24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Nephin #17229 Persze, nyilván ha nincs meg a szükséges dps vagy bármi, akkor az nem jó. A gond ott kezdődik, ha azokat, akiknek nincs meg, csökkent értelmű idiótáknak tartjuk, leszóljuk, ahelyett, hogy segítenénk neki, tanácsolnánk ezt-azt, méghozzá úgy, hogy nem egy ultimátumot kap, hogy ezt csináld ezzel vagy szevasz.
Szerintem a legtöbb játékos arra törekszik, hogy a legjobbat hozza ki a karakteréből. Ehhez lehet segítséget adni, ha igényli, ha nem, akkor viszont nem lehet ráerőltetni semmit és ettől nem lesz másodrendű semmilyen téren. A leecherek más tészta, ők az "üldözendő" kategória, mert nem törődnek a csapattal vagy klánnal, de az ESO-ban még nem láttam ilyet. -
#17228 Rossz jatekot valasztott. Ennyi. Az o celjait es igenyeit is meg lehet erteni, csak epp rossz ajton kopogtatott, es most jott ra, nem akkor amikor benyitott, hanem amikor mar ket honapja ott lakott. Most meg duhos, frusztralt, ingerult es valakin le kell vezetni a ideget, ha mar a Monika show nincs, akkor megteszi az SG is. -
Nephin #17227 Ööö nem. Volt egy memory leak bug az egyik patch után, de másnap javították. -
Bandras DaSilva #17226 "Nem én döntöm el. AA 3. bossán van egy dps check. Ha a party dps nem éri el azt a szintet, wipe. Én leszarom (de tényleg), hogy ki mivel jön be, amíg hoz 700+ dpst. Ha nem tudja a 2h heavy armoros szuper nord warriorral, akkor nem jön azzal. Erről beszéltem nektek már 2 hónapja is, hogy nem ÉN személyesen döntöm el, h ki pró meg ki nem, hanem a játékmechanika kényszerít ki a karakterekből/játékosokból egy minimumot. Ha ezt vki nem tudja hozni, akkor miatta fog szopni 11 ember. És ilyenkor én leszarom azt az egy embert, én a 11 másik (köztük a saját) szórakozását fogom előtérbe helyezni. Ha egy embert pozitívan megkülönböztetsz, akkor mindenki mást negatívan. És ha te beengedsz 1 'gyönge' játékost a partidba, akkor a másik 11 emberrel baszol ki. Lehet, h 1nek teszel jót, de 11nek rosszat. Én fordítva szoktam csinálni."
Ebben speciel igazad van és el kell fogadnia mindenkinek. Egy darabig el lehet szórakázni azzal, hogy bemegyünk ide vagy oda, de ha nagyon kcisi a dps akkor az nem fog menni. nem csak trialon, de már sima veteran dungeonön sem.
Sokan nem tudják ezt hozni. Ezzel alapvetően gond nem lenne, csak sokan nem is akarnak fejlődni. Voltam sok grouppal mindenfelé (állandóan groupolok) és volt pár insta amikor a dps volt nagyon kevés és -sajnos- volt pár olyan alkalom is, hogy a healem nem volt elég. Viszont láttam, hogy mi az amit ki kell tudnom tolni és szépen átszabtam az emberemet. ment is szépen utána minden.
Azt pl. tudom, hogy komolyabb trialokra még fejlődnöm kell, de már tudom mi kell, szal kis időmég és jó lesz.
Abban is igazad van, hogy nem feltétlen mindenki szeret 56 karakterrel lvl20-40 között mozogni. Én speciel 1 main karit szeretek tolni. Amíg az nincs fullra kigyúrva, nem nagyon szoktam altozni. Mert úgy érzem, hogy akkor nem jutok sehova.
Mások ezt nem így látják. Nincs azzal sem gond, csak azért csak kellene egy olyan csapat, aki kb. hasonló mentalitású és akkor lehetne jól haladni, akár egymást is húzva. Én DC oldalon tolom és bár van ott egy szép szövi és elég jó hangulatú trialokat nyomunk, de azért nagyon lassan haladunk.
Abban is iagazad van, hogy sokan valahol félúton feladják. Pedig megéri kitartani.
