24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• thegodhimself
    "Megoldás mindig is volt a veterán zónákra. Csapatot kell keresni, party-zni kell és nohát máris lehet haladni. Egyébként jelezték, hogy a veterán zónák nem lesznek könnyűek a rambóknak."

Hát nekem ment egyedül is, Claglorn is. kivéve az instákat mert oda kell legalább 2 ember. De nyilván akinek ez az első "mmo" élménye annak ez nehéz. ezzel arra akartam célozni ha neked nehéz a veterán tartalom akkor noob vagy.

"Az meg külön érdekes, hogy ugyan miért kéne egy mmo-ban egy hónap alatt max szintűnek lenni? "

mert az mmo az endgame-ről szól, csak azt elfelejtették megcsinálni....a szintezés az a single player műfaj. szügségtelen rossz. volt olyan a guild-ben aki a második kariját 4 nap alatt húzta v12-re, mert a guild-es main tank kilépett a játékból, aztán 1 hétre rá ő is. szóval ha valakinek 1 hónap alatt se megy akkor ott már komoly a baj.
  • Bandras DaSilva #17068
    Igen, a kiosk dologra gondoltam. érdekesen hangzik, majd meglátjuk mi lesz belőle:)
  • Chris
    Nem értem a kérdést.
  • Running
    Igen, na és melyik része?
  • Chris
    Ez így ebben a formában nem igaz. Mikorra elkezdtük a world objectivek farmolását, akkorra nekem már elkezdett tele lenni a hócipőm vele, de ennek ellenére az első pár eseményen még ott voltam.
  • Running
    Megoldás mindig is volt a veterán zónákra. Csapatot kell keresni, party-zni kell és nohát máris lehet haladni. Egyébként jelezték, hogy a veterán zónák nem lesznek könnyűek a rambóknak.

Az meg külön érdekes, hogy ugyan miért kéne egy mmo-ban egy hónap alatt max szintűnek lenni?

Értem én, hogy lehetett volna máshogy is, de ne csináljuk már, hogy ott van hatezer magyar guild, meg csomó nemzetközi, szegény magyarnak nem kötelező egyedül küszködnie, végül is egy mmo-ról beszélünk, aki single player játékot szeretne, arra van pár TES rész a témakörben.
  • Running
    Hm. Aki egyedül játszik, azoknak tényleg nyögvenyelős a veterán zónák, az tény, hogy kitalálhattak volna valamit, viszont az is, hogy akik csapatban játszanak, azoknak nem, mivel egy veterán zóna kitakarítása 2 óra.
    Összesen tehát 20 óra alatt megvan legalább v9-ig a szint.
    Neked lehetőséged is volt erre, csak nem éltél vele.
  • PiszkosFred
    Tovabbra is tartom, hogy a jatek TES/RPG resze kivalo es szorakoztato, az mmo resze az, ami docog. De, izlesek es pofonok.

"Rosszul lőtték be az arányokat és részemről ott követték el a legnagyobb tervezési hibát, hogy a veterán szinteket kötelezővé és nem opcionálissá tették."

Ez igaz. Bar, a vicc az, hogy az alapkoncepcio nem ez volt. Talan egy evvel ezelott, az E3 utani info dompingben volt szo rola, hogy a harom szovetseg el lesz egymastol szeparalva, es egy karakterrel nem lathatsz midnen teruletet - vagyis ha be akarunk nezni az Aldmeri es Daggerfall teruletre Ebonheartkent, akkor ott altot kell majd krealni. ugye a legtobb mmoban ez engedelyezett, maximum agyonvagnak a jatekosok es az NPC-k. :) Volt is nagy felhaborodas meg anyazas, hogy ezt igy most hogy? Ezutan lett az, hogy "oke, akkor vegigjarhatod oket".

