24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#1971 rájötem hogy te nem havonta menstruálsz, hanem ilyen ~2 hetente :D
egyre válaszolj nekem kérlek: hogy látod, hány embert érdekel itt (readonly-kat is számold bele) az, hogy szerinted mi lesz a gagyi egy játékban, amiről még alig tudunk ezt azt? kérlek, mondj nekem erre egy számot, aztán elmondom, hogy szerintem mennyit. -
Although #1970 Naaa, a skyrimnál főleg a történetet és a questeket gagyizom mert az is :), és saját magukhoz képest, nem a Biowarehoz mérve mert nincs értelme. De még ők is tudtak volna jobbat csinálni. Már amit eddig láttam az alapján a TESO solo játékként is sokkal jobb lesz történetben, karakterekben :) Igaz a perk rendszerre is azt mondtam szar lesz, ez magánvélemény, nekem az is, gagyi.
Teljesen nem lehet hasonló mert itt vannak attribok és classok ott meg nincsenek :) De ne folytassuk már ezt :)
Azért játszok rpgkell mert érdekelnek a történetek a questek a karakterek meg sok minden amit ez jelent és a skyrim abba csalódás volt, nem tudtam bele élni sokszor magam mert nem "passzolt". Úgy gondolom itt nem így lesz, mmo adta lehetőségen belül. Aztán hát ha mégsem akkor ez van.
Egy mmonál is fontos mindez bár ott legtöbbször az emberek adják a roleplay-t. És azok akik ezt tényleg csinálták egyre kevesebben vannak, de ez se téma most. -
#1969 Skyrimot folyamatosan gagyizod, mert tomegjatek lett. Abbol csinalnak egy mmot, amely szinte 90%-ban megegyezik a Skyrim mechanizmusaival, erre az mar nem tomegjatek? :D El kellene mar donteni...
A "meg egy szervert" pedig tenyleg felejtsd mar el, mert teljesen rossz utakon jarsz. Itt most ne egy gepre gondolj, amely a konyhaasztalodon all, es ra van irva: "ez egy server".
Jovot nem ismerem, de azt, ami/aki epiti es alakitja, azt igen :) -
Although #1968 A jövőt te sem tudhatod pontosan :) Bár nem hiszem közeljövőben lesz még egy szerver. Egyszerüen ez nem tömegjátéknak ígérkezik legalábbis nem úgy mint a wow, és annyira se mint a GW2. De majd kiderül.
Az swtornál is tudtam már ezeket a dolgokat amit írsz, nem véletlen 2012 nyarán vettem meg leértékelve. Kb ezt fogom csinálni itt is. Sose tartoztam a mobshoz ezután se fogok.
Elvagyok egy-két mmoval, nem ugrálok ide oda. Szerintem rossz helyre címezted megint :) -
#1967 Foglalmam sincs, ezeket a hulyesegeket honnan veszed, de valtoztatnek a forrasokon a helyedben :) NEM LESZ tobb szerver, EGY LESZ az eu-s angol nyelvueknek, EGY a nemet- es EGY a francia nyelven beszeloknek. Sot, utobbi ketto csak pletyka szinten van, lesz lokalizacio (mint 20 eve minden jatek eseteben) az a biztos egyelore.
Senki sem mondta, hogy a fizetesi modell az elejen az egyben a vegso megoldas is lesz. A mai vilagban barmi valtozhat, meg te is dicsersz manapsag olyanokat, amelyet fel eve asztalt csapdkova szidtal. Ez igy mukodik.
Ket megoldast latnak az emberek (amelyet vegul ugyis a penzugyi elemzok fognak eldonteni, pusztan gazdasagi elorejelzesek es felmeresek alapjan). Elso csoport szeretne jatszani a jatekkal, a leheto legkisebb befektetessel. Ok vagy f2p, vagy b2p modellt latnak szivesen, vagy pedig ami mar itt is felmerult, de a nemzetkozi oldalon is egyre tobbszor elojon, a perc alapu dijazast. Mindegyiknek megvan az elonye, es hatranya is. A legtobb 2013-ban minimum tucatnyi ingyenes mmo kozul valaszthat, amelyek kozott van egy-ket gyongyszem is, nem fognak havi 3-4000 Ftnyi, 15 dodos dijat fizetni vakon, csak mert TES-rol van szo. Azok foleg nem, akiknek fingjuk sincs a TES-rol, csak latjak, hogy ujabb mmo jelenik meg, es ha ingyen adjak, kiprobaljak, de penzert leszarjak magasrol. Es meg lehetne sorolni.
