hogy bemutassák az új cutlasst, vagy ezt azért kaptam, mert a herald mellett jó ha van egy termelő hajó is? Egyébként cutlass így se tetszik. Sokkal inkább freelancer. Meglátjuk mi lesz jövőre, valszeg freelancer max lesz majd a végső kezdőhajóm. Ha durván megcsinálják a carrackot, akkor meglátjuk, lehet elbaszom rá a pénzt. Azért gondolkodom pénzben és nem grindelésben, mert szerintem a Star Citizen az nem egy grindelés-barát játék lesz. Lassú, beleélős a játékélmény, itt már az feladat, hogy elmegyek egyik bolygóról a másikra. Ami nekem nagyon tetszik, csak ettől át kell értékelnem, hogy mivel is akarok ebben a világban kezdeni. De mondjuk egy freelancer maxnak elégnek kell lennie arra, hogy ne 4 év után jussak el egy carrackig. Meglátjuk. :)
  • SANTANTICA #4251
    Egy Cargo dobozt kell leszállítanom Levski-nek. Meg is van a cucc ott is állok a csomag kezelő emberke előtt, de 0 interakció semmi lehetőség nincs. A dobozt le tudom tenni a deliveries helyre de akkor sem történik semmi. Videókban úgy láttam, hogy az NPC-vel kellene beszélni, de nem adja fel. Valamit elbaltázok, vagy ez bug és mehet a levesbe a quest?
    Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2018.12.02. 17:03:29
  • Deviome
    Azt el is felejtettem, hogy cserélhető lesz. Pedig van egy ábra is a Shipmatrix-ban ahol ezt taglalja. Elnézést érte. Csak én úgy érzem, hogy csalódtam benne. De ha bejön a cserélhető ore hold ( amúgy rosszul írtam, mert az ora a nyers érc a mineral pedig a szintiszta ásvány ami zúzás után hátramarad az ore-ból és ha jól tudom ez a hajó nem tud zúzni. ) akkor már is javul a helyzet egy fokkal.

Hogy tudom lezátni a hajókat? Tudnál benne segíteni? Én amkikor beülök akkor a fedélzetin beállítom, hogy " lock exterrior " meg még egy valamit lockolok. És ahogy kiszáltam még a létra is visszament, de még is elvitte az agyhalott. -.-"

Az ArcCorp kimaradt. Az elmúlt 1 hónapban nem néztem sok news-t. De köszi hogy mondod. :) Amúgy meg vegyék már ki, mert oda mész és visszafele már nincsen üzemanyagod.
  • Torzonborz
    "A hajó mineral hold-ja egy vicc" fyi: azt a holdert lehet majd cserélni, aztán ha mind tele lesz akkor egy szállító elviheti.
    Ladikot meg na hagyj nyitva mert úgy ellophatják, ha lezárod nem tudnak bemenni.
    ArcCorpot jövő év elejére áttolták sajnos. :(
  • Deviome
    Üdv!

Tegnap volt "szerencsém" kipróbálni a Prospect-et. Mivel én EVE online ban csak miningolok és rohadtul érdekel itt is ezért nekem ez a hajó ebben a formában ahogy van egy szar. :S
    Ez egy átgondolatlan, arcade hajó amivel elmész A-ból B-be. Az industry elnevezéstől olyan messze van, hogy leírhatatlan.
    Az UI egy semmi. Ez egy industry hajó, de semmi inform vagy állítható opció nincsen az egész hajón. A mining laser kezelése csupa bug. Amúgy ha a laser fej nem oda megy ahova szeretnétek. Akkor célozzátok be a követ és nyomjatok rá egy F-t és akkor rá áll a fej.
    A hajó mineral hold-ja egy vicc. Rohadtul felbasz, hogy repülsz 20 percet majd 3 perc miningal megtöltöd majd repülsz vissza megint 20 percet. -.-" A kilátás a hajóból egy fos. Olyan érzésem van mintha bugos lenne és eltünt volna a hajó eleje. Állandóan felfele kell kotorászni.

Meg akartam venni, de ez a hajó max 10€ ér ebben a formában, de egyenlőre elég is volt a játékból. Sajnos ez nem bányászás, hanem viccelődés. :( Meg mért nem moduláris az ore hold? Vagy mértnincsennek olyan állomások, ahol átpumpálod a leszedett ort és azt letömöríti majd ledobozolja és ezáltal gyüjtögeted és majd mikor úgy érzed fogsz egy szállítót és elviszed. Vagy raksz fel contractot.

Ez sajnos nagyon gyenge így.

