7978
-
nordan #4137 a légkörbe lépés ötleted nagyon adnám!!
+1 -
lonvard #4136 Felszín közelében akkorát crasheltem, hogy kikapcsolt a monitor is. :D Hurston - le a kalappal. Nem is az ahogy most kinéz, hanem az elképzelés, hogy ezek basszus tényleg csináltak nekünk ide egy bolygót. :D -
lonvard #4135 Éppen 50 000 méter magasban stabilizáltam a gépet, hogy kimenjek csinálni egy kávét. 65 000 méteres légkört láttam, de lehet ennél nagyobb, csak későn néztem oda. Beszarok behugyozok. Egyébként nem találtam meg B-vel Loreville-t, nem adott be semmit, ezért manuálisan vezényelem le a gépet a felszínre, de ez a tök jó. Ahogy kibontakozott ez a bolygó előttem...ilyet még tuti nem csináltak egy játékban sem. Elite ehhez képest milyen?
Megjegyzés: szerintem kellene egy légkörbe lépős minijáték. Szög-sebesség alapján tartani kellene egy sávban a gépet, plusz sokkal félelmetesebbre kell csinálni. Csapkodjanak a lángok, és legyen kegyetlen ennek a hangja, hogy beszarjon a Pistike, mikor belerepül a légkörbe.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.21. 19:18:17 -
nordan #4134 akkor belogolok :D -
lonvard #4133 Ez egyébként egy kihívás. Loreville-en takarítószolgálatot vállalok, és vécépucolásból szedem össze a Krakent! Utána közlöm Chrissel (13 év elteltével, mire sikerül), hogy ez irl nem sikerülhetett volna és emiatt béna játékot csinált. Ő meg közölné, hogy 13 év után épp kapcsolják le a szervereket, de küld nekem ajándékba egy krakenes kulcstartót. :D
NA AKKOR LIVE!! Megyek, nézem mi a helyzet. Mondjuk csodálnám, ha beengedne. -
#4132 Reggel óta. Ja és PO lett megint a kezdőhely, ez mondjuk jó döntés volt.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.11.21. 17:09:19 -
nordan #4131 3.3.5 is LIVE??? -
#4130 remélem élőállat szállításra szerelted fel a caterpillart ha már Ionvard takarít :D -
#4129 Ez kérlek szépen a szürke piac.
Az UEE központ nem tud a problémáddal mit kezdeni. Hivatalosan felvettelek és pont az kell tenned ami a munkaköri leírásodban le vagyon írva.
Kakit kell súrolnod aprópénzért, hogy a kezdő hajódat leválthasd álmaid Carrackjára.
De ha sikerülne feljelenti senki nem mer majd alkalmazni és nem találsz majd munkát, csak ilyen vidd el a szemetet a területről, meg lehetsz pincér fiú lepukkant pubokban grimhex és hozzá hasonló eldugott állomásokon.
Esetleg felvennének titkárnak Port Olisarra, te lennél akinek visszük a csomagot, és megmondhatod merre található a 9 ig állomás a legújabb kezdő pilótának, mindezt mosolyogva természetesen akármilyen gondolataid vannak is az illetővel kapcsolatban.
Minden ilyen munkánál ráadásul retteghetsz mikor toppan be Torzonborz és köt ki a hajójára.
Ezt nem akarod ugye?
Na máris nem olyan rossz takarítgatni a jól felszerelt Catarpillaron. -
lonvard #4128 Ez rabszolgamunka, feljelentelek az UEE központban, aztán mehetsz a GrimHexre búslakodni! :PP
Torzi, szólok Chrisnek, hogy bántani akarod a karakteremet. Kapni fogsz egy emailt, amiben Chris Roberts megfenyeget, hogy rád küldi Sandit, aki fitness kickboxozik, vagy mi a tököm az, és jól megver. :P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.21. 12:29:50 -
#4127 -
#4126 Én azt találtam ki, hogy a Cutlassem elejére kikötözöm. Dísznek talán jó lenne oda, bár az első légkörbe érésnél leégne onnét. :D -
#4125 A klánba nem veszünk be, de felveszlek takarítónak a Catarpillar-ra, söprögethetsz majd az alsó szinteken.
A koszt valami felismerhetetlen zöld trutymó és poshadt víz lesz. Ez jár a takarító legénységnek. Ezek után a még a vigasz tejeskávémat is irigyelni fogod.
De lásd milyen rendes vagyok, egy-két nagyobb utazásnál, felengedlek majd a hídra, hogy újult erővel visszaküldhesselek takarítani. A Quantum fény látványa pár órára eltereli figyelmed savanyú sorsodról. -
Diopapa #4124 Lorville alulnézetből (ma lőttem :D )
-
Brakerton #4123 Érdekes helyek Lorville közelében:
Lezuhant műhold Lorville közelében
Földalatti gyár Lorville közelében
Elhagyott gyár Lorville közelében
-
nordan #4122 mert biztos Joe kalóz klánjának a tagja leheccc :D -
TokraFan #4121 Nap kommentje nálam...
