22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#3702 Könnyebben észre vesznek ha lövöm a repülőket. -
Plata #3701 Azt hiszem P betű? De miért akarod kikapcsolni?
Ha kikapcsolod gyorsan elsüllyesztenek.
Két bombázó két vadászgép felállással mentem egy csatát,két ellenséges carrier volt.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.06.07. 17:56:05 -
#3700 AA-t hogy lehet kikapcsolni? -
Plata #3699 Sajnos a cleveland sem istenkirály,úgy ki csapnak belőle egy sorozattal csatahajók hogy csak pislogni tudsz.Egyébként az én rekordom 28 méterről eltűnő Kv2 tank volt.
Én még mindig a New York-nál tartok csatahajóknál,keveset játszom vele,de valami irtó nagyot mentem vele,japcsi carrier minimum 8 rajt küldött rám,eszement sok torpedót dobott,megpróbálta közelről,de sikerült kimanőverezni az összest,és a bombázók közül is csak egy talált.Sikerült gond nélkül megkeresni,útközben két destrot süllyesztettem el,és megtaláltam a carriert,sajna megölni nem sikerült,az első sorozattól felgyulladt és égett rendesen,de a mi hordozónk kiszedte előlem,pedig nem sok kellett volna. -
malystryx3 #3698 Igen, köszi a felhomályosítást, nem lepődök meg ezentúl az eltűnő hajók miatt, én is bétás voltam a wot-ban... A játék egyik legrosszabban álcázott kv-3-asa eltűnt a szemünk előtt 35 méterre, és közben lőtt is.. Meg a másik dolog pl.: ellenfél is3-al van, én is, én pattanok róla, ő meg az összes lövésével átüt, ammo rack, stb. De van még vagy ezer anomália.... Mindegy, de ennyit is az off-ról. Bocs.
Akkor megyek én is klikkelgetni a rombolókkal, annyira nehéz nem lehet ha a csorgó nyálú pistike meg tudja csinálni. Néztem utána a játékát, mondom nagy király lehet, de a torpedók elindítása után csak ment nyílegyenesen, semmi manőver, hagyta hogy lőjék... Ezt én is meg tudom csinálni. De ma remélem meglesz a Cleveland, még kell egy 13k xp, az ajándék prém nappal jó esély van rá.. Utána trollkodok én is. -
TuskoMobile #3697
Ez elég gáz eltűnéses rendszert kiszedhetnék. -
Dewri #3696 Igen sajnos a torpedók durván sebeznek, simán többet mint akár egy csatahajó AP...
Az eltűnő hajókon nem érdemes csodálkozni, ez még mindig a wargaming, aki játszott wottal, az tudja mire lehet számítani: fos mm, eltűnő járművek, eltűnő lövedékek, látványos mellélövések, nulla sebzések, fos saját csapat (csak a saját, szembe nem...), stb. A játékot a hajók óriási hp-ja viszi a vállán, mert az még képes némi élményt adni, de egy idő után, majd mikor jönnek a szintén wg szétnerfelések, az se biztos hogy elég lesz. Akkor majd jöhet az uninstall, mint a wotnál... -
malystryx3 #3695 Ma elég sokat játszottam, meglett az Omaha.. Elég vegyes érzelmekkel, amilyen király volt a St. Louis, a Phoenix is elég jó volt, de az Omaha azért messze nem olyan jó mint ezek. A torPEDO-sok meg bekaphatják.. 6 km-ről elengedik, és én 1 km-ről veszem észre amikor már qrvára mindegy. 4 meccs is volt ilyen, meg olyannal is találkoztam, de sztem az bug, hogy egy Cleveland volt előttem 3 km-re és egyszer csak eltűnt, és nem is láttam többet, csak akkor jelent már meg, mikor leégett a HE lövedékeimtől amit korábban kapott. Elsüllyedt, de akkor is érdekes. Van azért még mit gyúrni ezen. Eléggé elhivatott vagyok a játékkal meg a hajókkal, de ez még igen korai státusz..
