The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Backup server ilyenkor nem létezhetne? Ráadásul elvileg csak a login szállt el. Egy negyedik megoldásként nekem ez jutna eszembe. De lehet túl idealista vagyok.
Ki a "legmenõbb" pvp sorci most? Valami streamerre gondolok, akitõl lehet tippeket-trükköket ellesni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ha már nevetsz akkor jó, azzal nincs gond. Lehet bele esik, lehet nem. Õszintén megmondom érdekel is ilyenkor a hozzáállás is, mit válaszolnak, milyenek, hogy mûködik a dolog. Szóval kíváncsiság is, nem kell ezt ilyen komolyan venni. Úgy érzem, ezzel senkinek sem ártok.
PiszkosFred
Akkor tegyük tisztába a dolgokat.

Egész nap játszottunk, játszhattunk, nem volt gond. Aztán jött egy kurva nagy gebasz, amely két dolgot eredményezett. Aki épp játszott, nem tudott zónát váltani. Aki nem játszott, az nem tudott belépni. Kiderült, hogy a gond nem "egyszerû" - ahogy itt egy kedves "szakértõ" fórumozó jellemezte a problémát. Na most te mit tennél?

Opció 1: Leszarnád, és majd másnaposan kedden - a heti karbantartás folyamán - foglalkozol vele?
Opció 2: leszarnád, és majd vasárnap hajnalban foglalkoznál vele, mondván, örüljenek azok, akik bent vannak, ne menjenek sehova, maradjanak a zónában?
Opció 3: gyorsan elõkapnád az IT részleget, megnéznéd mi a hiba, és még gyorsan kijavítanád, mielõtt esetleg nagyobb lenne a gond?

Igazad vna, és tényleg dühítõ, amikor esti órákra esik egy-egy gebasz. De talán ez összefügg azzal, hogy ekkor játszanak a legtöbben. Érdemes, EU-ban hajnali 4-kor még nem hallottam olyanról, hogy összeomlott volna a login 😊

Lehet fenyegetõzni, lehet lemondani az elõfizetést, lehet elküldeni az anyjukba a fejlesztõket. Ezek hasznos dolgok, mert legalább egy ideig megnyugszol. Kb. 2 órára. Aztán rájössz, hogy az élet ilyen, és ha kész a karbantartás, már örömmel logolsz be újra, elfelejtve az egészet.

Annyi 1 forintom lenne, ahányszor ezek a fenyegetések elhagyták egy-egy ember ajkát (billentyûzetét) az elmúlt 9-10 év bármelyik random mmo kapcsán, megvehetném kilóra az Eiffel tornyot.

Egy kis türelem, majd megoldják a gondokat. Addig lehet nézni bohócligát a tévében, lehet nézni mondjuk a Fargo elsõ részét, VV ismétlést, lehet levinni a kutyát, lehet játszani más játékkal, és még lehetne sorolni 5 oldalon keresztül. Türelem. Ennyi.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mondjuk ez tényleg nem az elsõ eset, hogy pont szombat fõidõben lövik le a servert, persze lehet véletlen, mert tényleg meg kell oldani azonnal valami problémát. Bár kedden dolgoztam, de mondták, hogy gyakorlatilag akkor sem volt. Szóval nem ritkák a leállások, így azért ha apránként is de össze adódhat 1-2-3 nap kiesés, így jogos lehet az is, ha elvárunk némi jóváírást. Remélhetõleg hosszabb távon megoldódnak ezek és beáll a kedd/péntek reggeli idõre a stop.

A mohának mindig a déli oldala fás!

yesname
Tényleg nincs jobb dolgod, mint ezzel tölteni az idõt, hogy a nem tervezett karbantartás miatt kapjál pár óra pluszt? Egye fene 1 napot, hogy örülhess?
Ha ennyire nem tudsz máskor játszani az a pár óra (egye fene 1 nap) plusz pont bele fog esni abba az idõbe, mikor le tudsz majd ülni játszani?
Ha 1-2 napig esne ki a szerver azt mondom, oké. Így viszont - már ne is haragudj - ez olyan kicsinyesség, hogy csak röhögni lehet rajta.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Elnézést kérek, eddigi tapasztalataimból írtam, s nekem eddig mindig úgy jött ki, hogy karbantartás volt mikor bejöttem, és ez nem reggel hat volt, hanem full EU csúcsidõ. Most olvasom az utóbbi pár percben sokadjára, és értem, hogy mostantól ez már nem lesz probléma. Az alább idézett levélrészletbõl látszik, hogy jó fejek, és törõdnek a userrel, én pedig segítek mamamon, rajtuk, s másokon is azzal, ha megírom a panaszomat nekik. Pl azok közé is tartozom akik írtak amiatt is, hogy tegyék át másik idõpontra a karbantartást. Szívesen! 😄
Gametime-leecher, ennyi.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

darth devil
Muszáj minden mmonál ezt eljátszani, ha nem tervezett karbantartás van? Sõt, a tervezetteket se szórakozásból csinálják akkor amikor, mintha ezen függne mindenki élete, h mennyit játszhat v nem játszhat.

