24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• BEAST #17149
    Akkor jobb, ha tudod, hogy a Magelight még mindig bugos. :) Elméletileg 12 méteren belül kellene felfednie mindenkit, de továbbra is csak akkor látom meg a sneakben lévőket, amikor már a közvetlen közelemben vannak.

A több skill pedig semmiképp sem lenne hátrány. Nem baj, hogy csak 5+1-et használhatsz, a változatosság mindig jó. Csak valahogy az egyensúlyt kellene megtalálniuk.
  • Nephin
    Valamit nagyon félreolvastál, engem nem zavarnak a vámpírok, röhejesnek tartom őket, csak két példát adtam, hogy szerintem mivel lehetne csökkenteni az irántuk való lelkesedést. :D
  • Uniel
    a mage light nem buggos már, mert kipróbáltam sőt használtam is pvp-ben, hogy megtaláljam a bujdosókat.

Felesleges több class/ skill fa, mert így is rengeteg skill van, és csak 5 +1 slott, az a baj, hogy ezek többsége használhatatlanul gyenge ezért nem lehet belőlük értelmes buildet csinálni.

• Jockey
    ahh, skald..:-)
    omg, már csak a trollokat tennék be 1az1ben a DAOC-st és mással nem is mennék..:-(
    azok a trollok mai napig nálam n1..
  • BEAST #17145
    Itt se nagyon tudják az ellenfelek, hogy mi van, de nagyjából látszik, hogy mekkora burst potenciálja van a destruction staff sorcerernek.

3:14-nél van egy v12 sorc vs v12 dragonknight, és ez még a Soul Assault és Streak nerfek előtti videó. Iszonyat mit túlél a DK.

• BEAST #17144
    Használhatatlan. Pont az előző héten próbálgattam. A Flying Blade nem sebez eleget, legalábbis megfelelő weapon crit nélkül nem (sorcererként max ~20 százalék critet tudsz összeszedni), A Flurry szintén crit nélkül nem a legjobb, de tényleg elég érdekes tud lenni.

A videóban nagyrészt non-veteran ellenfelekkel "harcol", az a pár veterán pedig azt sem tudta hol van. Sajnos ez a build nem hiszem, hogy beválna. Főleg, hogy destruction staffal egy v12es ember nagyjából egy magicka poolból leburstölhető, kivéve ha Dragon Knight az illető. :)
  • s0n1c
    Pedig egy party buffer skald jót tenne a harcnak :(
  • PiszkosFred
    Hat, eddig jott, amit igertek. Nyar vegeig jon az egyik Ceh a ketto kozul.
  • s0n1c
    Mondjuk a mostani veteran móka mellett a halálnak se lenne kedve altozni.
  • BEAST #17140
    Az a hamarosan még jó pár hónap lesz, és még semmi konkrétumot nem árultak el a Dark Brotherhood/Thieves Guild ágakról. Az ígéretekkel pedig tele van már a padlás.
  • s0n1c
    Már akartam linkelni egy ideje, csak mindig elfelejtem :)

Igaz, nem 2h, hanem dw, de nekem tetszik.
  • PiszkosFred
    Pontositas: uj skill fak + uj kepessegek meglevo fakra.
  • PiszkosFred
    Class nem jon uj mostansag - BARD sem, amit felrenezett/hallott vki a neten -, de uj skill fak jonnek dogivel, hamarosan.
  • s0n1c
    Szerintem egyébként több class kellett volna (vagy több skill fa), akár alliance specifikusan, mint anno a daoc-ban.
  • BEAST #17135
    Egyetértek. :)

Egyetlen egy bajom van a sorcererrel jelenleg, hogy rákényszerítenek a staff használatra. Kitaláltam egy nagyon szórakoztató 2h buildet. Úgy ahogy még sikeres is pvpben, de a teleport nerf óta már teljesen használhatatlan. Burst damageben pedig semmi sem veszi fel a versenyt a destruction staffal. :/
  • BEAST #17134
    Akkor nézzük a tényeket. Ha nem procol akkor a Crystal Fragment kb 1,5 sec cast time mellett már nem is annyira imba. Használat után 2 másodpercig vagy a földön. Ezzel ellentétben például a Volcanic Rune aoe (tehát több targetre is hat) és 4 másodpercig fetrengesz utána.

