Endless Space
-
Eardog #144 Még csak az első pár hsz-t olvastam el, de már most sokan írták, hogy nem jó a játék, rossz a harc, stb.
Én imperium 2 fan voltam, nagyon szerettem, ez a játék legalább annyira jó, vagy jobb. Persze nem lehet minden területen jobb, de összességében nagyon tetszik. Kellett nekem kb. 10-12 óra játék, amíg rájöttem a játék lényegére, hogy mi micsoda, de még mindig vannak szerintem homályos részek.
Többen írták a csatákat, a torpedók milyen jók, mást nem is érdemes fejleszteni. Én nem így látom...a torpedó erős, de lassú, beam-mel 3-szor meglónek, amire odér a torpedó. ÉN a beam-et nyomatom, az közepesen gyors, és erős...de persze attól függ milyen a gép felszerelése. Mielőtt megkezdődne egy csata(megy fel a csík hogy auto vagy manuál csata legyen) gyorsan végig kell nézni az ellenfél hajóit, milyen fegyeverei és páncéljai vannak. Ha mondjuk nekem beam-mem van, neki a beam páncélja 0, akkor már az első lövések veszik az életet, ha viszont beam páncélja van, akkor viszont először a pajzsát kell elfogyasztani. Ez igaz a másik 2 fegyverfajtára is. ÚGyh sztem a harc igen is összetett, de persze azzal egyetértek, hogy a kártyákat kell kiválasztani, és csak nézi az ember, és reménykedik, hogy bejön a kártya, nem coutereli a gép.
Másik dolog, hogy írták sokan hogy auto csata a jobb...hát nem...sokszor már az első castában nyerek, és ha mázlim van éppen átcsusszanon a 2. harcfázisba, ahova berakom a +10% javítást, és akkor igyen javítottam a hajóimon, és nem mindegy, hogy várom a kövi csatát. Amúgy minden fázisban előlről kezdődnek a páncélok, tehát újratöltődnek. Sokat számít a hősnek is a képességei. Ugye a kártyákat lehet bővíteni a tech tree jobb ágával, ott van jó pár, meg a hős egyes képességei is adnak kártyát.
Ami nekem kérdésem, hogy ha szöviben vagyok egy néppel, akkor automatikusan létrejönnek trade route-ok. Ez egyből, vagy idővel? csak a néppel szomszédos bolygóimon? Ha mondjuk 2 szomszédos ally bolygó van, akkor érdemes 3 trade route-ot csinálni, vagy nem használja akkor a 3-at?
Továbbá tegnap volt egy esetem, hogy a ally nép egyik bolygójának a befolyásoló gyűrűje("hatótáv") beleért egy bolygómba, amit nem tudtam kolonizálni, mert kiírta, hogy másik nép fennhatósága alá tartozik. Ilyenkor lehet valamit csinálni, hogy csökkenjen a haver bolygójának befolyása az én bolygómra, hogy tudjam kolonizálni? vagy csak imádkozhatok, hogy csökkenjen a befolyása, mondjuk egy eseménnyel?