19801
  • Danecay
    Igen minden észrevétel jogos de egy részükre a #17392 -ben adtam magyarázatot (gumihőmérséklet, üzemanyag mennyiség), de ezek nem befolyásolták érdemben a dolgot, a végsebességet pedig nemrég tárgyaltuk itt a topikban, ami mondhatni általános jelenség mindenkinél amit ki ennek ki annak tudott be (páratartalom, hőmérséklet, a víz által keltett gördülő ellenállás:)
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.10.12. 02:53:46
  • sertrex
    Gondolod, ha személyeskedni próbálsz, attól igazad lesz?
    Hol az a rész, amin bebizonyítod, hogy igaz amiket állítasz? Mert még a saját videódon se tudtad alátámasztani.
    A többi meg csak terelés. Mondjuk eddig se nagyon izgatott, hogy te tudod-e használni vagy sem a játékot. Most az új patch-csel, belepiszkáltak a gumi/időjárás dolgokba így már teljesen okafogyottá vált ez a bájcsevely, egyébként is . Szóval, ha akarnám se tudnám vizsgálgatni az állításaidat, de ez nem is nekem fontos. Te vagy annyira rákattanva a témára. Na bye!
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 23:42:19
  • Dante73
    Nem néztem meg a videót, a két kép alapján mondom, amit mondok.
    1; 15 Km/h a sebességkülönbség.
    2; A váltó egyel alacsonyabb fokozatban van.
    3; A gumik üzemi hőfokon vannak,
    4; több, mit 5 kiló az üzemanyag, így a súlykülönbség.
    Ezek, így együtt, akár magyarázhatják is a fékútban tapasztalt "anomáliát".

Már, ha jól értem a vita lényegét.
  • Danecay
    Ha tényleg nem érted a kép lényegét kérdezz meg valakit akiben megbízol és ért valamennyit az autózáshoz, mert... Áh!
    Hát akkor biztos nem te leszel az
    A PH-n a korábban említett delikvenst pont az ilyen bicskanyitogató stílusa miatt küldték el pihenni mint amilyet te is képviselsz.
    Mit gondolsz, hogy szabotálni akarom a dédelgetett játékodat, és neked kell bizonyítanom bármit is mert az ilyen "Azért szép próbálkozás volt" szövegekkel nekem nagyon úgy tűnik, hogy te tényelg őszintén ezt gondolod. Miért gondolod, hogy számít a véleményed, vagy az hogy el kellene fogadnom egy olyan jelenségről amit elvileg te nem is tapasztalsz. Ja hát, hogy is tapasztalnál, hot lap-ozásnál és multinál nem is domborodik ki annyira a dolog, kipróbálni pedig amiket leírtam gondolom nem próbáltad, hiszen minek, látatlanba is megmondod, hogy mindenki aki mást állít mint te az hülye.
  • lac coo
    Hat igy nem sok eselyem van a dijra...! :)))
  • sertrex
    Ezzel magadat minősíted. Ha nem érted mit akartam a képpel, akkor egyszerűen ez nem a te műfajod.
    Ez már nem volt szép próbálkozás, mert igen alacsony színvonalú és a lényegtelen személyeskedéssel próbálod menteni, amit nem lehet menteni.
    Amúgy elolvastam és akkor se volt semmi értelme. Szóval addig gyakoroltál, amíg lerövidítetted a féktávot, de közben nem figyeltél a sebességre? Vagy mi van?
    Amúgy pont a lényeg volt a képen látható, és kimondottan a videón látottakból, mivel ezzel szerettél volna valamit bizonyítani.
    Akkor miért nem olyan videót tettél fel ami alátámasztja az állításodat?
    Ha tényleg nem érted a kép lényegét kérdezz meg valakit akiben megbízol és ért valamennyit az autózáshoz, mert... Áh!

