7978
-
JonasSandor #4177 Van már benne valami új vagy ugyanazt lehet kipróbálni ingyen?,illetve még mindig játszhatatlan 1050TI-n? -
lonvard #4176 Megérett az idő egy heraldra olvasztásra. 27-én lehet olyat vásárolni, ha minden igaz. Avenger sokoldalúbb, tekintve hogy a herald most semmire sem használható :D, no de viszont a herald meg gyors. Felértékelődött számomra a gyorsaság szerepe, sokat repülök a kvantumot mellőzve, meg bolygók felszínének felfedezésénél sokkal jobb na. Mindig is kedvenc hajóm volt, és ha én az SQ42-ből katonaként leszerelek, akkor inkább egy ilyen herald cica legyen a jutalmam. Jobban passzol egy vadászpilótához. Plusz van benne klozett. -
lonvard #4175 Jah, sok minden változik még, sosincs túl sok értelme a nyafinak, ezért is nem értem, hogy torzi miért kardoskodik amellett, hogy legyen a gépek hasán kamera... :D -
lonvard #4174 Igazad van, összekevertem. Kérdés, hogy miért nincs még benn a játékban. -
Diopapa #4173 Jelenleg Hurston és Crusader bolygók környéke működik, a többi bolygó nincs még bent a játékban. -
#4172 Honnét próbálsz ugrani hova? Tegyél be képet aztán megnézzük mi lehet a gond. -
#4171 Megnézted a videót amit linkeltem te szerencsétlen? Nem autolandingot írtam, hanem assistance-t, nem ugyan az. Mi lenne ha felfognád végre mit írnak neked és nem a baromságaiddal hánynád tele a topikot?
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.11.24. 10:36:01 -
Deviome #4170 Üdv!
Valami bugos lehet a quantum hajtóművel. Utóbb nem engedett ugrani sehova. :S Kipróbáltam az Origin I600-at és nem engedett ugrani, mert ki írta hogy range out. Üzemanyag volt bőven benne.
Valaki botlott már bele ebbe a hibába? Az a baj, hogy még nem merültem el a jétékban eléggé és nem tudom a bolygóneveket. De talán az ARCcorp bolygónál voltam. Ami a legszélén kering a naprendszernek. Onnan nem tudtam visszajönni. :( -
nordan #4169 a Fly modell változással remélhetőleg lesz súlya a gépeknek és akkor nem lehet így dobálni őket mint egy papírgalacsint -
lonvard #4168 Neked az a szöveged arra, hogy nem lehet normálisan lerakni a gépet, hogy DE VAN LANDING ASSISTANCE!! :)
Nem veszed észre, hogy van itt egy probléma? Mégpedig hogy kézzel is le lehet rakni a gépet, csak nem csinálták meg normálisan, és azért raktak bele egy automatát, hogy ne törjük mindig össze a gépet. Az automatát nem azért kell belerakni, hogy ne törjük össze cockpitból irányított landolásnál 10-ből 6-szor a gépet, hanem ez egy kényelmi funkció kellene legyen. -
#4167 Még egyszer: béna vagy.
Másrészről írtam már többször is volt már landing assistance (mint az Eliteben) tesztelve, elvileg rework után jön vissza:
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.11.24. 09:59:49 -
lonvard #4166 Két szakmai kérdés:
1. mért nincs ezen a héten AtV? Vagy van, csak nem találtam meg, mer hülye vagyok? Ne válaszoljatok. :D
2. Shed oldalán nézem hogy elvileg lehetne vásárolni most egy hétig mi szem-szájnak ingere. Én avengert szeretnék heraldra olvasztani, de nincs ilyen opció. Mért nincsen? :P
-
lonvard #4165 Idézem magamat:
"Pont fordítva van a valóságban, két dolgot bíznak a pilótákra, a fel és leszállást, és az összes többi automatán megy."
Szóval nem tudom mire ugrottál rá ilyen kimerítően, amit írtál azzal tisztában vagyok.
