24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#17109 Úgy megoldható lett volna, mint Aion-ban volt, hogy zónában random helyeken, random időben és időközönként megjelenő npc-ket kellett megtalálni. Ilyenekkel és egyéb okosságokkal simán bonyolítható annyira, hogy csak a legelvetemültebbek állnak neki. -
Nephin #17108 A vámpír-problémárara szerintem nem lenne olyan nehéz megoldást találni.
Oké, elég könnyen megszerezhető, legyen. Imba, ha átalakul, ez is rendben, ha nem lehet vég nélkül spammelni, értsd: legyen rajta időklorlát vagy akármi, amivel ez megoldható.
Viszont:
- a tűzsebzésre való érzékenység ne legyen simán kiküszöbölhető egy dunmer karakterrel és némi kis traitáldozással
- a nappali rohangálás vicc, legyen rajtuk egy lassú, de állandó dot ilyenkor, amitől olyamatosan csökken a HP-juk, míg nem mennek zárt helyre vagy nem lesz éjszaka -
cain #17107 "volt olyan a guild-ben aki a második kariját 4 nap alatt húzta v12-re, mert a guild-es main tank kilépett a játékból, aztán 1 hétre rá ő is."
felteszem a játék nem változott jelentősen azalatt a 4 nap + 1 hét alatt. tehát az embered tudta, mi fog rá várni, és azt vállalta is. 1 hétig bírta, tehát nem volt megfelelő a feladatra. -
cain #17106 akkor is megcsinálták volna, mint swgben a jediket. ha pluszt ad, akkor a player megcsinálja, idő kérdése csupán. -
#17105 A vérfarkast és a vámpírt is egy különlegesen nehéz és összetett küldetéssorozathoz kellett volna kapcsolni, aminek a vége a jutalom, ha elfogadod. Ezt totálisan elcseszték.
A skilleken meg látszik az, amit az utolsó hónapokban is műveltek, hogy össze-vissza rakosgatták, módosítgatták, ez lett vége.
Most, hogy van már némi rálátás a játékra, azt mondanám, hogy szeptemberre kellett volna csúsztatniuk a játékot, mivel még mindig béta fázisban van a játék. Raid-ek a megjelenéskor kellett volna, EU szerver szintén, bugtalanítás, skillbalansz. Pont azzal az 5 hónappal vannak elcsúszva.
-
Tababo #17104 a tes közösség hígulása sajnos más skyrimnél elkezdődött.
"a szintezés az a single player műfaj. szügségtelen rossz."
amikor agyatlan barmokrol beszélsz akkor ilyesmire gondolsz.:D
-
#17103 Nem kell félni, a Wildstar már elvitte a hopperek egy részét, a nyár megöli a többit, jövőre meg jönnek az új világmegváltó mmo-k.
Egyébként igen, sok mindent javítani kéne, mert vannak bőven furcsaságok. Részemről még kap decemberig időt, addig nem lesz más, szóval remélem jó felé indulnak el a fejlesztésekkel. Ha nem akkor sincs nagy baj, 8 hónapot elvoltam ezzel is. :) -
#17102 "50% vampir"
Amikor jott az elso hir, hogy lehet vampirra valni, orultem. Irtak, hogy nem lesz egyszeru, de majd a jatekosoknak kell rajonnie, hogyan. Meg jobban orultem. Most, hogy lepten nyomon csak vampirokkal van tele a jatek, olyan szinten elvette a kedvem az egesztol, hogy az hihetetlen. Egyedi, kis letszamu kozossegnek kellett volna lennie a vampiroknak, 100 emberbol 1-2 fonek. Ez konkretan el lett baszva, nincs ra mas kifejezes.
