24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• gabor696
    Mé a piacró lopni az nem lopás? :)
  • PiszkosFred
    Nem fognak, direkt nincs rajtuk semmi extra, es csak nagyon kicsi inspirationt nyujtanak.

A lopas nem erre fog vonatkozni, "hatni" hanem ladakra, szekrenyekre, tarolokra, etelekre, italokra, es egyeb mozdithato dolgokra, amelyeket a hazakban talalsz.
  • Lengyel2
    Én éppen a piacra tartottam a patch után, érdekes volt megállni a boltosok pultjai előtt és simán Take-kel felvenni az armorokat és fegyvereket a sátrukból - semmi trait nincs rajtuk és 0 gold, de szintnek megfelelő fehér armor védelmet ad. Leteszteltem a bontást a bőrcuccokkal, csak egy tizedhajszálnyit nő tőle a Clothing, és semmi, de semmi nem esett belőlük, még sima bőr sem. Hmmm. Vajon ha majd bevezetik a játékba a lopást, talán többet fognak érni?
    Igen, észrevehetően szépek a belső fények.
  • Running
    Mik az első tapasztalatok a peccsel kapcsolatban?
  • Kly
    Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Egy lépéssel közelebb kerültem, hogy megvegyem :)
  • PiszkosFred
    Apró korrekció:

"A mai, az ESO jövőjét taglaló Paul Sage interjúban szerepelt egy "Region-Free Craglorn" kifejezés, amelyet egyikünk sem igazán tudott értelmezni, hogy vajon mire is utalhatott ezzel Paul. A legjobb tippünk egy közös, open world pvp-t lehetővé tevő új endgame zóna volt, amely Craglorn szerves része (lásd lower/upper Craglorn, stb.) de sajnos most derült ki, hogy a valóság teljesen más. Kár.

Az történt, hogy az eredeti cikk szövegében a "Region-free Craglorn" kifejezés nem más, mint egy bosszantó elírás a Gamingbolt részéről, a "Region Three" Craglorn helyett. Vagyis, Craglorn harmadik raidje fog érkezni, a Serpent, semmi world pvp meg egyéb okosság, "csak" a következő raid.

Erre Jessica Folsom, az egyik kedvenc ESO CM hívta fel a figyelmet a hivatalos fórumon.

"There were some odd typos/misquotes in that article. "Region-free Craglorn" is "Region Three Craglorn" which is the third area of Craglorn where The Serpent Trial will be.""
  • Sir Critical
    A legtöbb működik (frissítgetve, állítgatva), egy pár nem, azoknak megvárom az update-jét.
  • PiszkosFred
    .lua hiba eseteben olvasd el az esoui.com-on a mai cikket, ott a megoldas. Par addont kellett nalam csak cserelni, a tobbi meg birja a strapat :)

Viszont az uj belso megvilagitas ku** jo lett, egyszeruen nem akar az ember kimenni a "napra", annyira hangulatosak a belso terek.
  • Nephin
    Van pár, ami működik, de végülis mindegy, meg kell várni, míg frissítik őket. :)
  • Sir Critical
    Nagyon sok idő múlva engem is beengedett, de az add-onjaim feladták a harcot az új klienssel :)
  • Nephin
    Nekem megy.
  • drholmes
    Megy valakinek a jatek? Kidobott, s azota nem enged vissza.
  • Sir Critical
    Egyáltalán nem csinálsz marhaságot, itt egy build hozzá (leírással): http://elderscrollsonline.wiki.fextralife.com/Dragonknight+Destruction+Staff+Survivable+DPS+Build
  • Pluskast
    Értem. Akkor ezek szerint nagy marhaságot nem csinálok :) Köszi az infót!
  • Nephin
    Ha a pillanatnyi OP verziót szeretnéd, akkor light armor. Ha játszanál, ahogy magadnak megtervezed, akkor amelyik tetszik. :) A passzívokat is folyamatosan finomhangolják.
  • Pluskast
    Egy kérdésem lenne a szakértőkhöz. A játékot a héten kezdtem el, habár a zárt bétában benne voltam. Dragon knight High Elf karaktert kezdtem és a fő fegyverzetként a destructin staff-ot használom. A kérdésem az, hogy jó, hogyha erőltetem mellé a heavy armor-t vagy inkább a light armort érdemesebb?
  • Running
    Ja jópofa dolog szerintem, mi is sokszor megjártuk már így, hogy ó csak 3-an vannak és kisebb szintűek, aztán ott lapultak még 3x annyian mögöttük.
    Általában az utánpótlási vonalak közé szoktunk beállni, így nem jutnak vissza azok az ellenfelek akik már elestek a várunk mellett.
    Határozottan szórakoztató ez a játék szerintem, azzal, hogy mindenki tud lopakodni, egy olyan pluszt ad a játékosoknak, a csapatoknak, hogy egyedivé és különlegessé varázsolja a pvp-t.
    Már csak a tömeges aoe által keletkezett lagvihart kéne javítaniuk, meg átköltöztetni a szervert eu-ba. Remélem 1-2 hónap múlva ezek is megoldódnak és történelemmé válnak.
  • Running
    The maintenance is complete, and the European megaserver is now back online and available. Thank you for your patience!
  • Running
    Pár érdekesség:
    - Az amerikai szerveren, a peccs után előjött pár embernél PVP területen egy masszív FPS drop. A fejlesztőknek jelezték, tudomásul vették, rajta vannak.
    - PVP Raid csapatnál viszont már nem bugol, nem akadnak be, nem kapnak DC-t a játékosok partiba ki/be lépésnél
    - Az új fényeket nagyon dicsérik, azt írják szebb lett a játék
    - PVP területen a kezdő, születő zónához fel tudnak ugrálni, jelezték ezt is képpel, gondolom hamarosan javítják