A gond azzal volt, hogy egy-egy Frakcio szintezos terulete 1-50-re volt belove. Vagyis, 50-eskent a tobbi frakcio 1-10es zonaja meszarlas, nem jatek. Ekkor jott a Veteran rendszer otlete es akkor csinaltak belole valami keverek akarmit, ami most van. A gond az, amit te es mindenki mas is ir, hogy amig az 1-50-es alap szovetsegi teruleten a szintezes fun, addig a VR1-5 es VR6-10 teruleteken nem 50 szintet lepsz, hanem 5-t, es mivel a teruleteken nehezebb a haladas, az egesztol sikitofraszt kap az ember, es inkabb elmegy foghuzasra, csak ne kelljen VR szintet szereznie.

A vicc az, hogy a sztorikkal nincs gond, kivaloak. Csak maskent all hozza az ember 22-eskent (30 ora playeddel) egy kveszthez, es maskent all hozza ugyanahhoz VR6-oskent 160 ora playeddel. Emiatt rossz vagy legalabbis hibas ez a koncepcio sok embernek.

Alternativa van, de hat PVP vagy Craglorn farm sem sokkal izgalmasabb, igy aki nem igazan rajongoja a TES-hez kapcsolodo sztoriknak (mint en, de hat ez mar az en bajom :)), az tenyleg skip-skip es imadkozik, hogy valami bug folytan legyen mar VR10 vagy 12, mert lebabazik mire odaig er :).
  • MaRee
    Teljesen egyet értek, bár most úgy-ahogy az Aldmeris veterán szintekkel el vagyok, tetszenek a területek, meg vannak érdekes questek. Bár így három hónappal a kezdés után már illene legalább vr 10-nek lenni, szerintem is túl nyögvenyelős a fejlődés, nem is játszom csak napi 1-2 órát, kivéve ha valami guild event van. Veterán dungeonok faszák, jó nehezek, csak egynél többször értelmetlen szenvedni velük, loot úgy sincs, questet meg csak egyszer ad (már ha ad, mi múltkor 3 óra szenvedés után nem kaptuk meg a quest killt csak az acsit, a support meg tojik ránk).

Craglornban meg még nem voltam, de ott legalább lesz valami cél majd, plusz ha behozzák majd egyszer ezt az új aréna szerű pvp módot amiről sustorognak, az sokat dob majd rajta.
  • Terawatt
    Utóbbi gondolattal egyet értek. Picit szünetel nálam a játék, de nem felejtettem el. Várok egy kicsit, hogy leüljön benne a 100+ órányi gameplay és tisztán kezdjem el a vr1től a felfedezést. Így nem lesz annyira "tömény". :)

Nekem mondjuk az ezt kiküszöbölte volna, ha pvpvel lehetne fejlődni normális tempóban.
  • Chris
    Én tényleg nem akartam ennyire belemenni. Tehát akkor az alapérv ezek fényében a korábbi, hogy "nem mmo, hanem online rpg"? Ez csak lovaglás a szavakon, de ha maga készítőcsapat azt mondja róla, hogy mmo, azt azért ne írjuk már felül, nem? :)

Csak a magam nevében tudok beszélni, ha már így kikényszerítetted, számomra nem volt élvezhető. Rosszul lőtték be az arányokat és részemről ott követték el a legnagyobb tervezési hibát, hogy a veterán szinteket kötelezővé és nem opcionálissá tették. Legyen 1-2 quest történet bármennyire is jól kitalált, de mikor már a 125. alkalommal kellett ugyanazt a szellem-megsegítést, npc-megmentést, public dungeont pepitában megcsinálni/végighallgatni, ott vmi eltört bennem. A quest-sztorik azért nem irodalmi klasszikusok.
  • Ubi™
    Nem, én 3 hete próbálom megcsinálni, eredménytelenül.
  • Omrega
    Bakker most próbáltam egy 11-es karakterrel megcsinálni a PVP terület belépő küldetéssorozatát, de csak a katapulttal lehet eltalálni a célt, ezt azóta nem csinálták meg?

Siege Warfare bug
  • PiszkosFred
    "Amúgy a guild ah cucc jól hangzik, de veszélyes dolog mert gondolom amjd vmi alapján lehet a jogot megszerezni, viszont mivel nem nagyon van forgalom nem biztos, hogy meg is éri."

