42876

banner
  • lac coo
    Gyorsulást mérő APP...
  • lac coo
  • Alexease
    Valszeg egy arbvan, de meg barmi elofordulhat;)
    Persze azt mondani sem merem, hogy voltam olyan hulye, hogy en 84$-t fizettem, az rF2-ert, mert a korlatlant vettem, es azota 1 masodpercet sem mentem online;)
  • lac coo
    Nagyjából egy árban lesz, szerintem a kető, AC-t talán fanatikusabbak veszik ,többet is lehetne kérni ,de most nem az a a cél, hogy a 3000 NKP user vegye csak meg :)))
  • lac coo
    Hát nekem ez a fajta grafika jobban tetszik mintrF2 ....
  • lac coo
    Valaki előbb írta, hogy jó lene ha guminyomos lenne apálya. szépen megmaradnak a nyomok, nem tűnnek el egy idő után (vagy csak nem vártam eleget, de elég sokáig ott volt ...) , csak mikor kilép az ember pitbe, vagy replaybe lenullázza ! Versenyen szép csíkos lesz a végére ... :)
    És ami tetszik még benne, hogy nem jár térdig a shaderekben az autó ....

• Danecay
    Az ár nagyon is számít, és függetlenül attól, hogy az ember szívesen látná mindkettőt a monitorán lehet egy időre meg kell elégednie egyel. Legalább is én ebben a cipőben járok. Nem azt mondom, hogy nem tudnám megvenni mindkettőt, csak sajnos sokkal fontosabb dolgokra kell a pénzt szánnom (család, gyerek, félkész családi ház, stb.)így már az egyik megvétele is luxus számba megy.
  • Alexease
    Ja es az ar:P Megint sokat mozog a szam (a kezem) de nem mondok semmit:DD
    Mivel kis letszamu ceg, 3-4 evig csilatak a progit, liszenszek is vannak benne, nincs igazi befekteto es kiado, igy talan aranyaban dragabb lesz mint amire sokan szamitananak.
    En 39.90EUR-ra esetleg 49.90-re tippelek;)
    Talan a dragabbhoz lesz valami 5 Euro kornyeki kedvezmeny is, vagy elrondeles vagy nKP birtok utjan.
    Persze tul dragan nem adhatjak (igy a 49.90 is mar necces), mert most a nagyobb peldanyszam eladasa lenne a cel.
  • Fpocok
    Azt meg kell hagyni, hogy fasza grafikája van :D
  • Alexease
    Nem azt mondom, hogy az ar lenyegtelen, de a kategoriaja celkozonsege ugy is megveszi mindkettot (rF2, AC).

Amugy a szep is relativ. Az AC az rF2-hoz kepest joval egyszerubb, de tisztessegesen osszerakott, viszonylag modern, kisipari termek;) A szep osszetettsegebol egyelore kiamrad az AC-bol a latvanyosabb kornyezet, a sok animacio es kornyezeti hang, a teljesen dinamikus es valtozatos napszak es idojaras, es az aszfalt.

Az AC-t azert veszi meg elsosorban egy megszalott, mert nKP-Kunos, megbizhatoan tisztesseges fizika-gumi „probalkozassal”, es belekerultek a 6-8 evvel ezelott alapnak szamiott dolgok: napszak, animacio, AI, modolas.

Sajnos a szimek kozott nincs igazi alternativa, nincs olyan ami teljes lenne minden funkcioban. Talan a CARS lenne az elso, de azt itt hagyjuk:)
  • Danecay
    Az áráról lehet tudni valamit? Kíváncsi leszek melyik lesz jobb vétel, az AC vagy az rF 2. Az AC grafikailag szebb, viszont szolgáltatásban az rF2 egyelőre többet nyújt. Ezért lenne érdekes az ár is mint tényező!
  • NIBI
    Ja a set maradt ki. :D
  • lac coo
    set ffMult 7 (enter) .

szóközökre figyelj !
  • Alexease
    Jatek kozben konzol (HOME): set ffMult 10.
  • NIBI
    Ezt az ff multot hogy kell beírni? :)
  • lac coo
    Nem szenvedek, belőttem 600-ra nekem így jobb, ennyi :O)
  • Ginger17
    Egyértelmű...
  • bardocz
    Én nem értelek titeket, hogy mit szenvedtek a kormányzással :DDD
  • Totti5
    Köszönöm, működik!
  • lac coo
    Uninstall !!!!
  • Ginger17
    "Corrected rear brake lights. Only inner lights light up"

