Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Free online futamon nem is erdemes ilyenen rugozni.
Ket lehetoseg van (egyik sem tokeletes): a szervezett futam (fix kozosseg) es a szervezett szimulator (iRacing).
A fix sorozat jo lehet, mar sok szimben van lehetoseg bunteto sulyokra, rajtracs varialasra, lehet keszulni a versenyekre, setup-okat csereberelni stb. Az osszeszokott csapat mindig jo buli. Csak az nem napi 1-2 futam.
Az iR sem lenne rossz, erre talaltak ki: az emberek erossege alapjan (egykoros, verseny, hibazasok) ossza szet a szervereket, hogy egy-egy szerverre minnel "egyformabb" emberek keruljenek be.
De hat ott sem egyszeru a helyzet (leszamitva hogy elifizetos/vasarlos), vagy keves az ember es csak 1-2 szerver indul, vagy inditanak parhuzamosan jo sok szervert, de megis "nagy" kulonbsegek vannak szerveren belul. "De nagyatlagban" azert jol mukodik (pl. egy "alsobb" szintu szerveren a futamgyoztem a top szerveren max utolso lenne😄).
@Alex köszi nem is tudtam, hogy van szóvivőm<#idiota>#idiota>
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Ami még megoldás lehet, ha specializálódsz néhány autóra és csak azokkal futsz. Szintén ahogy a valóságban is csinálják a pilóták. Mert attól, hogy egy játék, egyben szimulátor is és mi mást (próbálna) szimulálni, mint a valóságot. Minden autóval, minden pályán nem lehetsz nyerő főleg ha még nem is gyakorolsz eleget, most persze mindegy, hogy időhiány vagy bármi más miatt.
Másrészről létre lehet hozni, akár Steam-en is, csoportot, ahol a neked megfelelő embereket gyűjtheted egybe és akkor kizárt az ufók miatti frusztráció. Tulajdonképpen ez az utóbbi az egyetlen járható út, ha nem akarsz idióták és ufók ellen menni. Ez a barát dolog meg mindenkinél máshogyan megy, tehát mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. 😊))
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Az pedig a való életben sajnos igen ritkán kivitelezhető, hogy neked legyen annyi "barátod", akikkel összehozható egy "értelmes" méretű futam, ők is ráérjenek akkor, amikor te, és a végén még találkozhass is velük, leülni sörözni, főleg úgy, ha az egyik az ország keleti felén lakik, a másik a nyugati részében, te fővárosi vagy, a többiek pedig külföldön élnek. Az AI pedig csak egy opció, ami jó, hogy van, jó vele gyakorolni, de azért lássuk be, a PC2 egy multiplayer-re kihegyezett szimulátor, ahol a közösségi versenyeken van a hangsúly.
A probléma az, hogy sokszor már attól elmegy a kedve az embernek egy-egy online futamtól, amikor meglátja, hogy bent vannak mondjuk 20-an, abból kettő 4-5 másodperccel mindenkit megelőzve vezeti az időmérőt, aztán te meg küzdhetsz a futottak még kategóriájába tartozó maradék 18-al. Általában ilyenkor - csak kíváncsiságból - meg szoktam nézni az illetők Steam-es adatlapját. Hát had ne mondjam, hogy mennyi idők vannak ott feltüntetve, hogy ezek mennyit tolták eddig a programot. Néha vissza szoktam számolni egy átlagot, és simán kijön, hogy egy-egy ilyen jedi átlagban, napi 7-8 órát is eltölt a programmal (vagy még többet). Én nem tudom, hogy ezek az emberek mit csinálnak, vagy mivel foglalkoznak a valóságban, de hogy nem dolgoznak, vagy tanulnak, az biztos. Szóval, ha élből látod, hogy nincs esélyed a győzelemre, mert ilyenek is bent vannak a versenyben, akkor minek játszol?! Pusztán az élvezetért?! Hát az lehet, hogy valakinek elég, de sokaknak nem! A győzelem a lényeg, és a győzni akarás! Erről szól a motorsport, mind a valóságban, mind pedig a szimulátoros világban. De ha ilyen fanatikusok is betévednek egy-egy versenyre, akkor már semmi esélyed sincs a győzelemre. És ha nincs esélyed, akkor meg kár is a rajtvonalra állni.
Azzal pedig ne jöjjünk, hogy a valóságban mi van. A PC2 egy játék, egy számítógépes, közösségi játék, ahol az elsődleges cél a szórakozás lenne, amit viszont ez a rendszer nem tud minden esetben biztosítani.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.04.23. 13:52:58
Szerintem amíg élvezzük a szimulátorozást, addig tök mindegy, hogy hányan és mennyivel gyorsabbak. Sőt részemről még élvezetesebb is, hogy látom, van hova fejlődni. A random online futamok meg olyanok, amilyenek. Igazából akkor jó versenyezni, ha olyan társaságban tolod, ahol mindenkit ismersz és futamok után néhány sör mellett lehet nagyokat röhögni, hogy ki mit művelt. Online, fogalmam sincs kikkel hoz össze a sors, tehát a késztetés is kisebb, hogy le akarjam győzni vagy csak versenyre kelni vele. Ezért nálam egy jó AI-val, még nagyobb is a motiváció.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.23. 11:55:16
De teny, ha hotlapozas, akkor ember, ido es technika, valtozo aranyban.
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.04.23. 09:57:15

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
És mire állítsam?
(Kormánnyal nyomom)
Na ez az, amit nem engedhet meg magának egy olyan játék, amelyik széles játékostábort akar lefedni. Ezért a default setup barátságos, próbáld meg átállíthatni. Elvileg maga a fizika sokkal komolyabb szimuláció az AC-énál.
Viszont alap beállitásokkal sem szabadna így viselkednie.