Viszont a megvalósítása a bányászásnak nagyon bejön. Élveztem minden egyes percét ezen a téren. Lehet marad majd a Salvage. :)

Amúgy a játék a mostani bugjaival is rohadt élvezetes. Nagyon jó irányba haladnak és remélem nem fog megtörni a dolog.
    Jah kérdés. Mikor lesz már a hajó leblockolva a lopás ellen. Mert egy kretén tegnap elvitte a prospectet a ore hold-al. :S
    Meg az ArcCorp benne van a játékban? Tegnap oda mentem, de nem volt ott semmi. :S Csak az űrt láttam.
    Utoljára szerkesztette: Deviome, 2018.12.01. 11:05:24
  • Hogthar
    Mármint egy Herald-val neki mentél egy Cutlass-nak?
    Még ha a Cutlass rettentő béna, akkor sincs esélyed kiszedni, egyszerűen olyan gyenge az alap fegyverzete a Heraldnak, hogy bármit amit bele engedsz azt szinte azonnal vissza regenerálja a Cutlass pajzsa, akkor lenne esélyed ha a Cutlass megállna egy helyben és engedné hogy tüzelj rá.
    Herald nem harci hajó, nem alkalmas rá, megpróbálhatod felfegyverezni, de a páncélzata továbbra is gyenge marad.

A freelancer valószínű játékos volt, de ha kijelölöd kiírja a nevét a hud, abból valószínű kideríthető, hogy játékos vagy AI.
  • lonvard
    Köszi szépen.

Közben teljesítettem majdnem egy küldetést, nagyon izgi volt. Egy roncsot közelítettem meg, de mellette volt egy baráti freelancer, nem sokkal távolabb meg egy ellenségesnek jelzett cutlass. Na most mi legyen? A freelancer vajon egy gamer hajója, vagy hozzá tartozik a küldetéshez? A cutlass nyilván bot. És akkor hogy ha most az egy gamer, akkor most kiszedi előlem a kütyüt amit nekem kell, és ugrik a küldetésem? Egy darabig vártam, ücsörögtem a gépben, aztán mivel nem történt semmi elmentem megtámadni a cutlasst, mivel azt gondoltam hogy amíg én elhagyom a hajót, esetleg megtámad és kampec. Nagyon szuper kis csata volt. Szerintem kábé két éve harcoltam utoljára az arena commanderben. Nagyon béna volt az ellenség, soroztam soroztam. Aztán nekimentem és felrobbantam. Gyakorolni kell ezt a légiharcot. Bekalibrálom a joy-t akkor. :P
  • Torzonborz
    Cryot kivették, rest stop van helyette és minden állomáson lehet tankolni.
  • lonvard
    Szóval egy ruhaboltban? Ha megszívatsz, nem lépek be a klánba sose, és mindenki sírni fog ezért!

Következő szakmai kérdés: hova a vérbe pakolták a Cry-Astro repair és üzemanyagtöltő állomást? Az internetes starmap szerint ott kering a Crusader körül, de a mobiglasson nincs rajta. Hol a tökbe töltsek bele kvantumüzemanyagot?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.30. 17:43:58
  • Malibutomi
    Lorville ruhabolt
  • lonvard
    Az lett volna az eredeti kérdés,hogy hol tudok olyat vásárolni. Dumper's Depotokban reménykedtem, de ott nem. Fegyveresben-páncélosban nem. Akkor?
  • Hogthar
    Lehet használni azért valamire, van 1-2 küldetés aminél ha nálad van szét tudsz vágni vele zárakat és segítenek gyorsítani a küldetést.
  • lonvard
    Ahm. Valahogy éreztem, mert semmi infó és semmi videó nem volt a témában, csak tudnom kellett biztosra, hogy ne szenvedjek emiatt.
  • Torzonborz
    Csak te nem tudsz de segítek: nem jó javításra még.
  • lonvard
    Az az, az arcfelismerős-nézelődős az ami kell ide.

A Pyro RYT Multi-Tool-ról viszont nem tudtok semmit, ezt megállapítottam. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.29. 19:16:01
  • lonvard
    De az is fapados. Én is tudok azzal nézelődni, de nem az igazi. Az az állapot lesz nagyon állat, amikor tökéletesen uralom a gépet minden lehetséges irányban (két joy esetleg?), és mindenhova oda tudok pillantani ahova akarok. Akkor egy ilyen égitest fölötti repülés az isteni lesz. Most még inkább olyan, mintha nyomorékon vezetném.
  • macleody
    Köszi. Azt hittem nagyobb terület :)
    Tegnap már nem volt meg a Reclaimer, pedig még tologattam volna.
  • TokraFan
    Ha van rendes joy (ami ehhez a játékhoz alap szerintem), akkor nem kell egér sem, természetesen. A joyon van HAT switch, ami direkt a körbenézéshez van kitalálva. Ezer éves tech, és jobbat még nem nagyon találtak ki. Már a 90-es években is ezt használtam a repülőgépszimulátorokban.

