Star Citizen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Torzonborz
Ja és a KDC-re simán ráfért volna 1 év csúsztatás, hogy ne egy merő bughalom legyen amiből a KS-es ígéretek egy része még mindig hiányzik.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.28. 21:46:01

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

grebber
Kingdom Come: Deliverance már kész van.... 😊
Itt meg ahogy nézem még mindig azon agyalnak miket rakjanak bele... 2020 előtt ebből nem lesz se single se semmi.

Next PC upgrade: 2022

Shednek köszi a fordításokat! 😛

"A CIG tervei között szerepel, hogy a karakterek túléléséről is kell gondoskodnunk, megjelenik majd például a szomjúság, éhség, vagy akár az ittasság is. Egyelőre a rendszer kapcsolódási pontjain dolgoznak, hogy azokat összeköthessék a későbbi játékrendszerekkel, például hogy lehetőség legyen zuhanyozni, ha piszkosak vagyunk. Ezeket már az SQ42-höz is hozzá akarják adni."

Imádom. Olyan lesz, mint a Kingdom Come: Deliverance. 😄 Csak persze értelmesen kell ezt megcsinálni, nem összecsapva, hogy nagy ételikon jelenik meg ha éhesek vagyunk, és nullánál instant halál. 😄 Kell egy fasza amortizációs rendszer ehhez, ami túlszárnyalja a The Long Dark fapadosan is azért talán a legjobban kidolgozott hasonló rendszerét. Mocskosul jó lesz ez, érzem.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.28. 20:38:25
Azt nem tudom, hogy változtattak-e, de én álmélkodva rácsodálkoztam, hogy milyen gyönyörű, a mi Holdunkhoz hasonlóan kráterek tömkelege van rajta. Hát kedvem volna körberepülni.

Shednek köszi a fordítást. 😛
Jah, Live-on azóta sem tudok kijönni Levskiről... Viszont a fullra rakott Cutlassem rakteréből eltüntette a cuccokat... 😞
Hogthar
Változtattak Delamar-on? Én nem nagyon vettem észre változást, ellenben ha leszállsz Levskire nagyon bugos, alig lehet eljönni onnan.
Ami változás volt 3.0 hoz képest, amikor át textúrázták a legtöbb holdat Delemar-nak is változtatták a fényeit, de neki a textúrái megmaradtak a régi rendszerben.
Hát ez nem olyan, amiről ne lehetne találni videót 2 perc alatt. 😛P
Ilyenkor miért nem linkeled a videót, van videó beszúrása opció, és akkor mindenki tudná miről beszélsz. <#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.07.14. 20:01:22

https://fxmason.blogspot.com/

Delamart brutál megcsinálták, most nézem egy frissebb videón.
Mondjuk ehhez az is kellene, hogy legyen valami keszonrendszer. Ezerszer taglaltuk, csak mégis. Ha ki-be ugrálunk a hajóból egyik pillanatról a másikra, az meg fogja ölni ezt a dolgot. Nadeviszont szerintem a "létfenntartó rendszer" beiktatásával a legegyszerűbb hajók ajtónyitási metódusainak is át kell alakulnia, mert ha kinyitjuk az ajtót, kiszökik azoxigén. Tehát majd ott lesz a kis titán például, és ha hátul ki akarunk ugrabugrálni az űrbe, akkor ott kell majd egy vörösfényes figyelmeztető szirénázás, meg nyomáskiegyenlítés, meg oxigén visszapumpálása a tartályokba.

Jó na, ábrándoztam, most megyek takarítani. 😛
Shednek köszi a fordítást. 😛

"Jelenleg nincsen limitálva az oxigénellátás, de egy későbbi kiadásban megjelenik a létfenntartó rendszer, ami létfontosságú része lesz a hajó alkatrészeinek. Az oxigénellátottság a hajó minden szobájában egyéni lesz a felhasználás és termelés mennyiségétől függően."

