24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Running
    Nem kötekedésből mondom, de senki nem mondta, hogy minden hónapban content patch érkezik. Külön jelezték, hogy a havonta érkező fejlesztések egész sokszínűek és témájúak lesznek és nem lesz minden hónapban új terület, dungeon, akármi.
  • Fpocok
    Jó dolog a tabard, meg a színezés, de azért nem tenném főszereplővé egy content patchnél.
    (WOWnál is igazán lehetne dye rendszer :S )
  • Nephin
    Végülis ez még csak a harmadik komoly update lesz 4 hónap alatt. Skandallum, lusta disznók.
  • Running
    Egy hónapos patch-től nem sok? Te mit szerettél volna még látni?
  • Fpocok
    Hát... ez így nem sok.
  • Running
    Erre majd kíváncsi leszek: Improved the audio for horse hoofsteps.
  • Running
    Húha ez igen, jó lesz ez...
  • PiszkosFred
    Van video is.

• PiszkosFred
    PTS 1.3.0 patch notes

A rakas mar emlitett cucc/feature mellett ugy fest a fenyek utan most a szinek rewampja is eljott:

• HyperManiac
    "vegre valami, amit jol csinaltak"

BTW semmi más bajom nem volt a játékkal :)
  • HyperManiac
    Igen ezt valóban jól csinálták. A sors fintora hogy az előfizetés a patch napján járt le, így be kellett fizetnem hogy megnézze. Én nem bántam meg.
  • PiszkosFred
    Akkor "vegre valami, amit jol csinaltak" :D Le is mentem ezt a kommentet, jo lesz majd emlekezni a TES X. kornyeken a nyugger klubban a Marson.
  • HyperManiac
    Könnyebb lett a VR terület (VR1-en legalább is tuti), de nem annyira hogy easy mode legyen. Kihívás de nem rémálom még NB-el sem. Nagyon jól el van találva.
  • Running
    Azt írták könnyebb lett, mivel a moboknak kevesebb a hp-ja és kisebbet ütnek, más nem változott.
  • Ashyn
    Nem aktív az előfizetésem, így nem tudom, mennyit jelent a phase 1.

Valaki nyilatkozhatna ez ügyben, főleg olyan véleménye érdekelne, aki stamina buildet használ ( pl egy 2h templar )
  • Running
    [URL=http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/300-the-road-ahead-july-8]Jelen és Jövő #3[/URL]
  • Running
    Phase 1: Make sure the difficulty in Veteran zones ramps up slowly and rarely exceeds what a good player can do on their own. This change came to the live servers on July 7th. By the time you read this, you should be able to play Veteran content the same way you played from 1-50.
    Phase 2: Remove the Veteran Points system and have normal experience gains direct the growth of the Veteran System. Also, we’ll increase the amount of XP granted in PvP. This will happen at some point over the summer as we transition to the new system.
    Phase 3: Introduce a completely new Veteran System based on new character customization and growth mechanics. We’ll talk more about this in the near future—especially during Quakecon—but for now, be aware that we’re going to make some much-needed changes to post-50 PvE gameplay.

Vagyis az első lépés hétfőn bevezetésre került, a második lépés, a hír alapján az augusztus vége felé érkezik, több infó a Quakecon-on érkezik erről.
  • Ashyn
    Reméljük minél előbb érkezik a VR zónák rewampja. Hatalmas + a fejlesztőcsapatnak.
  • MaRee
  • Nephin
    Jól hangzik.
  • Running
    Forrás: ESO HQ
    A kivégzéssel felérő német-brazil VB elődöntő szünetében megérkezett a júliusi ‪#‎ESO‬ vezetői beszámoló, benne a jövő terveivel. Holnap készül belőle magyar összefoglaló, de addig is röviden, mi várható a következő hetekben, hónapokban?
    - Július végén, aug elején érkezik Németbe az EU megaszerver.
    - Veteran Rang rendszer teljesen át lesz dolgozva. Előbb meg lesz szüntetve a mostani, majd az új rendszer kerül bevezetésre.
    - Update 3 (júliusban érkezik) a "guild extravaganza" névre hallgat. Lesz benne minden, mint a búcsúban: tabardok, városokban bérelhető kioszkok, testreszabható rangok, accounthoz kötött Dye rendszer, stb.
    - Class balance, Templar és Nighblade erősítés, stb.
    - harci animációk, effektek fejlesztése
    Röviden ennyi, bővebben holnap délelőtt.
    Hír
  • Running
    Új infó, úgy tűnik a festékeket nem kell minden karakternél feloldani, mert account függő.
  • Running
    Ahogy érkeznek be a tesztek, úgy tűnik megoldották.
  • Running
    Néztem is, hogy mi lelt.
  • PiszkosFred
    Baszki, nem a franciat akartam :D

We have identified the primary cause of the performance issues (FPS drops) that some of you have been experiencing since we released v1.2.3. This has been most noticeable in Cyrodiil, but also in PVE areas. We have pushed a client hotfix to the North American megaserver, and are currently in the process of pushing it to the European megaserver now. This hotfix will require you to log out of the game and patch before it is applied.

