7978
-
lonvard #4417 Nem tudom tudtad-e, de a faszi 2015 óta savazza a projectet, Star Citizen körökben mém lett belőle, az én első nevem ezen az oldalon például Derek Smart volt. :) Ettől függetlenül lehet szakmai alapon kritizálni azoknak, akiknek van erre rálátása, elsősorban a belső fejlesztőknek. Nem véletlenül történtek nagy változások az évek folyamán. Nekünk ezzel szerintem nem érdemes foglalkozni, nincs rálátásunk. Én arra nézek, hogy 300 fős csapat fejleszti 0-24-ben, a fejlesztőgárda elkötelezett, a finanszírozás megoldott.
-
#4416 derek smart...édesistenem ne csináld már, ez az ember egy barom -
#4415 Hát azért a helyzet nem ennyire fekete fehér.
Biztos most valamiért eléggé negatívan állsz hozzá, de leírom én, hogy látom a folyamatot a saját meglátásom szerint, tán ha megnyugtat kicsit.
6 éve elkezdődött a kampány, ekkor még játék fejlesztésről úgy igazán nem beszélhettünk, vagy ha volt is bármi, abba biztos lehetsz, hogy a legtöbb a kukában végezte.
Ahogy nőtt a bevétel változott a "scope" is, felépítettek 3 stúdiót, tehát számomra játékfejlesztésről 4 évet számolhatunk.
Tavaly már volt holdra leszállási lehetőség és ezzel együtt olyan innovatív programozói megoldások amik más játékokban nem láthattunk.
Év végére optimalizálták is a játékot.
Idénre már van egy bolygó is kidolgozott várossal. Lassan jön még egy.
A "roadmap" amit felvázoltak kisebb késésekkel de betartják.
Próbálok reálisan tekinteni az egészre és szerintem a star citizen még egy jó darabig nem fog megjelenni. 3-4 évet még biztos kell rá várni és számomra ezzel nincs is baj.
Squadron 42 nél is van "roadmap", ha úgy tartják az ütemeket mint a star citizen-be akkor 2020 közepére megjelenik.
Én ebben az esetben számítok csúszásra valószínűleg 2021 elejére fog megjelenni.
Miért is baj, hogy egy játék fejlesztése több ideig tart?
Minél több ideig csinálják annál több tartalom lesz benne.
Vagy attól tartasz, hogy átverés?
Az egész fejlesztés részleteit heti szinten közlik a saját csatornájukon + most végeztek egy pénzügyi elemzést az egész cégre.
Átnéztek minden könyvelést és felmérték az egész céget, mindezt egy külsős cég.
Igazság szerint annyi pénz folyik be, hogy többet veszítene a csapat ha csak átverés lenne, mert hidd el ha végül nem készül el a játékuk az egész céget darabokra szedik.
Sajnos várni kell rá, de nem lehet mindent azonnal, míg készül, van más sok játék amivel el lehet lenni addig is.
-
TokraFan #4414 Itt egy játékfejlesztő írja le a véleményét, pontosabban, elemzi a helyzetet a játék körül. Nem állítom, hogy minden szempontból helyes következtetésre jut, ugyanakkor sok olyan tényt és folyamatot ír le, ami minimum elgondolkodtató. -
lonvard #4413 Nem az összes többi, mert a 3.x negyedéves patcheket egész évben tartották (hellyel-közzel persze), rengeteget fejlődött a játék 1 év alatt, így van most hitelük, ha hasonló részletességgel vázolják a következő évi terveket. A videóban azért bizonytalan a fejlesztő, mert nem látja előre mi lesz, csak nagy vonalakban vázolt pár dolgot. Majd év közben fogják látni mire jutnak végül. Ha kamuzni akart volna, akkor tolta volna határozottan a tervezett marketingszöveget. -
EFRM #4412 az a baj, hogy ez a mostani roadmap ugyanakkora hasrautes/kamu/demidzskontroll, mint az összes tobbi volt eddig. be is nyalta mindenki. na majd most biztosan ottlesz! amig az alapokat nem fektetik le, addig felesleges nekik barmirol beszelni, nekunk meg talalgatni.
sq42 lolázó vagy inkabb /cry? -
TokraFan #4411 6év még nem, ezért írtam, hogy innentől 2év még reális. Egyebekben, csak az SQ42-ről volt szó, az fel sem merült, hogy 6év alatt mindkét játék elkészül! -
Malibutomi #4410 Szoval 6 ev ket jatek fejlesztesere + a ceg felepitesere mar tul sok?
