22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • atee73
    Ha venned magadnak a faradsagot es visszaolvasnal akkor latnad hogy nem rinyaltam, sot azert irtam elosszor hogy unalmas a sok rinya az aim assist miatt mivel a cv / destroyer alapbol rendelkezik ilyennel, utana meg mertem jegyezni hogy azert tulzasnak tartom hogy mellem dobjak 100 meterre a torpedot ,mivel akkor nem lehet kikerulni , a sok hatalmas tudasu kijelentette hogy az nem igy van meg skill kell hozza ,ezek szerint ok meg nem jottek ra hogyha az alt-ot megnyomjak akkor akar 50 mre is ledobhatjak( tegnap kiprobaltuk es mukodik)de az itteni cv admiralisok erre maguktol ugylatszik nem jottek ra ( igazuk van megiscsak skill kell hozza mert mas mar rajott)
    Elnezest kerek hogy meg mertem szolalni
  • DantesHUN
    Komolyan, muszáj ennyire értetlennek lenni?! arty nem egyenlő hordozó. Pont. Miért nem lehet kipróbálni, hülyeségek dumálása helyett?! Vond le úgy a tanulságot, hogy kipróbálod! Nem igaz, mindenki olyan zseni, hogy annélkül hogy tetves percet beleölne, akkor is tudja...sőt jobban tudja...ez a szintű hülyeség már fájdalmas.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.24. 16:11:05
  • horika
    Nem az a lényeg, hogy nehéz e játszani velük vagy nem, hanem, hogy a játék része e vagy nem. Az és nem tudsz ellene mit tenni, maximum azt, hogy jól játszol, megpróbálod kikerülni a torpedóikat és ha ügyes vagy sikerülhet. Persze nem mindig, van mikor megölnek, de ez minden más hajóra igaz. Nyafogni felesleges miatta és rettenetesen unalmas is már.
  • atee73
    Hmmm kicsit olyan kezd lenni ez a vita mint 1-2 eve az "artyhoz is kell skill" flame a WOT topicban.
    Reszemrol annyival fejezem be a vitat ,hogy maga a wg is elismerte 1-2 eve hogy az ilyesfajta harcmodor azert elerheto a jatekaikban hogy a gyengebb kepessegu jatekosok is jatszhassanak,es legyen sikerelmenyuk(es ok is fizessenek ) , innentol pedig mindenki meggyozheti magat milyen baromi nehez anyahajoval jatszani( vagy ha meg az ilyesfajta jatekstilus is nehez akkor le kell vonni a tanulsagot)
  • ikarus44
    "Mi lenne ha lennének tengeralattjárók?"

Abba belegondolni sem merek...
  • Toweliee
    Annyiban igazat adok Dewrinek, hogy pont az agilitás (hiánya) miatt egy csatahajónak nehezebb kivédenie a repiket. Ettől függetlenül valami miatt szeretek velük játszani, és rühellem ha ellenem vannak. Dewri, te tankozol is?
  • Plata
    Szerintem nem műholdról nézed,és ha csak egy helyben baszod a rezet akkor hamar meghalsz,carrier olyna mint a többi hajó,kicsit más játékstílus,ha béna vagy hozzá még nem kell miatta hisztizni.Ennyi erővel kivehetnék a destroyereket mert van torpedójuk és ködjük,és kivehetnék a csatahajókat mert 20 kilométerről 1 lövéssel megölnek,legyen csak mindenkinek cruiserje,annak is max 5 kilométer lőtávja.És álljon annyiból a csata hogy mindenki felsorakozik egymással szembe és rommá lőjük egymást.
    Vagy akkor vegyék a csatahajóktól a hull regent,destroyerektől a ködöt meg torpedókat,carrierektől a repülőket.
    Mivel még nem játszottál carrierrel azt sem tudod milyen vele játszani,csak nyomod fölös hisztit.
    Mi lenne ha lennének tengeralattjárók?
  • horika
    Szerintem akkor jól van balanszolva nem gondolod? 4. hullámban tudott csak kiszedni mielőtt te 6-ot lelőttél már. Mi lenne ha még ez sem lenne? Mekkora OP-k a battleshipek nem lehet kilőni őket olyan sok hp-juk van és olyan nagyot lőnek brühühü?
  • DantesHUN
    Az a baj, nem érted meg, hogy nem olyan egyszerű ám hordozóval lenni, ez az egyik. A másik: igenis ki lehet kerülni. Nem 2 km-ről, az már késő, de amúgy meg pont a New York-al,? Baromi jól fordul, azzal lehet csak igazán kifordulni a torpedók elől. Ha azzal se megy, akkor gyakorold még ezt.
  • Dewri
    El lehet kerülni, ha épp ráér az ember. De "rendes" hajókkal (romboló, cirkáló, csatahajó) nem arról szól a játék, hogy lebegünk egy helyben és "műholdról" nézzük a tájat, ott bizony mozogni kell, kerülgetni a lövéseket, a szigeteket, közelharcot vívni.

