22410
A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #3502 Nem a hordozókkal van baj. Az egész sebzés rendszer, úgy ahogy van...hiába mondták hogy az utolsó patch-ben épp a csatahajók miatt változatnak hogy erősebbek legyenek, nem lett jobb. Ugyanúgy az számít, hogy a gyorsan toltő kis hajók, szét lőnek bármit, mert a csatahajó meg lassan tölt. Az hogy AP helyett HE-vel? Nem mindegy? És amíg ez így marad, nálam ez el van temetve. Minden ellen lehet valamit csinálni, a repülők ellen, a rombolók ellen,a torpedók ellen, de hogy háromszor lő, míg én egyszer, ráadásul többet is sebez, és még fel is gyújt. -
DantesHUN #3501 Hát na ez az. Különben is, nálam az gyakrabban fordul elő, hogy rombolók vagy nagy DPM-el megáldott kis fika cirkálók darálnak le. -
#3500 Hajókáztam és közben hangosan énekeltem, hogy "Popej a tengerész hajóját nem éri vész" -
#3499 "de ahol nincs hely manőverre, ott nem mindegy, hogy repülők jönnek-e, vagy három romboló vesz célba?"
Sajnos igen :( Bár a rombolóknál már eleve úgy csinálom, hogy ha 10 km-re érnek és párhuzamosan kezd haladni velem leadok egy teljes sorozatot és fordulok is egyből a másik irányba mert tuti, hogy kidobta a torpedóit. Vagy ha nagyon nincs más szembe fordulok vele mert úgy még van esély a közeledő torpedók kimanőverezésére. -
#3498 Van amcsi alap hordozóm, de egyértelmű, hogy a japóba fogok bele kezdeni, pláne ezek után :) Csak a Montanat ki akarom még húzni - van már majdnem 60 ezer xp-m az Iowa-ban - majd utána kezdek bele a dologba. Csapatjátékra meg valóban nem lehet számítani. Max arra az 1-2 emberre akivel egy squad-ba mész. Sajnos ez WOT betegség
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.06.01. 14:27:44 -
DantesHUN #3497 Persze, de mégegyszer: már az előtt manőverbe kell kezdeni, hogy ledobnák, lőtávolba lennének. Ha támad 4 osztagnyi repülő, és idejében fordulni kezdesz, akkor a négyből már lehet csak 2 osztag tud célba venni, -mivel a másik fele egyszerűen rossz szögben lesz eleve- és a maradék két osztagból is leszed valamennyit a légvédelem, valamennyi torpedót ki lehet kerülni, és így tegyük fel csak kettő talál el, és nem tizenkettő.
Amúgy, nem tudom, mész hordozóval is? Ha nem, akkor menj. Előfordul olyan, hiába vezeted te jól a repülőosztagokat, a célpont csatahajó egyszer sincs olyan pozícióban hogy rá dobhasd a torpedókat, mert folyamatosan fordul ,mozog.
Az is igaz, nem lehet mindenhol manőverezni, de ahol nincs hely manőverre, ott nem mindegy, hogy repülők jönnek-e, vagy három romboló vesz célba? Az eredmény ugyanaz.
Csapatjátékra meg nem lehet számítani. -
kissssss #3496 azért ez egy kicsit durva hogy ennyire rád szált :D én biztos nem bírtam volna kitartani eddig, 18 hit mellet el tudom képzelni miből állt nagyrészt az egész játék.
-
#3495 Elméletben jó amit írsz de a baj ezzel az, hogy ha egyszerre 3-4 századnyi gép támad a rendszer csak egyre koncentrál és amíg te kinyírod azt az egyet a másik 3 vígan ledobja a bombát, torpedót stb (alacsony tierü gépeknél ez még működik mert hamar lekapod őket de magasabb tierben sokkal nehezebben szeded le azt a századot amit lősz). A folyamatos manőverezés elméletben jó, de a gyakorlatban csak akkor ha épp olyan területen hajózol ahol nincs akadály. Márpedig jelenleg egy darab nyílt óceános pálya van. A képen látható pálya az Iceberg volt ami tele van egy rakás jégheggyel és ugye egy csatahajó nem úgy manőverezik és nem úgy fordul mint egy cirkáló vagy egy romboló. Idő kell neki amíg "befordul".