Itt ragadnám meg ismét az alkalmat arra, hogy kicsit hirdessem magam. Ha bárkinek DC oldalon questhez, publichoz, veteran dungeonhöz healer kell, keressen, jövök. IGN: Bandras
-
#17225 Nem tudom nem játszottam a játékkal és nem is érdekel,csak ma halottam egy olyat hogy max grafikán 7GB ramot megeszik a game?WTF??? -
Signon #17224 Ezt a "szűk réteget" a trading guild aktivitás alapján hogyan állapítottad meg?
Most néztem, abban a trading guildben amiben pl én vagyok Daggerfall oldalon 202 ember lépett be az elmúlt 24 órában további 100 pedig az elmúlt 6 napban. Ezen túl van még 150 játékos aki 6 napot meghaladóan nem lépett be és ahogy számoltam közülük mindössze minden 4ik veteran lvl.
Namost ha ezt a 150 főt (a guild 1/3-a) úgy vesszük , hogy végleg abbahagyták a játékot a helyzet azért még akkor sem tűnik olyan siralmasnak ahogy te előadod.
(De nekik jó részük nyilván nyaral vagy pihentet 1-2 hónapot amíg foltoznak egy két dolgot a játékon.) -
#17223 -d +y* -
#17222 Ertem. Ha valaki lenyomja 10 perc alatt, akkor onnantol az a standard, es azzal az idovel kell szamolni. Teljesen jogos, en vagyok a FASZ, igazad van. Es en kerek elnezest.
Ami a karakteremet illeti, kedves maximalista baratom, en leirom mindig, hogy nem ismerem a veteran szinteken a dolgokat. Meg nem. Tudod en nyugdijas tempoban haladok a kis 36-37-es karaktereimmel (van par), elolvasva mindent, felfedezve mindent, tapasztalgatva es elvezve a jatekot. Bar hiaba irom neked, sosem fogod megerteni ezzel a maximalista es csak a csucsot megcelzo hozzaallasoddal.
Teged a cel erdekel, a csillogo nyeremen, az uber loot, a top dps es ezert barmit kepes vagy - es voltal - bealldozni. Engem viszotn az odaig vezeto ut az, ami vonz.
Es igen, akarmit is mondd Eksz - akin innen is udvozlok -, tovabbra is direkt sarkitasz es hazudsz. Pont. Fogalmam sincs, miert csinalod. Bar, nagyon nem is erdekel. -
Nephin #17221 "Elhiszem, h van egy olyan szűk réteg, akinek a jelenlegi játék is teljesen megfelel."
Nem, nem felel meg teljesen, egyelőre hiányzik belőle néhány dolog, ami kellene (housing, EU szerver stb.) és vannak hibái, amik eredendően rosszul lettek megcsinálva (veterán szintek, vámpírok és vérfarkasok stb.). Viszont még így is a jelenlegi legszórakoztatóbb MMO sokunknak, a bugokat javítják, a frissítések és finomhangolások is jönnek, az összkép teljesen pozitív. Nálad nem az, de a fröcsögés és túlzások csak eljelentéktelenítik a "kritikád" amúgy jogos észrevételeit is.
Mire a srác eléri a V1-et, valószínűleg azt is átalakítják, addig pedig remekül ellesz a többi tartalommal és a közben érkező frissítésekkel, ha bejön neki a stílus. -
Signon #17220 Most akkor végigtoldtad már mindegyik raidet 10 perc alatt vagy még guilded sincs hozzá? Nem tudom követni.
Amúgy nem azzal van a baj ha valakinek nem teszik a játék, alattad kettővel is hasonló véleményen van a kolléga. Egyszer leírta, hogy neki nem jött be és továbblépett senki nem is szólta le.
Te ellenben kétnaponta sértődötten ideböfögsz valamit, ami mostmár joggal kicsapta pár embernél a biztosítékot.
A poén az ,hogy bár szerinted a játék szar, még mindig itt vagy és szenvedsz vele.
Vedd le az előfizetést pár hónapig majd ha szerinted kész a játék gyere vissza, vagy inkább ne.
A véleményed a játékról itt mindenki ismeri, leírtad már párszor, most hallgass a barátodra, raktározd el, hogy neked van igazad és fejezd be a sírást thx bye.
