42876

banner
  • GPx8
    Annak mi értelme lenne???
  • Jacek
    Ezek megvannak nekem is:) Plusz a komoly cuccok is de az istentelen pénz..
    De igen a sufni tuningban ez a probléma ha valamit eltekersz kell hozzá a másik:)
    Vagy kötsz kompromisszumot mint a haverom 1-es Golf nagy TT 1.8T húzva 250+:) de full alap minden más:D na az érdekes autó volt, 750 kilós kasznival:D STI Imprezzás benzin kúton oda jött hogy ez mi a faszom:D
  • b-type
    nemrég voltam egy autófaragó arcnál, remélem sosem halnak ki, akinél szintén egy dízel volt a célpont, 250LE+ , és nyomatékról fogalmam sincs.
    befaragta egy régi lakatolt kasztniba a TD-t, típusközeli alkatrészekkel elérte az írt teljesítményt, hát elégett a kuplung, lett kuplung de meg is kellet volna állni, nosza fékek-komplett hídak átszerelnek de a hozott féknyereggel 15-s felni lett a minimum, és hopp megborult a fékegyensúly, előz a hátulja így hát egy kommplett AbS befarag.
    Szal mondta nekem, figyu elektromos szervó: innen kikapod-oda beteszed, arra figyelj hogy nagyot szív, legyen nagyobb genereátor, a töltést mérjed hogy ne essen érték alá, mert meg megborul az injektor...ha ezt meg azt kiszeded, azt meg átforgatod, akkor ide befér csak kicsit lóg ki..
    Na erre mondtam akkoriban: hol az az olajos szervó..? egy óra és bent volt. :)
    hihetetlen jó arcok vannak, komoly tudással az elérhetetlen tökéletességet célzó töretlen akarással...azóta értem vannak akik versenyszerelőnek születtek, vannak akik meg versenyzőnek.
    .., én csak élményautózom, és sokszor eszembe jut LFSNorbi az egyik szerveren, amikor kérdeztem tőle hogy milyen setuppal megy...és azt mondta hogy alap, ezt idehúzta, abból meg leengedett, többit hagyta alapon.
    ...mittomén hogy volt valójában, lényegesebb hogy volt benne filozófia
    Na mindegy...még az off-hoz sem kapcsolódik szorosan, de szal kósza gondolat volt az elektromos szervó, egyik húzott autóm '92-s alapokra épül, a másik '71-s. :)
  • lac coo
    Azert van meg baja, ha rangatod a kormanyt ,fekezgetsz ,kicsit megcsuszikves visszahohod tud cifra dolgokat csinalni a felfuggesztes.:) Bar az a resze ketskegteken, hogy valami kiherelt, alfa cucc....
  • endy papp
    Azért ez a vidi sok mindent elárul,főleg annak aki nem próbálta.
    Elsősorban ,hogy nem csak a vidin ilyen a kocsi mozgása hanem ha "én" vezetem akkor is már mint a játékban.
    Ennyire nem sikerült még 2 kerékre állítanom ,nagyon nem is próbáltam,de a többi részét már megtapasztaltam.
    Nagyon érezni ha lemegy az ember a pályáról minden buckát egyebet.
    Ami a lényeg hogy ekkor még nem azt jelenti hogy pörgés forgás következik,na persze előfordul ,de értelmesen vissza lehet jönni a pályára,ha ügyes az ember.
    Tudom nem lehet és nem érdemes össze hasonlítani,de az iRacingnél meríthetnének ebből,hogy is kell viselkedni a pályán kívül egy kocsinak,nem úgy mintha valami jégtáblára futottam volna rá
    Holott csak a fűre mentem,ja mert ott még nem találták ki csak valami hasonlót odarajzoltak.
    Persze tudom én hogy az okosok erre azt mondják ....ember a pályán közlekedj.....ja ha így lenne akkor nem sok dolguk lenne a box-ban dolgozóknak,még a valóságban sem.
    Vissza térve a vidire nagyon élethűen,meggyőzően mozog a kocsi,és ami a lényeg ugyan ezt érezni mikor vezeti az ember.
    Még vissza kanyarodva az össze hasonlításra,komolyabb kanyarlevágásokat természetesen nem tolerál,de azért némi piciért még nem veszi el a körödet......
    Hú már nagyon várom hogy kijöjjön a végleges ,remélem nem okoznak csalódást a készítők.