Awww! Ez az álmom. Az az atmoszféra kell szerintem, ami egy tengeralattjárón van, ami 300 méter mélységben halad. Érezni, hogy a közeg ami körülvesz, az halálos, és csak a hajó vékony oldalfala választ el tőle. 😊
Torzonborz
Ha groupban vagytok akkor a leadernek kell indítani a QT-t a célpont felé és a tagok elvileg acceptálhatják.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hogthar
Utolsó verzió amit néztünk a 3.1.4 d vagy e PTU-ból.
Ahhoz képest jobb az fps és kevesebbet is fagy, ha ezen felül még javul az fps én nem bánom, csak ne a stabilitás kárára menjen.

Ami kifejezetten tetszik, hogy most már jelzi a barátok helyzetét és rájuk is lehet ugrani.
Amire még nem jöttünk rá, miként lehet linkelve ugrani együtt. Elméletben bekerült ebbe a verzióba.
Ti esetleg találkoztatok már ezzel?
Torzonborz
Pedig most nem is volt jelentős optimalizáció, sőt.
3.3-ban jön sok minden ami igazán javíthat az fps-en.

Hogthar
Kipróbáltuk tegnap a 3.2 őt.
Meglepődtem milyen jó fps-m volt teli szerveren.
Ráadásul míg bent voltunk 1,5 óra nem fagyott ki.
Ha így folytatják a végén még egy jól futó optimalizált játékot kapunk 😄
Torzonborz
Jah van pár hely ami nincs jelölve a holdakon (pl drug lab, javelin roncs) és keresgélni kell.

Ezek nagyon pici holdak, még is van rajtuk pár érdekesség és szerintem baromi jól néznek ki. Nagyobb égitesteken több biome lesz... Bár pl az Arccorpon nehezen tudok elképzelni nagy diverzitást.
Mer egyébként így oké, hogy a légkör nélküli holdak nincsenek túlvariálva. Annyi extra igényem lenne, hogy...szóval így néz ki a holdunk felszíne. Tehát hogy ha ránéz az ember, akkor nem egy összefüggő göröngyhalmaz, hanem vannak jellegzetességei, amiket az embernek úgy kedve lenne közelről megnézni. Hogy azok ott mik.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/FullMoon2010.jpg
Ú tényleg. Megborzongtam. 😊
Torzonborz
Mingyá' jön 3.2.1 és lesz wipe. 😄

Én már annak is örülnék, ha Levski-ről el tudnék szabadulni.. 😄
Torzonborz
Igaz, Hurston lesz az első igazi bolygó, 3.3-ban jön a 4 holdjával együtt. 😉

Apró pontosítás. SC-ben jelenleg egy bolygóra sem tudsz leszállni, holdakra lehet, háromra... 😉 A Crusader nevű gázóriás körül kering mindhárom (Yela, Cellin, Daymar) hold
Torzonborz
Nem prioritás? Dehogynem, nem is kicsit. A progen techet is egyfolytában fejlesztik, látható is a változás:

3.2-ben is variáltak is rajta, és még fognak is.
Párszor már növényzettel rendelkező bolygót is mutogattak atv-ben, azt is reszelik bőszen.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.05. 20:57:43

"És ugye csak légkör nélküli bolygók/holdak van."

Ez így azért nem pontos, inkább úgy, hogy csak légkör nélküli bolygókra lehet egyelőre (lehet így is marad) leszállni.

