24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#1811 Attol, hogy egy tucat ember "uvoltve razza a keritest valahol", nem jelenti azt, hogy tobbsegben van. Maximum hangosabb...
De terjunk vissza az eredeti kerdeshez. -
Although #1810 Nincs ellenségképem, a nagycégek közül ő a legelviselhetőbb számomra, legfeljebb.
Jó ha azt gondolod kevesen vannak. Swtor megjelenése utáni
két hónapba amit szemét elárasztotta a netet azt élmény volt olvasni. Az emberek többsége ha valami nem megy neki nem magát hibáztatja hanem másokat. Ez igaz munkára, játékra sokmindenre. -
#1809 "Nem hiszem hogy a zenimax nagy tömegbe bevállalná az ilyen beírásokat. :)"
Hat nah ja, de par felkegyelmu jolakott ovodast leszamitva a normalis jatekos nem is nagyon ir ilyet, csak mert rohan esz nelkul, nem gondolkodik es emiatt szop, plane nem rogziti videora, es fogalmaz meg velemenyt.
Ket cikket ajanlok neked, a Zenimax/Bethesda ellensegkepedet hatha megvaltoztatja. Az egyik a tegnapelotti destructiod magazin interjujat Pete Hines-szal, a masik pedig egy 5-6 reszes youtube osszefoglalo, a Bethesda elmult 25 everol, kezdve a 5 fos garazscsapattal, vegig a bukas es csodszeli allapotokon, majd befejezve a Skyrim premierje elott. (2011 ev eleji a video, igy a Skyrim csak trailer szinten van benne).
Sajnos nincs elottem egyik link sem, de ha nem talalod, akkor megkeresem gyorsan. Hatha megvaltozik a velemenyed. -
#1808 Egy aktív munka, vagy tanulás esetleg több, nem netes közösségi élmény sokat rontana a közléskényszerén. -
Chris #1807 Honnan lehet letölteni ilyen random szöveg-generátort? :D
-
Although #1806 Legtöbb ilyen, aoc kapcsán tömegével olvastam ilyet nem érdekel. Nem ő tehet róla hogy nem lángész lett. De fizetni fog a játékért és ez nem solo játék nem állítható a nehézség. És te is tudod ezt nem rétegjátéknak tervezik. Anno mikor kijött az swtor kapcsán két dolog volt amit olvastam akiktől visszajöttek, aocba azt hogy solo játék, máshol meg az is ment hogy nehéz. Az swtor a világ legnagyobb loréja túlélte ezt, és túl is fogja élni, nem lesz belőle rétegjáték. És mindig lesz akinek tetszeni fog. De a loréhoz képest mondhatjuk kevesebben vannak benne mint amit vártak. Nekem tetszik anno nagyon féltem hogy hasonlítani fog valamire de szerencsére nem :) Tényleg jó lett. Nem hiszem hogy a zenimax megkockáztatná azt hogy sokan lemorzsolódnak az elején. Tehát abszólult egyetértek veled, nem kell dps meter, semmilyen olyan nem kellene ami arra jó hogy szelektálják az embereket. Az meg hogy legyen scriptel raid szerű élmény lehet Nephinek van igaza és kell bele. Én abból próbáltam kiíndulni mi lehet ezzel a játékkal a zenimax célja és kiknek készült. Már amit a videoban láttam az ellenfelekről az is kíváncsivá tesz az eredmény kapcsán. Mert nem rossz. És "game sucks, dont buy it!". :) Nem hiszem hogy a zenimax nagy tömegbe bevállalná az ilyen beírásokat. :) -
#1805 "És talán ez a gyerek aki egyszerűen csak élvezni akarja az egészet és közbe mondjuk finoman, figyelmetlenül játszik."
Ez nem figyelmetlenseg volt. Fogalma sem volt, mit es miert csinal. Ez nem az o hibaja, hiszen nem lehet mindenki zseni minden teruleten, viszont akkor ne rakjon fel leakelt anyagot, ha egyszeruen bena, majd irja oda a video descriptionba a yt-n, hogy "game sucks, dont buy it!". :) -
Although #1804 Nem szóltam mert minek mikor sokan leszólták azt a gyereket aki a videot csinálta. Tényleg nem figyelt. Magam részéről nem bántom az ilyet.
