Endless Space

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bal oldali tech, rögtön a második ad építhetõ szatelitet. Ezen az ágon továbbmész van legalább kettõ másik ilyen

Bizonyos építményekkel és terraformálással (ez közvetlenül nem növel, de bizonyos épületek csak bizonyos bolygótípus esetében adnak populáció növelést) majd növelhetõ egy adott bolygó maximális lakosságának száma.

A név meg nem a találmányok, hanem a technika alapján lett megcsinálva. Ezért érdemes eleve elolvasni minden fejleszthetõ technológia leírását, mert ott lehet megtudni mi mindent ad. Ez nem hiba egyáltalán, fõleg mert több esetben is elõfordul, hogy egynél több dolgot biztosít egy kifejlesztett technológia. Ha úgy lenne ahogy te akarod, hogy a neve alapján egyesével fejlesztgetnél, akkor kb kétszer akkora lenne a teljes fejlesztési struktúra.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Bár szeretem a 4x játékokat ez a párhuzamos mozgás nem mûködik a számomra, olyan esetlen. Néha click a flottádra és meg tudod támadni aki ott van néha meg click de már ment tovább miközben még a te köröd van.
A másik valaki eljutott végsõ fejlesztésekig? Hiába indítottam nagy galaxist 8 enemyvel 2 durvább flotta + hõsök és mint zergek faltam ve mindent

nem találok ilyen influence fejlesztést. "tök jó" hogy a fejlesztéseknek még csak véletlenül se az a neve amit csinál, alig lehet megtalálni, át kell nyálazni az összeset... van olyan bolygó ahol 13/13 lakos van, ezt is lehet növelni?
Plusz az is növeli a kört, ha teszemazt felderíted a rendszer lakott bolygóinak holdjait ahol csak lehet (az adott bolygóra rá kell klikkelni és ott lesz rá opció az egyik kis ablakocskában ha van holdja a bolygónak). Némelyiken, nagyjából úgy a 20%-ukon, lesz valami rom vagy építmény ami jelentõsen növeli a befolyási területet (a kört).

Ugyanitt lehet kiiktatni a mindenféle hátrányokat is ha a megfelelõ fejlesztés adott hozzá, valamint szintén itt lehet a terraformálást is elindítani ha a megfelelõ kutatással ki lett már fejlesztve a technológia.

Van arra fejlesztés hogy az influence növekedjen. Frissen kolonizált rendszer meg alapból outpost, kell neki 30? kör hogy normál legyen (kapjon kis kört)

Aha értem. Még 1 kérdés maradt. A szövetségesem (és minden más birodalom) bolygói körül úgy nõ a mezõ hogy már "rámtelepszik" szinte. Nekem alacsonyak az adók, van kaja elég mégsem növekszik ez a kör a bolygók körül csak nagyon ritkán akkor is egy kicsit csak. Mi lehet a gond?
Alienator:
Csak akkor, ha van elég szabad lakosság a rendszerben. Ha minden kolonizált bolygón csak "1 lakos van", akkor nem tudsz új bolygót kolonizálni az adott rendszerben. Legalább 1 lakos kell aki pluszban van és így átköltöztethetõ.

lammaer:
Amennyiben van szabad civil kapacitásod (lásd fenntebb), akkor csak ráböksz a kolonizálni kívánt bolygóra az adott rendszerben és ha a feltételek adottak (tehát az adott bolygótípus kolonizálható) akkor lesz rá egy opció amivel ez kivitelezhetõ.

lehet. ha megvan az adott bolygótipus koloniációja akkor elég 1 kolonizált bolygó, és mehet. nem kell több kolonizáló hajó
Fenrir
Ha ki van fejlesztve a megfelelõ kutatás hozzá akkor megjelenik egy ikon hozzá a bolygónézeten, hogy kolonizálhatod hajó nélkül is.

Néha meg az AI is megcsinálja magától ha Balanced-ra van kapcsolva.

A halál csupán a kezdet...

