24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Kryon #17029 Ha arra gondolsz, hogy lekapcsolják a szervert mielőtt mindent látnál, attól ne félj. Ahhoz már nagyon nagy bajnak kéne lennie, a teljes leállás ritka az mmo-k között, csak a legreménytelenebb esetek végzik úgy. ESO-ban még van bőven potenciál. -
#17028 A játék bezárni nem fog. Kipróbálni érdemes, időd lesz mindenre, amire szeretnéd. Fred sztem arra gondolt, h annyi content van a játékban, h neki személy szerint nem lesz lehetősége végigtolni mindent időhiány miatt. És nem azért, mert holnapután bezárna a játék.
Én jelen helyzetben kb arra várok, h a game directort (matt firor) kivágják a faszba (kb mint a diablo3nál azt a retardált jay wilsont), és vki értelmes kerüljön a helyére. A d3 is csak addig volt szar, míg a főnök egy balfasz volt, sztem itt is ennyi kellene. Persze ezt is el lehet cseszni, a Warhammernél 3x egymás után jött egy barom főnök. Amíg viszont ez a gyökér marad, addig nerfhegyek, szar skill balance, fos content management lesz. -
HyperManiac #17027 Döglött a game....
Apám te még rajtam is túl teszel. Én még csak VR1-es vagyok, nincs powerleveling és élvezem. Döglött a game...
Tegnap beléptem és nagyon sokan voltak online, emellett jó sok terv van a bővítésre minden téren. Ha ez tényleg egy döglött game akkor én nekrofil vagyok? Egy halottal játszom? Eh... hogy mondom el ezt otthon? -
Chris #17026 Nem olvastad el a disclaimert. :) Ha viszont mindenképpen jelen példára szeretnénk vonatkoztatni, úgy azt tudom mondani, hogy a kifejezések csűrés-csavarása nem oldja fel a "százas számnál" az orvr-ben jelentkező problémát, ami szintén a jószág elválaszthatatlan része.
-
Jacky #17025 Mindenképpen ki fogom próbálni.
De mostmár így attól tartok, lehet nem lesz elég időm kiélvezni mindent benne?!
Piszkos Fred írt a jómúltkor valami olyasmit, hogy adja isten legyen elég ideje mindent látni a játékban.
Valami hasonlót gondolok én is. -
Nephin #17024 Hmm, talán a recruit volt az utolsó, amit írtam egy ideje itt a mai előtt (de nem tekertem vissza, ha nem az volt, hát nem az volt). Sőt, ha visszaemlékszel, mindig is azt mondtam (kb. minden játéknál), hogy nem értem azokat, akik elkattintják a szöveget és hentelnek egy sztoriorientált játékban. Ha ebbe a csoportba esel teljesen vagy részlegesen, akkor igen, rád is vonatkozik: nem értelek. Hát ennyi. :) -
#17023 Jogos, de valahol vicces, foleg toled, mert te ertesz hozza - ellentetben a jelenlevo epp aktiv trollt - hogy ilyet mondasz. Hiszen tudhatnad, hogy a fejlesztok vegig ONLINE RPG-kent hivatkoztak ra, nem TES MMO-kent, es pont azert, mert elsodlegesen ez egy szerepjatek, es csak masodsorban mmo. Latszik is ezen a "foson". :) -
Munkie #17022 Mert karbantartás van hello kitty onlineban. *flies away* -
Kryon #17021 Ne a játékosszámot nézd, mindenkinek egyéni ízlése, hogy tetszik neki vagy sem. (10 milliárd légy nem tévedhet) Próbáld ki ha érdekel, az a biztos. Az alapjáték megéri az árát, a továbbiakat majd eldöntöd.
f2p-től nem kell annyira félni, vannak belőle jó és rossz modellek is, ha értelmesen csinálják, nem vesztesz vele semmit. -
#17020 Na es ha doglott? Oke, most rugtak ki 300 embert a CS-tol is, konzolra mar meg sem jelenik, es valoszinuleg szeptemberben f2p lesz, jovo nyaron pedig leallnak a szerverek. De attol meg ez egy jo jatek, miert faj az neked, ha mas elvezi es nem siet? Ertem en, hogy istenkomplexusod van, de ha egyszer ez egy szar jatek, miert teped a szad meg mindig itt? Nem er ez a fos jatek ennyit. -
Nephin #17019 Nem tudom, kinek az álregje vagy, de lassan cassiusi magasságokba emelkedsz, csak így tovább. :D -
#17018 Még a diablóban is végigolvastam a stortyt. Ebben a játékban nem igazán, csak a saját területen a főstoryt, illetve a normál mainstoryt olvastam/hallgattam végig. A világ kicsit élettelen (=olyan, mint az összes többi mmoban). Itt-ott állnak npck, akiket ha megölsz, 1-3 perc múlva újra ott vannak.