Ami az ESO kozosseget illeti, ezt en is mindig leirom szomoruan, hogy sajnos minden szemetet ide fujt a szel. Azt hittem anno, hogy a havidij majd meggatolja, de nem. Sajnos megerkezett ide is a kieleguletlen kiegett es megcsomorlott mmo kozosseg, akiket az ESO sem szorakoztat. A korabbi jo TES kozosseg, amelyek a mod-, fan- es community siteokon alakult ki, nem tud mit tenni a hirtelen beszabadult agyatlan barmok miatt. Csak remelni lehet, hogy ezek a "game es mmo hopperek" eltakarodnak a kovetkezo megjeleno jatek iranyaba, es tisztul a kep. Van kivetel, vannak nagyon jo arc emberek, normalis kozossegek, de hihetetlen ami megy most. Remelhetoleg 2-3 ev mulva erkezo TES VI-ig visszaall a rend. Meg egyszer, tisztelet a kivetelnek. Hibas ebben az ESO is, mert ugyanabba a hibaba esett, mint mas mostani mmo, vagyis nincs rakenyszeritve a jatekos arra, hogy szerves resze legyen egy kozossegnek, emiatt azt hiszi, barmit megtehet, barkit elkuldhet az anyjaba, barmikor szetbaszhatja a zone chatet, vagy szopathatja a kis karaktereket, mert neki egy utes a mob, stb. Szerencse, hogy guild szinten normalis a helyzet, de az vicc, hogy a zonacsetet nem a goldspam miatt lovi ki az ember, hanem a folyamatos troll faszsagok miatt. Es mi lesz itt, ha f2p lesz? Ne adja isten!
Karaktereket VR szinten nem ismerem, van egy woody NB (medium, DW Sword/Bow), egy altmer Sorcom (heavy, DW sword/Resto) es most jatszogatok egy redguard DK-tal (pure dps, mediumban, 2hand/2hand), de eddig 1-50 kozott mint kes a vajon. Tudom, VR nehezebb lesz, de hat en lassan haladok :) Az viszont ketsegtelen, hogy nincs megy egy mmo, ahol ennyi defense kepesseget kell hasznalnom, karaktertol fuggetlenul. A skill slotok feleben def/armor/shield/stb kepesseg van. Pedig vegigtankoltam wowot 2005-2014 kozott egeszen a pandas raidekig (azokat mar nem), de sose voltam rakenyszeritve arra, hogy ennyire vedjem a seggemet, akar egy sima harcban is.
Ami a spell/staves vs melee/weapont illeti, ott nagyon el van cseszve valami, az ketsegtelen. A staminas kepessegeimhez ragaszkodok, mert en szeretek kardokkal suhingatni, jo nagyokkal, de az tenyleg vicc, hogy staminabol ami groupot agyonverek 20 sec alatt, az stave/spell kepessegbol 8-10 sec. Vagy, egy szaros mage/pyro NPC ellenfel jobban megszopat, mint 3 melee cimboraja. Persze, oket utom eloszor, de van az, amikor tobben is vannak, es sima staves puff-puff normal attackkal halalra szopatnak, ha nem nyomok el minden szart es nem iszok is kozben :)
Nem a kihivassal van a gondom, megoldom, nem sietek - ellentetben par korabbi hozzaszoloval, en raerek -, a jatek megvar a kovetkezo 3-4 evben, viszont sajnalom, hogy a kedvenc melee harcmodorom hatterbe van szoritva. Egyelore.
-
Although #17101 Ez az elitista hozzáállás elkeserítő, kidobni embereket a groupból nekünk sose jutott eszünkbe, legfeljebb volt egy vesztes nap. Évről évre durvább minden mmoba. Pont a lényeg veszik ki a játékból. Nemhogy örülnének kicsit izgalmasabb a group. De csak a rohanás meg a grind számít. -
Uniel #17100 Lehet Én is felekete segggű leszek, de egyet kell értenem veled, Júni 5-tel töröltem is az elfőfizetésemet, mivel az ESO = Elder Staff Online jelenleg. VR8-ig vittem a Nightblade-emet (DW/Bow/medium armor), kb. 150K goldot költöttem skill resetre, mire sikerült rájönnöm, hogy ha beszarok se tudok életképes karaktert csinálni belőle, max ha light armorra és staff-ra cserélem a fegyverem. Nem egyszer dobtak ki partyból azért mert nightblade voltam, és ugattak velem, hogy miért nem healelt csinálok belőle....
A világ nekem tetszi, ahogy a többi TES játék is tetszett, de a class ballance egy siralom. Ezaz elképzelés, hogy minden class skill magicát használ jó nagy hülyeség volt. A stamina alapú skillek töredékét sebzik a magica alapúakhoz képest. Plusz a magica alapúakra sokkal jobban rá lehet specializálódni (light armor magica cost reduc./ spell penetration) a medium armor bónuszai hiába a crit bonusz semmit se érnek.