War, war never changes.

Szóval te kedden és pénteken reggel hatkor szeretnél mindenképpen és megálljthatatlanul játszani. Ugyanis a tervezett karbantartások ekkor vannak. Ez - most olvashatod sokadszorra - nem tervezett, rendkívüli, hirtelen jött, elõre nem látott... folytassam? 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Na errõl beszéltek, mielõtt tovább oltogattok 😊

,,
How much game time are you missing out on because of maintenance? MAYBE I can get approval to give you game time.
"
na ja!!!
az elõfizetést már én is visszavontam 😞

Tervezett leállásokat átrakták reggelre (sõt, az nekünk kora reggel) ha jól tudom. Ez pedig egy kényszer hibaelhárítás... sajnos a szükség nagy úr...

twitch.tv\mnk_official

Okés, így már értem, tény én értettem félre.

twitch.tv\mnk_official

Az mondjuk jogos ja. De 99,8% az 1,5 óra ha jól gondolom.

És továbbra is leszögezném h egy dologgal van igazán bajom, hogy nagyon rosszul idõzítenek amikor tervezett leállás van. Ennyi. A többi már csak a hab.
PiszkosFred
+1

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ergo ugyanarról beszélünk csak félreértettél? vagy ha nem akkor én nem értem a kérdésed. Annyit akartam, hogy az Amcsik jó fejek ilyen esetben s azért írok nekik, mert nem elküldenek az anyámba mint itthon, hanem kis eséllyel kibulizok kis kedvezményt. 😉

Devil: Na ezaz 😊
Torzonborz
Tervezett karbantartás nem számít szolgáltatás kiesésnek.

Ez meg amcsi cég szóval nem értem mirõl hablatyolsz...

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nem szól õ bele, csak tudja, hogy ha a megbeszélt idõpontban nem játszom ki magam, akkor majd akkor akarok játszani amikor közös program van haha XD
darth devil
Még jó, h ez egy nem tervezett karbantartás, hanem hibaelhárítás.

War, war never changes.

amcsiban van a szerver, sõt a ZOS is amcsi, minden amcsi. ergo...?!

twitch.tv\mnk_official

hát én nem hagynám, hogy a nagyok dolgába beleszóljon, büntesd meg ;P 😄

twitch.tv\mnk_official

1. Igen, tudjuk, van jog, meg van emberség. Itthon csak jog van, Amcsiban pedig van emberség is, ott felelõsséget vállalnak, nem csak a szerzõdést böködik.

2. Nem az a bajom h karbantartanak, sõt köszi. Az a bajom, hogy rosszul idõzítenek a karbantartásokkal s nem kapnak észhez. Ahogy figyelem, aki családos az hasonló véleményen van, nem csak az én szerencsétlenségem az, hogy a rendelkezésemre álló játékidõ fele alatt várom h beengedjen.

3. Szerintem már túl vagyunk a szokásos 99,8%-on asszem kb ennyit szoktak vállalni itthon.
Na akkor megnyugodtam köszi😄
Igen, én is mondom 4 naponta tudok bejönni annyira amennyit éppen idõm enged, mert nagyon sokat dolgozok, 12óra H-V az átlag 😊 Szóval IRL-tõl menekülnék kicsit s nem fordítva. S a legnagyobb gondom az, hogy az idõzített karbantartások is a lehetõ legrosszabb idõben vannak, ezért sokkolom õket levelekkel. 😊
Ott már tényleg nagy gond lehet, ha a barátnõm mondja azt: Már megint nem tudsz játszani? 😄 Ráadásul tényleg 0 szabadidõm van, s most azzal töltöm h bambulom a monitort, mert nem akarok neki állni programozni mert akkor beleragadok s megint nincs kikapcsolódás, pedig már nagyon rám férne.
Torzonborz
Szolgáltatás rendelkezésre állás is létezik a világon és ez biztos hogy nem 100 % mint ahogy kb sehol sem. Ennyi leállás ebbe meg bõven belefér szóval totál felesleges emiatt irkálni.
Sõt ezt ált. még szerzõdésbe is beleteszik ami itt az EULA szóval ha belépsz akkor ezt elfogadod így meg aztán pláne értelmetlen az egész ...

