24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Radox
    Valamit érzek a levegőben, hamarosan beindul a hírözön!
  • Running
    Nem tudom, majd lesz valami...
  • Radox
    Rég nem szivárgott ki újabb videó/infó a játékról. Mi ez a nagy csend?
    Már egyre nehezebben bírom a várakozást...
  • drop
    nem ide bocs
  • drop
    mi ez a live koncert?
  • j0nNyKa
    poszteres nyereményjáték
  • cain
    elég csak azét, aki a postot írta róla.
  • Although
    Tudom. Rolston meg a storyt gondolom meg a karaktereket meg kitalálta talán a könyveket is?
  • PiszkosFred
    O csinalta a Morrowind rendszeret is :)
  • Ragnar360
    eleg jó lett csinálhatna dinamikusabb számokat is:) annak se haragundék:)
  • Although
    pvp
    Nagyjából amit Fred írt eddig. De van egy szép rajz hozzá.

#1916. ok, de nem fogom ezzel tölteni az időm hogy 2 évvel ezelőtti beírásokat keresek.
    Amit leírtam az beugrott. Megjegyzem nem is tudott volna válaszolni mert ő is tudta hogy nem igaz amit állít, hiszen ő csinálta az oblivion rendszerét. Mintahogy azzal is tisztába volt az olyanok mint én meg azok akiket főleg egy bizonyos mod oldalán ma is megtalálsz, azok elenyésző kisebbségben vannak és nem számítanak. Volt annyira udvarias hogy ezt nem írta le.
  • Although
    Semmi negatív észrevétel nem volt abba amit írtam amit betettél az nagyon jó! annyit jegyeztem meg sajna a rétegjátékosokra már nem figyelnek ennyire. Erre pl írhattad volna ez néha ütközik a tömegigényekkel ezért nem tudnak mint hogy kötekedni kezdesz.
  • Although
    690 minuszodról meg amikor trollnak becéztek, erre gondoltam.
  • j0nNyKa
    én meg úgy emlékszem hogy a gólya hozott a mikulás szánján, de tudtommal ez nem a random hülyeség topic
  • Although
    Egyen gondolkodj el. Bár kétlem menni fog neked. Anno emlékszem te voltál az akire elég rendesen rászálltak a GW2 topicba. Én voltam az egyik aki szólt ezért ezt abba lehetne hagyni. Mindig érdekes az élet. :) Gondolkodj el ezen amit csinálsz. Anno ott is mindig válaszoltam a beírásaidra normálisan. Függetlenül attól milyen légkör volt. Látom ez neked nem megy. Hidd el engem nem zavar, mert sose akartam közétek tartozni ebbe a stílusba ahogy írtok. :)
  • PiszkosFred
    Mindennek van nyoma a nete, ami egyszer megtortent. Keresd elo a sajat hozzaszolasaidat, az alapjan megtalod a hivatalos forumon. Mert addig, ne haragudj, de csak trollkodas az egesz, es szart sem er. Ahogy belinkeled nekem Todd valaszait, a komoly vitat negyotok (norveg es holland +te) es Todd kozott, elhiszem. Addig mindez csak egy nedves alom, az ezeregy ejszakabol... Sorry.
  • PiszkosFred
    Kijon egy szep dal, amelyet elmeny meghallgatni. Ahelyett, hogy az ember ennek is orulne, nem, jon a szokasos emos f*szsag, a szokasos negativ hangulat, a szokasos amokfutas. Es akkor csodalkozik a draga joember, hogy mindenki leszarja (meg az allitolagos fejlesztok is eheh), amikor sose jo neki semmi, folyamatosan csak karog es gancsolgat, ahelyett, hogy az eletben egyszer orulne valaminek...

