19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#17558 Az a baj, hogy nem akarnak vagy tudnak olyan fejlesztok lenni, mint a GT/Forza-nal, akik csak azzal foglalkoznak es addig masszirozzak, amig el nem erik a premium szintet. Persze azokban is vannak/lehetnek hibak es hianyossagok, de valszeg nem ennyi es nem ilyen buta idegesoto dolgok.
Amikor a CARS2 fejlesztese kozben masik autossal is foglakoznak (WoS, amit kesobb lepasszoltak) meg Red Bull-os cuccal, es meg a megjelenes elott hirkent jon mar az uj licenc, fejlesztes es munka, mar regen rossz:/
Ha csak ezt reszelgetnek bit-enkent, brutal jo progi lehetne belole. -
#17557 Bakker, ezert szivat engem az a gyoker valto ....! :)
Amugy meg SMS, nagy osszeget nem tennek a hatalmas peccselesre..... -
#17556 Ezek eppen azok a hibak, ami mellett mukodik a program, eladhato, de k*rv* idegesitoek tudnak lenni:) Most nincs kedvem listat irni, de valszeg ilyenekbol meg ennyit lehetne talalni:/
Ezert irtam korabban, hogy a program mukodik, de kellett volna meg neki 6 honap, hogy az ilyen idegesito, gagyi, felkesznek tuno, bena dolgokat kigyomlaljak belole.
A masik gond, ha nagyreszt konzolra es gamepad-re keszitettek, akkor ezeknek a hibaknak a nagresze fel sem tunik vagy erdektelen, nem fognak vele foglalkozni:/ -
Axtros #17555 Mire gondolsz? Mik a program hibák?
Nem játékmenetbeli hibákra gondoltam, nem olyanokra, amelyek a verseny minőségére vannak hatással, hanem implementációs problémákra. Itt van néhány, amelyeket most emlékezetből szedtem össze:
Általánosan a menü:
- scrollozás után a scrollbar-ok visszaugranak a tetejére, ha az egérrel elengeded,
- nem érzékelik az UI komponensek, ha ez egér felettük van,
- gyakran egy-egy komponens csak dupla - vagy tripla - kattintással választható ki,
- könnyen "beragad" az egér egy-egy választható UI komponens felett, ami folyamatos kiválasztási eseményt generál,
és csak nagy nehezen lehet ebből kihozni, általában billentyűzettel
On-line browser:
- a szűrők többszörös szűrés után nem működnek, egyszerűen disabled-ek lesznek,
- a táblázat sorainak kiválasztása nehézkes, sokszor többszörös kattintást igényel,
- itt sem érzékeli az egeret a sorok felett
Verseny:
- ha olyan balesettel fejezed be a gyakorlást, vagy az időmérőt, ahol leszakad az autóról a kerék,
akkor a következő etapban (pl. versenyben) a program ugyan számol a kerekekkel, de vizuálisan
sem neked, sem másoknak nem jelennek meg a kerekek az autón, azaz minden kocsi a levegőben mozog
- gyakori összeomlás, amelyet a steam ugyan beregisztrál, de újraindításhoz magát a steam rendszert is újra kell indítani,
- performancia problémák minimális AI mellett is,
- autóbeállítások bizonyos paramétereit csak akkor menti el az utoljára megadott értékkel, ha azt új slotba mented ki,
felülírásnál visszaírja a régi értékeket (pl.: váltó végáttét érték)
- ha egy versenynek vége van, vagy kilépsz, akkor azonnal a főmenübe lép vissza, és nem a verseny menübe
- a korábbi HUD beállítások egyszerűen elvesznek, vagy default-ra állítódnak vissza, nem tartja meg a korábbi beállításokat mentés ellenére sem,
illetve van, hogy egy-egy HUD komponens nem jelenik meg, vagy épp ellenkezőleg, megjelenik, pedig ki volt kapcsolva
- visszajátszásnál több pályánál is, a pálya széli kamerák egyszerűen elvesztik a fókuszt, nem a versenyt mutatják
Ezeket természetesen a következő patch-ek mind javíthatják, de én úgy gondolom, hogy első körben legyen meg a hibajavítás, aztán jöhet a tartalombővítés. Jöjjenek a patch-ek! -
#17554 Mire gondolsz? Mik a program hibák?