Igazából itt a kő papír olló elv működik a játékban. Leghatékonyabban úgy lehetne védekezni ha te oldaladon védd téged a saját hordozód. De ugye egyrészt nem biztos, hogy az illető vadászokat hoz be, másrészt sokszor előfordul, hogy a másik oldalon több a hordozó vagy a te oldaladon nincs egy se. Az MM rendszerén változtatni kellene, hogy azt alapból ne tegye meg, hogy csak az egyik oldalra pakol be hordozót a másikra meg nem. Mert ugye egy kilences hordozó nem egyenlő egy kilences csatahajóval. Ígéret van rá amúgy, hogy 2-3 patch múlva belenyúlnak az MM-be. Ki kell várni remélhetőleg tényleg lesz változás végül is ez azért nagyrészt a tesztelésről szól és ezt az ember igyekszik észben tartani. Csak ha sok a szívás és a bukott kör az emberben óhatatlanul felmegy a pumpa. -
DantesHUN #3494 Értem én, de ne akkor kezdj manőverezni, amikor már lőtávolságban vannak. Ha látod, téged szemelt ki, és fordulni kezdesz, akkor a repülőknek is fordulniuk kell, mert ügye más pozícióban vagy, mint korábban. A repülőknek is van egy fordulási ívük. Ha pedig folyamatosan fordulsz, és manőverezel, jó pár repülő szakasz, eleve nem lesz olyan pozícióban hogy célba vegyen és ledobja a torpedóit. És különben a legtöbben, itt követik el a hibát, és ezt nem értik, hogy nem akkor kell fordulni, amikor már a légvédelem is lövi őket, és torpedó ledobásnyi távolságban vannak, hanem korábban. (és az is igaz ez nem könnyű, nem mintha nekem mindig sikerülne)
Persze azt is értem, ez sokkal nehezebb, ha tucatnyi szakasz támad egyszerre. És ha elég trükkös a hordozó, akkor szinte lehetetlen, de a károkat még így is lehet minimalizálni. És nem hiszem, hogy mindenki ilyen trükkös hordozóval, a többség szerintem automatán támad.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.01. 13:37:50 -
#3493 Dantes. Mást sem csináltam mint manővereztem. De ugye a hajó légvédelme kb 5-6km között van és nem egy raj jött felém hanem minden gépe felém jött egyszerűen engem szemelt ki a srác. Lelőttem egy szakaszt jött egy új aztán megint aztán megint. Egyszerűen nem fogyott ki a gépekből és ugye a rendszer úgy működik, hogy egyszerre csak egy szakaszt lő a légvédelem. De ha szimultán 3-4 jön feléd nem tudsz mit tenni. -
DantesHUN #3492 Elhiszem, de miért hagyod, hogy olyan közel jöjjenek, hogy már le is dobják? Ha látod a hogy egy tucatnyi repülőraj közelít feléd, már eleve próbálj meg manőverezni. Az összes raj, szerintem nem fog tudni így rárepülni a célra. Bár, ha mondjuk van féltucat repülőraj, és abból csak a fele tud célra rárepülni, az se kevés. -
#3491 Már a Taiko ellen sincs semmi esélyed csatahajóval. Egész egyszerűen berepülnek 1-1,5km környékére tőled és onnan dobják le a torpedóikat ami egyrészt kikerülhetetlen a közelségük miatt, másrészt meg olyan iszonyat mennyiséget dobnak le, hogy nincs esélyed kimanőverezni. Az egyik ilyen Taiko-val rendelkező gyereket papadepupi-nak hívják. Érdemes megnézni a staját. Ha nem veled van tuti bukó a kör. -
#3490 Íme
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És a részletes lista, hogy milyen gépeket szedtem le.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.06.01. 13:01:05 -
