42876

banner
  • endy papp
    Remélem azért zene lejátszót sem felejtik ki
  • Alexease
    Akkor jo, ha olyan autoval mesz, aminel lehet futomuvet allitani, es persze hosszabb tavot. Az a legegyszerubb visszajelzes a beallitasokrol.
  • lac coo
    Akkor nem tudom, igazából sose szoktam nézegetni, minek ? :)))
  • bardocz

Lehet mindkettőt menet közben is. Itt pl futófelület van mérve.
  • lac coo
    Menet közben lehet valóságban is csak a gumiban lévő gáz hőmérsékletét lehet mérni ,valami belelóg és az méri, futófelületet nem lehet menet közben kimutatni, nem lehet, hogy erről van szó ?
  • GPx8
    Csúcs a hivatalos fórumbeli avatarod!!!
  • lac coo
    Ha igy mukodik jol, felolem barhol merhetik .:)
    Muszerfal kapcsolgatas kormany ala dugott gombokkal, lemerulo akksi, meg a tobbi nkp vedjegy nem lesz benne ?
  • bardocz
    Ugy irtak ezt, hogy ez a jo, valszeg vegleges is ilyen lesz. Persze mas gumiknak mas idealis homerseklet.
  • Alexease
    Akkor ez a program meg nagyon nincs kesz:D
  • bardocz
    Annyira nem, fontos, forumon megirtak, hogy nincs idealis nyomas, mindig mas jo. Homerseklet meg 75-85 fokon jo elvileg. Ja es a jatekban a kerek belsejenek a homersekletet latjuk, nem a futofeluletet.
  • Alexease
    Talaltam, a menuben talan be is kapcsoltam, de ha az engine nem kezeli le, akkor ugy sem mukodik;)
    De ha nagyon fontos, akkor este megnezem, eddig ezzel nem foglalkoztam, jobban izgatott az AI vagy a pilotanezet:D
  • bardocz
    Biztam benne, hogy valamelyik konfigfajlban mar talaltal valamit :D
  • Alexease
    A menuben lattam ra valami lehetoseget, de szerintem meg nem mukodik. oszt el ~15-tel (bar-hoz):D
  • bardocz
    Van mod arra, hogy a pitben ne psi-ben llegyen a nyomas, hanem barban vagy kpa?
  • Alexease
    A forumon mintha azt olvastam volna, hogy meg ok sem tudjak hogy lesz, csak gondoltak beprobalkoznak Steam-mel is. De lehet hogy kamu:P

Amugy is valami uj portalt terveznek, lehet az mar ennek a resze: html/js/ajax alapu lesz, mint eddig, de lehet nem bongeszobol futtathato, hanem sajat ertelmezo kliensbol, mint az AC. Jobb megoldas, biztosabb, mert nem kell megkuzdeni az emberek bongeszo-plugin-kaoszaval.

A Steam-nek akkor lenne igazi ertelme, ha az alapcsomagot 50$-ert adnak, de veglegesen, es elofizetes nelkul offline is barmikor hasznalhatoan, mint trening program. (Bar szo volt valami ghost-rol is, lehet azt is emiatt terveztek?!) Esetleg adnanak melle kezdesnek 3 honapos elofizetest, csabitas gyanant:) Aztan a tovabbi elofizes es tartalom mehet penzert.

Igazabol az iR is kredites, pontosabban iRDollar-os:) Mondhatjuk hogy gyujtogetos, bar korlatozott mennyisegben. Ad iRD-t folyamatos versenyzesert es hosszutavu tagsagert is. Ezekbol fele annyibol ki lehet hozni az elofizetest, ha akcio van, akkor negyed annyibol. Tavaly juliusban alig 50$-bol fizettem elo 2 evre:) Most 2014 december vegeig jo vagyok:)

Persze ha lenne hozza egy fapados quick race AI (bar a Papy AI sose volt fapados:P) az lenne a legjobb;) Ugy hosszutavon sokaknak mukodokepes lenne, mert az alappal elszorakoznak, a kedvenc autokat es palyakat megvennek, es talan neha elcsabulnanak onlinera (elofizetes) is.

