24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    En csak abban remenykedek, hogy nem kell ujra vegigs*ggelni egy 5-6 evvel ezelotti wowban a rank14-hez merheto folyamatot, ha valaki magasabb rangra es vele az adott felszerelesre vagyik :)

A pvp skill fan sem tisztazott meg, hogy mi alapjan lehet unlockolni majd a kepessegeket, "HK" alapjan, esetleg hatekonysagi faktor, vagy ido, vagy barmi mas alapjan.
  • Running
    "Lesz PVP ranglista, értelemszerűen különféle egyedi rangokkal, title-vel. Rangunk alapján újabb és újabb fegyvereket és páncélokat szerezhetünk, ahogy lépkedünk előre a katonai karrierünkben. Az egyedi rangokon kívül, megfelelő mennyiségű ellenséges koponya bezúzása vagy elegendő erőd feldúlása után egyre több képesség lesz elérhető a már korábbi cikkekben is említett PVP Skill fán. Erről pontosabb tájékoztatást szintén későbbre ígértek."
    elderscrolls.hu
  • Chris
    Ez alapján sokban nem különbözik a GW2-től, de ha így lesz, az már jó.
    Már csak arra kellene ráeszmélniük, ami a fentiből is égetően hiányzott, hogy egy bármilyen fapados ladder-rendszerrel kb. meg tudják többszörözni a pvp élettartamát/vonzerejét.
  • PiszkosFred
    Gondolom azt akarjak elerni, hogy ne legyen az, mint a wowban volt anno sok eve. Gondolok itt arra, hogy tomegevel mentek az emberek AQ kapunyitas event miatt az uj serverekre (amig nemv olt tiltott 6 honapig a transfer), hogy vigyek a titlet meg a mountot. Vagy High Warlord es Grand Marshall rangot (rank14) is konnyebb volt szerezni egy-egy serveren, mivel mondjuk ott a ladderen konnyebbenen lehetett haladni, es emiatt transfereltek.

Itt most, ahova szuletsz, ott harcolsz, es max egyszer-ketszer transferelhetsz mas Campaignba, indokolt esetben. A rendszer gondoskodik arrol, hogy feltotlse az uj jatekosokkal a regi Campaigneket, igy lenyegeben folyamatosan meglesz a Campaign letszama minden oldalrol.

Legalabbis gondolom. Fogalmam sincs, hogy fog mukodni, de nem lesz olyan vandorlas, jobban magadenak fogod erezni az egeszet. Kerdes csak az, hogy mennyi ideig tart egy-egy haboru, nagyon rovidnek sincs ertelme, de nagyon hosszunak sincs.
  • Nephin
    A hosszú időszak jó lenne, a GW2-ben elég annoying a 2 hét, értelmetlen fejleszteni stb.
  • PiszkosFred
    Foglalmam sincs, meglepodtam, amikor a PAX East utan irtak, hogy nem lehet leulni... Oke, korabban nem volt jellemzo a TES jatekokra, es csak ujonnan jott a "/sit" a kepbe, na de meddig tartott volna "hasznalhatova" tenni egy-egy szeket, es leultetni a karaktert. Hihetetlen, hogy ez kimaradt :) (bar szerintem belerakjak majd, kizart, hogy ne lehessen leulni padokra, szekekre, emote nelkul)
  • Nephin
    Huhh, fáradt vagyok, bocs, szóval PvE-ben ez nagyjából meglesz, csak PvP-ben nem.
  • PiszkosFred
    With the server configuration planned for TESO (i.e. one giant one) there’s no way that all those players could compete over one battlefield. To solve this, upon reaching level 10 players will be placed in a Campaign. These campaigns can be thought of as separate servers but specifically for the Cyrodiil area. Each campaign is completely separate from others and cannot influence other campaigns in any way. As with any war there has to be an end and a victor, so campaigns will have a lifecycle that has not yet been confirmed (rumored at several months). At the end of a Campaign’s lifecycle a winner will be declared and it will start all over again. If you do get stuck in a campaign that you just have to transfer out of to be with your friends or other reasons, there will be a way, but of course that way has not yet been said.
  • Nephin
    Persze, egyértelmű, csak én eddig kb. úgy képzeltem, hogy van egy terület, x létszám elérése után új layer nyílik, ha ez is megtelt, akkor még egy stbstb., és ahogy kilogolnak/elmennek máshová a játékosok, úgy csökken/változik a layerszám, de gyakorlatilag folyamatosan más társaságba keveredhetsz és tényleg az egész szerver "együtt" játszik.
  • j0nNyKa
    csak mert nagyon régen kötözködtem már (és mert én single player tes játékként tervezem ezt játszani): milyen az, hogy nem lehet leülni abba az átkozott székbe ?! :))

egyébként köszi a fordítást, nagyon faszántosak a leírtak :)
  • PiszkosFred
    egyutt*
  • PiszkosFred
    Igen, azert ott meg nem tartunk, hogy tobb szazezer jatekost egy zonaban tudjon harcolni. Meg a valo vilagban sem olik ekkora szamban egymast az emberek :)