És talán ez a gyerek aki egyszerűen csak élvezni akarja az egészet és közbe mondjuk finoman, figyelmetlenül játszik. ennek hogy fogok tudni leképezni akárcsak egy emotos trükköt mikor ki kell tenned a panelt és adott spellre nevetni vagy leülni vagy egyéb kell változatos formában? Fog foglalkozni vele, egyáltalán érdekli? Nem hiszem és szerintem nem kevés ilyen lesz mint aki a videot készítette. És mondom normális szerveren ez nem lenne probléma mi sose szóltunk le senkit mégha 10x is buktunk miatta, egyszerűen mert ismerjük a játék szó jelentését. Viszont amit te is írtál, sokan lennének akik basztatják az ilyet, meg kidobják. Sokmindent lehet mondani a Zenimax-bethesdára jót -rosszat de az biztos 100%-an azon vannak hogy a legtöbb játékos jól érezze magát, és ilyen ne legyen. -
Nephin #1803 Persze opcionálisan, nem kötelező módon. A jobb loot legyen megszerezhető máshogy is, hiszen nem mindenki szeret raidelni, különbözhetnek mondjuk külsőleg az eltérő módszerekkel szerzett legjobb gearek. -
Nephin #1802 Szerintem VALAMI kell, amihez jól összeszokott, nagyobb csapat szükséges (nem bárkiarrajár worldboss-event), taktikával (felőlem lehet random is, amennyire lehetséges), jobb loottal, kihívással, többnapos játékkal, sikerélménnyel, wipehegyekkel. Erre eddig a raid a legjobb megoldás, ha kitalálnak mást, nekem az is megfelel, de a GW2-féle se raid, se semmi hasonló még az olyanokból is kihozza a raidek iránti nosztalgiát, egyben eltávolítja őket az általa istenített GW2-től, akik az elején épp annak (is) örültek, hogy nincs raid. Valami kell és ez független attól, TESO-ról, GW2-ről vagy másról van-e szó. -
Nephin #1801 A cikk elég semmilyen, a kommentek viszont érdekesek. :D -
#1800 "Tényleg bele akarsz menni egy ilyenbe? Menne ez neked emellett a harcrendszer mellett?"
Ha hiszed, ha nem, nem ma kezdtem az ipart :)
Azert irtalak peldanak, mert anno te ijedtel meg a legjobban ha jol emlekszem, hogy nem a rotacios "generic mmo" rendszer, hanem a TES harcmodor lesz a jatekban, amit te, mivel sok dologra kell majd figyelni egy-egy nagyobb encounter eseten, nem dijazol. De akkor lehet felreertettelek, mert ha jol ertem - bar nemi uj bekezdes segitene meg jobban erthetove tenni :) -, akkor a Conanban olyan dolgok vannak, amelyet mas mmokban nem latni, es mas mmo csak almodozhat ilyen megoldasokrol. Viszont, akkor nem ertem, miert feltel a TES rendszeretol?