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Semmi baj.

twitch.tv\mnk_official

Egész nap IRL éltem meg tegnap is.Én kérek elnézést,hogy ma este 7-töl szerettem volna játszani..
Bocsi, de miattam áll a server, mert most kapom vissza a bank slotokat és ha már új lesz kértem egy teljes generált új parkettával és a tapéta választás is elhúzódott kicsit. 😊

A mohának mindig a déli oldala fás!

Crokin
Szerintem tuti lesz kompenzáció, nem is emlékszem igazán, volt-e olyan mmo ahol nem volt az elsõ havi bakik után legalább pár nap 😊

Repatarurgyán

Erre annyit tudnék mondani, hogy ha nincs szerver, akkor élj egy kicsit IRL. nekem pl. pont jót tesz 😉
Na azért én írtam megint nekik, hogy az ember fia ha fizet egy játékért, akkor hagy játsszon is vele, vagy fizessék vissza a havidíjat, mert ez így nagyon kitolás a dolgozó néppel.
Ti is írjatok, hátha kapunk elõbb-utóbb kompenzációt, mert tényleg ez így vicc. Meg az is, hogy egy ilyen minimál login hiba kijavítására is órákat kell várni. Soha nem jött be játék ennyire, tényleg erre vágytam, de már az elõfizumat is lemondtam, mert ennek így nincs értelme. 😞(
Képek amik login képernyõn és töltésnél van random azokat hol találnám meg esetleg nagy felbontásban?Kellene mind:/
Crokin
<#eljen> Stuck nem megy.

Repatarurgyán

Crokin
Beragadásra annyi lett volna a megoldás, hogy átugrasz a guest kampányodba, vagy ha ott vagy akkor a main-be.

Repatarurgyán

Running
A pvp zónán beragadásra megoldás volt az, hogy guestként átjelentkeztél más pvp szerverre. Ilyenkor elkezd oda áttölteni és kiszabadulsz. Nem tudom azóta lehet e már pvp-n stuck-olni vagy sem...

danone
Hát a jómultkor (kb 15-en) lenyúltuk egy várból az egyik elder scroll-t. A rákövetkezõ 1 órára egy ideig még emlékezni fogok <#nyes><#nyes>. Tulajdonképpen 10 méterenként hátráltunk hazáig, brutál hent folyt végig odafele. Ráadásul a határnál, ahol azt hittük vége, egy vicces, ellenséges ambush fogadott minket pár ballista-val. Durva!😄
Ilyet eddig sehol nem éreztem, iszonyat hangulat volt.
A faction inbalance idegesítõ, de ez van, majd talán egyenesbe jön az is.
Neked.

Megosztom én is a véleményem a játékról, hátha érdekel valakit. Én abszolút TES játékosként vágtam bele a játékba, részemrõl nem egy újabb MMORPG iránti vágy vezérelt. Én Morrowindet/Obliviont/Skyrimet akartam játszani, multi player opcióval. Megkaptam.

Szerencsére elkerült ez a bank slot mizéria, lehet én is eret vágtam volna magamon, mint sokan egyéb fórumokon. Elismerem, hogy vannak a játéknak durva hiányosságai, pl. napok múlva mehetek vissza egy quest helyére, hátha le tudom adni, "kényelmi" addonok nélkül (pedig én nagyon nem szeretem õket) tényleg fapados az egész, marha sok bugba és egyéb idegesítõ dologba futottam bele. Kedvencem volt, hogy Cyrodiilban beleestem egy lyukba, körül sziklák. Sehogy sem tudtam kijönni, sehogy. Se wayshrine, se travel to player, se más wayshrine, se /logout /camp, semmi nem mûködött. Írtam ticketet, hogy akkor most hogyan tovább, EGY HÉT múlva válaszoltak, hogy továbbították a problémámat. Továbbították, tehát meg is rohadhattam volna abban a lyukban. Nevetséges. Aki ilyenbe fut bele, annak sok sikert. Vért izzadtam.

Eddig nálam az Age of Conan vezette a bugos indulás listáját, de a TESO marha gyorsan felküzdötte magát a második helyre. Szomorú.