Az erkezo "guild kiosk" rendszerre gondolsz, vagyis, hogy a fovarosokban 3-3 (de lehet tobb, kevesebb - kiderul) Guild hetrol hetre berelhet egy-egy placcot, es ott arulhatja a cuccait, nem kell emiatt Cyrodiilba menni? Mert ezt a lehetoseget a guildek egy licit utjan fogjak megszerezni, vagyis aki tobbet fizet, aze a(z egyik) kiosk. Hogy mennyiert fog elmenni es rentabilis lesz e, nem tudom. Mivel tenyleg onellato szinte mindenki, sanszos, hogy az otlet nem hozza majd azt, amit hozhatna akkor, ha mondjuk nem lenne ennyire trivialis es konnyu a crafting fejlesztese. Az egyetlen ellenfeled a research ido, de 2-3 alttal (10 szintig szintezve, begyujtve az addigi skillpontokat) szinte minden szakma lefedheto boseggel (ertem ezalatt azokat a targyakat, amelyeket hasznalsz is).
  • Bandras DaSilva #17055
    Alapvetően ebben igazad van. Írtam is egy korábbi hozzászólásomban, hogy kb mindenki önellátó...vagy hamarosan az lesz. Ez sem olyan nagy probléma, csak nem nagyon van kereskedelem. Ez nekem csak azért furi mert az eddigi mmokban mindig volt kereskedelem.

Itt a nyersanyagot is csak alap fomrában lehet eladni, mert esnek a húzók akkor is ha mondjuk pl beolvasztod az ércet. Szal mindenki abból is akar egy kicsit. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy kb 30 perc alatt össze lehet szedni mindenféle alapanyagot ami elég setek gyártására, potikra, bármire.

Mondjuk sosem voltam nagy kereskedő, szal ezt annyira nem bánom. Eddig kb. 2x fordult elő, hogy nagyon kerestem vmi set itemet, amit ahból ki lehetett volna kapni pikk-pakk, így meg tovább tartott mert épp nem volt egyik trade guildben sem.

Amúgy a guild ah cucc jól hangzik, de veszélyes dolog mert gondolom amjd vmi alapján lehet a jogot megszerezni, viszont mivel nem nagyon van forgalom nem biztos, hogy meg is éri.
  • PiszkosFred
    Rosszul tettem fel a kerdest, mar latom :) Egyertelmu, hogy fontos a jatekosok szama, hiszen ebbol van penz a fenntartasra, fejlesztesre, stb. - es penz nelkul semmi sem mukodik, se ESO se vilag, semmi sincs ingyen, ezt csak a buta ember hiszi. Hogy mikent szerez egy-egy mmo penzt, az mar ceg/vezetes valogatja.

Azt akartam volna kihozni, hogy a jelenleg elerheto tartalom megiteleseben (szar-fos vagy korrekt-jo) a jatekosok szama nem igazan tenyezo, mert a PVE tartalom 85% szolora keszult, 10% dungeon+trial es kb. 5% a guild+kereskedelem, a PVP kampanyokra meg van ember boven. Vagyis, barmelyik aspektusa elvezheto az ESO-nak 2014.06.12-en fuggetlenul attol, hogy epp 20 ezren vagy masfel millioan jatszanak vele.

A jovo(kep) az mar mas kerdes, de en a jelenrol beszelek. Mert a sok hater es troll csak a jelenrol tud nyilatkozni. Vagy, tudna...
  • Chris
    Hangsúlyozom, a gondolatindítót nem az ESO-ra írtam, hanem általánosságban a kategóriáról. Megmaradnék ennél a vonalnál és csak részben vonatkoztatnék az ESO-ra, mivel a kb. csak a több mint egy hónappal ezelőtti körülményeket ismerem felületesen.

A legközvetlenebb hatást egyértelműen a szélesebb választási lehetőségeidre gyakorolja a nagyobb létszám, pezsgőbb és több orvr-kampány, pörgőbb gazdaság, több guild, stb. De ezek felett az emberek túlynomó részének leglényegesebb a szociális hatás, ami részben a fentiekből ered, hogy azt érezzék nincsenek egyedül és némi igazolást kapjanak arra a tömeg által, hogy ha bár egy adott vetülete nem tetszik az egésznek, az összkép azért talán mégiscsak reménytkeltő.

