24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Nem hiszen, bar ezt az xp buntetest dolog egyelore ketseggel kezelem, mert eddig nem volt szo rola. Utana kell neznem a tobbi reviewban is, hogy emliti e meg valaki. Vagy valami beta tesztes extra feature.
  • Nos
    Nincs igazad, ráadásul saját magad is megcáfoltad. Valójában minden játék minél több játékost akar, tök mindegy, hogy honnan.
    Annyi, hogy megpróbálnak egy "célközönség" igényeire fejleszteni. Szóval eleve a megközelítésed rossz. Itt a célközönség azok nagy része, akik online játékokat játszanak, és azok nagy része, akik single player RPG-ket. Tény, hogy rengetegen játszanak a WOW-al (és az Elder Scroll sorozattal is, vagy akár a Mass Effect 3-al), szóval nyilván egyértelmű, hogy a wowosok is kipróbálják, de azt mindenki látja, hogy a játék kialakításánál egyáltalán nem wowszerű játékot akartak.
    Szóval szerintem ez nem önmegmentés. (Bár a Neverwinter MMO esetében már nem mondanám ugyanezt.)
  • Running
    Köszi, érdekes beszámoló volt. Az mondjuk érdekelne PVP-n is jár e majd a büntetés? :)
  • PiszkosFred
    Angol és német nyelvű cikkek a Londoni/Los Angelesi sajtóeseményről és tesztről a hivatalos oldalon

Ez pedig az előző listából a TTH féle beszámoló fordítása/összefoglalója, kiegészítve pár aprósággal
  • Torzonborz
    Az a szinte már majdnem hogy elég is. Kicsit szebb/részletesebb még belefér. Riftel nem volt gondom , szépen futott annó is.
  • radical
    ezek szépek, már majdnem eléri a Rift színvonalát.
  • Running
    Az érvelésed jó, csak a wow óta a piac is megnőtt, jócskán. Régebben jogos volt a wow-killer szerep, mivel kb ugyanabból a piackörből szemezgették a játékosokat, manapság már boldog boldogtalannak van internetje, ezáltal külön piaccsoportok is kialakultak, amelyekből nem feltétlen táplálkoznak a kedves játékgyártók.
    Ezért lehet az, hogy ha a játék, mármint az ESO jó lesz, van akkor saját piaca, hogy meg fog élni, a wow és más csoportok hiánya nélkül is.
  • Chris
    Provokatív, formabontó és (remélem) ideológiagyilkos, vmint gondolatébresztő leszek, amikor azt mondom, hogy valójában minden játék wow-gyilkos akar lenni, csak korábban az első önjelölt példányok esetében, akik szívesen hangoztatták ezt, csúfosan visszaütött ez a törekvés, így éppen ezért az utóbbi időben a legtöbb játék készítői, egy ilyen jó előre betárazott ön-mentegetésként elkezdték nyomni ezt "a játékunk nem tör a wow babérjaira, más a célközönsége, jól megleszünk egy elhanyagolható piaci részesedéssel" maszlagot, ami ugye teljesen paradox viszonyban áll egy vállalkozás létformájával, alapvető céljaival.

Ezt a "más stílus ezért elfér xy játék mellett" dolgot sem értettem soha. Egy bármilyen játék, legyen az akár online-autóversenyzős, akár online-kardozós mind-mind konkurenciái egymásnak, hiszen a Te és az én szabadidőmért szállnak harcba, azért, hogy kizárólagosan megnyerjenek maguknak és megtartsanak, érhető üzleti okokból. Ha ezt a célját vmi nem képes betölteni, akkor egyszerűen nem olyan minőségű az a produktum.
  • Running
    A probléma ott kezdődik, ha nincs munka, ha nem vagy egészséges, stb... a logika érdekelt volna, de szerintem zárható a téma.
  • PiszkosFred
    Nem tudom. Csak tippem van. Mivel celzott behivok vannak, gondolom a tobb szazezer regisztraciot (valahol irtak, kb 1 millio reg erkezett be, ami nem csoda, csak en paraszt modon otot kuldtem el:D) rendszerezni kell, elemezni a dxdiag adatokat, es ugy kivalogatni azt a par tucat, esetleg max 50-100 embert, akiket behivnak.

