Endless Space
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már minddel voltam békébe, meg open borderben is.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
A gond az, hogy mindenféle spéci technológia mellett is ezeket már 20-30 kör legyártani, DARABJÁT. Nomeg 4 cap-et foglalnak a flottában, szóval egy standard 15+ cap-es flottába nem fér sok belõle.
Ami csalás szvsz. hogy az elején, ha nem is tud átjönni az én részemre, mert nincs semmiféle átjáró, akkor is, ha az influence átér oda, akkor én már nem tudok kolonializálni ott, ezzel szivatott a kis gecó. Kalózoktól mire elfoglaltam nagy nehezen a rendszert, õ már kiterjesztette rá a befolyását, úgy, hogy hajót nem is tudott volna küldeni ugye. ÉS ezt képes volt vagy 100 körig fenntartani, mert az õ befolyása gyorsabban nõ (amõba volt az az oldali pont), így hiába ér túl az enyém is, az övé volt elõbb ott, az számít, hallelujja.
Én a hõs limitet keveslem, már felupgradeltem 5-ösre, de a hármas az naaagyon kevés. Én minden fontosabb kolóniámra szeretek ültetni egy corporate-administrator jellegû hõst és azokat úgy is fejlesztem, hogy a kolóniának adjon bónuszokat keményen. Így azonban támadó flottámba nem jut hõs, mindaddig, míg az akadémiát nem lehet upgradelni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Remélem minél elõbb kész lesz a magyarítás is 😊
Sok sikert és kitartást hozzá!
One more story
Leginkább a harcrendszert tervezik átgyúrni (formációk, célzás, boarding, vadászgépek, új modulok), meg egy rakás a népek által kért funkción is gondolkoznak.
Lesz ebbõl még vmi... 😊
Ami az elsõ fejlesztésnek kell lenni szerintem, az jobbra az elsõ benzineskanna(nem tudom a fejlesztés nevét) ami a gyártásra ad +10-et minimum, aztán mihamarabb féregjáraton átjárás és flotta létszám növelés, ami meg balra van. Persze közbe tolni a bolygókolonizáló fejlesztéseket, érdemes ugyebár azokat választani elõször, amelyikbõl a legtöbb van, vagy a legjobb cuccokat adják. Mihamarabb titanium és hyperium, hogy legyen jobb fegyó és hajótest.
Az biztos hogy agresszívnek kell lenni, tehát mihamarabb átjutni a féregjáraton és bolygókat foglalni, bár eddig nekem se sikerült még úgy kijutni, hogy ne lett volna ott a gép😄 De akkor meg addigra legyártottam egy jó kis flottát, aztán megyek is harcolni😉
A battleship-eknél megálltam, a dreadnought-ot már ki sem fejlesztettem, mivel eleinte tök felesleges, túl sok capet visz el egy flottában.
Az meg eszelõs, hogy van mondjuk 3 jó flottám, ez meg rámugrik vagy 10-15 majdnem hasonlóan erõssel. Mivel csak már jobban játszom, kicsinálom õket szépecskén, de csak jönnek és jönnek és jönnek és jönnek és nem lehet túlgyártani õket.
Az sem megoldás, hogy mindkettõvel szövetségben vagy. Én már nagyon összenõttem velük, minden kívánságuk teljesítve, imádtak engem, de ahogy a határok is nagyon összeértek, egybõl elkezdtek utálni, mondom vász? Há nem én terjeszkedem vaze!
A kettõscsillag, nem szóidegen kifejezés.
Magyarul, beambõl érdemes sokat felrakni szerintem, fõleg ha erõsek vagyunk, és tudjuk hogy valsz 1 körös lesz a harc...ha meg több kör, akkor már a rakéta is szóba jöhet...ennek mond ellen a mostani próbálkozásom, hogy tele rakom a gépet minden pajzzsal, és csak rakétát teszek fel, így remélhetõleg elég sokáig kitart a sok pajzs, amire a rakétáimmal leszedem az ellent. A játék lényege, hogy megtaláld a helyes egyensúlyt a fegyver és a pajzsok között.
Ami még számomra megtévesztõ volt, hogy van ugye long range, medium range és melee fázis a harcban, elõször azt hittem, hogy a távoli fázisban pontatlan a lézer, meg a beam, csak a torpedó okoz sebzést, a középsõ fázisban a beam a jó, a 3 fázisban a gépfegyver, de ilyenrõl nincs szó, ugyanúgy talál az távoli fázisban is a gépfegyverrel(persze egy minimálisan biztos pontatlanabb, de az nem szignifikáns)
Biztos vagy benne hogy ez nemcsak grafikai/megjelenítési dolog?
