19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Visszakerestem;)
Februar vegen irtak, hogy "megszuletett" a teljesen dinamikus gumifizika, igy valszeg onnantol kezdtek atalakitani a dolgokat (autok es mindenfele hangolas).
2017.03.24. Ez meg az akkori hozzaszolasombol:
"Egyelore meg eleg gazos allapotban van. Az hogy (meg) nalam szaggat, betudom a gepemnek (a CARS1 "tokeletes") es hogy alpha/beta. De egyelore meg minden auto preholder, pre-alpha es alpha; sok palyan az AI amneziaban szenved vagy eszmeletvesztese lesz menet kozben; es gyakori a kifagyas.
Ami persze egy alpha/beta programnal meg belefer, de ha nem akarnak hiabazni, kell a 2-3 honapos masssziv teszt, es ha a megjelenes december, akkor "mar csak" szeptember vegeig tudnak az uj dolgokon faragni (befejezni, veglegesiteni).
Ha nyaron vagy nyar vegen akarjak megjelentetni, akkor kicsit neccesnek erzem a dolgot:)"
-
Teljes mértékben értem, hogy mire gondolsz, de nehogy már itt mentségként szolgáljon ez a fajta magyarázat miközben az F1-et ugyanezért ostorozzák, miközben ha tetszik ha nem, időjárás tekintetében az F1 egy full szimulátor ehhez képest. Félreértés ne essék, én nagyon szeretném, hogy ez a játék minden magának kitűzött célt teljesítsen, hiszen ebből mind a fejlesztők mind pedig a játékosok is csak profitálhatnak, arról nem is beszélve, hogy PC-n ilyen tekintetben nincs is igazán alternatíva, ami van az másban jó :) -
Kinlodtak kozben a Word of Speed-del, a Red Bull-os repulos hulyeseggel meg ilyenek:D
Amugy nem csak athoztak az autokat es palyakat, elegge at lettek dolgozva (meg ha nem is latszik vagy erezheto). Nehany honappal a megjelenes elott szinte minden auto pre-alpha volt, nem mukodo animaciookal, egyen fizikakkal stb. Emlekeim szerint a full-os idojaras sem 1-2 eve kerult be, az is kapkodos volt. Sokaig (evekig?!) azert nem is eroltettem a beta-t, mert "ugyanaz volt" mint a CASR1 csak mas menuvel;)
Erzesre az utolso fel-egy evben lett osszebarkacsolva ez az allapot/tudas/tartalom. Ezert irtam multkor, hogy ennek minimum 6 de inkabb 12 honap kellett volna meg, hogy lezarjak a "tudast/tartalmat/funkciokat", es mar csak a vegleges "jo mukodessel" foglalkozzanak. Ez ismet kimaradt.
Tuti a GT/Forza miatt kezdtek el kapkodni ("vettek eszre" hogy el vannak csuszva:P), es kaptak valami "The Fast and the Furious" megbizast is. -
Szerintem életben tartják a franchise-t. Egy ilyen világban ahol ekkora konkurencia van és itt nem csak az autóscímek, hanem más húzós címek is jönnek. Mert a játékosok általában, de legalábbis többségében nem csak egy címen görcsölnek évekig. Többségnek ez csak egy játék a sok közül, ha nem jön ki, jön valami másik. No problémo. De a gyártó szemszögéből azt is kell nézni, hogy még addig ki kell jönni valami újjal, amíg még a köztudatban vannak. Eddig jutottak el a progiban, ezt gyorsan játékformára gyúrták és kijöttek vele. Ráadásul a multiplatform miatt egy időben kellett kijönni a konzol verziókkal. Senki se mondja, hogy ez így jó vagy rendben van, de most ez van a piacon. Jönnek majd a patchek és a játékosok még örülnek is, hogy nincsenek cserben hagyva. És lényegében ezt ingyen kapják. Ezért kellenek a DLC-k, hogy valami bejöjjön erre az időszakra is, de az meg plusz tartalom és annak szintén örülnek a játékosok. Mindenki happy. Az első rész is így jött ki. Elárasztotta a fórumokat, hogy egy bughalmaz, félkész, működésképtelen, stb... Az első rész Steamen, még így is, ezeknek a dolgoknak az ismeretében, több mint egymillió példányban kelt el.
Mi van most?
Kijött a PC2. Első nap bedőlt a multi. Rögtön javítva lett. Addigra minden fórumon megint elterjedt, hogy a játék bugos, félkész, stb...
