Endless Space
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A név meg nem a találmányok, hanem a technika alapján lett megcsinálva. Ezért érdemes eleve elolvasni minden fejleszthetõ technológia leírását, mert ott lehet megtudni mi mindent ad. Ez nem hiba egyáltalán, fõleg mert több esetben is elõfordul, hogy egynél több dolgot biztosít egy kifejlesztett technológia. Ha úgy lenne ahogy te akarod, hogy a neve alapján egyesével fejlesztgetnél, akkor kb kétszer akkora lenne a teljes fejlesztési struktúra.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A másik valaki eljutott végsõ fejlesztésekig? Hiába indítottam nagy galaxist 8 enemyvel 2 durvább flotta + hõsök és mint zergek faltam ve mindent
Ugyanitt lehet kiiktatni a mindenféle hátrányokat is ha a megfelelõ fejlesztés adott hozzá, valamint szintén itt lehet a terraformálást is elindítani ha a megfelelõ kutatással ki lett már fejlesztve a technológia.
Csak akkor, ha van elég szabad lakosság a rendszerben. Ha minden kolonizált bolygón csak "1 lakos van", akkor nem tudsz új bolygót kolonizálni az adott rendszerben. Legalább 1 lakos kell aki pluszban van és így átköltöztethetõ.
lammaer:
Amennyiben van szabad civil kapacitásod (lásd fenntebb), akkor csak ráböksz a kolonizálni kívánt bolygóra az adott rendszerben és ha a feltételek adottak (tehát az adott bolygótípus kolonizálható) akkor lesz rá egy opció amivel ez kivitelezhetõ.
Néha meg az AI is megcsinálja magától ha Balanced-ra van kapcsolva.
A halál csupán a kezdet...
Azt tudom hogy az egy rendszeren belül lévõ kolóniák közt lehet pakolászni az embereket, de olyanról nem tudtam hogy ha mondjuk egy naprendszerben egy bolygón már van kolóniám akkor a mellette lévõ bolygót hajó nélkül is lehet.... ha igen, akkor ezt hogyan?
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
majd kezdek egy nagyobb pályát.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
- Hajótervezésnél nem látszik az adott nyersanyag?
- úgy tudom sok nyersanyag akkor válik elérhetõvé ha felfedezed a megfelelõ technológiát. Lehet hogy nálad az is hiányzik.
aztán gondoltam veszek fejlesztett hajót de nincs titanium meg valami hexa akármi. Ilyet bolygókról lehet szerezni de a 20 bolygóm közül 3-on van nyersanyag, többinél a resource-nél csak egy - jel van, gondolom nincs nyersanyag. akkor honnan szwerezzek?
másik... a szövetséges már 20-as populációval nyomja, nekem 5. hogy a vérbe lehet ezt növelni?
1. Hogy lehet növelni az egy flottában lévõ hajók számát? Az ellenségnek
15 volt, nekem csak 5. Biztos fejlesztés de nem láttam ilyet.
2. Hogy lehet hogy easy fokozaton a kalóz 3500-as erõsségû flottával jön,
nekem alig volt 700-as pedig hajóra fejlesztettem.
3. Hogy növelhetõ a max tonna a hajómon?
4. Hogy és milyen irányba érdemes kutatni? Én úgy csináltam hogy pár
alap kolonizáló cucc hogy legyen bolygóm aztán hajó fegyverzet. De
kevésnek bizonyultam.
Jól jönne pár tanács.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Btw amikor kiírja, hogy "You are defeated" akkor lehet még folytatni a játékot.
***uninstall**
Nálam 64+51-es flottákkal ment az ellenfél, szerinted ezt mivel kéne legyûrni? Ha nagy nehezen leverem épít egy újat közben és kezdõdik minden elõrõl.
Hiszen pont a példád illusztrálja hogy egy fejlett flotta akár a 30x-osát is el tudja pusztítani az ellenségnek. Tehát ha van két fejlett flottád, akkor potenciálisan 60x túlerõt is lenyomsz?
Mi ez ha nem a minõség diadala?
