7978
-
#3657 Jobb, mint a passians. -
#3656 Nincs igazad. Attól az még játszható, mert te nem játszol vele. Más tud játszani vele. A hiba benned van.
Ha így állnék a dolgokhoz, akkor nagyon sok játék nem lenne játszható, pedig valamiért 60 eurót is elkérnek... -
TokraFan #3655 Na ez már valami...!! És végre elengedték a fantáziát a fejlesztők és művészek, azok az alien hajók eszméletlen szépek, ahogy az alienek is brutál jól ki vannak dolgozva! -
lonvard #3654 A kraken nálam azonnal egy újabb hosszú távú cél lett, amiért érdemes játszani. Idáig a carrack volt ilyen. Mondjuk 3 évvel a játék kijövetele után, mikor már kiforrtak a rendszerek, és egy ilyen krakent is el lehet irányítani npc-kkel, és rápakolhatom a teljes gépparkomat, és azt csinálhatom vele amit akarok, és mobil bázisként funkcionálva azért léphetek be a játékba, hogy ezt fejlesztgessem, na akkor jön el nálam a gamer nirvana. Persze ez még finomodni fog, hiszen ki tudja még milyen hasonló hajókat terveznek. Ha kijön az UEE flotta is egy kisebb hordozóval, azonnal új versenyző van erre a posztra. -
#3653 Lenyűgöző volt. -
#3652 Közben megjelent egy Squadron 42 trailer is:
Videó
Ez szerintem ütősebb lett mint a Citizcon. -
lonvard #3651 Isteni lesz reggel felkelni, és bemenni dolgozni a "gyárba". :D Szárnyas fejvadásztól kezdve Dredd bírón át sokféle sci-fi film városának feelingje megvan ebben. Szerintem egészen más hozzáállást fog igényelni ez a játék, mint a szokásos grindelő rohangálás, hogy tökmindegy mi van körülöttünk, rohanjunk zsetont szerezni mer kell a nagyobb hajó. Ebben várni kell a metróra, 160 másodpercet akár. :D Vagy várni kell 10 percet, hogy a naprendszer másik végéig kvantumozzon a hajó. :) Szóval a Star Citizen az egy életmód lesz. Hozzá kell majd szoktatni magunkat. Szerintem működni fog, egy hasonló példám van hirtelen, a The Long Dark, amiben egyszerűen ritkán éri meg futni, mert durván fogyasztja a kalóriát meg a fáradtsági szintet. Csak akkor futunk benne, ha gyenge a ruházatunk és a mínusz 20 fok durván kezdi hűteni a szervezetet, és sokkal hamarabb megfagynánk, mint elfáradnánk. :) Szóval meg kell tanulni benne türelmesen caplatni a hóban. Csak semmi futás. Eleinte kurvazavaró volt, állandóan futtattam a jóembert, de egyszerűen rájöttem, hogy ebben a játékban a séta haszna sokkal fontosabb, mint az hogy gyorsabban eljussak egyik helyről a másikra. És akkor sétálok, és már nem zavar. -
#3650 Én személy szerint félek a metrótól, Levski-n egy lift is képes behalni, mi lesz akkor egy metróval?
De amúgy hangulatos ez a kis város. Kíváncsi leszek rá. -
lonvard #3649 Na jó ahogy ott várunk a metróban, és ott van hogy 50 másodperc mire érkezik és mindenki röhög, ááá. Ez az ami kell. El tudok képzelni egy olyan karriert, hogy egy ilyen városban egy egyszerű munkásként kezdve elkezd az ember gyűjtögetni. Jut eszembe ha a biztosítás ugrik és kilövik a hajót, akkor tényleg ez marad, legalábbis nem tudom hogy lenne más. Szóval hogy itt szedi össze az első kis űrhajóra valót, és aztán így mekkora értéke lesz majd, ha el tud majd szakadni a bolygótól. Ja meg a szavannás részekből meg az jutott eszembe, hogy ha lezuhanunk a préri közepén, akkor az egyszerű menekülési módszer mellé, miszerint hívunk segítséget ki kell majd találni a túlélőrendszert. Mivel enni-inni kell, egyszerűen szükséges egy olyan opció, hogy bizonyos bolygókon gyalog is visszatalálhassunk. Legalábbis az esélyét jó lenne belerakni. Oké, nem első körben, de majd sokadikban, na.
Jó, megint zsebre tettek a Citizenconnal, kár lenne tagadni. :D -
lonvard #3648 Az ágyból felkelős kávéivós videót még csak most nézem. Kár hogy bekresselt, most nem tudom melyik a folytatása. Azt a városost kezdtem el nézni.