Steamen három hét alatt 85ezer fölött jár az eladott példányszám, úgy hogy 70% körüli az értékelése.
Csak egy példa, nem fikázás, az F1 2017 egy hónappal korábban jelent meg 80% körüli értékeléssel Steamen és 110 ezer eladottnál tart. Egy hónap előnnyel. Ha vége az idei F1 idénynek F1 eladás kábé ott le is áll, ahol éppen tart majd, mire jön PC3, addig PC2 megint a milliós eladás környékén lesz és ez csak pécé. Konzolon kábé kétszerese fog elfogyni. Na, ezt csinálja az SMS. Megél abból, amit csinál. :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.14. 17:58:52 -
Ez a gond, félkész, bugos. Mit csináltak eddig ha az alap tartalom sem működik. Nincs ebben 700 autó, a Cars1 át lett hozva és bővítve, de akkor min dolgoztak eleddig? ha ez sem sikerült nekik. Vagy pocsék a munkatempó, vagy pocsék programozók. Nem hiszem hogy bármelyik is igaz lenne, mert összeraktak egy ilyet, inkább az egész SMS mint szervezet rosszúl működik, a folyamatok nem hatékonyak. Nade ez engem vevőt nem érdekel. Ráadásul közösségi fejlesztés és nem 3 teszteren múlik a dolog... hanem több ezer felhasználón akik ezeket gondolom jelezték is. Érthetetlen az egész amit az SMS csinál. -
"Az esős körülmények közötti lassabb köridő pedig érthető mert a tapadási anomáliák vagy írom úgy, hogy furcsaságok mellett a végsebesség közti különbség azért megvan a száraz körülmények javára. Mivel esőben eleve 15-20km/h-s sebességeket lehet elérni így nem csoda, hogy a köridők is rosszabbak. "
Érthető hogy esőben alacsonyabb az átlagsebesség, alacsonyabb a végsebesség és ebből adódóan a köridők is rosszabbak, mint a száraz időben, slick gumival. Érthető. Az is érthető, hogy 15-20 km/h-val lassabban érkezünk meg a fékezési pontra, ami megközelítőleg a száraz körülmények között történő fékezési pont közelében van. Jó, annyira nem érthető, hogy ez valamiféle fizikai jelenség legyen.
Inkább tekintsük anomáliának/furcsaságnak. Így legalább már érthetőbb.
De nem elfogadható!!!!!
Érthető.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.14. 17:27:07 -
A nagykozonsegnek gyartjak, es azok nagyresze az options-ban addig jut el, hogy a a grafika Ultra-n legyen:) Annal komlexebb beallitas mar gazos:D
Valami automatizalt mukodes kellene bele. Ha nem kormany van beallitva (csak bill. vagy gamepad), akkor a "hatterben", nem lathatoan tolna ra minimal automata ABS/TC/SC-t. Ha nem latjak, nem zavarja oket. Mert sokszor latni.olvasni, hogy gamepad-del is kikapcsolnak mindent, nem akar "segitseget", aztan meg panaszkodnak hogy szar a progi, mert kezelhetetlenek az autok.
De ha meg kell felelni a bill.-es es a felmillios kormanyos jatekosnak is, foleg jatekmenet (AI, karrier) szempontbol, sokszor mar a beallithato segitsegek is keves lehet, bele kell nyulni (el kell b*szn* :P) az alttalanos mukodest, tapadast, fizikat stb. -
Csak arra irtam a dolgokat, hogy "felesleges" kulon minositeni egy-egy tapadast es mukodest (pl. kulon csak az esore), mert az egesz program felkesz/bugos, kulonboznek a palyak es autok, meg eleve az egesz tapadas es auto kezeles mizeria a gamepad-es, konzolos, jatekosabb dolgok miatt sose lesz olyan, mint egy masik programban vagy mint valaki szeretne;)
Igen, valszeg nagyok a tapadasok (altalanosan mindenhol, mindennel), foleg az oldaltartas furcsa (es az azzal kapcsolatos viselkedesek), de ezt mar az elejetol mindig irtam:) A szaraz tapadas sem a tuti (amivel hasonlitgattam [AC, iR] ebben voltam a legstabilabb es leggyorsabb:P). Es igy, ha probaltak valami aranyt tartani, akkor logikusan a vizes sem jo;)
Ami fontos, hogy ugyanazzal a komboval a ket eltero korulmeny aranyos legyen (sebessegre, kezelesre, erzesre). Nem szamitva a bugokat ha valaki slicken esoben jobb es gyorsabb:D
De persze, lenyegi szempontbol mindegy mi a helyzet, ha az AI mindenkeppen szar; akkor a Single es karrier resze ugy is hasznalhatatlan:DDD
Marad az online. De oda, fun-ra, az 5 koros "ereszd el a hajamhoz", meg teljesen tokmindegy a szuper dinamika, az egesz csak latvany es hangulat elem marad;) -
Értem álltalánosan a problémád az essős fékezéssel, de fordítsd emg és esőben rakjál fel slicket:)) Mindjárt nem lesz tapadás, de egyébként tényleg az esső gumma tól jól tapad a slick nem csuszik eléggé.
