19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Most frissített, ahogy beléptem. 
Lehet, hogy javították a tegnapi javítást.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.29. 20:11:39 -
Ezt ma is kiadtak (#16841)?! ;) 
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.09.29. 20:06:28 -
Project CARS 2 - Patch 1.1.3
SZEPTEMBER 28. - SMS_BRAMHALL
Patch 1.1.3 - Release Notes
AI:
Various AI cornering and race line improvements across problematic tracks
Improvements to AI balancing in snow and rain conditions
First pass at improving simulated laptimes when skipping a non-race session
Setups:
Fix for the long delay when entering setup screen
Car Tyres:
Fix to ensure that the tyre treads are shown correctly after multiple tyre swaps
Other:
Fixed crash when using large Super Sampling values
Fix for an intermittent crash caused by missing animated meshes
Fix for lobby browsing and filtering that was preventing some users from joining MP games -
Nyilvan szemet szur ami nagyon nem jo , neked nem ?:))
Nem tudom, akkor megnezem, ha masik autoval utkozok nalam semmi hangja sincs...
Tekintve, hogy favago az AI, ezt eleg sokszor volt alkalmam megfigyelni :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.29. 19:57:38 -
Te tok jo beta-teszter lennel es bug-vadasz;)))) 
Nalam, amivel eppen utkoztem, volt valami. De ha nincs, akkor elofordulhat, hogy ez is auto fuggo (bug). -
Nalam cockpiben nincs semmi utkozes hang, egyeni hiba vagy masnal is ilyen ? -
Gondolom nem véletlen írják a verziószám mögé, hogy AVX build vagy nem. Intel Core i3-7100 vs Intel Pentium G4560 között az AVX a különbség meg a kicsit alacsonyabb órajel a Pentiumnál. Amikor teszteltem szépen mutatta is, hogy AVX build vagy nem - Pentium esetében nem volt hozzácsapva a verziószám végére hogy AVX. Érdekes lehet, mennyire használja ki, lassabb biztos nem lesz tőle! :D
Egyébként emelem kalapom, hogy ilyen szépen vezetik, hogy épp melyik verziónál jár a játék. -
Sziasztok! Az AVX-es (pCARS2AVX) exe az az original verzióban is benne van és ha igen (vagy ha nem) hoz valamit a konyhára ennek a használata. Odáig eljutottam, hogy proci függő, mármint, hogy egyes processzorok támogatják, mások nem, de, hogy úgy egyébként érdemes e ezt használni? Nekem egy i5 3470 (Sandy Bridge) procim van ami elvileg támogatja a technológiát. Vélemény? -
I'd like to take a moment to point out that the PCARS2 Mitsubishi Lancer Evolution IX is absolutely bloody perfect.
-
Gumi biztos nem . -
Talan gumi/fek melegedes;) Nezd a telemetriat. -
GT4 Ginetta a legjobbf, bar feket neha nem ertem., ugyanott fekezek es megis becsuszok harom metert a susnyasba, utana korben megint jo....:)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.29. 15:15:02 -
Próbáltam a GT4 Caymant, meg a A 45 AMG túra autót egész jók, de a Zonda Revolution-t el lehet intézni egy emojival: 
Wartburg bili, érthetetlen megforgásokkal alacsony sebességnél (setupoltam pedig) -
tegnap este megint sikerült kicsit játszanom...
nekem nagyon bejön fizikában is...valahogy itt is azt érzem , h csak addig könnyű menni és addig tapad szinte már túlzottan , míg nem akarok igazán gyors kört menni...amikor már pl 100%os AI ellen kell helytállni akkor már azért nekem rohadt nehéz ez a játék (eddig legalábbis)...legalábbis az olyan köridőhöz h tartsam velük a lépést már nagyon pengeélen táncolok és eszembe se jut h túlzottan tapadna, sőt...
