7978
-
lonvard #4297 Nézegettem, nem indultam be rá. Most azt csinálom, hogy nem játszom a Star Citizennel sem, hanem várom a karácsonyt és a 3.4-et, és hegyezem a pénztárcámat a plusz 6 giga ramra. Nagyon kellene valami hotas, meg az a fejre szerelhető kütyü, amivel forgathatom a tekintetem (tudom még bugos). Ennek a 4 dolognak kel találkoznia ahhoz, hogy elkezdhessem belakni a játékot. Most még csak olyan hülye tesztrepüléseim vannak (voltak). -
TokraFan #4296 Messze nem SC szint, de nálam az X széria jön a sorban az SC után. Az X3-ban 3000 órám van, ebben nem tudom mennyi lesz, de az SC elkészültéig kitart szeintem. Főleg, ha elkezdik úgy moddolni, mint anno az X3-mat. -
nordan #4295 hát szerintem borzalmas az a játék,de a relülési modell a hajóknak még így is sokkal jobb mint SC-ben...nagyon kéne már az a flight modell patch -
#4294 Na igen nem nagyon lehet mit írni az újdonsült "Engineers with a hot pipeline" nevű klánoddal kapcsolatban.
Tudom, hogy csak viccelsz és szarkazmus, de meglehet, hogy kicsit túlzásba vitted
X4 foundations a legújabb játéka a Egosoftnak.
Korábbi részeivel játszottam, de leginkább bughalmazok voltak, viszont a mostani rész ígéretesnek tűnt.
Alapvetően offline játék, bejárhatod már itt is a hajót és a bázisokat is fps nézetben.
Van kampány(bár a korábbi részekből kiindulva ne számíts túl érdekes történetre) mellette meg egy sandbox űrszimulátor.
Gondolkozok én is rajta, hogy kipróbáljam.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.10. 07:55:36 -
lonvard #4293 Fúj, áruló!
Mindjárt nézem mi ez. :D -
TokraFan #4292 Vagy mindenki X4-ezik...Én legalább is, egy időre elcsábulok. Addig legalább készül az SC is szépen tovább. -
lonvard #4291 Megöltem a topikot. :D -
lonvard #4290 Ez nem betegség! Jövőre megyünk a lorevilli prájdra! A sok szerelő ahogy vonul kézenfogva, ah!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.08. 20:37:02 -
#4289 Eddig is gyanús voltál, de most már biztos, hogy beteg vagy :D -
lonvard #4288 Igazából már tavaly összejöttünk. :) Meglátott 8 FPS-el rángatni a folyosón, felsegített, becipelt a kis kapszulájába, hogy meggyógyít. Azt nem sikerült neki, de aztán kiültünk az Olisar padjára bámulni a csillagokat, álmodozni, elmeséltem neki hogy egyszer lesz egy carrackom, amivel bejárom az univerzumot, ő erre felnevetett, hogy milyen kis bohó ábrándos lélek vagyok, ő 15 éve az Olisaron rohat, toldozgatja a lyukas csöveket, de nem baj mert volt értelme, hisz találkozhattunk, viszont mindketten itt rohadunk majd meg. Erre meglebegtettem neki, hogy az SQ42-ben szolgálok, és volt már kalandom Mark Hamillel is, valamint van egy avengerem. Akkor elájult, és szerelmet vallott. Nem mondhattam neki nemet. Még aznap este megtörtént köztünk, aminek ilyenkor meg kell történnie. Berángattam az avenger rakterébe, és ott. A részletekbe nem avatlak be, mert egy úriember ilyesmiről nem beszél. Sajnos szőrös a háta. Kértem, hogy vágassa le, de nem tette, mert nem éri el, a fodrászat meg még nem üzemel. Mindegy, elfogadtam, mert csak így lehet. Köszönöm, hogy megoszthattam veletek a történetemet. -
lonvard #4287 Zacskófejre idáig azt gondoltam, hogy bugos pilótasisak van az npc fején. Halál bénán néz ki, ha ezt így komolyan gondolják. :D -
#4286 Nah hát akkor meg lesz hol totyognod :D -
Diopapa #4285 Jó, de addigra nyugdíjas leszek.. :D -
#4284 Oké, csak arra akartam utalni, hogy nem véletlenül nincsenek nagy nyitott terek a városban ahol sétálgathatsz. Arra ott lesz pl Terra, na ott tuti lesznek nagy placcok, meg parkosított területek. -
lonvard #4283 Aki szórakozni akar, annak a legújabb Around the Verse-be érdemes belepislantani. :-D Plusz Loreville bővítése is téma, tehát a fanyalgók kaphatnak egy kis pluszt. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.07. 13:44:59 -
Diopapa #4282 Azé' van a sisak... Mindegy, szerintem többet is ki lehetne hozni Lorvile-ből. Majd az ArcCorpnál kiderül 2019Q1.... -
#4281 Izé...LV-ben sztem akar a halál csak úgy kint sétálgatni . Az egy lepratelep, nem véletlenül hordják az npc-k is a zacsit a fejükön.