Kolonizáló hajó nélkül is lehet bolygót kolonizálni?

Azt tudom hogy az egy rendszeren belül lévõ kolóniák közt lehet pakolászni az embereket, de olyanról nem tudtam hogy ha mondjuk egy naprendszerben egy bolygón már van kolóniám akkor a mellette lévõ bolygót hajó nélkül is lehet.... ha igen, akkor ezt hogyan?

Fenrir
Lehet, hogy nincs elég populáció a kolonizált bolygón, hogy tudd a másikat is lakhatóvá tenni. Építs egy kolonizáló hajót és azzal csináld meg.

az valaki árulja már el, miért van az hogy van egymás mellett két lava bolygó egy rendszerben. az egyiket kolonizáltam, másikra azt írja missing requirements - colonize lava. de miért írja ezt? hát a mellette lévõ láva bolygó már kolonizálva van. érthetetlen!
Jó hír köszi 😊
Sunsetjoy
Na úgy döntöttem, ráérõ óráimban (annyi mondjuk nincs) fordítgatom a játékot, aztán majd meglátjuk mi lesz a dologból. Majd elérhetõvé teszek részváltozatokat is, hogy kommentáljátok és véleményezzétek.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Jaj, hát kéremszépen nálam a minimum a 8 játékos + huge map...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

és a szövetségesem kezd eléggé neutral irányba menni, nem beszél velem semmirõl 😊
ki van fejlesztve hogy lássam a nyersanyagot. a gond az, hogy kis pályát kezdtem, ketten vagyunk rajta. a szövetségesemé a nagy része, ott uigye nem tudok kolonizálni. nekem összesen 4 bolygóm van és ezek közül egyiken sincs ez a hexaferrum csak titanium és ez a kettõ kellene. de nincs több kolonizálható bolygó.

majd kezdek egy nagyobb pályát.
Az is fejlesztésbõl van, hogy látod melyik bolygón milyen nyersanyag van. A nyersanyagos fejlesztések a jobb fa elején/alján vannak. Ha egérgörgõvel benagyítod a fát, akkor szépen látni, mit fejleszt. Az új hajótipusokat meg neked kell hozzáadnod a listához a plusz gombbal a hajótervezõ képernyõn.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Elolvasnád légyszíves a teljes hozzászólásomat?

nekem titanium és hexaferrum kéne de titanium 1 bolygómon van, hexa meg egyiken se. akkor most hogyan tovább? ennyi és fel is adhatom? minden fejlõdéshez nekem ezek kellenek.
nem tudok kereskedni mert semmit nem dob fel hiába választom a nyersanyagot. azért nem értem mert a retrofit-hez dust kell az meg van elég.
Ha a bolygóidon nincs ilyen nyersanyag akkor a többi birodalommal tudsz kereskedni és tõlük beszerezni.
- Hajótervezésnél nem látszik az adott nyersanyag?
- úgy tudom sok nyersanyag akkor válik elérhetõvé ha felfedezed a megfelelõ technológiát. Lehet hogy nálad az is hiányzik.

megvan. De van más gond. Felupgrade-eltem a hajót, majd retrofit-elni akarom az összes meglévõre de írja hogy hiányzó nyersanyag. DE MI hiányzik? mert azt ugye nem írja.

aztán gondoltam veszek fejlesztett hajót de nincs titanium meg valami hexa akármi. Ilyet bolygókról lehet szerezni de a 20 bolygóm közül 3-on van nyersanyag, többinél a resource-nél csak egy - jel van, gondolom nincs nyersanyag. akkor honnan szwerezzek?

másik... a szövetséges már 20-as populációval nyomja, nekem 5. hogy a vérbe lehet ezt növelni?
Kicsit nagyíts rá arra a tech treere hogy lásd milyen technológiákat kapcsol be egy-egy kutatás. Ott vannak a bal tree felsõ részén...