-
G29. Igen, a Speed Sensitivity nullán van, a Steering Sensitivity-t már levettem 45-re vagy 47-re nem is tudom. Most nézem ezeket a Damper Saturation és Controller Damping beállításokat, lehet ezekkel is lehetne finomítani a beállításon, bár ahogy nézem amit elvileg fentebb kellene venni a kívánt érzés eléréséhet az amúgy is 100-on van. -
Lehet bonyolitani a dolgot, de szerintem a legtobb embernek, na jo beszeljek csak a magam neveben, az egy nagyon fontos es hasznos visszajelzes, ahogy elkezdi vesziteni az auto/gumi a tapadast, ugy kezd felpuhulni az ffb. Nekem mindegy milyen elv alapjan szamolja ezt, de a vizualis sot meg a hang alapu megerositest is megelozi nekem a fontossagi sorrendben, foleg ilyen palyaautos jatekban es ha ezt szeretnem erezni, akkor cserebe, ne tunjon el mindenfele uthiba es anyamtyukja.
Mert lehet orulni, annak, hogy leirja valaki, hogy a "valos" uthibak alapjan rangatja a kormanyt, igazabol a kutyat nem erdekli, ha csak odakepzeli a jatek, hiszen vizualis megerosites eddig az osszes jatrekban 0 ezen a teren igazabol.Ertsd, nem latod az aszfalton a hibat, a puklit.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.09.29. 13:13:09 -
Na mostakkor ha jol ertem, akkor az idojaras ha sync re van alliva, akkor eso utan a verseny vegere egy tok szaraz napos idot jelenit meg, vagyis ha 5 kor a masodik fele, akkor ot kor alatt felszarad minden ?
Igazabol fura, pikkpakk tok szarau lesz az aszfalt szinte pontosan a feher vonalig, onnantol meg vizes marad meg jo sokaig....
Pont a lenyeget nem lehet nyakoncsipni a felszarado palyat :)) -
Meg gondolom a Speed Sensitivity is nullan van?:) -
Lehet allitani, Sensitivity, 50% a lineralis.
Milyen kormany, mekkora gyari kormany szog (900, 1080?). Nekem regi G25 (900 fok), automatan allitja a progi a kormanyszoget, es mukodik. -
A steering linearitást nem lehet állítani mert mintha nekem azzal lenne elsősorban bajom? A sensitivity-n már állítottam de úgy érzem, hogy elsősorban azzal van bajom, hogy középen kis kormánymozdulatra is többet fordul mint amennyit szeretnék. Erre nincs valami beállítás? -
endy papp #16858 Bocs de megvettem ,(nincs is letöltött játékom a gépemen ,nem is volt soha),igen vissza kértem az árát mert egyenlőre ,nekem ez így nem jó.
Nem mennék bele,nagyon ,de ha a pc1 ilyen lett volna a kiadáskor,akkor azt mondom valamelyest oké,de ez így ennyi év és ígérgetés után ,nem annyira gyere be.
Újból meg fogom venni ha olyannak ítélem meg nyilván lényegesen olcsóbban ,már most is lehet 35-40 euró között venni,a lényeg, hiába a sok hókusz-pókusz egy autós "szimben" ha a lényeget barkácsolni kell,most ebbe sem mennék bele jobban.
Várok türelmesen olvasom a híreket hsz-at merre is fejlődik javul majd akkor rányomok a buy gombra...
-
A "jo" az relativ. Vannak autok, beallitasok, pillanatok es palyak ahol "tetszik es elvezetes". Sajat FFB-vel, autohoz eltalalt Volume/Tone beallitassal, kozelebb van kormany-erzesre az iR/rF2 paroshoz, mint az AC-hez. Hogy ez most elony vagy hatrany, az teljesen egyen fuggo.