• Ginger17
  • lac coo
    Bannerban ,lemaradt egy "s" a tarhely linkjerol....:)
    Nem zavar ,csak ugy szolok :)
  • lac coo
    Kunos erre azt mondta, nyomni kell a gázpedált... ! :)
  • endy papp
    Bocs az előbbi hsz.-ból kimaradt.
    Azt észre vettétek hogy az ablaktörlő lapát átkerült a jobb oldalra így már nem zavarja a kilátást,nekem speciel jól jött,........ja lehet ettől mentem jobb kört mint eddig XD.
  • endy papp
    1 moncsinál nekem is jobb vsync-el kipróbáltam,de mivel 3-ról megy ,azt már nem szereti,így a legtöbb játéknál ki van kapcsolva.
    Ami a köridőt illeti ,eddig hiába is próbáltam érdemben javítani,igaz nem olyan sokat mentem,most meg sikerült.
    Én ennek tudom be,de az is lehet hogy tévedek,kitudja....
    Tudom hogy már volt hasonló vidi ,de új szint kapott a verda,no meg azért mókás na...
    Most akkor forg vagy nem a kerék ,mikor gurul a kocsi???
  • Jacek
    Igen azon nem sok minden jön át:) volt egy Fábiám(nem röhögni) 1.9PD 105Le 160-ra volt hergelve:D szegény bírta de ott nyomtál egy telit minden fele akart menni csak egyenesen nem:D Ott volt FFB.. kezedet eltörte:D
  • lac coo
    Nincsen lodolva az autó, vagy annyira jól, hogy nem lehet észrevenni ? :)
  • bardocz
    Nekem a Vsync-el csak jobb lett mint volt, az FFb valóban jobb, de nem javultam időben semmit, néha véletlenül becsúszik a 24-es idő, 25 meg simán megy. A megcsúszásoknál meg már előző verzióban is tudtam, hogy én kúrtam el, ha megforogtam, de azt lehetett érezni is kapásból, hogy itt vége.
  • endy papp
    Tegnap kicsit "lehúztam" ezt az új javítást de NEM volt igazam.
    Nem hagyott nyugodni a dolog így nem rég letöröltem az egész előzőt(előtte csak rátelepítettem,hülyeség volt részemről)és újra raktam már a legújabbat(még szerencse hogy a lic map-ot kimentettem )
    Igaz az fps az nem lett több, kevesebb se(most is 55-60 között van),a vsync most is csak akasztja mint javítana de nem is ez a lényeg, ezen rész jó úgy ahogy,sőt... ugyan azon beállításokkal,úgy vettem észre szebb lett az összkép.
    No de a lényeg most jön,mint ha nem is azt a kocsit vezetném......,persze kicsit túlzás de ha az időmet nézem ,simán a 2. körben majdhogy 25 alá mentem(tele hibával) a tegnapinál lazán 1 mp-el jobb köröket futottam ,és ami a lényeg sokkal stabilabban tudtam inkább 25-ös időket mint a tegnapi 26-osokat.
    Hogy nem javultam fel ennyit az tuti.
    Persze meg tudom magyarázni,én mit is vetem észre,és mire is fogom a javulásom.
    A FFB "rengeteget" javult,valami ilyesmit kerestem már korábban is.Ha még ez javul a kész játékban......
    Érzem mikor a kocsit fékezem vissza jelez,a kanyarokban szabály szerűen érezni mikor tolja az elejét ,mennyire csúszik,így lehet korrigálni.
    Arról nem is beszélve mikor túlmegy a hátulja és kezd keresztbe csúszni ,meg tudom fogni ,ott ahol előtte tuti korlát vagy fűnyírás.
    Pontosabb a kormány jobban reagál ,bátrabban be lehet himbálni a kanyarok előtt és így megfoghatóbb,jobban érzem hogy én uralom a kocsit.
    Ha ez így megy és kidobnak még egy ilyen javítást lehet még 1 mp
    Úgy hogy valójában sokat javult.
    Igaz eddig nem próbáltam ,így lehet hogy eddig is így volt de ha lejjebb engedtem a gumi nyomást lassult a kocsi,csupán érdekesség kép jegyeztem meg,mert bizony a NK-nál sokszor inkább laposabb gumival volt jobb,de majd a véglegesnél más lesz ez is gondolom.
    Minden kontroler beállítás ugyan úgy áll mint előtte , a 600 körüli kormány elfordulás elég ,több már nekem nem kényelmes.
    Úgy hogy összességében fülig ért a szám már az első körökben ,mert gondolom a kész játék csak jobb lehet,no meg nem ilyen "fapados" kocsik lesznek csak.
  • lac coo
    C2 a legjobb ott olyan puha hogy semmit nem érezni .:))) Mégis ha megvadulok és úgy gyorsítok tekergeti a kezemben picit .... gondolom ezért is ilyen puha , erős a szervó ...
  • Alexease
    Valamire biztos jo:)
    Igzabol van nehany tucat adat, amit az AC atad a Python-nak, azokat ki lehet olvasni, es ablakba, keretbe, tablazatba rendelni.
    Elobb vagy utobb minden adatra es azok kombinaciojara lesz valami APP:)
  • Jacek
    Nekem elektromos:) keményedik sebességre meg minden szarság nem rossz, de a e30 325iX-emen jobb volt régen..
  • lac coo
    Mondjuk , hogy (ez is ...) mire jó azt így hirtelen nem tudom ,de legalább ilyen is van ...
  • lac coo
    Na, ez érdekes:

Telemetry – Corners Top and Low speed analysis

https://www.dropbox.com/s/hf991lx2y0rybua/corners_speed_stat.zip
  • lac coo
    Kikapcsolva, bekapcsolva sem jó, sehogy nem tudom azokat állítani . Alt+enter sem jó, lejjebb vannak képek , ennyit tud a gépem kezdeni vele :))))

Asztal felbontást nem nagyon akarnám levenni ikonok elmásznak, meg a tököm kaja állandóan állítgatni :)
  • TeeBeee
    Milyen felbontásról akarod lentebb venni milyenre? Ugyanaz a képarány lesz? Próbáltad úgy hogy az asztal felbontást is leveszed a kívánt felbontásra?
  • Fehercsoki
    Alt enter nem jó?
  • Alexease
    Ha kikapcsolod a GPU meretezest mit csinal? Nem akkor tudnad te allitani? A monitor nem allitja be? Az az alternativ DVI mifene?
    Meg mi az a kozponti idozitesek?:) Hogy lehet Magyrul hasznalni egy software-t?!:)))
  • TeeBeee
    Ezzel egyetértek. Az elektromos szervóé a jövő....gondolom a verseny technikában is. Precízebb, állítható karakterisztika és működik álló motornál is. Autószerelőként mikor tologattam egy autót nagyon nagy segítség volt. :)
  • lac coo
    Szóval, ilyenem van csak, ami szürke azt értelem szerűen nem tudom állítgatni :

Valami ötlet..? :DD
  • b-type
    Az elektromos az nálam nem játszik, az olajos meg ennyibe került, azaz ennyivel fogyaszt többet az autó amióta benne van.
    Az elektromos sok szempontból jobb, lehet hangolni a sebességfüggő hatását, meg az oldalszelet meg mittomén, de nálam most annyira jó az olajos, hogy ezzel a részével semmi problémám.
    Viszont visszakanyarodva, mivel hajtottam szervó nélkül, és rossz futóműves autót (semmi sem tökéletes elsőre :)) ), nagyon mások a kományon kapott erők...
  • Fehercsoki
    Ami amúgy igaz is, nekem szervó nélküli "autóm" van, és csak parkolásnál veszem észre a hiányát, de csak ha nagyon kell forgolódni, amúgy nem zavar, sőt az FFB tök jó, főleg amikor mondjuk esős időben körforgalomnál kicsit nagyobb sebességgel/jobban eltekerem a kormányt nagyon jól érződik a tapadásvesztés.
  • Alexease
    Hogy a jatekokban mi alapjan allitjak be az FFB-t (ero es reszletesseg), azt nem tudom.
    De Kunosek eleg profik es megszallottak, eleve a padock felett van az iroda, tobb videot is lehetett latni hogy autokat tesztelnek, igy valszeg arra az erzesre allitottak az FFB-t amit ott ereztek.
    A gond az, hogy ez valszeg egyfajta kormanynal (naluk Fanatec) igaz teljesen, a tobbinel lehetnek elteresek.
    Foleg user elteres, ha szetpiszkalja huzgalja a kormanymenut:)))))

Tippem szerint az lenne a logikus, hogy 100%-os driver es jatek erossegre van belove, az autokhoz bealitott/kalibralt attetellel es kormanyszoggel. Es persze a driverben semmi kozeprehuzas, damper vagy spring (bar ez a ketto valszeg nem muxik, csak belekontarkodik ha ki van vezerelve az egyszerubb kormayok es kontroolerek miatt).
    Gondolom emiatt (is) adtak alapbol 40% (a 0.98-ban 20%) gyari dampert, mert ugy ereztek nagyon kemeny.

