The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindenképpen menj PvP-zni, akármilyen szinten vagy, ha érdekel a téma. Alacsonyabb szinteken is ugyanolyan élvezetes, legfeljebb kicsit gyakrabban halsz eleinte, de ez a tanulási folyamat része, ráadásul nem találom olyan vészesnek még az én halálozási rátámat sem (lvl 20 vagyok). Szerintem jó elkezdeni a tapasztalatszerzést minél hamarabb.

Aki soha nem is akar PvP-zni, csak PvE-zni, az is 1./ csinálja meg a Welcome to Cyrodiil tutorial küldetést, könnyen gyorsan kap egy skill pontot érte; 2./ válasszon azért egy home kampányt, hogy miközben csinálod a PvE questjeidet, hassanak rád azok a buff-ok, amiket az alliance-od kiharcol magának Cyrodiilban 3./ Kapsz egy skill vonalat az aliance háborúra is, amire lehet skill pontokat pakolni - a legtöbb ability-nek persze csak Cyro-ban van értelme, de van köztük egy-kettõ, ami PvE-n is használható lehet. 4./ Ha alacsony szinten mászkálsz Cyrodiilban, akkor is kapsz kb. óránként egy csomagot a fõparancsnokságtól, benne egy, a szintedhez illõ armorral vagy fegyverrel - nekem legalábbis ezek rendszeresen jöttek, és jó minõségûek voltak.
Nyugodtan mehetsz 10-esen is, ha nem csapattal mész teljesen mindegy hogy 50-es vagy vagy 10-es.

Az armort miért szintezi le a Pvp 700-ra?

A mohának mindig a déli oldala fás!

Szerintem 30-40es szinten már el lehet boldogulni ha csapatban mész.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Pvp-re lvl50 ajánlott?Addig ne nagyon gondolkozzak rajta?😊
Nem az,hogy annyira hiányzik(meg is lepõdtem saját magamon mert én ennyit nem Pve-ztem évek óta😊 csak úgy kipróbálnám mégis mire számíthatok
Sok a hater neten,vigyázz velük.A játék jó,simán megéri.Itt nyugodtan kérdezhetsz,olvashatsz vagy ugye a Magyar oldalon(banner).
Ebben a topikban nem fogsz találkozni hater troll-al az biztos de máshol sok van ezekbõl.
Itt akik ajánlották neked,hogy megéri megvenni NA azoknak a szavára adhatsz nyugodtan!
A játék fejlõdni fog és reménykedjünk,hogy jó ideig nem lesz F2p mert akkor végünk van😄

Ez egy komoly játék komoly embereknek valami elképesztõ jó hangulattal.Bugok vannak elõre szólok mert talán elsiették a megjelenést de ezek javítva lesznek és minden olyan dolog ami hiányzik(már akinek mert nekem semmi nem hiányzik) pótolva lesznek.
Ha nem egy világ megváltó MMO-ra szeretnél befizetni hanem szimplán élvezni szeretnéd így ilyen formában TES világot akkor biztosan jó lesz.

Többit P.Fred leírta bõvebben😊
PiszkosFred
Kiegészítés: "When Craglorn launches, we're keeping crafters in mind; your crafts will not become obsolete. We are expanding the crafting system with Craglorn so that you will be able to create Veteran Rank 11 and 12 gear."

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mr_no_NaMe
Köszönöm 😊 Szerintem kipróbálom fizukor.
Terawatt
Jó lenne. Az egész egy bazinagy raktár lesz nekem a sarokban egy matraccal. <#hehe>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Mint régi swg játékos (8 év) azt mondom, hogy megéri megvenni. Teljesen más mondjuk mint az swg, de a questek igen jól megírtak, teljesen el lehet veszni a világban. A fejlõdés lassabbnak hat mint a többi mmoban, de ez itt elõny mert rengeteg dolgot fel lehet fedezni (és kell is) egy gyönyörû de változatos környezetben.

A harcot szokni kell, a skill rendszer ismerõs lehet az swgbõl (nem az alap 250 skillpont osztogatós, de valami nagyon hasonló). Sok lehetõség van, questekben is igen sûrûn lehet több dologból választani ami befolyásolhatja, hogy kikkel mész tovább, kikkel találkozol késõbb stb stb.

Én azt mondanám, hogy az árát nagyon is megéri és egyelõre úgy tûnik, hogy hosszabb idõtöltésre is alkalmas.
Saját ház még nincs, de mivel sokan kérték, elvileg idõvel tesznek be a játékba a fejlesztõk.