A lényeg, mágus/healeren kívül más kasztal nem nagyon lehet érvényesülni, főleg lvl50 felett. Kivéve persz a DK, hisz az még mindig egy vicc. Na meg a vámpirok, a játékosok több mint 50%-a vámpír, na ne röhögtessenek már, a Zenimax ezt hogy a francba gondolta???!!!
Hogy mégis hogy jutottam el VR8-ra? a válasz mazohista vagyok :)
Bizom benne, hogy a Zenimaxnál mielöbb rájönnek, hogy mit kéne elsődlegesen javítani. -
Jacky #17099 Azt se felejtsük el, hogy máshogy áll a TESO-hoz egy 16 éves és egy 46 éves játékos.
Előző siet, mert türelmetlen, utóbbi már nem annyira; olvasgat, körülnéz, stb.
Biztosan vannak kivételek is, de szerintem ez az általános.
Nem hülyeség ez a nem kötelező veterán szint dolog. Aki akarja csinálja meg, aki meg nem, az nem. -
Sir Critical #17098 Szerencsére. -
TomStorm #17097 Mindenhol ott vagyok s visszatérek!!:DD -
#17096 A leszintezes/skalazodas dolgot nagyon emlegetik (elvileg mar keszitik, a kovetkezo frissitesekben mar jelen van a feature), de elobb dungeonba fog erkezni, aztan meglatjuk hova meg. -
Chris #17095 Nem terveztem pedig, hogy hozzászólok még, de ezt a toposzt a szintezésről megpróbálnám kicsit más megvilágításba helyezni.
Nem más tehet erről, mint az emberi psziché. Van egy kitűzött, jól behatárolt út, egy feladat, jelen esetben lvl 1-től vlvl 10-12-ig, ami miatt az ember teljesítési kényszert érez. Jobb esetben így szocializálódik, gyerekkorban az iskola és a házifeladat, felnőttkorban a munka/munkaidő vagy az aközben megkapott, kiszabott feladatok jelentik ezt, ami után jön a szabadprogram, az elvégzett munka gyümölcse.
Éppen ezért ez a séma (korlátos fejlődés, végtelen endgame) az ideális és kívánatos a tömegek szempontjából az mmo-kban.
Véleményem szerint egyetlen apró eltérés, és a játék jobban dübörögne, mint valaha: maximális szint lvl 50, a veterán szintek csak extrák, amikről a csapatos tartalmak (pve/pvp) alkalmával leszintez lvl 50-re a játék. Jelen esetben az újabb és újabb veterán szintekkel, csak extra házifeladatot és túlórát rónak mindenkire.
-
#17094 off
Tudom javasolni nekik a Dawn of the Dragons-t ott nincs maximális szint és 3 havonta jön ki az új top szett. Elég népes tábora van, és bár elég komoly iramban fejlesztik a játékot, így is sokan sírnak a fórumon ( sokszor joggal ) -
Sir Critical #17093 Hál'Istennek :) -
Jacky #17092 Siet mindenki előre, nincs idő semmire, ismerős más mmok-ból.
Én se szeretnék így "felfedezni". -
Kryon #17091 Javaslom keress valami jó gridelős koreai mmo-t, vagy valami sandboxot (kevés van tudom, de azért akad), az való neked, ott nem lesznek ilyen gondjaid elhiheted. -
#17090 Én nem tudom elképzelni, hogy egy területet végigtoljak egy csapattal, úgy, hogy ott még nem voltam, gondolom akkor senki nem olvas semmit, csak azokat a küldetéseket és helyeket csinálják meg a játékosok, amik sok xp-t adnak, és lehet famolni a mobokat. -
Jacky #17089 Sokan nagyon sietnek a maximális szint felé. Valahol megértem őket, mert kvázi kényszerítve érzik magukat, hisz fizetnek a játékidőért. Valahol meg nem, mert így elveszik a questelés varázsa, az hogy körülnézzenek a játékban időnként legalább. -
Nephin #17088 Azért én erre nem vennék mérget, főleg, ha figyelembe veszem Tom akár csak a legutóbbi időkben befutott megveszem-játszok-megunomeladom-megveszemamásikat-játszok-megunom-eladom-megveszemazelőzőtmegint-játszok-eladom-repeat MMO-karrierjét... :P :) -
#17087 Lesz addigra ujabb, jobb, korszakalkotobb, nem fogsz te ezzel mar sosem jatszani. :) Majd a Fallout Online-nal esetleg, ezzel mar nem. -
TomStorm #17086 Majd ha B2P-re váltanak megveszem ismét de hogy fizessek ezért a játékért,ki van zárva.Jó kis game az biztos de P2P rendszerhez édes kevés.. -
#17085 "How - To get the list of characters for a realm, first we record all the characters who posted to the auction house. Then we fetch and record their guild rosters. This should cover the majority of characters on a realm. To avoid getting listed, a character must never post to the auction house, and never belong to a guild where a guild member posts to the auction house.