We sincerely thank you for your patience as we work to improve game performance. Please let us know how the game plays for you after this hotfix.

Thank you.
  • Running
    Némelyik játékos szintjéről. Tegnap beírtam zónára, hogy megnyilt az xy dolmen. Jön egy whisper: and...? Válaszoltam neki, ehhez illően: cancel sub, ty

• PiszkosFred
    Megint nekifutnak, mert 1.2.5 nem javitotta teljesen, de megint talaltak egy lehetseges megoldast.

Nous avons identifié la cause principale des problèmes de performance (chute de FPS) que certains d’entre vous rencontrent depuis le déploiement de la mise à jour v1.2.3. Le problème étant plus fréquent en Cyrodiil (JcJ), mais aussi dans les zones JcE. Nous déployons actuellement un correctif sur le Mégaserveur Nord-Américain, et nous le déploierons sur le Mégaserveur européen par la suite. Ce correctif nécessite que vous vous déconnectiez du jeu et de mettre à jour votre lanceur avant que celui-ci soit actif.

Nous vous remercions sincèrement de votre patience pendant que nous travaillons à améliorer les performances du jeu. N’hésitez pas à nous faire part de vos retours à ce sujet après le correctif.

Merci à tous.
  • PiszkosFred
    Hallgattak a jatekosokra, az igenyekre, es mar csak ennyire futotta :) Ebben hibas a ZOS is, mert ha fel even keresztul nem csak a 1-17es zonat tesztelhettuk volna, hanem a teljes tartalmat - meg ha felkesz is -, akkor hamarabb felmerult volna az eredeti "harom frakcio harom kulonallo szintezes" eltorlese, es lett volna ido kitalalni valami mast helyette. De igy, mar kesz teruletekkel, sztorival es scriptekkel ellatott Tamrielt kellett mindenki szamara elerhetove tenni - mert ezt kovetelte a nep, az "istenadta nep" -, es hat ez lett belole...

Persze, egy ujszulottnek nem kell ezt az elozmenyt ismernie, de pont ezert van az, hogy redditen meg a forumon nyignak az emberek, hogy a harom frakcio szintezos kuldetesei nagy reszben megegyeznek. Persze, hogy meg! Hiszen, abbol is hiszti lett volna (ha marad minden eredetiben), ha a harom frakcio kuldetesei nem hasonlitanak egymasra, es mondjuk az AD-ben kevesebb a disguise kuldetes, mint az EP-ben. Aztan a valtoztatas utan mar nem volt ido uj szinkront csinalni, uj scripteket, stb., igy maradtak az eredeti kuldetesek a VR zonaban. Ez a "mar lattam" erzes is kozrejatszott a VR zonak rossz szajize miatt, a korabban mar leirt egyeb dolgok miatt. "Masodjara mentek meg csontvazza valt falut? - Mi van Zenimax, kopipaszte a kontent baszdmeg? Kerem vissza a penzem!" es tarsai :) (erdemes a redditen elolvasni a regi, apr vegi, majus eleji topikokat).

• Omrega
    Az tényleg elég "sovány" magyarázat volt. Jobb lett volna, ha valahogy folyamatosan tartják a feszkót a játékosban.
  • Running
    Az Fps drop még mindig megvan, erre írták:
    ZOS_JessicaFolsomZOS_JessicaFolsom:
    We understand and respect the frustration in regards to the performance issues. We have our Engineering and QA teams currently working on tracking down and testing several things that we believe are contributing to the problem. This is a bit of a nebulous issue, as it has several contributing factors. Each time we nail down a contributing factor and fix it, we push that fix live. We promise to continue to keep you updated, and we do apologize that the issue is still persisting.

Valami jó kis kövér hiba lehet, hogy ilyen sokáig tart nekik megoldani. Lehet tényleg praktikusabb lett volna rerollt nyomni a peccsre.
  • Running
    Na, király, jó az irány.
  • Uniel
    Véleményem szerint, ahhoz, hogy a stamina buildeket rendbe tegyék, ahhoz sajna egy teljes revamp kéne a skill ügyileg. Meglátásom szerint (2 hónap játék VR8ig bírtam a szenvedést, stamina builddal) a probléna oka az, hogy a class skillek mind mana alapúak és a spellekre ható módisítók befolyásolják, kivéve a nightblade pár skillját ott pl a spell critikál hat rá de mégis az armor resistes (pl.: surprise attack )

Tehát van katyvasz rendesen.