De ketsegtelen, hogy marketing szempontbol sem rossz a dolog, hiszen jo fel eve mar hogy teriteken van az ESO. Bar ez csak kismertekben a beta signup miatt, inkabb a szokasos Bethesda fele "lassan, de biztosan adagoljuk az infokat" eljarasnak, eleinte exclusive parntereink altal, majd kesobb csak ugy "random" mediumon at szivarogtatva. Lasd a kepeket, amelyek mindig a sajtoban, mindig csak egy oldalon jelennek meg eloszor.
  • j0nNyKa
    swtorban emlékszem azért hisztiztek az emberek, hogy 2, illetve 3 éve jelentkeztek bétára, és mégis mások jutnak be
    ott sem éreztem a problémát, itt főleg nem.
  • Running
    Ez oké, de akkor minek lehetett márciusban jelentkezni, ha csak 4-6 hónappal később lehet tesztelni? Azért ez...:))))
  • PiszkosFred
    Nem csak a belso kor kapott. Csak egyelore teruleti megkotessel us es canadai jelentkezoket hivtak be. Leirtak a beta elejen, hogy fog mukodni, mikor milyen mennyisegben hivnak be embereket, es mire. Feltetelezem, hogy osz elott nem fog se europa, se a nagyobb tomeg bekerulni. Bar remenykedek, hogy teves a tippem :)
  • Running
    Kíváncsi leszek mikor küldik ki az első nagyobb meghívókat. Nem értem minek reklámozták ennyire a béta jelentkezést, ha cirka második hónapja csak a belső körnek szórják és infó sincs arról mikor lesz ebből valami. Még mindig tudnak meglepetéseket okozni ezek a marketing szakemberek.
  • PiszkosFred
    Miutan a diablo, skyrim, a wow, a mass effect es az eye of the beholder is szerepjateknak nevezheto, ne menjunk ebbe bele :)
  • Nos
    Igen, es ez lesz a Ford. A Wow nekem eleg gagyi volt, a vegere meg gyerekes is lett.
  • Jockey
    a trabant es az ford is auto, sot a ferrari is, megsem mondanam egy kategoria mindeketto, vagy hogy csak megkozelitene az vezetesi elmeny egymast..
    felesleges mellekszal ez..
  • Susarc
    más stilus? Massively Multiplayer Online ROLE PLAYING GAME! tehát szerepjáték a wow is:P az FPS realtime fight kétségkivül érdekes újjítás lesz! ,de a wowban is ugyanúőgy szerepjátszol az online barátaiddal csak más stílusban:)
  • Susarc
    a WOW lassan úgyis kikilleri magát:P:)
  • Torzonborz
    hagyjuk már ezt a wow killeres témát. nem kell annak lennie , nem is szükséges.
  • PiszkosFred
    Hogy lásd, miben (is) fog különbözni, és emiatt miért is értelmetlen egymáshoz hasonlítgatni (és mielőtt szóba kerülne, 2005 óta wowozok, szeretem azt a "fost" épp tegnap húztam fel 90re DKmat is a Sámán és a Monk mellé, köszönhetően az 5.3-as xp nerfnek):

"I wander along the main road, which stretches out from a nearby castle city. I accept a quest from a man with a ghost problem. This frightened individual has inherited an estate that lays mostly in ruin. Nevertheless, he’s interested in the land and wants me to drive out a malicious spirit. This sparks a chain of quests that sweetens my barebones combat options with an engaging story about love, betrayal, and revenge.

The local fauna has invaded the ruined estate. These winged pests are easily distracted by my imp helper, freeing me up to rifle through the rubble for clues about the ghost. Instead of collecting meaningless quest objectives, I uncover entries from a heart-breaking diary. Each page tells a unique section of the tale, complete with voice acting (which is a robotic placeholder voice at this point in development). I learn of an affair between a young noble and the family’s servant girl. The noble shows his love to the servant by giving her a family heirloom. The matriarch finds the prize in the servant girls’ quarters and accuses her of theft. The noble refuses to speak up in the servant’s defense, and she’s then locked away in a tower as punishment.

The rest of the quest involves tracking down a magic user with spectral experience, further investigation of the ruins, and a showdown with the enraged ghost. Without giving the twist away, I learn the servant girl was in possession of something precious and made a pact with dark forces to ensure its safety. In Elder Scrolls Online, characters you help may return to assist you later. I’m curious to see whether this tale continues down the road."