Megnéztem, a bal oldali fa a diplomácia / kereskedelem. Ott sincs max hajó/flotta fejlesztés. A nevét meg tudod mondani? Egyszerûen nem találok ilyet.
Értem. Viszont kifejlesztettem a cruisert, írja is hogy researched, de nem jelenik meg a gyártás menüben a bolygóknál csak a defender. Ez miért van?
Azt a fejlesztést, ami megengedi a nagyobb flottákat, a bal oldali fának a vége felé találsz, a max. terhelést növelõ fejlesztést meg a jobboldali fának a vége felé vannak. Az nagyon nem jó, hogyha csak a fegyverekre gyúrsz. A másik három fa is nagyon fontos. Elõször érdemes kifejleszteni az elsõ pár kolonizálást engedélyezõ fejlesztést, de nem szabad messzire szaladni, én úgy csináltam, hogy mindig körbe-körbe fejlesztettem, sosem hagytam egyik fát sem lemaradni. Talán pont a fegyverek fája volt az, amit jobban hanyagoltam.

Na mégsem olyan rossz játék ez. Van pár kérdésem.

1. Hogy lehet növelni az egy flottában lévõ hajók számát? Az ellenségnek
15 volt, nekem csak 5. Biztos fejlesztés de nem láttam ilyet.

2. Hogy lehet hogy easy fokozaton a kalóz 3500-as erõsségû flottával jön,
nekem alig volt 700-as pedig hajóra fejlesztettem.

3. Hogy növelhetõ a max tonna a hajómon?

4. Hogy és milyen irányba érdemes kutatni? Én úgy csináltam hogy pár
alap kolonizáló cucc hogy legyen bolygóm aztán hajó fegyverzet. De
kevésnek bizonyultam.

Jól jönne pár tanács.
LSSAHPAUL
Úgy néz ki megnyerem imposible-én 😊 Egész nap harcolok, tiszta hülyeség az egész, kb 100 csatám volt már de még mindig ugyanúgy jön, minden körben 5-6 csata, a számok alapján kb 2x túlerõben van, csak a gép nem számít a hõs-el, van 2 db 20 lvl hõsön egyikkel védekezek a másikkal foglalok, kb 2 óra nonstop játék kell egy rendszer elfoglalásához 😊 mert ugyen auto-ra nem tehetem a nano repair miatt, ez tart életben..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Pedig egyáltalán nem érthetetlen a játék. Ennél jobban kidolgozott UI nem sok játékban van, mindenhez kilométer szövegek. Ott van az a colonize jungle az alsó fában, csak benagyítva kell nézni. Ikon alapján is meg lehet találni. De hát ha gondok vannak az angollal...

LSSAHPAUL
Én imposible-n tolom, de ez már nehéz. Az elõzõ a serious fokozat az kellemes, pont jó. Imposible-n megszivat a gép, azt hiszed minden oké aztán köpnyi nyelni nem tudok úgy elpicsáz egy teljesen más konfigurációs flottával. Amire oda kell figyelni hogy az elején vagy támadásra gyúrni a hõst vagy védekezésre és így is játszani, pl én támadásra gyúrtam így soha nem állok meg 😊 mindig mozgásban vagyok az ellenséges rendszerek között, majd ha szépen kifejlõdött a védekezés is majd akkor megállok. Foglani úgyse tud mert oda megyek.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Fenrir
Jah, alapból elég sok minden be van állítva, hogy milyen feltételekkel lehet nyerni. Pl van gazdasági, diplomáciai is. Ha ezeket kiveszed és katonaira állítod csak be (azt hiszem, hogy supremacy a neve) akkor csak akkor lehet nyerni, ha 1 birodalom ural mindent.

Btw amikor kiírja, hogy "You are defeated" akkor lehet még folytatni a játékot.

Fenrir
Normal.

Milyen fokozat?

Próbáltam mégegy játékot, easy fokozaton, kolonizáltam valahogy 2-3 bolygót (egyszer hiánynak írta a colonized lava-t pedig ki volt kutatva, nem értem miért írta rá hogy missing) egyszer csak kiírta hogy you are defeated.