Ma mar mindenki ilyen es hasonlo stilusban probalkozik (ACR, SRW, RaceRoom), de sajnos Kunos-ek kis ceg ehhez:/ Persze a sajnos relativ, mert sokan vannak akik nem szeretnek/tudnak fizetni dolgokert:)
  • precise
    off:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Én imádom a Steamet. Legalább van 20 játékom steamen, nem kell tennem semmit, csak pár kattintás és 5-10 percen belül játszom. Ha letöröl vagy új rendszert rakok vagy bármi a játékaim mindig ott vannak, nem hagyom el a dvd-t vagy a key-t.
    Annyival meg nem kerül többe főleg ha azt nézem, hogy ha dvd-n veszem akkor el kell mennem megvenni, az benzin vagy buszjegy, plusz legalább 2 óra. A 2 órára a keresetem egy játék ára, így meg már bőven megéri a több szabadidő...
  • endy papp
    Azért nem biztos....mivel az iRacing ha előfizetsz rá alapból úgy állítja be az elő fizudat hogy automatikusan a lejáratkor újítsa meg az előfizudat és levonja keményen a pénz....(szerintem nem helyesen ,had döntsem el én mikor szeretnék és miért fizetni ,de ez csak egyéni vélemény) természetesen ezt be tudod állítani hogy ne így legyen ,de ha véletlen nem figyelsz rá akkor így jártál.
    Mellesleg szerintem nincs elég előfizető(amit nem is csodálok,de ez egy más téma)no és látva hogy a többiek már ott vannak a steam-en akkor gondolták ők is.
    De azért kivi leszek rá... mivel a steam-en minden játék drágább ,kivéve az akciókat,(amiket eddig itt vettem mind azok voltak negyed áron)
    Azt hogy az iRacinget leakcióznák (itt a kocsikra, pályákra értem)na arra nem sok esélyt látok,mellesleg ebben a formában is drága ,de kinek mi mit ér meg.
    Természetesen nekem is van előfizetésem rá,de csak azért mert felajánlották az egyik akciójukban a 2 évet 1 éves áron,na mondom ezt azért mégsem hagyom ki.
    Bocs az off miatt.
    Vissza térve az AC-re szerintem ez is többe fog kerülni steam-en mint ha kunoséktól veszed közvetlen ,de ne legyen igazam.
  • precise
    Mekkora reklamáció hadjárat lesz amikor 1 év után kiírja, hogy akkor fizessé' pistike.
  • Alexease
    Az iRacing-et is betoltak Steam GreenLightra;) Ez erdekes lesz;)
    Az hogy az AC-nek szuksege van ra a terjesztes es a kesobbi update-ek miatt, az ertheto. Ez egyszer fizetos es annyi. Az RR is OK, ingyenes, de tartalom vasarlos. De az iR elofizetos es tartalom vasarlos is, folyamatos fizetes nelkul el sem indul:D
  • lac coo
    Látom nyomozol, Alex, összejön a keybind a nézet állításra ? :))
  • lac coo
    Hát mihez ? :)
    Mert most gyakorlatilag a játék autóban állítja a kormányzást úgy egészében, a kormánykereket vele együtt a kerék kitérést. Csak ennek mi értelme ? :))

Ezt nekem nem magyarázzátok meg soha, hülyeség úgy ahogy van .:))
    Ha már ezeket állítja akkor látnám értelmét, ha a driverben is átállítaná a kormányszögemet .
  • Alexease
    De az AC-ben a csuszka, amit most huzgalsz a kontrollernel, az nem a virtualis kormanyhoz van rendelve;)
  • lac coo
    Mindegy,a virtuális kormány akkor se állítsa az autó kormány áttételét :)))
    Most vagy a garázsban húzogatom azt a csúszkát vagy a grafika beállításban ,, kettő egyszerre nem jó :)
    Ezzel volt leginkább bajom, hogy a kettőnek mi a fene köze van egymáshoz :)))
  • Alexease
    Igen, de most a problemad a virtualis kormannyal volt, es az iR-ben azt egyaltalan nem lehet allitani;)
    De a kormanyzashoz is kellett nekik 2-3 ev, mert autonkent kalibralni kellett. De a nagy elonyuk meg volt (ami ide se artana, jo lenne, de nem lesz:P), hogy autonkent menti automatan a konfigot!
    Most mar az iR-ben is csuszkaval lehet allitani a kormanyt (driverbol veszi az adatokat), teljesen jo.
    De szerintem az nKP sem volt jo, mert lehetett allitani, de meg sem:) A hozzarendeles fix volt. Azert tunt jonak, mert minden autoban lehetett kormanyattetelt allitani, hogy hozza lehett loni.
  • Danecay
    Ezért nem szoktam pluszban még szándékosan nehezíteni a helyzetemet lőrésnyi kilátással. A SHIFT sorozatban éreztem először komfortosan magam cockpit nézetben, nem éreztem azt, hogy korlátozva vagyok a kilátásban és élvezet így az autózás.
  • Alexease
    Igen, de az igaziban van terlatas „melysegelesseggel” (fokuszalassal), a szimulatorban meg minden egy lap:D
    Erre lehetne az a megoldas, hogy az auto belso reszeit fokozatosan elhomalyositanak, de az sem jo, mert az ember ugy is a monitor sikjara fokuszal, hulyen nez ki.
    Ez max 3 monitorral es 3D-ben mukodne. Kisebb-nagyobb vagyon;D
  • lac coo
    Nekem a netkar pro, vagy iR megoldás teljesen jó. semmi dolog nincs vele :)
  • Alexease
    En is szeretek lejjeb ulni, mert igazabol sem latok ki nagyon az autobol;:DD
  • Alexease
    Annyi ertelme van, hogy ha egy autonak 900 fokos a kormanya, es a kormanyszoge meg ennel az autonal (Lutus Elise) is nagyobb (nem 27 fok hanem pl. 30-40), raadasul az attetelt sem lehet allitani, akor annak aki kisebb fordalu kormannyal tolja (180-360), szivas lenne uton tartani, annyira rangatna jobbra-balra.

