42876

banner
  • Alexease
    Errol a javitott, frissitett techpreview-rol nem erdemes vegzeteseket mondani, ez csak egy patch, egy frissitett build. Penteken jelent meg a 0.96, es a hetveget nem szamolva, megvarva a visszajelzeseket, szerdan mar bejelentette a javitast. nehany nap alatt nem fogja ujrairni, csak javitani, allitgatni. Es meg tesztelni is kellett 1-2 napot, amibe meg hiba is csuszott (lasd pentek esti csuszas).
    A change log alapjan mast is piszkalt, foleg a valodi hibakat.
  • TeeBeee
    Én mikor kikapcsoltam az ABS-t legalább 1-1,5 mp-et javítottam (nem azonnal), szerintem jobban adagolható nélküle, próbáljátok ki. Mondjuk én egy házi Nixim-modot csináltam a G25 pedálba és valahogy nagyon jó az összhang a játék-autó-pedál út között. Egyszóval én szeretek fékezni az AC-ben.
    Akárcsak Solt, én is ezeket a profiler beállításokat használom és én is 24:4-eket megyek.
  • lac coo
    Igen fékeket kicsit nehezen érzem én is, nkp-ban tökéletes, alapként gondolom annál lejjebb nem adja, szóval az is jó lesz .
  • endy papp
    Köszi a kimerítő választ.
    A 24-es időt nekem csak álom de mint tudjuk én csak egy közép szintű kormánytekergető vagyok.D.
    Nálam a 26-os idő megy lazán,de alatta már jobban oda kellene figyelnem ,az is igaz hogy össz-vissz eddig ha 20-30 kört mentem akkor sokat mondok.
    Bekapcsolt ABS-el nem is próbáltam,mert akkor már nekem nem sok közöm van a fékezéshez,ezért is nem használom az iRacingnél sem,ott is csak hátráltat.
    Az egyik főproblémát itt is látom.
    Nem érzem mikor állóra fékezem a kocsit 190-nél(kiseb sebességnél se nagyon) semmi vissza jelzés nem érkezik a kormira,ebből kifolyólag amit a ffb-ről írsz ugyan úgy látom én is sajna,mikor megcsúszik már késő, nincs mit korrigálni,de addig meg nem érzem azt amit kellene.
    Azt látom vizuálisan hogy lassul a kocsi de ez ebben a formában kevés,nekem legalább is,ha már szimről beszélünk,vagy valami hasonlóról.
    Ezen részét az iRacingből átvehetnék,pl az mx5-nél ha elfékezem, a kormi tökéletesen vissza adja mit is csináltam rosszul,természetesen a komolyabb kocsiknál is hasonlóan.
    Ami a felszáradó íveket és a felgumizódást illeti,a kart racing pro-ban is nagyon profin megoldották ezeket.
    A SRW nem próbáltam de ha te írod elhiszem,de lehet egy próbát teszek az ingyenes változattal.
    Nos a lényeg mint már sokan le is írták ,minden kiderül a véglegesnél,no meg mikor 15-20 kocsi van egyszerre a pályán,mennyire lesz diavetítés ,vagy mennyit kell még a grafon vissza venni a maxról hogy akadás mentesen fusson,nagyon nem vagyok ezen részével sem elragadtatva.
    Nem mondom hogy ebben a formában hú de nem jó de azért ez kevés,még ha csak demo vagy nevezzük akárhogy.
  • Solt
    Nekem nagyon tetszik már így is. Amiket soroltok negatívumokat, az szerintem az autó sajátossága. Az FFB még tényleg nem az igazi, de ettől eltekintve elég széles vigyor ül az arcomon játék közben... :)

Nekem a játékban 50%, a driverben meg 101%-n van az FFB. A kormányszög a játékban és a driverben is 865 fok. Így meg lehet fogni, pontosabban pályán lehet tartani, ha megindul. Nekem 1.24.447 a legjobb időm, de még mindig sokat hibázok... főleg a pálya első felében, az első négy kanyarban marad benne sok... a második felének a ritmusát jobban érzem, de az sem tökéletes.

