19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Pitti #17318 Nekem is alulról a második. Így érzetre olyan a keménysége mint az autóban.
Itt egy régi videóm erről:
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.09. 11:23:45 -
#17317 Az nem tul puha, takony ? -
#17316 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Alulról a második. -
#17315 Nektek hanyadik lyukban van a fanatec fekpadal ...? -
Solt #17314 Nem, nekem T300 van. Nagyon sokáig szemeztem a Fanatec-l, de az a szett ami érezhetően jobb is lett volna mint a T300, alaphangon lenne vagy 1000 euró, akkor meg inkább spórolok még és Direct Drive... szóval most spórolásban vagyok és várom, hogy milyen lesz a Direct Drive cuccuk! :) -
#17313 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, valszeg ez. Érdemes ezt a competition pack-ot venni, ha elég a p1 rim. A későbbiekben a pedálhoz veszel egy load cell kitet, és van egy elég jó pedálod is :)
Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2017.10.09. 09:46:58 -
Pitti #17312 Nekem minden fanatec, g25-ről váltottam, először porsche 911, aztán csw v1, valóban ég és föld. Amúgy a clubsport pedál is brutálisan jó, a fék szinte teljesen hidraulikus érzést ad, már a v2 pedálnál is. A hal szenzorokkal ez más világ mint potméterrel, a gáz is sokkal precízebben adaholható. Arról nem beszélve, hogy az első szériás v1 pedálok is működnek a mai napig.
Amúgy ha nem annyira sürgős a váltás akkor várd meg a fanatec dd kormányt, ha nem lesz egetverően drága akkor az verhetetlen lesz a piacon. Egyébként meg lesz egy csomó nagyon megkímélt használt fanatec bázis eladó. Pl az ennyém is
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.09. 08:18:43 -
#17311 Az gondolom ez lenne.
Bakker, pedállal olcsóbb a cucc mint nélküle: Xbox One Competition Pack -
#17310 Csak Fanatec oldala (3-5 nap alatt megküldik), megy két vezérlő, nekem is külön van bedugva a clubsport pedál, és váltó. Anno lehetett valami átalakítót is kapni logitech pedálhoz talán az oldalaukon?!
Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2017.10.09. 01:22:21 -
#17309 Köszi, ez jó kis összefoglaló volt. Akkor valószínűleg Club Sport lesz, meg egy CSL Elite P1-es perec. Egyelőre nem akarok pedált venni, remélem a G27 pedálja jó lesz mellé. Már ha megzabálja a két vezérlőt a cars. Csak a Fanatec oldalán lehet rendelni vagy van más hely is ahol érdemes szétnézni? -
#17308 T500: Erős, brutál gyors, viszont nagyon durva, kevésbé kifinomúlt a szíjhajtása, erősebben érezni a "recéket", viszonylag hangos, nagyobb az ellenállása. Nekem nem volt vele technikai bajom.
T300/TX: Gyengébb egy kicsit mint a t500rs, viszont sokkal kifinomultabb a szíjhajtása, valamint a brushless motor miatt gyorsabban is reagál(nem gyorsabban pörög), valósághűbb érzés mint a t500... kettő is volt belőle (nem egyszerre) nem volt velük bajom...
TS-PC: Erősebb mint a t500rs, és ugyan olyan finom mint a t300rs. Ez már nagyon kellemesen fel tud keményedni mondjuk egy formula autóval kanyarban, a belseje is erősített. Amellett, hogy finoman működik, brutál erőket tud átvinni.... Most adtam el az enyém, Dec közepe óta volt meg, nem volt szintén vele bajom. DD-ra akartam váltani (ismerősnél próbáltam), viszont sikerült egy CW2.5-t is kipróbálni a Porsche 918 pereccel... Nos ezt rendeltem meg végül, ha nem kell a fejet letekerő erő, akkor nagyon nagyon közeli érzés mint a DD(meg azért olcsóbb kb 400€-val). Később meg úgyis a DD a jövő...
