43022
  • lac coo
    C2 a legjobb ott olyan puha hogy semmit nem érezni .:))) Mégis ha megvadulok és úgy gyorsítok tekergeti a kezemben picit .... gondolom ezért is ilyen puha , erős a szervó ...
  • Alexease
    Valamire biztos jo:)
    Igzabol van nehany tucat adat, amit az AC atad a Python-nak, azokat ki lehet olvasni, es ablakba, keretbe, tablazatba rendelni.
    Elobb vagy utobb minden adatra es azok kombinaciojara lesz valami APP:)
  • Jacek
    Nekem elektromos:) keményedik sebességre meg minden szarság nem rossz, de a e30 325iX-emen jobb volt régen..
  • lac coo
    Mondjuk , hogy (ez is ...) mire jó azt így hirtelen nem tudom ,de legalább ilyen is van ...
  • lac coo
    Na, ez érdekes:

Telemetry – Corners Top and Low speed analysis

https://www.dropbox.com/s/hf991lx2y0rybua/corners_speed_stat.zip
  • lac coo
    Kikapcsolva, bekapcsolva sem jó, sehogy nem tudom azokat állítani . Alt+enter sem jó, lejjebb vannak képek , ennyit tud a gépem kezdeni vele :))))

Asztal felbontást nem nagyon akarnám levenni ikonok elmásznak, meg a tököm kaja állandóan állítgatni :)
  • TeeBeee
    Milyen felbontásról akarod lentebb venni milyenre? Ugyanaz a képarány lesz? Próbáltad úgy hogy az asztal felbontást is leveszed a kívánt felbontásra?
  • Fehercsoki
    Alt enter nem jó?
  • Alexease
    Ha kikapcsolod a GPU meretezest mit csinal? Nem akkor tudnad te allitani? A monitor nem allitja be? Az az alternativ DVI mifene?
    Meg mi az a kozponti idozitesek?:) Hogy lehet Magyrul hasznalni egy software-t?!:)))
  • TeeBeee
    Ezzel egyetértek. Az elektromos szervóé a jövő....gondolom a verseny technikában is. Precízebb, állítható karakterisztika és működik álló motornál is. Autószerelőként mikor tologattam egy autót nagyon nagy segítség volt. :)
  • lac coo
    Szóval, ilyenem van csak, ami szürke azt értelem szerűen nem tudom állítgatni :

Valami ötlet..? :DD
  • b-type
    Az elektromos az nálam nem játszik, az olajos meg ennyibe került, azaz ennyivel fogyaszt többet az autó amióta benne van.
    Az elektromos sok szempontból jobb, lehet hangolni a sebességfüggő hatását, meg az oldalszelet meg mittomén, de nálam most annyira jó az olajos, hogy ezzel a részével semmi problémám.
    Viszont visszakanyarodva, mivel hajtottam szervó nélkül, és rossz futóműves autót (semmi sem tökéletes elsőre :)) ), nagyon mások a kományon kapott erők...
  • Fehercsoki
    Ami amúgy igaz is, nekem szervó nélküli "autóm" van, és csak parkolásnál veszem észre a hiányát, de csak ha nagyon kell forgolódni, amúgy nem zavar, sőt az FFB tök jó, főleg amikor mondjuk esős időben körforgalomnál kicsit nagyobb sebességgel/jobban eltekerem a kormányt nagyon jól érződik a tapadásvesztés.
  • Alexease
    Hogy a jatekokban mi alapjan allitjak be az FFB-t (ero es reszletesseg), azt nem tudom.
    De Kunosek eleg profik es megszallottak, eleve a padock felett van az iroda, tobb videot is lehetett latni hogy autokat tesztelnek, igy valszeg arra az erzesre allitottak az FFB-t amit ott ereztek.
    A gond az, hogy ez valszeg egyfajta kormanynal (naluk Fanatec) igaz teljesen, a tobbinel lehetnek elteresek.
    Foleg user elteres, ha szetpiszkalja huzgalja a kormanymenut:)))))

Tippem szerint az lenne a logikus, hogy 100%-os driver es jatek erossegre van belove, az autokhoz bealitott/kalibralt attetellel es kormanyszoggel. Es persze a driverben semmi kozeprehuzas, damper vagy spring (bar ez a ketto valszeg nem muxik, csak belekontarkodik ha ki van vezerelve az egyszerubb kormayok es kontroolerek miatt).
    Gondolom emiatt (is) adtak alapbol 40% (a 0.98-ban 20%) gyari dampert, mert ugy ereztek nagyon kemeny.

