Wasteland 2
  • SaGa Jr
    Mire? Mármint milyen célra/feladatkörre kellene karakter, milyen fegyverre és milyen nehézségre? Utóbbi azért fontos, mert legkönnyebb nehézségen szerintem mindegy mire pakolsz, fegyverek szempontjából biztosan.
    Második nehézségen a sniper és az energy weapon is még használható kategória, a nehéz géppuskák határeset, de az assault rifle már erősen igyekszik kisajátítani az elsőséget.
    Ranger fokozaton az assault rifle kivételével sajnos hanyagolni kell már a fegyvereket. Lehet tartalékolni egy karakternél a pontokat energy-re ha sikerül megszerezni a death ray blaster-t, de az a fegyver kb cheat kategória annyira elcseszettül erő.
    Legnehezebb fokozaton szerintem ugyanaz lehet a helyzet, mint Ranger nehézségen.

Leírom én most mivel nyomulok Ranger nehézségen és eddig nem akadt gondom (AG Center kész, fertőzött területek megtisztítva, 8-9-es Ap-ra kitalálva, így lehet nyomni majd a legerősebb Assault Rifle-vel is fejlövéses sorozatot, tehát kimondottan ennek figyelembevételével készült el a kezdő karakterisztika):

Vezér (ő viszi a dumálós skill-eket meg a leadership-et, harcolni nem igazán tud, már eredményesen). C:6, L:1, A:3, S:3, Sp:6, I:4, Ch:5. Skill-ek induláskor: Ass skill-ek 1-1 szinttel (összesen 6 pont elköltve a háromra), assault rifle 1-es szinten (2 pont), Leadership 2-es szinten (4 pont). Ha valaki hajlandó lemondani az Ass skill-ek némelyikéről akkor érdemes lehet 3-asra növelni a leadership-et. Annak minden pontja aranyat ér a többiek számára harcban. Nála Ch lesz még növelve, majd Str és Coordination amikor tulajdonság pontokat kap 10 szintenként. Igazándiból a Luck lehetne 1-es is, akkora szerepe sajnos ennek sincs és akkor a potya pont mehetne az erőre vagy a karizmára. Korábbi vezérem magasabb INT-tel indult, de annyira nem volt nagy a különbség, hogy sokat jelentsen így visszavettem az új karakternél.

Doki (kifejezetten ellenszenves de neki nem is kell bájolognia senkivel, orvos). C:6, L:1, A:4, S:3, Sp:5, I:8, Ch:1. Skill-ek: Surgeon és Field Medic 2-es szinten (8 pont), Assault Rifle és Mechanical Repair 1-es szinten (összesen 4 pont). Neki az INT lesz feltolva max-ra, meg kap majd erőt is (a HP-k miatt fontos). Mivel a legtöbb skill pontot ő fogja kapni, így ő lesz a toaster repair emberem is.

Technikus. C6: L:1, A:6, S:4, Sp:6, I:4, Ch:1. Skill-ek: Assault rifle 2 (4 pont), Alarm Disarming 2 (4 pont), Computer Science 1 (2 pont), Demolition 1 (2 pont). Ő majd még tanul weaponsmithing-et is, erőt és koordinációt növelek majd nála.

Zárbuzerátor és "erős" ember. C6: L:1, A:6, S:6, Sp:4, I:4, Ch:1. Skill-ek: Assault Rifle 1 (2 pont), Safecracking 1 (2 pont), Lockpicking 2 (4 pont), Perception 1 (2 pont), outdoorsman 1 (2 pont). Ez utóbbi nem szükséges ha valaki nem akar elkerülni bunyókat. Más helyen még csak egyszer, az AG center alagsorában vettem hasznát a skill-nek mikor búra mögül növényeket lehetett kivenni.

A hiányzó skill-ek meg pótolva lesznek extra karakterekkel. Elsőnek mindjárt ott lesz ugye Angela, aki hozza a brute force és a weaponsmithing skill-eket, de ez utóbbira ki kell képezzem egy emberem mert a sztori során ő el fogja hagyni a csapatot. Érdemes lehet a gyógyítás miatt másnak is megtanítani a field medic skill-t, de nem muszáj. A jobb gyógycsomagokhoz ugyanis igen magas skill is szükségeltethet (a legjobbhoz úgy emlékszem 8-as, az egyel gyengébbhez 6-os), így a gyengébb gyógyító maradjon a kis alap csomagoknál. A surgeon skill-t érdemes legalább 3-arsa vagy 4-esre feltolni ha valaki az AG Center-en akar segíteni (ezzel lehet kiszedni a falhoz tapasztott embereket, ha használja rajtuk surgeon képességét a doki, de sietni kell mert a növények szétroppantják a foglyot ha totojázik az ember)

A luck szándékosan alacsony mindenütt, mert nem volt különösebb haszna a magasabb értékeknek és akkora különbséget nem vettem észre az alacsony és közepes értékek között, hogy érdemes legyen magasabbra állítani. Charisma is csak a vezérnek fontos, a többiek nem profitálnak belőle sajnos. Egy vezér meg elég mert úgyis csak a legmagasabb leadership értékű számít annak, így a kisebb értékű vezérek tudása nem érvényesül.

Ezeknél szerintem találsz célirányosabb és jobban összerakott karakterre is tippet a hivatalos fórumon.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.28. 13:32:00