Nem akarom a WoW-t emlegetni az ESO topikban, hiszen e harom betu maitt sok hiszti szokott kitorni, amire semmi szukseg itt, de nem ismered a wowot, nem raideltel anno a klasszikussa valt vanilla es BC raidekben. Maradjunk annyiban, hogy barmennyire is lenezik az emberek a wowot, es legyintenek, vagy dacbol szidjak, stb - azt el kell ismerni, hogy a boss fightok kozott az elmult 7-8 evben voltak olyanok, amelyekre visszagondolva mindenki csak csettint, es elismerosen bolint. Nem olyan egyszeru az a jatek, ahogy azt hiszed. Azt csak felve merem kijelenteni, hogy amit irtal, hogy "nem lattal a wowbaN", azok bizony mind ott figyelnek az egyes boss fightoknal :)
Viszont akkor egy vitaindito mai napra... :) Tenyleg van szukseg olyan boss harcokra egy TES jatekban , amelyben a 10-20 embernek kell egy elore megrajzolt utvonal/cselekvesi terv menten jatszania, elore scriptelt bossal, es amelyben egy ember hibazik, es miatta szop a raid/group? Hangsulyozom, TES jatekrol beszelunk. -
Although #1799 Olyat is csinálhatunk, hogy beteszünk minionokat a boss mellé akiket nem üthetsz meg, és egyébként is sebezhetetlenek, ők vadásznak rád miközben neked meg kell ölnöd a bosst ez a fajta nehezítés már ráadásul tps nézetet igényel hogy lásd mi van a hátad mögött minden pillanatban, és mondjuk csináljuk úgy, ha már csináljuk, csináljuk rendesen alapján, hogy fél percenként többen és többen vannak. Vagy a másik kedvencem, legyen benne olyan hogy emotok, bizonyos ponton a boss tegyen rád egy szép kis buffot amikor pár emotból a megfelelőt kell csinálnod mert ha nem meghal a karid. Tényleg bele akarsz menni egy ilyenbe? Menne ez neked emellett a harcrendszer mellett? Hidd el én nagyon élvezem az ilyet amikor nem csak arról van szó hogy legjobb dps meg megfelelő tank üzem hanem még sok kis apróságra is figyelned kell. Ezért volt a conan mindig is a kedvencem mert mindazt amit leírtam benne van sőt még nagyon sok minden. És az a nagyszerű ha eljutsz oda hogy 24 ember egyidejűleg jól csinálja mert másképp nem nyerhetsz ez a szép benne. De szerintem a TEs nem erről szól. mindkét stílusnak megvan a maga szépsége. Ettől függetlenül szurkolok legyen ilyen is benne mert cainak igaza van ez tényleg igazi kihívás lenne. Magam részéről nem probálkozok majd vele. Szóval hidd el ez nem a pánikról szól :) Egyébként is egy játékról beszélnénk. Ez arról szól amit írtam sokan akik rpgkel játszanak és szeretik az swtort azért szeretik amit leírtam és nem egy közölük leírta már nem ügyességi játékkal akar játszani. Ilyen is sok van. A többit meg meglátjuk. -
Although #1798 Kicsit mellélőtél, de jó helyen kapirgálsz. Hagyományos passzív rendszerben a fele se igaz amit rám írtál pl. De itt igen itt pont elég lesz figyelnem arra hogy mindent megfelelő időben csináljak egyszerűen azért mert nem akció játékos vagyok, pláne ha nem lesz rendes fps nézet. Nem hiányzik egy miasma szintű szopás a kedvenc játékomból amikor az 1 másodperc eleje és vége közti időben le kell szakadnom a groupról mert különben mindenkit megölök vagy olyan hogy teleszórja mérgező felhőkkel a területet és még kerülgetnem is kell, és még rengeteg rengeteg jó kis poén van amit sorolhatnék amiket nem láttál a wowba :D Ha már így csináljuk. Hidd el nagyon kreatív tudnék lenni ebben én is. Ettől függetlenül eszméletlen jó lenne sok ember számára ha ilyen lenne. Ezt is elhiszem. Kérdés megcsinálja így a játékot a Zenimax? Ha igen hányan lennének benne? És az is biztos igaz amit írsz. -
#1797 Igyvan, ez a tipikus "melyik a gyilkos? a fegyver vagy az azt elsuto ember?". Jelen esetben az ilyen addonok a fegyverek, amelyek idiotak nelkul nem okoznak gondot. De tudjuk, hogy az emberek idiotak :) Nem mindenki, szerencsere, de a tobbseg az. -
cain #1796 szerintem ez community szintű probléma. nem a combat log a "gonosz" a történetben, és mégcsak nem is a "recount", hanem aki egy pickupnál ez alapján szortíroz. a guild más téma, ahol ez ennyire scope, ott jogos az elvárás, hogy az illető értsen ahhoz, amit csinál. -
#1795 mmorpg.com cikk -
#1794 Tisztaban vagyok vele. Sok orat toltottem azzal, hogy rotaciokat, buildeket es enchantokat probalgattam, eleinte bossokon, majd utana mar dummykon. Ha csinalok valamit, szeretem jol csinalni, es felkeszulni, vagy tanulni masoktol (erre pl nagyon jo volt a recount, ha nem volt wws, akkor is lattam, hogy egy-egy patch vagy talen revamp utan ki mit hasznal, mennyiszer, stb).