• PiszkosFred
    Ezt csak a buta emberek hiszik, no offense. Egészen más a stílus, más a megvalósítás. Direkt hangsúlyozták a mai egyik interjúban, hogy az WoW az egy klasszikus mmo, amíg az ESO egy Online szerepjáték lesz. Lesznek játékosok, akik a wowból átjönnek és kipróbálják, de a célközönség nem azonos. Elfér egymás mellett a kettő, nem kell itt "wow killer" és egyéb marhaságokkal dobálózni.
  • titani
    ...és eljő a MESSIÁS !...akinek neve WoW Killer !!!
  • Susarc
    vagy a jóöreg when its ready_P
  • PiszkosFred
    2013. Q4 volt a tipp sok helyen, a béta fázisokból és a többi mmonál tapasztalt fejlesztési időből következtetve.
  • PiszkosFred
    Szerintem is átcsúszik 2014-re, bár ők folyamatosan 2013-at (egész évben bármikor, ha kész) emlegetnek. De inkább jöjjön ki fél évvel később, de legyen bugmentes (Bethesda közeli cégnél ez kritikus pont), és legyen jó. Nem hajtja őket senki.
  • Susarc
    mikkora igérik kb?
  • Running
    Ebből nem lesz év végén játék, ha így haladnak, mondjuk nem is ígérték, ha jól tudom,vagy tévednék?
  • PiszkosFred
    Kijött ma vagy öt interjú (amiket eddig olvastam), szinte mindenki nyilatkozott mindenről, lesz pár új hír is közte. A többi pedig képlékeny, szerintem a béta ezen szakaszában nem fogunk sokkal többet megtudni. PVP-ről pl semmi hír továbbra sem, csak az általános információk. De gyakorlatban még senki sem látta, meg azok sem, akik most voltak a múlt heti sajtós bulin a fejlesztőknél.
  • Running
    A grafikával nem lesz gond, jöhetnének lassan a fontosabb infók.
  • PiszkosFred
    Lehet knockback volt :D Nem, sajnos az animációk továbbra is csiszolásra szorulnak. Bár, a videóban első pár percében (amely az új buildból lett rögzítve) látható többi NPC/Enemy mozgás annyira nem volt vészes. A további, régi videókból összevágott anyagban viszont még a régi furcsa mozgás van, az kétségtelen.

Ahhoz képest, amiket láttunk korábban, ahhoz képest a mostani új anyagok eleg jól festenek. Dolgoznak a srácok, buildről buildre jobban fest a játék. Már csak egy k***** béta inv kellene :)
  • Susarc
    EZ DEBASZ!
  • Torzonborz
    na az ilyen dizájnra tudom azt mondani hogy rendben van :

nem csak egy szimpla talaj textúra van hanem rendes és változatos aljnövényzet. az ilyen apróságoktól lesz számomra egy világ élő.
  • PiszkosFred

További képek itt és es majd itt folyamatosan frissitve
  • Torzonborz
    Azért ez bőven jobban néz ki mint az első kiszivárgott béta videó. :)
    Az fps harc is rendben lévőnek látszik.

Némi polírozás és jó lesz ez.
  • Caliph
    1:15 nél amikor a mágusnulla animációval szinte szaggatva megy arrébb kicsit szivenütött,ezen kívül a többi igencsak meggyőző
  • PiszkosFred
  • PiszkosFred
    Massively's pre-E3 Elder Scrolls Online preview
  • PiszkosFred
    Ha kinyirhatok par Lannistert benne, mar nyert ugye van nalam :) Koszi a linkeket, atfutok rajta.
  • Nos
    Én végigjátszottam. Igazából rpg-seknek való játék nagyon jó sztorival, szerintem iszonyúan alulértékelve. Én a mai napig nem értem miért húzták le annyira.

Bár tény, hogy egyszer játszós, de arra is tervezték. A legnagyobb erénye, hogy kicsit olyan érzésem volt vele, mintha valahol egy játék és egy jó Game of Thrones regény között lennék.

Sajnos ezt a részét kevés review domborította ki. Tény, hogy nem a farmolásról és a hack&slashról szólt.