• Axtros
    Érdekes, hogy itt szinte mindenki az Assetto Corsa-hoz hasonlítja a Project Cars 1-2 fizikáját. Én nagyon sokat játszok az AC-vel, de meg kell, hogy mondjam, szerintem már a PC1-ben jobb volt a mozgási fizika, mint a AC-ben. Lehet, hogy az AC sokak számára az etalon, de a talajfelépítést az AC sohasem vette figyelembe, csak a beton - azaz a pálya - minőségét (amit még verseny előtt statikusan be lehetett állítani). Abban lehet, hogy jobb az AC (bár már ezzel is vitatkoznék), de az biztos, hogy a PC-kben több paraméteres a fizikai motor kalkulációs engine-je, mivel itt verseny alatt, dinamikus tapadási, pályaállag változást lehet szimulálni.
    Az AC-ben sohasem kellett vízzel (vagy most már hóval, jéggel) számolni, mivel egyszerűen abban ezek a lehetőségek soha nem voltak megvalósítva. Az AC-ben nincs eső, így a pálya sohasem lehet nedves, vagy vizes. Sőt, mondok egy egyszerű példát, próbáljátok ki: az AC-ben az autók sohasem gurulnak el üresben a lejtőnek megfelelően, holott ez evidens lenne. Azonban ez már a PC1-ben is természetes volt.
    Félreértés ne essék, nem ócsárolom az AC-t, nagyon szeretem, mind a mai napig versenyzek vele, de szerintem a PC mostani második részével elértünk arra a pontra, ahol - sajnos az eltelt három év miatt - az AC fizikai engine-je már nem lehet mérvadó a PC sorozattal szemben. (Különös tekintettel a második résszel szemben.)
    Tehát, öszeségében, biztos, hogy a PC2 fizikai engine-je nem tökéletes, bugos, hiányos, stb. de ez előbb-utóbb változni fog, azonban szvsz már most előrébb mutató megoldások vannak benne, mint ami az AC-ben valaha is volt. Ha ez egyszer kiforr, akkor legfeljebb csak egy Assetto Corsa 2 lehet ebben a tekintetben a riválisa. De ez még a jövő zenéje. :)