Ja és még egy kérdés a végére: 25k hp-m van, és elég 2 torpedó hogy hamburgert csináljanak belőlem.. Egy szar 4-5-ös szintű rombolónak a torpedói ekkorát ütnek??? Az első találat általában 15k, a második már mindegy is. -
StrikeFor #3694 Cleveland--->7 sec-es újra töltés= JIHAD :D -
malystryx3 #3693 Dobj egy mail címet légy oly kedves, nem akarok rontani a minőségen, túl nagy a file és amúgy sem tökéletes a kép.. -
malystryx3 #3692 Minnyá előkeresem, egyébként üvegtáblában van a kép, de azért szépen látszik a lényeg.. -
DantesHUN #3691 Aha. Érdekes.
Ám láttam olyat, hogy nullát sebzett, viszont kicsi rombolóba. Az is lepattant volna? Vagy, nem robbant az AP? Lehet, hogy a két dologra, ugyanúgy nullát ad?
Na meg ha a páncélzat. Oké, ezek szerint van valamilyen, ha nem is valóságos. De melyik része? Övpáncél? Fedélzet? Tornyok? Vagy valami általános érték ? (csak mert vannak olyan csatahajók amiken a tornya kimondottan erős volt, vagy van olyan csatahajó ahol még övpáncél csak-csak elmegy, de fedélzet már gyenge) Különben emiatt, lövik könyebben szarrá az Amagi-t? Legalábbis, úgy emlékszem régebben valamivel jobban bírta, de hát az Amagi nem a legerősebben páncélozott hajó lenne. A New Mexico érzésre, mintha jobban bírná. Csak annál meg a lőtáv kicsi.
Ha tehát páncélozatlan részt talál el, akkor ad be ilyen ezerhez közeli értéket. Ez megmagyarázza végülis, így érhetőbb.
Ez a 30 fokban fordulás jó ötlet. Én is gondoltam rá, hogy valahogy fordulni kell, de arra nem jöttem rá, hogy merre és mennyit érdemes.
Az még egy dolog, hogy nem bír annyit mit várná az ember, de most a sebzés is kevesebb lett, mint korábban.
A HE -t lövő cirkálókkal azért remélem kezdenek valamit. Nagyon idegesítő, gyorsan lő, olyan ütemben gyújt fel, és mellé még sokat is sebez.
Jó, és oké értem én egyensúly, meg a cirkálóknak is legyen szerepük, de kicsit vissza vehetnének szerintem a HE sebzéséből illetve a kigyulladás esélyéből. Ez ellen védekezni se lehet. Most komolyan, a Cleveland cirkáló...akkora tűzgyorsasággal...no meg a Des Moines.
Mindenesetre így világosabb pár dolog. Lehet amúgy csatahajókkal is menni, a rettenet lőtáv ellenére, eddig egész jónak találom az USA csatahajókat. Az Amagi amit nagyon ócskának érzek.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.06. 17:17:37 -
#3690 az csak úgy lehet ha a fő ágyúkkal vagy légvédelemmel tüzeltél.(vagy persze ha bugos az álcarendszer azon a hajón :D )
p gombbal kikapcsolhatod a légvédelmet,nekem destronál kb az első dolog amit meglépek.
továbbá a bbk felderítő repcsijére figyelj -
davidbog #3689 Alapvetően a sebzés ugyanúgy működik mint eddig. Az előző patch-hez képest az eltérés két dologból adódik. Az egyik a páncélzat. Ha AP-vel lősz és nem sebez, akkor az lepattant. Már van páncélzat a hajókon, nem felel meg a valósnak (nem mm alapú mint a WoT-ban), de van.