Na gyerekek az ahogy fekszik az ágyban és tekergeti a fejét, az is egy ábrándom beteljesedése. Még a Silent Hunter 3 tengeralattjáró-szimulátorban volt egy olyan lehetőség, hogy a kapitány ledől a kanapéjára, függöny félig széthúzva, belátni a folyosóra, és akkor az a szar világítás, és dohognak a motorok, és akkora hangulata volt. Volt olyan hogy az USA felé haladtamban az óceán közepén óriási vihar, köd, eső, és akkor lemerültünk 50 méterre, ahol már csendes volt a víz, és 3 csomós sebességgel éppen hogy csak haladtunk, én meg ledőltem a priccsre, és hallgattam a villanymotorokat és arra gondoltam, hogy 50 méterre fölöttem tombol a vihar, és idelenn mennyire jó. :) Volt hogy a villanymotorok hangjára aludtam el, és mivel real time lehetett haladni, nem kellett aggódnom, hogy elfogy a levegő vagy valami, szépen aludtam 4-5 órát, és az alatt 4-5 órát haladtunk a víz alatt. Addigra elmúlt a vihar. :D
A kávéiszogatás meg kultikus dolog. Ha megfigyelitek, rengeteg filmben van olyan jelenet, hogy az űrhajó hídján a kapitány kortyolgatja a kávéját. Ezek után remélem nyilvánvaló, hogy meglesz az a kantin-élmény, amin a múltkor veszekedtünk, hogy legyen-ne legyen. :D Bemegyünk a kantinba, tálcán kikérjük az ételt, aztán megyünk a többiek közé, leülünk, hallgatjuk a kantin zsongását, és betoljuk azokat az ételeket. Közben real time is lehet valamit zabálni. Egy ilyen kraken kantinját képzeljétek el milyen lesz, tele zűrös pofával. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.11. 01:09:14 -
lonvard #3647 Most nézem a krakent. Egy mini hordozó. Erről is volt szó 1-2 éve. Hogy nagyon kellene egy kisebb hordozó, mint a bengal. Egy pont ilyesmi. Valkűr meg a kraken két igazi hiánypótló hajó. És a kraken tökéletes kalózhajónak. Habár én egy carrack-polaris jellegű kalózhajót is szeretnék, szóval egy kalózfregattot, de ez a kisebb hordozó ez is nagyon kell egy kalózflottához. Most már van kalózteherhajó, kalózanyahajó, kalózközepesvadász, kalózvadászgép. De nincs kalózfregattunk. Itt dögöljek meg, ha nem fognak csinálni egyet. Kell. Ez az én mai jóslatom. :)
Olyan fasza hogy nem sikerült élőben követnem, mert mindig volt valami, na de majd most megnézhetem a videókat. :) -
lonvard #3646 Ahogy nézem megcsinálták azt a járművet, amivel az Bolygó neve: Halálban lehetett szállítani a járművet meg a fazonokat. Nagyon nagyon hiányzott a kínálatból. Ez egy alaphajó lesz az Idrisben is akár. Remélem belefér.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.10. 21:29:26 -
lonvard #3645 Ez a zene, áh. :D -
lonvard #3644 Most értem haza, hirtelen beugrott, hogy bazz citizencon. -
#3643 45 perc és citizencon
-
#3642 Tényleg eléggé elkalandoztál.
Nem vagyok nagy Witcher 3 fan, de azért annak a játékmenete eléggé kidolgozott lett, szerintem nincs baj se a loot, se a craft rendszerrel. De ez ugyebár nem is ide tartozik.
A példa viszont érdekes számomra.
A W3 al az a bajod, ha jól értem, hogy túl korán kapsz jutalmat és viszonylag könnyedén.
Ha ebből a példából indulok ki akkor az ELITE jobb. Mert ott ritkán kapsz jutalmat ha leszállsz egy holdra, de amikor találsz egy idegen létformát bázissal együtt az megbecsüli az ember... :D
Bocsi nem akartam beleállni csak furcsának találtam a példádat.
A hold leszólással az a probléma, hogy a legtöbb élettelen, nincs kidolgozva, nincs motiváció ami arra sarkalna, hogy leszállj. Mivel generált a 3-4 utad után láttál mindent valamilyen formába.
Star citizen esetében viszont a kereskedelem és a küldetés rendszerek is köthetők hold landolásokhoz, Emellett a holdak elég részletgazdagon kidolgozottak. Amint bevezetik az élővilágot is ez még csak jobb lesz.