A teleportot már többször nerfelték, jelenleg minden használat után 50%-kal több magickát eszik. Eddig is max 4-5x használhatta egy sorcerer a teljes magicka pooljából, és akkor nem harcolt mellette. De azt elhiszem, szörnyű érzes lehet, egy amúgy nulla védelemmel rendelkező kasztot kergetni. Nincs ingyen kill. :(

Felőlem vegyék el a sebzését, ne cczen, de maradjon meg normális teleportnak, vagy vegyék ki a játékból és a sorcerer kapjon értelmes survival skilleket.

A whirlwind egy kivégző skill, ~20% hp alatt üt nagyokat, az impluse nem az. Ettől függetlenül tényleg az lenne a logikus lépés, hogy a ww alap sebzését és költségét az impulsehoz hasonlóvá teszik, de akkor ne sebezzen nagyobbat alacsonyabb hpn.

A magevicc pedig nem látja a bujdosó embereket, mert már béta óta bugos, és nem is ezért használják az emberek, hanem az -5% max magicka = +20% spell crit buffért.
  • s0n1c
    Ebből a 4-ből 2 nem sorc spec skill. Mage light mage guild skill, impulse pedig staff skill. Imo a sorc van ott, ahol minden kasztnak lenni kellene kb. balance-ban, nem op, de nem is gyenge, leszámítva természetesen a bugokat.
  • PiszkosFred
    A DW Whirlwind-re, de a 2H Cleave-re is raferne nemi buff, az igaz. Foleg a sebzesre. Stamina mennyiseg ide v. oda. :)
  • Uniel
    Öröm volt olvasni egy Vampír/Sorci látőszögéből a játékot :)
    Tehát szerinted a Sorci nem erős? Akkor nézzük a tényeket:

- Crystal Fragmant 2-3 lövéssel végeznek vele ki bárkit, és még fel se tudsz álni, főleg hogy 35% eséllyel újra ellövi. ( pvp-ben, solo boss farmra tökéletes)

- lightning teleport (neve most nem ugrikbe) pvp-ben megölhetetlen tőle, kivéve ha nem tud játszani vele.

- Destructive staff: Impulse a többi fegyver alapú aoe skillhez képest még minig imba, és az 1.1-ben megnövelt mana igényhez képest még mindig kevesebb elsütni mint pl a dw whirlwind, ami ráadásul töredékét is sebzi, köszönhetően a light armor skilleknek.

- mage light egy vicc, látod vele a stealth/invicible. plusz 20% spell crit.

Ez csak pár példa volt és a méltán IMBA DK-t direkt nem is említettem.
  • BEAST #17130
    Amikor lecseréltem a warlock setet (2 ring, 1 necklace), akkor azt hittem azzal, csak jól járhatok, hogy variálhatom az enchantokat. Elsőnek a spell cost reductiont néztem meg, ékszerenként 20-at lehet kitenni, de sajnos ha több ilyened van, már nem teljes értékkel számol a játék. A második ékszer pl már csak ~10-et ér.

Most a spell damage enchantot nézegetem. Ez 13 spell powert növel per darab, de ahogy néztem, vannak képességek amik nem egy az egyben számolják, hanem valamiféle szorzóval. Ilyen például a Crystal Shard képesség a Sorcerernél. Viszont a warlock set/és a cost reduction nélkül iszonyat gyorsan égetem el a magickát. Így hosszútávon lehet nem éri meg az a +50-100 damage.

Nagyon örülnék, ha a készítők egy kicsit informatívabbá tennék a játékot. Tudni szeretném, hogy pontosan mennyit érnek a karakterem statjai, és ha nem muszáj nem tesztelném le magam az összeset.
  • BEAST #17129
    A sorcerernek nincs olyan aoe képessége amivel egyedül is nagy sebzést tud kiadni. Storm ágon van a Lightning Splash, de ez csak akkor sebez jól, ha egy társ használja a synergy részét.