Hátramenetben nem ég a tolatólámpa...
  • lac coo
    Hát talán megoldják normálisra, működőre, felhasználóbarátra, eléggé hangsúlyozták a moddolhatóságot, meg mondjuk létkérdés is nekik, mert ők nem fogják győzni idővel, licenszel a tartalmakat, főleg a pályákat .
  • Alexease
    Ez az nK-ban es az nKP-ben potosan igy mukodik:) Elnevezed a modelledet annak ami: roadegyenes, roadpit, roadkanyar1, grassjobbra, grassbalra, korlathosszu1 stb. – export ASE es mukodik;)

A problema az nKP-vel kezdodott, hogy a speci shadereket es egyeb beallitasokat nem tudta/akarta MAX-ben csinalni, igy sajat editorban kellett benazni vele. Ami nem is mukodott:)

Megnezve az nKP gyari palyakat, leszamitva hogy nincsenek full dinamikus vettet arnyekok (pl. csak fuggoeleges arnyekot tud szamolni az autora), nem rondak. De a modolt palyak hiaba boven jok reszletessegben, teljesen lapos, szurke, homaly valamik. Hianyzik az osszes aszfalt es egyeb shader.
  • Alexease
    Kamu volt, de a divat miatt:) Alapbol fizikabol szamolta, erezheto volt rendesen ami modellezett, de a divat es a gyenge FFB-sek miatt beletolta hogy legyen benne az is:)

Kunos nem jatek felfedezo-ujito-designer, inkabb egy profi-hobby-kisiparos. Az nK-tol kezdodoen mindig „otletei” lettek, mindig az aktualis divat/nepszeru/jo programbol: LFS, aztan ISI es a vegen iR:)
  • lac coo
    Azt nem értem, főként az ilyen "egyszerűbb" játékoknál minek ezt bonyolítani, miért nem úgy van, hogy az ember szabvány nevekkel simán lemodellezi amit kell ( tarmac1-2-3-stb, grass, rumble stb...) aztán onnan csak egy export ?! :DDDD

Jó, ez így nagyon sarkítva van, nyilván állítani kéne azt-azt, de alapjában ha a shader , textura megvan, már csak némi tapadást kell átírni notepadban :)
  • Alexease
    Gozom sincs.
    Aristotelis foleg auto modder, igy ha modolasrol van szo, akkor valszeg abba szolt bele jobban, a palyaval nem foglalkozott.

Sajnos nem hiszem, hogy attertek a ISI-szeru full MAX-es modolasra:/ Amit az egyik videoban latni lehetett (valami AC editorrol), az nagyon hasonlo volt mint az nKP-ben. Vagyis exportalt file-okat piszkaltak ablakban futo valamiben. Ez nem jo hir, tobbet kozott azzal (nKP editor) egettem le a videokartyam:D Raadasul brutalisan macera:/

Remelem azert valtoztattak, es ha nem is 100%, de legnagyobb reszt MAX-ben ossze lehet rakni a dolgokat (modell, textura, shader, scriptek).
  • lac coo
    NKP-ban a rázókő kamu effekt volt ...
    De akár mindegy is, ha végeredmény ugyanaz :))
  • Alexease
    Meg mindig FFB:)
    Az elozo ket ero („gyors, lassu”) ami osszefugg, annak aranya is van, amit programbol kell beallitani. Ha a lassu sok, akkor egy rugo lesz jobbra-balra, ha a gyors akkor egy rangatas. Az AC-ben nem tudom az erteket es allitani sem lehet.

Az iR ismet mas, mert ott evek ota piszkaljak (valszeg itt is ez lesz a sorsa, Kunos szereti az iR-t:P), ott mar lehet FFB linearitast allitani, kulon dampert es minimum „lassu eroket. Autotol, kormanytol, beallitastol, stilustol fuggoen.

Ha valakinek nem tetszik az AC FFB, es mondjuk az ISI (rF1, GTR2, GTL, SWR, RACE stb.) a kedvence, akkor azokban tesznek kapcsoljon ki minden egyeb effektet (GUMI(!), gaz, fek, utrazas es rangatas, razoko, valtas stb.) es probalja ki ugy. csak egy ide-oda billego, hintazo valami marad a vegen. Azt szamolja igazabol;D
  • lac coo
    Pálya moddolásról nem tudsz semmit, mennyire bonyolult átrakni a játékba ?
  • Alexease
    Igen, ami optimistan marcius vege (ahogy irtam), pesszimistan junius vege:DDDD
  • Alexease
    Meg mindig ki akarjak adni tavasszal. Ami marcius vege.
    Igazabol komoly hiba es bug nincs benne, mukodik, amit igertek az benne van (online-t es AI-t eddig nem probaltunk).
    A hianyossagok (menu allitasok) bele/visszakerulnek (fov, kormany, grafika stb.).
    24 oras napszakot, dinamuikus idojarast es aszfaltot, gyurodo torest es ilyen „extrakat” nem igert, az nem lesz a veglegesben, igy az sem hatraltatja a megjelenest.
  • Fehercsoki
    Amúgy jól hangzik amiket FFB-ről írtál, továbbra is nagyon várom a játékot:)
  • lac coo
    Néhol már csak "tavasszal" van kiírva ...
  • lac coo
    továbbra is azt mondom, hogy nekem még egy autómban sem voltt FFB- nem tudom mi a reális ! :DD