Utcán sétálgatása ott lesz ArcCorp, meg maaajd a többi város. -
Diopapa #4280 Tudom, hogy ott is van de érted... Sokkal több kinti rész kellene, több funkciótlan térrel, utcával... Mert ez így alig több mint a Mass Effect Citadellje vagy bármi más hasonló játék városa. Pedig az engine-ben ott a lehetőség, a technológia. -
Malibutomi #4279 Ohm, de ha atsetalsz ket folyosoval arrebb a hajokereskedoig, kisetalhatsz a hajokhoz a teraszra.
Persze ertem jo lenne a kikoto reszre is, de na. -
Diopapa #4278 Igen, de nem erre gondoltam... Hanem jobban kellene játszani vele, hogy itt a kültér és a beltér nem külön map... Pl felmenni a tetőteraszra lifttel és körbenézni stb... Egyébként a hangárok nagyon tetszenek, nagyon hangulatosak szerintem. -
#4277 Kicsit korai volt a melegágy a szerelőfiúval, 3.5 ben jönnek a női karakterek, vagy ennyire nem bírtál várni már?
Számomra a leghangulatosabb a zenéje Lorville-nek.
Mesterien komponált, kicsit hasonló az új szárnyas fejvadász zenéjéhez megfűszerezve egy kis Mankind Divided hanghatással.
Tökéletesen passzol a környezethez.
A területből nekem a lakónegyed tetszik igazán. Eléggé lepukkant, de mellette jól kidolgozott. Igazi nyomornegyed.
Eltudom képzelni, hogy így élnek emberek, borsódzik a hátam tőle és kerülném nagy ívben. -
#4276 "tök jó lenne ,ha több felé ki lehetne menni a városból"
Ki lehet, a kapuk (gate 1-6) mind másfelé vezetnek ki.
-
lonvard #4275 Starfarert nem akarom tovább gyalázni, mer túl negatív lenne, de lényegében egyetlen helysége sem tetszik. :D De már rég jártam benne, mer egyszerűen csak felbasz, egy dolog tetszett (legalábbis úgy emlékem így volt benne), szóval hogy a híd mögötti nyakon ott voltak a mentőkapszulák. Csak ki kell rohanni a cockpitból és zsupsz bele. Ez a megoldás persze egyértelmű hogy így kellene legyen, de amikor hajóterveznek a lelkes egyetemisták a mindenféle Star Wars-os meg Star Trek-es hátterükkel, akkor bármire képesek. :D
Jah, Loreville nem praktikus a mostani formájában, hajópróbálgatásra, tesztelésre egyenesen emberkínzás a metrójával, ezért menekültem vissza a Crusaderhez, vidékre. Engem a nagyvárosi zaj és környezetszennyezés zavar, tudod. Itt az Olisaron mindenki ismer mindenkit, kár hogy asszonyt még nem láttunk, de a komplett naprendszerben sem. Így összejöttem az egyik szerelőfiúval. Elkezdett tetszeni az overálja. Meg a napszemüvege. Jut eszembe a Village People együttesbe most már időszerű lenne berakni az építőmunkás meleg-fantázia mellé egy Olisar szerelőmunkást is. Meg azt a zacskófejűt is. :D Meg kellene csinálni ezt a dalt csupa Star Citizen npc-vel! :DD
Egyébként meg ahogy a Hurstont megcsinálták, egy szavam nincs, a méretbeli és atmoszférabeli adatok minden várakozásomat felülmúlták. Még nincs kész ez a bolygó, de amit csinálnak és amire törekednek az számomra csodálatos. Loreville ugyanez, még messze nincs kész, nyilván megnyitnak benne még kerületeket, feltöltik belső küldetésekkel, és akkor nem lesz olyan egyértelmű hátrány hogy nem a kikötőben szállunk és metrózni kell, egyébként pedig ezen is még sokat faraghatnak, simán lehet hogy a kikötő mellett lesz a pilótáknak egy saját szállójuk, hogy ha sietnek, akkor ne legyenek szivatva. A város kinézete, hangulata az természetesen maximális pontszámot kap.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.07. 08:32:20 -
#4274 Nekem is hasonló a bajom.