A staff tele van hasznos skillel. Ilyen az Impulse, ami a legjobb nem kaszthoz kötött aoe képesség, vagy a Force Shock, ami jelenleg az egyik legjobb (spammelhető) single target képesség. Bár már kicsit nerfelték, de a Destructive Reach képesség is nagyon jó, főleg, hogy nagyon menő tűzkarikákkal dobálni az ellent.
  • Jacky
    Ennyire keveset ér a fire resist/spell resist? Mit érdemes egyáltalán rátenni ékszerekre?
  • Omrega
    Amúgy a sorcerereknek vagy a staff-nak vannak jó AOE képességei, esetleg a DK-nak?
    Azért kérdezem, mert eddig főleg egy V3-as templarral játszottam ( Shild vagy Two Handed ), ugyan mostanában elkezdtem altozni egy DK val és egy Sorc-al is, de mindkettő 10-es szintű így még nincs túl nagy rálátásom a kasztokra.
  • BEAST #17126
    1. Persze, hogy nem nehéz, hisz lehetetlen.

2. Ha csökken a természetes regenerációd, az olyan, mintha folyamatosan sérülnél és csak a sebzés értékén felüli regen számít tényleges gyógyításnak. Azt nem várhatod el, hogy ez az érték átmenjen mínuszba és ténylegesen sérüljenek a játékosok.

3. Az összes vámpír passzív közül csak 4 működik. Ebből a 4-ből 1 az ami tényleges pluszt ad (+10% magicka/stamina regen). A vámpír skillekből egyedül az ultimate használható, de mióta az emberek megtanultak mozogni, már nem maradnak benne.

Ezekért a hihetetlen "imba" képességekért cserébe bármiféle tűzsebzés nagyjából azonnal elhamvaszt. (kipróbáltam 4500 Fire resist annyit jelentett, hogy egy mob 500 körüli tűzlabdájából 450-et csinált. A spell resist sem ér sokkal többet.

Szerintem pedig az a butaság, amikor az emberek ész nélkül hisztiznek olyan dolgokért amiket nem teljesen értenek. Ilyen például a fórumos sírdogálás, hogy nerfeljék a sorcerereket, mert a destruction staff túl erős. Tehát ha valakinél botot látunk és erősnek tűnik az csak sorcerer lehet! :D

A másik meg az, hogy lehetséges (és értelmes) megoldások helyett, csak ismételgeted, hogy nem tetszik, fúj fúj. Nagyszerű.
  • Nephin
    :)

Az 1. ponthoz azt tenném hozzá, hogy igen, változtattak már rajta, de mikor elindult a nagy vámpírfertőzés, akkor bizony röhögve kiellensúlyozta bárki és még most sem túl nehéz.

A 2-hoz pedig azt, hogy nem 2 órát játszhatna, mert nem 30%/sec sebességre gondoltam, hanem lassú, de folyamatos tikkre, emiatt nyugodtan mehetne bárhová, csak figyelnie kellene rá. A -75% regen egy potit igényel és ennyi, ugyanúgy folyamatos full HP-n lehetsz, gondolom.

Szerintem inkább az a butaság, hogy vámpírok ezrei rohangálnak minden városban és területen fényes nappal, komoly negatívumok nélküli imba skillekkel és vámpírállapottal, ráadásul a lakók sem menekülnek sikítozva, hanem mosolyogva kiszolgálják őket a boltban, eltársalognak velük stb. :)
  • Running
    Lehetne olyan is, hogy a vérfarkasokat, csak ezüst cuccokkal lehet sebezni.
  • BEAST #17123
    Remélem azért érzed, hogy ez butaság.

1. Akármit csinálsz mindig jobban sérülsz a tűztől, mint mások. A dunmer racial már nem 50% védelmet ad, hanem egy fix értéket, mint az ékszerekre rakható védelem is max szinten ez ékszerenként 1500. Három ékszerrel is ropogósra sütnek bármivel.