Amúgy meg szerintem megy együtt is, legalábbis nagy része biztosan. Nem hiszem, hogy a kettőnek túl sok köze lenne egymáshoz. Fórumon ötletelnek és közben SMS javít. Korábban linkeltem, hogy három napja már Steamen tesztelik a következő patchet.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.19. 15:53:43 -
Ha többet akarsz tudni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.19. 15:29:36 -
Axtros #17552 Elöszőr javítsák ki a programhibákat, aztán lehet majd ötletelni, és tartalmat bővíteni. -
#17551 Egy eléggé érdekes és követendő párbeszéd alakult ki CARS fórumon, Ian Bellt is bevonva. Ráadásul hasznos is lehet a multi jövőjét is nézve.
Én kb. így képzelem el ha valami módosítást, javítást szeretnék a játékban. A megfelelő hangnemben és a megfelelő helyen. :))
How to make PC2 more like iRacing -
#17550 Úgy látom hamarosan jön egy újabb patch. :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.19. 11:01:03 -
#17549 Hmm, most hogy mondod...szerintem nálam is ki voltak kapcsolva -
#17548 Ha valakit esetleg érdekelne a tegnapi bénázásom:
-
#17547 Ezen a Venenón ez halmozottan igaz lehet, mert a visszakapcsolt gyári assist azt jelenti, hogy TC, ABS, SC. Szóval nagyon zabolázott jószág lehet élőben is. Mondjuk nagyon nincs miért "szégyenkeznem", mert ahogy nézem a nagy többség hasonló végeredménnyel került fel a leaderboardra.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.19. 09:23:41 -
#17546 Hardveraprón láttam Momót 7ezer környékén. Viszont így az állapota zsákba macska, de ha van rá mód, hogy személyesen menj érte, akkor akár még egy jó példányt is kifoghatsz, sokkal kevesebb kockázattal, mintha csomag útján vennéd. :)
Egyébként kalibráció alatt az első fülön található kalibrációt érted vagy ahol a jobbra-balra, gázt-féket lehet beállítani? Mert ha utóbbi, akkor tényleg gáz, de ha a direkt kalibráció alatt fagy le azt ki is lehet hagyni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.19. 09:17:16 -
#17545 A gyari elektronikakat nem erdeme kikapcsolgatni, az igazi autot arra hangoljak a jatekot meg arra allitjak be. Anelkul valoszinusitheto az eses-keles:D A gyariban valszeg (altalaban) ki sem lehet kapcsolni, esetleg minimalizalni, de altalaban az SC akkor is benne marad. -
#17544 Köszi a választ!
A gombkiosztást így engedte belőni, de amint a kalibrációra kattintottam, kidobott asztalra. Ugyan ez van, ha mondjuk versenyzésre kattintok. Tehát addig nincsen gond, míg használni nem kezdem a kormányt... Ez van. Lesz egy kis pénzmag, el kell cserélnem, valami támogatott kormányra. Kerül, amibe kerül. Csak olcsó legyen. xD -
#17543 Azt én is próbáltam. Nagy arccal, segítségek nélkül, ki ha én nem. Pár kör után rá kellett jönnöm, hogy nem én vagyok a Stig és visszakapcsoltam a gyári assistokat. Így legalább megvan a sikerélmény, hogy körül tudtam menni a pályán és jelenleg a 140. vagyok a competition listán. Az ember megtanul kis dolgoknak is örülni. -
#17542 Sajnos egyet kell, hogy értsek...
Kipróbáltam competition-be a Lamborghini Veneno-t, hát amit azzal összebénáztam...pedig azért egy pár (tíz) ezer km már nekem is van a kezemben :D -
#17541 Haveromnak pedig van egy eladó Fanatec CSR Elite-je, ha már itt tartunk. 40-ért adja, + 4 ezerért Leo Bodnar kábel opcionális. Ha valakit érdekelné esetleg, dobjon nekem egy PÜ-t. -
#17540 Hardveraprón van egy Fana Club Sport WB 2.0 eladó. Mondjuk marha drágán adják szerintem de hátha kell valakinek. -
#17539 Szervernév: SG HU
Jelszó: SG
GT4 @ Oulton Park Island
Qualification: 30 perc
Race: 30 perc
Elindítottam. -
#17538 Vagy ligák gyakorló szerverei. Csak tagoknak. ;) -
#17537 A ket harom fos lezart szerverek gondolom rating gyujtogetes miatt vannak....?!