Nem akartam hasznalni a scriptet, mert bizok benne, hogy csak neha ilyen, es kesobb, ha kisut a nap, talan ujra lesz ertelmes mondandoja is, de nagyon ugy fest, hogy muszaj lesz...
  • Although
    Az egyik beszélgetésre konkrétan emlékszek,de ez fárasztó. Már folyt mikor csatlakoztam a téma az akkor beírt Tod nyilatkozat, arról hogy az új 3 elemes rendszer azonos szintű lesz a régivel. De erről az sg-be is komoly viták voltak anno. Megkérdeztem Todtól hogy gondolja ezt, erre leírta a mi a hp meg a stamnia meg mana. Visszaírtam neki az endurance volt a hp alapja meg megjegyeztem a mannánál az akaraterő ill. az intelligencia egyik a nagyságát a másik a regenerálás sebességét jelenti. Megkérdeztem ezt hogy akarja három elemmel megoldani. Ez volt amire már nem válaszolt. De kár ezen vitatkozni. Értelmetlen az egész.
  • j0nNyKa
    igen, gondoltam hogy ilyesmi lehet :)
    na mind1, ilyen is volt, valami szaftos leak nyilván izgibb lenne
    sőt, aminek talán mégjobban örülnék, az egy újabb béta fórum hsz összevagdosás mondjuk a múlt hétvégi véleményekkel, hogy változtak-e az előző adaghoz képest
  • PiszkosFred
    Haromszor irtam be, majd toroltem ki, nem akarom megbantani, de remelem erzi o maga is azt, hogy ez igy nagyon "necces"... :)
  • Although
    Ez te se gondolod komolyan hogy végig fogom nyálazni a több százezer hozzászólást 3 ezer topic van az Elder scroll részben.
  • j0nNyKa
    meg akartam hagyni frednek, hogy körberöhögjön, de annyira nem birok magammal, türelmetlen kisgyerek vagyok, amikor butaság van körülöttem
    tehát: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    a linket meg köszi, mostmár teljesen hiteles minden szavad
    bár nem olvastam el amit írsz, de gyanús hogy lapozni kellene
  • Although
    Több száz oldalas forumról beszélünk 2011 közepéről. De ha van kedved keresd meg az egyik az a Bethesda forum volt. ahova egy ausztrál csaj meg két norvég gyerek meg én tettem fel a kérdéseimet. A másik címére nem emlékszem de ha ennyire érdekel megpróbálom megtudni az ausztrál kiscsajról. Az utolsó lehetőséged meg az hogy végig mész az sg forumon a skyrim topicba oda is betettem a megjelenés előtt hónapokkal mi várható. Akkor mondjuk főleg a harcrendszerről írtam be. Tehát rajta.
  • PiszkosFred
    Megegyszer, linket pls. Ha a TES "atyja" irt egy forumba, nem hiszem, hogy masfel evvel kesobb nem lenne ott a diskurzus. A tobbit mar leirtad millio plusz egyszer. De linket nem adtal, kerlek, azt keresd elo nekem, ahol nekiszegeztetek a kerdest Toddnak, es nem volt reakcio.
  • j0nNyKa
    mármint ugye tudsz mutatni linket, és nem csak a levegőbe lövöldözöl
    ugye.
  • Although
    Megjelenés előtt hónapokkal volt Fred, nagyjából egy részét a skyrim fórumba is beírtam a harcrendszer kapcsán meg említettem a többiek mit írtak be volt aki a classok eltörlését. Volt egy forum ahova Tod rendszeresen írt ott volt több kérdez felelek amire nem felelet. Mikor megkérdeztem hogy gondolják hogy minden racenak ugyanazok a statok lesznek, akkor nem felelet szintén. De ez nem érinti a TESO-t.