-
lonvard #4120 Rettentően komoly kérdés ez, mert a játék univerzumának alapjai rendülnek meg, ha nem tartják magukat az égitestekre vonatkozó definíciókhoz. Chris Roberts nem nevezheti a fekete lyukat például sárga csillámfaszlámának. Ha a Delamaron ebbe beleszalad, akkor nincsenek határok! :D
Hogthar : pörszö pörszö, az lesz a vége, hogy miattam megváltoztatták a lore-t, hatással voltam a játék univerzumára, történelmére, autogramot kér majd tőlem Chris Roberts, valamint megkér, hogy dedikáljam a könyvemet a témában, Sandi is jön, puszikat ad, te pedig szomorúan a sarokban kortyolgatod a tejeskávét Torzival, aki nem kapott sört, és neki is azt kell innia. És eldöntitek, hogy tuti nem vesztek be a klánba, bosszúból! :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.20. 14:48:41 -
#4119 "Delamar is a natural dwarf planet-sized asteroid hidden deep in the Glaciem Ring in Nyx System."
Döntetlen, fizethetitek nekem a sört. -
#4118 Nem szeretem a latte macchiato, de édes mosollyal fogom szürcsölgetni, majd miután elfogyasztottam azt fogom mondani mint egy néger nő utólag. -
lonvard #4117 Na jó, akkor fogadjunk egy latte macchiato-ban, hogy mire ezt a homokozó részleg elkészül az SQ42 után, a lore-ban az lesz, hogy a Delamar az dwarf planet, és pont. :) Csinálok egy kampányt erre, felvilágosítom a fejlesztőket mi a helyzet, aztán döntsenek. :) -
#4116 Viszont citizcon-on prezentálásnál is aszteroidaként lett bemutatva még anno és nem úgy lenne hirdetve most az 1 hetes ingyenes kipróbálás, hogy az első bolygó alkalmából.
Szóval ezt igen is aszteroidának akarják. a Helye máshol lesz, a formája közel sem végleges.
ui.: nem tudom, hol dolgoztál, de ahol én ott nekünk kellett írni a leírást is hozzá. Biztos nagyon elkényeztetett cég lehetett ha külön ember volt csak arra, hogy leírást készítsen. A Cignél eltudom képzelni, hogy külön ember van erre, de kétlem, hogy ne egyeztessen le mindent több emberrel is. -
lonvard #4115 Pontosabban nyilván több szintű lore írás zajlik, van egy mélyebb, alaposabb, kreatív munka, meg van az ilyen leíró jellegű, mikor felszereléseket, űrhajók jellemzőit, és hasonló bizbaszokat ki kell írni a nyilvános wikibe. Ezt az utóbbit bízhatják a négerekre, akik persze okos, aranyos, lelkes egyetemisták. -
lonvard #4114 Nézd, amikor egy szoftverfejlesztőnél dolgoztam, akkor én voltam a legkevésbé képzett (tekintve, hogy semmi közöm nem volt magához a programozáshoz :D), ezért nem én fejlesztettem a szoftvert, no de viszont az összes a készülő szoftverekkel kapcsolatos 10-20-100 oldalas "könyvet" én írtam, mégpedig úgy, hogy a fejlesztővel egyeztetve végigpróbáltam a szoftver minden egyes elemét, és mindenről leírást készítettem. És ez máshol is jórészt így zajlik. A lore-t nem a fejlesztő írja, mert neki erre nincs ideje, nem is Chris Roberts, vés nem is bárki, aki ott komoly értéket termel. A lore-t a néger írja, természetesen egyeztetve a fejlesztőkkel. A Delamaron szépen látszik, hogy aki tervezte, az tudta mit akar csinálni, de aki a lore-t írta, az már nem tudta miről ír. Valszeg a fejlesztő elmondta neki, hogy törpebolygó, de ő magának úgy fordította le, hogy törpebolygó méretű aszteroida, ami ugye hülyeség, és aztán ez elterjedt a világban, és tulajdonképpen most az Antakrtisztól a Spitzbergákig minden citizen azt hiszi, hogy az egy aszteroida. Sose becsüljétek le a négermunka jelentőségét! :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.20. 12:13:33 -
#4113 Szerintem ezt már te sem gondolod komolyan :D
Mert azt mondod, hogy igaz hogy Roberték azt írják, hogy egy aszteroida ami törpe bolygó méretű, de ők nem tudják mit akarnak és nem ismerik a saját világuknak "Lore"-át. -
#4112 De értem és remélem sikerül összehozni. -
lonvard #4111 Szerintem meggyőztem, csak még kapálózik! :-D -
#4110 Szerintem engedd el. -
nordan #4109 2026 june -
lonvard #4108 Jó de a lore egy törpebolygó méretű, alakú, és jellemzőjű égitestről írja azt, hogy törpebolygó méretű aszteroida, miközben egy törpebolygó méretű, alakú, és jellemzőjű égitest az maga a törpebolygó. Mintha egy kacsáról írná, hogy kacsa méretű pulyka. Plusz törpebolygónál nem látok méretbeli szabályozást, tehát nincs is olyan, hogy "törpebolygó méret", mert a törpebolygó szabálytalan alakú kisbolygókból jön létre, és a gömb alak különbözteti meg a kettőt. A törpebolygó méret az egyben kisbolygó méret is, sőt a kisbolygó meg aszteroida, tehát mondhatná, hogy aszteroida méretű aszteroida, csak éppen a tudomány úgy döntött, hogy az ilyen szabályos gömb alakú izékat kiszedi az alaktalan krumplik közül, és elnevezi másnak. :) Tehát már a "törpebolygó méretű" jellemzőnél elbukik a lore.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.20. 11:12:17 -
#4107 Ha írnál a fejlesztőknek valószínűleg felvilágosítanának, hogy minden törpe bolygó és kis bolygó aszteroida halmazába esik.