Rettentő hangulatos a város és imádom a zenét ami hozzá komponáltak, viszont örültem volna ha nem csak metróval lehet közlekedni. Ha esetleg átsétálhatsz egyik metró megállótól a másikig, vagy akár földi járművet is lehetne használni.
Ráadásul értem én, hogy jó hangulata van annak, hogy éledésnél 1 metró-t kelljen utazni a reptérig, de hosszútávon ez elég időigényes. Reptér számára igazán lehetett volna egy szállás részleget kialakítani.
Külvárost is elég jónak találom. A 10-20 kilométeres szeméttelep, a zöld övezet is nagyon hangulatos.
Remélem a tenger is az lesz egy idő után, mert egyenlőre elég furcsán néz ki a víz.
Kicsit furcsának találtam az instant halált is amikor belesétáltam. Bizonyára még nincs úszás animáció.
Szóval végeredményben elég atmoszferikus ez a bolygó meg van a varázsa, de valószínű a végleges változatnál kerülni fogom, ha tehetem. -
Diopapa #4273 Én úgy voltam vele, hogy elsőre hűbazdmeg, sokadjára azért elég limites... Pl tök jó lenne ,ha több felé ki lehetne menni a városból. Ugye engine limittel itt nem kell számolni, még is kicsit olyan a pályatervezés mint a régebbi játékoknál, ahol külön voltak kezelve a külső és a belső terek. Mindenhol falakba ütközöl. Nagyon tetszik pl a "váró", ahol a konzolokon le lehet hívni a hajókat, van nagy üvegfelület, lehet nézni a fel és leszálló forgalmat, de pl tök jó lenne pár kinti terasz. BTW ott a váróban egyszer ültem le a székbe, többé nem tudtam felállni, mert folyton visszaült a karakterem... :D Jó érzékkel találom meg a bugokat na... -
#4272 Azért a Starfarer se néz ki luxus hajónak, semmi csicsa, növényzet, bár, csak igényesen van megcsinálva.
Gondolj egy üzemanyag szállító autóra, az is szép fehér festéssel mintával igényesen meg van csinálva.
Így reklámozzák milyen megbízható a cég.
Engem a Starfarer-ben a pilóta fülke zavar egyedül, olyan jellegtelen, nem látsz ki jól.