A többi pozitív dolgot nem írom le, mert abból 5 oldal van a patch notes-ban.
  • Bandras DaSilva #17414
    Amit előttem elmondtak a játékról, az mind igaz. Talán furcsán hangzik ez mert voltak itt egészen ellentétes vélemények is, de vannak olyan napok amikor nagyon hosszúnak tunic egy veteran szint lépés, máskor meg észre sem veszed és léptél másfél szintet.

Szerintem érdemes megvenni. Iszonyú hangulatosak a questek, bár az is igaz, hogy olyan vet5-6 körül én már kicsit meguntam őket és nem mindegyiket olvastam már el. Viszont így VR12n is van mit csinálnom. Ha úgy van quesetezek egy picit, ha arról van szó elmegyek Craglornba raidekre vagy csak group küldiket csinálni. A veteran dungeonök is tudnak elég jók lenni. Némelyikkel van egy kis szopás, de ha ráérzel az ízükre menni fog mind. Az viszont igaz, hogy nem a lootért kell oda járni... Bár van egy-két elég fasza set item ami ezekben esik.

PvP semi extra, bár én még cask most kezdtem és az én pvp szerveremen a daggerfall kb. folyamatosan minden várat az ellenőrzése alatt tart. Így egy kicsit uncsi, de legalább kapom az összes buffot:).

Hosszú az út VR12ig, de én most elkezdtem egy tankot is nevelni. Nincs sok időm játszani, szóval nem nagyon halad, de elég kellemes. Még egy sorci tervben van...meg lehet kéne egy NB is...

• Running
    Let's start a thread about changes that weren't in the patch notes.
    The toggled free mouse has a new appearance.
    A bent double-sided arrow appears in the character select screen to let you know you can rotate the character.
    When a friend logs in, it now tells you what character they logged in to.
    Items which previously had the "lock symbol" for enchantments now display a quote instead: "This enchantment cannot be replaced.".
    Default prices are no longer applied when listing an item for sale in the guild store (all prices are 0 until you change them).
    One of the Jazbay Grapes provisioning item is now named Piquant Jazbay Grapes.
    Horse sounds have changed again.
    PvP Assault skill Rapid Maneuver no longer affects horse speed.
    Materials now list what level range they are used for.
    Staffs have a new sheathing sound.
    (unconfirmed) Nord racial changed from + armor to % damage reduction
    (unconfirmed) Negative effects to alchemy potions have their magnitude increased
    Map (M) now has a sound when you zoom inout. Sounds like gears
    Night Mother's set replaced the 3 trait bonus. It is not 40% health regen while sneaking, it is now 220% extra sneaking movement speed.
    The Twighlight Matriarch is graphically enhanced
    The minimum distance for opening containers has been increased
    All large storage containers, trunks, cabinets, etc, may also now drop white quality items to that region's level
  • Running
    A játék kiváló, semmi világmegváltás meg ilyesmi, de aki szereti a TES világát, annak szórakoztató. Ahogy írták a veterán szintek kicsit nehezebbek és hosszabbak, mint kéne, de ha csapattal játszol, akkor kiváló szórakozást fog nyújtani legalább 2-3 hónapig, valószínűleg tovább is, ha nem egy wow killer világmegváltó játékot vársz, vagy nem az a célod, hogy a karaktereddel az e-péniszed növeld.

Előfizető bőven van, PVP szerverek, a népesebbek csurig vannak, sőt mostanában már hétköznap is 5-10 perces sorbanállás van, ami a megjelenéskor nem volt, szóval ebből is látszik, mennyire fogynak a játékosok.
    A PVE zónákban meg kellemesen elvannak az új játékosok, akik egyébként nem kevesen vannak. Veterán szinteken üresebbek egy kicsit a zónák, de inkább csak azért, mert Craglorn-ba mentek át küldizni, farmolni.
  • Nephin
    Röviden: ha szeretsz belemerülni a világba, felfedezni, elolvasni a történeteket, könyveket stb, akkor ki ne hagyd, ha powerlvl egy hónapig nem alszok, hogy minél előbb max legyek és raid típusú játékos vagy, akkor inkább ne vedd meg.