A másik a hajók strukturális erőssége vagy mi a fene. Ezen is állítottak valamit. Azt hiszem levették kisebbre. Ezért a HE lövedékek többet sebeznek mint eddig, illetve ha az AP páncélozatlan helyet talál el az is többet sebez. Korábban ha 14"-es lövedékkel egy hajó páncélozatlan részét találtam el és nem robbant fel 267-et sebzett, most 500/1050 körül (rég játszottam, nem tudom mennyi volt az egy lövedékre jutó legkisebb sebzés). A csatahajóknál a 3-5000 sebzéses AP sortüzek szerintem olyan találatok, amelyben a lövedékek egy része lepattan tehát 0-t sebez, másik része páncélozatlan részt talál el és 500/1000-t sebez lövedékenként.
Legutóbb főleg az amerikai BB-kkel játszottam (meg egy-két csatát tier 7 CA-kkal). Csatahajókkal jó taktika az, hogyha lőnek rád akkor feléjük fordulsz kb 30°-ban (a hossztengely 30°-ban tér el attól mintha egyenesen a cél felé mennél), ilyenkor jobb esetben a hátsó tornyok is tudnak még lőni, rosszabb esetben csak kicsit kell kitéríteni a hajót hogy tudjanak lőni. Ilyen esetben szép számmal lepattannak az AP lövedékek, feltéve ha azzal lőnek. HE ellen nem sokat ér.
A BB-k szerintem nem felejtősek, csak más a játékstílusuk. Sokszor idegesítő velük játszani. Az ember azt várná, hogy csatahajóval iszonyat sok mindent ki fog tudni bírni és a cirkálók, rombolók nem lesznek számottevő tényezők ellene csak más BB-kkel kell majd nagy csatát fojtatnia. Csak hát nem. Mert itt a WoWs-ban (is) külön ágban vannak a különbözű típusok (DD, CL/CA, BB és CV), mindegyik külön ág ami párhuzamos a másikakkal tier 10-ig. Ezt körülbelül azt is jelenti, hogy a különböző ágak és a bennük lévő hajóknak azonos szinten egyenrangúaknak kell lenniük. A hajók tulajdonságai közül minden ágnál egy-kettőt kiemelnek mint előnyt egy-kettőt meg gyengítenek mint hátrányt. Ezért mindig is úgy lesznek kibalanszolva az ágak, hogy esélyesek legyenek egymással szemben. Ezért soha nem is lesz olyan, hogy egyetlen BB-vel simán leölsz 2-3 azonos tierű cirkálót. Ezen hajótípus/ág dolgon már nem lesz változtatás, ez marad ilyen. Ez is egy megvalósítása a hajós témának, csak szerintem szar megvalósítása...
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.06.06. 16:32:45 -
#3688 Vagy csak egyszerűen nem mindegy, hol találod el a hajót (mint a valóságban is). Van mikor lényegtelen helyen találod el vagy lepattan, akkor 0dmg, ha eltalálsz valamit de nem fontos akkor 1000dmg, ha valami fontosabbat találsz el akkor 5000dmg, ha meg valami kritikust akkor van a citadel hit és sokat sebez. Csak egy feltételezés, de akár lehet így is. -
StrikeFor #3687 csatahajó felejtős sajnos..........én is Cruiserral nyomom,mert simán szarrá lősz vele bármit...a csatahajó meg egy vicc mostanság -
DantesHUN #3686 És a sebzésre adott számokat se értem
Szóval, ha nullás akkor:
-most nem robbant az AP?
-vagy lepattant nem ütött át?
De hát, egy pap rombolóra is nullát lő, tehát akkor az nem lehet lepattanó, vagy át nem ütő találat.
Aztán mi ez a ezres sebzés? Ez honnan jön? Ha csak egy gránát talál, annak sokkal többet kéne sebeznie. Most ilyenkor ez mi, csak kicsit robban az AP? vagy...ez mire adja?