-
#17536 "Létezik valami program, amivel "szimulálni" lehet vezérlőket? (Mint anno az XP adder, pl, vagy hogy hívták) Mert a kormányos patch már kijött, de még mindig kifagy a játék, ha bekötöm a Saitek kormányom... Jó volna, ha sikerülne elhitetni a játékkal, hogy mondjuk egy logi momo-val tolom, mert frusztráló.... "
Azonnal kifagy a játék mikor belépsz vagy még a menüben lehet matatni előtte? Ha, igen akkor a kormány beállításnál van olyan, hogy "Legacy". Arra próbáltad már ráhangolni? -
#17535 -
#17534 Mondjuk ahhoz képest, hogy multira van elvileg kihegyezve a játék, amit én még sehol máshol nem láttam még így leírva, a PH-s topikot rendszeresen olvasva nekem az jött le, hogy azért elég sokszor keresztbe tettek az ott megrendezésre kerülő versenyeknek a kimondottan multiplayer specifikus problémák. Mondjuk a magam részéről csodáltam is a srácok türelmét és a játék mellett tanúsított kitartásukat. Multiplayerre kihegyezett játék az iRacing, a RaceRoom Experience és még az rF2 is sokkal inkább mint ez, vagyis inkább csak az első részt említem mert abban próbáltam több alkalommal, és utóbbinak még az AI-ja is használható :) Ez a rank rendszer egész jó dolognak tűnik, remélem életképes a dolog és a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek majd rá mind a fejlesztők, mind pedig a játékosok, és, hogy még majd finomodik a dolog. -
#17533 The Insider's Guide - Episode 1: In-game assists.
Ha többet akarsz tudni. -
#17532 Egy rövidke random publik futam tegnap délelőttről. Ilyenkor sajnálja az ember, hogy nem hosszabb. Persze volt quali is előtte, arra estem be, de most legalább nem kellett megbánnom. :))
(részletek a videó alatt)
-
#17531 Mi a bajod az online-nal? Az első napos összeomláson kívül semmi baj nincs vele és az is inkább szerver oldali hiba volt. -
#17530 Milyen lenne a multi ha nem onlinera lenne "kihegyezve" ?! :))))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.10.17. 09:06:05 -
#17529 "Tudom, hogy én vagyok az egyik vizes féktávokon fennakadó ember, de hogy tisztázzuk dolgokat ezt nem azért teszem mert trollkodom vagy fikázom a játékot hanem azért mert egyelőre ebben a formában mint versenyjáték számomra nem játszató."
Ezt több mint két hete már tudja mindenki, mert naponta kétszer hasonló formában leírod. Szerintem mindenki megértette.
Olyan vagy mint az autós, aki eltévedt egy körforgalomban. Rója ugyanazokat a köröket mert nem tudja, melyik kijáraton kell kimenni.
Te se férsz ki a témából. Gondolom attól félsz ha már nem írod le, akkor a feledés homályába vész. De elárulom neked, hogy ennél többet itt nem érsz el. Legfeljebb azt, hogy mindenkinek az agyára megy ez folytonos ismételgetés. ja, nem bocs azt már eléted.
De azért köszi hogy ezt végre tisztáztad... sokadszor is.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.17. 08:51:59 -
Axtros #17528 Én egyszerűen csak Offline szeretnék versenyezni
Alapvetően a PC mindig is a multiplayer-re volt kihegyezve, még anno tervfázisban is ez volt az elsődleges dedikált cél, hogy az online versenyek legyenek előtérbe helyezve. Éppen ezért volt például az első részben a karrier mód olyan, amilyen, és ez miatt volt az AI-vel sok probléma a kezdetekben. A PC2-ben annyival lett jobb a helyzet, hogy már a tervezésnél is számoltak az AI részletesebb kidolgozásával, ami több területen sikerült is - például az agresszivitás területén, amely finoman szabályozható lett - azonban mivel az időjárási hatások szinte teljesen megváltoztak, így az AI-t ehhez (is) hozzá kell igazítani, ami azt jelenti, hogy az AI motornak ezzel is kalkulálnia kell. Ez a része van most fejlesztés alatt, a legközelebbi, vagy az az utáni patch-ekben javítva lesz.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2017.10.17. 08:48:10 -
#17527 Tudtam, hogy te ráharapsz erre!
