Endless Space
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem 110k volt a legtöbb dust amit kaptam, igaz, egy techet is adtam cserébe...a pénzbõl meg körönte maxra lehet építeni egy bolgyót...
ha több játékos van, akkor a cserélgetés sokkal jobban megy...meg csinálj egy saját népet magadnak, úgy a legszórakoztatóbb 😊
...You are defeated. Mi van már megint???? A cravers home planet az enyém, most foglaltam el horatio home planet-jét is, aztán látom, hogy a végén kiírja, hogy horatio összeszedett 750000 dust-ot. ÓÓÓÓÓóóó, vazze. Azt end turn elõtt szedte össze, én meg end turn után foglaltam el, vagy mi a f..sz? Most betöltöm az utolsó 8-10 kört, lelejmolom tõle az utolsó fillérjét is, berepülök a home systemhez, lejmolok még tõle pénzt, aztán háború és ha vesztek, akkor nem tudok mit csinálni, csak a military, vagy supremacy victoryt hagyom meg. Cravers nevetségesen gyenge, még az én naprendszereim is jobbak nála, de horatioéi brutálisak. Remélem nyerek már egyszer ebben a felállásban. Karnyújtásnyira van ugyanis.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szerintem nehezítek megint egy-két fokozatot. Van még pár kombináció...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
az ingyen dustkéréshez jó viszony kell...warm/very close mondjuk...friendlyre is szokott adni
a folyamatos dust adás meg nem mûködik...cska az egyszeri szállítás mûködik jól
szövit meg nem szabad kötni, nekem a szövetséges mindig lebékézett az ellenféllel és az szívás, amikor el akarod hozni a bolygót és arra ébredsz,hogy már béke van....
A diplomáciás cserélgetést kipróbáltam, de nekem ingyen nem adott semmit. 1 dust-ot is kipróbáltam, de még azt is visszautasította. Adtam el neki pár titanium-ot per turn 750 dust-ért, azt elfogadta, de csak abban a körben lett több pénzem, nem per turn x ideig. Technológiát adtam-vettem-cseréltem már, de ha elölrõl kezdem, hamarább fogok nyomulni ezekkel.
Mondjuk szar, hogy egyikkel ceasefire és akkor minddel az. Betöltöm újra, aztán nem lesz ceasefire (csak sophon nehogy megtámadjon). Majd megmutatom neki, milyen a hissho haragja.
amikor bolygót kérek vagy csak simán tûzszünetet kérek, akkor elõtte kitisztítom õket a saját területemrõl vagy olyan bolygót nem kérek, ami körül köröz flottával és a határbolgyókat védem...de ez valami outpostos bug lehet, amivel mostanában azért nem találkozok, mert 100 kör felett kezdek el érdemben harcolni
a diplomáciás cserélgetést nem próbáltad?
Vagy ez lenne? A másik AI-al ceasefire, de ekkor õ miért tud támadni? Neki nem tûzszünet?