Még nem beszéltünk róla de azért érdekelne a véleményetek, hogy tetszik nektek Lorville és Hurston? -
lonvard #4271 A lényeg az elv, miszerint egy munkahajót azt munkahajószerűre kell csinálni. Nézegetve a reclaimer bemutató videóját, nem tudok belekötni. Tehát ha az a kérdés, hogy szerintem hogy kellene kinéznie a starfarernek, akkor az a válaszom, hogy kábé úgy, mint a reclaimernek. :) Ebbe a reclaimerbe bele lehet szeretni. -
#4270 "Egy Starfarer belülről legyen olyan mint egy olajfúrótorony"
Már miért is? Nem termel ki semmit, tartályt szállít. Hátul felcsatlakoztatják a tartó pillérekre és kész, ettől a belső térnek nem kell szutykosnak lennie. -
lonvard #4269 Caterpillar engem is érdekel, lehet az egy elérendő célhajó mondjuk egy freelancer kezdés után. Bár én nagyon a carrack felé tendálok, mert azt átalakíthatom bármire, és mennyire vagány lenne azzal kereskedni. De még meg kell várni, hogy mennyire cseszik el belülről. :D Igen az a cél szerintem is, hogy a hídról minden könnyen megközelíthető legyen. Már az ilyen Starfarer méretű hajókig bezáróan. Egy idrisnél ez már nem lehet szempont, bár ott is elvárom, hogy a beszálláskor lifttel a híd szintjéig felmehessek, és csak azon a szinten kelljen mozogni, ha indulni akarok. Lépcsőzés helyett munkahajókon, katonai hajókon alternatív útvonalként tűzoltólétrát tartanék okénak, .Mer azok a hajók nem a kényelemre vannak, azokban a legénység is csak eszköz, és puritánnak kell lenniük, akkor életszagú. Egy Starfarer belülről legyen olyan mint egy olajfúrótorony, ne pedig olyan, mint a Westend pláza. A reclaimert egyébként ennek szellemében csinálták, arra én nem is szóltam be. Egy kifogásom van, hogy egy akkora hajóba elvártam volna egy tisztességes hidat. Darukezelő fülkét raktak bele. -
#4268 "de itt az a 100 óra az masszívan a játék része lesz, és nem akarom nemszeretem hajóban tölteni".
Szerintem a megfogalmazás miatt értette félre.
Igen a starfarer belső kialakítása nekem se tetszik túlságosan.
Viszont én például szeretem ha van egy lépcsősor is amin fel lehet jutni a hídra. Jó ha van lift, de logikusnak tartom, hogy legalább legyen egy lépcsősor.
A nagy hajóknál egyébként sem az a szempont, hogy beszállást követően hamar eljuss a hídra. Viszont szempont, hogy a fontos részeket hamar elérd onnan.
Például a caterpillar felépítése tetszik, igaz kell egyet kanyarodni mire feljutsz a hídra, de mindent könnyen elérsz, külön szállás a hídon lévőknek és külön a legénységnek, ezek is megfelelő helyre helyezve. Egyedül amit hiányolok, hogy az orrán lévő ajtó nem ereszkedik le a földig és esetleg ami zavaró tud lenni a mágnes létrák. -
lonvard #4267 Valamit félreértettél, hol írom, hogy nem akarom a játékot egy hajóban tölteni? :P Egyébként a Red Dead teljesen jó párhuzam, mert ugyanaz a vonulat, mint a Star Citizen, hogy a gyors rohangálás helyett a lassú, átélős stílust képviseli. Úgy tűnik ez az életszimulátorosdi következő evolúciós foka. Jut eszemben a Kingdom Come is ez a vonulat.
Hogthar, persze ha tetszik a hajó, akkor minden oké. Sok mindentől függ az, hogy valakinek melyik hajó tetszik, más háttérrel ülünk le játszani, más dolgokat keresünk egy-egy hajóban. Az én hozzáállásom annyi, hogy úgy szemlélem a hajókat, mintha azok igaziak lennének, tehát engem kizökkent a játékból, ha nem úgy tervezik meg a hajót, hogy az értelmes legyen. Erre egy példa a Starfarer. Külsőleg tökéletes, de a belső tereket szerintem elcseszték. Aki csinálta, az egyszerűen nem úgy tervezte meg, ahogy például a reclaimert megcsinálták, nem egy munkahajót tervezett, hanem csak úgy fantáziálgatott. Férfi-női wc (5 fős legénységnél) széles kanyargós lépcsősor felfelé, mint egy luxushajóban vagy plázában lennénk, össze-vissza kell futkározni hogy az ember elérje a hidat, ami meg össze lett zsúfolva. A hajóban minden hatalmas, minden tágas, kivéve a cockpitot, ami meg annyira zsúfolt, hogy a kapitány a lépcsőben ül (már rég néztem, de valami ilyesmi van). Tehát abban a hajóban minden sarkon felrobbantam mérgemben. Pár napja láttam egy másik hajót, lehet a reclaimer volt az, amiben beszállásnál a liftben el lehetett dönteni, hogy akár rögtön a híd szintjéig visz. Na arra csettintettem, mert az az okos tervezés. Na megint túl sokat pofázok, megyek mer torzi agyfaszt kap. :D -
#4266 Ja ezt pont így csinálják. Először kialakítják az alap stílust és ha ez megvan akkor kezdik el gyártani a hajókat és elég sok mindent fel tudnak használni a meglévőkből.Pont ezért készülnek el az új ladikok viszonylag gyorsan, lásd HH amihez már az Idrisből is át tudtak emelni sok mindent. -
#4265 Nem tudom pontosan, hol lehet megnézni.