***uninstall**
Fenrir
Igen, ez egy ideig mûködik, csak az ellenfél irracionálisan sok flottát épít és tart fent és legyûrnek elõbb-utóbb.

Nálam 64+51-es flottákkal ment az ellenfél, szerinted ezt mivel kéne legyûrni? Ha nagy nehezen leverem épít egy újat közben és kezdõdik minden elõrõl.

Na belekezdtem egy új játékba, kellene colonize jungle. de NINCS ilyen az egész kutatási fában. hát kezd nagyon felidegesíteni ez a game. nem elég hogy egyáltalán nem egyértelmû mit kéne kutatnom és direkt máshogy nevezték el nehogy meg lehessen találni az 1000 fejlesztés közt, most még azzal is szívatnak hogy egyáltalán nics ilyen...
Nyugi, idõvel rájössz, hogy mit és milyen sorrendben érdemes fejleszteni. Nekem is kellett vagy 3-4 játékot indítani, hogy ráérezzek, és nekem nincs gondom az angollal...

az egyik bolygónál azt írja jiányzik egy fejlesztés a colonize lava. pirossal írja de megnéztem és ki van fejlesztve. akkor meg mi a baja? ami nagy baromság hogy a fejlesztésnek nem az a neve amit hiányol. nincs olyan hogy colonize lava hanem valami hülye neve van és ha rámész akkor mutatja meg 2 sorral lejjebb. nem értem miért nem lehetett azt a nevet adni neki amit ír. de ki van fejlesztve mégis hiányolja. azt se tudom m it fejlesszek annyi hülyeség van. tényleg idegesítõek ezek nem kicsit.
Amúgy meg nem értem miért mondod azt hogy minõség < mennyiség.
Hiszen pont a példád illusztrálja hogy egy fejlett flotta akár a 30x-osát is el tudja pusztítani az ellenségnek. Tehát ha van két fejlett flottád, akkor potenciálisan 60x túlerõt is lenyomsz?

Mi ez ha nem a minõség diadala?

Mellesleg nekem volt olyan, amikor amellett hogy egy szalvóval nyomtam le az ellenséges flottát, még sebzést sem tudtak bevinni, mivel eltaláltam hogy mivel támadnak és az ellen mûködõ pajzsok voltak a hajóimon. Nyilván ha olyan hajókkal mész amiken csak fegyver van és nem adsz a védelemre akkor ez nem mûködik (amúgy én is ilyeneket szoktam építeni, ott csak kisérleteztem a védelmi technológiákkal).

Sztem ez igy korrekt.

ui: amúgy milyen fokozaton tolod?

"de utána már annyi lesz sérült hajód, hogy a maradék 10 bedarál."

Ilyenkor szokott a retreat az opció lenni, olyankor szépen kivonod a sérült flottát és jön a másik 😊

Sajnos az a baj nem megbízható, van amikor nem mûködik, van amikor egyszerûen megsemmisül a flotta. De néha bejön 😄

Fenrir
A 999 kört akkor írja ha valami nincs meg ahhoz a gyártáshoz/bolygófejlesztéshez. Ilyenkor ki kell azt venni és mást építeni helyette.

Elvileg minden flotta neve mellett van egy szám ami a flotta erõsségét mutatja, ha magasabb mint az ellenfélé akkor gyõzhetsz, de esélyes így is, hogy lesznek veszteségek.

Az a baj a játékkal, hogy mennyiség > minõség. Hiába van egy elit flottád aminek 80000 pont az erõssége egy 20-as szintû admiral/pilot hõssel a létezõ legjobb extrákkal ha rádugrik az ellenfél 40db 25k erõsségû flottával amibõl lehet, hogy 30-at lenyomsz csont nélkül, de utána már annyi lesz sérült hajód, hogy a maradék 10 bedarál.