Nem értem mért hangolták ilyenre mert aki nem akar szenvedni esőben kapcsol ugyis egy TC-ét és boldogan autózik, aki meg úgymond szimes az itt szentségel a túlzott tapadással. -
De amugy rengeteg ido elmegy a pocsolyak miatt is, lassitani kell, meg ugy pakolgattak oket a palyara mint Dirt Ralliban a koveket : pont az idealis ivre, kerulgetni kell oket....:) -
Finkoo #17468 Nekem virágbolti van... valszeg ez az oka...
Köszi a választ! -
Nem tudom, nekem nem volt eleve, az csak valamihez jart... -
Finkoo #17466 A legutóbbi frissítéssel nektek is tűntek el autók?
Nekem pl. a nagy kedvencem az Astra TCR elszublimált nyom nélkül...
Mi ennek az oka? -
En jo par kort raszantam erre a kissebb vegsebessegre is...
Spa oruzsban ha ettekerem 5.-ben, padlon, nyilvan vagva de nem ez a lenyeg, majdnem fordulathataron vagyok a hosszu elejen...Es egyszeruen nem megy feljebb se a sebesseg se a fordulatszam...No nekem ez sem kerek , hogy kilometeret huzatom de sehova nem gyorsul.....
Ennek ellenere jokat jatszok vele, de ez a resze nekem nem kerek :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.14. 14:57:00 -
Általában tisztelem Alex véleményét és egyet is szoktam vele érteni de most én is a Te álláspontod mellett vagyok. Gondolom rajtunk kívül más is érzi ezt a dolgot, nem véletlenül került fel a korábban linkelt BUG listára. Alex, én azt is elfogadom, hogy nem mindegyik autó/pálya kombónál van ez így és mivel elmondásod szerint Te csak hihető kombinációkba futottál bele, írj már egy-két példát légyszíves, hogy ki lehessen próbálni!
Az esős körülmények közötti lassabb köridő pedig érthető mert a tapadási anomáliák vagy írom úgy, hogy furcsaságok mellett a végsebesség közti különbség azért megvan a száraz körülmények javára. Mivel esőben eleve 15-20km/h-s sebességeket lehet elérni így nem csoda, hogy a köridők is rosszabbak.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.10.14. 14:42:14 -
En meg nem varialom, pontosan tudom pl, hogy Hockeinheimben a visszafordito elott a razoko kezdetekor ha fekezek, az egy jo fektav, no most pont ugyanott tudok nagy esoben is fekezni. Ez nem jo.... -
Annyira nem érdekel hogy kikutassam a dolgokat. Ha érzésre elsőre valami nem jön át akkor nem fogok még többet beleölni. Amúgy mindent meg lehet magyarázni, de egyet nem tudok elfogadni. Kikapcsolt segítségek mellett ( nincs TC ), had ne padlózzam le az autót full esőben azonnal a kanyar kijáratnál úgy hogy semmi nem történik, nem hogy kerék kipörgés... ezt ne, ezt nem tudom elfogadni sem megérteni, hogy miért ilyen. -
Onmagaban (csak esos korulmenyek) dontotted el, hogy "nagyon nagy" a tapadas vagy osszehasonlitottad a szaraz tapadassal, koridokkel, autokezelessel? :)
Leszamitva hogy a progi (gumi, tapadasok, aszfalt, eso stb.) meg "felkesz/bugos/anomalias", es az autok es palyak kozott is lehetnek/vannak
kulonbsegek, egyelore inkabb az az erdekesebb vagy azzal erdemes foglalkozni (egy "jonak tuno" kombonal), hogy a szaraz/vizes es slick/wet kulonbsegek "jok/hasznalhatok" legyenek (mukodesre, koridore, kezelesre, tapadasra stb.).
