24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Meg egyszer: 5 evre elore terveztek meg pontosan a fejleszteseket, hogy mikor mit akarnak kihozni (minimalis csuszassal). Hogy mi lesz utana, az majd kiderul. Ez nem para, ezt Matt Firor nyilatkozta meg ev elejen. Ha sikeres lesz a projekt, akkor lesz belole sok sok ev. Ha nem, akkor nem.
  • Jacky
    Nem kell félned annyira a free to play-től. Sok mmo van ilyen és köszönik jól vannak. Az Elder Scrolls rajongók tábora meg már úgyis felhígult, abban sem lesz túl nagy változás.
    Szűrőként már rég nem állja meg a helyét a fizetősség. Hisz apuka/anyuka mindent kifizet, csak szálljon már le róla a gyerek, ne nyaggassa, legyen el magában, játsszon!
  • Kryon
    Senki sem mondta, hogy szar, de sokan azt hiszik, mégpedig azért, mert ezt olvassák mindenütt. Láttunk már ilyet. A másik, hogy olyanokból akik ráállnak egy játékra és huzamosabb ideig ugyanazzal játszanak viszonylag sokat, és régebben általánosak voltak, manapság egyre kevesebbet látok. P2P őket támogatja. Ez a dolog nem arról szól, hogy jó vagy rossz a játék, hanem, hogy a játékosok megváltozott szokásaihoz hogyan tudnak leginkább alkalmazkodni. Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy egy játék attól jó vagy szar, hogy milyen a fizetési modellje? Viszont a jövedelmezősége és a közösség nagysága már nagyban ezen múlik.
  • s0n1c
    Már miért lenne alap a F2P? Most is megteheted, hogy nem minden hónapban fizetsz, csak úgy nem is játszol.

• Omrega
    Végre volt alkalmam hosszabban kipróbálni a pvp zónát (ts nélkül) ... össze se hasonlítható az itteni fight feeling a pve-beli küzdelmekkel. Talán ezt a dinamikát hiányolták sokan a pve-ből. A trailerek hangulata itt köszön leginkább vissza.

Közelharcosként is nagyon élvezetes az egész. ( igazából még nem jöttem rá, hogy mi poén van távolról gyilkolászni az ellenfelet )
  • TomStorm
    Dehogy fog csak 5 évig.Ez is csak Fred parája:-)
    Lesz ez nagyon sokáig mint az összes többi
  • TomStorm
    Hol írtuk,hogy szar a játék.Neked őszintén van valami szorongásod ezzel kapcsolatban:)
    Néhányunknak jó lenne F2P opció ez megvan?Nem minden hónapban akarunk fizetni ez is ok?Ennyi érted?

Jössz itt ilyenekkel,hogy tönkremegy a játék meg nem menti semmi meg.
    Mindentől függetlenül egy F2P opció már ALAP kéne,hogy legyen.Nincs ebbe semmi rossz nem is értem miért támadod.
  • PiszkosFred
    A fejlesztese/frissitese tart addig jelen allas szerint. Minden a jovotol fugg.
  • PiszkosFred
    Igen, azt mondjak. Bar en a fix es tervezheto bevetelre eskuszom, nem a bizonytalanra, de ugy legyen, amen. Ha f2p-kent tudjak tartani a 4-6 hetes tartalmi frissiteseket, akkor hajra, mar holnap valtson a ceg, mire varnak meg? :D
  • Jacky
    Remélem azért, hogy nem csak 5 évig fog futni a TES Online.
  • TomStorm
    Na de miért veszte az valaminek ha bekerül a F2p opció vagy B2p?Ezek mind extrák,mind több pénzt hoz nekik,F2p mindenképpen.
  • PiszkosFred
    Ami penzert szar, az ingyen is szar. Ha nem tudja magat p2p-ben eltartani PC-n, akkor megette a fene az egeszet. Egyelore dugig vannak a szerverek, de ha tenyleg akkora fos ez a jatek, hogy rajtam kivul mindenki latja, csak en nem, akkor ezt nem menti meg a f2p opcio sem. PC-n nem. Konzolon mas a helyzet, ott nincs ez a nagy mmo kanaan, ott meg lehet barmi.
  • Kryon
    Volt már példa gyors váltásra, de most a konzolos megjelenésre koncentrálnak, addig biztosan nem fognak váltani.
  • Kryon
    F2P nem egyenlő az ingyenessel, ha jól eltalálják akkor több jöhet be mint havidíjból. A frissítések gyakorisága sokszor szándék függő, mert a bevétel minden nagy mmo-nál megvan rá modelltől függetlenül. SWTOR és GW2 jó példa erre. GW2-ben képesek egy eventért is berakni annyi tartalmat, mint máshol egy kiegészítőben szokás, míg swtor-ban fél/egy év kell nekik, hogy kiizzadjanak valamit. A pénz ott is meglenne pedig. Zenimaxosok annyira meg nem hülyék, hogy lelőjék a szervereket TES VI érkezésekor, ha amúgy profitot termel. A játékot nagyon megfogta az erős ellenszél, ez látszik. A játékosokat leginkább a saját tapasztalat győzhetné meg a valós helyzetről. Ráadásul rengeteg a casual. Amint megnyílna az út egy modellváltással óriási tömeg szakadna a játékra, ami sok pénz és a negatív kampányt is kiütné. A közösség leromlásától megint csak nem kell félni, mert tapasztalatom szerint arányaiban ugyanannyi a retardált p2p mmo-ban is mint f2p-ben és amúgy is azt írtad, hogy a közösség most sem jó.
  • PiszkosFred
    Ha PC-n nem tarthato a P2P, akkor jobb lenne minimalizalni (esetleg leloni) a PC-s oldalt teljesen, es csak a konzolra fokuszalni - felteve, ha sikerul vegre megoldani a gondokat es sikerul jovore ott is megjelenni. Sot, egy FF fele reboot lehet nem artana elotte, tiszta lappal, sandboxkent, stb. A PC-seknek van ugyis alternativa, rengeteg mmobol valogathatnak, ha eddig nem jott be az ESO az uri kozonsegnek, kar eroltetni.
  • PiszkosFred
    Azert fura, de tipikusan magyar fazon vagy te :) Direkt a vesztet akarod valaminek, mert neked attol lesz jo. F2p esetben a mostani 4-6 hetes frissites nem lesz tarthato, igy kvazi lottek annak az eselynek, hogy bejarhassuk egyszer valaha teljes Tamrielt. Jonnek majd max fel evente az kontent peccsek, benne valami limlom skinnel, lopancellal meg ujabb grindelesre szant zonaval, amihez megveszed majd a jobb targyakat es mountokat a bethesda store-bol.