a stratégia baromira egyszerû:
1. teszed a dolgot, felfedezel, mindent kolonizálsz, amit lehet (cél: nagyobb alapbirodalom, mint a gépnek)
2. techben kutatod az alsókat, kivéve sereg és mész arra a techre, amelyikkel cserélgetni lehet, asszem 3. körös
3. géppel béke, amint csak lehet (ha kell, akkor techet vagy ásványt adsz), határok megnyitása, kooperáció, ettõl meg fog szeretni
4. úgy kutatsz, hogy valami a gép számára értékeset fedezz fel (tehát nem mindig a legkisebbeket, katonait nem is kell kutatni), ezt elcseréled egy másikra, amit továbbcserélsz egy másik géppel...a lánc elindításához elég 2 jó tudomány, azzal simán középmezõnybe vered magad...ha nem jön össze (50 körig meg kell lennie, mert a gép nagyon elhúz), akkor ásványt adsz (ha van alap 10+ bolygód huge pályán, akkor lesz olyanod már, ami nem is kell, ezt meg elcserélni pláne megéri)
5. ha a gép tesz ajánlatod, akkor nem visszautasítod, hanem visszaeszed tálcára, akkor nem haragszik meg, ahogy láttam
egy idõ után friendly, warm, very close-ra átáll a gépekkel a kapcsolat és akkor kérsz pénzt, de semmit sem adsz és ebbõl fejleszted az ipart
6. amikor van pénz, akkor ugye leveheted az adót, én ezért vagyok sophonsal, mert az 0 adó mellett ad +50% techet és a parasztok is szeretik az adómentes életet
7. ha ügyesen cserélgetsz és kutatsz, akkor a sophons gépet is lehet lépni techben, ami azért kell, mert ha megtámadsz valakit, de nem feltétlenül akarod a fél flottát felkenni rá, akkor a béke mellé ajánlasz pár semleges tudit (pl. terraformázás stb., ami katonailag nem üt vissza azonnal) és elhozol 1-2-3 bolygót (még ásványt szoktam adni, fõleg olyat, ami a kiválasztot bolygókon van)
8. pénzt ingyen csak jó viszony mellett ad, de amikor nekiállsz cserélgetni és a te ajánlatod kicsivel több, akkor érdemes egy kis pénzkéréssel kiegyenlíteni az ajánlatot
9. ha egy nép nagyon le van maradva, akkor techet adsz neki és ásványt kérsz, az bármire jó lehet még...annyi a lényeg, hogy az amúgyis erõset ne erõsítsd, ha nem akar 1:1-ben cserélni
Erre sajnos rájöttem, épp ez a gond😊 Buyoutot szoktad használni? Mire az alap kis épületeket felhúzom, eltelik 30-40 kör és utána kezd valami produkciót mutatni a naprendszerem. De tuti, hogy már az elején b...om el az egészet. Nem szenvedek, mert látványosan nem vagyok lemaradva, de amiket itt írtok, meg látok, meg a géptõl elfoglalt naprendszerekben amit tapasztalok, igencsak kis tök alsó vagyok még.
Opció 1: nincs buyout, csak építkezés, minden bolygóra a neki megfelelõ exploit, a benzineskanna (+10 industry), planetary institute, magnetic field és aztán a többi. Ez még éppen-éppen elfogadható, de 30-40 kör minimum, mire produktív lesz a naprendszerem.
Opció 2: buyout mindent, vagyis amire van pénz. Ez nálam az exploitation, benzines kanna, planetary institute és kész. Nuku zsé. Az összes többi meg évek múlva lesz kész.
Meg tényleg, az elsõ néhány 10 kör maga a szenvedés pénz tekintetében.
A magnetic fieldre rámegyek már az elején, lehet nem kéne, majdnem 15 kör, míg kifejlesztem, addig lehetne mást is. Na mindegy, majd rájövök szépen lassan, csak mint írtam látva másokat...😞
A bolygókon lévõ nyersanyagot kihasználom, a virágok, mert az artifactok viszik a hátukon az egész birodalmamat😊
eddig 194 kör volt a max., elsõ próbálkozásom endlessen, addigra lazán kijön a full tudi is...gyakorlatilag 150. körre megvan/meg lehet
90k flotta? maxolt (teletöltött max. teches) flotta + egy közepesnél fejlettebb hõs...az elméleti maximum nem tudom, hogy mennyi, ahhoz kell a +2 cp is, amivel a kreált népem nem bír...egy hõs nélküli maxolt flotta kb. 50-60k tûzerõvel bír és nálam kb. ennyit is tud leölni a 15-25k flották ellen harcolva...tehát durván 1:1-be váltjuk...