Szerintem ütni fog mindent az év végére... :)
  • unrealnoise
    ide id behányom, sorry srácok:

de eladó egy elég komoly MABO cockpit meglehetősen jó áron szvsz. :) állítható üléssel, bill-, H-váltó-, monitor-, pedál- és kormánytartóval. hátha valakit érdekel. :) az ár irányár.

link

• lac coo
    Mondjuk én 600 fokon játszom, 7-8 -as ffMult-al, teljesen jó, sőt király ! Elfogadva hogy ésszel kell vadulni ezzel az autóval :))

• TeeBeee
    Akkor megnyugodtam, hogy nem képzelődöm: tényleg új textúrákat kapott a pálya.
    "Biztos vagyok benne, hogy eső, száradó ívek ,stb is tervben van, nem hiszem hogy ha ideáig eljutott, annyiban hagyja.... :) "
    Elvileg 5 éves supportot mondtak Kunosék, abba sok fejlesztés belefér. :)

Én azt is eltudom képzelni, hogy ez az FFB mizéria csak a kocsi sajátossága,csak egy modern utcai autóról beszélünk. Ha ide adta volna a szervótlan 90-es (vagy még korábbi?) E30 M3-at lehet teljesen más véleménnyel lenne mindenki.
  • lac coo
    ezzel is egyetértek, néztem sok-sok videót elise-ről, nem igen engedheti meg magának a sofőr, hogy megcsússzon, legtöbbször csúnya dolog a vége :)))) Bár 900 fokon nekem nem jön be, van valami hiányosság gumi-felfüggesztés- ffb környékén ami ott nagyon látszik, de ez egyéni vélemény, a kutyát nem érdekli :)) Pálya nekem is tetszik, igazából semmi nem hiányzik róla, minden ott van aminek lenni kell, integető emberek, meg hot dog árus nem lesz, nem az a műfaj .

Azt meg mindig is mondtam, hogy amit ez az 5 ember összedobott az maga a csoda, laserscannelt pályák, elég sok hivatalos autó ....

Az ő helyükben én is kiadnám hamarost, aztán majd javítgatják, nézve pl a lenti videót, nagy baj nem lenne vele már most sem , nem dobnám félre 30 másodperc után mint CARS-t ! :)))

Biztos vagyok benne, hogy eső, száradó ívek ,stb is tervben van, nem hiszem hogy ha ideáig eljutott, annyiban hagyja.... :)
  • Tomsteel
    Én egész egyszerűen imádom, régen éreztem ennyire jól magam a monitor előtt. Nálam a fizika egyik legjobb ha nem a legjobb, már most is, pont azért mert ennyire hitelesen adja vissza az autó esetlenségét. Grafikáról kár beszélni, FFB-t mondták, hogy még butított nagyon, szóval nem érdemes kritizálni, bár így sem olyan rossz. Pálya textúra most frissült, nekem nincs hiányérzetem. Az is biztos, hogy sok tartalom hiányozni fog a teljesnek hívott változatból amit folyamatosan fognak pótolni. Lévén, hogy maroknyi ember fejleszti, azt hiszem ez az élhetőbb változat, mintsem hónapokkal/évekkel eltolni a kiadás dátumát.
  • lac coo
    Ez a kedvencem, nem is olyan régi videó :

• lac coo
    Állítsd a kormányodat 600 fokra, a konzolban meg az ff Mult -ot rakd 8-ra , az kell neked ! :)