Torzi:
Nem az a probléma, hogy van automata leszállás, hanem hogy a nem automata leszállás meg nincs mellé összerakva, mert nem látunk magunk alá, és nem látjuk hány méterre van a talaj. Ebből a gyakorlatban az van, hogy külső nézetből próbálunk ügyeskedni. Ez a Star Citizenben fapados megoldásnak számít, kétlem hogy Chris Roberts ezt így szeretné látni. A megoldás az, hogy van automata opció, ami főleg capitaloknál fontos, és mellé minden eszközt megadnak, hogy biztonsággal letehessük a gépet magunk is.
-
#4164 A pilóták nagyon ritkán vezetik a gépeket és csakis erős szélben vagy ott, ahol nincs megfelelő ILS hozzá a földön és vagy gépen. Szóval bocs, tévedtél. Ahol lehet, ott az automatika teszi le a gépet, még a tolóerőt sem a pilóta vezérli.
Ideális esetben kb. ez megy. Láthatod, hogy a "pilóta" egy ujjal sem nyúlt a botkormányhoz, csak adatokat ad meg, a robotpilóta csinál mindent, kivéve a taxizást és futómű és fékszárny beállításokat.
Ezt néz meg mikor és képes volt autolandra....
Egyébként elég vicces lenne az, ha a csillagközi utazás korában nincs meg az a technológia, ami már ma létezik 30+ éve. Mert a mai és régebbi űrhajók is, ha nem volt zűr, akkor kvázi maguktól hozták le a hajókat, csak a megfelelő parancsokat és pályadatokat kellett megadni, nem a pilóta vezetett manuálisan.
Az űrsikló is képes volt elvileg automatikus landolásra, de minimum félautomatára, de a pilóták sokszor inkább kézzel tették le, ha már annyit gyakorolták.
(Kérdezd Cifu-t a témában, ha érdekel.)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.24. 08:27:18 -
#4163 Egyetértek, a landolás mechanizmusát nem találták ki elég jól. Ha autóval csak úgy tudnék parkolni, ahogy egy jövőbeni űrhajóval a star citizenben, akkor gyakran kellene szervizbe járkálnom futómű állításra. -
TokraFan #4162 Bla, bla, bla...össze vissza beszélsz. Egyszer azon rugózol napokon át, hogy a hivatalos definíció szerint lehetne csak nevezni az égitesteket, mert ragaszkodni kell a valósághoz, most meg azt bizonygatod, hogy bár a technikai fejlettségből egyértelműen adódna az autimatikus leszállítórandszer, mégis, mivel személy szerint te jobban szeretsz kézzel bohóckodni, már lényegtelen a realitás.
Mellesleg, ahogy Torzonborz írta, van autopilot, de egyébként sincs értelme harcolnod ellene, mert a megléte nem jelent számodra kötelező használatot. Attól, hogy van automatika, neked még nem kötelező használni is. Viszont ha nem lenne, az egy irreális baromság lenne. -
#4161 FYI: van automata landing. -
lonvard #4160 Különben is mi az, hogy a landolás automatikus? Ne hülyegyerekekre csinálják a játékot, hogy az egyetlen odafigyelést igényelő manővert rárakják automatára. Pont fordítva van a valóságban, két dolgot bíznak a pilótákra, a fel és leszállást, és az összes többi automatán megy. Nekünk meg legyen egy ilyen debilekre készített űrszimunk, amiben úgy rángatja az űrben a kormányt Pistike, ahogy akarja, de ha le akar szállni akkor rögtön jön a készséges automata rendszer és táveszi tőle, mer nehogy odaverje már a kis tündérbogár! Hát egy nagy lófütyikét! :P