Ezek előtt volt jó pár kormányom (az első vmi tecsós gagyi 98'-ban :D) 8 évig nyúztam g25-öt (két korai szériásom garanciáztatni kellett, a harmadik bírta), utána vettem egy Fana CSR elitet (csw v1 bázis gagyibb pereccel), egyedül ezzel volt inkább bajom, a motorok melegedtek, tönkrementek, vezérlőlap tönkrement... Viszont amikor működött szuper volt. A fana supportja mindenből tudott újat küldeni, és lazán meg tudtam otthon is csinálni, de nem volt kedvem a további szíváshoz, ezért jött a fent leírt pár Tm kormány, ami dizájn, és vezetési élmény tekintetében kicsi visszalépés volt, ellenben nem ment tönkre :D Remélem egy kicsit tudtam segíteni... -
#17307 CSL Elite-ről vélemény?
Solt neked Fana kormányod van nem? -
#17306 Így?
-
#17305 Na például a Meki P1 teljesen jó, jól reagál a változtatásokra pl. nem szeretem ha a diffi miatt nem fordul az autó mert azt nem lehet korrigálni mint a feszesebb stabilizátort. Lejjebb vettem a diffit első stabon feszítettem és egyből élvezetesen lehet küldeni vele a Nordon.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!9 másodpercet verve a mostani csúcsra 2 kör alatt
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2017.10.08. 21:17:10 -
#17304 Ennél sokkal hosszabb volt de vmiért a mobilnézet kinyírta a hozzászólasomat. Azért van 2X mer megpróbáltam beszúrni még 1X -
#17303 -
#17302 Leszakado kormanykerek.... -
#17301 Már nem emléxem pontosan de voltak vele bajok, kalibrációs hibák, gombok nem működtek, váltó fülek fixek stb...érdemes utána nézni. T300 újabb technológia ha jó rémlik. De ha nem akarsz T300 ott a TS-PC ami végül is egy csiszolt T300.
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2017.10.08. 20:31:10 -
#17300 Na ha nem jon senki, leoltom a g.cibe a szervert :)) -
#17299 Remélem azért a játékban próbáltad, mármint a versenyt -
#17298 180-ért azt a csúfságot? :D
Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.10.08. 20:24:17 -
#17297 Remélem azért a játékban próbáltad, mármint a versenyt -
#17296 Ts pc ...? -
#17295 Hát, ha már váltok szerintem T500 alá nem megyek. Könnyebb lenne a döntés ha nem néztem volna meg a Fana cuccokat :)
Na, mi a baj a T500-zal?
Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.10.08. 20:19:07 -
#17294 T500-at ne, vannak vele bajok, nekem is T300 Alcantara van, G25-ről váltva ég és föld, sokkal jobb az FFB, realisztikusabb.
@Alex: Nem a gumi miatt kiszámíthatatlan mert a Huayránál nincs ilyen bajom, inkább összkerék differenciál és a hibrid hajtás miatt lehet. Mert pl. amikor nulláról visszatölt és kigyorsításnál megint visszaugrik összkerékre de azonnal elfogy a villany és megint hátsó kerék hatásúvá válik.