Persze, a jatekosok szama noni fog, jajdejo, de mivel te es az elotted hozzaszolok kozott is tobben jeleztek, hogy csak ingyen fog vele jatszani, a bevetel nem feltetlen lesz akkora, ami lehetove tenne a jelenlegi fejlesztesi utemtervet.

Az ESO csak egy 5 eves projekt, a kovetkezo TES reszig, nem egy WoW aki mar 10 eves lesz lassan, vagy mas regi mmo. 5 ev es a kozosseg megmaradt resze a TES VI-ban folytatja, ezt a Zenimax is jelezte mar, igaz burkoltan, hogy csak 5 evre elore terveztek egyelore.
  • Fpocok
    Remélhetőleg mielőtt f2p lesz, b2p lesz. Arra befizetnék.
  • Running
    Ha nagyon szarul megy a bolt egy mmo-nál, akkor is legalább egy évig tartják a havidíjas rendszert, aztán még fél év, mire kidolgozzák az átalakításokat.
  • TomStorm
    Remélem csak pár hónapot kell várni.Aztán lehet úgy lesz ahogy írod de végülis az is kibírható:)
  • Running
    Akkor még egy darabig más, "nagyobb" szolgáltatást kell választanod, mert az ESO még legalább egy évig nem lesz b2p.
  • TomStorm
    Az én szememben igen,nagyobbak mert bevállalják ezt az opciót.Tehát simán megtehetik.
    Nincs minden hónapban 3000ft egy ugyanolyan játékra pontosan ezt írtam erre írsz egy másik sztorit erről,minek?Ott van feketén-fehéren HA van 3000-em befizetek HA nincs akkor nem játszok,példa a TESO,vagy igen játszok akkor is ha nem fizetek példa SWTOR.
    Fizessem akkor amikor én akarom de a játékomat ne szakítsa meg senki hanem csak korlátozza.Szerintem ez a normális
  • Kryon
    Az SSD sokat számít, óriási a különbség, másodpercek alatt tölt minden. Más játékokban is előny, de swtor-hoz nagyon kell. Az ők f2p modelljük amúgy pont az egyik legrosszabb. Ha preferreden akarsz játszani, akkor javaslom unlockolj mindent, úgy már teljesen élvezhető. A jobb f2p/b2p modellekben nem zárnak ki semmilyen tartalomból, csak díszeket és különféle könnyítéseket árulnak, így nem veszik el a kedvét az egyszeri játékosnak a sok tiltással.
  • Running
    A fp2 játékok attól nagyobbak, mert ingyenesek? Ezt te sem gondolod komolyan.
    Egyébként meg ne vedd a szívedre, de akinek nincs 3000 ft-ja havonta egy játékra, az keressen más szórakozást. Jelezném, hogy egy másfél órás film a moziban 1500Ft, 3 feles a kocsmában.
  • TomStorm
    Én akkor fizetek be SWTOR-ra amikor kedvem támad vagy úgy van pénzem feltöltöm ha nincs akkor játszok F2p-ben.Na ez a nem mindegy.Megadják a lehetőséget,hogy korlátozva is de ott legyek a játékban ráadásul kiemelnek egy preferred státusszal a F2p közül mivel néha előfizető vagyok.