Valoban hiba vagy kaoszt okoz (ez persze relativ) a harom alapbeallitas (Informative, Immersive, RAW), megfejelve a Custom resszel. Es persze a csuszkak "hasznalata (Volume, Tone, FX). Es ez ugy, hogy technikai leiras-szerueseg van hozzajuk, de felhasznalo szempontbol a lenyegi mire jo, mit csinalj az nincs vagy mcsak misztifikalt:)
Pl.: az Informative es az Immersive alapbeallitasok nem gagyi effektezett cuccok. Aki a "klasszikus" erzeseket szereti (kiemelve, kemenyitve, erositve vagy eppen forditva) a "rangatosabb" dolgokat, es a kormanyuk is "ez a kategoria" (nem DD vagy valami nagyon kozvetlen uj tipus) azoknak ezzel a kettovel lenne erdemes probalkozni, hozza allitva a Volume/Tone reszeket.
Ezek is szamolt, felfuggesztesbol es gumibol erkezo adatok, de az erzesek es a kormanyok tudasa miatt, bizonyos reszeket (uthibak, csuszasok) skalazgatnak. -
No de szerinted igy jo az ffb ?
Par oram van csak benne, de ez kb ffb allitgatassal ment el :) Es igen, van hlgy semmit nem csinal pedig illene....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.09.29. 09:15:53 -
partotmos #16855 Megoldás a videoban is látható szaggatásra - nálam is volt hasonló jelenség főleg kanyarokban100 fps feletti értékek mellett is, és 60 ra belőtt vsynccel is, de ez megszünteti:
http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?51812-Stutter-Fix
videokártya driverben Force Adaptive Vsync
indítás -fpscap 63 vagy 62,8 kapcsolóval (60 hz képfrissítés esetén) -
-
Meg az alap problemak ott vannak, hogy ha egy szimulatort fejlesztenek (es ez annak keszult;P), akkor NEM egy masik programot vesznek etalonnak, nem olyat szeretnenek csinalni, nem olyan erzeseket, hanem valami sajat rendszerrel reprodukalni az igazit. Ez lehet erzes, tapasztalat vagy telemetria alapjan, visszajelzes emberektol/pilotaktol stb.
Az hogy XY program ugy oldja meg a csuszas erzeset, hogy gumi tapadastol fuggoen valtoztatja az FFB erot (akar nullara), fuggetlenul a felfuggesztestol, az lehet elvezetes vagy informacio gazdag, azt szokta meg az ember, de egyaltalan nem biztos, hogy igazabol is ugy kell mukodnie;) Ha csuszik a gumi, attol meg tobb tiz kilo cucc van a kormanyrud vegen, nem fog a kormany csak ugy fityegni:D -
Vagy ott az enyem, ott rapakoltam a rangatos erzesekre, plusz a min. FFB is magasabb:)))
A Gain (global erosseg), a Volume (FFB lineritas) es az FX (rangatasok szaturacioja) egyertelmu, azokkal nincs gond. Sajat kormanyhoz kell allitani: mennyire legyen eros (gain) es kozvetlen (volume, de meg ne clippingeljen) es sajat "rangatos kedvteleshez" (fx).
A Tone azert van egy csuszkan, mert ezt (is) szamolja (gumibol, felfuggesztes geometriabol), igy osszefuggnek. A felfuggesztesbol jon, nem lehet ez is az is egyszerre.
Hulye peldanak:)
Keves TONE: ha egy gumis jatekauto kereket kezzel gorgetsz a parkettan, es gyengen nyomod lefele, akkor minden apro egyeletlenseget erezni, de ha elforgatod es megcsuszik, nagyon kicsi lesz az ellenalas kulonbsege.
Sok TONE: ha jo erosen nyomod a parkettara, eltunnek az apro egyeletlensegek, ha elforgatod nagy ellenalasa van, de ha megcsuszik, akkor hirtelen megszunik tapadas, tul nagy a kontraszt, es lefejeled a parkettat;DDD -
unrealnoise #16851 Az Otherworld ma feltett egy tesztet, kritikát a játékról.