Nem teszteltem mindent (mert leheteten, es eleve jo ha hetente 1-2x elinditom:P), de azzal a nehannyal amit neztem, teljesen jok voltak a kulonbsegek. De elofordulhat, hogy eppen azt a keveset teszteltem ami jonak tunt, es tuti vannak olyanok, amivel allo vizen meg slick-kel is gyorsabb vagyok:DDD
Esoben tizen-husz masodperccel hosszabb korido; 30-50 meterrel hosszabb fektav; lassabb vegsebesseg; az egyszeru vizes aszfalton is (nem a tocsakban) erezheto csuszkalasok (gyorsitas, fekezes, kanyar).
Persze ha valaki ugy gondolja/hiszi/tudja/tapasztalta, hogy egy "ilyen" auto (pl. GT3) vizen sokkal lassabb/csuszkalosabb/kezelhetetlenebb akkor azzal ugy sem lehet mit kezdeni:) Vagy ha csak "mast szeretne":D
-
De az, sima alap, nem setupolgatok, csak a benya van levéve. Ezzel az autóval ezen a pályán a 3. köröm volt amit felvettem és feltöltöttem, szóval elég szar kör, de csak azért van hogy látszódjon milyen a nagyon esős pálya tapadása, segítségek nélkül. Nagyon nagy:(
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.14. 13:50:45 -
Némely autónál picit magas a preload érték a diffinél, emiatt kardot nyelősebb lehetnek. Volt ilyen. Pl. 918-al szenvedek nem találtam még használható diffi beállítást. Nekem inkább zavaró pl. ami a Vulcannál van, hogy hiába próbálom stabilizálni a kocsi hátulját, kanyarbemenetnél elkezd veszíteni a tapadásból és keresztbe érek ki a kanyarból.
Inkább tűnik futómű anomáliának mint diffi vagy aero dolognak. Utcai ZL1 és Z06 is futómű anomáliás ( Azért a ZL1nél érdekes hogy a hátsó futómű feszesebbre van hangolva egy orrnehéz autónál).
-
Elfogyott a gumi :) -
Neked nem jon elo neha valami erthetetlen alulkormanyzottsag...?
9 kort levezetem, 10.-ben egyszer csak nem tudok befordulni egy kanyarban.... -
Nekem nem tetszik a Vulcan. Ha ez egy Chevy Impala lenne akkor elfogadható lenne számomra. Sokkal keményebb, feszesebb futóműre számítanék egy ilyen autónál.
A PC1-hez is jött 10-11 patch, mire elfogadható lett. Ez meg eleve magasabb szintről indult. Lejjebb linkeltem a bug listát és elég szépen javulni fog még. ha azokat a hibapontokot mind kipipálják.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.14. 11:57:31 -
Legalább 10 másodperccel lassabb egy száraz körnél, de lehet, hogy még többel is mert nem ment át még a célvonalon. Csak a félreértés elkerülése végett CARS-nem ott van a célvonal ahol AC-ban.
-
Siman jo szaraz kornek is :)) -
Current bug list
"12.) Tire System: The tire system is basically broken across all cars. Some cars actually go faster on Wet Tires than slicks in dry weather, and the tires don't overheat in a reasonable amount of time. Other tires don't build up any heat at all. Also, like in PC1, it is not justified to use Hard tires at any time over softs because Soft Tires don't wear off / degrade like they should."
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.14. 11:36:06 -
Valahogy nem ez jött át
Kár, mert a sima P1, LaFerrari, Huayra BC baromi élvezetes. Mint írtam még kellett volna 2 hónap csiszolni, átnézni a játékot. De mivel nyakukon volt a Forza 7 meg most jön ki a GT, meg kellett lépni. Összeségében pozitív csalódás a PC2, azthittem az új Forza meg GT mellett nem lesz létjogosultsága de ahogy nézem milyen ziccereket hagy ki a két nagyobb büdzséjű játék (Forza: FFB, fizika/GT: ilyet is fura kimondani hogy a tartalom k kevés pálya, napszak időjárás off stb.)
-
Finkoo #17451 Szép kör... 
A beállításokat megoszthatnád, mert ez tuti nem stock setup... -
Nem, de nem is világít vagyis a pályán semmi jele annak, hiába van este 8 óra, szürkület, csak a műszerfalon látszik be van kapcsolva.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.14. 10:23:28 -
Az hagyján, hogy a vízen de olyan mintha valamilyen esti időpont beállta előtt nem is világítana semmit. Ezt írtam korábban a #16593 -ben is.