-
#17219 Nem én döntöm el. AA 3. bossán van egy dps check. Ha a party dps nem éri el azt a szintet, wipe. Én leszarom (de tényleg), hogy ki mivel jön be, amíg hoz 700+ dpst. Ha nem tudja a 2h heavy armoros szuper nord warriorral, akkor nem jön azzal. Erről beszéltem nektek már 2 hónapja is, hogy nem ÉN személyesen döntöm el, h ki pró meg ki nem, hanem a játékmechanika kényszerít ki a karakterekből/játékosokból egy minimumot. Ha ezt vki nem tudja hozni, akkor miatta fog szopni 11 ember. És ilyenkor én leszarom azt az egy embert, én a 11 másik (köztük a saját) szórakozását fogom előtérbe helyezni. Ha egy embert pozitívan megkülönböztetsz, akkor mindenki mást negatívan. És ha te beengedsz 1 'gyönge' játékost a partidba, akkor a másik 11 emberrel baszol ki. Lehet, h 1nek teszel jót, de 11nek rosszat. Én fordítva szoktam csinálni.
" Az ESO-ban nem a raid a lényeg, hanem a felfedezés, a karakter fejlődése, a questek, a történetek, szóval kb. minden, amit te rühellsz, de ezt már sokan elmondták és nem ment át, úgy tűnik. Nem a te játékod, ennyi." Igen, és ez működött a skyrimban. Sőt, még lvl50ig úgy ahogy működött itt is. Az első karival lvl50ig full fehérre questeltem ki mindent, a technikai hibákat (bugok, amikkel páran ofc egyáltalán nem találkoztak -.-' )leszámítva nagyjából elvoltam. A gond a veterán zónákban kezdődött.
Elhiszem, h van egy olyan szűk réteg, akinek a jelenlegi játék is teljesen megfelel. Ahogy nézem a trader guildekben az aktív játékosok számát, tényleg csak egy szűk rétegről lehet beszélni. A v12es játékosok között nagyon magas a lemorzsolódás. Ezért is írtam, amikor a kolléga megkérdezte, h érdemes-e megvenni, a játékot, h _jelenlegi_ állapotában _szerintem_ kerülendő.
#17217 ezt (akár privátban is) fejtsd már ki bővebben
-
Nephin #17218 Az a baj, hogy megint jössz ezzel az "értelmes játékosozással". Gondolom még mindig te döntöd el, ki üti meg a szintet, ugye? :) Az elitista nem szitokszó, az a jó, ha a maximumra törekszik valaki, ellenben a hozzá kapcsolt epeenizmusok és kirekesztő kritériumrendszerek röhejesek.
A másik gond, hogy nálad a játék a raidet jelenti. Ezért mondtam, hogy nézd meg a Wildstart, az ESO nem raidjáték, a WS pedig deklaráltan az akar lenni. Az ESO-ban nem a raid a lényeg, hanem a felfedezés, a karakter fejlődése, a questek, a történetek, szóval kb. minden, amit te rühellsz, de ezt már sokan elmondták és nem ment át, úgy tűnik. Nem a te játékod, ennyi. -
Kryon #17217 Miért nem wowozol? Azok alapján amiket írsz, az pont neked való. -
#17216 http://www.wildstar-online.com/en/game/features/business-model/
gúgel?
Nephin: nem elitista paradicsom kell. Az a baj, h te a két végletben gondolkozol. Van átmenet a full casual és a totál pro gamer között. Eleve te már minősítesz mindenkit (mivel azt, h elitista te/ti negatív jelzőként alkalmazzátok), aki többet akar elérni egy játékban.
Ami itt kellene nekem a közösség oldaláról, az egy értelmes raidguild, ami heti rendszerességgel (2-3x) ki tud állítani 12 _értelmes_ embert 2-3 órára. Jelenleg EP oldalon (tudomásom szerint) van egy guild, aki 3 embert tud kiálltani (hétvégén akár 5öt is), meg van egy másik, aki hétköznap 8-9et, hétvégén 11-12-t. Szóval EP oldalon még életképes raidguild sincs. Nyilvánvalóan ez sem segít hozzá a pozitív játékélményhez.