Persze ez is egy idő után monotonná válhat, de én például 1 év után se unom még. -
lonvard #3641 Hát igen, szóval az nem úgy van, hogy csak úgy kicsapjuk a holdakat, aztán szálljatok le ha akartok. Mint lehetőség adott, de ahhoz hogy működjön, bele kell fektetni a munkát. Például rossz példának hozom a Witcher 3-at, teljesen elbaszott a lootrendszer, meg teljesen elbaszott a kraftrendszer. Minden ládában találsz valamit, szörnyekből potyognak ki a páncélok és fegyverek, egyszerűen semmi élvezeti értéke nincs nyitogatni bármit, mert még csak az animáció sincs meg hozzá, aztán a kovácsnál meg mindent sitty-sutty össze lehet rakni. Ehhez képest a Witcher 1-ben összesen talán 3 páncélt lehetett összeszedni, a legjobb páncélt már áhítattal viseltem, a kardokat is lassan lehetett összeszedni, a kovács napokig kovácsolt bármit adtam neki, és az első ezüstkardért meg mennyit kellett várni ugye. Acélkardot kellett kencézni speciális zsírral, hogy vágja a szörnyet. Na az egy tökéletes rendszer volt. Kevés loot, de azt megbecsültük.
Elkalandoztam. Visszakanyarodva: lehetőségként odab.szni közénk néhány holdat az nem feltétlen ugyanaz, mintha komoly munkával összerakják ugyanazt, úgy hogy élvezeti értéke legyen. -
nordan #3640 ELITE-el az a bajom,hogy ami 1986-ban elég volt az most édeskevés...ahogy írtad van 3 féle bázis, utána meg tök mindegy hol vagy egy táblázatot nézegetsz.................. -
TokraFan #3639 -
#3638 Az aknakereső is játszható, de játsszon vele a tököm :) -
#3637 ...ez egy szubjektív megállapítás...
Ha "játszható" de nem játszom vele, mert nem motivál, akkor tulajdonképpen nem "játszható". -
#3636 De azt ne felejtsd el, hogy az "állítólag kész Elite" játszható, míg SC.... ............................................................... -
#3635 Egy biztos, hogy az SC saját elképzeléseivel és eredményeivel befolyásolja és meghatározza a következő scifi játékokat, ez már most elég jól látszik. Ha más nem, ennyi értelme biztos volt és emiatt azt gondolom, hogy semmiképp nem volt/lesz hiábavaló. -
TokraFan #3634 Elite-ben le lehet szállni jó 3 éve a holdakra, csak minek? Teljesen felesleges. Kivéve persze a mérnököket, de ezzel az erővel azokat is tehették volna az össz-vissz 3 féle űrállomásra aztán kész. Ennél nem lesz nehéz jobbat csinálni.
Se space legs, se légkörös bolygók nincsenek még/már tervben sem. Az SC jelen állás szerint is többet tud, mint az állítólag kész Elite.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.09. 02:41:54 -
lonvard #3633 Inkább szerintem a Star Citizen lopott ötletet az Elite-től, mer a bejárható bolygók légkörrel az az után lett kiemelten fontos, hogy az Elite azt megcsinálta a maga minőségében. Utána már nem lehetett olyan Star Citizent kiadni, ami kevesebb potenciállal bír, eldöntötték hogy megcsinálják sokkal jobbra. Szabadversenyes kaptializmus, köszönjük Elite! :D
(legalábbis szerintem ez így történt)
Szerintem akkora fölényben van ez a fejlesztőcsapat, hogy ők bárki ötletét meg tudják csinálni jobbra, de őket nem lehet olyan minőségben leutánozni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.08. 22:14:32 -
lonvard #3632 Igen de egy rivális fejlesztői gárda nem élhet meg abból az infóból, amit a videókból csepegtetnek.Annyit lehet látni, hogy mit akarnak csinálni, és egy kicsit megkapargatják, hogy hogyan is próbálják megoldani a felmerülő problémákat, de ez inkább el kell hogy rettentsen bárkit, hogy utánuk csinálja. Például azt a járműparkot amit ők évek óta építgetnek, azt egyszerűen nem fogják tudni utánuk csinálni. Szerintem még olyan játék sem született, amiben egyetlen darab űrhajót megcsináltak volna olyan méretben és kidolgozottságban, mint mondjuk egy constellation, beleértve azokat a rendszereket amik hozzá tartoznak, irányíthatóság, sérülési modell, munkaállomások, elromló alkatrészek, satöbbi satöbbi.. Ami próbálkozások vannak azok sokkal gyengébb minőségű hajók jóval kevesebb lehetőséggel, vagy mint a Mass Effectben, lényegében bázisok, amiket ide-oda lehet utaztatni. Ki van belőlük spórolva rengeteg munka, amit a Star Citizenben meg beleraknak. -