Who - It's important to remember that we're simply counting the number of characters seen for each category. This does not mean the number of players, nor the number of actively played characters. We can't efficiently get activity data yet, so some characters may not have been played for a long time."
Kiskezitcsokolom, ha mar linkelsz, olvasd el elotte, mit is linkelsz. -
#17084 "beleöltem 2 hónapot, maxos karakter, all full szakma, full gold, 3+3+5 szetbonuszos pve/pve gear"
Koszonom. Ez azert sok mindent megmagyaraz. Ne ertsd felre, nem problema, csak hat neked a budos eletben sosem eleg egy mmo altal nyujtott tartalom, ha benne elsz napi 24/7-ben. De meg ekkor sem lenne baj, csak tudni kell valtani. Egy mmo nem hazassag, keress masikat, majd gyere vissza kesobb. Nem kell benne elni folyamatosan, kell a valtozatossag is. -
thegodhimself #17083 Szerinted a wow-ban account szinten veszed a dolgokat? Ha csak egy zöldet felveszel az már bound-ol. Itt minden kari önállóan számít.
és a másik dolog a battlepetek, azok mivel account bound-osak akármelyik realm-on levö karakterrel el tudod adni akármelyik realm ah-jában. van olyan 2millió előfizető az eu realm-okon mégis jól működik. -
thegodhimself #17082 gondolom berágtak azon, hogy 20xk-ért lehúzták őket az játékkal, amiben 30 nap "ingyen" van, de addig nem játszhattak, amig be nem fizettek 1 hónapot még előre.. aztán kapták ezt a bughalmazt, amit 2 hónap alatt se tudtak helyrerakni. és hogy a pvp egy elcseszett valami, endgame sincs az meg csak hab a tortán.
talán ha a faszántos trailerek helyett a játékra költöttek volna, még lenne valami reményük... de az meg a pofátlanság csúcsa, hogy horribilis áron elkezdik árulni a trailer breton szereplöjének szobrát "Breton híró" néven, mert a szerencsétlennek még neve sincs és a játékban/loreban se szerepel. de vegyed birka, mer' csak 1500 darab van worldwide.. 300dodért a kicsi, a nagy meg ezeré'. frissen a 3d nyomtatóból alig volt 10 dolcsiba nekünk. hát kb ez a játék egy pofátlan pénzlehúzás.
beleöltem 2 hónapot, maxos karakter, all full szakma, full gold, 3+3+5 szetbonuszos pve/pve gear és semmit se lehet vele kezdeni. mehetek a triál-ba kék szemét loot-ért, vagy anomáliát famolni. vagy nézhetem, hogy a pvp-ben milyen ügyesen önti alád az olajat a mezőn valaki. vagy a dk milyen ügyesen teszi rá 6 emberre a burning claw-ot, dobja le a tabard-ot és öli meg mindent, aztán röhögve elszalad 3/4hp-val. -
#17081 Hát amikor a boss-t agyonvertük és kicsurgott belőle 5 arany, azért azt megsirattam. :D -
#17080 Mondjuk ha minden 1 arany lenne, akkor a mobokból kieső 3-6 arannyal bármit megvehetnék! :D -
Bandras DaSilva #17079 "mert az mmo az endgame-ről szól, csak azt elfelejtették megcsinálni....a szintezés az a single player műfaj. szügségtelen rossz. volt olyan a guild-ben aki a második kariját 4 nap alatt húzta v12-re, mert a guild-es main tank kilépett a játékból, aztán 1 hétre rá ő is. szóval ha valakinek 1 hónap alatt se megy akkor ott már komoly a baj."
