7978
-
#4337 Két Joy esetén a tolóerő szabályozás nem működik jól, mivel nincs 3 kezed, és Star citizenhez a jó forduláshoz fontos a folyamatos sebesség szabályozás. Régebben írtam, hogy két Joy esetén én egy hagyományos "versenyautó" pedált javaslok, lábbal sokkal könnyebb vezérelni a sebességet.
De ha az 1 Joy és a gáz kar a legszimpatikusabb még javaslok hozzá később egy repülőgépekhez használt pedált forgáshoz vagy forduláshoz. -
kraven54 #4336 Constellation mellett szól a Twist axis, ami a T50en nincs. Én mivel nem pedálozok nekem muszáj a twist, ezért Delta. Én pl jobban szeretem a hat switch-et, mert míg egy gomb az 1 utasitást tud max 2 alternativ gombal, addig a hat 4 (8). De ez én vagyok :) -
lonvard #4335 Ja egyébként. Star Citizenhez valami sok gombos joy lenne ideális. A klasszikus repszim joyokon én is csak keresgélem a gombokat, de nem nagyon találom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.17. 08:31:22 -
TokraFan #4334 Constellation Deltával nekem az volt a bajom, hogy tulajdonképpen nincs rajta rendes gomb. A HAT switch-eket lehet benyomni gomb-szerűen, ami nekem nem jön be, mert sok fals input adódik. Pl. harc hevében megnyomom az ilyen gombot, akkor előfordulhat, hogy egyúttal felfelé vagy lefelé is elmozdul, máris galibákat okozva ezzel. Ez az egy nem tetszik azon a verzión, tehettek volna rá legalább 1-2 szimpla gombot is. -
TokraFan #4333 A stick atom jó, full fém mechanika, mágnesszenzoros érzékelők stb. A gázkar új fejlesztés, az is full fém, az első tesztek eléggé bíztatóak, de apróbb gyermekbetegségei még vannak, ami nem csoda, v1-es verzió, ez az első gázkarjuk. -
lonvard #4332 Ez két joy + tolóerőszabályzóval csinálja. Hm, ez már kezd nagyon tetszeni. -
lonvard #4331 Nem, nem zavarodtam össze, most már legalább vannak opciók a joystick-kavalkádon belül. :)
Egyébként két joynál az előre gázadást azt az egyik joy folyamatos nyomvatartásával érem el? Csak mert nekem semmilyen olyan megoldás nem jó, amiben a joy-t folyamatosan tolnom kell előre. Két joynál hogyan történik a tolóerő szabályzás? Ez a fő kérdésem lényegében. -
#4330 -
#4329 Én is a T-50 és a Constellation Delta között vacilláltam, sok review után a Constellation Delta mellett döntöttem, plusz thumbstick és a jobb és balkezessége miatt lett a befutó, de ez csak a Star citizenhez tervezem.
lonvard: A ravcorehoz tartozó gáz kar meglepően pontos. Kezdésnek megfelel.
Későbbiekben vagy gázkart érdemes venni hozzá, vagy egy balkezest Joy-t, de ahogy macleody is írta nincs belőle balkezes verzió, kivéve ha nyomtatsz egyet 3D nyomtatóval.
De azt is érdemes megfontolni, hogyha végeredményben két olcsóbb Joyyal akarod játszani a játékot akkor érdemes a T16000M et választani egyből, mert lehet hogy rosszabb minőség mint a Ravcore de átalakítható balkezessé. Így ha később veszel még egyet két ugyanolyan joyod lesz.
Na összezavarodtál már kellőképpen?
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.16. 18:24:44 -
#4328 Bal kézre nem jó a Ravcore. -
#4327 Vegyen 2 ravcore-t?
urben a HOTAS nem effektiv. -
#4326 Az már 150€ körül van és ha már vesz az ember gripet, akkor inkább egy T-50, azon több a gomb. -
#4325 No és a Virpil-el mi a helyzet? Constellation Delta jónak tűnik meg a T-50 throttle is, csak húzós a kettő együtt. Meg ugye nincs hazai forgalmazó :( -
TokraFan #4324 Arra azért figyelj, hogy a Ravcore nem HOTAS! A maximális repülési élményhez pedig szerintem elkerülhetetlen a precíz, külön gázvezérlés. -
lonvard #4323 Meggyőztél ravcorilag. :) -
#4322 Meg ugye a Gladiátor és a Gladiátor Pro között is van némi eltérés. -
nordan #4321 de ez milyen baromság már???