A mohának mindig a déli oldala fás!

PiszkosFred
Baszott nagy a világ, de mivel themepark jellegû mmoról beszélünk, ezért az egyes zónák szintekhez kötöttek. Azon belül szabadság van, mert a szintkülönbség itt nem számít annyit, mint más mmoban. De friss 3. szintûként nem ajánlott belekötni egy 10. szintû ellenfélbe. Házad lesz, de majd csak egy következõ frissítéskor érkezik, egyelõre nincs saját kégli, van helyette egy - már nem bugos - bank. Helyed sosem lesz elég, ez a TES játékok és a "hoarder" játékstílus öröksége. Harcon és küldetéseken kívül van egy rakás felfedezni való helyszín, van crafting - nem kevés lehetõséggel, morrowind spellcrafthoz hasonlo enchantolással, Skyrimból átvett achemyvel, stb. -, vannak dungeonok, vannak minibossok, vannak publikus dungeonok, lehet vadászni achievementekre, lehet fejlõdni a Harcosok és a Mágusok céhében, lehet csak olvasgatni a több ezer könyveket, lehet beszélgetni teljesen random npckkel, és megismerni az aktuális kort és viszonyokat, lehet hallgatni bárdokat a kocsmában, lehet fejleszteni a lovadat vagy lovaidat, lehet kereskedni, olcsón venni drágán eladni, lehet kufárkodni, meg a rossebb se tudja, de van még ezer más teendõ.

Pont ez a sokszínûség az egyik oka annak, hogy az elsõ 1-2 hétben bugos volt még az ajtókilincs is, de mára már sokkal jobb a helyzet.

Mr_no_NaMe
Szeretem a TES környezetet, már a morrowindot is szerettem a skyrimet pedig egyenesen imádtam. Gondolom itt is hatalmas nyílt környezet lesz töltögetés nélkül. Itt is lehet saját házam? Mennyire bejárható a terület? Mennyire hatalmas? Mennyire lehet a harcon és a küldiken kívül mást csinálni? Craftolni, házat építeni, stb.
ok, köszi
PiszkosFred
Inventory nézetben az Accessories résznél egy "vállfa" ikont keress, az a kosztüm/álruha/stb helye, ott vedd le!

inventory/apparel alatta vannak a kosztümök ott le tudod venni
Hi!
Nemrég kezdtem le játszani a játékkal, és volt egy olyan küldetés hogy be kellet öltözni valami szolgának, a küldetést már megcsináltam de a szolga ruhát nem tudom levenni, felvettem más páncélt, de a karakteremet mindig úgy mutatja hogy rajta van az a fehér szolga ruha. Nem tudjátok hogy lehet levenni?
Terawatt
Ezért kaptam is valakitõl egy mínuszt. <#wilting> Rendszeresen elírják a nevem amúgy és már unalmas, sok iskolázatlan paraszt aki nem tanult fizikát. <#gonosz1>(kell ide még több smiley, joking felirat vagy ilyesmi hogy valaki ne vegye a szívére? 😄

Valakinek volt egy bugja azt sikerült bejutnia Imperial Citybe. Már ami meg van belõle. Képek

Szaruman
Terravat mindig ilyen hisztis^^

10kért sztem megéri, csak a szintezésbe 3-400 órát bele lehet rakni, és akkor még ott a pvp/endgame.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Terawatt
<#mf1> kajátok be *cry cry cry* <#pardon1>

j0nNyKa
egyetértek terrawwatal

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Terawatt
Könyörgöm 1 db r-el . <#schmoll2>

PvP meg aztán nagyon epic szerintem. Hiába zergelésbõl áll, ahogy a fõ erõk mennek és foglalnak, de a kis csapatoknak is van értelme, mert nekem sokszor törtek borsot az orrom alá, hogy mentünk volna halál után segíteni a többieknek, de mindig levadásztak minket odafelé.

Ahogy terrawatt mondta, plusz én hozzátenném hogy ha szeretsz questelni és szereted az rpg-t akkor nagyon tetszeni fog.A fejlõdés izgalmas és változatos, nekem kb 5 és fél nap played után ma lett meg a level 50 de úgy hogy utolsó két területen végig rohantam. És még mindig van 10 veterán szintem amit kb ugyan ennyi lesz még elérni, ha nemtöbb.