https://fxmason.blogspot.com/

Caliph
Eliteben is sok az ismétlés,de ott vannak hatalmas kanyonok(szoktak is gyors hajókkal canyon futamokat rendezni,csak funból.)hegyek,van ami ezerrel kering egy bolygó körül és frankó látványt nyújt stb. És ugye csak légkör nélküli bolygók/holdak van.
Jelenleg sztem az Elite szebb és változatosabb bolygó téren,de ne feledd hogy itt csak két bolygó van eddig,az is csak kb úgyahogy berakva hogy tesztelhető elgyen a bolygóra szállás,meg a futkározás stb.
Biztos hogy ezen lesz változtatás,de nem prioritás jelenleg.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ezen a hegyelnevezésen elméláztam egyébként. Tehát most a bolygók azok göröngyös golyóbisok. Mi tesz egy ilyen göröngyös golyót egyedivé? Szerintem markáns földrajzi tájegységek. Tehát mondjuk Andok jellegű hegyláncok, kiszáradt óceánok, irgalmatlan kanyonok, amely bolygón meg nincs légkör ott kráterek tömkelege. És akkor ezek egy részét el is lehet nevezni. És akkor a bolygóknak lehet egy földrajzi térképe is. Nem azt mondom hogy Föld bolygó részletességgel, de a karakteres földrajzi jellegzetességeket el lehetne nevezni, és akkor ezek szolgálnának tájékozódási pontul, turisztikai látványosságul, küldetések helyszínéül, mittudomén. Úgy szeretném elmondani ezt Chrisnek. De szerintem agyalhatnak ilyesmiken, a kreatív teamjüknek pont az a feladata, hogy ezeket kitalálja. Ott van a No Man's Sky, abban nem csak az a probléma, hogy a bolygók faunája unalmas, hanem hogy maguk a bolygók is mind ugyanolyanok. Nem tudom az Elite-ben hogy van ez.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.05. 18:05:08
Nem olyan gyenge gép az szerintem Tök jó, azért biztos van egy feelingje mikor az ember először leszáll egy bolygóra. Most az kellene, hogy körberepüli valaki földközelben. Utána elneveznek róla valami hegyet, vagy mittudomén. 😄
Gilmoor
Tegnap este sikeresen letöltöttem a 3.2-őt, ugyan megkésve bár de töretlen lendülettel vetettem bele magam másnap reggel egy próbatúrába. Egy dolgot szerettem volna igazán, kipróbálni a robogót, milyen érzés dűnéken száguldani. Készítettem egy videót, bizonyára unalmas lesz, de ami a lényeg, hogy a viszonylag gyenge gépem ellenére egész jól ment, és egyszer sem fagyott ki.
próbatúra

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Nekem egy 6 magos AMD FX-6300-as processzorom van. Olyan 2011-es évjárat, szóval biztos kevés, de a több magos procik erejének megbecslését valahol a második magok bejövetelénél elvesztettem. 😄
Torzonborz
Már live.

Gilmoor
Most milyen verzió fut PUban? nem világos, hogy már live a 3.2 vagy még mindíg csak a vip csapatnak elérhető?

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Torzonborz
Nna, memory leak még mindig van, szóval megeshet, hogy kifut a 12 gigából de ez swap-el valamennyire kiküszöbölhető (és nem árt ssd-re tenni) Az tény, hogy ssd sem árt, sőt baromi sokat dob a játék futásán nem csak a betöltésen, lényegesen simább lesz.
A lényegre meg rátapinttál, 3.0 óta cpu limites a játék. Az i52500k procim mind a 4 magja 100%-ra fel van koppanva ahogy betelik a szerver, a gpu terhelése ezzel együtt meg csökken. Szóval jelenleg erős sokmagos proci a gyógyír leginkább amíg nem jön network tech meg ocs.

Hogthar
Nem a rammal lesz a gond. 12 giga elég neki egyenlőre. Vramból eszik sokat és eléggé Proci igényes is.
Plusz ha nincs SSD azt mindenképpen ajánlatos. Többen játszunk egy közösségbe akik HDD-ről futtatják azoknak 5-8 perc míg betölt csak a menü, nálam meg SSDről 1-2 percen belül betölt.
Ezt képzeld el a játék betöltésnél. SSD 5-10, HDD 20-30 perc.