KERESLET = KíNÁLAT
kifogyott a vasérc vagy az aluminium vagy a műanyag WTF? -
#4320 Persze a Gladiator sokkal minőségibb, ha a kettő közül kellene választani egyértelmű a Gladiátor-t ajánlanám.
Viszont a Gladiátor 40-50 K kategória és külföldről kell beszerezni, a Ravcore meg max 20 K.
Azért is írtam, mert ha valaki olcsóbb jobb minőségű Joy-t akar, akkor a Ravcore egy megfelelő belépő Joy erre.
A műanyag olcsóbb verzió, de jó minőségű a ravcore-nál is. A vertikális twist axis gyenge, én mondjuk nem nagyon használom sehol, de az se az elviselhetetlen kategória.
A szenzor viszont ugyanolyan tehát a irányításra minőséget kapsz.
Ha össze kell hasonlítani a vele egy árkategóriában lévő Joy-okkal (pl.: Trustmaster t16000M vagy a Logitech wingman), akkor a Ravcore messze kenterbe veri őket.
Azt is érdemes hozzátenni, hogyha bárki komolyabban gondolja a szimulátor szintű repülést, akkor érdemes elgondolkozni egy felsőbb kategóriás Joy-on.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.14. 07:36:44 -
TokraFan #4319 Maga a gyártó írta korábban
"Gladiator Mk.II Pro: there is a limited stock at the moment. We plan to maintain the stock with some extra production batch but as this product is based on discontinued Gladiator joystick, the stock will not last long. MCG version is also expected."
Hogthar
A Ravcore nem 1:1 Gladiator! Sokkal olcsóbb műanyagból van, az elektronika is sokkal olcsóbb kínai, ellentétben a VKB eredetijével, illetve a twist axis tudtommal analóg a Javelinben, míg az eredetiben szenzoros.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.14. 03:07:41 -
#4318 "Sőt ha a Gladiator Pro verziót vagy a Gunfightert választod ott is a grip részlegen kitudod választani a Kg12 es markolatot."
Csak lehetne, mert mindkettő out of stock. -
lonvard #4317 Köszi ezek tök jó tippek. Jelenleg egy ilyen pár ezer forintos thrustmasterrel tolom. Amikor kezdett játszhatóvá válni a game, vennem kellett valamit, bármit, mert egérrel nem voltam hajlandó nekivágni. Egyébként meg vagyok vele elégedve, van rajta egy kis gázkar is, amit szeretek toligálni, szóval megvan a hotas-élmény. :D -
#4316 Tudtommal még nem teljesen, a bíróság a crytek eddigi keresetét elutasította de dec.27.-ig még van lehetőségük felebezni (utoljára). Ha addig ezt nem történik meg akkor valóban valóban így lesz.
De többen mondták, hogy ezt gyk elbukta a crytek. -
#4315 A Star citizen megnyerte az ellene indított pert a Cryteckkel szemben -
#4314 3.4 PTU wave1 elindult, itt a patch note.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.12.13. 08:33:48 -
#4313 Ráadásul van szerződése a VKB nek a Ravcore-val.
A Gladiator Mk.II est teljesen kiadták nekik. Ez a Ravcore Javelin.
Volt szerencsém mind kettőt forgatni. Nagyon hasonló a kettő, a különbség hogy más fajta Abs-ből van a burkolat és a vertikális Z tengely érzésre rosszabb, kicsit pontatlanabb a Javelin-en.
De az X és az Y tengelynél nincs különbség, vagyis én nem vettem észre.
Ez azért lehet érdekes mert a Ravcore Javelint lehet itthon kapni olcsóbban.
Összehasonlításként:
Ravcore Javelin és a Gladiator Mk.II
Kezdő beugró Joy-ok közül az egyik legjobb szerintem.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.13. 07:35:50 -
#4312 Hivatalos oldalon még lehet kapni.
hivatalos oldal
Sőt ha a Gladiator Pro verziót vagy a Gunfightert választod ott is a grip részlegen kitudod választani a Kg12 es markolatot.
Gladiator pro és a Gunfighter mk.II -
#4311 Miből gondolod? -
TokraFan #4310 Arra érdemes lecsapni, ugyanis már nem gyártják! -
nordan #4309 https://store.x-plane.org/Gladiator-MK-II_p_595.html
100dodo -
TokraFan #4308 Warthogom van, de X52 Pro is volt sokáig. Mindkettő elég jó, szimulátort ezek nélkül én már képtelen vagyok használni. Rudder pedálom is van, Warthogon ugye nincsen yaw, de egyébként is jobban szeretem a pedált, mert realisztikusabb.