#3489 Nem pont fordítva. Mivel a csatahajók szórása igen nagy és te szemből szűk kereszt metszetett mutatsz az ellenségnek így kevesebb lövedék talál el. Bár hozzátenném, hogy dupla kattintással ez a szórás csökken és sokkal nagyobb sebzést tudsz bevinni mivel egy adott pontra több lövedék esik. Ha pedig pont citadel sebzést viszel be azzal ily módon durván le tudod vinni az ellenség életerejét. Ennek a módszernek a segítségével volt olyan citadel találatom is ahol több mint 30 ezres sebzést vittem be (szintén Iwoaval). Egyébként ez a módszer tapasztalatom szerint cirkálónál is működik. Nem hiába van benne a játékban ez a lehetőség. -
Userx2 #3488 Még kezdő vagyok, de jól gondolom, hogy szembe mész a célponttal több lövedék esik fedélzetre, illetve talál el valamilyen modult? Csatahajókra gondolok elsősorban. -
DantesHUN #3487 Nem tudom, eddig egy nagyobb szintű japán hordozó se támadt rám, az összes gépével. De azért gondolható, ha az összes osztagával egyszerre támad meg , úgy hogy addig nem vesztett gépet...hát az enyhén szólva is szívás. Tier X-ben, majd mennyi szakasza lesz egyszerre a japán hordozónak? 10? 15?
Az is igaz , jóval gyengébbek a japán gépek, ahogy eddig észre vettem, szóval ha vannak vadászok, meg erős légvédelmi tűzön kell átrepülniük, nem nagyon jutnak el a célpontig. -
kissssss #3486 "az Iowa-m 40 azaz 40 bombázót plusz torpedó bombázót lőtt le "
jesszus.... -
DantesHUN #3485 Egyrészt: tudtommal továbbra sincs páncél a játékban. Nincs beállítva. Ok?
Másrészt, már írtam, hogy az AP elvileg úgy működik, hogy ha olyat talál el, ahol nincs min áthatolnia, nincs mit átütnie, nem ütközik nagy ellenállásba akkor nem fog aktiválni, és nem robban. -
tutyimutyi2 #3484 Páncélzatot nézve írja a játék hogy mennyi mili-től mennyi mili-ig van a páncél arra még nem gondolt senki hogy esetleg azé van a sok random sebzés mert ahol nagyobb páncélt találsz el ott a sebzésed 200-1000 ahol kisebb páncélt ott meg sebzel 10000+-t? -
#3483 Én azt vettem észre (és mostanában ez a taktikám), hogy csatahajónál illetve még cirkálónál is érdemes szembe menni a kiszemelt hajóval. Sokkal kevesebb lesz a sérülésed, bár igaz, hogy így kevesebb ágyúval tudsz lőni viszont cserébe minimális az esély arra, hogy citadel találatot kapj. Más. Japó hordozókról mi a véleményetek? Én tegnap óta vitatkozom a WG fórumon pár emberrel. Egyrészt a fejlesztők adtak néhány embernek teljesen puszira tier 9-es hordozókat, másrészt volt egy csatám szintén tegnap ahol az Iowa-m 40 azaz 40 bombázót plusz torpedó bombázót lőtt le egy tier hetes japcsi hordozó gépeiből. Természetesen meghaltam és kb semmire nem tudtam lőni mert mást sem csináltam csak manővereztem meg arra figyeltem, hogy hogyan próbáljam kikerülni azt az iszonyat mennyiségű torpedót amit a srác rám lőtt. Ráadásul még bőven maradt gépe annak ellenére, hogy ennyit kiszedtem. Ti nem találjátok egy kissé túl erősnek a japcsi hordozókat?
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.06.01. 08:30:05 -
DantesHUN #3482 Hát egyrészt: nincs páncélzat a játékban, tegnap óta se lett :)
Másrészt: az lehet, hogy a hajó odalát találod el, de nem mindegy, hogy a hajó test közepén ahol a modulok, gépház, stb van, vagy a hajó orrán, ahol meg semmi, és 18-20 km-es távolságnál, ekkora szórással, nem lehet minden lövés pontos.
