19801
  • Pitti
    Na az lehet, hogy tök más autókkal megyünk. Én 95%-ban KTM illetve formula renault és formulaC amikkel küzdöttem esőben mint a jégen.
  • lac coo
    En is teszteltem nem egyszer, pl Hockeineimben pont ugyanott fekezek stormban a visszafordito elott mint szarazon....
    De multkor Imolaban online is ugyanott fekeztunk.....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.11. 10:05:32
  • Alexease
    Multkor tesztelgettem es az esozes is csaloka. Ha gyenge esovel indit valaki versenyt, akkor a startnal esik az eso, de igazabol csak akkor kedett ra. Lemericskeltem, 10-15 perc gyenge esozes alatt lesz "teljesen" vizes az aszfalt. Vagyis atlag palyan 5-6 kor alatt sem eri el a "teljes" esos aszfaltot. A max esozesnel is kell neki 2-3 perc. De ha teljesen vizes az aszfalt, az sem azt jelenti, hogy 2 centi vastagon all a viz mindenhol;D
  • Alexease
    Az enyemen olcso terepgumi van (fele annyiba kerul mint a gyari), varosba elvileg "sehova nem jo"; de mivel sokkal pubabb az anyaga es "jo kemenyre van pumpalva", el lehet vele szorakozni:DD
  • Alexease
    Nem kell oda telemetria, megneztem az elso felvetes utan szandekosan azon a palyan, es semmi koze a szaraznak az esos koridokhoz, fektavokhoz, vezetesi elmenyhez es fektavokhoz (#17280) ;)
  • mumus70
    Nekem a motoromon van ilyen gumi. Valami eléggé no name, de ránézésre is már brutál a mintája, szárazon elvagyok vele normál tapadással, se kiugróan nem jó, se nem rossz. Aztán amikor jön az eső, na az elképesztő. Szinte hallani ahogy morog miközben tolja ki a vizet maga alól, majdnem száraz a csík utána.... Mondjuk két ellenfél van ilyenkor, a betonozott villamos sin, meg a zebra, párszor ezeken a helyeken kanyarodás közben már magához szólított az Anyaföld.... :D :D
  • sertrex
    Mivel nem egyenletes az AI erőssége, lehet hogy rátalált a 120%-on is leggyengébb AI-ra.
    Tele van a hivatalos fórum AI panaszokkal, de a legtöbben a túl erős AI-ra panaszkodnak. Nekem is változtatni kell mindig az erősségén és agresszivitátásán. Az alap a 100/60-as AI. Az én tudásomhoz még sose kellett feltennem 120%-ra... inkább lejebb.
    A vizes-száraz féktáv dolgot egy telemetriával simán meg lehetne vizsgálni és akkor pontos adatokat lehetne kapni, végsebességekről, átlagsebességekről, féktávokról. A száraz gumik ugyanolyan speciálisak száraz körülményekre, mint a vizes gumik vizes körülményekre. Nagyon sokat számít már néhány km/h sebesség különbség is, mert lehet hogy látszatra szárazon is és vizesen is nagyjából ott kezdesz el fékezni, de pl. 150-200-250 km/h-ról, főleg esőben ahol a látási körülmények is rosszabbak, ráadásul versenyen az előtted menővel vagy elfoglalva vagy esetleg a mögötted jövő ellen is védekezel, meg az ideális féktávot is el kell találni. Na szóval így ránézésre mondd meg, hogy van-e néhány méter eltérés a fékezés megkezdésénél. Ja meg az se mindegy, hogy ki milyen köridőkkel rendelkezik szárazon, mert aki lassú szárazon az vízen se lesz gyors és akkor tényleg elképzelhető, hogy azonos a két féktáv.
    De igazából azért tényleg nem kell rakéta tudósnak elmenni, hogy összehasonlítod a hétköznapi autózásban az esős és a száraz vezetésedet.
    Egy új gumi garnitúrával nagyon jó a tapadás esőben is és szárazon is(általában versenyeken is új gumikkal mennek), csak szinte észre se veszed már, hogy esőben jó pár km/h-val lassabban mész, de a kereszteződésnél, ránézésre ugyan ott kezdesz fékezni. Nem hiszem, hogy azon kezdesz el filózni, hogy hány méter volt a különbség a kétfajta féktáv között, mert a lényeg, hogy időben megállj.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.11. 08:03:50
  • endy papp
    Nem lehet hogy véletlen mindig a PC1-et indítod el......azért ilyen DDD.
  • lac coo
    De komolyra fordéi va, Pitti, nem tudom....
    Lehet mas autoknal nem ilyen , amiket en szeretek kb mindenhol ez van....
    Probald GT4 et Hockeinheimben, ott is nagyon fura a tapadas vizben....
  • lac coo
    En tegnap megint mentem ket 120 szazalekos versenyt , egyiket csak esoben, ott 15-20 mp vel volt lassabb az ai, egyet szaraz majd vizessel, ott szarazon gyors volt, vizen lassu, de kereket nem cserelt...
    Plussz nincs falabam...:))
  • Pitti
    Mondjuk ez a vizes száraz féktáv dolog nekem is furcsa, meg egyébként is vizes aszfalton én is küzdök mint disznó a jégen. Padlógázzal gyakorlatilag egyenesen sem tudok menni, ha nincs vízátfolyás vagy tócsa akkor se. Ha lepadlózom totál egyenesben úgy járok mint Ggrojean Monzában. Szóval aki köröket ad a vizes pályán 60 feletti AI-nak meg rövidebbet fékez mint szárazon, azt nem értem.
  • Tomo15
  • sertrex
    Valami bumeráng díj, találóbb lenne számára, mert mindig visszatalál ide.
  • lac coo
    Pár napot edzenem kell ! ;)
  • lac coo
    40%-on tolatva szoktam versenyezni !
  • Ingy2
    Akkor csapj a lecsóba, mert vannak arcok akik utca hosszal vezetnek
  • lac coo
    Ha megkapom maradok ! :)))
  • gabesz012
    Én is csak olvasó vagyok, meg ügyes sem vagyok, de azért a 120%-os AI-n nekem is megakadt a szemem. G27-el tolom, meg Assetto-zok is már egy ideje, ott nekem kb. a 80-85%os AI 100-as agressionnal bőven elég, ha nem akarok idegbajt kapni egy futam alatt, persze pályafüggő, amit jól ismerek, ott már gyenge a 85-ös is. Viszont itt a PC2-ben száraz időben a 40-50%-os amivel még "simán" bírok, afölött koncentrálni kell, egy 80-assal esőben meg már esélyem sincs.