Az oké, hogy legyen egy automata a lányoknak, de a manuális landoláshoz is legyen meg az összes szükséges eszköz. -
lonvard #4159 Csakhogy mi vagyunk a pilóták. Fantáziádból az is következne, hogy akkor már semmivel se kell foglalkozni. Kiadjuk egy 3D-s térképen, hogy hova akarunk menni, aztán az önvezető űrhajó szépen odavisz. Tekintve hogy ez nem így van, elvárom, hogy rendelkezésünkre bocsássák azt az eszközrendszert, amiben nem kell külső nézetben letennem a gépet, ha bonyolult a terep. Subnauticában is olyan jó a tengeralattjárónak a hasán meg a tetején az a kamera, kényelmesen lehet a legcifrább barlangjáratban navigálni. És akkor a kapitalokról még nem is volt szó. Ha egy vadászgéppel is probléma ez, akkor mekkora probléma lesz egy 150-200 méteres hajóval? Kell egy sisakkijelzőre kivetített landolókamera, és ennyi. Ja, és kell távolságmérő. Hogy pontosan hány méterre vagyunk a talajtól. Egyébként később ha egy barlangjáratban navigálunk, mondjuk egy nagy aszteroidában, akkor is elengedhetetlen lesz, hogy tudjuk merre hány méter, fölöttünk is, alattunk is, mellettünk is. Szerintem jó eséllyel dolgoznak ezen, mer van egy ökölszabály a Star Citizenben, hogy amit nyilvánvalóan bele kellene rakni, azt bele is fogják rakni. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.23. 16:42:08 -
TokraFan #4158 "itt meg a jövőben űrhajóknál nincs leszálló kamera?"
Valójában az egész egy hülyeség lenne, mert ilyen fejlettségi szinten már alap kéne legyen az autopilot, ami a megadott dokkba tökéletesen és szépen leteszi a gépet.
Ha netán valami miatt mégis kézzel kell letenni (ami csak nagyon ritkán fordulhatna elő), akkor azt sem kamerákkal kell megoldani, hanem szenzorokkal és a belőlük kinyert adatok alapján a HUD-on kell lennie egy jól értelmezhető leszállító rendszernek.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.23. 15:39:25 -
#4157 Béna vagy. -
#4156 Kamera nem lenne rossz ötlet, új autókba is van tolató kamera, itt meg a jövőben űrhajóknál nincs leszálló kamera? Remélem tesznek majd bele, bár nekem eddig nem akadt ebből problémám. -
Diopapa #4155 Ugye a futóművet kiengeded mielőtt kéred az engedélyt? Mert akkor szépen megjelenik egy waypoint, hogy melyik leszállóhely lesz a tiéd. :) -
lonvard #4154 Kommunikációs csatornán rákattintok a wi-fi jelre, de nem igazán érkezik rá reakció. Az egyik Rest Stopnál volt az, hogy konzekvensen nem engedett leszállni, pedig volt hely, de az legalább szövegelt nekem. Loreville-nél nem érkezett reakció. nyitva volt egy hangár, abba berepültem (mocskosul kell ezekhez a gépekhez egy kamera a hajó aljába, mer semmit nem lehet látni egyszerűen, ami alattunk van). Szóval leszálltam, belassult a játék, mentem a lifthez, szaggatás szaggatás, szaggatás. Veszek ramot karácsonyra. 12 van, egy 6 giga kell még.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.23. 10:50:45 -
#4153 Na lehet tudom mi a gond, miután megérkezel Hurstonra a hajtóműnek kell egy kis idő míg újratölt, ilyenkor ki is írja hogy "cooldown: hány másodperce maradt". Addig nem tudsz újra ugrani.