#17210: a moderálást talán akkor kellett volna kezdeni, amikor 2-3 jóképességű mindenféle érvek nélkül elkezdett személyeskedni. Ha valaki megkérdezi, h érdemes-e megvenni a játékot, akkor ne csak a meleg szarig benyaló hszkre tapsoljunk már... Egyébként lehet, h eksznek van igaza, akitől reggel a következő tanácsot kaptam: "lol hat mit kuzdesz mar az sg-s veglenyekkel" -
Nephin #17215 Nem. -
TomStorm #17214 Az ingyenes?B2P? -
TomStorm #17213 Te is felhúztad magad olyanon,hogy a csóka kipróbálja e vagy sem.Bizonygattad,hogy ne és emiatt összeveszel itt a jónéppel.Mi a francnak?Menjen azt tolja a pénzt te is így tetted.
Ha kell még aranyköpés szóljatok!:)) -
Nephin #17212 Ajánlom a Wildstart, vanillawowos elitista paradicsom, 40 fős imba kockaraidekkel, nézd meg, ahelyett, hogy itt fröcsögsz, mint egy felfújt és kipukkant méregzsák (tőled merőben szokatlanul egyébként, a szokásos szarkazmusod jobban áll, mint ez a fulltapló stílus). :) -
TomStorm #17211 szóismétlés!Ajjaj:) -
#17210 Köszönjük, hogy megosztottad, de akit érdekel a játékban is meg tudja nézni.
A lényeget, most sem sikerült megértened. Elmondom utoljára. Egy normális ember tisztában van vele, hogy ez egy játék, amelynek vannak hibái. Biztosan javítják is majd amit kell, de az is lehet, hogy nem, ettől függetlenül, sokan élvezzük a játékot, akkor is, ha te már nem.
Kérlek ne rontsuk tovább fölösleges vergődésekkel a topik morálját. Ha panaszod van, írj a fejlesztőknek, itt sokra nem mész vele.
Kiadtad magadból, szerintem zárható itt ez a történet, ne kelljen már moderálásig jutni. Előre is köszönöm. -
TomStorm #17209 Szerintem hiába bizonygatod (itt legalábbis) mert akik már eljöttünk a játékból tudjuk miről van szó akik még itt vannak azoknak meg tetszik.
Mindezek mellett mellett igazad van de itt az úriembereket és hölgyeket szerinted ez hol érdekli?Csak felhergeled őket.
Hidd el a többség tudja mi a pálya.. -
#17208 http://www.twitch.tv/erlexx/c/4285880 1. boss
2 perc sincs. Olyan dolgokról jártatod a szád, amiről a 37es karaktereddel halvány fingod sincs.
http://www.twitch.tv/erlexx/c/4285897 2. boss
Nekünk a 2. boss kb 120-130 sec alatt megy le jelenleg, közel sem ideális partival. A videón is kb ennyi.
Első kép AA, ott jelenleg 10 perc alatt van a rekord EU szerveren. Egy normál partyval sem több 30-60 percnél.
2. kép HelRa, ott 15p alatt van a rekord.
3. kép a weekly, ha jól értelmezem, akkor az emberek olyan szinten szarnak bele, h a héten senki sem tolta le HelRa-t (ofc lehet, h mást listáz a weekly, de 99%, h ezt).
Szóval kedves fred, mielőtt hazugsággal vádolsz, meg böfögöd ki magadból a fanboy dumát, rá kellene nézni a tényekre.
Ilyenekről ne is beszéljünk, h a 178 fős trading guild, amiben vagyok, jelenleg ~25 aktív taggal rendelkezik. Mármint akik kevesebb, mint 3 napja logoltak be. A másik 478 fősben ez a szám kb 80. Ezek mind azt mutatják, h a játék mennyire fasza, siker, etc.
-
Bandras DaSilva #17207 :)
Ja, az volt, hogy odamentünk, ránk nézett az első és aztán halálravillámozta saját magát...a másodikhoz odaértünk és aztán úgy döntött, hogy inkább saját magát veri szét mert ennyi szép ember ellen már nincs esélye.
Nekünk alapvetően csak lootolni kellett meg besöpörni a tengersok pénzt. Csak hát sajnos nem mindig jön ez így össze mert mindenféle orkok meg egyéb csúnya arcúak is jönni akarnak és hát rengeteg idő mire vmi elfre sminkeljük őket...de elég egy kis vihar vagy tűz és leolvad a sminkjük, kezdhetjük az egészet előlről.
Szóval ha ilyen van inkább el sem indulunk... -
#17206 Ha egy run 10 perc, akkor az elso ket boss mennyi volt, 2-2 perc? :D -
Bandras DaSilva #17205 :)...itt én vagyok a healer:)...de igazad van, a 2100 as hp kevés. ezen majd dolgozom még ha elérem a VR12t.