De továbbra is hangsúlyozom, nem ez a fő probléma a játékkal. Jelenleg nem azért megy a sírás mindenhol a magasabb szintű játékosok (mind level, mind player skill terén magasabb szintűek) részéről, mert szar a questelés. Hanem azért, mert 27 másik dolog is szar a játékban.
Btw Nephin, az elmúlt pár napban ez a 2. olyan postod, ami (nagyjából) direkt felém irányul és provokatív. Tőled kicsit többet vártam. -
Chris #17017 Az általad a kettőmillió és a száz közé tett, jobb esetben is hullámos egyenlőségjel, azért egy "massively mulitplayer online"-nak szánt produktum esetében, minimum merénylet a tisztelt fogyasztók ellen. Értsd a "masszívként" eladott jószágnak kötelessége biztosítania a "masszívságát", hogy a termék minősége ne sérüljön, különben a megvezetés ténye áll fenn. Példának okáért nem tudsz többszáz fős csatákat vívni mindössze száz fővel. :)
Disclaimer: A fenti okfejtés mindössze elvonatkoztatott, elméleti jellegű, bármiféle párhuzam az ESO vélt vagy valós helyzetével csupán a véletlen műve. A szerző jóval a Craglorn patch előtt hagyott fel jelen program használatával. :)
-
thegodhimself #17016 guglizz a témában. ha csak a single player része érdekel, akkor vedd meg az imperiált 15-20 euróért az ebay-ről, reggelj be aztán cancel account. igy lesz 1 hónap játékidőd és meg tudod nézni magad is. -
thegodhimself #17015 mmo(rpg) nem azt jelenti, hogy offline játékot játszol havi díjért azzal a felkiáltással, hogy ez egy mmo és ezért fizess. az emberek nem hülyék, igy lépnek előbb utóbb. a kontent 99% single player, az a pár veterán insta meg olyan, hogy a boss loot-ok max vendortrash-nek mennek el. és a drágalátos Claglorn na az megmutatja mennyire nem értik a saját játékosaikat. csináltak group quest-eket (ettől még mindig csak max coopeative game), de mindenki anomáliát farmolt. a triálokat meg ne is emlegessük... pvp... 3 aktiv kampány volt, amikor léptem, ariel's bow 350 player-el meg még kettő 70-100 player-el. megaszever nesze...
van akinek 2 hónap is kevés volt a v12-höz, "mert nem siet" és szeret questelni, nem zavarják a bug-ok, az alapvető funkciók hiánya. na azoknak való. áltathatod magad ez sajnos már egy döglött game. -
Nephin #17014 Nem ijesztget senki, aki játszik, trollokra meg ne hallgass. -
Jacky #17013 Kezdem meggyőzni az asszonyt, hogy megvehessem a játékot - bizony ilyen nehéz az élete a házasembernek :), erre ijesztgettek ilyen játékosszám-csökkenésről szóló hírekkel.
Ez előrevetíti azt, amit sokan nem szeretnétek: free to play. -
thegodhimself #17012 Szerintem te nem vagy tisztában a troll szó fogalmával... -
thegodhimself #17011 Rift -
Nephin #17010 Aki átrohan a questeken kattkattal és nem olvassa el a sztorikat, ellenben két nap alatt nyolc V12-es karaktere van (direkt túlzás), annak tuti, hogy unalmas a questelés. Kb. kiheréli a játék lényegét. Olyan sztorikat nyomnak a feladatok, úgy állnak össze a területek történetei és a karakterek sorsa, ami nálam az eddigi legszórakoztatóbb MMO-vá teszi, egy szinten áll (vagy még egy kicsit feljebb is) az eredeti Lotroval.