Több féle ember van van aki bele tudja élni magát és teljesen mindegy mi a text az npcknél pl. van aki kicsit foglalkozik vele és van akinek fontos. Ha egy rpgvel játszok akkor fontos hogy minden npc minden szöveg passzoljon a világhoz. A Bethesda viszont tudja mi a cool dolog éppen és alkalmazza. Pl Hakon beszéde a DG-ben. Hiszem hogy a TESO-ba ez nem lesz talán. Mondhatjuk hogy szubjektív de ha olvasod a játékban levő könyveket akkor tudod amit írok az nem szubjektív. Vagy ha mégis akkor meg úgy is mindegy mert akkor ez a világ már úgyse fog úgy élni soha ahogy a könyvekből látod a játékban. :) Szóval igen a TESO az utolsó reményem erre. :) Nem reménykedek a TESVI-ba mert feleslegesnek gondolom. Ja igen és nem mohács mert sok jó játék lesz jövőre. Egyszerűen kár lenne ezért a szép loréért ha nem hoznák ki belőle amit lehet :)
  • PiszkosFred
    Oke, akkor mutass nekem egy linket, ahol hivatalosan is megkerestetek a Bethesdat a problemaitokkal, eszreveteleitekkel. Most mar kivancsi vagyok, hogy mi is ez, amit folyamatosan emlegetsz. Elore is koszonom.
  • Although
    Nem egyedül voltam elhiheted:) Amit írtam meg igaz. Persze a TESO kapcsán ez nem jön elő, mert ez egyrészt nem konzolos, másrészt az mmo még gyerekcipőben jár.
  • PiszkosFred
    Tetszik ez a kiralyi tobbes... Hihetetlen, hogy meg mindig duzzogsz. Felejtsd el a TES univerzumot, annyi szep es okos jatek van meg ezen kivul, mert a vegen meg minket vesznek elo, ha felvagod az ereidet. Nem eri meg, az elet szep, nem kell mindig ragaszkodni Mohacshoz...
  • Although
    Igen ez mellettük szól, nagyon figyelnek a vásárlóikra és nem kekeckedéssel töltik az idejüket. Az egész TESO arról szól hogy tudjuk kielégíteni többség szórakozását. De ez nem változtat azon, a rétegjátékosok igényei már rég nem érdekli őket. És hiába is írunk nekik hallgatás van. Ebből a szempontból a CD Projekt Red náluk is jobb inkább bevállalják hogy nem lesz 10 millió körüli eladásuk csak 5 millió de ha kell változtatnak akár a harcrendszeren is csak azért hogy az rp rajongók jobban szeressék még akkor is ha ez a sok akció játék rajongónak pl nem fog tetszeni. Ettől függetlenül ezek se rosszak.
  • PiszkosFred
    Egyszeruen imadom a "csajt" :) Hala a jo egnek, hogy a Bethesdanal es a Zenimaxnal olyan emberek ulnek a fejlesztoi es donteshozo szekekben, akik inkabb felkaroljak es segitik az ilyen tehetseges usermade dolgokat, mint Malu zenei, ahelyett, hogy pereskednenek. Alig egy evvel azutan, hogy elenekelte a Dragonborn Comes-t, fel fog lepni NY-ban Jeremy Soule-lal (akit nem kell bemutatni, egy Isten), meghivtak a promo rendezvenyekre minikoncerteket adni, es most meg egy kozos notat is osszehoztak vele.

Lehet tulzas, de orulok, amikor a "vilag" nagy ritkan ugy mukodik, ahogy azt az ember elvarna... :)

• PiszkosFred
    Igertek a fejlesztok, hogy ha kell, akkor lesz. Mar a legelejen volt szo arrol a devek reszerol, hogy elkepzelheto, hogy lesz esport jellegu (ha nem is lesz az pontosan, csak jelleget tekintve) rendszer, de csak a megjelenes utan. Egyelore a pvpt csak Cyrodiilban lehet majd muvelni, azt akarjak, hogy ott irtsa egymast a sok ember, es majd csak kesobb kerulnek bevezetesre az esetleges battlegroundok, arenak, fix letszamu csapatok pvp meccsei.

First Person nezetre is nemet mondtak a fejlesztok, aztan lett nagy "WTF" a kozosseg reszerol, erre 2-3 honap es mar tesztelheto is lesz a hagyomanyos TES FP nezet. Ahogy Housingot is akart a nep, es keszul, a premier utan meglesz az is. A raidekrol nem is beszelve. Minden keplekeny meg, pvp meg aztan plane.