Az endgame-rõl nem tudok nyilatkozni lévén nem vagyok max szintû még, plusz inkább pvp-zek mostanság, az bejön (ha van értelmes csapat, amúgy mapon körbe rohangálós zergfesztivál mint a gw2).

Terawatt
Ha szereted az MMOkat és az elder scrolls világát akkor nagyon is fog tetszeni. Ha csak az mmokat, a világot meg nem ismered, akkor itt hamar ki tudod ismerni plusz a Skyrimre is rá fogsz kapni. <#nyes>

Van akinek igen, van akinek nem. Én kb. 2 hetet játszottam vele és eluntam, de nem mondanám, hogy nem érte meg.

Mr_no_NaMe
Scrácok most, hogy már mindenki játszik vele, megéri megvenni? Eddig életemben 3 mmorpg-t vettem meg, közülük az swg érte megy egyedül szerintem.

Ez a videók alapján más, és jó. Jó vele játszani? Sok lehetõség van benne? Megéri megvenni 10 ezerér?
Gear ügyben kérnék tanácsot. Vr 1 lettem máma végre, jelenleg pvp-vel akarok foglalkozni. Egy sorci healert húzok(vagy ha kell aoe dmg), melyik setet ajánljátok erre a célra? 100ezer AP-t elköltöttem zsákbamacskára cyroban a vendornál, úgyhogy kifogytam az ötletekbõl 😄

Másik kérdés hogy 27 magicka ponttal és full magicka szettel miért csak 1280 magickám van? Mindenki másnak 17-1800.

PiszkosFred
Arra ott lesz a Craglorn, 1-2 hét és lesz új "design".

MrDevil
A másik lehangoló dolog ami volt még az, h gyakorlatilag a veterán páncéloknak csak a színe lesz már a kinézete már nem változik 😞

AntiHero
Ennyi. Én pl 2 napot dolgozok 2 napot szabad vagyok. Így mindig 2 nap meló után már várom, hogy játszhassak.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

PiszkosFred
Mi a közös az elõre kifizetett céges ebéd/vacsora és P2P játékokban? Az, hogy hiába vagy tele már rogyásig, vagy hiába unod egy picit, akkor is úgy érzed, muszáj enned/játszanod vele, "hiszen fizettem érte". Pedig ilyenkor kell 1-2 napot kihagyni, picit más csinálni, majd visszatérni. Csak hát ott van a "kisördög" az ember vállán, aki mondja, "játsszál, ne menjen kárba a pénzed!" 😊 Pedig az a napi 100-120 Ft "veszteség" semmi, emiatt kár megcsömörleni bármilyen p2p játéktól.

Egy kis változatosság meghozza újra a kedvet. Ez lehet egy alt, egy egész estét pvp/dungeon, vagy egy másik játék, egy jó film, egy sörözés haverokkal, 10k darabos kirakó összerakása, tavaszi nagytakarítás, ami jól esik, bármi.

AntiHero
Na igen. Van hasonlóság. De a helyszín miatt valahogy más. De ha ráunsz akkor el kell menni Dungeonba vagy PVP-re és utánna nem lesz unalmas.

Az egy debressziós város 😄 Jobban szeretem a természetet.

Ja igen és a "fõ boss" nekem nevetségesen könnyûnek bizonyult sajnos..valószínûleg az is lehúzta azt a helyszínt.

MrDevil
az mondjuk tényleg jól néz ki 😛 gondolom mert Imperial city volt !

Terawatt
Érdekes. Nekem eddig Coldharbour a kedvencem. Hollow city <#szeret>

MrDevil
ott én abban reménykedtem, h nem ugyan azokat a questeket kell megcsinálni mint a többi factionnél 😞

AntiHero
Nekem lvl 48 ült le kicsit a játék (coldharbor miatt). De a veterán szintek megint nagyon jók szerintem.

MrDevil
50 felett kicsit ellaposodott a játék :S vagy csak én érzem így ?

AntiHero
Ja és jelenleg ezt a settet (csak veteran 2-es satottak). Knightmare Set (köszi Beast 😄)

AntiHero
Healt-es cuccok inkább.

BEAST
Amit tudunk, az az, hogy 1 stamina stat 10 staminát ad, a magickát szintén így számolja a játék. Mellette persze még valamiféle ködös sebzés szorzóhoz is számolja a játék, de egyelõre még rejtély, hogy pontosan milyen mértékben.