Amúgy nagyvonalúan kizártad a legfontosabb implicit hatást, mégpedig a jövőbeli fejlesztések arányát a létszámhoz. :) Mind tudjuk, hogy százezer emberre nem kétszer akkora értékű fejlesztés indokolt, mint kétmillió után, hanem sokkal inkább huszadannyi.
  • PiszkosFred
    Lehetne nepekent egy-egy AH, kezdve a dunmer AH-val Mounrholdban, Norddal Windhelmben, stb. Minden AH-nak mas es mas lenne a jelegzetessege. Egyik - mondjuk a Khajiit - nagyobb reszt csipne le belole, a masikban a 12-24-48 oras auckios limit valtozna, a harmadikba nem lehetne csak egyszerre X darab targyat berakni, negyedikbe csak craftolt seteket lehetne rakni, stb. Lenne 9 (Imppel 10) elerheto "nemzeti" AH + Guild Store + Guild kiosk, ezzel mar lehetne bohockodni.

De a nagyobb gond az, hogy konnyen hozza lehet jutni a cuccokhoz, es onellato az ember, ahogy lentebb is le lett irva. Nincs szukseg boltra, ha nem lusta az ember.
  • cain
    hol írtak erről? elkerülte a figyelmemet.
  • Count Adyn
    A full serverwide ah tuti rossz ötlet ezzel egyetértek, de például ha csak egy material piacot nyitnának az szerintem hasznos lenne. Bár én most pihentetem kicsit a játékot úgyis:)
  • PiszkosFred
    - ez lesz, mar a következo frissitesek egyikeben
    - ez nem lesz meg egy ideig
    - errol nincs info, es csak kenyelmi funkcio, de jol jonne, ketsegtelen.
  • Omrega
    Nem egy AH-ban látom a gazdasági élet felvirágzását, inkább:

- Különböző városokban megnyitható Guild Store-ok - saját csapat zászlókkal.
    - javított keresési rendszer
    - gyártás / vásárlás előtt megtekinthető kinézet

Emlékszem a Dofus gyártás / kereskedelem rendszerére, nem volt hibátlan, de ott például bárki leállhatott ( amíg offline volt a karakter ) termékeket árulni, érdemes volt mindenkihez benézni úton-útfélen ráadásul az alap szettek képességeit megtartva, de saját "képességekkel" is felruházva elég egyedi felszereléseket is lehetett gyártani. Ott kifejezetten élvezetes volt a kereskedelem, igaz global AH-is volt, de oda mindig el kellett utazni ( ami elég macera volt ), illetve a komolyabb tárgyak alapanyagait olykor nehéz volt össze farmolni, így akár egy-egy értékesebb alapanyag szinte a kész cucc 50%-át is elérhette. A rengeteg hozzávaló miatt persze kicsit átláthatatlan volt a rendszer. Illetve volt egy kockáztatós rész is benne, vagy erősebb lett a tárgy vagy szétesett, persze a rápakolt extráktól függő mértékben egyre nagyobb volt az esély a rontásra.

Itt viszont tényleg be lehet állni egy önellátásra, csak a rendelkezésre álló tárolókapacitás szab határt ( amit eléggé utálok )

• Running
    Csúszik fél évet legalább.
  • Tatyla
    Van e valami hír a PS4 verziórol,nem júniust mondták?
  • PiszkosFred
    En a D3-at tudom csak felhozni peldanak, amig volt benne kozos AH. Hatranya? Talaltam egy Legendaryt, amely spec nem volt jo nekem, es mar lattam a dollar es arany jeleket a szemeim elott. Elso alkalommal. Aztan beneztem az AH-ba, es kiderult, van ebbol meg kb. 20 000 ugyanilyen item, amely olyan olcson voltak beteve, hogy inkabb hagytam a fenebe. Esely nem volt eladni barmit, mert biztos, hogy minimum ezer ugyanolyan targy volt mellette. (na meg mire ezt kilistaztam...)