Vagy azt mondod, ha mondjuk van egy 5-t sebzõ torpedó, meg egy 5-öt sebzõ beam fegyver (sajnos nem ülök gép elõtt így ez csak hasraütés), akkor valójában egy körben a beam potenciálisan 3*5-öt tud sebezni, mig a torpedõ csak 1*5-t?
Úgy néz ki hogy imp fokozaton a népekkel vagy szöviben vagy, vagy háborúban 😊
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
A bináris rendszer esetén a két objektum lehet bolygó, galaxis, aszteroida is.
A kettõscsillag elnevezés viszont !vonatkozhat! olyan 2 csillagból álló képre is, amely csak optikailag (megfigyelõ szempontjából) tûnik közös középpontúnak. Majdnem mint a dupla nap optikai csalódás 😄
(The term double star may be used synonymously with binary star, but more generally, a double star may be either a binary star or an optical double star which consists of two stars with no physical connection but which appear close together in the sky as seen from the Earth.)
Ebbõl kifolyólag bináris csillag lesz, mert ugyan a kettõscsillag magyarosabb, de a fentebb említettek miatt kizárólag fizikai kettõség alapján dolgozunk 😄
Ja az elsõ publikus verzió kicsit késik, de 1-2 nap, és megosztom.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Amúgy leszedtem a sins-t is, elkezdtem a tutorialt, de nagyon összetett, és még nem volt rá sok idõm.
Én imperium 2 fan voltam, nagyon szerettem, ez a játék legalább annyira jó, vagy jobb. Persze nem lehet minden területen jobb, de összességében nagyon tetszik. Kellett nekem kb. 10-12 óra játék, amíg rájöttem a játék lényegére, hogy mi micsoda, de még mindig vannak szerintem homályos részek.
Többen írták a csatákat, a torpedók milyen jók, mást nem is érdemes fejleszteni. Én nem így látom...a torpedó erõs, de lassú, beam-mel 3-szor meglónek, amire odér a torpedó. ÉN a beam-et nyomatom, az közepesen gyors, és erõs...de persze attól függ milyen a gép felszerelése. Mielõtt megkezdõdne egy csata(megy fel a csík hogy auto vagy manuál csata legyen) gyorsan végig kell nézni az ellenfél hajóit, milyen fegyeverei és páncéljai vannak. Ha mondjuk nekem beam-mem van, neki a beam páncélja 0, akkor már az elsõ lövések veszik az életet, ha viszont beam páncélja van, akkor viszont elõször a pajzsát kell elfogyasztani. Ez igaz a másik 2 fegyverfajtára is. ÚGyh sztem a harc igen is összetett, de persze azzal egyetértek, hogy a kártyákat kell kiválasztani, és csak nézi az ember, és reménykedik, hogy bejön a kártya, nem coutereli a gép.
Másik dolog, hogy írták sokan hogy auto csata a jobb...hát nem...sokszor már az elsõ castában nyerek, és ha mázlim van éppen átcsusszanon a 2. harcfázisba, ahova berakom a +10% javítást, és akkor igyen javítottam a hajóimon, és nem mindegy, hogy várom a kövi csatát. Amúgy minden fázisban elõlrõl kezdõdnek a páncélok, tehát újratöltõdnek. Sokat számít a hõsnek is a képességei. Ugye a kártyákat lehet bõvíteni a tech tree jobb ágával, ott van jó pár, meg a hõs egyes képességei is adnak kártyát.
Ami nekem kérdésem, hogy ha szöviben vagyok egy néppel, akkor automatikusan létrejönnek trade route-ok. Ez egybõl, vagy idõvel? csak a néppel szomszédos bolygóimon? Ha mondjuk 2 szomszédos ally bolygó van, akkor érdemes 3 trade route-ot csinálni, vagy nem használja akkor a 3-at?
Továbbá tegnap volt egy esetem, hogy a ally nép egyik bolygójának a befolyásoló gyûrûje("hatótáv") beleért egy bolygómba, amit nem tudtam kolonizálni, mert kiírta, hogy másik nép fennhatósága alá tartozik. Ilyenkor lehet valamit csinálni, hogy csökkenjen a haver bolygójának befolyása az én bolygómra, hogy tudjam kolonizálni? vagy csak imádkozhatok, hogy csökkenjen a befolyása, mondjuk egy eseménnyel?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Lammaer! Igen csal itt is + még változtat a konfigon. Történt egy olyan hogy háborúban voltam az egyik géppel, jól elvertem de nem pusztítottam el, 1 rendszere maradt a csókának és nulla hajója, gondoltam jól elcserélem a technológiáit, aztán 20 kör múlva ha lejárt a tûzszünet megtámadom. Így is tettem, oda küldtem a gyengébbik hõsömet 1 elavult régi hajókból álló flottával, hogyha van valamilye akkor leütöm. A fõ erõim egy másik gép ellen kellett, a galaxis másik felében. Hát 20 kör alatt kb 40 komoly nagy hajója lett! Ami ugye lehetetlen 1 bolygórendszerbõl kiszarni. Egyértelmû csalás, de cserébe én is csaltam, visszatöltöttem 😊 és kicsit komolyabban vettem a szitut.