Ha a hentelés kell, akkor nem mmozok, hanem elmegyek diablozni, szerintem. -
#17009 Egyetlen jelentősége van, a bevétel. Amíg nem megy egy kritikus szint alá, a megaserver miatt a játékosok nem fogják észrevenni, h kevesebb a játékos. Viszont ha stabilan magas az előfizetői létszám, akkor jobban jut pénz fejlesztésre, és nem jár úgy a játék, mint a warhammer online.
"Az ESO egy kivalo jatek, egy verbeli TES jatek" - ez imho kurvára nem igaz, számomra az eso egy tucat mmo lett, ami a tes játékokban korábban tetszett, azok jelentős része kimaradt. És most nem ilyen dolgokra gondolok, mint housing, hanem pl arra, h az összes t5+os armor ugyanúgy néz ki (modell/textúra terén), ráadásul szarul (daedric? bitch plz), a harcban semmit sem kell előre tervezni (impulse spam valaki?), a stealth/sneaking úgy ahogy van, el lett baszva, skillrendszer/balance fos (látott valaki stamina based _hatékony_ karaktert?), a questelés egy idő után (kb a saját zónák) nem hogy újat nem tud mutatni, de kegyetlen unalmas (altokról most nem is beszélek). Ezek kb az armort leszámítva fundamentális hibák, amiket nem fog 1-2 fisfos patch javítani. Ofc arról most nem beszéltem, h mennyi bug van a játékban (nem működő skillektől kezdve a 'nyomj escet vagy semmit sem tudsz csinálnin' át a lagokig, pályáról való kiesésekig, etc.
Tbh nem a közösséggel van gond, hanem a játék jött ki olyan állapotban, ami elég nagy százaléknál baszta ki a biztosítékot. És a korábbi játékoknál ez nem volt gond, mert jött a 77 unoffi patch, addig itt nincs ilyen. Én pl sosem hagyok azért abba játékot, mert vki random noname fikázza a fórumon. Ha nem szórakoztat a játék (és hangsúlyozottan a játék, nem a közösség, nem a tájnézés a játékban, meg hasonló szarságok), akkor bármit áradoznak a fanboyok bárhol, nem fogom elindítani. És ezzel sokan így vannak még.
Ui: ez a saját véleményem a játékról, ha vki belekötne, h ezazamaz nem ígyúgy van^^ -
#17008 De miert szamit ez a szam? Ha szar a jatek, akkor az akkor is szar, ha 2 millioan jatszanak vele, es akkor is, ha csak szazan (amibol 50 bot). Ha viszont jo, akkor szinten nem oszt nem szoroz, hiszen akar penzert, akar ingyen is jo.
Persze, mindig lesznek olyanok, akik a valo eletuk potlasara hasznaljak az mmokat - es nem mint szorakozas/kikapcsolodasi lehetoseg kezelik ezeket -, naluk fontos szempont lehet, hogy meddig tudnak "elni" ebben a vilagban, es mikor jon a hazmester es rugja ki oket, mint macskat szarni. Oket meg lehet erteni, hogy aggodnak esetleg. De a tobbieknek miert fontos? Ettol all fel? Ettol lesz kevesebb a villanyszamla? Ettol fog vegre munkatkapni vagy a gyerek ettol tanulja meg a pontos es ipszolonos j/ly irasat? Nem hiszem.
Az ESO egy kivalo jatek, egy verbeli TES jatek, amelyet ha szingleben adnak ki TES VI neven egy Creation Engine mellett, most mindenki Sage es Firort akarna lesz*pni oromeben. Ami az MMO reszet illeti, korrekt darab - nem a legjobb, nem koraszakalkoto, de nem is a legrosszabb - de van meg mit javitani rajta. Szerencsere hetrol hetre egyre jobb a helyzet.
Egyetlen egy baj van, az ESO kozosseg (a nemzektozi resze) amilyen jo volt a szingleplejer reszeknel, most legalabb annyira szar. Idovel talan megtisztul, nagyon remelem legalabbis, mert nagyon felhigult ezzel, hogy nyitott a szeria az mmo vilaga fele. Nincs egy normalis forum vagy kozosseg, ahova ne szabadultak volna be olyan elemek, akik miatt inkabb hagyja az ember a picsaba a dolgokat. Sajnos. -
Bandras DaSilva #17007 Én azért annyira nem érzem, hogy olyan angyob megcsappant volna a játékosállomány. Akármerre megyek, mindig találok embereket.