Elonye viszont ugyanez. Barmelyik altot barmikor, nulla munkaval minimalis penzbol (aranyrol beszelek, nem a RMAH-rol) fel tudtam az adott chapter szintjere oltoztetni, es nem volt gond a haladassal. Mert olyankor meg jol jott az, hogy a banyaszbeka segge alatt vannak az arak.

Maradjunk annyiban, nem veletlenul szedtek ki az AH-t a D3-bol es kertek bocsanatot, mert kurva rossz dontes volt egy megaszerver eseteben. WoWban vagy egyeb, realmekre es szerverekre bontott kozegben mukodne a rendszer, de egy megaszerveren kinyirja a gazdasagot.
  • MaRee
    Igazából én nem látom át miért lenne akkora szükség az AH-ra, nekem fő craft skillem majdnem 50-es, a mellék meg mittomén mennyi. Semmilyen cuccot nem vettem még AH-ból, eladogattam néha kék-lila tárgyakat potom pénzért, mert drágábban nem veszik meg. Geart tudok magamnak craftolni, fegyvert guild társakkal tudok csináltatni / esik néha egy jó ami elég sok szinten keresztül. Nekem annyira nem hiányzik, inkább csináljanak normális keresést a mostanihoz.
  • Running
    AH akkor működik, ha nincs megaserver, ezt már elmondták páran párszor. GW2-ben működik ugyan, de kiváló példa volt arra, miért nem működik a sztori.
    Fogjátok már fel, hogy több százezer játékos esetében már nem megy az Ah. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi rendszer az ESo-ban jó, inkább csak van valami.
  • Bandras DaSilva #17042
    Aki Daggerfall oldalon szeretne veteran isntákat menni vagy Craglorn dungeonöket, keressen ha csapatba vágyik. In game name: Bandras.

Van egy jó kis alapcsapatunk és szívesen megyünk mindenfelé questezni/instázni.
  • Bandras DaSilva #17041
    Igen, ezzel egyetértek. Egy global Ah mindenképpen jó volna. Ha azt nem akarják, akkor adott szövetségen belüli.

Mondjuk hamarosan sztem minenkinek meg is lesz minden amit szeretne.

Játékosszám: azért elég sokat tolom ezt (szinte minden este pár órát, hétvégén többet), de mindenhol találtam embert.

Az igaz, hogy sokan elmentek craglornba farmolni anomáliákat, stb, de ez minden játékban így van. Ha rájönnek a játékosok, hogy hogyan tudják a lehető legtöbb xpt kiszedni a leglevesebb idő alatt, akkor mindenki arra ugrik rá. A player már csak ilyen. A veterán szinteken kicsit lassabban jön az xp a questekért. Ha lenne eszük azt is javítanák és szépen minden quest megadná a következő szint x százalékát. Akkor azt is többen csinálnák.

Sok olyan quest van amivel eltölt az ember egy jó fél órát, aztán kap 5k xpt meg egy szar zöld kardot. Sokan éppen ezért nem questeznek.

Több group content jöhetne. Nekem tetszenek a Craglornos insták, a questes dungeonök is elég jók és rengeteg szuper ötlet van bennük (pl elemental army, amikor port kell szórni a levegőbe, hogy lásd az utat. kicsit ilyen indiana jones feeling).

Ilyenek jöhetnének még dögivel. A veterán isnták is jók, de azért a többségükbe jól fel kell készülni meg észen kell lenni. persze van sok ember akinek megvolt mind rögtön elsőre, mi azért küszködtünk párral. De épp az volt a jó benne, hogy láttuk, hogy haladtunk.

Aki most akarja megvenni, azt csak bíztatnám, hogy hajrá! Nem hiszem, hogy megbánná. Ahogy Nephim is mondta korábban érdemes elolvasni a questeket mert igen változatosak és tényleg nagyon jól megírták a legtöbbet.