Aztán ügye, ha meg eleve nagy kaliberrel, egy kicsi hajóra lősz, ott hát ügye bárhol találod el, lehet nem robban, ahogy már írtam.
Az is lényeges, hogy még ha, csatahajóra lősz is, és az oldalát is találod el: az övpáncél nincs mindenhol. Se a hajó teljes hosszában nem megy végig, és szélességben sem. Ha nem az övpáncélt találja telibe, akkor lehet, hogy megint csak nem robban.
Csak hát mivel ügye páncélzat nincs rendesen megcsinálva...szóval fene tudja, de elvileg így kéne működnie.
-
Darun #3481 A War Thunderben egy kicsit látványosabb ez a dolog, ott ui. a lövedékeknek számszerüsitve van a fuse sensitivity (gyújtási érzékenység) A KV-2-vel volt egy esetem, rálőttem AP-vel egy Gaz-ra. Mivel nincs páncélja, a lövedék simán átment rajta, gyakorlatilag APCR lőszerként viselkedett. Behatol az egyik oldalon, elvitte a sofőrt, a parancsnokot meg a váltót, a másik oldalon meg távozott. (mire betöltöttem a HE-t, a szakasztársam meg kiszedte :D )
Csakhogy itt minden esetben a lövedék a hajó oldalpáncélját találta el. És ugyebár az még a rombolókon is meg van erősitve. Elvileg persze lehetséges lenne, csakhogy az "áldozat" csatahajó volt, ha el is tekintünk attól, hogy a hajó belseje nem üres, az oldallemez mindenképpen be kell hogy gyújtsa, főleg a cirkálók kisebb kaliberű ágyúja, hiszen ha nem igy lenne, akkor hogy harcolhatna rombolók ellen, amiknek minimális a páncélzata?
És hogy másik példát is mondjak: a WoT-ban Tigrissel pattantam le AMX 12(t)-ről, én meg Hummellel pattintottam STA-1-t. A WoT-ban nincs gyújtása a lövedékeknek, mert ha lenne, akkor pl a Tigris simán átlőné AP-vel az AMX-t, a lövedék nem robbanna be. Akkor még lenne is értelme a HE lőszernek.
Egyébként a hajóm éppen fordulásban a volt, a lövedékek kb 70 fokos szögben találták el a hajótestet, ezért mondtam hogy lepattant. Mondjuk a sebzésmodellre nem adok, de a lövés után megnéztem a hajóm oldalát, nem volt rajta bemeneti nyilás. -
DantesHUN #3480 Az AP lövedék hajóknál, úgy működik, -nagyon amatőr módón mondom, nem vagyok szakértő- van benne egy gyújtó, ami akitválja és robban a gránát. De a gyújtó csak akkor aktivál, ha elég nagy ellenállásba ütközik. Ha nem, akkor nem robban. Tehát ha egy hajó olyan részét találod el, ahol nincs semmi, úgymond, illetve nagyon kicsi hajó, akkor ellenállás nélkül gyakorlatilag átmegy rajta az AP és nem aktivál, nem robban.
Míg a HE gránát , az úgy van beállítva, sokkal kisebb ellenállásnál is robban, tehát amikor becsapódik, akkor robban. Az AP csak akkor ha van mit átütnie.
És ez a dolog, mondjuk pont reális is elvileg. Valóságban is valami hasonlóan működtek.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.31. 18:36:17 -
Darun #3479 És miért nem robban?
