• Danecay
    Sziasztok!

A Custom FFB használatával kapcsolatban kérnék némi iránymutatást. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mi ebben az egyértelmű, de... Eddig Alex "ffb_custom_settings" fájlját használtam, természetesen a c:\Users\NEVEM\Documents\Project CARS 2\ mappába másolva, játékon belül pedig az FFB beállításokat Custom-ra állítva. Nem sokat játszottam a nyár folyamán de pár napja elindítottam a PC2-t, azzal a szándékkal is, hogy megnézzem az utolsó frissítést is, és, hogy a lényegre térjek a körözgetések során nekem valahogy túl erősnek, rázósnak, görbére levetítve, hegyesnek bizonyult a FFB. Lentebb is vettem pár dolgon, de az érzés alapvetően megmaradt. Úgy voltam vele, hogy biztosan közben módosítottak a FFB-n is a javítások során, így az Alex által módosított fájl és annak értékei már lehet nem azt az eredményt hozzák mint azzal a verzióval amikor Ő azt csinálta, ezért gondoltam kipróbálom a Jack Spade Custom FFB fájlok valamelyikét lévén az többnyire mégiscsak up to date szokott lenni. Itt a topikban olvasottak alapján a "ffb_custom_settings - alt lo comp SopDiff" -t próbáltam ki, annak rendje és módja szerint átneveztem "ffb_custom_settings.txt"-re, viszont olyan volt mintha semmi nem változott volna Alex FFB fájljához képest. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy nem e én csinálok e rosszul valamit és, hogy nem e rosszul értelmezem e a leírást, és, hogy a .txt a fájl végén nem csupán a szerkeszthetőség miatt van e ott de egyébként pedig nincs rá szükség. Gondoltam akkor törlöm a kiterjesztést, így törlésre került a fájl végéről a .txt. Első próba során azonnal éreztem a változást, éreztem az autó lágy úttartását a nem túl erőszakos FFB-t amin keresztül mindazonáltal egészen jól érezhető volt az autó és gondoltam magamban, hogy ez az, ez lehetett a gond mert így már sokkal jobbnak kézenfekvőbbnek éreztem a dolgokat. A meglepetés akkor ért amikor visszaléptem a Documents\Project CARS 2\ mappába és láttam, hogy a játék generált egy új ffb_custom_settings.txt fájl-t ami ugye arra enged következtetni, hogy mégiscsak kell a .txt kiterjesztés és hogy valójában nem is a Jack Spade fájltól éreztem jobbnak az FFB-t. Nos akkor milyen beállítás alapján generált nekem a játék új FFB fájlt, ami megjegyzem ugyanolyan beállításokkal operál a Custom FFB menüben mint korábban Alex és Jack Spade FFB fájljai. Ez most mitől lett puhább, kényelmesebb és ésszerűbb mint a korábbi szerkesztett FFB fájlok ugyanilyen menübéli beállítások mellett? Ha nem látnám a háttértörténéseket azt gondolnám, hogy ez az, eztz csinálja az "alt lo comp SopDiff" és teljesen elégedett lennék, de erről szó sincs. Esetleg a szerkesztett FFB fájlok alapból jóval nagyobb FFB értékkel manipulálnak így érezhettem, hogy mindkét esetben eltúlzott volt a FFB és még a 80%-os Gain érték is is sok volt a játék által generált értékekhez mértem?
    Jelenleg így néz ki a beállításom:

Gain: 80
    Volume: 55
    Tone: 60
    Fx: 40

Mint ahogy írtam a fenti beállításokkal a játék által generált FFB-t egy pár körös próba után egészen jónak érzem, Custom fájlokkal pedig túlvezéreltnek.

Akinél érzésre jó az FFB és használ ilyen testreszabott FFB fájlt, annál hogy néz ki a játékbéli beállítás és melyik fájlt használja hozzá pontosan?

Utoljára szerkesztette: Danecay, 2018.09.28. 19:48:03