Itt van, az a nagy ezüst kerek gomb ott középen

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.29. 13:27:46
  • Hogthar
    Használj egérpadot

Nekem van TrackIR-em, de nem használom star-citizenhez, repüléshez csak jó lenne, de gyalogosként nem használnám.
    A játék pedig nem támogatja annyira, hogy jól be lehessen állítani.
    Nem is beszélve a sisakról. Ha nézelődsz a sisak nem mozog.
    Hátranézel és megcsodálhatod a sisakod belűről.
    Esetleg próbáld ki a webkamerás arc felismerőt, azzal is lehet nézelődni állítólag, és be van építve a játékba.
  • lonvard
    Fapados.
  • Hogthar
    Ha már van joy-od akkor már az egérrel is tudsz nézelődni.
  • Malibutomi
    Itt a zold resz

• lonvard
    Jobb lesz ez ha körbe tudok tekinteni a fejemen azzal a kamerás bizbasszal. Mer az van, hogy nem érzékelem a teret a hajó körül olyan szinten, hogy biztonságban tudjam hogy épp mi fölé érkeztem be, és pontosan tudjam mi van alattam. Y-al bohóckodom, kezdem megszokni, de azért ez messze nem az a szabadság, mintha pillanatonként ide-oda tudnék tekintgetni. Szóval: Pyro RYT Multi-Tool? :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.29. 08:32:01
  • Hogthar
    Korábban foglalkoztam helikopter szimulátorokkal.
    Meg van a technikája, hogyan kell letenni a gépet. eleve olyan szögbe kell bemenni, hogy látható legyen az egész leszállási terület. Helikopternél igaz a pedálokat 25 fokos szögben érdemes tartani a jobb látási viszony miatt, ami itt bonyolultabb, de űrhajóknál jobb a látási viszony és a fizika nem büntet, így erre eleve nincs is szükség.
    Egyszerűen ha látod mi a megfelelő terület fölé lebegsz majd utána csökkented a magasságot landolásig.

Sokkal könnyebb így mint amikor először szállsz a terület fölé és csak utána nézel körbe, hogy na akkor hogy is landoljak?
    Nehezebb is és furán is néz ki.

Szóval landolásnál kell előre tervezés, gyakorolni kell egy elhagyatott holdon, először nehéz lesz, de ha kigyakorlod rutinból fog menni.
  • lonvard
    De meg mennyire jó, hogy most a civilizációt Loreville jelenti, szóval a civilizáció vége meg a Delamaron van. De már Olisar is olyan, mintha Szegedre mennék le. Grimhex az kész, az egy munkásszálló Borsodban. A leszállásaim nagyon simák, 10%-al bedöcögök a platform fölé, nullára állítom, orrot megdöntöm 70-80 fokban, hogy lássam mi van alattam, és aztán vízszintbe rakom és leteszem. Kicsit fapados, ugyanezt egy 150 méteres hajóval nem tudnám megcsinálni ilyen szinten, meg kurvahülyén is nézne ki. Krakent bedöntöm, hogy lássam mi van alattam leszálláskor. :D Vagy még jobb, oldalra fordulok vele. Kantinban a tányérok és poharak a földön, egyszerre 200 ember esik-kel, de közben tudják, hogy a jó kapitány csak keresi a leszállóhelyet. :D

• lonvard
    Én szerelmes lettem belé. Ezt már csak abból is látszik, hogy össze-vissza utazgatok a naprendszerben. Akartam venni Pyro RYT Multi-Tool-t, mer azt képzelem kellhet küldetésekhez, mer akarok végre szerelős küldiket teljesíteni. A herald arra is jó, hogy ilyen tipikus vízvezetékszerelő-jármű. Szóval Olisaron nem találtam, utána elcsattogtam a Levskire, felkutattam az egészet, nem találtam olyan boltot, erre felsejlett, hogy esetleg speciális vagy még benn sincs a játékban, rákerestem wikiben, és Grimhexen lehet venni a bizonyos scutterektől. Na most a Grimhexen dekkolok éppen, és rohadtul nem találtam ilyen boltot. Szerintem még nincs benn a játékban. Pedig a hurstonos gameplay-ben mintha olyasmivel vágták volna ki a cuccot a hajóból. De lehet csak hallucináltam. Kérdés: Pyro RYT Multi-Tool van már a játékban? Ja egyébként hozzám van csapva egy cutlass is, gondolom hogy akinek csak egy autója vagy motorja van, az is tudjon valamit lépni, szóval mindenkinek kiosztottak egy ilyet. Szóval kereskedni is tudok. :P
  • Hogthar
    A formája inkább hasonlít egy egérre.
    A Avangerhez képest minden szempontból gyorsabb.
    Avanger titan-nak a végsebessége: 1115
    Vagy Avanger warlock-od volt?
    mert annak a végsebessége: 1305