Legutóbb pl a New York-al mentem, 2 csatahajóval harcoltam épp, a hordozó meg tolta rám hullámokban a repcsiket. Kerüld már el a torpedókat, miközben 2 hajó lövi rád a sorozatokat. Egyébként 6 killes lettem ebben a körben, mert még leszedtem mindkét csatahajót, mielőtt a térkép túlvégéről kattintgató kemény csávó ki tudott szedni a negyedik hullám repcsijével, a rommá lőtt lassú csatahajómmal már nem bírtam elfordulni a 2 km-re levágott torpedók elől. A kört 1500 ponttal zártam 6 killel, az ellenfél kattintgatója 500 pontos volt, én voltam az egyetlen killje. Nem gondolom, hogy én voltam a "béna"...

Pont az ilyen csaták miatt utálják az artyt/hordozót, mert mikor megy az ember egy kemény kört, sikeresen lezúz mindenkit és még túl is éli, akkor jön egy ilyen kis gyökér, aki eddig semmit nem tett le az asztalra és a térkép túlvégéből leszed... Volt olyan köröm is, ahol a hordozónak már 4 killje volt, mikor ellenem jött, Pensacolával voltam. Ott azért már lehetett tudni, hogy nem hülyegyerek az illető, nem is lepett meg, hogy kicsapott engem is, 5 killel zárta a kört. Nem is izgatott annyira, mint mikor egy nagyon jó kört tesznek tönkre...
  • Toweliee
    +1
  • DantesHUN
    Pontosan így van. És bizony ha hordozóval mész, nagyon sokszor előfordul, hogy a légvédelem leszedi a gépeidet, vagy olyan helyen van a célpont, hogy nem lehet támadni, vagy hiába tűnik úgy ez a tökéletes pont, mégis kifordulja az összes torpedót, ráadásul a légvédelem+ellenséges vadászok lelövik az összes gépet...nem mindig fenékig tejfel.
  • DantesHUN
    Nem kell kipróbálni, csak aki nem próbálja, az ne ítélje meg, hogy mennyire könnyű vagy nem könnyű hordozóval. Szerintem.
  • Plata
    Én szeretem a carriereket,jó móka vele játszani,ugyanúgy klikkelgetés vele a játék mint másik hajóval.
    Ez is csak olyan műhiszti mint a WoT-ban az arty sírás,aki béna keres valami kifogást és hisztizik miatta.
    WoT-ban is lehet játszani arty ellen,csak kell hozzá egy kis ész.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.05.24. 06:57:24
  • Caliph
    Hát kinek mi. De magasabb szinteken amikor több szakasszal kell érvényesülni,sokkkal nehezebb lesz holmi klikkelgetésnél.
    pl
    2-3 szakasz torpedó bombázóval megszórni egyszerre több irányból az ellen top bbjét amit magára hagytak a cirkálók
    esetleg előtte megszórni zuhanó bombázóval hogy ellője egy esetleges felgyújtásra a javítását hogy aztán tehetetlen legyen a torpedók okozta elárasztással...
    vagy teljes vadásszázadra fitteléssel segíteni a saját bbket az ellen bombázói ellen,vagy segíteni a csapattárs cv torpedó bombázóit célba érni
    csak pár példa.
    A torp bombázók legjobb kimanőverezési taktikája :figyelni kell. ha látod hogy rád mennek még azelőtt el kell fordulni tőlük mire ledobnák a szeretetcsomagot.
    látod a minimapon hogy jönnek,mutatja a képernyőn kis repülő ikonnal hogy közel vannak.
    3-4 kmnél már fordulni kell lehetőleg el tőlük vagy feléjük.Bb esetén ajánlott az erősített légvédelem.
    ha már módosítani kell az alap ledobási irányon akkor már majdnem veszett a helyzet mert a légvédelemtől már kapja az áldást.
    Az esetek nagy részében,ha egy szakasz támad egy irányból szinte teljesen vagy minimális(1-2) találattal meg lehet úszni. figyelni kell.
    de mint irtam a #3242 ben ki kell próbálni a cvket ,látod a lehetőségeket,és még ha utálod a klikkelgetést akkor is hasznos mert megtanít elkerülni.
    Wotban is irtam mindig hogy annak ellenére hogy mindenki utálja az artykat,menni kell velük pár kört minden pályán hogy lásd hova nem tudnak betalálni,vagy honnan hova tudnak lőni,és amikor később heawy vel mész emlékezni fogsz rá hogy erre kellene menni mert basszus amikor artyval voltam ide nem lőttem mert alig talált,vagy van más nyitott terep vadászni
  • Dewri
    Mondom, nem próbálom ki, mert:

"...nem is értem mi benne az élvezet, hiszen már maga ez a felülnézetes kis ikonhúzogató mód se mérhető egy csatahajó vs csatahajó, vagy cirkáló vs cirkáló párharc fílingjéhez, ezért ki se próbálom. Ha ilyen kattingatós, kis ikonos játékkal akarnék játszani, akkor néznék valami stratégiai vackot..."
  • Dewri
    Pedig ha továbbolvasod, ott a lényeg:

"És nem is értem mi benne az élvezet, hiszen már maga ez a felülnézetes kis ikonhúzogató mód se mérhető egy csatahajó vs csatahajó, vagy cirkáló vs cirkáló párharc fílingjéhez, ezért ki se próbálom. Ha ilyen kattingatós, kis ikonos játékkal akarnék játszani, akkor néznék valami stratégiai vackot..."
  • Darun
    Nah... Mentem egy kört CV-vel. Gyerek oda szórta mellém a torpedókat. Esélyem nem volt kitérni, pont telibe kapott. A középső torpedó simán eltűnt, nem detonált (mivel túl közel dobta hozzám, nem volt ideje beélesedni)
  • DantesHUN
    Aha. Nem. Ki kéne próbálni, úgy pár tucat kört...klikkelgetés...nem tűnik bonyolultnak...
  • Lokker
    "Én csak videót néztem róla, tényleg úgy tűnik, hogy csak klikkelgetés..."

Innentől nem is olvastam tovább mert nem mérvadó amit írsz, próbáld azért ki és akkor rájössz, hogy hoppá mégse csak sima klikkelgetés.
  • Dewri
    Én csak videót néztem róla, tényleg úgy tűnik, hogy csak klikkelgetés... Felülről látni a térképet és az ellenséges hajókat, majd a kis gépeket odairányítom ahova kell és annyi... Nem tűnik bonyolultnak. És nem is értem mi benne az élvezet, hiszen már maga ez a felülnézetes kis ikonhúzogató mód se mérhető egy csatahajó vs csatahajó, vagy cirkáló vs cirkáló párharc fílingjéhez, ezért ki se próbálom. Ha ilyen kattingatós, kis ikonos játékkal akarnék játszani, akkor néznék valami stratégiai vackot...
  • Dewri
    Van replay lehetőség, sőt az utóbbi patch-nél már javítottak is rajta, mostmár megy a zene is alatta, korábban nem ment. Tekerni előre-hátra továbbra se lehet, így ha egy 20 perces csatáról akarsz felvételt csinálni, akkor végig kell nézni a 20 percet. Illetve a végén az eredményképernyőt nem mutatja a replay, ezért ha van egy jó csata, akkor célszerű a végén az eredményt külön fölvenni még akkor, vagy legalább egy screenshotot csinálni róla.

• DantesHUN
    Jól van akkor. Akkor ne fogadd meg amit mondtam. Jobb sírni egy sort. Vagy az is lehet, hogy én másik játékkal játszom, és valami csoda folytán meg tudom csinálni. Aki értetlenkedik, azon nem lehet segíteni már bocs. Mondtam mivel próbálkozz, és nem csak forgolódni kell, hanem a megfelelő irányba , a megfelelő időben. Úgy csináld, hogy csökkented a sebességet, úgy élesebb szögben fordul minden hajó. Még jóval a torpedók ledobása előtt kell kifordulni. De most tényleg, szerinted hogy van, hogy én meg tudom ezt csinálni? Nem mindig, de sokszor. És ha mennél hordozóval látnád, hogy az ellenfelek is megcsinálják.