A Herald tervezőjének néztem utána konkrétan és ott megtaláltam a többi munkáját is.
Érdekesség, hogy ő leginkább csak Drake hajókat csinál.
Ebből azt szűröm le, hogy a legtöbb hajó tervező 1 vagy 2 céghez tervez csak hajót, így őrzik meg az adott gyártó stílusát.
Ha így építik fel, elég jónak tartom.
Teljesen egyetértek, azzal a résszel, hogy nem érdemes olyan hajót venni ami nem tetszik.
Viszont én a Drake hajókat tartom a legjobbaknak. A Cutlass-t remélhetőleg átalakítják, pedig nekem még így is tetszik.
De a többi hajójuk nagyon jó felépítésű.
Ott a Caterpillar, hatalmas hajó mégis részletesen kidolgozott minden kabin. -
nordan #4264 őőőő figyu ez egy SPACE SIM játék szóval ha te nem akarod egy űrhajóban tölteni a játékidődet akkor pl, javaslom a RDD2-t ott nem lesz ilyenfajta gondod :) -
lonvard #4263 Azt hol lehet megnézni, hogy melyik hajót ki tervezte?
Azért szeretem a kompaktabb elrendezésű hajókat, mert jobban közelítenek a valósághoz. Ha nagy belmagasságot, kihasználatlan helyeket, folyosólabirintusokat, indokolatlan helységeket látok, akkor kezd nem érdekelni az adott hajó. Valami olyasmi feeling kell nekem, mint ami egy modern atomtengeralattjáróban van.
Cutlass nyilván sokoldalúbb, szóval aki nem kereskedelemre specializálódna, az valszeg hatékonyabban tudja használni, csak nálam nem feltétlen a hatékonyaság a szempont, hanem például hogy jól érezzem magam játék közben. Azt a részét elkerülném, hogy hülyére kelljen grindelnem magam egy olyan hajóban, amit nem szeretek. Főleg hogy szerintem lassúnak ígérkezik a játék, szóval kevesebb dolgot tudunk adott idő alatt megcsinálni, sokkal több idő lehet a grind. De nálam az teljesen oké, hogy nem tudok mást csinálni, mint bepakolom az árut egyik bolygón, átviszem egy másik naprendszerbe, leszállok, és leadom az árut, és ez volt mittudomén 1 óra. Ebben az egészben a játék része az maga a hangulat lesz, hogy átélhetjük ahogy utazunk egy nagyot az űrben. Na most ha ilyen 1 órás menetből nekem 100-at kell megtennem egy tisztességes hajóért, akkor azt a 100 órát sem szeretném egy olyan hajóban tölteni, amit nem szeretek. Ha gyors grind lenne, akkor nem annyira számítana, mer átlépnék rajta, de itt az a 100 óra az masszívan a játék része lesz, és nem akarom nemszeretem hajóban tölteni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.05. 10:21:45 -
nordan #4262 szerintem a Cutlass belső tere még nagyon nem a végleges forma..... -
#4261 Tehát az egész csak külcsín és nem tetszik a Cutlass belseje neked.
A Cutlass-t ugyan az tervezte aki a Herald-ot.