Pedig nem egy es nem ket jatek van ami csak single player es mar meglevo studio csinalta megis tobb ido volt mint 6 ev. -
T800 #4409 Dehogyis! Tökéletesen értem, hogy miket írtál és tényleg nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást. Eleget szenvedtem anno a Dayz-vel, tudom, hogy ez a tesztelgetés nem nekem van kitalálva. Nem vagyok türelmetlen, csak ismerem magamat... Figyelemmel fogom kísérni azért a játék fejlődését, itt a Fórumban is mindig írtok valami okosat, szóval figyelek és várok... :)
-
#4408 Félre ne értsd amit írok, nem akarlak róla lebeszélni, van azért tartalom a jelenlegi állapotában is.
Vannak már küldetések és jó pár helyszín ami hosszú-hosszú órákra képes lekötni a játékost.
Azért írtam ezeket, mert a játék még instabil és közel sincs kész, ne legyen rossz tapasztalat belőle.
Saját példával élve amióta megvan rengeteg órát öltem bele és a rengeteg hiba és fagyást félre tudtam tenni az elkepesztő hangulata miatt.
Viszont hozzád hasonlóan, én is társaságban játszom.
Teszteljük folyamatosan a játékot, de nem nagyon van olyan "event" amiért összegyűlne a társaság a jelenlegi formájában.
A másik amit még érdemes tudni mielőtt beszereznéd.
Nagyobb frissítéseknél nulláznak mindent, tehát bármit haladnál nem ér semmit. -
#4407 Ilyen solar system "appot" már rég csináltak SolED-nek nevezik, az egyik régebbi happyhourban mutatták és csináltak benne egy rendszert. De ahhoz, hogy azt rendesen fel is tudják tölteni először a progen planet techet kell még jobban kalapálni és minden bolygótípusra egy protot csinálni.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.06. 23:13:40 -
#4406 Nem a 2 játék párhuzamos fejlesztése az ami miatt ennyire húzódik a fejlesztés mert sok az átfedés tech/asset szinten. Szimplán az, hogy a pénz folyamatosan jött és a feature complete azzal együtt nőt és változott a végén annyira, hogy az SC alapjai is mások lettek, ez meg húzta magával az SQ42-t is. -
lonvard #4405 Jó de két speciális bolygó érkezik, az egyik a full városos, a másik meg a Föld jellegű, több égövös. Prototípusokat gyártanak. Van már egy halom cuccuk, van Hold jellegű hold, Mars jellegű hold, jégbolygó jellegű hold. Meg van egy törpebolygó jellegű is. :) Gázbolygót is szerelik ezerrel. Szerintem kell csinálniuk egy naprendszer-appot, amibe csak pakolgatni kell a bolygókat, és automatikusan számolja a hőmérsékletet, forgásidőt, mindent, és akkor csak ki kell legózni, hogy mi hogy legyen. Égitestek skinjét, méretét megvariálni, aztán kész. Kilóra már most meg tudnák csinálni a naprendszereket, szerintem. -
#4404 Amikor kiadták a Sq42 roadmap táblázatát 1-2 hete, akkor egy külsős cég végzett egy teljes átvizsgálást, átnézték a könyvelést, mire megy el a pénz stb, stb. Ezt nyilvánosságra is hozták.
Nem hiszem, hogy hülyének néznék az embereket, nem foglalkoztatnának ennyi embert, ha az egész csak lehúzás lenne.
2 játék fejlesztése párhuzamosan nem könnyű eset, főleg, hogy azért a bolygó rendszer kidolgozása nem olyan feladat ami szokványos a játékiparban. -
#4403 Nem indokolja semmi. Ja. Segítek, nézd meg a 2014es citcon landing videót yt-on, aztán ehhez képest egy aktuális SC játékmenetet és hozzá az SQ42 vertical slice gameplayt. Ebből már leeshet a tantusz, hogy mi a különbség és ez mennyire befolyásolja a fejlesztés idejét. A kezdeti elképzelések nagy részén már rég túlléptek és sokkal nagyobb léptékben gondolkodnak (példát bőven lehetne írni).