a kép a 1,5 milla dust miatt gondolom jó késõn..300 kör feletti szvsz, bár a másik oldalról a 30%-os adókulcs gondolom azért lett beállítva, hogy szép zöld legyen a kép, tehát így 250 kör inkább...alap 60-70% adókulcs simán lehet
Vagy csak normalon játszottam eddig és hamarabb nyertem, minthogy eljussak odáig? A Sophon magasan a legerõsebb a tech miatt. Az elõzõ játékom azzal ment és a tech miatt igen magabiztos voltam. Most meg szopok Hissho-val. 150 körnél még fele ott sem tartok, mint Sophonékkal ilyenkor techben. Hiába +50% tûzerõ, ha én még tûzijáték rakétákat lövöldözök a defenderekkel dreadnoughtokra.
Fenrir! http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1340892934&no=133 Ez hányadik kör után készült?
Ezzel a játékkal el leszek egy darabig, látom. Végre valami kihívás. Persze ha kiismerem, lehet másként vélekedek majd.
átvettem végre a vezetést techben és összpontban, hamarosan (pár kör) és a sereg is meg lesz, köv körben kigördül az elsõ max teches csatahjóm is...szóval lassan helyreáll a világ rendje
2 sophons van, 1 pilgrim és 1 sower...erõben is így jönnek
mondjuk jól kibasztam magammal...felépítettem a kajából ipart átalakítót, amikor a bolygólétszám a fele sem volt a max.-nak, így leállt a legfeljettebb bolygókon a növekedés...most a kicsikrõl hordom át a nagyokra a parasztokat...mondjuk az meg jól megy, mert irgalmatlanul nõ a népesség egy olyan bolygón, ami maxolt fejlesztésekben, de 1-es popra vissza van nyírva mindig...szerintem így akár gyorsabban is nõhet az össznépességem és nagyobb bolgyók (40+ lakosság) már maxoltak fejlesztésekben és ontják a csatahajókat...mivel a gép pénzén fejlesztem a bolygókat, így mág várok pár ~20 kört, mire nekimegyek
ez a rohadék sophons nép idegesít a legjobban, nem csak most, hanem úgy általában...a tech miatt õk a legerõsebbek, mert a kb. végtelenített ipar/pénz a high-tech cuccokat tolja a seggük alá mindig...ráadásul töménytelen mennyiségben
egy united vagy pilgrim a közelükben sincs...
Minnél nehezebb fokozaton játszol annál inkább, sõt tedd fel a 0.14-es peccset 😊 nekem volt egy régebbi mentett állásom, betöltöttem a peccs után, egybõl megtámadott egy régóta békében lévõ nép, pont ott ahol a közelben se volt flottám(valszeg ezé).
A terjeszkedésed tökéletes, annyit fûznék hozzá hogy a nem kolonizált, nyilván hozzád legközelebb lévõ bolygórendszerekhez küldjél egy hajót, lehet akár colony is, ekkor nem lesz ott kalóz, hacsak nem pont kalózt akarsz termeszteni mint én 😄
Morált nem csak morálnövelõvel lehet növelni hanem a déli techfában pl csatahajó fejlesztés mellett is van egy, ami túlnépesedés ellen jó.
Illetve nézzed milyen luxuscikkeid vannak és azokat 'élesísd' (technoligiát kifejleszt, bolygót kolonizál).
Persze azt mondanom se kell hogy a bolygókal illik picit javítani, a déli fában rengeteg ilyesmi van, de ami alapdolog hogy a lávából,barrenbõl artic-ot csinálni. Ha van idõd akkor artic-ból vagy arid-ot(pénz) vagy tundrát(kutatás) csinálj.
A sophon elleni harcban ajánlanák egy hajó konfigot: támadás: csak lézer, védelem: 50% rakéta, 40% kinetik 10% beam. Autó javítás mindenképp, hajtómûvön viszont spórolnák. Csatában: barrier, nano,nano.
De azért jó játék, Az ellenség szeret háborút indítani? Mindig randomra rakom az ellenfelet, most normal vagyok Hisshoval, sophon és amoeba ellen. De õk mindenáron szövetkezni akartak velem. Jó, legalább tudok nyugodtan fegyverkezni...