Mellesleg nekem volt olyan, amikor amellett hogy egy szalvóval nyomtam le az ellenséges flottát, még sebzést sem tudtak bevinni, mivel eltaláltam hogy mivel támadnak és az ellen mûködõ pajzsok voltak a hajóimon. Nyilván ha olyan hajókkal mész amiken csak fegyver van és nem adsz a védelemre akkor ez nem mûködik (amúgy én is ilyeneket szoktam építeni, ott csak kisérleteztem a védelmi technológiákkal).
Sztem ez igy korrekt.
ui: amúgy milyen fokozaton tolod?
Ilyenkor szokott a retreat az opció lenni, olyankor szépen kivonod a sérült flottát és jön a másik 😊
Sajnos az a baj nem megbízható, van amikor nem mûködik, van amikor egyszerûen megsemmisül a flotta. De néha bejön 😄
Elvileg minden flotta neve mellett van egy szám ami a flotta erõsségét mutatja, ha magasabb mint az ellenfélé akkor gyõzhetsz, de esélyes így is, hogy lesznek veszteségek.
Az a baj a játékkal, hogy mennyiség > minõség. Hiába van egy elit flottád aminek 80000 pont az erõssége egy 20-as szintû admiral/pilot hõssel a létezõ legjobb extrákkal ha rádugrik az ellenfél 40db 25k erõsségû flottával amibõl lehet, hogy 30-at lenyomsz csont nélkül, de utána már annyi lesz sérült hajód, hogy a maradék 10 bedarál.
Amikor megláttam az elõzõ játékomban, hogy az ellenfél 64+51-es csapatokkal mászkál abba is hagytam.
Ráadásul ha több flottád van egy bolygó körül és rádugrik 40-nel akkor nem véletlenszerûen fog támadni valamelyikedre hanem kiválaszt egyet és végigmegy rajta az összes hajójával. Szóval akármilyen fejlett a hajód (lehet maxos is), akármilyen jó a hõsöd elõbb-utõbb bedarál a túlerõ, mert az ellenfél mindig 8-10x-es túlerõben van.
Sajnos itt nem lehet megcsinálni mint a Sins of the Solar Empire-ben, hogy legyártod a capital flottát (lesz kb 15 hajód) és utána legyalulsz mindenkit mert nincs szükséged kisérõhajókra.
Én már írtam lejjebb is, hogy indokolatlanul túl sok fejlesztés van a játékban, ha kettõnek elolvastam az adatlapját akkor sokat mondok, csak kattintgatom õket be a research queue-ba és kész.
A másik problémám az az, hogy a játék közepe/vége felé már megszûnik a bolygók között utak értelme mert bármikor és bárhová oda tudsz ugrani. Nem lehet csinálni védelmi pontokat a birodalmadban, hogy ott várd az ellenfelet mint a Sins-ben, itt simán beugranak a hátországodba.
Miért ír néha a fejlesztésekhet 999 kört meg végtelent. és nem tudom honnan tudható melyik flotta gyõz. van hogy erõsebb vagyok és vesztek, vagy gyengébb és gyõzök. valamint nem tudom mi alapján rakjam a kártyákat harcnál. és kivehetnék a fejlesztések felét is.
Mielõtt elkezdõdik egy fázis be tudod lökni az arra szánt kártyádat. TEhát csinálhatod úgyhogy rögtön a csata elején beadod mind3-at (ez az egyszerûbb) vagy minden fázis kezdete elõtt. Kb mind1.
Egyszerû de sztem nagyszerû 😊
Én azért mégis csak azt mondanám, hogy próbáld ki elõször wirágboltiban, ha tetszik csak akkor vedd meg.
Sajnos nem egy Imperium Galactica 2, Hegemony vagy Sins of a Solar Empire szint.
Láttam videoban hogy harcnál kártyákat kell használni. Mutatta a sajátját és az ellenségét. Egyszer mindkét kártyán zöld pipa volt, máskor az egyiken sárga plusz jel, másikon piros kereszt. Hogy mûködnek ezek a dolgok?
BTW ha nem lehetetlen végigjátszani, akkor tõlem lehet nehéz. De ha annyit csal az AI hogy lehetetlen végigtolni akkor van gáz.
Elõre is köszi a válaszokat.