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.06. 18:31:00 -
TokraFan #4402 Nem tudom mire jó ez a stílus, azt hiszem, én nem tartozom a trollok közé. Azt viszont vegyük észre, hogy az SQ42 nem a teljes játék, tehát nincs ami 5-6+ éves fejlesztési időket indokol. Azért a hülyének nézésnek is van egy határa, amit bármilyen elfogult is legyek a játékkal, már az én gyomrom sem vesz be. 2 évet adok nekik mert ennyi a reális! Ha addig nincs egy rendesen játszható verzió, akkor minimum felmerülnek kérdések. -
#4401 Akkor így jártál. -
TokraFan #4400 Számomra az kb. az utolsó időpont, ami még a hihető kategóriába tartozik... -
#4399 Jó reggelt, sq42 béta jövőre van datálva, ezt már lehet tudni roadmapből is.
A bolygókból meg a mostani proto versumban (aka PU) készül el az első teszt példány, aztán ha az megvan akkor már lényegesen könnyebb a többit legyártani.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.06. 17:59:33 -
TokraFan #4398 Rengeteg a ködölés ebben az ATV-ben. Talán elkészül az SQ42 év végére (tehát valszeg nem fog), talán lesz két új bolygó az év végéig, de semmi nincs kőbe vésve stb.Aztán szó van egy Persistance nevű tech-ről, ami ismét csak talán lesz kész ebben az évben, és bár nem kétlem, hogy ez is melós, de nem is egetrengető új dolog, annak idején sok-sok évvel ezelőtt a Second Life nevű online akármi már tudta pl.
Ok, dolgoznak és én türelmesen várom, de ha itt 1-2 bolygóra 1 évet kell várni, akkor lassan én is kezdek azon gondolkodni, hogy mikorra lesz ebből játék...?? -
lonvard #4397 magyar feliratos atv, beszarok, köszi szépen shed! -
T800 #4396 Szia! Köszönöm szépen a válaszod, így mostmár akkor tényleg úgy vagyok vele, hogy várok inkább. De nemértem, van aki napi szinten tudja streamelni ezt a “semmit”. A beta meg gondolom még pár évnyire van a jelenlegi tempóval (talán 3 éve követem a játékot.) -
#4395 Időnként meghirdetnek szabad hétvégéket, érdemes ránézni.
Jelenlegi állapotában a játék még instabil, képes gyakran kifagyni.
Küldetések már vannak és ezek között akadnak jobb fajták is, de nincs még annyi, hogy folyamatosan lehessen vele játszani.
Igazából itt a az alfa ténylegesen teszt időszakot képezi. Miután beletesznek egy újdonságot, kiveszik a fölösleges funkciókat, hogy a játékosok ne arra fókuszáljanak és hibák az új beépített funkción jöjjenek ki.
Például, most bejöttek a Hurston küldetés rendszerek és a fejvadász küldetések.
Ezekért kapod a legtöbb pénzt.
A Kereskedelmet ki is szedték ideglenesen a játékból, vagyis van egy-két dolog amit megvehetsz, de a haszon elenyésző.
Tehát ha most beszerzitek a játékot és felfedeztétek a homokozót, érdemes új funkciókat tesztelni és ezekről tenni "report"-ot.
Ha a teszt nem érdekel annyira, akkor érdemes megvárni a béta állapotot, abba már a legtöbb küldetés és funkció benne lesz. -
lonvard #4394 Shed nem fordít. :/ Munkára kell fogni erőszakosan, odakötözve a laptopjához. Rá kell szigszalagozni a fejét a monitorra. Oké úgy nehezebben tudja csinálni, de na és? Intézkedjél, Torzi!