Kamu vicces? Mi vicces rajta? Az csak egy pálya ami hasonlít Suzukára, de nem az, hanem Sakitto. És lehet hogy nem tűnt fel de ezen is épp olyan jókat lehet versenyezni, mint Suzukán. Más játékban ott van a bika szobor ebben nincs. És? Mivel ez nem más játék így teljesen irreveláns ez a kijelentés. Itt mások volta a feltételek, nem érte meg. A pálya lézerszkennelt ez a lényeg. Mellesleg észre se vetted, amíg nem irtam.
Azzal hogy birkózol meg, hogy a kezdetek óta nincs az F1-ben a hivatalos HUD? Egy kizárólagosan licenszelt játékban??? Pont ezért nincs egyébként, mert a HUD-ot programozó cégnek külön kellett volna fizetni érte és gondolom túl mohók voltak, ami már nem érte volna meg. -
#17526 Hivatalos ez egy kész játék. Egy stúdió se vállalná be, hogy azt nyilatkozza, hogy félkész terméket adott. Az hogy itt akik az első és akik a második résznél ott voltak teszt időszakban tudjuk/sejtjük, hogy még nem kész. Szóval ha elmennél reklamálni, hogy így meg úgy szembesűlnél azzal, hogy visszakérdeznek, sőt hogy bizonyítsd az állításodat. Na itt be is lehet fejezni, mert természetesen nem megy.
Ezt szintén alá kellene támasztanod, hogy miből gondolod, hogy nem ilyen. Mire alapozol? Más szimre? Körbe lennél röhögve. Egy szim nem másik szimet, hanem a valóságot szimulálja, legalábbis próbálja(ez utóbbit én teszem hozzá). És ha így van, akkor az az életben milyen tapasztalatok alapján mondod/gondolod, hogy nem ilyennek kell lennie? A világ nem csak SG fórum, hogy egy noname fórumozó beír valamit és többiek bekajálják. Van ahol az számít, hogy ki írja nem az hogy mit. Mellesleg én is ebbe a táborba tartozom. Ja és nyugodtan lehet fanboynak mondani, bár ha visszaolvasol, akkor egyszer se fogod azt olvasni, hogy szerintem a játék 100%-os. Na mindegy. Szóval igen, nekem se elég ha valaki állít valamit. Támaszd alá valós érvekkel. Mutass fel valamit, hogy te ki vagy! Az arrogancia még nem azt jelenti, hogy igazad van, csak azt hogy arrogáns. Azt írtad nincs vita ez ilyen. És milyen igazad van, ez ilyen! Nem Forza, nem F1 ez ilyen, ha nem tetszik nem kötelező használni.
-
#17525 Tudom, hogy én vagyok az egyik vizes féktávokon fennakadó ember, de hogy tisztázzuk dolgokat ezt nem azért teszem mert trollkodom vagy fikázom a játékot hanem azért mert egyelőre ebben a formában mint versenyjáték számomra nem játszató. Mint írtam korábban a hot lapozás engem nem csikol, évekkel ezelőtt ráuntam és rájöttem, hogy a versenyzés sokkal bulibb (legalábbis nekem), multira egyszerűen nem tudok berendezkedni, így marad az AI elleni küzdelem. Viszont mivel az AI viselkedése egyáltalán nem következetes és nem konstans a beállított nehézségi viszonyokhoz mérten, ami megmutatkozik többek között pl. a vizes körülmények között vett féktávokban is ami a korábbiakban leírtaknak megfelelően eltér a normál játékos által kivitelezhetőtől, a játék nem igazán alkalmas versenyzésre miközben versenyjáték és nem egy eget verő elvárás egy késznek titulált és ugyanakkor 2. részét élő játéktól, miközben azért vannak a piacon olyan játékok is amikkel, vagy inkám amelyeknek az AI-ával azért jókat lehet versenyezni. Legyenek rövidebbek a féktávok, bánom is én, bár ez továbbra sem valószerű, de akkor az AI számára is legyen ugyanolyan rövid mint számomra és képes legyen ugyanúgy kigyorsítani mint én. Én egyszerűen csak Offline szeretnék versenyezni de amíg ennyire változóak a körülmények és erőnléti viszonyok a különböző körülmények között, addig sajnos a játék számomra használhatatlan.