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 21:04:23
  • Danecay
    Őszinte leszek! Picit kezdesz felbosszantani. Mond, te elszoktat olvasni amit mások írnak vagy csak fújod a magadét? Segítek, hogy ne kelljen visszaolvasnod:
    Ezt írtam a #17212 -ben
    "A hajtűben még az 1-es sebességi fokozatba váltva is megpróbáltam élni a motorfék lassító hatásával, hogy a kanyarcsúcsponton elforduljak. Ugyanakkor esőben szintén jól látható módon elég volt a 100-as tábla előtt rázókőnél elkezdeni fékezni és így is hamarabb lelassult az autó, itt már 1-esbe inkább csak az optimálisabb fordulat miatt tettem nem pedig a motorfék miatt. Itt nem blokkoltak a kerekek, csak egyszerűen rövidebb úton megállt mint szárazon :) Sőt a bevágott esős körülmények közti videót kb. a 3. körben rögzítettem mert mindig túl hosszúra sikeredett a féktáv, és még ez sem egy extrém módon jól sikerült rövid, szerintem amúgy lazán be lehetne engedni a 100-as tábláig."

Tehát itt a magyarázat, hogy miért melegebbek az esőgumik, azért mert még a probléma ismeretében is az esős körülményekre való tekintettel ösztönből hosszabb féktávot vettem mint amilyen indokolt lett volna, és igen, elsőre is még hideg gumikon is, és a videóban megmutatni kívánt jelenség miatt a 3. körben rögzített féktávot találtam már kellőképpen látványosnak hogy összehasonlítást csináljak vele.
    A beszúrt képpel sem tudom, hogy mit akarsz, jól látható módon mindkét esetben még állok a gázon, viszont a gáz állása mellett a féket is mutatja ám a HUD, olyan képet csinálj! Amúgy ki is próbáltad vagy csak osztod?
    Azért szép próbálkozás volt :)
  • sertrex
    Five Cars in Project CARS 2 become Hot Wheels Diecast Vehicles

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 18:47:22
  • RJoco
    Nekem is csak annyit szedett le, de az update könyvtárban 42 GB-ot foglalt le.
    A játék mérete sem igazán változott az updatelés után és a 42 GB-ot is törölte.
    Azt nem értettem, hogy miért kellett ezt tennie?
    Nálad lehet, hogy volt elég hely, nálam csak 20 GB volt, így lekerült most a gépről a WoW, hogy tudja ezt frissíteni.
    És maradt 62 GB szabad helyem. Ami mondjuk nem olyan nagy baj, mert SSD-nél úgyis kellene 10% szabad helyet hagyni, hogy jól működjön.

A patch-et tekintve, számomra eddig javulást hozott.
  • sertrex

Egyéb iránt itt van egy kép a videódról. Ránézésre ugyan ott van mind a két autó(száraz-vizes). Ez az amikor megérkezel a fékezési pontra.
    Viszont szárazon 6.-ban, vízesen 5.-ben vagy. Száraz-240 km/h, vizes-225 km/h száraz gumik hidegek még, vizes melegek.
    De a féktávod tényleg kb. ugyanott kezdődik. Szerintem nem kell tovább magyarázni.
    Pont ezekről a dolgokról beszélek. Na, mindegy. Azért szép próbálkozás volt.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 18:30:16
  • Pitti
    Na akkor körülnézek :)
  • lac coo
    Hová...?? :))
    Amugy hasznalhato, funra tokeletes.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.11. 17:59:29
  • Pitti
    Multiról, lobbyról mondjatok valami jóságot... használható-e vagy nem-e és már jövök is :)
  • sertrex
    Lehet, hogy ez már nem is aktuális.