Másrészt a nyár mindig előfizetés csappanással jár, hiszen sokan nyaralni mennek vagy csak inkább a szabadban töltik az idejüket és nem a gép előtt. Indul a foci vb is holnap, az megint elvisz embereket.
Annyira én nem temetném a játékot.
Mondjuk az is iagz, hogy sokan panaszkodnak, hogy nem nagyon mennek a guild store-ok. Alig vesznek az emberek dolgokat. Ez meg megint csak érthető. Már olyan szempontból, hogy sokan már vet 12őn vannak, kimaxoltak 2-3 crafter szakmát, szóval maguknak tudnak gyártani mindent...ha szükségük lenne rá. Erre jó példa, hogy a potik ára nem nagyon változott, sőt inkább felfelé ment. Ez is majd csak addi atrt amíg mindenki fel nem húzza magának azt is és onnantól majd önellátó lesz.
Ez az egyik baja a kigondolt craft/trade systemnek szerintem. erre még rátettek a játékosok is az anomáliák és bizonyos bossok farmolásásval. Annyi lila cucc esett, hogy kb. soha többet nem kell nagyon aggódnia senkinek.
Én továbbra is azt mondom, hogy csak kéne egy global AH. Ez az 5 guildes dolog meg nem egy nagy ötlet. de ez valszeg nem fog már változni.
Én még elég sok időt tervezek eltölteni a játékban mert még csak egyelőre VR10 vagyok és nem csináltam még végiog a trialokat sem és kimaradt még 3 veteran dungeon is. Szeretnék még legalább 2 karit is felhúzni mert érdekel más játékstílus is. Szerintem vagyunk még agy egy páran.
Ha csak lelkes emberek amradnak az nem olyan nagy baj. Nem nagyon szeretem amikor general chaten megy az anyázás, hogy ez így szar meg úgy szar. Ha nem ettszik neki minek játszik vele? Volt elég sok MMO amit megvettem, aztán kiderült, hogy mégsem az én világom. No, akkor szépen odébbálltam. Nem írtam nagy anyázó postokat mindenhova.
Befejezem mert túl hosszú és csapongó lett a dolog ismét:)
-
#17006 Melyik p2p mmoban voltak milliós adatok a wowot leszámítva az első 1-2 hónap után? -
#17005 Köszönjük szépen a pontos adatokat, de ettől függetlenül még vannak akik jól elvannak és az óriási bukás ellenére is jól ellesznek a játékkal.
Nem tűnt fel még, hogy minden mmo-nál óriási, vagy kevésbé óriási bukással számolnak az ilyen trollok, amilyen te is vagy, de ettől függetlenül mégis nagyon jól megvannak ezek a játékok.
Lehet csak pár százezer előfizető marad és később törlik az előfizetéses modellt, de azok akik szeretik a TES világát és a játékot jónak tartják azok meg fognak maradni és jól ellesznek akkor is, mikor te már a 3. világmegváltó mmo-ra zuhantál rá.
A Bethesda meg köszöni szépen, de az SG trollok segítsége nélkül is jól meg fogják oldani, hogy ameddig kell a játék kitartson, legyen ez 2,3, vagy 4+ év.
Egyébként meg nem értem, neked mi a jó ebben, tetszik a játék, toljad, nem tetszik, keress már szórakozást. Nincs jobb dolgod? Merem feltételezni, hogy akik ide járnak, pont leszarják, hogy neked mi a véleményed a játékról.
-
#17004 Na latod, errol beszeltem. Koszonom. -
thegodhimself #17003 biztosat csak zos tudna mondani de nem mond mert akkora bukta van és még a konzolpiacot is szeretné lerabolni. nem fog neki menni. két hónappal a launch után már szoktak mindenféle milliós számokkal villogni. Egyébként meg, ha szerinted nincs érdemi infó a topikban, akkor vagy nem érted meg amit olvasol, vagy nem értesz angolul vagy mindkettő.