Nos csak ezt akartam tisztázni, nem akarok újabb vitát generálni, csak igyekeztem tisztába tenni a dolgokat az én meglátásom és felhasználási szempontjaim szerint.
PEACE! -
#17524 Kamu vicces Suzuka után már meg sem lepődök ilyeneken. Érdekes hogy minden más játékban meg ott van. Nem következetes, ezen a téren sem. De ezzel nem lenne semmi baj, ha minden más patent lenne.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.10.16. 19:07:35 -
#17523 "Az hol van leírva, hogy egyformának kell lennie"
- 1.0 a játék, vagyis ez ilyen, SMS szerint minden autó ilyen. Arról senki nem beszélt ( legalább is én ) hogy egyformának kellene lennie, csak az autó állapotáról van szó, ami szerinem nem jó mutattam is miért videón. Ha szerintük nem ilyen írják oda hogy nem jó a fizika, vagy vegyék ki az autót ha ezt a pár darabot nem sikerült összetaknyolni következetesen
"Azt veszed kész játékként, amit letöltesz vagy a dobozban találsz. Minden további a fejlesztőkön múlik, mivel nekik is érdekük, javítják ahol kell. De ha tegyük fel egy autó fizikája neked nem tetszik az nem hiba kategória"
- szerintem az hiba hogy a TCt nem lehet kilőni, hiába offolom ki, nekem csak ez a fájó pont jelenleg, hisz ez egy elvileg szimulátor aminek a fizikája erényként van felhozva a többi autóssal szemben ( Forza stb... ), hát akkor legyen má jó olyan amiről szó van
-
#17522 Az hol van leírva, hogy egyformának kell lennie. Azt veszed kész játékként, amit letöltesz vagy a dobozban találsz. Minden további a fejlesztőkön múlik, mivel nekik is érdekük, javítják ahol kell. De ha tegyük fel egy autó fizikája neked nem tetszik az nem hiba kategória.
Ha új autót veszek és kiderül, hogy nem olyan jó mint amit megszoktam, nem fogják a gyárban a kedvemért átépíteni, vagyis de, viszont az sokba kerül és biztos hogy a vétel ár azt már nem tartalmazza. Ne legyünk már demagógok! Ennyi erővel a DLC-t is követelheted rajtuk ingyen, mert hogy az jár a játékhoz, mivel nagy részük a játékkal együtt már kész van most is. Csak persze nem fogod ingyen megkapni, mert amíg javítgatják a vélt vagy valós hibákat addig nem tudják a következő részt vagy az éppen más aktuális megbízásukat csinálni. De bevétel kell erre az időszakra is. Gondolom te is elvárnád hogy a garanciás javításokért is kapjál fizetést, persze ha olyan helyen dolgoznál/dolgozol.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.16. 17:49:56 -
#17521 Mondjuk azon csodálkozom, hogy egyik szemfüles se vette még észre, hogy a Red Bull Ringen, nincs ott a bika szobor.
Mielőtt kitörne, a szardobálás és a fantázia pályának titulálás, elárulom, hogy ennek ellenére szkennelt pálya, csak a szobor készítőjének külön kellett volna még fizetni, mert azon külön szerzői jogdíj van. Az SMS meg azt mondta, hogy dugja fel a bikát ahol felfér, anélkül is lehet versenyezni a pályán. :DDD
Ezt csak úgy feszültségoldásként, gondoltam megosztom, mivel itt még nem esett róla szó. :DDD
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.10.16. 17:09:35 -
#17520 Tema volt nehany napig a fekut....
Aztaqurvaeletbe ! :)))) -
#17519 Vita nincs, mert ez nem vita alap, ez ilyen. Tapasztalat megosztás van. A vita most van... ennek semmi köze a játékhoz amit most írok pl.