A masodik, es a kimutatasok es kommentek alapjan is a nagyobb csoport, elofizeteses rendszert szeretne. Nem azert, mert otthon reggelente milliokat sz*rnak a wcn ulve, vagy mert apuci majd fizeti nekik, vagy mert nem itt a balkanon elnek, hanem amolyan vedelmi burkot akarnak az elofizeteses rendszerrel, amely megakadalyozza az "ingyenesseg" szagara megjeleno hordat. Szar dolog ugy jatszani egy TES jatekban, hogy a generalon sarkanyok utan acsingoznak az emberek, vagy szarozzak a jatekot egy masik elleneben, esetleg aranyat hirdetnek, stb. Lesz ilyen is, ketseg ne legyen effelol, elofizetes eseten is, de lenyeges kevesebb mennyisegben. Elofizeteses rendszert a TES jatekokat ismero, es megkockaztatom, szereto jatekosok szeretnenek elsosorban. A Tamriel Foundry kerdeseit tegyuk fel mondjuk egy helyi, nem TES-hez kotheto, altalanos gamer oldalon, es nezzuk meg a valaszt. Elmeny lenne, meg a sulinetes regi idoszakot is lekorozne az a komment szinvonal, amit kapna a kerdes. A kezdeti subscription rendszer a TES "fanoknak" nyujtana egy kis biztonsagot, es garantalna nemi szorakozast.
Es affelol se legyen ketseged, hogy a premier napjan, de akar a heteben NEM FOGSZ TUDNI normalisan jatszani, mert vagy a serverpark fog behalni, vagy a login lesz szar, vagy iszonyat lag lesz, stb. Aki azt hiszi, hogy a premier napjan haboritatlanul tud jatszani, az vagy buta vagy iszonyatosan naiv. Bar igy lenne, de nem, ezt keptelenseg megoldani meg 2013-ban is. (tisztelet a ritka kivetelnek) Akinek van esze, kivar picit. Barcsak ne igy lenne...
Akarmilyen jo egy mmo, akarmennyire is egyeduralkodo lassan egy evtizede, mint a wow, vagy nevezik tronkovetelonek, mint a gw2-t, vagy elnek tiszavirag eletet, mint tobbi manapsag, egy biztos. Semmi garancia sincs arra manapsag mar, hogy egy ember ne unja meg az adott MMO-t, zaros hataridon belul. Nem azert, mer nincs tartalom, vagy endgame, egyszeruen akkora a valasztek, hogy mindig hianyerzeted lesz. Hianyzik majd a skalazodas a GW2-bol, hianyzik majd a crew system a SWTORbol, hianyzik majd a 5-6 havonta erkezo tierekre epulo, koncentraciot es taktikat kovetelo raid a wowbol, hianyzik majd a totalis szabadsag erzese a hagyomanyos TES jatekbol, hianyzik majd....bla-bla, stb.
Pont emiatt lehetetlen manapsag barmit is korszakalkotonak vagy forradalminak nevezni. Az ESO sem lesz az. Az igazi forradalmi mmo, amely alapjaiban reformalja meg a piacot, meg nem jott el. Es nem is fog a kovetkezo 5-10 evben, mert bar az ember azt hiszi, van ra igeny, de nincs. Olyan ez, mint a magyar bohocliga. Mindenki tudja, hogy szar, de megis minden hetvegen varjuk a kovetkezo fordulot, es uvoltjuk vegig kethetente a hazai 90 perceket... -
cain #1966 nagyon rossz reklámot csinál az egy mmonak, amikor p2p-ről freemiumra váltanak. :( -
Although #1965 Igen fizetős modell kell indulásnak ez nem kérdés máskülönben túl sokan lepik el indulásnak. Ez se garancia persze. Egy mmo sem végleges az első lépéssel. Idővel is ráérnek fizetési modellt választani akár a gw2 b2p vagy a TSW b2p rendszert is. Egy szerver lesz zónánként akármilyen nagy is egy darab. Kicsit fordított a többihez képest akik nagyon sokkal indulnak és kevés lesz. ők egyel indulnak megvárják míg beáll és ha kell lesz másik szerver is idővel talán ha meg nem hát nem egy szerverre való populációja mindig lesz a TESOnak. -
cain #1964 persze, egyetértünk. -
#1963 Ok, ez a gazdasagi oldala. De a kozosseg "ohaja" erzelmi alapon tortenik, nem gazdasagi szempontbol. Amikor havidijat szeretne nagyon sok ember, az azert teszi jelenleg, mert legalabb egy ideig szeretne nyugodtan jatszani, a f2p horda megjelenese elott.
Az, hogy ez gazdasagilag mennyire allja majd meg a helyet, kiderul. En sem hiszek mar a havidijas eletkepes modszerben egy uj(!) mmo eseteben, de az ketsegtelen, hogy konnyebb lenne az elso idoszak, mint egy f2p/b2p nyitas eseteben. -
cain #1962 teljesen mindegy, hogy az a réteg kiadáskor jut hozzá a játékhoz, vagy fél/egy évvel később. az swtoros történet után nincsenek illúzióim affelől, hogy egy havi előfizetéses játék hozni tudja a kívánt számokat akár középtávon is. egyszerűen túl jók az f2p játékok. a körítés és az újdonság varázsa egy rövid ideig persze elviszi a hátán a játékot, de jobb hosszú távra tervezni. -
#1961 Pedig a fizetesi forma az, ami a legpontosabb, sot... Eleg ha csak a hivatalos FB oldalt nezed, a kommentek 90%-a havidijat szeretne, a maga visszatarto erejevel. Termeszetesen azzal a megkotessel, hogy legyen miert fizetni, legyen mogottes tartalom. Es ahogy kinez a dolog, a fejlesztok is ebben gondolkodnak.