A VKB masszív full fém mechanika, hall szenzorral, de beszerezni kvázi lehetetlen, állandóan out of stock, magyar forgamazó nincs, ezért a gariztatás problémásabb egy kicsivel. X52-ből pedig csak a Pro-t szabad megvenni!
Paladin
A sima X52-vel voltak bajok. A Pro már sokkal jobb lett..
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.12. 17:50:26 -
#4307 Még egyben van :D Csak a joy részen nyikorog a rugóknál amúgy nincs baja. -
Paladin #4306 Mennyire bírja az X52 a kiképzést? A Madcatz érában (2007-2016) nagyon rossz hírük volt ami a tartósságot illeti. -
#4305 Naja, én egy TM Hotas X-el kezdtem pár éve, aztán megtetszett és váltottam X-52 Pro-ra, azóta fene akar bill/egérre visszaváltani :D -
#4304 Melyik repülési technikát akarod használni?
1 Kézzel?
Jobb vagy bal?
2 Kézzel?
-Ha csak 1 jobb kezes joy-t akarsz megfizethető kategóriába amivel élmény repülni akkor a Ravcore-t nyugodt szívvel tudom ajánlani(20K). Ha még áldoznál rá plusz pénzt(50K) a Saitek x52 ajánlanám vagy esetleg külföldről egy VKB Gladiator változatot.
-Ha bal kezest akarsz nehezebb eset. Jelenleg csak az T16000M van a magyar piacon(20K). Ez jó joy, de én nem vagyok tőle elájulva.
Lehet még szerezni külföldről a Virpil-eket ami nagyon magas minőséget kínálnak de az ára 100 K körül mozog.
-Ha két joy-t szeretnél érdemes ugyan azt a típust venni.
Ebben az esetben ugyan az a helyzet mint a bal kezes esetén.
-
lonvard #4303 Természetesen érdekel, mert fogalmam sincs mi az optimális joy a star citizenhez. Nem akarok nagyon drágát, mert vannak olyan emlékeim, hogy a tekergetéstől tönkrement a joy, valamelyik irányba elkezdett húzni, emiatt pedig ha lenne egy ilyenem, nagyon vigyáznék rá, nem merném gyűrögetni a játékban. Olyan kell, amivel merek játszani. Egy közepes kategóriájú, sok gombos, jó minőségű joy-t terveznék elsőre. -
lonvard #4302 Koleszban a Tie Fighterrel játszottunk utoljára egérrel, kb. 22 éve. :) Emlékszem még azokra a heves egérmozdulatokra, ahogy a görgős egeret fel-le irányba rángattuk az egérpadon, olyan volt mintha egy tolószék kerekét hajtanánk. Ennek az emlékképnek tudom be, hogy többet a büdös életben nem játszottam egérrel repülős játékot. :) A nagyobb kapital hajóknál el tudom képzelni az egerezést. Egy kraken navigálásánál talán már nem illúzióromboló, hogy mintegy stratégiai menedzserjáték szerűen, egérrel csinálok mindent. De majd meglátjuk. Nem mintha egy krakent valaha is irányíthatnék, de majd ezt is meglátjuk! :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.12. 08:39:55 -
#4301 Meg ugyebár az se mindegy milyen joy-od van. Nem mindegy milyen a holt játék, milyen benne a szenzor és milyen az egész felépítése.
Az első joy ami a tulajdonomba volt, annak nagy volt a holt játéka, pontatlan volt és szörnyű rugó volt benne. Azzal max a hangulat miatt volt érdemes repülni, de rosszabb volt mint egy egér.
Másik példa, most a balkezes joynak egy t16000M használok és bár pontos, jó szenzor van benne és nincs holt játéka sem, mégis nem ad jó élményt, ellenben pontosabban tudsz vele repülni mint egy egérrel.
Egy árkategóriába van vele a Ravcore Javelin (VKB Gladiator mkII-nek az utánzata), ami viszont sokkal magasabb élményt nyújt.
Ettől fejebb kategóriánál már el is felejted mi az az egér egyáltalán. Ilyen például a Saitek x52 és feltételezem a Trustmasternek a warthog verziója is (az utóbbi még nem fordult meg a kezemben.)
A jövőben tervezek beszerezni egy Virpil joy-t.
Ha érdekel majd titeket röviden leírom milyen.
-
#4300 Gimbalos fegyverhez bill+egér tényleg jó, azzal könnyű célozni. De maga a hajó manőverezés joy-al az igazi ;) -
TokraFan #4299 Talán szokás kérdése, de egy HOTAS-nál jobb vezérlő nem létezik egy szimulátorhoz. -
nordan #4298 nekem van HOTAS Joy-om,de egér+bill-el ezerszer jobban lehet irányítani a hajót :P