Szetvalogatja a rendszer az embereket, friendlist, guild, korabbi "recent met" kozos jatek, hasonlo felfogas, stb-stb alapjan, es ugy sorozza be egy-egy hadjaratba. A pvp resze innentol kezdve lenyegeben tenyleg olyan, mintha kulon serveren folyna. Annyi kulonbseggel, hogy bizonyos feltetelekkel, atjarhato.

Viszont PVE teruleten egyut jatszhatsz mindenkivel, akivel pvpben kulon vagytok. Vagyis kozos nagy szerver lesz, de azert nem fog egy millio jatekos a premier heten egyszerre beozonleni se Cyrodiilba, se a kezdoteruletekre. Phasing (layering) technika lesz, Chanellekkel es Campaignokkal.

Nagyon sok kerdes van meg, amelyre valaszt varunk, es valoszinuleg nem hiaba nem kezdodott meg el a massziv beta inv sem, hiszen bar a rendszert teszteltek mar, de folyamatosan hegesztik. Nem is nyilatkoznak egyelore semmi ilyenrol, csak elveket es ismert infokat egeszitenek ki aprosagokkal. Mai cikkben sem volt semmi "wow, ez ujdonsag!" informacio sem :)
  • Nephin
    Elméletileg lehetséges ;)
  • Nephin
    Értem. Tehát akkor gyakorlatilag a megaszerveren belül csinálnak ilyen-olyan módszerekkel kisebb "szervereket"... Érdekes, gondolom az átjárás egyszerűbb volta miatt szerencsésebb, de egyébként nem nagyon különbözik a klasszikus többszerveres módszertől, főleg, hogy választani is kell a pvp, pve stb. prioritások közül.

A császár kérdése kemény dió lesz ilyen felállással, bár ha ratingel és pontoz a rendszer, akkor szimplán bedobhatják az összes campaign legtöbb pontot szerző játékosát is akár.
  • PiszkosFred
    PVE kornyezetben ezt Chanellnek nevezik, es ott barmikor odaugorhatsz a masik "csatornan" jatszo haverhoz. Pvpben lesz csak ez a Campaign nevezetu megoldas es a kotottsegek.

DE AMI A LEGFONTOSABB, MINDEZ CSAK THEORYCRAFT ES ELMELKEDES a kozosseg reszerol, minimalis a hivatalos info a PVP-vel kapcsolatban, ezert aztan barmi lehet a vege. :)
  • PiszkosFred
    Errol keszul egy cikk, csak nem volt meg idom befejezni (es varok meg par valaszt azoktol, akik kozelebb "ulnek" tuzhoz, mint en).

Sajnos, vagy sem, a jatekosokat 20-30 ezres taborokba fogja rakni a rendszer, ezek a hadjaratok (Campaign). Ezek kozott lehetseges az atmenet, Campaign 10-bol Campaign 23-ba, de ennek lesz egy cooldownja es ara. A guildek, haverok, facebook csoportok azonos helyre kerulnek majd. Illetve, szamit az is, hogy a jatek elejen, hogy valaszolsz a kerdesekre. Emlekeztetoul, a start elott "nyilatkozni kell", hogy pvp orientalt, vagy pve kotodesu, esetleg szolot preferalo vagy massziv raidekben gondolkodo, stb jatekos vagy.

Egy-egy Campaign kb 4-5 honapig (saccra) tart, es csak ezek az emberek fognak osszekerulni Cyrodiilban. Nevezhetjuk ezeket kulon servernek is akar. Ertelemszeruen, a Campaign 1-ben szerzett buffok nem fognak Campaign 46-ban hatni. Igy aztan, amit elfoglalsz az egyikben, csak es kizarolag ott lesz ervenyben, es csak az adott Campaign jatekosaira hat.