2. Ha jobban megnéznéd van "dot" sebzés, hiszen minél mélyebbre süllyedsz a vámpírságban annál lassabb a természetes regenerációd. (-75%)

Arról már ne mis beszélve, hogy elvárni valakiktől, hogy 6 óránként csak 2 órát játszhasson, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik nem egész nap/délután/este játszanak, nos ez egy csöppet túlzásnak érzem.

A vámpír/vérfarkas témát sokkal erősebbre kellett volna tervezniük és valamilyen olyan rendszerben kiosztani fix számú embernek, mint pvp-ben az Emperor státusz. Aztán ha harapdálni támad kedvük létrehozhatnak fix számú követőt, akik már egy gyengébb verziót kapnának.

Ennek így lenne értelme, hiszen a story szerint is az első tiszta vérű vámpír alakítja át a játékost.
  • PiszkosFred
    Kb. ket honap alatt nagy jol rendbetettek technikailag a jatekot, botok, goldspamek, stb mar alig vannak, bug is keves mar. Most jon majd a balance es skill revamp - ahogy igertek, a kovetkezo prio ez lesz.
  • Jacky
    Mióta először kijöttem a Morrowindben a hajóból rabként (hú de rég volt!) azóta játszom a TES világában és nagyon tetszik mindhárom része. Régebbieket nem számítom, azokat nem ismertem.
    Szeretném ha sokáig fennmaradna ez a sorozat és az mmo is.
    Pár év lemaradással ugyan, de amikor már megfizethető áron adták, megvettem eredetiben mindhárom részt.
    Gondolom rajtam kívül is sokan így vannak vele.

A felhígulásról: várható volt, mivel egy mmo lett belőle, hogy sok lesz a troll, a vérpistike, a botok és mindenféle más játékos is. Mindig ez van. Arra kell vigyázni, nehogy elvegye a kedvet a játéktól. Ha látja a normális player, hogy botok farmolnak ezt-azt és jobban boldogulnak mint ő, felmegy a pumpa és rosszabb esetben abba is hagyhatja.
    De úgy hallom tesznek már a botok ellen, ez jó jel.

Valahogy úgy érzem a jelzésekből mintha nem egészen készültek volna fel ezekre a problémákra a játék kiadásáig, pedig jó ideje ismertek már rengeteg más mmo-ból.
  • Bandras DaSilva #17120
    Nem késő korrigálni ebben igazad van:)

Én viszont azt látom, hogy általában a legkönnyebb megoldást választják. Amikor Craglornban mindenki a Ruinsban farmolta a bossokat, akkor arra azt találták ki, hogy jó, akkor nem adnak sem lootot sem pedig xpt-t...nins is ot senki már.

Anomaly farmra kitalálták ezt az xp nerfet, nem is nagyon tolják már. Gondolom a következő majd Balamath lesz, ahol most is kijön 200k xp egy 7 perc alatt (mértem), vagy a boss runok, ahol egy kicsit több, de oda nagyobb csapat kell.

Ezekkel pont azt büntetik, akik rendesen játszanak. Nem értem, hogy miért nem tettek egy lockoutot az instákra. nem kell egy napos dolog, de legyen 1 óra. Az anomaly farm is oylan, hogy miért spawnolnak ezek 4 percenként? Legyen random vagy vmi egyéb eventhez kötve és adjon normál xpt. Nem biztos, hogy ezek a legjobb megoldások, de azért jobb kint a 0 xp.

Trialoknál is...oké, hogy van rez limit, de ha buktátok, kimentek, regroup, lehet kezdeni ismét? Miért nincs rajtuk egy lockout vagy vmi egyéb időlimit?

Ráadásul AA-t végigtolják a profik 15 perc alatt. Azért az egy raidnél durva.

Ugyanakkor Craglornban a uestet dungeonök kurva jók. Sok jó ötlettel. Olyanból kéne több.