Sorry a késõi válaszért voltam egy kis kiránduláson a családdal, szal 3 nap semmi PC 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
CHANGES AND ADDITIONS
- Added a new information panel in Battle Mode displaying individual ships with a health bar and their statistics.
- The AI can now retrofit its fleets (no more fleet spamming).
- Added the 'Auto-Explore' fleet action.
- Ships can now retreat through wormholes.
- Added the current effects of cooperation agreements in their tooltip, in the diplomatic screen.
INVASION
- Added a visual effect on the invasion circle to show how much a player invading a system will gain at the next turn.
- Added an invasion status tooltip in offense & defense, as well as an invasion icon next to the system’s name with the number of turns.
- Changed the condition for starting an invasion (MP>=2.5*Defense -> MP>=Defense).
- Changed the invasion formula (Loss=MP / Defense -> Loss = minLoss+MP /Defense).
MODDING
- Added a modding screen to load a custom mod.
- Added the loaded mod’s name under the game’s version number on the title screen.
- All XML files now read from directory \Endless Space\modding\yourmod (you can directly launch one with "+mod yourmod" in the Steam command line).
- Created a Modding Tutorial available in the Modding forum: http://forums.amplitude-studios.com/showthread.php?9258-Tutorials-for-Modding-ES
- Created two example mods that can be downloaded in the Modding forum: http://forums.amplitude-studios.com/showthread.php?9259-Two-Mods-King-of-the-Hill-amp-Example-mod
BALANCING & TRAITS
- Changed antimissile and missile evasion values to match other weapons' values when it comes to percent bonuses (hero, ship level…😉.
- Missiles will now gain evasion % against anti-missiles through Hero offense and Ship leveling.
- Increased the defense effects of the hero abilities and faction traits.
- Decreased both laser and shield efficiencies. Lasers have more chances to hit than other weapons but deal less damage, and shields are more efficient against Lasers than other Defense types against their own Weapon type.
- Added an Economy faction trait which changes initial dust for 1 or 2 points, called “Dust Archeology” (negative effect is “Dust Starved”😉.
- Changed some faction trait costs.
- Changed the values of the 'Sloppy Sawbones' faction trait (+25% / +50% => +50% / +100%).
- Removed the ‘Isolationists’ faction trait.
- Improved the customization point number for the Pilgrims affinity (60 => 65).
- Reduced the effects of the 'Civil Engineer' hero ability (+25 ind => +15 ind).
- Increased the defense effects of the hero abilities and faction traits.
OTHER
- Shift+Click in the Tech tree allows you to deselect a tech (and the ones that depend on it).
- Right clicking in the lobby, while being the host, prompts a warning message to avoid inadvertently quitting the session and losing all parameters.
- Added several hero portraits.
- Added the Sheredyn loading screen and the hologram in the Diplomacy view (Emperor Edition).
- The science gained per turn is now displayed in the Empire View.
- Added a “diplomatic” status for dead factions.
FIXES
IMPORTANT FIXES
- Fixed an issue where an empire was not eliminated after losing all its systems.
- Fixed an issue where game event duration was not modified by game speed.
- Fixed an issue where the user could create Amoeba, Pilgrims, Sowers, and Empire affiliated factions worth 65 points.
- Fixed an issue where the defeat announcement, when continuing a game after a defeat, would pop up several times.
OTHER FIXES
- Fixed an issue where an assert message was received when ending the turn, caused by the auto explore feature.
- Fixed an issue where the “Camouflage” battle card’s sound could be heard several times per round.
- Fixed an issue where the alliance indicator didn’t disappear after the empire’s death.
- Fixed an issue where the resource tooltips continued to inform the player that he possessed a certain resource, even if he no longer had access to it.
- Fixed an issue where the resource terms showed the opposing empires’ tooltip on mouse-over.
- Fixed an issue where removing a negative trait to create a Sophon custom faction removed points from the total.
- Fixed an issue where intercept no longer worked after applying a change to a fleet (like a merge).
- Fixed an issue where the resource tooltips did not acknowledge the reception of a new resource through trade, therefore displaying that this resource had to be researched in order to use a certain tech.
- Fixed an issue where a player could not request more resources than the value requested on the first trade.