Most fogom megnézni a P1-et meg a LaFerrarit de gondolom mivel RWD mind2, ilyen nem lesz. -
#17293 Csinaltam lobbit, gt4 porsche, Brno, wet...jo cucc, elvezetes. Jelszo : sg -
Solt #17292 Szerintem ár/érték arányban a T300 Alcantara a legjobb választás, de lassan itt a fekete péntek, mindig szokott lenni Fanatec akció, hátha lesz valami jóárasítva. -
peti79 #17291 Én a G27-ről Thrustmaster T300 Alcantara Edition-re váltottam. Nem bántam meg. A szíjhajtás és a 30 cm-es kormány egész más élmény. De ez egyéni vélemény... -
#17290 Na skacok, mondjátok meg G27-ről mire érdemes váltani, ami még árban is megérné? Nem tudom a T500 milyen lehet. Őszintén szólva a Fanatec CS WB 2.5 tetszene, de még külön megvenni hozzá mindent az anyagi csőd. Bár ha vennék mondjuk hozzá egy CSL Elite P1 kormányt és tudnám használni mellé a G27 pedáljait, egyelőre az is megtenné. -
#17289 Én nem tudom milyen lehet a verseny esős-száraz-slick(soft hard medium) és a többi féle fajta gumival, de az biztos, hogy nem véletlenül kerül többe ezek közül egy-egy garnitúra, mint az autóm( nem Velorexem van), de lehet, hogy egy kerül többe. Mindegy is.
A lényeg, hogy a játékban nagyon élvezetes, részemről a gumi, a fék és ezek kombinációja jobban tetszik, mint eddig bármelyik játékban. Szóval nagy ívben teszek rá, hogy ez hogyan viszonyul egyéb más szimekhez és igazság szerint arra is, hogy a valósághoz mennyire hasonlít, mert dúrván jó, így is. Részemről, ha túl teszem magam azon, hogy az igéretek ellenére, most se kaptunk egy kész, jól működő játékot, akkor viszont ami maradt és működik, bőven kárpótol. Ha ezt még ki is javítják... Hát nem tudom... ez azért már most is durván jó. Akinek nem... Az így járt. -
#17288 Szerintem meg nem jo a tapadas vizen, a jatekbeli szaraz fektavhoz se, real videokhoz merve meg vegkepp, total mas vilag a ketto ! :) -
#17287 Ha mar "felvettem" az elemzeshez, bar csak eg kor:)
-
#17286 Igen a HUD meg kicsit bug-os:) De mintha az editorban is mas neven mutatna azt, mint ami igazabol hozza tartozik (pl. motorhaztetoshoz a chase)(?!). -
#17285 Úgy értettem, ha váltogatom a HUD nézetet, akkor csak a cockpitben nem jön vissza a tükör, az összes többi nézetben visszajön. :)) Ezért gondolom, hogy talán cockpit HUD-on nem is kellene látszódnia. De találkoztam más buggal is HUD ügyben. Már többször jártam úgy ha monitor módból visszalépek nem jön vissza a HUD. Elég érdekes volt, hogy fogalmam se volt hol állok a versenyben. Bár nem volt rossz. Csak a tükörben meg magamban bízhattam. :DD
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.08. 15:45:44 -
#17284 A lobby mukodes elofordulhat hogy beallitas kerdese, nem en inditottam, nem lattam a lehetosegeket, eddig ezt a negy versenyt probaltam osszvissz. De gaz volt, talan van/lesz megoldas.
Virtualis tukor van cockpitben is, csak neha elfelejti bekapcsolni az elmentett HUD-nal;) A HUD editorba be/kilepessel megoldodik "magatol". Ami OK, de online versenyen, amikor azonnal kitett a palyara, mar nincs Options lehetoseg hogy bekapcsoljam:) Valszeg ez is bug (HUD editor es mentesek), tuti javitjak. -
#17283 Megnéztem néhány dolgot azok közül amit leírtál. Random ahogy eszembe jutnak:
A sessioniok között volt olyan, ahol azonnal versenybe rakott, volt ahol várakozóra verseny előtt, eközben végezhettem néhány utolsó simítást. Tehát ez talán attól függ, hogy hogy lett a lobby/szerver beállítva. Vagy hogy éppen adott pályán/kombóban milyen készültségi fokon a van a játék. :))
A virtuális tükör csak cockpit nézetben nem működik, szerintem ez egyfajta koncepció lehet. Ki tudja? Ha sokan hiányolják, akkor biztosan kikapcsolják. Nekem is csak egy monitoros renszerem van, néha én is hiányoltam, de a legtöbb autóban elég jó a belső tükör vagy alternatívaként ott a visszanézés gomb is. ;)
Amúgy meg csak a képi megjelenítés, belépés ilyesmi anomáliákra írtam, hogy ilyennel még nem találkoztam, szóval akár egyedi eset is lehetett. Mondhatni user error. :))
Végerdményben ez tényleg csak a béta verzió. Szerintem egy későbbi patchként, ha elkészültek kiadják a kész progit, a hiányzó "ficsörökkel". :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.08. 15:13:56 -
#17282 Ha már mozog az ülés, akkor vagy VR, vagy mozogjon a monitor is. Am, nekem kevéskének tűnik a mozgástartomány, és az meg meglepett, hogy jobb a gázon, bal a féken. Két pedálos kormányom van, de csak akkor van a bal a féken, ha gázt nem akarom / kell elvenni fékezésnél...