A leszállási engedélynek nézz utána, mert így kénytelen vagy mindig a város szélére leszállni és bemetrózni a városba. -
lonvard #4152 Megérkeztem a sötétben a városba, beszálltam egy lyukba, mer valahogy nem egyértelmű a leszállási engedély kérése. Nem látom sose, hogy megadnák. Loreville-t már nem bírja a gépem, iszonyat szaggat sajnos. Az viszont érződik, hogy egy élet is kevés lesz erre a játékra. Kell hozni egy döntést, hogy itt éljük le az életünket, vagy irl. :D -
lonvard #4151 Megtaláltam Loreville-t a térképen. Azért nem láttam korábban, mert nem volt rajtam sisak. Haha. De a B nem működik. Nem kalibrál. Mondjuk nem érdekel, bolygó körüli pályán közelítek a városra. Közben besötétedett alattam. Felmerült bennem, hogy a kis bizbasz ami a célom az nem is Loreville, de most mindegy. :D -
lonvard #4150 Épp kvantumozom Hurston felé. Casabában vettem két jó pulcsit, egy nadrágot, meg egy sapkát. Kvantum után kiszálltam, átöltöztem, és most nyugisan heverészek az avenger végre kijavított priccsén. Már van oldala az űrhajónak, nem érzem úgy, mintha lehúzott ablaknál száguldoznék az űrben. Jók ezek a pulóverek. Ilyenekbe mászkáltak a Mátrixban a hajóikon. Neonak érzem magam. És olyan jó minőségű ruhák ezek, áh! -
#4149 Látod már Casaba-i minőségű seprűt és felmosót tudsz venni, nem is fizet olyan keveset ez a szakma. -
#4148 Próbáld többször, amúgy ismert hiba. Várhatólag ma jön rá javítás, meg login queue is lesz hamarosan. -
nordan #4147 nekem most hibaüzenetet dob,hogy nem tudja szinkronizálni az account datámat a játék szerver-el :P CODE 15007 -
lonvard #4146 Jól van, meglátjuk. :) Ez a verzió azért nem olyan sima mint az előző volt, 12 giga ramból 7-8-at tud felhasználni, és jelzi hogy minimum 12 kellene neki, szóval megtáncoltatja a gépemet. Legtöbb helyen döccenő nélkül megy, de azér nem olyan mint a 3.3 volt. Tesztelem még szombatig. Ha oké lesz, akkor benne vagyok a csapatjátékban. Casabában veszek seprűt meg felmosórongyot.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.22. 12:02:21 -
#4145 Ez, hogy jött össze 1 óra csúszással?
Egyébként nem feltétlen kell kijelölni térképen, nálam a joyon külön gombra van állítva a kalibrálás.
Ekkor megjelenik az összes cél a bolygó felszínén.
Ionvardnál szerintem az a gond, hogy a B vel kalibrál is és azon van az ugrás is, vagy pedig rapid módon nyomogatta.
Esetleg ha össze-vissza váltogatsz külső-belső nézet között megzavarodik a rendszer. -
Malibutomi #4144 Ne a B-t nyomogasd hanem vedd elo a terkepet es jelold ki Loreville-t a bolygon celpontnak -
Malibutomi #4143 Ne a B-t nyomogasd hanem vedd elo a terkepet es jelold ki Loreville-t a bolygon celpontnak -
#4142 Szombati nap folyamán indítunk egy nagyobb szállítmányt Port Olisarról Lorville-re, keresünk takarító személyzetet.
Ha gondolod jelentkezhetsz és garantáltan egy kalandban lesz részed! (Kalandosan eltakaríthatod a szutykot a padlóról ) -
lonvard #4141 Mi az extra benne 3 percnél? Ahogy csúszkál a hammerfej a levegőben? -
lonvard #4140 Nyomogattam a B-t, de nem adott ki célpontot. Ha a Hurston közepére irányítottam a hajót, csinált egy extra kalibrálást, aztán ennyi. Ezt amolyan gyerekbetegségnek tudtam be, mert ugrani nem tudtam rá. Újrapróbálom ma este. -
#4139 Miután megérkeztél Hurstonra még rá lehet ugrani Lorville-re is, kb 100 km-re áll meg.
Így azért sokkal gyorsabb a folyamat.
Max sebességgel tudod folytatni az utat olyan 40 km-ig, onnan fokozatosan veszel le a gázból és úgy nem csapódsz a földnek. -
Malibutomi #4138
3 pec korultol erdekes igazan
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2018.11.21. 23:13:28