Az hogy a hajók előbb észreveszik egymást, mint a repcsi a hajót, csak a balansz miatt van? Mert reális alapja nincs. -
DantesHUN #3478 De nincs páncélzat játékban. Továbbra se. Amikor meg nem sebez, egyszerűen nem robbant az AP. Ennyi. Én is lőttem nem sebzőt, egy sokkal kisebb hajóba. Az is lepattant? Nincs ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.31. 14:16:39 -
Darun #3477 A WoT-ban is van olyan, hogy "lepattan" (talál, de nem sebez) a páncélról a repesz. Mellesleg, pár csatával ez után az eset után, néztem egy csatahajót, róla az egy tierrel nagyobb testvére pattant le. A hajóknak ugye az oldala páncélozott, tehát a max vastagságot arra kell érteni. Namost az ilyen 2-300 milis páncélon én nem csodálkoznék, ha a HE is lepattanna. Persze valószinűbb hogy AP volt.
Lenne ismét pár gyors kérdésem. A kapitánynak (cirkáló) van egy olyan képessége 3. szinten, hogy "double AA & Anti torpedo battery". Van olyan hogy anti torpedo? Melyik hajón? Elvileg ez egy aktiválást igénylő képesség, ami egy időre boostolja az elháritás hatékonyságát. De nem hinném hogy ágyúval háritanák el a torpedót. -
DantesHUN #3476 Én nem hiszem hogy lepattanna. Csak nem üt át, és nem robban. A HE meg szerintem, végképp nem pattan, az ha talál mindenképp robban. -
Darun #3475 Mentem egy kört Carolinával. Először is volt egy három fős tier 5-ös szakaszunk, akik annyit tettek hozzá a csatához, hogy meghaltak. Ami a páncél illeti, egy Yubari és egy Phoenix lőttek meg ágyúval. Mind a ketten lepattantak. Gondolom HE-t használtak. A másik dolog, találkoztam egy New Yorkkal, tök jól körbetáncoltuk egymást, poén volt. Kár hogy két cirkáló is besegitett még neki és ellőtték a kormánylapátom, mire a szemét meg kifordul előlem :D Kb ilyen 100 méterre lehettünk egymástól. A másodlagos ágyúk 116 lövést adtak le, ebből 54 talált, ami 495 sebzést jelentett. Hát so... so... Egyébként faternak megcsináltam a gyakorló küldit, véletlenül 4 sortüzet adtam le az ellenséges hajó hidjára és semmi. Még krit-et sem adott. -
Dewri #3474 A youtube-on most megy Cleverland 10 órás wot élő adása, ahol hajós bétakulcsokat is kisorsol adás közben. Akit érdekel, nézze ezerrel:
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.05.30. 14:40:02 -
#3473 Tegnapi vesztes csatám (bárcsak mindegyik ilyen lenne)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#3472 Tetszik ez a kis méregzsák.
Utoljára szerkesztette: kabel15, 2015.05.29. 22:08:30 -
Sendrov #3471 köszi -
Dewri #3470 Kapcsold be a replay mentést, akkor utólag is fel tudod venni az ilyeneket!
-
DantesHUN #3469 A japán cirkálóknak mind van torpedója is, érdemes használni azt is. -
Sendrov #3468 Na, tegnap rászántam egy kis időt a játékra.
Aobával váltogattam a lőszereket, ahogy javasoltad. Most már volt némi sikerélmény is.
Egyedül belefutottam egy Amagiba. Forogtam össze-vissza mint egy búgócsiga. Lövegtornyokat fixáltam egy irányba és forgolódás közben ha a cél felé mutatott, küldtem rá a HE áldást. Hosszú-hosszú percekig ment a tánc, Amagi egyszer sem talált el, de azért forrt körülöttem a víz rendesen. Ráadásul 9 km-ről ráküldtem egy adag torpedót és szépen bele is gyalogolt. A HP-jának 3/4-ét leszedtem az Aobával egyedül, úgy, hogy közben sértetlen maradtam. Tiszta ideg volt az Amagis :) Aztán befutott a segítségemre egy Baltimore cirkáló és kivégezte az Amagit. Közben az ellenfél részéről befutott egy Fuso is, ami meg szépen engem talált el. Mázlija volt, egy sziget kikerülése miatt pont belefordultam a sorozatába. HP-m 80%-a huss... Utána áttette a tüzét a Baltimorera, aki erre lelépett. én is próbáltam messzebbre cikk-cakkolni a Fusotól, de egy lövedéke eltalálta a tatom végének csücskét a zászlórúdnál és azonnal elsüllyedtem. Ez milyen hülye találat már...pont mint a WoT-ban, amikor egy periszkóp csücsök találattal kilősz egy tankot. :)
Fel kellett volna vennem az egész ütközetet. Látványos volt.