De ott van az arnyoldala is. Rengeteg olyan ismerosom van, akik kb Altough szintjen vannak, vagyis szeretik a jatekot, becsulettel probalkoznak, de sajnos nem a legjobbak, akarmennyire is akarjak, gyenge dpst nyomnak, vagy tankkent nem tul stabilak, esetleg healerkent panikolnak :D Van ilyen, legyen az 13 eves vagy 65 (a legidosebb wow jatekos, akit ismertem kb 65 eves, es aktiv hunter mai napig is, nem top dps, de mindent megtesz es nekunk az eleg). Ezeket az embereket a masodik trashpack utan kivagjak a nagypofaju idiotak az instanceolt dungeonokbol, vagy randomgroup raidekbol, csak mert a recount alapjan "szerintuk" lama, newbi, noob, shittard, stb...
Es akarmennyire is mondod, ezt nem tudod kiszurni, ha van dpsmeter/recount, akkor az utobbi szituacio meg fog tortenni. Es szarul fog esni annak, akit emiatt kibasznak egy groupbol.
Legyen dps szam, legyen atlag, max es min sebzes, stb - mint a diabloban, vagy mint a Skyrimban, kell, hogy tudd, mitol leszel jobb sebzesben vagy mitol nem. De emiatt ne seruljon senkinek se a szorakozasa, csak mert nem o a vilag legjobb sorcija, DKja vagy Nightbladeje. Az ESO ne menjen el erre, en legalabbis nem szeretnem. -
Radox #1793 Köszi a választ! Én is wow-os voltam korábban, most pedig GW2 világában "mulatom az időt", de be kell vallanom, hogy egyáltalán nem bánnám, ha lennének a teljesítményünket számszerű formában is megmutatni képes lehetőségek - akár addonok formájában. A DPS meter pedig nem csak "bunkózásra" jó, hanem arra is, hogy a saját teljesítményünkről kaphassunk egy egzaktabb visszacsatolást.
Ahol nincs ilyen lehetőség, az összehasonlítás - és kvázi ezáltal az a fajta class/spec alapú összehasonlító rangsorolás, amiről írtál - ott is megoldott. Ennek a hátulütőin megfelelő balance révén kell segíteni, nem a lehetőségek korlátozásával - de ez szigorúan csak az én magánvéleményem
Példaként említhetem a GW 2-őt: itt nincs semmilyen összehasonlítási alap - de balance sincs ám. Sajnos ez ki is derült igen hamar... -
cain #1792 nem kell arról meggyőznöd, hogy jó lenne. -
Although #1791 Igen mi közös nyelven beszélünk ezért játszok a conanal meg az swtorral pl. És tervben a D&d mmo is. De ezek más elven működnek. Hidd el tudom mi a kihívás egy éven keresztül próbáltunk leküzdeni a conanba egy raidot. És nem adtuk fel. Én arról beszélek mikor ezt párosítod egy olyan játékkal ahol arra is kell figyelned hogy mikor emeled fel a botos védekezésre meg mikor támadsz és közben el is kell kerülnöd azt hogy védekezés nélkül megüssenek. Ha ehhez még hozáadod a stratégiás szopásokat akkor marad 10 ember aki élvezi a dolgot. Ez az én véleményem. -
cain #1790
=) -
cain #1789 "szopás" értsd kihívás. szerintem pont ez dobná meg az egészet. -
Although #1788 Oké lehet nem íg kellett volna írnom, de szerintem az a fajta raid ami a statokra és buffokra meglepetés effektekre épül, meg a szokásos csapatmunkára az már túl sok lenne egy ilyen aktív rendszerrel együtt az már igazi szopás lenne. Lesz csapatmunka csak szerintem ez nemlehet az ami a régi fajta élményre épül. Szerintem tényleg nem fér össze. -
#1787 Nem tudhatod mi lesz, mivel SEMMI informacio nem kerult meg ki hivatalos az ESO Adventuring zone-jarol, amely a klasszikus raidek ESO megfeleloje. Mivel nem ugy sem hiszel nekem, mar csak dacbol sem, olvasd el kerlek az ide vonatkozo interjukat. Koszonom. -
#1786 Tevedes ne essek, a samanon legendas volt amig jatszottam a wowban :) nem magam miatt akarom, hogy a dps addonok es azokra epulo kivalasztas ne legyen az ESO-ban. -
Although #1785 Olyan raid mint a conanba meg az swtorba van biztos nem lesz et a tes az más aki épp arra jár az beesik. Ettől persze mehetek együtt kalandozni de nem a szervezet raidokra épül. Ez egyszerüen egy másfajta élmény lesz olyan mint a TERaba vagy mint a neverwinter is lesz. Ma ez a divat. -
#1784 Hat a wow az, ami elkepzelhetetlen e harmas nelkul, mas ujabb mmokban nem nagyon van ra szukseg mostansag.