Apropó eső: na igen, itt azért vannak még javításra szoruló dolgok. Szárazban indult a verseny, slickekkel indultam (gondolom az AI is), második körben leszakadt az ég, én egy kanyart nem bírtam bevenni kb, meg a féktávok is durván megnőttek (nem változik semmi vizesen, na persze), az AI lazán megy tovább minimál időveszteséggel, én persze kimentem a box-ba, esőgumi fel, amivel már jobb kőröket mentem, mint ők, de esélytelen volt 4 körön behozni a boxban ill csúszkálással elvesztett időt.

Mindenesetre minél többet megyek vele, annál inkább bejövős ez a PC2. :)
  • Ingy2
    Nemá, idén úgy se te kapnád a parittya díjat.
  • Finkoo
    Kicsit frusztráltnak érzem... folyamatosan ekézi a játékot, de állandóan itt lóg, és nekem úgy tűnik elég sok időt, és km-t belerak a cuccba... Meg 120 %-on tolja... Kemmmény... :D
    Egyébként ez az F1 duma jó... nálunk a 9 és 6 éves fiaim F1-eznek a régi Logitech FFEX kormányommal... ők élvezik... :D
    Én csak olvasó vagyok, ritkán szólok hozzá... egy ideig biztos nem is teszem majd... :D
    Utoljára szerkesztette: Finkoo, 2017.10.10. 16:26:47
  • macleody
    Középkorú? Ne hízelegj már neki :)
  • sertrex
    Ahogy látom, itt te vagy megbántva, mert a bemondásodra nem jelentek meg a helyeslő tömegek.

"Kiprobaltuk online az esot, nagyjabol pont ugyan ott fekezett mindenki mint szarazon. Ez igy egy vicc."

Egy ilyen után mit vársz? Nagyjából, pont ugyan ott? Most nagyjából vagy pontosan ott? Na, ez tényleg egy vicc.
    Sok ovis lélek? Szerintem meg egy középkorú fickó, aki elég infantilisan viselkedik.
    Lehet visszatolni a bringát az F1 topikba... az a neked való!
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.10. 09:49:04
  • lac coo
    Igen, kosz, lassan en is igy latom, mennem kell Btype utan, a tokom szoljon hozza barmilyen autos topikhoz ezutan, a sok ovis lelket megbantva ! ;)
  • Pitti

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.10.10. 07:43:54
  • lac coo
    :))

mOST MÉR, rf2 BEN VAN, MEG f1 -BEN IS ASSZEM :)))
  • Alexease
    "Gumizodast" tud, egysavosat, teljes szelessegben, az egesz palyara egyforman:D Nincs bug, nincs anomalia, nincs mibe belekotni:)
  • macleody
    Nem sürgős, 1 hónapot minimum várok még vele, köszi az infót.