Egyszerűbb lett volna megcsinálniuk úgy, hogy minden classnál lett volna egy stamina, egy mana és egy support (heal) skill fa és akkor most nem lenne ennyi sírás amiatt, hogy csak a staff+light armor az életképes build.
  • PiszkosFred
    Megmagyaraztak, csak hat nagyon "olcso" huzassal :)

PATCH 1.2.5 FPS fix, VR zonak konnyitese, bug fixek.
  • Omrega
    Amit hiányolok ebből, hogy V1-től kezdve nincs valamifajta összekötő fő küldetés szál, ami megmagyarázza, hogy miért is "csúsztál át" egy másik szövettségbe, illetve biztosít, hogy Molag Bal még mindig a háttérben kavarj a ....-t.

A stamina buildeken sokat segítene, hogyha stamina regenerálásban is lehetne azt a szintet hozni, ami a mágiánál működik, sőt kicsit jobban is mert a staminát közben mozgásra, megszakításra és blokkolásra is kell használni.
    Például a warlock szetthez hasonló-t nem ismerek stamina oldalról.
  • PiszkosFred
    Igen, emiatt jo es egyben rossz a megoldas. Jo, mert egy karakterrel mindent latsz, rossz, mert kenyszerbol at kell allnod az "ellenseghez" ideig-oraig.
  • Kryon
    Az furcsa, ha mindenki ugyanazt játssza végig, azt hittem külön questek vannak hogy ne ütközzön a sztori, de akkor így legalább végigjátszható egy karakterrel, nem kell 3x újrakezdeni.
  • Kryon
    Hát igen, casualként ennek nem örülök, de hátha megcsinálják, még nem tettem le róla hogy megvegyem, mert a sztori érdekel. Csak az én lassú, minden fűcsomó mögé benéző tempómhoz kell vagy 2-3 hónap, amikor több szabadidőm van, + alatta kifejezetten ESO-ra tudok koncentrálni, hogy ne vesszen kárba a havidíj. Abban bízom, hogy mire eljutok odáig úgyis kijavítanak mindent és nem lesz gond :D
  • MaRee
    A baj az, hogy casual játékosként vr 12-ig tovább tart elérni, mint 1-50-ig. Rengeteg xp kell adott szinthez, és egyedül eléggé oda kell figyelni, hogy hány mobot húzol magadra, mert 1mp alatt szét kalapálnak. Emellett monoton is kissé, igen. Na de majd..
  • PiszkosFred
    Ugyanazokat a sztorikat jatszod vegig, VR1-5 kozott, mint a masik jatekos lvl1-50 kozott az adott frakcio teruleten, egy elcseszett designeri dontesnek koszonhetoen. Marmint, a sztori minden oldalon jo, de basszus, amikor 50 szinten keresztul olom a Daggerfall es Aldmeri embereket, es vice versa, akkor megbicsaklik az ember, amikor Aldmeri "borbe bujva" kell kuldeteseket csinalni, akar a sajat frakciom NPC-it gyilkolva. PVP nincs, nem is lesz openworld szinten, vagyis nem latod VR2-eskent a lvl22-es "ellenseges" jatekos karaktereket.

A megoldas alapjaban nem rossz, hiszen egy, en is jobb szeretek egy karakterrel megismerni a vilagot, mint sem 3 alttal bohockodjak parhuzamosan. Ketto, az osszes Frakcio osszes kuldetese zsenialis, igy nem marad ki semmi. A gond ott van, hogy a buszkeseg (na nem a hetvegi), az elkotelezettseg a valasztott frakciod fele lesz picit szembe kopve ezzel, hogy kvazi a PVE tartalom 2/3-ban sajat "orszagod" ellen is harcolsz. Nehez ezt elfogadni RPG jatekoskent, de, ha ezen tul tud lepni az ember, akkor nincs gond, nagyon jok a teruletek es a sztorik, a kuldetesek, hamar beszippantja a csokonyos eszaki barbart is 10 perc alatt Auridon. Csak hat furcsa, mondhatni skizo erzes lesz, ha osszefutsz azokkal a csapatokkal, akikhez tartozol...

Holnap mar jon egy massziv patch a VR szintre, csokkentik gyorsan a nehezseget es konnyebben lesz szolozhato a kontent, mint most.

Starting next week on Monday, July 7th, you’ll see the first significant change we’re making to the Veteran System. We’re implementing some balance changes to content in post-50 zones that will make it much more like the content from levels 1-50. Our goal is to remove the feeling of “I have just hit a wall of difficulty” that many of you have expressed—you’ll be able to solo much more easily. This is just the first of many large-scale changes coming to ESO’s Veteran System, and we encourage you to watch our QuakeCon panel on Friday, July 17th, where we’ll go into much more detail about the other parts.
  • Kryon
    Köszönöm. Akkor ha jól értem az a baj, hogy túlságosan monoton. 50 fölött továbbra is külön vannak választva a frakciók, és nem lehet összefutni ellenséges játékossal, vagy ott már azért vannak? A másik két frakció területén 50 után új questek vannak, vagy az ottani 50 alattiakat skálázták fel?