Visszajelzes kell persze, hogy tudd, jol csnialod amit csinalsz, legyen egy kalkulalt dps mutato, de amikor a szorakozasod latja a karat, mert nem tudsz XY erteku dpst tolni 5 percig, es emiatt szart sem ersz a tobbseg szerint, az mar nem jo. Kell az e-peen, de ne recount es tarsai legyen az alapja. #szerintem -
Although #1783 Ebben igazad van de akik ma játszani szeretnek és szeretik az akció orientált játékokat nem azért játszanak amiért te vagy én :) És ezt tudja a zenimax is. Ettől függetlenül lehet hogy lesz de jórészt le fogja kötni a figyelmed megfelelő időben emeld fel a pajzsod és egyebek :) Ettől még lehet hogy lezs de nem lesz időd figyelni. Túl gyors ez ahhoz. -
cain #1782 itt párszor már elhangzott, hogy nem lesz raid, aztán utána elhangzott, hogy de, mégis lesz. de "kelleni" éppen "kellhet" sima group contenthez is. -
cain #1781 a kettő nem zárja ki egymást.
@PiszkosFred: felteszem a hszednek wow-ot megjárt ember számára van értelme, ezért számomra nem mond semmit. -
#1780 ha nincs a szokványos értelembe vett raid akkor nem nagyon kell dps-o-meter. szerintem. -
#1779 Kiment a divatbol. Aki mutogatni akarja, az vegyen elo egy centit, vagy csinaljon acsikat, esetleg szerezzen title-ket, lesz millio mindkettobol az ESO-ban. Azt irtak a fejlesztok, hogy csak ui modositas lesz megengedett az addonokkal, igy valoszinu, hogy healbot, recount es dbm, stb modok kimaradnak. -
Although #1778 Nem tudom de két külön világ a rift, swtor, conan és a többi meg a teso szerű játékok. Ha láttad a videot az nagyjából igazolta amit előrevetítettem ez inkább koncentrációs figyelős, játék semmint a statok számítsanak. Lehet itt nincs értelme. anno a conanba pl én is a combat panelt figyeltem mi merre hány méter és ez az swtorban is úgy van, figyelem időnként másképp nem érdemes. Mert arról szól. De itt miért kellene? Ez nem az a játék, legalábbis szerintem. -
Ragnar360 #1777 költő kérdés: mikor lesz már megint líkelés ?:D
+komoly lenne ha egy sg-s is bejutna végre, mondjuk ha johnnyka betenné oda a lábát kő kövön nem maradna:) nyálcsorgatás... :) -
cain #1776 jó, ez így erős. mondjuk inkább azt, hogy komolyan venni. -
cain #1775 reméljük lesz. az swtor után nem vagyok hajlandó többet olyan mmorpgvel játszani, ahol nincs. -
#1774 Amirol beszeltel, repkedo sebzesek, healek, egyebek a karakter es a target feje/teste kornyeken. Combat logrol nem tudom, lesz e, de mivel lesznek addonok, remelem nem lesz, mert nem hianyzik dpsmeter es egyeb marhasag. -
Radox #1773 Köszi szépen a gyors választ! A "scrolling combat text" egyébként azt jelenti ebben az esetben konkrétan, amire gondoltam, vagy csupán a chat menüben egy megnyitható combat log fület takar, ahol visszakereshetők a harci események adatai? -
#1772 Beallithato lesz a "scrolling combat text" lehetoseg.