Amikor megláttam az elõzõ játékomban, hogy az ellenfél 64+51-es csapatokkal mászkál abba is hagytam.

Ráadásul ha több flottád van egy bolygó körül és rádugrik 40-nel akkor nem véletlenszerûen fog támadni valamelyikedre hanem kiválaszt egyet és végigmegy rajta az összes hajójával. Szóval akármilyen fejlett a hajód (lehet maxos is), akármilyen jó a hõsöd elõbb-utõbb bedarál a túlerõ, mert az ellenfél mindig 8-10x-es túlerõben van.

Sajnos itt nem lehet megcsinálni mint a Sins of the Solar Empire-ben, hogy legyártod a capital flottát (lesz kb 15 hajód) és utána legyalulsz mindenkit mert nincs szükséged kisérõhajókra.

Én már írtam lejjebb is, hogy indokolatlanul túl sok fejlesztés van a játékban, ha kettõnek elolvastam az adatlapját akkor sokat mondok, csak kattintgatom õket be a research queue-ba és kész.

A másik problémám az az, hogy a játék közepe/vége felé már megszûnik a bolygók között utak értelme mert bármikor és bárhová oda tudsz ugrani. Nem lehet csinálni védelmi pontokat a birodalmadban, hogy ott várd az ellenfelet mint a Sins-ben, itt simán beugranak a hátországodba.

Na hát nem rossz a game. De pár dolog nem tiszta.
Miért ír néha a fejlesztésekhet 999 kört meg végtelent. és nem tudom honnan tudható melyik flotta gyõz. van hogy erõsebb vagyok és vesztek, vagy gyengébb és gyõzök. valamint nem tudom mi alapján rakjam a kártyákat harcnál. és kivehetnék a fejlesztések felét is.
Igy-igy.

Mielõtt elkezdõdik egy fázis be tudod lökni az arra szánt kártyádat. TEhát csinálhatod úgyhogy rögtön a csata elején beadod mind3-at (ez az egyszerûbb) vagy minden fázis kezdete elõtt. Kb mind1.

Aha értem. Szóval ha mindkét kártya zöld pipa akkor mindkettõ érvényesül, ha az egyik plusz jel a másik piros kereszt akkor a plusz kiütötte a keresztet. Csata közben lehet váltogatni vagy csak range fázisonként?
Annyi van hogy a kártyák adnak vmi bónuszt, de minden kártya üt valami másikat. Tehát kirakja a két oldal a kártyákat, amelyik kártya nincs ütve annak a hatása érvényesül.

Egyszerû de sztem nagyszerû 😊

Fenrir
Ez a kártyás játék csak akkor van amikor manuálisan akarod levezényelni a harcot, de amikor már van 20 flottád és minden körben 40-50 harc van akkor az ember már folyamatosan az automatikus csatát nyomja, én legalábbis csak párszor kártyáztam.

Én azért mégis csak azt mondanám, hogy próbáld ki elõször wirágboltiban, ha tetszik csak akkor vedd meg.

Sajnos nem egy Imperium Galactica 2, Hegemony vagy Sins of a Solar Empire szint.

Agamemnon
Kampány nincs a játékban. (Vagy csak én nem találtam meg 😄 )

Sajnos demó nincs, tört verzió nem vonz, a videók alapján nem tapasztalhatom meg a játékmenetet úgyhogy megveszem. Majdnem minden játékban csak az AI, persze lehet hogy nem annyit mint itt. Ha már válaszoltál, van egy kérdésem.
Láttam videoban hogy harcnál kártyákat kell használni. Mutatta a sajátját és az ellenségét. Egyszer mindkét kártyán zöld pipa volt, máskor az egyiken sárga plusz jel, másikon piros kereszt. Hogy mûködnek ezek a dolgok?

BTW ha nem lehetetlen végigjátszani, akkor tõlem lehet nehéz. De ha annyit csal az AI hogy lehetetlen végigtolni akkor van gáz.

Elõre is köszi a válaszokat.