TokraFan #3631 SC-től teljesen különbözik, ezt írtam is, azonban az Elite-től a multit leszámítva nem, tulajdonképpen egy (ős)Elite klón, csak jelentősen kibővített lehetőségekkel. Ráadásul az Elite jelen formában alig nevezhető online játéknak, mert a játékosok 60%-ka eleve solo módban játszik ami tulajdonképpen SP, a többi meg kb. szökőévente találkozik egymással, leszámítva persze a privát multit... -
#3630 X4 offline játék, azt nem nagyon venném figyelembe, meg egyébként is teljesen más stílus mint ED vagy SC. -
TokraFan #3629 Speciel ED-t nem sorolnám ide, annak lehet kihívója simán. Az X4 élből, ami elvileg még idén megjelenik.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.08. 16:46:42 -
#3628 Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy már egy másik csapat eleve belekezdett egy hasonló projektbe, rögtön a Star Citizennel párhuzamosan. Ne feledd Chris Roberts és csapata kísérletezik, ami azzal jár hogy rengeteg anyagot ki kell dobniuk.
A végeredményt pedig simán elnézhetik más stúdiók.
Ráadásul a tartalmakat folyamatosan meg kell osztaniuk. Ez a fajta fejlesztés sokkal lassabb mint a zárt fejlesztés.
Lehet nem lesz annyira ambiciózus projekt mint az SC, de attól még lehet egy kiváló űr sci-fi a jól bevált receptekkel.
Torzonborz: Én se tartom túl valószínűnek, hogy a Starfield konkurens játék lenne, csak azért írtam példának, mert arról a játékról se lehet túl sokat tudni azon kívül, hogy készül.
Ettől függetlenül ha mégis csak konkurencia lenne, szerintem lenne esélyük, pénzük van, tehetségük van, az online játékfejlesztést most tesztelik a fallout-al szóval ha ezzel lepnek meg én vevő lennék rá.
Mivel az ED nem vonz túlságosan a Starcitizen-nel és a Starfieldel tuti el lennél. -
#3627 Starfield sztem normál singleplayer játék lesz, Bethesda profiljába inkább ez illik, így inkább SQ42 "rivális" lehet. Aztán lehet meglepnek minket és valami online móka keveredik keveredik ki belőle de ED/SC páros mellé harmadiknak beszállni, hát erre sztem kevés az esély de persze semmi sem lehetetlen. -
lonvard #3626 Ha középszerű ambíciókkal bíró játék lenne a Star Citizen, akkor utol lehetne érni egy fű alatt fejlesztett, hasonlóan középszerű játékkal, de mivel ez a játék sok tekintetben kísérleti project, tehát olyan dolgokat és olyan minőségben csinálnak benne, amit más fejlesztőcsapatok meg se kíséreltek soha korábban, így egyszerűen kizárt, hogy titokban egy ennél durvább játékot próbálnának összehozni a Star Citizen előtt. Még az is nagy kérdés, hogy meg tudja-e csinálni Chris Roberts és csapata úgy ahogy azt megtervezte. Játékfejlesztés tekintetében ez a Mount Everest első megmászásának tekinthető vállalkozás, és szerintem más fejlesztőcsapatok előbb megnézik hogy mi sül ki belőle. Ha meg tudta csinálni, akkor lehet elkezdeni utána kapaszkodni. -
kraven54 #3625 Ez nem így van! Rengeteg játékról nem is hallasz az első 5 évben. Megjelenés előtt 1 évvel kezdenek csepegtetni. Az SC egy egyedi eset mert nyílt fejlesztés ráadásul folyamatosan játszható verziókat "kell" kiadniuk ami nem kedvez a fejlesztési időnek, szóval simán jelenhet meg előbb illetve egy időben az SC-vel hasonló játék. -
#3624 Hát kitudja, lehet rosszul látom, de ha egy stúdió hasonló kaliberű játékot fejleszt akkor szerintem kénytelen a fejlesztési időben hallgatni a projektről.
Abban az esetben ha követnék az SC üzletpolitikát a legtöbb játékos a következőképpen állna hozzá: "Miért áldozzak egy új projectre pénzt ha a Star citizen sincs még kész, nem látni mikor a vége, viszont az SC már legalább fejlesztés alatt van több éve."