Megjegyzem, hogy a nagy boss tsb farmolás kb tönkrevágta a gazdaságot is, mert kb mindenki fullon van legalább lila húzóig mindenből, annyi szar esett. Egy boss meg dob 5 aranyat ha szerencséd van...

Azt is változtatni kéne. A bossok a dungeonökben dobjanak több zsetont és használható cuccokat. Volt arról szó, hogy majd set itemeket dobálnak stbstb, hát ezekből olyan sok nem valósult meg. Nyílván a public dungeonben ezt nem lehet megoldani, de ott pl. jó, hogy ha m,egölöd a bosst, akkor autána x ideig nem dob lootot.

Arról már nem is beszélve, hogy a nagy tester guildek a tesztek alatt csak az exploitokat keresték és nézték és aztán ezeket jól kihasználva pikk-pakk megcsináltak mindent majd persze jön a sírás, hogy hát izé...nincs semmi a játékban.

Material spawn time-ok ismét egy vicc. Craglornabn kb fél óra alatt összeszed az ember kb 100 vizet, vagy 50 virágot meg egyéb növényt....az érc meg fa meg még könnyebb. gyakorlatilag egymás hegyén-hátán vannak a node-ok. Ez egyrészt kényelmes, mert nem kell szarakodni órákat ha kell vmi, másrészt viszont nem is angyon tudsz eladni semmit.

Potik mennek meg a glyphek ahogy én látom. De azok is csak addig amíg mindenki fel nem húz egy olyan karit amivel ezeket is kimaxolta. AZtán kb mindenki önellátó lesz.

Ez rossz dolog. Akkor egészséges a dolog ha nem tudsz mindent saját magad előállítani. Mindegy, ez messze vezet.

Nem győzöm hangsúlyozni (mielőtt félreértené valaki), hogy ezekkel együtt én még mindig imádom a játékot és rengeteg időt töltök el vele. Minden percét élvezem.

A VR területek meg sztem nem nehezek. lehet bizonyos kasztokkal nehezebbek, de nekem nem nagyon volt gondom...leszámítva a vet5ös területet. Az is igaz, hogy kellett 2 skill reset a veteran területeken. Máshogy működik azért mint az 1-50es területek.
  • PiszkosFred
    Azert eleg sokat valtozott a mi igenyeink alapjan a jatek, azert ebbol a szempontbol korrektek a fejlesztok. Nincs is nagy baj a jatekkal, csak bizonyos aspektusai azok, amelyeket en maskent csinaltam volna. Nem biztos, hogy az a jo megoldas - hozzateszem. Nem gondoltak at mindent alaposan, az a gond leginkabb. Nem keso korrigalni ezeket, mert az alapok jok. Es arra lehet epiteni.
  • Nephin
    Megelőztél. :)
  • Nephin
    Erre szoktam mondani, hogy hallgatni kell a játékosok igényeire, de csak egy szintig. :) Vámpírkodni akarsz, kishaver? Akkor fogadd el, hogy többféle szívás jár vele. :) Persze ott az anyagi vonzata, ha esetleg emiatt nem fizet elő, de ha tényleg emiatt, akkor amúgy sem lenne hosszú életű szerintem.
  • Jacky
    Feláldozták ezt is a pénz/bevétel oltárán.
    Csak azt felejtik el, hogy akik ezzel is elégedetlenek, azok mással is azok, azok is maradnak. Ők fognak a leghamarabb lelépni a játékból.
    Azokra kéne fejleszteni, akik maradnak sokáig. Azoknak a kívánságaival kéne foglalkozni, nem az ilyen pillanatemberekre fejleszteni.
    Tudom rövid távon bevétel, de mi lesz később? Amikor már leléptek a pillanatemberek és maradnak a TES-rajongók, akik meg ezekkel a hülyeségekkel (pld. a nappali vámpírszaladgálással nulla következmény nélkül, vagy a túl erős skillekkel) elégedetlenek!
    Nem lehet mindenkinek megfelelni értem én, de ha csökken majd a játékosszám, megoldásnak mit fognak elővenni? Hát persze hogy a free to play-t.
  • PiszkosFred
    Anno kerdeztem, hogy milyen jo otlet lenne, ha a boltok az ingame esti idoszakban (kb masfel-ket ora) zarva lennenek. Nem kell ide nagy ciklus az NPC-nek, de legyen nemi realitas. Jott a valasz mar itt is, hogy nem azert fizetnek az emberek, hogy ne tudjanak kereskedni akkor, amikor akarnak.