Ez általában igaz is, de ott mennek sokan félre, hogy ezt is ebbe a dobozba teszik. Az Elder Scrolls Onlineban a questezés a játék. Az az end game is.legalábbis per pillanat.
Craglorn egy jó irány mert vannak jó questek, dungeönök, minden szintnek. Akár vet 1en is lehet sikereket elérni és később sem lesz teljesen unalmas. természetesen ha nem jön semmi egy fél évig, akkor ugye gond lesz, de azért jönnek dolgok azt lehet hallani.
Már többen elmondták előttem is, hogy érdemes végigolvasni a questeket mert elég sok vicces, érdekes. természetesen tudom, hogy x idő után azért ez is elég uncsivá tud válni. Én sem olvasok végig mindent, de azértazt mindig megnézem, hogy kb. miről szól. Ha érdekesnek tűnik, akkor végignézem/olvasom....ha nem annyira, akkor meg csak végigklikkelem. -
#17078 A D3-ban is milyen jó volt, na meg a GW2-ben, de jó lenne, ha minden 1 arany lenne, mert annyi van belőle. Ezt te sem gondolod komolyan.
Gondolom még nem tűnt fel, hogy azoknál az mmo-knál működik csak, ahol 60 külön szerveren oszlanak el a játékosok, de ahol egy központi van, ott annyira nem. -
#17077 Karakterszam nem egyenlo az accountok szamaval a jo isten aldjon meg :D -
thegodhimself #17076 "Fogjátok már fel, hogy több százezer játékos esetében már nem megy az Ah. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi rendszer az ESo-ban jó, inkább csak van valami."
nettó hülyeség. sok eladó -> sok vevő
nem egy reálmon van több, mint 100 ezer player és jól működik
http://wow.realmpop.com/eu.html
-
#17075 Azt' megis itt eszi a fene ezeket, meg a redditen es faszbukon, es csak jar a szajuk, csak jar... Mondom, istenelen melyre sullyedt az egyebkent teljesen korrekt es minosegi TES kozosseg az ESO miatt. -
#17074 Nekik mindegy. Max szint > max ruha > következő mmo . :D -
MaRee #17073 Craglorn-ba vr10 előtt nem terveztem eddig a bemenetelt, de szerintem át megyek hamarabb, csak még Greenshade-re kiváncsi vagyok, eddig ezek az Aldmeri területek a leghangulatosabbak szerintem.
Questeket én sem olvasom, mert majd egyszer szeretnék altozni is.
Amúgy meg Frednek kösz a múltkori tippért a nem tudom melyik oldalon, ahol heti RP eventeket írják ki. Voltam azóta két ilyenen, nagyon tetszett.
-
#17072 A masodik bekezdesed netto ostobasag. Egy TES jatekrol beszelunk, csak meg nem fogtad fel a jelek szerint. -
#17071 Nálunk is volt, aki egyedül végigtolta, de aztán rájöttünk, hogy praktikus csapattal végigszaladni azokon a részeken, amelyek csapatot igényelnek. Gondolom, a bossokat, dolmeneket te sem egyedül verted le.
Ezért mondtam azt, hogy igazából csak azok szívnak, akik egyedül próbálkoznak, a szociális részt meg teljesen elkerülik.
Van a játékban guild, van party rendszer, craglorn-ban pl a héten több nagy partit is összehoztunk, meg csapatot is kerestem, egyikhez sem kellett, csak írni a zónára és tódultak az emberek. Craglorn-ra meg különösen igaz, mert ott kb 1 perc alatt találni bármire csapatot. -
Bandras DaSilva #17070 Én azt javasolnám, hogy menj el Craglornba is. Én úgy fejlődök, hogy ha összejön a csapat, akkor megyünk Craglornba egyet isntázni, futunk egy Burial Sites kört, esetleg questeket (attól függően, hogy mennyi időnk van) és ha épp nincs csapat, akkor megyek vissza az adott területre questezgetni.
Így elég jól lehet szólóban is haladni, de nekem eddig mindig sikerült partyt találnom world bossokra, dolmenekre, public instákra is. Az igaz mondjuk, hogy egy kicsit tovább kell ordibálni vagy keresgélni mint akár egy két hete is, de azért én nem tapasztaltam ezt a "két órát várok partyra, de nem történik semmi" dolgot amivel telehisztizték sokan a hivatalos fórumot.