T6-os Aobával az esetek 3/4-ében T9-es csatákba pakolt az MM. Ez azért nem volt valami felemelő élmény, de legalább T10-es hajóval nem találkoztam. :)
Nagy szívfájdalmamra a T2-es Albany továbbra is játszhatatlan, így hiába prémium, kapitány képzésre is használhatatlan.
Mostanában nagyon rászoktam arra, hogy folyamatosan irányváltoztatásban vagyok és soha nem haladok lineárisan (csatahajóval sem). Ott tartok, hogy a nyílt óceános pálya a kedvencem, pedig eredetileg nagyon utáltam. De ott legalább nem akadályoznak a szigetek manőverezés közben.
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.05.29. 10:15:16 -
Userx2 #3467 Én kizárólag HE lövedéket használok. Mondjuk +3 tierben mást nem is nagyon lehet. De nagyon bont mindent. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=525shot_15.05.28_22.39.19.jpg]
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2015.05.28. 22:55:46 -
DantesHUN #3466 Igen tudom, hát sok mindent nem tudok mondani erre. Ez van el cseszve. -
DamienPicur #3465 Patchnotes for 0.3.1.2
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ammunition for American aircraft fighters has been increased by 15%
Increased speed loss caused by flooding for American battleships
Standard speed of regeneration ability brought back for New Mexico and New York battleships
Fixed a bug that moved the camera underwater when choosing "Exterior" tab at the Port screen
Fixed a bug that caused achievements sorting malfunction in the results screen
Fixed a bug when the notification about the lack of credits when buying a module wasn’t displayed
Removed the display of armour in a pop-up window with descriptions of characteristics of the ship when you hover on the “hull” module
Fixed a bug that caused ships to stick on Big Race map around the island in sector G6
Fixed a bug that caused the ship management (management tools, emergency command, etc.) to be partially inaccessible for player after the start of the battle
Fixed a bug where aircraft squadron flew over the edge of the map
Fixed a bug that displayed special characters in the corner of the screen when players buy upgrades
Fixed a bug that caused incorrect main caliber turret shadows reflection on some graphics settings
Fixed a bug with "Fire extinguished" message appearing when the ship got hit without causing damage
Fixed a bug where the award for the first battle was displayed after the second battle
Fixed a bug that caused the ship research confirmation window to appear for a second time
Changed attack formation for Japanese torpedo planes
Increased working time for scout plane on IJN cruiser Furutaka
Reduced probability of New Dawn map for Tier IV and V
Fixed a bug that caused the timer numbers and the number of ships in a queue in the pre-battle window to twitch
-
Sendrov #3464 Pont ez a bajom. Patch előtt ha megláttam egy Omahát, 2-3 sorozattal leamortizáltam az Aobával. Most meg hiába vagyok magasabb tierű nehézcirkálóval, menekülök a kisebb light cirkálók elől, mert a nagy DPM + HE kombóval szétszednek a francba. -
DantesHUN #3463 Attól függ. Nehéz cirkálóval, hasonló cirkálóra, AP , túl kicsi, vagy jóval nagyobb hajókra HE. Csatahajóval csatahajóra AP, és csak kicsi célpontokra HE
Amúgy ja, a most a HE lett erős, de így se jobb a helyzet. Ugyanaz van mint eddig, a nagy DPM-el rendelkező fürge kis hajó lebont mindenkit a francba. Most hogy nem AP-vel teszi hanem HE-vel tök mindegy, de a Cleavland így is az egyik legdurvább hajó maradt, és lazán lő szét nála nagyobbakat. Jó hajó az nagyon, az már fix.