AA-ban az első két boss lement már, egyelőre itt tartunk. Ahogy számolgattam, nem lesz gond a hp-val ha jó rucit rakok össze. Erre nézegetem már a lehetőségeket. Majd kialakul. -
Ubi™ #17204 A 2100 HP trial-ra biztos kevés lesz, még az első boss-t sem fogod túlélni. És nem azért mert "béna" vagy, hanem néha akkora folyamatos sebzést kapsz, hogy nem érsz oda a healer részhez. Trial-ra legalább 2400+, de inkább 2500+ HP kell, mert a halott DPS az nulla DPS. -
#17203 Mennyire gyakran lehet találni lila étek recepteket? -
Bandras DaSilva #17202 Nekem pont fordítva volt. 1-50 ment szépen full lightban resto staffot használva full healer templar). Aztán valahol vet 5 környékén ez már nagyon nem ment, át is tértem 4 light 3 heavy kombóra. No, azóta semmi gondom.
Lassan VR12 és ott majd még egyet kell módosítani, mert 2 kezest húztam kis még a resto mellé, de sztem 12n majd resto-destro staff lesz, a páncélok kb maradnak, de meg kell majd pontosan néznem, hogy milyen setekkel jövök ki jobban.
Mana regenem így buff nélkül 95, kis piával felmegy 97re. Mana pool az olyan 2200 körül van, ha úgy alakul, kajával ezeh is lehet dobni. A HPm viszont kevés, csak 1800 körül van, és ezért trialokban a mana+hp növelő kaja kell, így a hp is felmegy 2100 fölé.
ehet nem ezek a legjobb statok, de veteran dungeonökben/questekben működik. Le kell majd cserélnem pár skillt, hogy trialokban jobban menjen a móka (másra morfoltam őket anno), de ezt már megvárom Vr12n. -
#17201 Az Európai szervert azért várom nagyon, mert elég vacak érzés lag miatt megpusztulni. -
Kryon #17200 MMO-ban balance soha nem is volt és nem is lesz, ezt mára megtanulhatta volna mindenki. A nagyon szélsőséges eseteken tudnak reszelgetni, és kb. ennyi. -
Ashyn #17199 Az elején nem is volt gond, lvl 15-20 felett kezdődtek a problémák, 26-on álltam át. Teljesen más a két stílus, a light armor + staff sokkal hatékonyabb. -
#17198 "A nagy szabadság ellenére rá vagyok kényszerülve, hogy mint templar ne heavy armor + 2 hand fegyver kombinációval játsszak, mert életképtelen."
Főleg az elején nem életképtelen ez a felállás, bár valahol 40 felett áttértem a heavy + shield metódusra. A templárnak közelharcra van egy tucat túlélő eszköze, ott van például a Channeled Focus, olcsó védelem és közben nem fogysz ki a varázslatokból se.
-
Ashyn #17197 Magam is remélem, hogy javítanak majd balance-on, és azzal is tisztában vagyok, hogy mivel MMO-ról beszélünk, sose lesz tökéletes kaszt balance.
Egyetértek veled - és ez ki is maradt a szösszenetemből -, hogy végre egy játék, ahol a fight előtt gondolkodni kell, aktívan kell használni a CC-ket, szakításokat stb. Ezzel szerencsére nincs is baj. Sokszor látok olyat magam is, hogy míg én felmérem a 3-as mob group lehetőségeit ( van-e healer stb ), addig valaki elrohan mellettem, aztán írja help-help. Ilyenek sajnos mindenhol akadnak. -
Nephin #17196 A balance érdekes kérdés, a nagy szabadság, rengeteg skill és lehetőség miatt nyilván nehéz összehozni, ezért vannak ilyen kiugró dolgok, mint a light armoros buildek és a vámpírok OP-sága (bár ezen már javítottak valamit). Szerintem sosem lesz igazi balance, de közelíteni fognak a dolgok egymáshoz.
Íjász NB a karakterem 5-2 medium-light armorral, offban restostaffal. A veterán területek elején vagyok, eddig nem volt gondom szólóban. Az biztos, hogy blokkolni kell, védekezni kell, interruptolni, dodge-olni kell, mert szétszednek a nagyobb csoportok. Sokan csak nekirohannak és persze pillanatok alatt fekszenek. -
Ashyn #17195 Az első hónapot szinte teljesen ki kellett hagynom, gép illetve account probléma miatt. Végigolvastam az előttem hozzászólókat, és pár gondolatot ide vésnék.