TESO is szépen elkezdhetné ezt a részét,hogy felnőjjön a "nagyobbakhoz".Ha marad így makacs módjukon akkor annak lehetnek következményei,csak rajtuk áll
  • Omrega
    Az Old Republic-al jártam úgy, hogy eleinte f2p-ben játszottam, de az első harmadtól átváltottam p2p-re, végigjátszottam a jedi konzul történetet, de utána már annyira lassan töltött a játék, hogy abbahagytam, aztán később visszanéztem rá, de a f2p és a p2p mód között akkora volt a különbség ( csak 2 szakma ), hogy el is ment a kedvem tőle. Bár főleg a töltés idő az ami elriasztott. Eccer majd befektetek egy SD-be.
  • Kryon
    Kb így vagyok vele én is. Az én nyugdíjas tempóm és teljesen rendszertelen játszási szokásaim mellett nekem így túl drága, de jó kis játék, ha váltanak biztosan játszanék vele. B2P-ben is kiegyeznék :D
  • Munkie
    50esen kapnak a lovak még egy *SPOILER* szőnyeget *SPOILER vége*. semmi extra.
  • cain
    150. és kevés.
  • Omrega
    A full inventory hátasnak lett valami extra grafikája a hátsó 2 csomagon kívül?
  • Munkie
    Running kollégához hasonlóan PVE paci full inventory, pvpre meg full speed. 50-50 mind2. Helyem az van bőven PVPben pedig sebesség! :D
  • Running
    Van egy PVE lovam, annak 32, meg van egy PVP, annak csak tíz, mert ott speed és staminára pakolok.
  • Omrega
    Az mondjuk tényleg kényelmetlen, hogy annó megvettem egy sima hátast, kb. a 20. szint környékén. Szépen felfejlődött 50-es szintre, ki is vagyok békülve az értékeivel. De az új lóval már nem tudom azt megcsinálni, hogy odaadom egy altomnak, amíg el nem éri a kívánt szintet, így annak lenne addig lova, plusz nem kellene etetéskor az inventory mérete miatt aggódnom.

Ki mekkora inventory-val rohangál ?
  • PiszkosFred
    Sajnos acid esetben az ESO ilyen jatek, megszallottan kuzd a jatek ellen valami termeszetellenes oknal fogva. Hamarabb "nyocegyezne" koncsitaval a Hosok teren, mint jatsszon a jatekkal. Don Quijote hozza kepest kutyafasza. :)
  • TomStorm
    Nem baj én már úgy vagyok vele,hogy nyomják csak a vakert szerte a világon.Kajálja meg Bethesda és legyen F2P/B2P a játék
    Még lehet én is beállok a sorba:D
  • Fpocok
    Azért van olyan produktum, ami annyira szar lett és annyira sérti az embereket, hogy azt kívánjuk, hogy bukjon. De talán a teso nem ilyen.
  • Running

Pont ezen röhögtem én is. Annyira vicces, ahogy az emberek próbálnak valami igazolást találni arra, hogy bukjon meg egy játék, ami nem tetszik nekik.
    Szinte már hihetetlen az, hogy mennyi érzelmileg kiégett és sérült ember érzi úgy, hogy egy termék, ha nem a fogára való, akkor pusztulnia kell és mindenkinek akinek köze volt hozzá.
    Lehet velem van a gond, de ha nekem valami nem tetszik, akkor keresek más szórakozást és nem terhelem azokat, akik viszont jól érzik magukat. Szerencsére van egy csomó homokozó, mindenki talál magának megfelelőt.

Viszont nyugtat a tudat, hogy nem csak a mi nemzetünk fiai viselkednek kritikán aluli szinten, hanem azért máshol is van erre bőven példa.
  • PiszkosFred
    Egy gyors kieg, amiben persze hazudik a Zenimaxos CS csaj. Ennyi, vege, mielott megint en szpemelem tele a topikot, amit megfogadtam, hogy mar nem.

"Other than some temporary contractors coming off and on at various stages, we have had no change in our staffing and are still hiring. Our future plans, such as moving the European megaserver to Frankfurt and launching ESO on the next-gen consoles, are not impacted."

Direkt elraktam anno a kommentet. :) forrás
  • PiszkosFred
    Az eredeti cikkben le van irva, hogy eredetileg X honapra, az aprilisi kezdesre felvett Customer Supportbol bocsatottak el embereket IRORSZAGBAN (Gallway). De ezt nem irja oda az acid nevu trollsztarbol szarmazo segedmunkas, mert akkor mas lenne a hir ertelme es nem tud ujra belerugni a jatekba.

ui: Ez a jo ember irta le a kritikajaban azt, hogy szar a jatek, mert draga a lo. Csak gratulalni tudok neki termeszetesen :)

De hat en vagyok a fanboy, biztos en hazudok meg en vagyok a fasz, nem ez a joszag aki igy irta meg magyarul a cikket.
  • Munkie
    Gondolhatod, hogy a játékosállomány csökkenésének vannak következményei. :D
  • Running
    Volt már, de nem kell betojni, a Bethesda órási cég lett jó sok bevétellel, ameddig náluk nincs gond, addig a Zenimax-nál sem lesz.