Másrészt, ha úgy fejlesztesz egy játékot, hogy annak tartalmát meg kell osztanod a közönséggel, úgy hogy az játszható legyen, akkor a fejlesztés több ideig eltarthat.
Ebből kiindulva ha be akarod hozni a SC-t(és beakarod mert megjelenés után valószínű 20 millió féle klón fog megjelenni) és szeretnéd hogy a játékod nagyot szóljon, ezt az üzletpolitikát kénytelen vagy elfelejteni, ráadásul ha nem tud róla senki akkor a Star citizen se próbál rád kontrázni, ellenben veled. Például van egy jó játékmechanikai ötleted, amíg nem osztod meg addig nem nyúlhatják le az ötletet, viszont te tudsz nyúlni ötleteket a SC-ből.
Szóval előfordulhat, hogy vannak hasonló játékok, csak nem árulnak el túl sokat magukról míg nem tartanak a fejlesztés vége felé.
Mondok egy példát, ott a Starfield.
Mit lehet róla tudni?
Űrben játszódó RPG lesz és már 5 éve fejlesztik. Ez bármit jelenthet, még ha nem is túl valószínű, de azt is jelentheti, hogy hasonló játék lesz mint a Star citizen.
A mi szempontunkból bárhogy is alakul az csak jó lehet, mert ha jön egy konkurencia ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, több tartalmat kapunk. -
lonvard #3623 "Én az SC projekt legnagyobb kockázatának azt látom, hogy mire játszható lesz, addigra már több másik hasonló kaliberű játék is lesz a piacon és sem grafikailag, sem játékélményben nem lesz akkora durranás."
Prohardveren egy vélemény. Szerintem hasonló kaliberű játék nem tud lenni a piacon, mert az hasonlóan sok év fejlesztése lenne, tehát SC előtt nem tud kijönni egy annál jobb. És nem látjuk, hogy fejlesztés alatt lenne egy nyomokban azonos értékű project, tehát nem lesz jobb játék nála nem csak a kiadásának pillanatában, hanem a következő 5-10 évben sem. Pótlékok lesznek, és a végén a legrészletgazdagabb, legnagyobb potenciálú űrjáték az ez lesz. Kicsit olyan ez, mint a The Long Dark a túlélő játékoknál, legalábbis számomra. Amikor hasonló játékba ütközöm, például Forest vagy akár a conanos nyílt világú, vagy ez az új a Green Hell, akkor ösztönösen a Long Dark nehézségi szintet keresem, és ha nem találom benne, akkor nem érdekel, mint túlélőjáték. Minek fecséreljem rá az időmet. Sci-Fi túlélősnél meg a Subnautica az alap. Nem nagyon tudok mással játszani, ha nincs meg az a részletgazdag játszótér, meg legalább annyi lehetőség, mint ebben a játékban. Tehát amikor majd kijön az SC, akkor a gamerek el fogják dönteni, hogy azzal szeretnék tölteni az idejüket, vagy az utánzataival.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.07. 14:41:04 -
lonvard #3622 Köszi a fordításokat, Shed. Tudom tudom, nem olvasod. Nem érdekel. Köszi! -
lonvard #3621 ah, köszi -
kraven54 #3620 Ott van még, de nem rég halt meg az apja és gondolom ez az oka -
lonvard #3619 Shednek köszi szépen az összes fordítást! Függetlenül hogy csúszik a bolygó meg a holdjai, azér a Citizenconon meg fognak minket etetni valamivel, érzem hogy mocskos jó lesz. Valamivel elő kell rukkolniuk. Kész van például az Idris. Nagyon számítok rá, hogy valami kapitányi székből történő irányítást bemutatnak nekünk, Citizenconra speciálisan fejlesztett AI-val, ami a bemutató közben szépen fagyasztja a játékot. :D
Ja, kérdés: Brian Chambers a cégnél van még? Olyan régen láttam bemutatóban.
-
MasterMason #3618 Ez nem kötekedés csak mondtam, láttam levskit is, ennek ellenére nagyrészt az sem kézzel készült... Persze asseteket valakinek le kell modellezni, meg tehetnek bele egyenként is dolgokat, de az alap minden esetben egy procedurális level generátor. Játékoknál föleg ahol nagy területek vannak, soha nem kézzel készülnek a pályák és a szintek, mert soha nem érnének a végére. Ez így működött már akkoriban is, amikor star citizen még tervben sem volt.