A Vampir otlet jo, jelen volt mar ez a TES jatekokban, de a hiszti miatt esely sem lenne bevezetni. Mert, hiaba opcionalis, az nem szamit, ha o vampir akar lenni es csak napi fel oraja van, ne szopjon amiatt, mert nappal van ingame.
  • PiszkosFred
    Ez a masik, amit nem ertek. A "random", mint tenyezo. Az egesz kezdeti 2-3 hetben latott dungeon bossokat farmolo botokat ki lehetett volna vedeni azzal, hogy a bossok nem ugyanott spawnoltak volna, hanem random helyszinen a dungeonon belul.

Ugyanez a nodek eseteben. Minden erc, noveny ugyanott spawnol, mar az Early Acces alatt volt addon, a pontos spawn helyekkel. Miert nem lehet random? Mindjart nincs ABCDE pontok kozott sinen halado scriptelt bot.

Tudom, utolag mar nehez ezt megoldani, nem is fogjak. Az elejen kellett volna erre gondolni.

...es elertem ezzel oda, amelyet sosem fogok megerteni a modernkorni jatek fejlesztok reszerol, legyen az single, mmo, flashjatek, barmi. Azt, hogy sosem gondolkodnak az ilyen jatekosok agyaval, es nem keszulnek fel elegge az exploitot/bugot kihasznalo emberekre es a farmerekre/botokra. Meg akkor is, ha tudom, hogy ezek vannak kisebbsegben, de ez a kisebbseg oda tud baszni a hangulatnak :) Akkor inkabb adjanak egy kis zsebpenz valamelyik elvetemult tizeneves kinainak, es hagyjak jatszani 2 hetet. Majd az megmondja, mit kell javitani. Nem hiaba a legjobb tolvajokbol lesznek a legjobb biztonsagi szakertok.
  • Uniel
    1-50 lvl, össze se hasonlítható a VR szintekkel, Vr alatt semmi gondom nem volt, sőt volt olyan dungeon ahol wipe-olt a group és csak én maradta, és sikerült lesolozni a bosst. VR-en erre már esély sincs, mert egy ütés és nyekk. A sima mob-ok VR-en sokkal keményebbek, egy 3-as group már igazi heroikus küzdelem egy nightbladdel, közbe meg csak ámulsz, hogy a bot-os pizsamás "mágusok", 10-15 mobot húznak magukra és farmolják aoe spellekkel. Az ESO egyik nagy hibája, hogy néhány aoe spell többet sebez mint a single target spellek.
    VR-en én is leváltottam a stamina skilleket, és a shadow cloak, surprise attack, assasin's blade combot kellett használnom, hogy ne haljak meg lépten nyomon.

Az EU szerver hiánya miatt a pvp nálam diavetítés volt, annyira laggolt. Rátámadtam egy célpontra erre nem is ott volt ahol én láttam. Siralmas!!! pedig nincs rossz nettem.
  • Jacky
    Szerintem nem merik meglépni, hogy nappal sebződjenek a vámpírok.
    Pedig ez lenne a természetes/jogos.
    Valamit valamiért.
  • cain
    lekempelik őket akkor is. player előtt nincs akadály, egyedül azon vitatkozunk, mennyi idő alatt érik el.
    az egyedüli megoldás az lett volna, ha használhatatlanul keveset nyújt, és/vagy valami küldi rewardhoz/achihoz kell. akkor a végén mindenki kigyógyult volna belőle, és megmaradt volna rp elemnek.

@Nephin: kb. ugyanazt mondjuk.
  • Running
    Na igen, pl ilyesmivel simán kellett volna.