Ha nem akarsz sokat költeni, SSD-t vegyél, ha van SSD-d akkor szerintem a ram pénzt érdemes félretenni egy erősebb gépre. Ha jelenleg játszható tesztelgeted az új mechanikákat és megjelenésnél egy erősebb géppel beletudsz lendülni a világba is.
Rám jellemző, hogy olyan bugokba futottam bele, ami PTU-ben nem jelentkezett. Pl elsőre mikor belogoltam, azt vettem észre, hogy folyamatosan emelkedik a karakterem pulzusa és kiírta, hogy nincs levegő az űrruhában... felálltam, már szédültem, de semmit sem tudtam use-olni. Relog segített. Elcsattogtam Levski-re, nekem ott volt a legtöbb teljesítmény beli problémám. Éjszaka szálltam le, nagyon szép volt, kevesebb szaggatás, az állomáson pedig egyértelműen jobban futott.. Viszont senkinek sincs semmi vásárolható árú, a Dumpers Depot-tól kezdve minden üres sajna.. Viszont sokadig relog után sem tudtam eljönni az állomásról.. :/ Levski-n trükközik az SC. A lift, ami visszavisz a hajódhoz úgy van megcsinálva, hogy amíg a liftben vagy, "átteleportálja" a hajódat a hangárba. Illetve ez sem egyértelmű, mintha másik "instance" lenne, vagy a karaktert teleportálja oda. Nos, volt olyan, hogy a lift megérkezett, a hangár nem volt ott, helyette világűr.. Mivel felfedező vagyok, bátran beléptem, el kis kezdtem esni a hold középpontja felé... Vagy ha odarakott hangárba, nem tudtam a hajtóművet bekapcsolni a hajón.. Vagy ha mégis, hiába hívtam a földi irányítást, nem nyitotta ki a külső zsilipet, közben a földi irányításra folyton azt monda, hogy out of range... Vicces, mert a 3.1-ben ez egész jól működött.. Szóval most az van, hogy nem tudok Levski-ről eljönni... 😄
Bucser
Igazabol egy NVME SSD-vel teszel neki a legjobbat, meg a RAM-al.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hehe, 12 giga rammal elcsattogtam megnézni az új avengerem. StarCitizen történeti pillanat volt, mikor levettem a sisakomat a cockpitban és kinéztem az ablakon. 😄 Veszek hozzá ramot. Egy 8 gigányit. Szaggatott, de nem a tökéletesen játszhatatlan szaggatással, hanem azzal a "játékra alkalmatlan, ám azért lehet vele haladni" szaggatással. Felszállni még nem akarok, különben is mindent elfelejtettem ami az irányítással kapcsolatos. Kell az a 8-as ram, és hátha csoda történik. Ha nem, akkor is lesz 20 giga ramom, ami sosem árt ha van.
Torzonborz
Hehe na igen az is van, és nem rossz. 😊

Hmm lehet hülyeséget mondtam, mert most olyasmi dereng régről, hogy az ark-ot akarják integrálni majd a játékba. Bár ezeknél a franc tudja már mikor mit akarnak.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.01. 23:34:52

Ennél jobbnak kell lenni az ingame mapnak végül. 😊
Torzonborz
Az új QT mechanika után olyan nagyon nem kell a mobiglas de sebaj 😄
Amúgy sztem a meglévőt fejlesztik tovább és lesz egy fullscreen változat ahol mindent jobban látni.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.01. 17:18:48

Ha nem lesz külön egy rendes térképnézet, az rettentő nagy hiba volna...
Közben nézegettem 3.2-es videókat. Nem semmit változott az Olisar, mióta szaladgáltam rajta. Gyönyörűszép. De a kvantumot még mindig a mobiglas-on állítják be. Ki szól már végre Chrisnek, hogy ez hülyeség? Olyan mintha Han Solo a fénysebességet a karórájával állította volna be a Millenium Falconon.
Torzonborz
Azt mondták, hogy más ladikra is fel lehet hekkelni a bányász orrmányt csak ugye nem lesz olyan jó a hatásfoka. De valszeg jön még a kettő közé egy med size bányász is.