Amúgy mikor elbizonytalanodok, hogy milyen is lesz a teljes elég felmenni youtube-ra és megnézni néhány régebbi Lotus F1 , vagy BMW videót ! ;)
  • lac coo
    simraceway-ről beszélsz ?
  • NIBI
    Hát így komolyan szenvednem kell a 24-es időért, de a 25-ös legalább lazán megy. :S Míg a 0.96-al kikapcsolt ABS-el is toltam épp 24 alattit.
    Jó persze talán ha többet körözök meg több a kedvem hozzá... De akkor is érdekes. :) Viszont ez az FFB egy rakás kaki! Kipróbáltam direkt más játékokat, hogy legyen azonnali viszonyításom, és hát itt egyáltalán nem segít érezni az autót... Részletessége jó (rázókon ilyesmiken) de nem segít. És ezt az időmön is látom minden körben. De talán majd javítanak ezen és lehet hogy csak ezen az autón ilyen, illetve az autó maga ilyen.
    De a pálya kidolgozottsága, élethűsége még mindig csak Simbin szint! Az ma már édes kevés...
    Példa: SRW! Brutálisan élethű a pálya, szinte él, minden elfékezés, minden látszik. Már akkor is olyan (tehát látszik hogy használt a pálya), mikor még csak a felvezetőn megyünk. :) Nem egy színű végig a féktávok nem csak felgumizottak/más színűek azt jóval, ennél jóval több. Én ezt a fajta élethűséget szeretném látni alapként minden progiban! (Persze ettől még lehet jó szim, csak hiányolom...:)) Ez nem nagy dolog, ez olyasmi mint a felszáradó ív, amit már 10 éve tudott a GP4. Ergo az sem lehet akkor nehéz ügy.
    SRW-ben sem jó az FFB (ott is van egy hatalmas közép FFB lyuk), de ha megindul az autó határozottan és jól érezni hogy mekkorát kell és mikor kormányozni. AC-ben pont ezt hiányolom. Ha ott megindul nem is kell ellenkormányoznom úgy is mindegy. Ha meg véletlen mégis meg tudom fogni, akkor meg átcsap a másik irányba. :S Másképp nem tudom leírni, egyszerűen nem jó.
  • lac coo
    Azért annyira nem gáz, 600 fokra állított kormánnyal már egész vigyorgós.
    Nem akarok én vészmadárkodni....:) Ismerve Kunost, a havi fizetésemet ráraknám , hogy a teljes verzió, abszolut lesöpör mindent ! :)
    forumon nem is foglalkoznak semmi féle fizikai dologgal, csak és kizárólag a futást, grafikát tesztelik ....Szóval elég biztos a dolgában ...
  • Ginger17
    Biztos, hogy valami hülyeség lehet, mert ha mondjuk növelem a FOV-ot 90-re, akkor nem nő tovább az FPS a 60-as FOV-nál mért értéknél , csak fordítva: ha csökkentem a FOV-ot, akkor csökken az FPS is 5-10%-ot 10 fokonként.
  • Fehercsoki
    Hát kicsit gyanús is volt az a dolog hogy nem értik a gumit:D
  • lac coo
    Jó, persze a ez még nem a végleges, de attól ez még szerintem messze van az elvárttól.Leginkább a gumi ami fura szerintem, meg a rugók néha egészen mesébe illő dolgokat tudnak produkálni. FOV-fps dolgot nem tudom, nálam semmi féle ilyen fps esés nincs belőttem a lehető legjobbra, stabil 70 fps, semmi furát nem csinál , pedig játszottam fov-al is sokat ....
  • Fehercsoki
    Mert bugos, elvileg minél kisebb a fov annál kevesebb dolgot kell kirajzolnia, szóval nőnie kéne az fpsnek.
  • Ginger17
    Nekem tetszik amit eddig "érzek"... jó, persze mindenki mást vár el így hirtelen, de ez most még csak egy (utcai)autó és egy pálya. Sztem nem látjuk még a teljes képet. Ha már a képről esik szó, sztem az AA FPS-re gyakorolt hatásán sokat javítottak az új verzióban. Az FFB is (kicsit) jobb.

Kipróbáltam Alex "extended" menüjét. A FOV csökkentésével arányosan esik az FPS. Ez nekem fura. Eddig akármelyik progival is próbálkoztam, ez mindig fordítva működött. Ez miért lehet?
  • lac coo
    Hát nem is rosszabb inkább valahogy összevisszaság van, vagy nincs kész, vagy úgy kiherélte a demot, hogy attól ilyen felemás minden ...
  • Fehercsoki
    Na jó akkor le is szedem 156os rF2 buildet, megnézem mit alkottak, legutóbb 100as körül teszteltem.
  • Fehercsoki
    Most ez komoly? Fizika rosszabb mint nKpro és rF2?:O
  • endy papp
    És így mennyi az annyi???
  • endy papp
    Akkor leírnám én is a saját véleményem tapasztalatom,eme ""javítás"" után.
    Ami az időimet illeti,azt nem mondhatom hogy javultam ,na talán picit,de nem számottevően,de lassabb sem lettem az biztos.(de ez jelen esetben semmit nem jelent)
    ...............................Itt folytatódott hosszan a mondókám de inkább kitöröltem.............................
    Bővebben a kész játék után.......
    De ha nagyon egy mondatban szeretném jellemezni,(szigorúan saját vélemény)
    Nálam semmi olyan változás nem történt ami említésre méltó.
    Az fps-től a vsync-ig és a ffb-el bezárólag.
    Még annyit, nagyon sokban egyező a véleményem az előző "1971"-es hsz.-ban leírtakkal....sajnos....

• lac coo
    De persze nagyon kíváncsi vagyok többek véleményére is, gondolom mindenki mindent kipróbált már amit szimulátor néven adnak ! :DDD
  • lac coo
    Hát nekem ez a 900 fokos kormányszög ezzel a gumival nem tetszik.
    Garfikára adnék egy jó 9 pontot, igazán szép és bár nincs egy csúcs gépem, elég jól is fut, de jó lenne sokkal-sokkal több beállítási lehetőség ( 3D fű, animált zászlók stb ...)amivel gyorsíthatnék rajta mert ez online édeskevés lesz.
    Fizika az szerintem egy 6 pont, van alatta cucc de nem az igazi, ha csak az NKP-hoz hasonlítom is, sajnos attól is jócskán le van maradva ....
    És valljuk be a gumi azért a közelében sincs rF2-ének ..:(((
    Remélem a teljes azért több lesz ennél .
  • precise
    ezt kirakom Magyar Simracing Játékosok facebook oldalra is. (facebookosan szólva: lopom)
  • Solt
    "A vsync a vertical syncron sign rövidítése, vagyis függõleges szinkron jel. A videokártya akkor adja ezt a jelet, amikor kirajzolt egy teljes képet, és hamarosan új képet kezd kirajzolni (pl. 100Hz-es képfrissítés esetén másodpercenként 100-szor).