Még egy negatívum, és befejeztem ezt. Unalmas a harc. Helyesbítek, egyszerû a harc. Minden mob azért más módon küzd, de ha van egy tuti megoldásod, akkor tök mindegy kivel állsz szemben. Egy hét után 32es DK-t hagytam abba és talentoltam át crafternek, mert untam. Valószínû, hogy az én hibám volt, de amit elképzeltem karakternek, az nem jött be. Mindegy, most NB-vel marha jól elszórakozok. És mindenkinek ajánlom, hogy találja meg azt a karaktert/játékstílust, amivel jól érzi magát. Csak nehogy csalódjanak 😊

Pozitívum viszont sokkal több van, de rövidebben is írok róla. Ez az a játék, amit vártam, amiért fizettem. Akik szeretik a TES világát, azokat nem kell gyõzködnöm, akik meg csak egy újabb MMO-t láttak benne, azokat nem is akarom. Jók a questek, a világ, a grafika, a zene, a hangulat, a pvp is az lesz (ha elmélyülök), és számomra a felfedezés (amit szerettem a TES sorozatban) abszolút adott. Tény, hogy korlátolt, hogy melyik zónába mehetek (pontosabban hol van esélyem túlélni), de azon belül bármi lehetséges.

Ja, és vicc kategória, hogy évekig tesztelik alfában, bétában, erre 17 óra alatt lvl 50, meg még egy kicsi és VR10. Hát gratulálok, az ilyen miért nem marad wowban (vagy bármi behelyettesíthetõ), pont a sztori és a világ ugrik neki.

Ebben 3 proff van kifullozva (igazából 4. is beleférne...), 3 specre van rágyúrva -healer (main) , caster dps (off) , tank (off-off. nagy a hiány ezekbõl egyelõre)

twitch.tv\mnk_official

Terawatt
Medium stamina töltésre ad bónuszt a heavy meg life regenre. Értelemszerûen nagyobb armort is ad a heavy.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

itt van az én Templar EndGame buildem. Nyilván nem fér ki minden egyszerre, de akkor nem is lenne hasznuk? Dehogynem, szituáció függõ, illetve, nyilván nem az adott szituációban kezded cserélgetni (nem is lehet), hanem boss encounterek elõtt, vagy pvpben ostrom elõtt... más jöhet jól védekezésnél... más kellhet nyílt terepen, más kellhet egy keep védéséhez... mind mind hasznos, ha megfelelõ helyzetben van használva, amely némi taktikai elõrelátást is igényel. És még így is van kb 40 skillpont amit meg lehet szerezni, de jelenleg nem találnék neki helyet.

twitch.tv\mnk_official

Probálgatom a skilleket és ami nem kell majd azt akarom resetelni ill szakmázni is akarok egy kicsit./clothing ill a woodworking es a cooking van eddig huzás alatt,ehhez jön majd még az enchanting/
Armort akarom kiprobálni h a medium vagy a heavy a jobb?
Ja én is most estem haza de remélem fél órán belül indul már.Azért csak hétvége van..
Na de ezért reggelig hajrá lesz😄
Én bizony egy free resetnek örülnék, a morphokat kicsit másképp választanám így, "felnõtt" fejjel😊

"Life is a map and it's quite confusing" My screenshots: https://flic.kr/ps/2YWbrd

Én ugyanez, 4 naponta tudok kb bejönni 1-4 órát, ebbõl 2 mindig karbantartás, már lassan hihetetlen. A csajom is csak néz, hogy minek fizetek ezért XD nem az a gond h játszok, mert nem játszok 😄
ezt akkor vehetem bátorításnak, hogy akár két szakmát is tanulhatok?
danone
de mire megy el? Úgy számolom, hogy legalább 3 féle stílus lehet ennyi pontból kimaxolva nem? Vagy az összes craft.
Mondjam, hogy 60-80k körül mozog az eddig elköltött goldom száma? (Resetre ofkorsz). Persze részletkérdés, hogy kb 210 skillpontom van, s mind elköltve. ^^

twitch.tv\mnk_official

danone
Elköltött skill pontonként 100 gold, úgyhogy fájni fog jó eséllyel. 😊
Helyek ahol lehet resetelni

Nighblade-ként BOW-al, eggy kísérleti jellegû dual-al, 2 szakmával maxra húzva, vérfarkasként kimaxolva valamint a soul ág nagy résza is. Na igy van még mindíg 30 skillpontom. Nem vágom hova kell a reset a sok embernek.