Ültem én már nem egy verseny autóban a való életben és, tudom milyen elképesztő dolgokra képes a technika, de itt olyan mint ha sima utcai autóval akarnék bevenni olyan kanyarokat amiket versenyautóra szabtak.
A legtöbb autónak ha megindul a segge olyan mintha olajfoltra de minimum jégre került volna és többé soha nem nyeri vissza a tapadást bámit is csinálok...
Viszont meg vannak olyan autók azonos kategórián belül melyekkel baromi élvezetes a vezetés tehát a játékot semmi képen sem bántanám,sőt nagyon is tetszik csak sajnálom hogy kevés a jól modellezett autó..
Elkezdtem játszani vele, eddig assettoztam, és hát feltünt hogy itt sok autó másképpen viselkedik.
Na most akkor melyik fejlesztő brigádnak van igaza?
Addition of the Ferrari 488 Challenge car, and liveries from the 2017 Ferrari Challenge series. This is the latest Ferrari to feature in Maranello’s single-marque championship, and the most powerful car in the series’ 25-year history.
Addition of two new layouts to the Porsche Leipzig on-road circuit.
Corrected a small number of turbo and suspension issues on various cars.
Resolved an issue where some drivers would appear stuck on track during qualification or race session.
Resolved an issue where the end of race results would display incorrectly.
Resolved multiple ghost loading issues in time trial.
Polished the Online Reputation calculations, including tweaks for when players retire due to excess damage.
Corrected an occasional issue of players being taken to the wrong lobby if the host set up a new lobby whilst the old one was populated.
Mechanical failures no longer include aerodynamic damage.
Various improvements to the AI at a number of tracks and conditions.
Solved an issue in career when, under certain circumstances, the standings would not display correctly.
Multiple other miscellaneous fixes and optimisations.
These notes are noticably smaller than previous update notes. We had to refrain from listing every single fix as they were causing massive delays with certification. So keeping the notes smaller allowed us to push the update out for you all much quicker."
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.05. 15:15:27
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.22. 16:34:15
Én még a Project cars 1 rejtelmeivel ismerkedem. A kampányban belefutottam most egy 25 órás versenybe. Ezt így egybe lenyomni nagy falatnak tűnik, ezért az a kérdésem, hogy lehet-e menteni verseny közben, pl. boxkiállásnál, és következő alkalommal onnan folytatni, ahol abbahagytam? Vagy marad az a megoldás, hogy a versenytávot csökkentem?
A fenti programon belüli beállítás egyébként csak akkor lesz helyes, ha a Windows-ban is megfelelően be van állítva a kormány. A Logitech kormányokhoz például van külön konfiguráló program.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.03.22. 07:58:49
Annyit legfeljebb megpróbálhatsz, hogy törlöd a drivert és ha marad Thrustmaster könyvtár utána, azt is. Azután megkeresed az eszközök és nyomtatóknál a Microsoft játékvezérlő beállítását, ott kikeresed a vezérlő alapértelmezett beállítását. Elmented, majd feltelepíted újból a TH drivert és utána a játékban reseteled a kormány beállításokat. Majd anélkül, hogy a tengelyeket beállítanád csak az egyéni, neked tetsző, gombokat állítsd be.
A driverben a "gain settings" alján a "by the game" van beállítva?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.21. 11:00:09
Nincs nekem azzal se bajom ha minden egyes autóhoz be kell állítanom a megfelelő kormányszöget, csak hogyan tudom megállapítani, hogy melyikhez melyik a megfelelő? Kísérletezgetek?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.21. 09:30:09
Thrustmaster T150-es kormány, default 900° wheel rotation a driverben, a játékban kalibrálom - ugye először kéri, hogy fordítsam el maximálisan, majd 90 fokra, így meg is állapítja, hogy kilencszáz fokot képes fordulni. Gondoltam ez így rendben van. Beülök a Formula C járgányba és ezzel a beállítással képtelen vagyok bevenni a kanyarokat csak ha nagyon lelassítok. Ha 40-50 fokot fordítok a kormányon akkor a képernyőn a sofőr már koppig tekerte a perecet, ennek ellenére az autó mégsem hajlandó bevenni úgy a kanyart ahogyan én azt várnám.
Próbaképpen visszavettem a driverben 270-re a wheel rotationt, be is kalibráltam ennyire a játékban így már sokkal közelebb járt az én és a virtuális sofőröm kormányútja egymáshoz de továbbra sem az igazi.
Még visszább mentem 180 fokra, így már szinte teljesen ugyanazt a kormánymozdulatot látom a képernyőn is mint a valóságban, és csodák csodájára be tudom venni a tempós kanyarokat, úgy fordul az autó ahogy azt várom, javítottam rögtön 10 másodpercet az időmön, és ha véletlen eldobom a seggét a verdának meg tudom fogni egy gyors ellenkormányzással (korábban ez nagyon ritkán sikerült).
Namost én eddig abban a tudatban voltam, hogy ezek programok automatikusan megpróbálják kompenzálni az eltérő autóosztályok eltérő kormányfordulatai közötti különbségeket, de akkor én itt valamit nagyon nem értek, hogy hogyan kellene működnie.
Ti hogyan használjátok/állítjátok be ezeket?
Kvalifikációhoz alapból is tökéletesek, de a hosszabb versenyekhez állitani kell a motor a fékek hűtésen meg egyéb dolgokon is...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.03.20. 15:28:03
https://fxmason.blogspot.com/
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.03.20. 15:05:47
Látom az autó setupolás menüben ott a bazi nagy share gomb, de hol lehet ezeket megnézni amiket mások megosztanak?
https://www.bsimracing.com/feel-vr-direct-drive-wheel-and-lc-pedals-for-less-than-400/
Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.03.20. 11:18:57
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)