Lasd a kepedet (#1740), 250-es kormanynal, koppanason, maxon van a kerekelfordulas.

Igy a csuszkaval lejebb lehet venni aranyosan, es bar akkor nem fog sose a vegeig kifordulni a kerek (#1740 1. kep), de versenypalyara nem is kell.

A palyaautok mostanaban amugy is 400-550 fokos kormannyal mennek, es nem 27-40-es kormanyszoggel, hanem 15-20-szal.
  • GPx8
    Érdekes, én is szeretem a szimulátorokban látni a virtuális kormányt, holott igazi autót vezetve soha nem látom, ill. nem fókuszálok rá soha...
  • lac coo
    Én magasabbra is szoktam, így olyan érzésem van mintha alig látnék ki a kormány mögül :)

De régebben használt már nem jön be nekem, fura, hogy vagyok én, van a karom, van egy kormány, utána még egy kar, még egy kormány ... :)))
    Persze három monitor lenne az igazi, de az egyelőre csak álom :)
  • Alexease
    En is jobban szeretem ha kozelebb van, es majdnem olyan szogben latom ahogy kellene. De ki skompromisszum azert van, a #1704 videoban latott az altalanos. Neha kicsit kozelebb, de tavolabb nem nagyon.
  • Ginger17
    Komoly ez a fejtegetés. Én csak azért dobtam fel a témát, hogy az azért elég röhelyes, ha minde egyes autotipusnál külön be kell majd állítani a kormányszöget a driverben. Remélem az beállítás amit Alex talált, működni fog rendesen. Azon az Y-os forduláson jót röhögtem... de basszus, tényleg így van.
  • lac coo
    Nekem bejön mostanában ez a műszerfalig látszódó nézet, igaz kevesebbet látok, de majd figyel az aki többet lát mellettem ! :)))
    Viszont térben tök jól érzem magam. ülök a székben előttem a kormány karnyújtásnyira, utána egy kis szünet aztán jön a monitor a műszerfaltól :)
  • bardocz
    Kell neked túlbonyolítani a dolgot, nekem van egy 22 colos monitorom, 1 méterre az arcomtól, a kormány teteje épp hogy belelóg a képernyőbe, de jóez nekem :DD
  • lac coo
    Na úgy van értelme, köszi !
    De akkor most hogy sikerült ezt a csúszkát megcsinálni neki, igazából nem is értem mire való, vagy mi volt a célja tulajdonképpen ? :)

Mert így bajban lennénk mi is, ha a nagy getrealban kijönne egy 1200 fokos autó :))9
    Vagy a kisebbekhez meg mindig át kellene állítani driverben a fokot ...

• Alexease
    Igen, en:) Ket egyszeru oka van.

1. Lejebb van a kormany mint a monitor, nem latom az enyemet vezetes kozben;) Munka gepem van, nem jatekra van beallitva az asztal/monitor/stb.

2. Csak 1 monitorom van, az sem 1 meteres, igy ha olyan latoszoget allitanek be rajta, hogy a valos mereteket es latoszogeket lassam (hogy ertelme legyen elottem a kormanynak), akkor a latoszog negyede maradna meg az egeszbol;)

Probald ki: hajts drotbol egy monitor meretu negyszoget, ulj be egy igazi autoba, tedd magad ele a drotmonitorodat 80–100cm-re, es probalj csak azon tajekozodni;D
  • Alexease
    Megneztem a kodot. Van a video menuben virtualis kormany allitasi lehetoseg (Lock Virtual Steer), csak meg nem mukodik. Vagyis a veglegesben lesz ra lehetoseg bekapcslni, es akkor barmilyen kormanyszognel szinkronban lesz.
  • lac coo
    Mondjuk mindegy engem nem érint, csak elég értelmetlennek tartom, ha ez szándékos .
    Később ha állítok egy F1 kormányszögén elmászik az animáció vagy mi a fene ? :)))

Ha már van benne kormány , illene normálisan működnie, ez így végtelenül gagyi, engem sem izgat nagyon , jó lenne kikapcsolni a fenébe, de akinek kell, mert szereti az tuti elégedetlen lesz .

Bár meglepődnék, ha a végeleges ilyen lenne, ezt már csak megoldja normálisan :))
  • Danecay
    Én leginkább az utat nézem! :)