Mint általában mindig, itt is mindkét "félnek" igaza van. Egy valamit mindenképp tudomásul kell venni: minden ember más, minden embernek mást jelent a "jó", a "szép", az "izgalmas" stb. A saját szemszögéből nézve mind Szarumannak, mind Nephinnek, Frednek igaza van. Én a magam részéről örülök, hogy ez így van :)
Végül következzék az én szemszögemből a játék:
A grafika nagyon rendben van, és mint látható, tovább dolgoznak rajta, néztem PTS-en, valóban sokkal szebbek a színek, a fények. Eddig számomra TERA volt grafikailag a best MMO, de most TESO simán letaszította a képzeletbeli dobogó felső fokáról.
Jelnleg lvl 33 vagyok, szóval kéretik ehhez mérten olvasni a következőket! A questek, a story szerintem teljesen rendben van. Néha valóban visszaköszönnek dolgok, mechanikák, de ez minden MMO-ban így van. Több ezer, különböző questet megírni ( nem csak történetre, mechanikára is ) ugyan nem lehetetlen, de problémás volna. Én egyébként is szeretek questelni, minden MMO-ban ez a kedvenc elfoglaltságom, így a TESO nekem egy kánaán, ami különösen tetszik, a hosszabb, több feladaton átívelő küldetés láncolatok. Bár szerintem a SW:TOR történetmesélése még mindig jobb, a Lotro elé második helyre befér a TESO.
Sokan kritizálták a harcrendszert, eleinte nekem is furcsa volt, de mára megszoktam. Amolyan furcsa ösztövér rendszerről van szó. Nem target alapú, nem tudsz az ellenfélre klikkelni, de bizonyos tekintetben mégis statikus ( hiába mozogsz ki a tűzlabda elől, az bizony utánad kanyarodik. Az 5+1 skill kicsit kevésnek tűnik, +1-2 slot még elfért volna. Mivel action combat "fun" vagyok, nálam TERA az első ebben a tekintetben, így a TESO max második helyre jó, de talán még a GW2 is megelőzi őt.
Jön a leg "kényesebb" téma: kaszt balance. Na az nincs. Amikor elkezdtem játszani a játékkal, az egyik dolog, ami nagyon megfogott, hogy olyan karaktert készíthetek, amilyet mindig is szerettem volna. Végre nem köti se páncél, se fegyver a kezem. Ez papíron így is van. De... Ahhoz, hogy érvényesülj, sajnos kénytelen vagy bizonyos kombinációkhoz ragaszkodni. A DK egyértelműen messze kiemelkedik a mezőnyből, sokkal erősebb a másik háromnál. A sorci is elég - divatos szóval élve - OP tud lenni, de hozzá skill kell a játékos részéről. A templar és a nightblade viszont nagyon el van szúrva. A nagy szabadság ellenére rá vagyok kényszerülve, hogy mint templar ne heavy armor + 2 hand fegyver kombinációval játsszak, mert életképtelen. Csak is destro staff+ light armor, így vagyok képes normálisan haladni. Ez elkeserít. Mindig is kerültem a varázsló kasztokat, egyszerűen nem a stílusom, de most kénytelen vagyok azt játszani, ha haladni akarok. Remélem, ezt nagyon hamar rendbe teszik, ennek kellene lenni a fő prioritásnak. Mindez csak a solo játékra érvényes! Csapatban a játék kevésbé bünteti staff + light armor kombótól való eltérést, de sajnos az emberek zöme nem hajlandó partyzni. Volt aki azt írta, azért nem group-ol velem, mert elveszem előle a loot-ot. Szóval vannak gondok. Ebben a tekintetben messze kiemelkedik a mezőnyből a RIFT, sajnos TESO még a dobogóra se fér fel.