összefoglava:
kb 400-800k példányt adtak el, ugyanakkor az első "ingyenes" hónap után az előfizetők száma 40%-ra (igen 40%-ra) csökkent, tamrielfoundry, esohead felmérések alapján. most a második hónap után ez is megfeleződött, jófórmán goldseller botok is eltüntek.. új vásárlók nincsenek azért adják fél áron a beragadt készleteket mindenhol. és kb itt jelentette be a zosguy, hogy ez offtopic. -
#17002 Igen ezt írták ma a hivatalos fórumon, biztosan hamarosan javítani fogják. -
#17001 Azert ez picit megnyugtatott, hogy nem a netem vagy a gepem kezdi megadni magat a hosegnek, hanem a megaszerver bizonyos resze fosta ossze magat. :) Ereztem en is, hogy a p.dungeonokban valami nem koser, de azt hittem nalam a gond, leven elotte sosem volt ilyen.
(A foci vbig birja ki valahogy a szerver, onnantol van kvazi egy honapjuk - reszemrol - rendbetenni a dolgokat) -
Ubi™ #17000 Igen, tegnap óta public dungeon-okban iszonyat lag van. Többször azért haltam meg, mert nem lehetett elnyomni egy skillt sem. Akad, darabos az egész. PvP zónában nem voltam. Szóval megoldották, a lagot áttették a PvE zónára :) -
#16999 PVP tapasztalatok tegnap:
Tegnap másfél óra zerggel rohangálás közben sárgáktól és pirosaktól nyomorgatva, kvázi szendvicsben, nem találkoztam se skill laggal, se akadással. Az fps-em csökkent, beröcögött ha már nagyon sokan voltak egy területen, ahogy szokott, de ezen kívül tökéletesen futott. Azt éreztem, hogy látványosan simábban fut tömegben az egész.
Remélem kitart ez az állapot.
Másnak is változott valami? -
#16998 Kerlek mondj EGYETLEN EGY olyan lehetseges valasz kommentet barmilyen mezei user reszerol ebben a temakorben, amely vagy hiteles vagy nem trollbait vagy nem troll/hate komment, hanem normalis es lenyeges informaciot tartalmaz. Egyetlen egyet. Koszonom.
(na ezert offtopic) -
thegodhimself #16997 ez de lol
Greetings folks,
As this discussion has derailed with off-topic and inflammatory comments, it is now being closed.
Please keep in mind that you should stay constructive, respectful, and on-topic at all times when posting on The Elder Scrolls Online forums.
Thank you for your understanding.
hát hogyne offtopic.... -
thegodhimself #16996 Ott ügyeskedik melletted egy skeleton kosztümös sorci. Arról van szó. -
#16995 Fb-n - utolagos engedelmeddel es megerteseddel - toroltem a lentebb olvashato linket tartalmo posztot, mert amennyire lehet, tavol tartjuk magunkat a "neten talalt holmik" reklamjaitol, foleg a kalozoblos wiragboltoktol. -
xidiotequex #16994 megtalaltam a zygor guide tesohoz valo valtozatat mocsok sokat kerestem ezert megosztom hatha erdekel valaki mast is :
thepiratebay.se/torrent/10330918 -
Bandras DaSilva #16993 Szerintem a vet5 ös területen (főleg) nem sikerült a múltkori patch utáni mob hp/sebzés fix. Az nekem is kínszenvedés volt. Az utána következő területekkel meg semmi gondom nem volt. -
#16992 Nálam is ez van DK-al, hogy a 3-as csoportok már macerásak, ha többen jönnek, akkor csak jó beosztással tudom túlélni. A V5-ösök pedig már párosával is nehezen mennek. -
#16991 Aki nem tudja, ott nagy gond van. Alapból csak 3-as, 4-es mob csoportokkal van gond. NB-vel én a 3.-at már csak ultival tudom lenyomni, a 4-eseknél már biztos halok az utolsónál.
A szint ugyanaz, mint a moboknak, a cucc kék és lila. -
#16990 Máshogy feltéve a kérdést, egy V1-es varázsló a v1-es alap ellenfeleket le tudja tolni 3-4 skill használatal ?
Nekem most L10-en a Crystal Fragments, Critical Charge, Endless Fury kombó működik, időnként Lightning Form-al vegyítve.
De gondolom ugyanez a módszer a V1-es területen ( V1-es szinten ) már nem visz le egy sima mobot.