- Fixed an issue where the Adaptive Industrial Systems improvement could cause negative food values.
- Fixed an issue where it was still possible to combine Black Thumbs and the Sowers Affinity via a specific manipulation.
- Fixed an issue where custom factions with 'Eternal War' see the Alliance tech unlock.
- Fixed an issue where custom factions with 'Cravers Affinity' but without 'Eternal War' are not able to make alliances.
- Fixed an issue where the Revenge trait could be cumulated after consistenly losing a system to an invader.
- Fixed an issue where an assert message was received while blockading a majority of an empire’s systems.
- Fixed sound issues.
- Fixed several localization issues.
- Fixed several text issues.
One more story
ES magyar 1
ES magyar 2
ES magyar 3
Ajánlom neked és lammaer-nek, hogy nézzétek végig megint, hátha lesz még meglepi 😄
A halál csupán a kezdet...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Elég sokféle terv alapján be lehet állítani, én majdnem mindig Balanced-on hagyom, ha esetleg az influence vagy a food alacsony valahol akkor átrakom arra. Már a legelején bekapcsolom, nem is fejlesztem kézzel a bolygókat, csak ha ugyanabban a rendszerben lehet más kolonizálni mert azt néha nem csinálja meg az AI.
Volt itt pár hsz korábbról hogy a gép pofátlanul csal - pl a gyártásnál...
Nem teljesen logikus, szal átkell nézni, magadtól nem fogod kitalálni 1 év alatt se 😊, annyit jegyzek meg hogy a +2 flotta sebesség-fejlõdés megnyit egy csomó jó dolgot. Illetve ha 20.szint körül van a hõsöd akkor lassan belehet fejezni a 'fejlesztését' mert itt már nagyon sok csata kell 1 szinthez, szal 20. technek ezt válaszd:Cyberskilled, ez ad még +2 válaszási lehetõséget ebbõl az egyik legyen a: Hyper Driven-ez csökkenti a hõs áthelyezés várakozásidõt, amásik mindegy, sok jó dolog van 😊
A támadó flottila 😊 fegyverzet: továbbra is a jó öreg rakéta, védelem: na itt néha szoktam baromkodni de általában kell mind a 3. Ha úgy jön ki a 'flottalimit' hogy nagy hajót nem tudunk betenni akkor tegyünk be destroyereket inváziós modullal(ez fogyó eszköz, a szar bolygóimon ezt gyártom a játék eleje óta, ugye nem kell minden csillagrendszert agyon kiépíteni ha pl 1db bolygó van a rendszerben 😄) vagy battleshipet csak védelmi rendszerrel(nem kell rá fegyverzet, így élve marad)
Hõsök: 2 hõst mindenképp megkell venni a játék elején ha szar akkor is. Úgy kell õket nevelni(hogy õ mit ad a rendszernek az másodlagos, olyan helyre kell tenni ahol sok mindent építünk így fejlõdik a drága) hogy harcolni fognak én már nagyon hamar pl a kalózok ellen. Ha vége a kalóz korszaknak visszakell tenni a rendszerre hogy megállás nélkül fejlõdjön, a hõsök a gyõzelem kulcsai ez egyértelmû. Arra kell vigyázni hogy elkell olvasni mi mire jó ne összevissza fejlesszük, pl Melee nem kell!
De hiába írtam ezt le 😊 mert úgyis kikell járni a szamár létrát ha akarsz valamit kezdeni ezeken a fokozatokon.
Ami talán nincs benne az az hogy egy rendszert így kell benépesíteni ésszerûen:
1. Megvenni pénzért az alábbi rendszer 'épületet': Heavy Isotop Refienery
2. Minden bolygón Alien Graftingot 'építeni'
3. Ha van még valamilyen kaja növelõ rendszer 'épületünk' akkor megépíteni.
4. Ha ezek megvannak, és ugye legalább 2-es a lélekszám valamelyik bolygón akkor egy újabb bolygó kolonizálása. Majd vissza a 2-es pontra.
5. Barren, Gas, Asteroidát csak akkor kolonizáljunk ha a morál a rendszerben eksztázis szerû, avagy ha valami fontos nyersanyag van pont ott. Ha sok szar bolygónk van akkor érdemes Low Temp Hydration vagy Soil revivification tech-eket kifejleszteni, így pl a barren,lawa-ból jobbat lehet csinálni. Ezt fokozni, szal még jobbat nem érdemes ugyanis ehelyett lehetne valami fontosabbat is fejleszteni illetve nem az oceán meg terran a legjobb bolygó emberek számára sem 😄 azt leszarom hogy szar kedvük van 😊, a termelés számít vagy a kutatás de még a pénz is..