Summa-summarum: a játék nagyon jó, szép, élvezhető. Ha az ingerküszöbödbe belefér. Mint minden játéknak, TESO-nak is vannak hibái, amiken dolgoznak. Mindenkinek magának kell eldöntenie, bizonyos aspektusait a játéknak eltudja fogadni, vagy sem. Bár én is bele vagyok kényszerítve egy szerepbe, amibe nem érzem jól magam, de a körítés, az egyéb dolgok miatt mégis szívesen játszom a játékkal. Bátran ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki, nyitott szemmel, "ésszerűen" nézzétek a játékot, és meglátjátok, ez bejön-e nektek ( mint pl Nephinnek, Frednek, és jómagamnak ) vagy nem ( mint pl Szaruman-nak ).
Sorry a wall of text-ért. Köszi, hoyg elolvastad.
-
#17194 A VR területeken akkor van gáz, ha véletlenül 4-5 mobot is magamra rántok, talán a sok passzív képességnek köszönhetően a quest bossok már ritkábban okoznak gondot, mint a kezdő területen.
End Contetnek én Cyrodil-t tartom, mert ott nem gépek ellen folyik a küzdelem, gondolom a játékban az igazi top, ha valaki eléri a császári rangot, és ehhez nem elég a "top" felszerelés, hanem időt, energiát kell belefektetni, hogy ne csak résztvegyél a pvp küzdelemben, de megpróbáld a "megfelelő csapattal" irányítani az eseményeket. -
#17193 Aki 70 ora alatt ert fel VR12-re, es kozben vegighallgatott mindent, megnezett mindent, annak 2x10 perc a raid is. LOL. El kell fogadni, hiszen "O" mondta. -
Rannah #17192 " Ketseg nem fer hozza, rossz a VR/Overland koncepcio. De, dolgoznak a finomitason, es ha minden igaz, akkor skalazodas lesz itt is."
Ezt már nagyon várom, mert akármennyire is jók a többi frakció küldetései is, a balance nem sikerült túl jól a VR területeken. Néhol értelmetlenül nehéznek érzem, így kénytelen vagyok kihagyni 1-1 questet és visszamenni később érte(és még csak nem is NB-vel játszom). -
Bandras DaSilva #17191 Kicsit kezdenek elszabadulni itt az indulatok:)
Azért ne essetek egymásnak srácok!
Questezni érdemes meg lehet is, ha valaki éppen megunja, akkor mehet Craglornba group contentet csinálni vagy pdig pvpzni egy kicsit.
Ahogy ezt leírták már korábban is, akár már duóban is lehet elég szépen pörgetni a questeket veteran területeken. Persze, 2 ember dolmenekhez nem lesz elég, de questekhez, public dungeönökhöz igen. Az meg azért nem akkora nagy kihívás, hogy találjunk egy partnert, amikor general chaten is sokszor keresnek quest partnereket.
2x10 perc raiddel vitatkoznék. Biztos mi vagyunk a bénák, de nem sikerült még végigérni AA-n sem. Haladunk, de azért ez még nem az igazi. Jó sokan még csak vet1-5 és nem is nagyon van mindenki pöpecre felöltözve.
Azzal együtt a dungeonök és a questek is jók Craglornban egy ideig. Persze, azért ez is unalmassá válik egy idő után. -
#17190 Azert a ketto nem ugyanaz. A PVE teruletek kuldetesei, hangulata, cselekmenye/sztorija, felepitese, a dontesek, a random eventek, stb. - nagyon jol ossze lett rakva mind a harom frakcio eseteben. Akarmelyik oldalt is valasztod, az 1-50 tarto karrier zsenialis. Vagyis, a terulet es az egesz ebbol a szempontbol nagyon is okes.
A gond a VR szintezes koncepciojaban, annak hianyossagaiban van, ami nem egyenlo a teruletek lehuzasaval. VR eseteben jogos a rossz szajiz egyesek reszerol, mert a jatek alapvetoen ugy lett felepitve, hogy 1-50-ig tart es veget is er a main sztori, a hos megmenti a vilagot. Ezutan persze, hogy minimum furcsa, ha ugyanezt meg kell csinalni meg ketszer.
Aki viszont ettol elvonatkoztat, es a sztorikat nezi, a sorsokat, az utalasokat, es nem a VR10-12 lebeg a szeme elott, es meg a hatralevo ido/ut, az elvezni fogja, mert iszonyu mennyisegu tartalom var meg ra. De aki szeretne mar a vegere erni, az itt megbicsaklik picit. Ketseg nem fer hozza, rossz a VR/Overland koncepcio. De, dolgoznak a finomitason, es ha minden igaz, akkor skalazodas lesz itt is.