Aztan, hogy mindezt milyen szinten sikeurl majd megvalositani, az egy masik kerdes...
  • Chris
    Én ezt úgy értelmezem, hogy amit egyszer megszereztél, az a tied, onnan nem szoríthatnak le, csak maximum mások is elérhetik és beelőzhetnek. Olyasmi ez, mint vmi "pvp xp".
    Ez teljesen jó, semmi gond nincs vele, de emellé kellene vmi kompetitívebb, teljesítményalapú is, ahogy már a wow arénát is említettem. Az ilyen vetélkedős dolog szerintem jelentősen megtöbbszörözi az élettartamot.

• PiszkosFred
    pvprol nagyon keveset tudni egyelore. Se a PAX-on nem volt tesztelheto, se a betaban, se a sajto esemenyeken. Annyit tudunk, amelyet eddig nyilatkoztak, es amely a DAoC-bol sejtheto, hogy "orokolve" lesz. Mindez egyelore mondhatni nulla konkretum, csak talalgatas... :)
  • Chris
    Aha, ezzel vmelyest meg is válaszoltad a lenti kérdést, bár még mindig nem teljesen egyértelmű.
    Szóval az alapgondolatot még mindig fenntartom. Nagy hiányosság, hogy mostanában nem tudnak/nem akarnak a kompetitív játékot serkentő "ladder"-rendszereket csinálni, ahol lehet le és fel is haladni a teljesítmény függvényében.
  • PiszkosFred
    Fogalmam sincs. Gondolom "elo" pontokkal fog dolgozni, vagyis ha kihagysz ket hetet, akkor lesznek, akik utolernek es emiatt lecsuszol. Kerdes csak az, hogy ezzel bukod e a rangot is (title), vagy amit egyszer mar megszereztel, az a tied.

De az is lehet, hogy nem 1-10 000-ig tarto lista lesz, hanem rangok alapjan szekciok. Pl megfelelo pvp tevekenyseg utan megszerzed a zaszlos rangot, es az a tied, amig vilag a vilag. Lehet, hogy a kovetkezo ranghoz kell majd 5000 Alliance pont, amelyet ha megszerzel, leszel ormester. Es igy tovabb.

De az is lehet, hogy elobb lesz egy ranglista, amelyben az also 1000 ember lesz a zaszlos, kovetkezo 1000 ember az ormester, stb, es ezt hetente veszted vagy nyered, lasd wow pvp rankingja anno.

Foglamam sincs mi lesz :)
  • Chris
    Leegyszerűsítve akkor a kérdéskört: csúszhatsz lefelé is vajon ezen a "ranglistán" vagy csak felfelé mehetsz?
  • PiszkosFred
    The Elder Scrolls Online features leaderboards and achievements. Keep track of your ranking and compare yourself, your alliance, and your guild to that of your friends and enemies.

In The Elder Scrolls Online, the highest-ranking player of an alliance is crowned Emperor when their alliance takes control of the Imperial City.

the alliance war

Nem Box vagy egyeb, "skill" es "eredmeny" alapu ranglistara kell gondolni, hanem egy massziv haboruban elert egy-egy kisebb/nagyobb "siker" utan jaro alliance pontok(?) alapjan osszeallitott ranglistarol, karrierrol. De lehet mas is a lista alapja, nem tudni, csak tipp.
  • PiszkosFred
    Olyan rendszer nem lesz eleinte, se fix letszamu battleground, se arena, se meccsek es teljesitmenyek alapjan keszult ranglista.

Ami lesz, az a Cyrodiili tevekenysegek soran gyujtott pontok (killek, objektumok elfoglalasa/vedese, feladatok megoldasa, stb) alapjan kialakitott tobb ezres ranglista.
  • Chris
    Szerintem itt nem pontos a "ranglista" szóhasználat, lévén a magyarázat alapján csupán pvp rangokról/szintekről van szó.
    Én a laddert, vagy ranglistát amolyan játékosokat rangsoroló rendszerként értem, egymás elleni teljesítményük alapján a'la wow aréna, lol ranking, stb.