Amikor egy program a képernyõre rajzol, akkor általában kettõspuffer technikát használ. Ez azt jelenti, hogy két kép van a memóriában (sõt tripla buffernél 3). Az egyik az, amit a képernyõn látunk, a másik az, amit éppen kirajzol. Ha befejezte a kirajzolást, megcseréli a két képet, és az válik láthatóvá, amelyiket utóbb rajzolt, a korábban látható képet pedig letörli, és oda rajzolja a következõt.

Ha a vsync be van kapcsolva, akkor a program megvárja, amíg a videokártya vsinc jelet küld, és csak akkor cseréli meg a két képet, míg kikapcsolt vsyncnél azonnal, amint befejezte a kép kirajzolását. Ennek az a hátránya, hogy egy pillanatra a képernyõ felsõ részén még a régi kép látható, az alsó részén már az új."

Ha valaki kikapcsolt vsync-kel, 60Hz-es képfrissítés mellett quake-ezik 200fps-sel, akkor egy képen 4 vagy 5 kirajzolt kép egy-egy darabját látja."
  • lac coo
    Másodpercenként hatvanszor vát, rajzol új képet a monitorod,ezt fentről lefelé csinálja, azért Vsync mert ugyanannyi képkockát enged (60-at) mint amennyi képet rajzol a monitor: egyet megrajzol teljesen, vált, megint egyet vált ...

Ha nincs szinkronban akkor egyet megrajzol félig, de már jön a következő kocka azt meg a másik,alsó felén rajzolja meg, így el lesz csúszva mert időben más-más képkocka van a monitor két sávjában ...Na ezt jóóólmegmondtam, még én sem értem :)))

Magyarul gyorsabban ad új képet a videókártya mint ahogy a monitor győzi, és egy pillanatra a képernyõ felsõ részén még a régi kép látható, az alsó részén már az új...
  • Ginger17
    Ugyan ezt tapasztalom én is.
    A monitorom 60Hz-en zizeg.
    A 60Hz-nek mi köze a 60FPS-hez?
    60-60, de alma meg körte, nem?
  • Solt
    A vsync elvileg nagyon jó dolog... nem pörög feleslegesen 100%-n a vga, plusz függőlegesen szinkronizálja a képet, így az nem szakadozik szét, plusz mivel a vsync a monitorunk frekvenciájával megegyező fps-re fixálja a képkockákat, így a kapott kép is folyamatosabb.

Most már nem észlelem az input lagot vsync mellett, viszont a kép sokkal folyamatosabb, ez tény! :)
  • Ginger17
    "VSync értékének" - tehát amikor be van kapcsolva a VSync (bocs, hülyén fejeztem ki magam).
  • Ginger17
    Öööö... namost, csak a változatosság kedvéért nekem kikapcsolt VSync mellett 113 átlag FPS számot produkál a progi (full HD, minden minimum, kivéve a CubeMap, 1-es értékkel és 4×AA). Azt vettem észre, hogy bekapcsolt VSync mellett valahogy simább (hülye szóval élve "puhább") a látvány, a célegyenes utáni visszafordítót követő fekete táblán jól érezhető a dolog: szépen beúszik a képbe a ~60 FPS ellenére. A poén, hogy bekapcsolt VSync mellett gyorsabb vagyok kb. fél másodperccel. Lentebb azt írtátok, hogy a VSyncnek csak akkor van értelme, ha az FPS érték sokszorosa a VSync értékének... illetve, hogy lassít, meg input lag is előfordult". Nálam pont fordítva van a dolog.
  • NIBI
    Én meg bő egy mp-el megyek lassabbakat. :S
  • precise
    Annyra jó ebben a játékban a replay. Imádom nézni, minden apró korrigálás látszik az autó viselkedésén, szinte látszik ahogy tekeredik a kasztni...
  • NIBI
    Az ablaktörlő átkerült a másik oldalra. :D
    Megvan abibi, valamiért a kormány beállításnál a range le volt húzva nullára. És így nem volt a pedálnak (szoftveres) útja. Nem tudom hogy került az oda, de rájöttem végre. :D
  • Solt
    Olvastam, és nem értek vele egyet, ezért jeleztem.
  • Tomsteel
    Köszi, igen 900+H, természetes. :)

Solt, ez magatartás sajnos többségében ránk jellemző. Remélem olvastad, hogy mire írtam!
  • hezi
    Grat! 900+H+Clutch?