Személy szerint nekem jobban tetszik a Cutlass belső tere a Freelancerénél, egyedül egy wc-t és egy zuhanyt hiányolok, de a kialakítás nekem tetszik, olyan hajónak néz ki ami arra van hogy használják, semmi fölösleges csicsa, még a drótok sincsenek elrejtve fényes panelek mögé. Olyan mint egy felfegyverzett dobozos teherautó.
A Freelancerrel pont az a baj, hogy a belső tere nagyon zsúfolt.
Az oldal ajtókat én személy szerint nem szeretem, kamerarázós animációval elveszik az irányítást a játékos felett.
Sokkal jobban értékelem a Cutlass oldal ajtóit.
Ha csapatban szétszedünk egy ellenséges Catarpillar-t és begyűjtjük a zsákmányt, sokkal hasznosabb, és praktikusabb, hogy 3 helyen is be lehet menni a hajóba.
Egyébként valószínűnek tartom, hogy a Cutlass belső tere még nem végleges, amikor felújítják a Cutlass Blue és a Cutlass Red változatokat, szerintem a Black variáns is kap némi felvarrást.
Lehet nem sok mindenben változik csak kiegészítik a belső terét, de én számítok rá. -
lonvard #4260 Akkor az utóbbi (mer biztos nem iratkoztam fel semmire :)).
Attól jobb szerintem a freelancer, hogy a cutlassban fázom, a freelancerben meg nem fázom. Van párhuzam az avenger és a herald összehasonlítással, hogy az avenger belső tere fantáziátlan és üres, a heraldé meg tele van fantáziával. A freelancer belső tervezője kitöltötte a teret az utolsó centiig, a cutlasszos tervezője meg csak meg akarta oldani a redizájnolás feladatát. Jut eszembe avengert is újra kellett dizájnolni. Van esély rá, hogy ugyanaz az emberke csinálta a kettőt. Összeklopfolta a belső tereket, de ez már csak iparosmunka, nem bíbelődött el vele, csak meg akarta oldani. A cutlassban egy terem szélén alszol. Nekem ott fázik a lábam. A freelancerben meg össze van nyitva a nagyon szép tágas cockpit a fekvőrésszel, ettől olyan érzésem van benne mintha egy fűtött vagonban üldögélnék. Ezen kívül a freelancernek van repülős oldalajtaja létrával, amit zabálok. Ráadásul asszem még a keszonozás is animálva van, két ajtó van vagy mi. Szóval sokkal sokkal űrhajósabb a freelancer. Ettől még lehet hogy hatékonyabb lesz a cutlass, de ha arról van szó, hogy milyen géppel kívánok órákig utazni az űrben, akkor nem kérdés hogy melyiket választom. -
#4259 Igen szerintem is túl okos vagy hozzá.(Ez azért igen magas labda volt). Bár az is lehet, hogy az oldalon ahol meghirdették nem jelentkeztél fel az eseményre, mert ugyebár automatikusan nem jár.
Egyébként én mindkét hajót jónak tartom, de te mitől tartod jobb hajónak a Freelancer-t a Cutlass-nél?
Mert szegény Cutlass-t annyira gyalázod, mintha egy haszontalan hajó lenne.
-
lonvard #4258 Mondjuk ahhoz képest hogy freefly van, én nem kaptam egyebet, mint a saját hajót, meg a cutlasst. Csak azért nem hőbörögtem, hogy mért nem zuhanhatok bele a város közepébe végre én is a reclaimerrel, mer lefoglalt a kis heraldom. Mondjuk sok hajót kipróbáltam már, szóval olyan nagy igényem nem volt most erre, csak mégis, pont ez a nyomi cutlass. Mondjuk lehet hogy valami extra feltételnek nem feleltem meg, nem vagyok tök új citizen, vagy ilyesmi. Esetleg túl okos vagyok, és egy bizonyos iq fölött egyszerűen hendikepelik a gamert és nem kaphat jobb hajót, mint a cutlass. :(( :) Egy jó kis freelancer, ahh, jobban esett volna.