Ti hogy terjeszkedtek? Én azt csinálom, hogy már az elsõ kolóniákat is minél messzebbre, lehetõleg kritikus helyekre, elvágva a gépet innen-onnan. Galaxis közepe tipikusan. A morálom katasztrofális, de kritikus naprendszerekben a hõsök miatt folyik a termelés. Mire kifejlesztem a morálnövelõ cuccokat, soká lesz még. Planetary institute, supermarket, colonial rights, de még így is. Amoeba kb fele akkora, mint én, õt sikerült beszorítani, Sophoné viszont majdnem a galaxis fele. Na ma este meglátom.
Elindítottam egy játékot megint endlessen, randomra raktam a népeket: 2 sophons, 3 sowers, 1 pilgrim, 1 united meg én...az egyik sophons baromi erõs a rengeteg bolgyóval és nem tudom mire megyek majd vele, mert ugye ezért baromi fejlett is....most jön mindjárt a 100. kör, ahol vagyis ameddig át kellett volna venni a vezetést, de nem tudom...
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Letölthetõ itt:
http://sunsetjoy.magyaritasok.hu/download
Felülrõl a harmadik😊
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
nekem ez eddig hibatlanul mukodott
Jah ami még poén volt, emberek csatlakoztak játék közben,és elkezdtek játszani a gépek helyett, de aztán megunták hogy lassan lépünk és szép lassan elszédelgett mind.
2-3 körönte dobom ki a ráncfelvarott verziót, szóval igazából pénzem se lenne rá...
Kép1
ez volt a legnagyobb (inkább legerõsebb) flottám...csak nagy hajókat használtam, a legnagyobbakat nem...beam fegyver és flak védelem + 1 javító +2 pajzs
sajna nem mutatja a felugró ablakot valami miatt
véletlenül bekapcsolva hagytam a tudományos gyõzelmet...szóval vége lett...a vicc az, hogy ha ezt tudom, akkor teljesen másképpen csinálom pl. nem kutatok ki olyan fegyvereket, amiket tuti nem hasnálok, hanem célzottan a végsõ techre megyek...
errõl a retrofit opcióról meg remek, hogy csak most olvasok 😄 akkor baszarintana rá a gép igazán, ha ismerném is a játékot 😄
Még azon gondolkoztam, hogy vajon azért volt kevesebb dust-om/turn az elején, mert normal, vagy mert sophon? De tetszenek nekem ezek a tudós csókák.
A hajókra amúgy rakétát és beam-et raktam az elõzõ játékban, ugyanezekre védelmet is, akkor Sheredyn nem volt ellenfél, a beam-re nem is volt szükségen, mert mindig elsõ körben lerakétáztam õket, dehát newbie volt az még... Most a kalózok jönnek beam-mel, két flottát csak legyõzök, aztán kolónia és megyünk Sheredyn felé. Jó van science victory is, de azért 1-1 elleni normal játékban lövöldözzünk már egy kicsit. Igaz, hogy én ajánlottam a békét, de na...
Késõbb kb 100.kör megjelenik a kinetik-rakéta fegyverzetû hajókkal, ekkor neked is lépned kell, azonnal különben véged. A hajókat átkell építeni pénzel rakéta védelemre, a támadó fegyverzet maradhat, de ha új hajót gyártol már beam-fegyvert tegyél rakéta helyett.
KB 150.körnél már vegyesen használja mind 3 fegyver típúst ezért neked is mind 3 védelmi rendszernek lennie kell. Fegyverzet pedig rakéta-beam legyen 50-50%-ban.
Hõst nefelejts el képezni, ezt nem ragoznám, régebben írtam, illetve linkeltem a fejlõdési fát. A harc kb ebbõl áll: 1.kártya:barrier, 2,3:nano repair 😊