Igy ha valaki eleve ezen beallitasoktol elteroen hasznalja a kormanyt, valszeg nem azt erzi, amit kell.

Persze, jobb lenne minden lehetosegre egy-egy alllitas a jatekban, aztan mindenki azt csinal amit akar:D
  • Fehercsoki
    Szerintem úgy értette, hogy a szervónak nem kell olyan sokat segítenie, tehát szinte magadtól tekered a kormányt.
  • TeeBeee
    Egy kis nyomorult gokartot is nehéz kormányozni, én a harmadik verseny után már szenvedtem. (bár hozzá lehet szokni)
    "Utcai áttételezésnél a szervó viszonylag keveset dolgozik, 100km-n azért fél lityibe ígyy is belekerül hogy bent van."
    ...ezt fura volt olvasni, mert a legkisebb kormányfordulatra már dolgozik a szervó (hidraulikos és elektromos egyaránt), márpedig városban sűrűn kanyarodsz.
  • b-type
    Utcai áttételezésnél a szervó viszonylag keveset dolgozik, 100km-n azért fél lityibe ígyy is belekerül hogy bent van.
    Viszont ahogy itt beszéltetek az áttételezésekről...ide jobb lenne ha egy versenyszerelő véleményezne, de szal minél radikálisabb az áttét, annál jelentősebb a kormányerő...azért itt nem csak csúszkákról beszélünk, meg kormány és kerékelfordulási arányokról.
    Egy versenyfutóművet nagy teljesítményű kormányszervóval párosítanak, elrugaszkodott példa, de ha mint a játékban van rá lehetőség, úgy a valóságban 90°-s kormányelfordulásra teljes kitérése lenne a keréknek, akkor akár már egy 300LE 800kg-sportkocsi is kirángatná a kormányt a vezető kezéből szervó nélkül.
    ...természetesen nem virsligumikról beszélünk :)
  • lac coo
    nálam csak fekete kerettel rakta be ...
  • TeeBeee
    Kipróbáltam alacsonyabb felbontáson, és az ALt+Enter nálam berakta fullszkrínbe.
  • lac coo
    Találtam valami hasonlót, GPU méretezés engedélyezése néven, bepipáltam, de nem enged mást választani mint a teljes képernyőt, pedig van ott is oldal arányok megtartása ...

mindegy valami ATI-AMD-s majd megmondja :)))
  • lac coo
    Hát ezt nem tudom, ezt a részt életemben nem piszkáltam :)
    Ment enélkül is a dolog...meg azt sem tudom hol kell ezt keresni :)))
  • Alexease
    A videokartya driverben be van allitva a skalazas?!
    Ez nVidia, nem tudom ATI-n hogy nez ki.

• Fehercsoki
    Alt enter?:D
  • lac coo
    Vagy ilyen vagy olyan, nem tudom kihozni belőle a teljes képernyőt, pedig jó lenne elég sok FPS-t hozna, ugyan így egy autóval elmegy de később ez kevés lesz szerintem, és régebben is szerettem így futtatni jó volt élsimítás helyett :)))

• Alexease
    En nem sok autot vezettem eddig, de amit igen, azok kozul az tetszett, amelyik regebbi, es nem hightech elektronika vezerli a kormanyt, hanem csak rasegitses-szeru. Vagyis erezni mi tortenik, csak nem kell izmozni.