A health viszont pontonként 15 hp-t ad, ami 49-nél már +735 hp, ez pedig jelenleg egy kézzelfogható, stabil pluszt ad a karakterhez. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

AntiHero
+ Heavy Armor + Armore incrase (bónusz).

Így van idõm gondolkodni mire levernek.

Ja meg keményen gyúrok a "bone Shield" skill megszerzésére.

PiszkosFred
Na jó, de mire enchantolsz? Mert pl én templarral healthra rakom az attribot, de fõként +magicka cuccokat hordok.

AntiHero
Nem halok meg rögtön mondjuk Dungeonba ha véletlenül bekapok egy nagyobb sebzést. Igazából, nem olvasgattam sose utána. Gondoltam a 2400-as élet jó lesz, és jó is 😄

Omrega
Érdekes elosztás, mi az elõnye a magas Healt-h nek?

40-esen: Magica: 16 Health: 9 Stamina: 14

ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld

BEAST
Akkor a templar a nagyon jó, mert ilyen elosztásban nagyjából semmi pluszt nem kapsz magicka és stamina után. Legalábbis elhanyagolhatóan keveset, az eddig tapasztalataim alapján. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

AntiHero
Vagy szerencsés vagyok, vagy a templar nagyon jó. De valahogy sose agyaltam még, hogy elrontottam volna a karakterem. Persze tuti van jobb mint az enyém, de ahogy én csináltam a karakterem nekem tökéletes.

veterán 2.: Magicka: 7 Healt:40 Stamina: 2

valahogy így van asszem 😄

Én a fél karakterlapomat nem értem. Oké, hogy oda van biggyesztve egy abszolút érték a damage/resistance/armor kategóriákhoz, de ezek mit jelentenek a gyakorlatban, milyen együtthatóval hasznosulnak? Nem beszélve arról, hogy minderre még épül a armor/spell penetration dolog is. Hogy mûködnek a tárgyakon az olyan traitek, mint a "crit resistance", vagy az "increases mundus stone effect"? Vagy mi az a vmelyik skillnél emlegetett "Power" érték?
A baj, hogy ezekkel kapcsolatban választás elé állítanak mind a morphok, mind a tárgyak tekintetében és látatlanban, vakon kellene dönteni.

BEAST
Jó lenne, ha kikerülne pár részlet, mert pl 24 magicka stattal valamelyik skillem 40-nel sebzett többet a nulla plusz magickához képest, de volt olyan is ami alig 10 körüli értékkel. Staminával is néztem, de ott a 20 stamina egyes skilleknél még a +10 sebzést sem érte el.

Ezért most 49 health ponttal rohangálok, abban legalább biztos vagyok, hogy mennyi hp-t ad.

PiszkosFred
familiar sebzés és karakter sebzésének viszonya a magicka/stamina tekintetében

"Similar to its explosion, the volatile familiar's basic attacks scale based on the caster's maximum Magicka.

It's based on maximum Magicka including all buffs and gear. The familiar's damage isn't reduced by abilities that reserve a portion of your Magicka pool (e.g. Magelight or summoning the familiar itself). Hope this helps clarify!"

"Basic weapon attacks (light and heavy), regardless of weapon, are based on Stamina. Abilities will indicate in their tooltip what the cost is, and it will vary from one ability to another. Damage rendered by those are not necessarily based on cost. For instance, damage of spells increases based on maximum Magicka as well as spell damage, while weapon abilities are based on maximum Stamina and weapon damage."

Nem lehet, hogy a merevlemez/SSD ment tönkre? Vagy más hardver? Egy szoftver, hacsak nem valamit kernel szinten buherál, nem vág szét egy oprendszert. Én inkább letöltenék valamilyen sytem recovery vagy a háttértár gyártó oldaláról egy diszk tesztet és megnézném mit szól hozzá.

http://edtool.net

Running
Töröltem néhány hozzászólást, mivel már nagyon nem tartozott a topik témájához.

Senki nem örül neki, hogy a gépeddel problémák vannak, de azért ne tegyünk elhamarkodott kijelentéseket a sweetfx-re, fõleg úgy nem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az kavart be.

Mindenki saját felelõsségére alkalmazza, de rajtad kívül mindenkinek megy, gyanítom, ha valami be is kavart, inkább a radeon pro lehetett.

A hibát tudomásul vettük, lépjünk tovább.