Amúgy, azért elfogadnám ezt a kis cockpitet... -
#17281 Az a csaj egy kicsit furcsa, de nem olyan veszes:P
A 3 monitor kicsit torznak tunik, kicsit nagy is az egesz (aranytalan emiatt), es messze is van a cockpit-tol; de profi cuccnak latszik es k*rv* draganak:DD -
#17280 Megneztem Imolan fix idojarasokkal (szaraz, esos), GT3 Accura, azokhoz beallitott setup-okkal (gumi, ABS/TC, aero) milyen a "mukodes".
Persze bele lehet kotni mindenbe, akar a pixel faba is a palya szelen, es tuti vannak felkesz dolgok es/vagy bugok is, de ez egyre jobban tetszik:) Legalabbis vezetesi elmenyre, auto, gumi, FFB es egyeb mukodesre. (Most az AI es egyeb jatekmenet passz.)
Nem tudom mennyire "igazi", de erzesre/hangulatra/mukodesre teljesen jo a ketto kozti kulonbseg. Egyertelmuen mas a kormany/FFB, jol erezni hogy tapad az esogumi (mert azert megis verseny eso gumi) de megis ott csauszkal es "ugy" ahogy kell.
Az esos "hotlap" pont 10 masodperccel volt lassabb. Ment rendesen, volt tempo, kanyarodas, de erzhetoen lassit a korulmeny, kicsit lassabb az auto, nehezebb a kigyorsitas, hidegebbek a fekek, hosszabb a fektav, csuszkalosabbak a kanyarok, vigyazni kell a tocsakra stb.
A vegsebesseg ~15km/h-val volt lassabb, a 240-et (nem a vegsebesseg, de esoben majdnem;P) 2-3 sec-cel kesobb erte el a vizes palyan. Ez teljesen jonak tunik a rosszabb kigyorsitason, a csuszkalosabb aszfalton, hideg/szel/para, nagyobb aero stb.
A fektav az elso kanyar kombo elott bo 50 meterrel hosszabb mint szarazon.
A gumi is jo volt. Miutan bemelegedett rendesen (2-3 kor, fix zold) es volt rendes guminyomas es oldaltartas, 2 masodpercce lett jobb a korido.
Bar a hangkeveres meg mindig kicsit docog, a motorhangot le kell huzni felere, de jok a gumi hangok is. A csuszos/visitos/elfekezos gumihang teljesen jol visszaadta mikor mi van, mar csak az alapjan is jol lehet adagolni a feket (fektavon, csuszas, kanyarodas kozben). Nem vinnyog es visit ossze-vissza folyamatosan minden kanyarban.
Slick-kel az esogumihoz kepest 15-20 masoderc plusz, de nem volt turelmem hozza, ertelmetlen:D -
#17279 Csak hogy ne középkorú férfiak rinyálását lehessen itt olvasni.
Egy kis színes mára. Lássuk be, ez szemet gyönyörködtető.
Szerintem mindenki megtalálja benne a számára kedves tartalmat.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.08. 14:10:42