Tudom, itt is kap eleget a játék, de azért nézzünk magunkba, nem azzal van baj, hogy valaki kritizálja a bugok, meg a hibák miatt (kell is), hanem azzal, ha szinte megállás nélkül a hülyeségeket mondogatja (vezetni abszolút nem tud és úgy pofáz fizikáról), miközben a játék erősségéről, újításairól, beállításairól szinte semmit sem mesél.
Pedig van neki... ezért gyors csináltam is egy kis streamet válaszképp... link
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2017.09.28. 23:31:00 -
ahh, ez a tegnap linkelt Jack Spade fele ffb nagyon jo, vegre eletre kelt a kormany.
Bar ahogy Laccoo is irta, nem ertem miert teszik egy csuszkara a felhasznalo szempontbol ket kulon dolgot, igy vagy jon minten uthiba, vagy erzem, hogy csuszik az auto. Mindenesetre, igy mar elvezheto ebbol a szempontbol.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.09.28. 21:32:57 -
Az első rész tapasztalatai alapján, néhány patch után azért már ez is egész jó lesz. :)))
És igen Endy, három év múlva a PC3 még jobb lesz. Idő és pénz kérdése a minél jobb játék, meg azért az se árt ha akad rá megfelelő mennyiségű vevő.
-
endy papp #16848 PC3,3 év múlva....
-
Mint multkor irtam, ennek (egy ilyen) programnak, "innentol" kellett volna meg fel ev, azt mondjak "kesz", magukra zarjak az ajtot, es neki allnak tesztelni, osszeloni minden autot, sorozatot minden palyaval, napszakkal, idojarassal, AI beallitassal stb. Sajnos ilyen ma mar nem fer bele.
Ha evente kiadnak mint a Codies az F1-et, lenne annyi tapasztalat es visszajelzes, hogy 4-5 ev alatt eleg jora osszecsiszolnak a dolgokat:D -
Megnéztem Monzat, igaz lépésben, de elfordulnak itt is !
-
Ez így, ebben a formában, nem igaz. ;) Változó, autófüggő. A gond inkább az, hogy nem lehet beállítani úgy az AI-t, hogy egy beállítás mindegyikre érvényes legyen. És ez az első részre is igaz. Gondolom ez a sokféle géposztály és a gyártási folyamat miatt ilyen. Fejlesztés alatt többször változtattak az AI-n és ahogy készültek a tartalmak, a később készültek mindig az aktuális AI-hoz lettek beállítva. Ebből is látszik, hogy nincs elég ember az SMS-nél, akik erre odafigyeltek volna és a régebben elkészült tartalmakat az új AI-hoz igazították volna. :((
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.09.28. 19:07:18 -
LMP2-őt teszteltem Zolderben 30 autóval elfordultak, szal valamennyit javult
-
Es akkor most vegre atvergodik az ai monza elso kanyarjan ?
Jelzem, az mar az elso resz ota ilyen :)) -
Hivatalos fórumon ezt írták: "Patch 1.1.3 is "just" a in between Patch. Before Patch 2.0 soon will hit PC and Consoles... So don't be worried, there are many Things adressed in 2.0." Szóval hamarosan jön egy nagyobb patch. -
-
En azert egyszer szeretnek tuljutni monza elso kanyarjan ...:))) -
unrealnoise #16839 Szerintem sem túl gagyi az AI. Vannak hülyeségei, de könyörgöm, a fasorban sincs semmi, ami ilyen komplex cucc lenne, mint a pCARS2, és azért ahhoz képest használható. Az AC hogyan jött ki? Persze ez egy sokkal nagyobb csapat, nagy "project", de attól még tény, hogy az AI-t nem lehet egyszerű "belőni"... 180 autó x 60 pálya (inkább 140 variáció) x évszakok x napszakok x időjárási elemek
Én most multiztam egy csomót, de el kell mondjam, AI-val is harcoltam már meglepően jókat. Persze ordas baromságok vannak, de hát elfogadom... Majd lesz ez is jobb.
Amúgy meg aki azt mondja, hogy nem fejlődött az AI a hülyeségek ellenére, az hazudik. :)