ami volt visszajelzés az leginkább a fenekem alatt volt :)
    nekem továbbra is az a fontos, hogy élvezetes legyen, és mivel itt a fenekem alatt nincs semmi, adjon valami visszajelzést az autóról, útról .
  • Alexease
    Nem irtak ujra, csak 2-3 napi javitgatasok vannak benne (changelog-0-9-8), nem fogsz erezni hatamas valtozasokat. max ha az elozo nem indult el, de most mar mukodik:)

Az rF2 es CARS build-ek kozott hetek es honapok szoktak eltelni, hogy lehessen valamit erezni. Pedig ok sokkal tobben vannak, igy Kunos 2-3 nap alat egyedul nem tud csodat tennbi;)
  • Fehercsoki
    Most úgy áll hogy 2013 Q1 a megjelenés?
  • lac coo
    Hat azt illett volna torolni, de amugy egetvero valtozasok nem voltak...
  • Alexease
    De van ket dolog, ami meg meghatarozoan szamit.

Az egyik, hogy Kunosek most FIX dampert („FFB razkodas csillapitast”) hasznalnak, ami most 20%. Az elozo build-ben 40% volt. Altalaban mas szimben 0% dampert hasznalunk, hogy jo kemeny es razos legyen.
    A veglegesben lesz ra allitasi mos, hogy nullara huzhato kegyen.

Az iR-ben is rahizva a dampert, ugyan ugy foss light lesz az FFB-bol;)

A masik dolog, hogy az FFB erzes ket fo dologbol all ossze: lassu es gyors erok.
    A lassu (az egyszeruseg miatt:P) legyen a sulypontathelyezes (kasztni doles, csavarodas, mozga), es a gyors, ami a kereker, gumik, rugok, lengescsillapitok gyors, razkodo, utes szeru mozgasa.

Ezek osszefuggnek, egymassal osszhangban allnak.
    Es ezek erok, vagyis szamit a „tavolsag” is, igy az sem mindegy, hogy az auto es a jatekkormany beallitasa milyen kormany szoggel es elfordulassal mukodik, mert a kapott eroket arra kell elosztani, azon a tavolsagon lehet erezni.

Ahhoz hogy jo, valos, korrekt FFB erzes legyen, kell egy megfelelo ereju kimeneti ero a kormanyra, hogy mindent erezni elehessen rendesen. ha az er kicsi, akkor a gyors reszek elvesznek, ha tul eros, akkor clipping van, vagyis vagas, csak egy eros ide-oda rangatas lesz a dologbol.

Erre (foleg az iR-ben), szuper tudomanyos FFB clipping dolgokat hasznalnak a „profik”, hogy AUTONKENT (!) meghatarozzak a lehjobb FFB-t.

Vagyis ha valaki „gyenge” FFB-vel probalkozik, ott termeszetes hogy elvesz a FFB nagyresze.
    Hogy mi az ersos es a gyenge, az relativ. Nekem G25-on, 900 fokon a driverben 105%, a jatekban 120%, es meg neha ffMult is van rajta (5-8). Igy hogy most 20% damper van, en ezekkel erzem ugy hogy jo;))))

Mas programhoz ismet nem erdemes hasonlitani, merty tudjuk (pl. rF1 es tarsai) hogy rengeteg razos effekt van, ami fuggetlen az autotol es a fizikatol, de esetleg hangulatos es elvezetes (mar akinek:P).
  • endy papp
    Bocs a hülye kérdésért ,de nem lehet az hogy én nem töröltem az előző verziót és arra telepítettem fel a mostanit,így azért nem vetem észre változást???
  • Alexease
    Az FFB-rol. Meg mindig csak ezt tudom mondani: #1649 :)

Plusz: senki vagy legalabbis nagyon kevesen vezettek itt ilyen es hasonlo autokat ilyen temposan. Igy nehez megmondani mi a JO. Mas jatekhoz is maceras hasonlitani, mert azt sem tudjuk hogy az most jo?!
    Van amelyikben az FFB-erzes csak egy eros rugo ide-oda, vagy egy rangatos valami.

Talan az iR lenne az, amirol ugy ahogy elhiszi az ember „jo”, es igazabol talan ahhoz all az AC erzesre a legkozelebb. lehet nem veletlenul.