Neked is köszi Tomo. Igen, egyelőre elég lesz a P1 is, később azért majd váltanék pedált is, akkor meg ugye csak jól jönne a G27 ára ha eladnám :)
  • __Jacek__
    Emma tenyleg sok:))))) AC hany savos felszaradast tud?:)
  • macleody
    Najó, mosmá elmész ám a tudodhova :D
  • lac coo
    Amugy ilyen ket nyomsavos felszaradast nem is tud a jatek ?
  • sertrex
    Azért az elég tág, hogy nagyjából ugyan ott.
  • lac coo
    En ertem a problemadat, sokszor nem az ai a rossz, hanem az user tapadasa esoben. Kiprobaltuk online az esot, nagyjabol pont ugyan ott fekezett mindenki mint szarazon. Ez igy egy vicc.
  • lac coo
    Az a baj, hogy valosagban mukodik az idojaras fel orat figyelembe veve is ...:)))
  • barcalaci84
    real weathernél egyébként h működik a dolog? akkor is változik a helyzet futamközben ha van változás a valóságban vagy akkor olyan lesz végig mint a session elején?
    ez az egész változásosdinak meg szerintem úgy van értelme ha minimum egy órás egy futam 2 slot esetén, 4 slonál meg már szerintem kell 2 óra, hogy normális működést várhassunk el...
  • sertrex
    Én megértem a problémádat, csak nem érdekel.
    Viccet félretéve. Feltehetőleg tovább kellene lépned élő ellenfelek ellen, ugyanis nem nehéz kitalálni, hogy az AI ebben a játékban se alkalmas komoly versenyzésre. Mivel se videó, se telemetria, így elég nehéz kielemezni a körülményeket. Ezek nélkül meg nem mennék bele egy olyan vitába, ami abból állna, hogy "már pedig nem" és "már pedig de", ráadásul ez tényleg nem érdekel, hogy ki mennyire görcsöl az AI-val. Részemről az első részben is kihagytam az AI elleni versengést, mert nem volt rá alkalmas. Mentem multiba és toltam magamban, az idő ellen. Szerintem az is jó móka volt, ebben a részben meg még jobb. És mint írtam elég élvezetesnek találom a játékot anélkül is, hogy az nyomasztana, hogy a valósághoz képest milyen. Játszom azzal ami működik/tetszik és várom a patcheket, ha jobb lesz tőlük az AI és pótolják a hiányosságokat, majd akkor azzal a részével is játszom, ha nem, akkor sincs tragédia.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.09. 17:30:34
  • Danecay
    Na szóval azt akarta írni, hogy remélem azért a játékban próbáltad, mármint a versenyt. Egy száraz körülményekhez kényelmesre, versenyképesre állított AI-val történő verseny után csak az időjárást esősre állítva menj egy újabb versenyt. Mint korábban írtam én tetetem egy ilyen próbát és a 6. körben már körözni kezdtem őket, míg szárazon megközelítőleg hasonló tempót mentünk. Ez valószínűleg annak volt betudató, hogy az AI hellyel közel még mondjuk a vizes körülményekhez mért féktávot vett, és kigyorsítani sem tudott olyan jól mint én, fura mód csak az én abroncsaim tapadtak úgy mint a csuda. Legyen bármennyire is drága szerintem nincs olyan esőgumi amivel rövidebb féktávot lehet venni mint egy száraz aszfaltra alkalmatos vélhetően szintén drága gumival, márpedig én ezt tapasztalom amit a korábban készített videómmal is alátámasztottam. Egyelőre nekem az a problémám, hogy jók ezek a változó körülmények meg minden de nem lehet rajtuk normálisan versenyezni rajtuk az AI-val, márpedig ez egy versenyjáték. Remélem mihamarabb javítják majd ezeket az anomáliákat (is).
    Valami ilyesmi volt :)
  • Ingy2
    LaFerrari 6:43:160 itt csak 0.5 secet tudtam adni a mostani elsőnek(P1-nél 2 mp-vel gyorsabb). Küzdősebb mint a P1 de baromi élvezetes a határon.
  • lac coo
    No kiprobalom majd en is, most hogy mar nincs valto, nem kell kozben blippelni mar nem olyan jo a kokemeny amire nekem van allitva..
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.09. 15:11:55
  • Ingy2
    Vsz élőben összefosnám magam Látszik, hogy játékban az ember bevállalósabb mert ha eldobja akkor restart session. Az LM nem GTR utcaira vissza alakított változata? 2 mp-vel mentem lassabbat de 200 méterrel hosszabb a táv PC2-ben. Na LaFerrari teszt.
  • Tomo15
    Élethű érzés, puhának vagy takonynak semmiképp nem mondanám.