Hosszabban: a játék remek, a sztorik hol viccesek, hol kisebb drámák, a skillek széles körű lehetőséget adnak a karaktered összeállítására (feltéve, a nem az OP build érdekel kizárólag - én íjász vagyok, ami a közvélemény szerint szar, én meg imádom és simán haladok vele), a grafika gyönyörű, a hangok/zene egy álom, rendszeresen jönnek a frissítések, vannak játékosok mindenfelé (istenkére ne hallgass, ő a házitroll itt). A veterán területek valóban frusztrálóak tudnak lenni, mert rengeteg xp kell a szintlépéshez, de ha továbbra is érdekelnek a questsztorik, plusz klánnal haladsz, ha gyorsabban szeretnél fejlődni, akkor semmi gáz (6 óra volt majdnem két veterán szint legutóbb). Balance nincs és nem is lesz, de folyamatosan finomhangolják a skilleket. PvP-ben zergelhetsz, kiscsapatozhatsz, de szóló vadászat is lehetséges, ha odafigyelsz, én imádom. A crafttal valóban mindent meg tudsz oldani magadnak, ha felfejleszted őket, ez nálam pozitív, de egyéni ízlés kérdése. A távlati tervek is tetszenek, ez megint szubjektív. A bugokat irtják, van, amit gyorsan, van, amit lassabban, de dolgoznak vele, nekem megfelel. Néhány dolog hiányzik, mint pl. a housing, de az is lesz majd, addig remekül szórakozom a többi dologgal. Perpillanat nem látok jobb MMO-t a piacon, de ez megintcsak szubjektív.
  • Kly
    Köszönöm :)

Mások véleményét is szívesen elolvasnám.
  • Count Adyn
    Nah akkor megpróbálom összefoglalni:)
    A grafika gyönyörű MMO szinten, Lvl 1-50 ig zseniálisan jó a játék, a küldetések változatosak, a full audio párbeszédek színt visznek a világba, hangulatosak a helyszínek, a fő sztori jól adagolt, az ember eltud nézelődni meg felfedezgetni napokat akár.

Aztán vr 4-5 környékén egy kicsit beleun az ember a küldikbe, egyre inkább csak próbál minél hamarabb túl lenni egy zónán mert nem igazán jó nézelődni meg felfedezni ha már egy véletlenül pluszba behuzott mob miatt is 100% hogy megdöglik az ember fia, a kisérleti buildeket egyre inkabb visszaszorítja a hatékonyság kényszere, egyre inkább idegesítőek az apró bugok, logikátlan megoldások amik az elején még fel se tűntek. Nincs senki a dungeonbe és solozni meg nem lehet egyes szóló dungeonoket, vagy tele van mint a spájz oroszokkal és megy a zerg 0 élménnyel. Csapattal dungiba járni meg csak merő mazochizmus mert loot lófaszsestifény, nekem meg egy ilyen konzolszökevény mutáció aka "achievment" nem motiváció mert nem lesz fejlődik tőle semmit a karakterem, egy színes ikonért szenvedjen az öreganyja órákat veteran dungiba wipeolva. Pénzt gyakorlatilag repairon kivül semmi másra nincs értelme költeni, kilehet maxolni minden szakmát egy karakteren akár, teljes önellátás elérhető, nyersi van szarásig, a lehető legjobb geart le tudja kraftolni magának mindenki aki rászánja az időt. És akkor kapunk még 2 VR szintet 10 felett hogy szenvedjünk a 0 lootért meg egy ranglistás helyért Craglornba. Meh, itt adtam fel.

Hát kicsit negatív lett, de legalább kiírtam magamból:D
    Mindezek ellenére nem bánom hogy megvettem a játékot, a 2 hónap alatt korrektül le tudott kötni, és ha a jövőben megtalálják a nyerő utat, lehet folytatom, viszont valami nagyot kell dobniuk ahhoz hogy rávegyem magam. remélem segítettem:D
  • Kly
    Az elmúlt pár hétben erősen hanyagoltam a témát, nem követtem az híreket/eseményeket és a fórumot se igen olvastam, lekötöttek a vizsgáim.
    Most viszont "felszabadultam" és fontolgatom, hogy megvegyem a játékot. Ezért arra szeretnék kérni valakit, aki jobban benne van a játékban, játszott a korábbi TES részekkel és MMO-kban is van tapasztalata, hogy: írjon egy rövid összegzést, hogy szerinte milyen lett a játék, mik a tapasztalatai, mi tetszik benne, miben csalódott stb. Pro/kontra.
    Olvastam, illetve hallottam a játékról én már mindent, hideget, meleget; a bétát is több hullámban kipróbáltam, de ezek alapján még nem tudok dönteni.