Viselkedése és mivolta határozza meg beleesik e a törpebolygó részlegbe.
Mivel ők nem törpe bolygó sorsot szántak neki, így nem is fogja azt megkapni, hanem a végleges változatba elhelyezik a megfelelő környezetébe ahová tartozik.
-
lonvard #4106 Az hogy egymással játszunk, csak egy opció lesz a sok között. Amikor eljön az ideje, fel fogják tölteni a játékteret millió dologgal, és kábé az lesz majd egy új játékos első benyomása, hogy azt se fogja tudni mihez kezdjen a lehetőségekkel. Meg különben is az egészet megalapozza az SQ42, tehát aki az után ül le majd a homokozóba játszani, az meg lesz fertőzve ezzel az egész univerzummal. Meg lesznek a célok, valszeg első körben mindenki az űrhajóálmát próbálja majd kitermelni. Aztán ennek kapcsán jön a többi cél, ahogy ismeri meg maga körül a lehetőségeket. És eközben fog felmerülni, hogy csapatban is alkossunk valamit. Szóval kizárt, hogy unatkozni fogunk. -
#4105 Látom nem érted. Gyakorlatilag 50 slotos szerverekkel is össze lehet rakni az univerzumot csak körülményes. Jelenlegi teszt PU-t nézve: pl Lorville alá beteszel egyet, Hurston alá szintén, Arcorp alá megint, PO alá és így tovább... így már simán több száz fő lehet csak ebben az egy rendszerben. Ezeknek a szervereknek kell egymással kommunikálnia és szinkronban lennie hiba nélkül (pl ha PO-ről átmész Lorvilleba akkor annak a szervernek probléma nélkül át kell téged venne).
Amúgy ha jól emlékszem 200 slotos szervereket céloztak meg anno, jó kérdés, hogy ezt mikor tudják elérni. Server side ocs integráció kell hozzá arra emlékszem de ez nem tudom most hogyan áll.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.11.20. 10:53:50 -
#4104 Én lófaszt se, kérdeztek válaszoltam, nyugodjál meg nyugodtan. -
lonvard #4103 És ezzel a nyafogással kívánsz hozzátenni a topikhoz? :) Hogtharral teljesen jól elvitatatkoztunk ezen, szakmai természetű, hisz a kozmosz pilótáinak alaptantárgya a "Törpebolygók és aszteroidák", most csak felelevenítettem az 1. osztályos tananyagot. Különben is már ejtettük a témát, csak most még egy kicsit visszatértünk rá. :)
Kraven, a lore az nem Biblia, bele lehet írni sok mindent, lehetnek benne tévedések. Most ha jó lennék angolból, szívesen megírnám a fejlesztőknek, hogy szerintem miért nem aszteroida, és meglehet egyszer csak kijavítanák, és akkor hopp, az lenne a lore. :P -
nordan #4102 50 fő az annyi mint halottnak a csók!
gondolja bele kb mindig ugyanazokkal találkoznál össze, ha egyáltalán találkoznátok mivel ekkora létszám egy ekkora univerzumban igencsak kevéske
kb fejben tudnád tartani a szerver populációt : itt van Johhny és csapata a hammerheaddel, Jack és a kalóz haverjai akik mindenkit megtámadnak, Paul és Joe kereskedő klánja...és TE és ennyi......kb meg is van az 50 fő....."izgi" lesz -
#4101 Hát remélem sikerült pár százra feltalicskázni, mert anélkül dögunalom lesz, illetve pve majomkodás. -
#4100 Server meshing lesz a várt megoldás erre, ezzel lehet azt megcsinálni, hogy egy nagyobb capital ship belsejét külön szerver szolgálja ki. Vagy akár egy várost, vagy akármit.
Nemsokára kiderül, hogy mire jutnak ezzel. -
#4099 Bingó, végre valakinek leesett! :D -
#4098 Jelenlegi helyzetben egy szerveren max 50 fő lehet. Ezt képes megjeleníteni egy helyen, igaz ha ez Hurston-on van mindenki, elég szépen leesik az fps.
Későbbiekben szeretnének több szervert is összekapcsolni így a létszám jóval megemelkedne.
Ezt nem tudom miként tervezik véghez vinni, de jól hangzik.
Ettől függetlenül az én félelmem is az, hogy ha lesz több csillagrendszer, nem találkozunk olyan sok játékossal maximum a csomópontoknál.
Szóval inkább lesz egy olyan mmo ahol gép ellen játszol, de nyomokban tartalmazhat más játékosokat is.