Amúgy hány kört mentél már hordozóval? Hogy így tudod, hogy az mennyire egyszerű, és csak klikelgetni kell?
  • kabel15
    Japán vagy Amerikai cirkáló ágat érdemes húzni? Ágyú tűz erőben nagyon lemaradnak a Japánok?
  • StrikeFor
    én veled vagyok
  • atee73
    Ez igy csak szerecsen mosdatas ,sajna meg nincs replay lehetoseg ( de lehet hogy frapsal felveszek par csatat ha BB-vel megyek) , nem vagyok hulye forgolodtam ,tegnap is 2x mellemdobtak a torpedokat(Fuso 57k hp 4 torpedo azt annyi) ,gyakorlatilag 1-et csipogott a jelzo es 2 masodpercen belul becsapodtak...mar az angol forumokon is szo van errol ,az utolso nagy patch ota
    Mert a wg-nek ebbe is bele kellett vmit rakni amit a madartavlatbol,a palya szelerol,jo messze a valodi csatatol ,egykezzel, orpiszkalas kozben klikkelgetos "jatekosok" is kepesek hasznalni , akiknek termeszetesen alanyi jogon jar az aim assist ,megcsak mod se kell hozza
  • Plata
    Bombázókat én az utolsó pillanatig követem,és akármennyire is fordul az ellen én fordítom a célkeresztüket.
    Általában 3 bombázót küldök,az elsőt pár másodperccel hamarabb indítom hogy ha gyújt,és általában gyújt,akkor a hajó nyomja el a javítást,és utána kapja a másik kettőt.
  • Darun
    Igen, nekem is mindig ez a taktikám :D Ellesem az ellentől, hogyan csinálja. Bombázóknak meg pont forditva, oldalt kell fordulni, hiszen nekik meg a hossztengelyre merőlegesen mutatunk kisebb támadási felületet.
  • DantesHUN
    Igen, de attól függ, mi lőtte a torpedót, romboló, vagy repülőgép, illetve ledobta-e már, és ha igen milyen távolságból.
    Rombolókkal szemben minden képp, érdemes párhuzamosra fordulni, ahogy mondtad. De repülők ellen, persze ez helyzettől függ, meg lehet azt is, hogy élesen kifordulni az egészet, és ,messze mellé dobják. Az egészet úgy lehet kitapasztalni mész pár kört egy hordozóval és figyeled hogy kerülik ki a torpedóidat.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.23. 14:00:30
  • Darun
    Ha jól vettem észre, torpedózásnál célszerű párhuzamosba állitani a hajót, igy egyrészt kisebb felületet nyújt, másrészt amikor a hajóm elejét-végét találták el, mindig kevesebbet sebződtem, mint amikor pont oldalba kapott. Ha két torpedó bombázó jön, és az anyahjó nem taktikus, akkor szembe állitod a hajót a repcsikkel és jó eséllyel már el is kerülted a halacskákat. Volt már olyan, hogy azért úsztam meg egy torpedó sorozatot, mert nekiütköztem a földnek és rögtön megállt a hajó, máskülönben simán befordultam volna az egyik torpedó elé.

Nekem is lenne egy kérdésem. A kapitánynak mennyire érdemes kifejleszteni a "hatodik érzéket"? Konkrétan japán cirkálóra gondoltam. Egyébként sok értelmét nem látnám, mert ha valaki spottol, úgy is kapom a sortüzet, a japán hajóknak meg mindehol jobb a rejtőzködésük, mint az amcsiknak. A problémám inkább az, hogy AA-t fejlesztenék a kapitánynak, de alacsony szinten a cirkálók elég gyéren vannak légvédelemmel ellátva. Ha jól láttam, az Aoba az első ami tényleg normálisan fel van szerelve. Viszont van Yubarim, ami meg kifejezetten repcsi vadász, úgy is hirdetik a játékban. Ki is próbáltam, tényleg brutál.
  • DantesHUN
    Elméletileg nem is élesednek. Egyszer vagy kétszer láttam olyat, hogy úgy tűnt a torpedó talál, de semmi sem történt. Szerintem itt erről volt szó, de nem veszem biztosra.
    Ettől függetlenül, nem dobják le olyan közel a torpedókat. Még Alt-gombbal se, ott is van egy ív, amin a repülők repülnek. Csakhogy sokkal közelebbinek tűnik, ezt másnál is megfigyeltem, hiába írja ki a játék, hogy valami mondjuk 2 km-re van, szemmértékre sokkal közelebbinek tűnik.

Másrészról a hordozók nagyon nem olyanok mint az arty. Sokkal komolyabb, nehezebb és jobb taktikai érzék kell hozzá. Hordozóval minden csak nem egyszerű játszani.

Aztán, és már sokszor leírtam, a hordozók ellen a taktika:
    szóval nem akkor kell megpróbálni fordulni, amikor a repülőosztag ledobta a torpedókat. Előbb, ha látod, hogy feléd mennek a repülők, kezdj fordulóba, jó éles szögben. A kulcsa az egésznek, hogy olyan 6-7 km távolságba érnek, már fordulni kell. Figyelni kell a minimap-ot is, hogy jönnek-e feléd. Repülőgéptől csak akkor kaptam be találatot, ha nem figyeltem és elbénáztam.
    Aztán: nem szabad egyből elnyomni a javítást. Ez fontos, mert ha vízbetörés van, elnyomod a javítást, de 10 mp múlva újabb torpedó találat ér, újabb vízbetörés, és véged. A javítást is jól kell tudni időzíteni. Ha én vagyok hordozóval, mindig azt csinálom kis késleletéssel támadok, mert a többség egyből elnyomja a javítást, és utána megszívja.