Mentem felso-kozepkategorias uj cuccal, az jo volt, de nekem (az FFB-hez kepest:DDD) nagyon lagymatag, kisujjas. Autopalyan lazan elrantottam a lealloba:)

De volt valami Citroen is (nem szidom, lehet hibas volt), de abban valami elektromos kutyu volt, neha elment a szervo, elhuzott vagy ujra kalibralta magat, es olyan volt, mintha deffektes lenne:D
  • lac coo
    Persze :))))
  • Alexease
    Ezt probaltad?:))))
  • lac coo
    Azt mondjátok meg nekem, hogy lehet kisebb felbontásra rakni úgy, hogy teljes képernyőn fusson ,
    Mert most vagy látszik alul a tálca, vagy teljes ablak de csak méretarányosan középen van a kép körben fekete kerettel ...Próbáltam alt+entert, de semmi, nem jó ...
  • lac coo
    Nekem is van egy Point Of View, semmire nem használom ,de jópofa FPS játékokban, tényleg .
  • precise
    Nekem volt FFB-s fülhalgatóm, volt benne egy kis motor. Háborús játékokban nagyon komoly volt, elszállt felettem egy helikopter és éreztem hogy ott van mert ugye a fől azért elég érzékeny a rázásra. Szimekben a rázókő volt mókás.
    A hülye nyszink aztán egyszer elrágta a kábelét.
  • lac coo
    Hát nekem max macskakövön jutott eszembe, hogy olyan mint otthon a kormányom .:)
  • lac coo
    Én már nem tudom, nekem eleve magas volt ez az egész kormányszög állítgatás ! :DDD
  • b-type
    szervótlan autónál mindent érzel...tényleg olyan mint egy szoros FFB egy szimben, olyasmire gondolok mint sávávltások egy kamionvájus úton, sima uton valóban nem érzel semmit, de teszem azt Kecskemét-Soltvadkert húzós tempóban jóval odafigyelősebb szervó nélkül...elsőnek én sem akartam beletenni, de amióta bent van van összehasonlítási alapom az említett utvonalon (is), óriási a különbség.
  • Ginger17
    "Viszont akkor meg azt nem értem mire való az a csúszka, mert akkor ezek szerint most már semmit nem állít :DDDD"

Pontosan ez lett volna a következő kérdésem. A 0.9.6-nál volt értelme, de most nincs... "ottmaradt".
  • b-type
    én a Kakucs ringen használom mindkettőt. De mondjuk ettől függetlenül is olyan véleményem van hogy utcai használatban is nagyon megérezni sztem, húzósabb kanyarbemenetnél féken és elfordulásnál is nagyon munkás pláne rosszabb úton a szervótlan autó.
  • lac coo
    Hát azért nem sok köze van egy szervó nélküli autónak az FFB effektekhez :))Nekem is volt, igaz kis autóban.

FFB gondolom én nem arra való, hogy ugyanazt érezzük mint az igazi autóban, hanem , hogy mivel a fenekünk alatt nincs semmi, valami infót mégis át lehessen adni ....illetve gondolom a kezdetekben ez nem másért indult, mint hogy Pistike örüljön mert ráz a kormánya ha kavicson megy :)
  • bardocz
    Utcai közlekedésre szervo max addig kell, amíg parkolsz, amúgy semmi értelme. Kisautónkban nincsen, és ezerszer jobb kormányozni, mint a szervós kocsikat, amiket eddig vezettem. Ha tényleg gyorsan hajtanék, esetleg pályán mennék, ahol nagy tempóval kanyarodhatok lehet megváltozna a véleményem.
  • lac coo
    Mondjuk lehet, hogy igazad van, mert én eleve kikapcsoltam a kormányt meg a kezeket, a régebbiben ez működött, most igazából nem tudom :)))

Akkor viszont így átíródik a kormányszöget, így érthető miért annyira más ...

Viszont akkor meg azt nem értem mire való az a csúszka, mert akkor ezek szerint most már semmit nem állít :DDDD
  • b-type
    szervo nélküli autóval rögtön megkapod az FFB-t.. :)
    A hátsó kerekes autómban eleve nincs is (és nem is lesz), az FWD-ben utólag lett beleszerelve, gyorsan hajtva ég és föld.
    Valami olyan hülyének tűnő véleményt akarok megfogalmazni hogy szervós autóban a kormányra ható erők hasonlóan sokfélék mint a játékban...szervója válogatja..
    sz@r szervóval teljesen hülye érzéseket közvetít az autó... :)
  • Ginger17
    Nem lehet átcseszni. Úgy látszik, hogy a #1740-re ezt a megoldást találták az update-ben. Most úgy működik mint az nKP-ben, vagy a FVA-ben... Mondjuk legalább így következetes. 600 foknál nem zavaró, de aki 180-nal tolja, annak pöröghet a kormány a monitoron mint a franc.