"• Fixes and improvements to certain weather / tyre combinations." - A patch notes-ból.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 17:55:58
  • sertrex
    Még nem próbáltam. Most akartam/fogom. :)))
  • Finkoo
    Mik a tapasztalatok eddig a patchel?
  • sertrex
    Azt én se. Nekem csak azt 3.6 GB-ot töltötte le.
    Amúgy meg 46.14 GB a játék ( #17365 ) lehet, hogy hiba volt a PC2 könyvtáradban.
  • lac coo
    Ez mindenhol lehet bugos, meg kikapcsolt allapotban is, csak tudod legalabb nem az oltas megy utana, hogy huzza vissza nfsbe, meg kitalacio...:))))
  • Fehercsoki
    Online miért nem lehet bugos?
  • lac coo
    Online kell kiprobalni, ott nics bug nincs simlizes :)
  • Fehercsoki
    Kipróbáltam már az általad leírt pályát/autót és nálam jó, azaz jól láthatóan és érezhetően hosszabb a fékút esős időben, én elhiszem hogy nálad szar, meg láttam is a videót, de ez nem a normális működés, nem így akarták a fejlesztők, ez egy bug.
  • Danecay
    Ne fáradj, én korábban megtettem mégsem hiszi el senki pedig láthatja a saját szemével. Itt volt #17212 Itt alapvető versenyzői gyorsaságról nem hiszem, hogy érdemes beszélni hiszen a féktávot egy majd 1km-es padló gázos szakasz előzi meg ahol csak nyomni kell mint süket a csengőt :) Abban sem kell semmilyen varázslatot keresni, hogy még nem ázott fel rendesen a pálya mert eleve nem változó hanem fix beállításokkal mentem, Clear majd Thunderstorm. A víz jól látható a pályán, vízátfolyásokon fékezve elkezd megcsúszni az autó, vagy az ugyanilyen helyeken történő kigyorsításkor kipörögnek a kerekek tehát van hatása is a jelenlévő víznek. Abban sem lehetett semmilyen csavar, hogy esetleg vizes gumival mentem száraz pályán vagy fordítva mert automatikusan volt a kerékválasztás. Én nem azért kezdtem el tesztelgetni mert olvastam a hozzászólásokat hanem mert megpróbáltam versenyezni és a fent leírt dolgot tapasztaltam. Az némi gyanakvásra adhat okot, hogy mint ahogy olvasom tök véletlenül ugyanott teszteltük a dolgot, Hockenheim hajtű előtti féktáv, miközben persze jól érezhető mindegyik kanyarban és féktávon. Szerintem ahelyett, hogy egymást próbálnánk győzködni, hogy így van vagy nem így van, a kétkedőknek is ki kellene próbálniuk a dolgot, de lehetőség szerint ugyanolyan autóval, ugyanazon a pályán, ugyanolyan körülmények között. Én így próbáltam:
    Custom Race / Motorsport Presets, Acura NSX GT3 / Hockenheim, szabadedzés / időmérő OFF, a rajtot állóra állítottam, hogy ne kellejen egy kört 20km/h-al végigvonatozni, időjárás Thunderstorm, Time progression Real, AI 60/50, minden segítség Off mégcsak authentic-on sem hagytam, hogy az ECU beállítások-ból se legyen félreértés és Stable Deefault Setup. Szerintem leírtam mindent. Így kellene egy próbát tenni, nem tart addig se mint videót készíteni :) az AI-val versenyezni, olyan mintha Ladák között szlalomozna az ember egy Ferrari-val :), miközben semmi máson csak az időjáráson változtatva és Clear-re téve, lehet velük versenyezni, persze sokkal hosszabb féktávok mellett mint esőben :)
  • RJoco
    De legalább a vezetést segítő vonal most tényleg jól működik.
  • RJoco
    Csak azt nem értem, hogy ezért miért kell neki lefoglalnia 45 GB helyet a vinyón...
  • sertrex
    Project CARS 2 - PC Patch 1.2.0.0

• Improved driving line assist.
    • Various AI behavioural and race line improvements.
    • Multiple improvements and enhancements to multiplayer, and lobby handling.
    • Improvements and enhancements to audio and sound effects.
    • Improvements and enhancements to replays and replay cameras.
    • USB keyboard support improved.
    • Improvements, enhancements and fixes to Career flow.
    • Enhancements to various cars’ handling and standard setup improvements.
    • Tweaks and fixes to Achievement / Trophy unlock logic.
    • Tweaks and fixes to setup UI and flow.
    • Improved default assists for gamepad users.
    • Fixes and improvements to headlights and brake lights.
    • Fixes and improvements to ICM appearance and functionality.
    • Improvements and enhancements to steering wheel support.
    • Fixes and improvements to certain weather / tyre combinations.
    • Optimisations to tracks across the game.
    • Myriad render and performance tweaks and improvements.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 12:39:44
  • sertrex
    Most jön lefelé egy 3.6GB-os patch/frissítés/upgrade. Valamelyik biztos ráillik. :DD
    Patch notes, SMSoon!
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 12:20:03
  • Pitti
    Állítólag ott igaziból is nagy víz szokott lenni. Persze ettől még lehet eltúlzott.
  • Pitti
    Pontosan így érzem én is. És az ffb is tök jól visszaadja mikor taknyon megy az ember
  • lac coo
    En nagyon pici fekerovel szoktam esoben, abs ide vagy oda, nem taposom fullra ,es siman ugyan az a fektav. De most mar csak fel kell vegyem videora :)
    Oldal iranyban jo csuszkal, azzal nincs bajom....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.11. 11:38:51
  • Alexease
    Szarazon slick, esoben wet. A ketto kozott ~50 meter fektav kulonbseg volt (Imola, NSX GT3) es teljesen mas fek- es egyeb erzet. Ez egy szupeg gumis/aero-s autotol szerintem ez teljesen normalis (-nak tunik).
  • lac coo
    Brno, nagy eso utolso kanyar meg van ?
    Kicsit megugrott a grafikus keze , vagy 200 negyzetmeteres medence van :)
  • lac coo
    Ebben annyira egyelore nem tetszik....
  • lac coo
    Nem , nem errol...
    Esoben, esos gumirol beszelek...
    Esos gumit meg nem neztem szarazon, de itt azt modnta valaki, hogy azonnal szenne eg....
  • sertrex
    Ja már tesztelik az első ??nagyobb?? patchet. Azt nem tudni még mit javítanak és azt se, hogy mikor jön.