Igy ha valaki eleve ezen beallitasoktol elteroen hasznalja a kormanyt, valszeg nem azt erzi, amit kell.

Persze, jobb lenne minden lehetosegre egy-egy alllitas a jatekban, aztan mindenki azt csinal amit akar:D
  • Fehercsoki
    Szerintem úgy értette, hogy a szervónak nem kell olyan sokat segítenie, tehát szinte magadtól tekered a kormányt.
  • TeeBeee
    Egy kis nyomorult gokartot is nehéz kormányozni, én a harmadik verseny után már szenvedtem. (bár hozzá lehet szokni)
    "Utcai áttételezésnél a szervó viszonylag keveset dolgozik, 100km-n azért fél lityibe ígyy is belekerül hogy bent van."
    ...ezt fura volt olvasni, mert a legkisebb kormányfordulatra már dolgozik a szervó (hidraulikos és elektromos egyaránt), márpedig városban sűrűn kanyarodsz.
  • b-type
    Utcai áttételezésnél a szervó viszonylag keveset dolgozik, 100km-n azért fél lityibe ígyy is belekerül hogy bent van.
    Viszont ahogy itt beszéltetek az áttételezésekről...ide jobb lenne ha egy versenyszerelő véleményezne, de szal minél radikálisabb az áttét, annál jelentősebb a kormányerő...azért itt nem csak csúszkákról beszélünk, meg kormány és kerékelfordulási arányokról.
    Egy versenyfutóművet nagy teljesítményű kormányszervóval párosítanak, elrugaszkodott példa, de ha mint a játékban van rá lehetőség, úgy a valóságban 90°-s kormányelfordulásra teljes kitérése lenne a keréknek, akkor akár már egy 300LE 800kg-sportkocsi is kirángatná a kormányt a vezető kezéből szervó nélkül.
    ...természetesen nem virsligumikról beszélünk :)
  • lac coo
    nálam csak fekete kerettel rakta be ...
  • TeeBeee
    Kipróbáltam alacsonyabb felbontáson, és az ALt+Enter nálam berakta fullszkrínbe.
  • lac coo
    Találtam valami hasonlót, GPU méretezés engedélyezése néven, bepipáltam, de nem enged mást választani mint a teljes képernyőt, pedig van ott is oldal arányok megtartása ...

mindegy valami ATI-AMD-s majd megmondja :)))
  • lac coo
    Hát ezt nem tudom, ezt a részt életemben nem piszkáltam :)
    Ment enélkül is a dolog...meg azt sem tudom hol kell ezt keresni :)))
  • Alexease
    A videokartya driverben be van allitva a skalazas?!
    Ez nVidia, nem tudom ATI-n hogy nez ki.

• Fehercsoki
    Alt enter?:D
  • lac coo
    Vagy ilyen vagy olyan, nem tudom kihozni belőle a teljes képernyőt, pedig jó lenne elég sok FPS-t hozna, ugyan így egy autóval elmegy de később ez kevés lesz szerintem, és régebben is szerettem így futtatni jó volt élsimítás helyett :)))

• Alexease
    En nem sok autot vezettem eddig, de amit igen, azok kozul az tetszett, amelyik regebbi, es nem hightech elektronika vezerli a kormanyt, hanem csak rasegitses-szeru. Vagyis erezni mi tortenik, csak nem kell izmozni.

Mentem felso-kozepkategorias uj cuccal, az jo volt, de nekem (az FFB-hez kepest:DDD) nagyon lagymatag, kisujjas. Autopalyan lazan elrantottam a lealloba:)

De volt valami Citroen is (nem szidom, lehet hibas volt), de abban valami elektromos kutyu volt, neha elment a szervo, elhuzott vagy ujra kalibralta magat, es olyan volt, mintha deffektes lenne:D
  • lac coo
    Persze :))))