Nekem továbbra is a Daggerfallos questek jönnek be a legjobban. Az Aldmeritől kikészültem és minen erdőt ki akartam írtani. A Pactesek nem rosszak, de nem fogtak meg, de még csak Deshaanban tartok, szal alakulhat.
  • cain
    hozzájutsz, csak amikor megveszel valamit 40kért, közben meg a haverod, aki másik 4 guildban van benne, mint te, elmondja, hogy ő 4ért látta valahol, akkor lerágod a lábad. ez az bróker, ami most van, nettó hülyeség. nem felhasználóbarát (5 másodpercenként 1 keresés?! 2014ben), nem játékosbarát, tl;dr szar.
    megértem, hogy valószínűleg egy technológiai korlátot fednek el vele, de attól még nem tetszik.
  • Kryon
    Nem hiszem, hogy tartalom gond lenne, szerintem inkább a p2p tartja távol a casual tömegeket. (Nem is értem, annyi elrettentő példa után, miért kellett ebbe nekik is beleszaladniuk?) Amint modellt váltanak, felível a játék.
  • TomStorm
    Dehogy van leszarva miért lenne?Tartalom az első,annak meg kell lenni.Ha az nincs akkor tömeg sincs:D
    És ezért legyintetek rá jelenleg a játékosállományra mert tudjátok jól erre a tartalomra nem lesz tömeg.
  • Munkie
    A tömeg maximum a nagyobb bevételt -> ami pedig a fejlesztők számára nagyobb kiadásokat hozhat létre. Nagyobb csoport dolgozzon nagyobb contenteken, stb. Persze ideális esetben.

Minden másra, hogy ne érezd magad egyedül a világban, találj mindig groupot, etc, teljesen megfelel a mostani szám (ami nem tudom mennyi, le se szarom).
  • Kryon
    Ahogy korábban írták, AH-nak nem sok jelentősége van, mert mindenhez bőven hozzájutsz AH nélkül is, de majd kifejti aki benne van. Játékosszám csökkenést pedig megaszerver miatt nem érzékeled. Sokmindentől függ, melyik játékban mennyire észrevehető a létszám változása.
  • PiszkosFred
    Ertem, akkor a tartalom kvazi le van szarva, a lenyeg a tomeg :) Nem ertek egyet, de elfogadom. Koszonom.
  • TomStorm
    Sajnálom,hogy nem startoltak úgy,hogy ilyenek már alapból benne lettek volna.
    Arena,Housing,AH,Imperial elérhető mindenkinek most csak így hirtelen pár dolog.Mennyire komoly játék lehetne ebből:)
  • TomStorm
    Minél többen vannak annál jobb lesz egy MMO és a szavatosság!!
  • TomStorm
    Persze,hogy számít.Több játékos=nagyobb community.
    AH holmik+értékek(mondjuk ebben a játékban ez rohadtul nincs nem is értem,hogy miért),Guild-ek és még sok mindenre kihat egy MMO játéknál.Ez egy butaság,hogy nem számít mennyien vannak
  • PiszkosFred
    De hogy legyen valami erdekes is lehet lesz Arena jellegu pvp is az ESO-ban? Par nap es kiderul, vagy igy, vagy ugy.
  • PiszkosFred
    Persze. Ha figyelted, a szamokkal nem vitatkozom, mert fogalmam sincs, mennyi jatekos lehet. Azt tudjuk (azt is kozvetett tenyekre alapozva), hogy mennyivel indult aprilisban, de hogy most mennyien vannak, passzolom (1-50 zonak tele vannak, veteran zonak gondban vannak, mert a VR jatekosok nagy resze atvonult Craglornra mar lowlvl szinten). Ezert nem kommentaltam ezt a reszt a szamokrol, nem is fogom - meghagyom az ostobaknak meg az ezotv barmainak.

Illetve, annyiban megis kapcsolodnek, hogy nem ertem a jatek jelenlegi minosege (mert ugyebar csak errol tudunk nyilatkozni, a jovo lehet jo es szar is), miert fugg attol, hogy szazezren jatszanak e vagy 2 millioan. Az, hogy a jovojere kihat, vitathatatlan. De a jelen alapjan itelunk mindig, nem a jovokep alapjan. Attol jobb a jatek, ha 2 millioan jatszanak esterol estere es nem szazezren?