A Herald végsebessége: 1360

Azért van bőven különbség. Tehát végeredményben, gyorsabban gyorsul és nagyobb a sebessége.
    Szerintem csak rosszul emlékszel az értékekre.
    A belső tere nekem is nagyon tetszik. Igényesen megcsinálták a mocskos hajó érzést.
    Eltudnám képzelni, ahogy 2 FBI-os ügynök vagy ahhoz hasonló egy ilyen hajóban tengeti napjait megfigyelve egy terror szervezetet.

• lonvard
    Mondjuk meglepett, hogy a sebességet annyiban limitálták, mint az avengeren. A gyorsulásom sokkal jobb, de a végsebesség az még kevesebb is alapból, és az afterburneres végsebesség meg ugyanakkora. Nem tudom ez végleges-e. A hajó azt csinálja, ahogyan kinéz. Ugrándozik, mint egy bolha. Oké a légkörből úgy mentem 85-90 fokban kifelé, mint egy rakéta. A belső tere meg kicsit olyan, mint valami holdkompnak. Zabálom. Avengernél a belső tér az nyögvenyelősebb, igazából az ágyon kívül nincs semmi, de berendezésileg sincs. Ebben meg a falakról olyan cuccok tekeregnek, mint egy 1970-es évekbeli holdkompban. Megvan a bolygóközi utazásokhoz a feeling. Na joh, elég volt belőlem (estig). Jól van na, végre élvezem a játékot. :P
  • lonvard
    Megtaláltam. :P

Közben útban Olisar felé kvantum közben kötöttem egy üzletet telefonon. Ez az első ilyen szitu, amikor irl pénzt keresek kvantumban. :-D
  • Torzonborz
    Elég egyértelmű, ott a mobiglass nézegesd egy kicsit és megtalálod.
  • Brakerton
    Bye, bye Hello Kitty! :D
  • lonvard
    Fú nem semmi vezetni ezt a légkörben. Nagyon jó hozzá a hangeffekt, meg ahogy kicsit rezonál a szerkezet nagy sebességnél, szóval a légellenállást egészen jól visszaadják. Hanem abban a hiszemben éltem, hogy ha Loreville-ből kiviszem a hajót, és leszállok vele a prérin, majd log out, akkor utána a hajómban fogok felébredni. Rohadtul nem, visszacsapott Loreville-be. Egyszer már sikerült az űrben ébrednem, szóval tuti lehet így is. Eléggé fapados ez még, hogy (feltételezem) a bolygó vonzáskörzetében visszacsap a városba. Na mindegy, ezzel elérte, hogy visszamenjek vidékre, Port Olisarba. Majd visszajövök felfedezni a bolygót onnan. :P
  • lonvard
    Rá kell még kattintani az upgrade-ra, hogy lecserélje a hajókat. Basszus. Ehhez a játékhoz friss agy kell. :D

Amit idáig megállapítottam, hogy a játék alkalmatlan a gyors élvezetekre. Viszont ha frissen, tiszta fejjel leül az ember, akkor önmagában az jelenti a játékot, hogy például Loreville-ből vissza akarok menni vidékre (Olisar), és akkor függőlegesen kicsattogok az űrbe, kvantumoznék, hopp nincs elég üzemanyag, irány a rest stop, és az jelenti az élményt, ahogy egyszerűen csak közlekedem az űrben. Pusztán az, hogy eljussunk A-ból B-be, az egy küldetés.

Szakmai kérdés:

Rest Stopoknál hogyan kell utántölteni a készleteket? :D Meg egyáltalán az űrkikötőben. Nem bolondbiztos a rendszer, szóval nem egyértelmű, hogy mihez kell nyúlni. Kóricáltam konzolok után, de nem találtam.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.28. 04:43:57
  • macleody
    Nagyon állat, 5 órát repültem ma vele, nem bírtam abbahagyni. A landolásnál mocskosul kell figyelni :)
    Holnap megkeresem a zöld övezetet, még mindig nem találtam meg. Ezzel akarom letarolni a fákat a környéken :)

Utoljára szerkesztette: macleody, 2018.11.28. 01:50:08
  • lonvard
    :-D