A B2P is szoba szokott jonni otlet szintjen, az is maximum a "legjobb rossz" megoldaskent.
Persze a sulinetes szinvonalu forumok es portalok habzo szaju "ingyent mindent most azonnal" kommentjeit nezve a F2P lenne a legjobb, sot, sok helyen mar most bukas, szar es gagyi, stb. jelzokkel dobaloznak. Hianyzik ez a reteg barkinek is? -
Although #1960 A fizetős forma kérdés válaszai nekem kicsit hiteltelenek tűnik :) Az rpre adott szám is meglepett a választott class és a használt fegyverek között kis ellentmondást érzek. Alapból arra számítok sokan lesznek úgy mint amin gondolkodok, mage classal ez tényleg könnyebb játék lesz hosszú távon mint harcossal(ha lesz aoe spell :-))
Csak nehogy túlzás legyen az arány a végén :) Bár lehet a válaszadók nem nagyon gondolkodtak a válasz előtt azért ilyen. -
#1959 szerintem ezek abszolult várhatóak voltak -
Rannah #1958 A Tamriel Foundry közvélemény kutatásának eredménye, 1. rész:
ESO By The Numbers, Pt. 1
Néhol elég érdekes eredmények jöttek ki, érdemes megnézni -
Although #1957 Igen ilyen ha tényleg valódi script és történet írók vannak, és nem csak utánzatok :) -
#1956 -
Nephin #1955 Nem rossz :) (Schick meg a hangja a megtestesült varázslómester még mindig :D ) -
Vegre valami -
TomStorm #1953 Az hát.Én is így voltam ezzel:))
Teso-nál kellene majd valami dinamikus reticle pl.ami célpontra áll az se baj ha lenne ki-be kapcsolható auto target reticle amit el lehetne váltani sima egyszerü senkit nem zavaró jól megszokott target rendszerrel.Aztán target-lock,tehát megfűszerezni azt az irányítást,hogy mindenkinek jó legyen -
Nephin #1952 Ettől én is tartok, remélem a legcsekélyebb mértékben sem lesz neverwinteres, aminek kétszer adtam esélyt, de rövid úton repült a gépemről mindkét alkalommal - mindless gombnyomogatós vacak, dögunalom. :( -
TomStorm #1951 Béta account-ot majd mindenképpen osszuk meg egymással.Persze ha P2P lesz.
Ha B2p lesz akkor annyira nem érdekes a béta mert úgy is megveszem és inkább a tesztre szánt időt kihagynám de ha fizetős rendszer lesz akkor kell tesztelni mert ott kérdéses lenne a megvétel.. -
TomStorm #1950 Ha Neverwinter és Tera combat nem tetszett akkor esetleg Teso-nak lehet esélye?A reticle ha jól láttam itt nem fix lesz.
Kezdek tartani tőle,hogy nem fog így bejönni igazán -
#1949 TESO @ Gamescom 2013 -
#1948 konkretan* -
#1947 Annak, aki napra/hetre keszen koveti a hireket, konretan zero :) Tiz kerdesbol nyolc ugyanaz az unalomig ismetelt, mar ismert dologra valo rakerdezes. -
Ragnar360 #1946 lol még azóta se olvastam el, pedig röpke első ránézésre elég sok érdekesség lehet benne. -
Radox #1945 Köszi a linket, megyek is elolvasni:) -
Ragnar360 #1944 Read ZAM’s exclusive Q&A with ESO Game Director Matt Firor to learn a little more about the closed beta, end-game content, and more!
http://www.zam.com/story.html?story=32287
-
#1943 Ami inseges idokben ezt is meg kell becsulni :) Mondjak, hogy felmelegitve csak a toltott kaposzta a jo, de a fene tudja, jo ezeket az ESO videokat is ujranezni neha. Ha mar nincs mas. Illetve, biztos van par uj erdeklodo, aki nem latta ezeket.
De tenyleg kellene mar valami uj leakelt anyag. -
Nephin #1942 Nem néztem őket, de akkor mégis volt hasznuk. :) -
Ragnar360 #1941 a lámák :D -
#1940 hja igen, ennek örülök -
#1939 kari generálás :D -
#1938 Ha mar PAX East 2013. Mindenkinek volt max 1-2 oraja, de atlag 50-60 perce jatszani. Sajtosoknak picit tobb, kb 2-3 ora.
Ebbol mivel ment el a legtobb ido? :D
-
#1937 Ezek a regiek sajnos, picit el vannak kesve a sutisek.
#Jonnyka, ha mar elokerultek ujra ezek a videok, legalabb meg lehet nezni, hogy a tutorial videoban kockas, a battlemage instance videoban pedig krisz-krasz az adott hely layoutja/terkepe/alaprajza. -
TomStorm #1936 Ja ez a 3 vidi van már régóta,semmi új -
Nephin #1935 PAX-os gameplay -
cain #1934 nem én fingtam -
Ragnar360 #1933 -
#1932 E3-ig nem valoszinu, de legyen igazad :)