"Amúgy világítása lehetne az autóknak este X óra előtt is, mármint olyan ami hatással is van a környezetre és megvilágítja azt. Nord-on kocsikaztattam a gyerekeimet, és hát esőt akartak mert milyen buli, hogy megy az ablaktörlő és miután a legkomorabb esős időjárást állítottam be hogy törölhessen az a fránya ablaktörlő, gondoltam felkapcsolom a fényszórót is ha már ilyen sötét idő kerekedett, de sajnos a reflektor fénye semmire sem nagyon volt hatással, még a korlátra se ami elé közvetlen odaálltam, majd telt múlt az idő, jött a harangszó, és lő világosság. Reply-ben természetesen mindvégig látható módon fel volt kapcsolva a fényszóró és a műszerfal is végig azt jelezte."
Nem tudom, hogy ez változott e a patch-ekkel, ezt így direktben nem nagyon tesztelgettem az óta, de majd megnézem. -
-
A Vulcant csak egyszer próbáltam, azóta bottal se nyúlnék hozzá.
Szerintem ezeket a szuperautókat kicsit vakvágányra terelték, vagy még félkészek, persze nem próbáltam mindet. Ha ilyenek az életben is én biztos nem fizetnék ki akkora összegeket, amiket kérnek értük.
De gondolom, nem ilyenek. ;) -
endy papp #17446 Nekem is csak az ingyenes demo ami van.... -
Nem tudom ,az nincs nekem ... -
endy papp #17444 Halkan megsúgom a forzában is vannak...
ott is megfogják-dobják a kocsit ha belehajtasz.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.10.13. 22:40:14 -
Ezt a gamet a pocsolyak es vizatfolyasok tartjak eletben...:)) -
Az autok lampai nem tukrozodnek a vizen, vagy csak valami nagyon ultra beallitas hozna elo ? Sokat dobna rajta.... -
Sajnos még mindig erős a kontraszt. tegnap baromi élvezetes volt ahogy Ford GT-vel Willows Springen felszáradó pályán lehetett terelni, komoly volt a célegyenesben fenn maradt átfolyások terelték az autót. Most meg ennyire frusztráló sz*rhalmazzal mint a P1 GTR, meg az Aston Martin Vulcan. Kiszámíthatatlan Wartburg fizika,P1 GTR Nordon már a célra ráfordulásnál ostoba módon behullámzik mert a slick gumi meg a futómű nagyon nincs összhangban és eddig nem tudtam megoldani. Vulcan meg Long Beachen csak forgás meg Hycomat billegés. 
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2017.10.13. 21:08:31 -
Osztom a meglátásod, egy játék valóban szórakozásra van, nem frusztrációra :) Ennyire élvezetesen esős körülmények között még nem autóztam játékban, persze nyilván nem próbáltam minden játékot, de a fizikailag is működő tócsák és vízátfolyások egy új szintre emelték a dinamikus időjárás fogalmát. Ugyanakkor az alapvető törvényszerűségeknek is működniük kellene, nem ragozom túl, esőben sokkal jobban csúszik az út és kész! A frusztrációra visszatérve, kipróbáltam a LaFerrari-t Suzuka-ban, khmm... akarom mondani Sakito-ban minden segítség nélkül és igaz, hogy beállítás nélkül is, az tényleg kicsit frusztráló volt. Ezek után váltottam az irányítást vagy autókezelést Authentic-ra, így is fickós de azért kezelhetőbb, nyilván ezek a segítségek nem véletlenül állnak rendelkezésre a való életben is, mert az első fáig tartana az utazás, ott pedig nincs restart. Mondjuk egy dolog még eszembe jutott, hogy esetleg miként javíthatnék az autó kezelhetőségén, reszponzivitásán, lehet esőben kellene kipróbálnom, úgy mégiscsak jobb a tapadás
-
Az üzemanyag ha jól rémlik az első résznél is a valahanyadik patch-ig ugyanúgy literben volt csak állítható mint most, ami nyilván egyszerűbb lenne ha inkább a körök számához is lenne kötve mint később a PC1-nél is lett. Mondjuk nem annyira következetes a dolog mert a fogyasztás attól is függ, hogy az embernek mennyire ahogy mondják "nehéz a lába" Egyik időmérőn jártam úgy, hogy a belőtt üzemanyagmennyiséghez viszonyított utolsó körben amikor éppen közel 1 sec-el gyorsabb voltam a korábbi körökhöz képest, a célegyenesre ráfordulva elfogyott a kraft, miközben az előzetes kalkulációk szerint elégnek kellett volna lennie mert általában bő egész körre szoktam beállítani de inkább másfélre, hacsak el nem számoltam valamit :)