• PiszkosFred
    Today's patch is approximately 8GB, depending on language.
  • PiszkosFred
    Tisztaban vagyok vele, regi bevalt kocsmai taktika is egyben - a 80-as/90-es evekben hasznaltuk eloszeretettel. :)
  • Nephin
    Az a vicces, hogy 90%-ban működik. :)
  • Fpocok
  • Fpocok
    A noobok csak gankelni tudnak. Meg kell érteni őket...máshogy nem menne.
  • PiszkosFred
    Zsenialis, es egyben rettentoen aljas az utolso kep az artatlan kisbarany taktikaval :)
  • Running
    Pár PVP-s kép >>

• PiszkosFred
    Ketsegtelen teny, hogy ha az ember fia/lanya gyorsan es konnyen akar haladni, akkor jelenleg az ESO-ban ezt - classtol fuggetlenul -, bizonyos armor+fegyver komboval konnyebben megteheti, mint a tobbi armor+fegyver variaciok eseteben. Ezt mindenki latta, tudja, es valtoztatnak is a fejlesztok ezen - mar ma/holnap.

Viszont ha altalanossaban nezzuk, akkor meg nem volt olyan mmo, ahol letrejott volna a kepessegek/classok/fegyvere/frakciok/stb kozotti egyensuly. Valaki mindig gyengebbnek fogja erezni magat, akar ezert, akar azert. Mindig elmondaom a sajat faszsagomat, hogy szerintem a Blizzard csinalja ezt jol a WoW-tal. Probalkozott, de nem sikerult megoldani, aztan ugy voltak vele, hogy induljon a korhinta.

Az elmult kozel 10 evben minden class volt mar OP es minden class volt mar "szanalmas fos". Szepen sorban, nagyobb peccsrol nagyobb peccsre. Egyszer a hunterek voltak a kiralyak, aztan a lockok, aztan a maget, aztan a rugokkal szallt el a lo, aztan a paladinok lettek a bubistenek, stb. Ezert mondom azt - de lehet, hogy tevedek -, hogy egy folyamatosan valtozo vilagban, mint az mmok, sosem lesz balance, valaki mindig a f*sz rossz vegen fog allni, hogy finom legyek es noies.
  • Sir Critical
    Ne add fel! :) Jó lesz az, szeresd a karit, nőjön hozzád, átalakítani pedig bármikor át tudod, a játékbeli "végtelen" lehetőségnek köszönhetően :)
  • FNightWalker
    Egyébként a mai napig itt "csücsül" a fiókban az ESO (Imperial Edition)
    várok, hátha lesz valami ami miatt megéri majd visszatérni.
    Például ha "megjelenik" a Dark Brotherhood, Thieves Guild biztos, hogy az elsők között leszek - visszatérők között az első - akik visszatérnek.
  • Sir Critical
    Szerintem meg - most - nem feltétlenül mondott jót Bandras, igenis észlelhető a szabadság. Szerintem működik a melee DPS-szerep.
  • FNightWalker
    "Igazi egyensuly es balansz sosem lesz, mert az egy mese, egy kitalalt fogalom, egy vagyalom. Valaki, valami mindig erosebb lesz nalad/valakinel, ami miatt folyamatosan megy majd a rage"

Nem tudom miért, de erről a mondatrészedről a kommunizmus jutott az eszembe. :)
  • Sir Critical
    Főleg DK és tankos témát találsz itt: http://www.esoguide.org/
    Ezt pedig (http://elderscrollsonline.com/en/news/post/2013/07/01/inside-eso-dungeons)"csak úgy" érdemes elolvasni.
  • Bandras DaSilva #17391
    Nem feltétlen azzal vana gond, hogy 2 ütéstől kifekszik, hanem inkább arról (bár a végeredmény ugyanaz), hogy közelharcban nem feltétlen látod, amikor egy boss aoet tol vagy nem tudsz időben kiugrani belőle, nincs elég stamina/idő normálisan dodgeolni.

Az már csak hab a tortán, hogy a legtöbb dungeon arról szól, hogy rátok támad 20 mob és így kényelmesebb olyan kasztokkal tolni, akiknek spamelhető az aoejuk és még sebez is. Mondjuk Dk standard nagyon fasza kis dolog és sokan tankolnak is vele ahogy kell.

Egy-két veteran dungeonben meg azért gáz a melee mert letesz vmi szart a boss maga körés és közelről nem feltétlen látod. Asszem a fungal grotto veteran ilyen...ha ranged cuccal lövi mindenki, sokkal kényelmesebb leölni.