Egyébként én is arra gondoltam, hogy pont 1 év kell még (mindig pont 1 év kell még :D). A tavalyi év legnagyobb fejlődése szerintem, hogy a játékosok döntő része számára bejárhatóvá tették a játszóteret. Idén meg annak lesz az ideje, hogy valódi életet leheljenek belé. Persze folyamatosan tágítva a játékteret, és a lehetőségeket.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.02. 21:10:42 -
T800 #4393 Nem làtok semmilyen oldalt. Be tudod itt linkelni? -
#4392 Addig ajánlom az aláírásomban lévő oldalt. ;) -
T800 #4391 Köszi srácok, akkor egy év múlva visszatérünk a témára :) -
#4390 Én nem vagyok szakértő, de szerintem még érdemes várni kb 1 évet. -
#4389 Hát ha megnézel pár videót akkor ez pont kiderül. Én biztos nem fogok ennyit körmölni ide :D
ED-vel meg nincs értelme hasonlítani még, az megjelent, ez még nem.
De ha élvezetes játékmenetet akarsz akkor inkább még várj, mert azért vannak még bőven hibák.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.02. 14:01:03 -
T800 #4388 Oké, pont amiatt gondolom, hogy már van tartalom a játékban, de a kérdésem továbbra is az lenne, ha hárman-négyen nekiállunk a játéknak, akkor mik a lehetőségek? Mennyi játékidő van most benne? Vagy csak annyi, hogy végigviszem azt a küldetést amit a legutóbbi Citizenconon bemutattak azt csá? Mert ha csak ennyi van benne akkor várok még 1-2 nagyobb updatet, de ha már van valami értelme és tartalom ami miatt lehet játszani akkor azok micsodák? Pl egy ED-el összehasonlítva?! -
#4387 Sztem egyszerűbb ha megnézel pár frissebb gameplay videót yt-on. -
T800 #4386 Sziasztok!
Milyen állapotban van jelen pillanatban a játék? Még mindig csak 1-1 dolog játszható benne? Szóval nem lehet folyamatosan csinálni valamit? Érdemes többen haverokkal megvenni? Mik a lehetőségek jelen pillanatban? Rég óta olvasom a fórumot és van itt néhány ember aki régóta játszik vele. Ki tudja valaki fejteni hogy mit takarnak a hivatalos oldalon felsorolt lehetőségek?
Köszi és BUÉK mindenkinek! :) -
lonvard #4385 Tartalomgyártásban gazdag új évet kívánok a Star Citizen fejlesztőgárdájának, de mivel nem értik és egyáltalán nem olvassák amit írok, így inkább BUÉK mindenki másnak, még a prohardveres rumvirágoknak is. :)
-
#4384 Szerintem igen. Gondolom meg kell adni az emil címét és oda kapja. De nem próbáltam még. -
amigos5 #4383 Megvehetem valamelyik barátomnak ajándékba?
Utoljára szerkesztette: amigos5, 2018.12.31. 20:55:56 -
amigos5 #4382 Néztem azt is:Package - For your Friends - Mustang Alpha Pack Holiday 2018.
Ez mit takar?:For your Friends
-
amigos5 #4381 Lehet nem kéne! -
lonvard #4380 Nem rossz vétel a mustang-csomag drágábban sem, hiszen kapsz mellé egy (készülő) AAA játékot is. De nyilván nem késel le semmiről, ha jövőre veszed meg.
Más:
Carrackot nézegettem az imént, sajnos a külsejét azokkal a tömpe lábakkal egyelőre elcseszni igyekeznek. Úgy néz most ki landoló állapotban, mint egy ugató fóka. Szerintem változás lesz, mer nem hiszem el, hogy csak engem zavar. Itt az áttervező emberke megkapja a maga savazását, aztán remélem lecserélik egy olyanra, aki felfogja, hogy badass kinézetű hajót nem változtatunk fókára. Az új fejlesztésű hajóknál kivétel nélkül szinte tökéleteset alkotnak, erre pont a carracknál nyúlnak bele hülyén. Érzésre a fél univerzum ezt a hajót várja kijönni, ilyen állapotban magvában holt próbálkozás, hogy kirakják a közönség elé.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.31. 19:25:49 -
#4379 Lehet neked ezt nem kéne erőltetni. -
#4378 Így se?