Na most a repülőket kimanőverezni meg lehet tanulni, és nem is értem miért jobb morogni emiatt. Van több tucatnyi ok, ami szar a játékban, és lehet érte szidni, én is szidom, de ez pont olyan dolog, ha valaki ráérez a manőverekre, nem jelentenek különösebb gondot a támadó repülők.

Persze, teszem hozzá, ha egy nagy szintű japán hordozó támad, 4-5 osztagnyi! torpedóbombázó repülővel, és minden irányból rád szórja egyszerre az összes torpedót...hát ott sok mindent nem lehet tenni, bár az éles fordulók itt is segítenek. Még ha el is talál, kevesebbet sebez.
  • kissssss
    ugye azt azét vágod hogy van egy kis különbség a torpedóvetés és a nagy ágyuk használata között?
  • Plata
    Senki nem mondta szerintem hogy hazudtál,ha a repülőt automata célzással rakod rá célpontra,akkor messziről engedi el a torpedókat,de ki is jelölheted Alt gombbal hogy pontosan hol engedje el,ügyesebbek előnyben.Nem olyan könnyű manuálisan kiszámolni hol fog valóban leérni és mennyit halad közben a cél hajó,vagy csak én vagyok már ehhez béna.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.05.23. 08:47:10
  • Plata
    Figy,repülőkkel lehet bárhova dobni torpedót,ha automatikus célzásra rakod a repülőt akkor messziről engedi el,kb olyan 2 kilométer,de ha te állítod be honnan dobja,akkor akár az orrodra is ejtheti,bár ahhoz ügyesség kell.
  • StrikeFor
    mik ezek a MOD-ok??
  • StrikeFor
    jéééé akkor csak nem "hazudtam" hetekkel ezelőtt mikor ugyanezt ecseteltem,hogy pár száz méterre baxxák le a repcsik a 3-4 torpedókat aztán old meg :D
  • atee73
    Hmmmm... birom ezt a forumot , megy a zokogas az aim assist miatt ,de az nem gond hogy a romboloknal alapbol van aim assist beepitve es nem kell hozza mod se(azt 4 torpedoval kiosztanak 50k damaget), a repulok 100-200meterre dobjak a csatahajok melle a torpedokat(ahoz kepest hogy olyan kozelrol meg csak nem is elesedhetnenek) ...aaaa az nem gond inkabb rinyaljunk a modok miatt, mert az anyahajpk kellenek azoknak a nyomorultaknak akik a wotbol jottek at a wows-ba picsogni mert nerfeltek az artyjukat ,nem morog senki az egyre tobb nullas loves miatt , mindig csak a modok a hibasak.....
    felreertes ne essek nekem ossz-vissz 1 iconpack van fent meg egy trap sense mod, de nem egeszen ertem miert nem azert megy a siras ami a valodi gond????
  • Holmatro
    A wow nem etalon, mint ahogy a wot sem. A moddolás csak azt hozza, hogy ha más előnyhöz jut, akkor én sem akarok kimaradni belőle. Akkor már egyszerűbb lenne ha a csata gomb lenyomása után random dobna creditet meg exp. pontot, a játék(-élmény) másodlagos, sőt el is lehetne hagyni. Sosem értettem miért jó az, hogy a tudást helyettesítsük valami csalással/-segédprogrammal. Vagyis tudom, a "győzni minden áron" érzése. Oké, de akkor legyen ingyenes, mert az igen felháborító, hogy míg egyesek szeretnének fairplay-be tudás alapon játszani, addig mások tönkreteszik az egészet. A wot-féle előre lezsírozott kimeneteleket már bele sem veszem, vagy a statok miatti folyamatos karakterisztika változtatásokat. Na de nem is érdemes túl komolyan venni ezt az egészet, mivel ez csak egy árkád lövöldözős játék, ami a lehető legszélesebb réteget célozta meg. Ha már a komolyságra törekszünk, akkor ott van a Steel Beast. Na abban még nem csalódtam, pedig már 3 éve tolom. Hardcore!
  • Tono34
    4-es amcsi csatahajóval 7es csatában egyedüli 4esként... 3 6os hajó süllyesztve :) vereség.
  • StrikeFor
    már nem sírunk nem működik hála az égnek