Caliph
tudom hogy többszemélyes,reménykedek hogy a prospe és az orion között lesz valami komolyabb,ami egy max két személyes 😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ja, kvantumugrás. Na most valamiért én ideiglenes megoldásnak tartottam idáig, hogy a mobiglas-on keresztül nézi a pilóta a térképet, és úgy választ kvantumugrás-célpontot. Hogy van a mobiglas-ban térkép az teljesen oké, de hogy az űrhajó kvantumugrását mobiglas-on keresztül intézzük az nagyon nem oké. Azt az űrhajó számítógépe kell hogy összerakja. Na most erre nézve tudtok-e valamit, ideiglenes a mobiglas-os kvantum?

(shednek köszi a fordításokat)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.06.25. 21:22:02
Pár hónapja evidensnek tartottam, hogy ha lesz bányászás, akkor lesz építkezés. Erre is az volt a válasz, hogy ne képzeljek már ebbe a játékba bele mindent. Aztán jött a pioneer, ami persze inkább csak egy irányvonal egyelőre, Chris azt akarta megmutatni vele, hogy lesz építkezés. Pontosan mert tudja, hogy a saját fantáziák megépítésével rengeteg játékóra megy el anélkül, hogy küldetéseket kellene csinálgatni. Pl. a Fallout 4-ben körülbelül semmit nem haladtam a történetben, helyette napokon keresztül építettem a leatomozott házam fölé egy menedéket, majd egy moddal megtámadtattam mindenféle raiderekkel, szupermutánsokkal, és akkor azon élvezkedtem, hogy szól a sziréna, futunk a harcállásokba és lőjük a bázisra támadókat. Óriási potenciál van az építkezésben, ha jól van megcsinálva, ezért fogják ennek lehetőségeit kiszélesíteni, majd meglátod. 😛
Nem szeretnék a lelkedbe gázolni, de szerintem te csalódni fogsz ebbe a játékba. A te elképzeléseid/vágyaid/fantáziád picit túlmutat azon amit nyújatni a fog a játék. Ez egy játék lesz nem könyv vagy fantázia itt megvalósítható dolgok kellenek amiket te szeretnél egy évtized de lehet egy évszázad is kevés 😄
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2018.06.25. 19:13:15
Torzonborz
Aszteroidára építkezés nincs tervben. A 'roid hangárról régen azt mondták, hogy lehet oda tenni, nem építeni, de erről régóta hallgatnak.
Az orion meg többszemélyes bányász ladik, a feladatokat külön végzik el, nem egy embernek kell vele szenvedni. Meg ugye böszme nagy, sok anyag fér el benne.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.06.25. 16:52:27

Pedig az aszteroidába fúrt bázis az nagyon alap fantázia, ki kell hogy elégítsék. 😛P Orion fúr, pioneer meg épít szépen. Vagyaztiseltudomképzelni :-D, hogy lesz egy kis pioneer, mer nem feltétlen akar az ember egyből komplett kolóniára való bázist, és egy kis kompakt bázishoz kell egy kis pioneer, na!
Caliph
csak nehogy többet képzelj bele a játékba mint ami 😄 Tudtommal ilyen aszteroida fúrásos bázisépítésről nem volt szó.

Az Orion meg szerintem ugyanazt fogja tudni mint a prospe,csak gyorsabban,nagyobb tárhellyel,mert ott már a felszedő tractor beamek is külön toronyban vannak(jelenleg 3 beam,és 4 minig laser rakható rá,és 5 fegyver turretje van,illetve drónok lesznek még rajta) . Esetleges plusz amit el tudok képzelni benne az egy finomító lehet amivel ki lehetne szűrni a "szemetet" a finom ércek közül és nem foglalna tárhelykapacitást.