Ez az, amit jelenleg hegesztenek gozerovel, es nem tudni, hogy mi lesz a vege. Pl, hogy lesz a csaszarra koronazas, az sem tiszta.
  • Running
    Köszi a fordítást, nagyon jól hangzik....
  • Nephin
    Az jutott eszembe, hogy vajon hogyan fogják megoldani a következőt: egy adott megaszerver-instában (shardon) X csapat elfoglalja Y erődöt, egy másik megaszerver-instában Z csapat szintén elfoglalja adott Y erődöt, de ők más frakcióból jönnek. Mivel egy megaszerver lesz, melyik frakcióé lesz az erőd a globális világ szempontjából, ennek következményeivel együtt?
  • PiszkosFred
    Rövid összefoglaló a PVP-s és háborús kérdezz-felelekről
  • PiszkosFred
    valaszok a pvprol, haborurol, stb

Este majd valami kis osszefoglalot osszerakunk belole.
  • Running
    Ez még csak béta.
  • Chris
    Te jó ég, de gagyi mozgásanimációk!
  • drop
    sokat javult a grafika mondjuk nekem kicsit mű XD
  • Nephin
    :D
  • Ragnar360
    ja ezt lattam...majdnem be is raktam, de csak az eleje a jo utana kicsit szar.
  • j0nNyKa
    epic!
  • PiszkosFred
    Ujabb "beta" leak :)

#facepalm

• Ragnar360
    lesz standard, lesz ööö már nemtom miket akartam írni..de érted :D
  • j0nNyKa
    nekem abból a pár szóból standard Skyrim-os questeknek tűnnek, ami persze pozitívum
  • PiszkosFred
    Az elso 20 perces video utan, amelyben volt egy kveszt, a halott haloztol felvett papir utan gyujteni kellett 4 random minosegu dwemer cuccot, nagyon sokan irtak - itthon, nemzetkozin -, hogy na tessek, hagyomanyos "olj meg X" es "szerezz Y db" tipusuak lesznek itt is. Erdemes megnezni a mostani masefl perc questtrackeret, hat tenyleg standard mmo kveszteknek neznek ki :)
  • Ragnar360
  • Running
    Jó oké, most már én is rájöttem miről beszéltek.
  • Ragnar360
    Értem, rendben, köszi. :)
  • PiszkosFred
    Nem nevet itt ki senki senkit :) Azert van a topik, hogy kerdezz-felelek menjen.
  • PiszkosFred
    Nincs itt problema, csak nemi aggodalom lett kifejezve egy kis aprosag miatt. :) TES-ben olyan tobb szinten kesze-kusza alaprajzok szoktak lenni - leszamitva par standard epitesu helyet - amelyet jo lenne viszontlatni az ESO-ban is. Ennyi.

PAX utan elmondtak, hogy a dungeonok "layout"-ja, alaprajza nem tul bonyolult, vagyis egyszerubb lesz, mitn a TES jatekokban volt, de azert ne kockakbol legyen osszerakva... maximum, ha random, amirol persze (sajnos) egyelore szo nincs.
  • Ragnar360
    szal lényeg, hogy magamtol is rájöttem:D (mondjuk 100%-ig biztos nem voltam benne, hogy erről szól az egész...átfutott egy olyan gondolat rajtam, ha berakom a képet minimaprol, majd jól kinevettek:D)
  • Ragnar360
    na bazz most lőttem egy képet én is mert már faszom kivolt hogy miről van itt szó

és csak eltaláltam akkor...minimapról lőttem egyet, majd kivágtam és most akartam berakni, hogy mondom ez a baj??????????????????

OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
    beteg:DDDDDDDD

nem csoda hogy nem értettem, vagy h képtelen voltam dekódolni a fejembe h mi a probléma:D

jó persze azt el kell ismerni hogy van egy kis különbség, de a jobban kinéző az teljes képernyős változat amúgyis...
    jó kezdem érteni már nehezen, de akkor is ez így vicces:D

szerintem reportoljátok
  • PiszkosFred

Kivitelezesert elnezest, de most nem izzitom be ezert a PS-t, remelem ez is eleg :)
  • Ragnar360
    pedig először úgy írtam, aztán visszatöröltem:)
    jah... csak ez felnagyított, megnyitott verzio, az meg ennek a tizede méretben.
    egyszerűen marhára nem esik le....és kezd az agyamra menni
  • j0nNyKa
    "hagyjuk"
    és ha nem tudsz különbséget tenni a fred által linkelt képen látható térkép, és egy kockákból álló térkép között, az baj