• sertrex
    Elhiszem. :))) De pont a "szinte" szócska az ami azt is jelentheti, hogy ránézésre, majdnem, stb... stb...
    De itt főleg arról próbálnak meggyőzni, hogy a száraz és a vizes féktáv az koppra ugyan ott van, száraz és vizes körülmények között. Még ha igaz is ez egyrészt azért lehet, mert alacsonyabb sebességgel érkezik a fékpontra vizes pályán, vagyis ez azért nem akkora szám, vizes gumikon.
    Mindenesetre én azért megnézném egy telemetrián, hogy hol kezd fékezni, mennyivel megy, mi az átlag sebesség, mi csúcssebesség és ezt hogy tudja tartani, mondjuk 10 kör alatt. Persze vizesen is és szárazon is, majd változó körülmények között, majd verseny alatt is, szintén esős-száraz és változó időjárásban. :)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 11:09:39
  • Pitti
    mondom KTM ne kamuzz... vagy azt csak AC-ban szereted?
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.11. 10:53:46
  • barcalaci84
    Amikor tesztelted a féktávot akkor esős gumival nézted a száraz pályás féktávot?
    Mert lacoo szerintem arról beszél h a játék felrakja az esős gumit ha lesz a futamon eső és szerinte alig van különbség a fektavok között (elején a száraz és utána a nedves pályán)
    És szerinte nagyobb különbségnek kéne lenni ( ebben mondjuk én nem lennék annyira biztos)
  • Pitti
    Igazából a féktávot szinte méterre pontosan betanulod 1-2 kör alatt, főleg olyan pályákon amiket ismersz. Monza, Spa, Imola, Nürburgring, sorolhatnám úgy ismerem mint a tenyeremet. (persze virtuálisan) Ha egy méterrel hosszabb a féktáv azt azonnal érzem. Sőt most a cars2-nek hála lassan már a pocsolyákat is centire betanulom :)
  • sertrex
    Lehet, hogy túl realisztikusra akarták venni a figurát. Egy meleg aszfalton, egy gyenge eső inkább szárad, mint vizesedik. Ez teljesen reális, ha nincs időgyorsítás, akkor csak folyamatos és egyre erősödő esőben lesz teljesen vizes az aszfalt, de beletelik némi időbe, mire az aszfaltot lehűti és a vízedényeket feltölti, vagyis víz marad az aszfalton. És így van. Ez se jelenti, hogy áll vastagon a víz a pályán. A felület vizes lesz és esetleg elkezdenek tócsák kialakulni, de már az is esőfüggő, mert nem szokott egyenletesen esni, néha igen, de általában hullámokban erősödik és gyengül. És akkor még nem is említettük, hogy nincs két egyforma körülmény, meg még függ a pályától, hőmérsékleti értékektől, az esővíz hőmérsékletétől. Minden eshetőségre meg biztosan nincs a progi megírva. És ki tudja milyen értékhatárok között dinamikus az egész.
    Max esőnél meg általában elmarad a futam vagy félbeszakítják és ez valóban hiba a játékban, hogy nincs időjárás miatti piros zászló.
  • lac coo
    Hat..en ezeket nem szeretem ...:))