Tehát, például, tegyük fel, a játék 10.000 sebzést ír AP-ra, és két ágyús tornyai vannak a hajónak, akkor tegyük fel, egy gránát talál, legyen az 5000. Akkor ilyenkor mire ad be ezrest? Vagy épp ez lenne az, amikor nem robbant el az AP? De így se stimmel szerintem.
Senki se tudja hogy működik?
Eddig voltak ilyen pár százas sebzések, vagy annyit sebzett, vagy sok ezret, a pár százas sebzés volt az, amikor az AP robbant fel. És most?
Vagy ez csak valami szimplán random dolog?
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.06. 14:33:36 -
DantesHUN #3685 Újra ugyanazt kérdem: senki nem megy csatahajóval? Vagy másnál normálisan működik? Miért van az, hogy egy 203 mm-es ágyúval a cirkáló többet sebez! mint én őbelé 356 mm-es ágyúkkal. Tökmindegy, AP vagy HE. 5-7000 sortüzenként. Nekem, 1-2 ezer. Váltok HE-re. Úgyis.Vissza váltok AP-re, úgyis. Akkor most melyikkel érdemes lőni? Hát ez a kettő van, nincs más lehetőség.
Ugyanez van az Amagi-val is. Lőttem egy hajóra és ezeket adta be.Lövik AP-vel. Semmi. Újabb AP 2000. Jű akkor HE., 900. Újra. semmi, csak modul sérülés. Akkor vissza AP. 2000. AKkor újra HE 900.
Most ebből milyen következtetést lehet levonni?
Abszolút teljes homály hogy most mi van. Vagy célozni másképp kéne a legutolsó patch óta? Vagy mi változott meg? Szerintem nagyon nem így működött eddig. Vagy van olyan aki szerint olyan mint eddig? -
StrikeFor #3684 muti:P -
malystryx3 #3683 Haverék itt voltak kirándulni, elképesztő nagy, a falon az is ki volt téve hogy miként néz ki a hajó gyomra, amolyan átvilágított formában.. Meg is van a kép.. -
malystryx3 #3682 Köszi, ezt már én is megtaláltam, egyébként a legelejéről olvasom az egész fórumot, (az #1-től) még nem értem ide :) Azt hittem azóta már benne van a játékban, de ezek szerint nehezükre esik beletenni. -
StrikeFor #3681 -
LordLoss8800 #3680 Hali!
Nincs valakinek egy fölösleges béta kulcsa? -
Dewri #3679 Párszor már belinkeltem, de akkor íme ismét a replay elmentésének beállítása...
-
Plata #3678 Engem 7-es amerikaival 20 kilométerről kiszúrnak. -
malystryx3 #3677 Kicsit játszottam ma is, az elmúlt csaták nem hoztak sok sikert, sem sok kreditet, de most végre mentem egy számomra elfogadható kört. Persze jóval alulmaradok a Ti 2-300-es xp, és több százezer kredites köreitekkel szemben, de most nekem is sikerült egy 100 ezres, 1100 xp-s döntetlen. Végig HE-vel lőttem szinte, az AP-s nem nagyon jött be, Phoenix cirkálóval voltam. A csatahajók jóval magasabb szintűek voltak. 2 hajót elsüllyesztettem így is, de nem ez volt az igazi a csatában, hanem az, hogy a végjátékban üldöztem egy anyahajót, amit 7 km-re vettem !csak észre. Közben rám küldött 3 torpedós repülőnaszádot, 2x is és ezeket egyszerre! De minden torpedót sikerült elkerülnöm néhol centiméterekre. Ejjj, de örültem neki, ilyet még sosem sikerült. Sajnálom, hogy nem tudtam megörökíteni. Tényleg, replay file-t hogy tudok megmenteni?
Utoljára szerkesztette: malystryx3, 2015.06.05. 22:43:50 -
DantesHUN #3676 Megint az a kérdésem: csatahajóval aki szokott menni, mit tapasztal, más lett a sebzés, leginkább AP-val? Vagy csak én képzelem? Nekem valahogy fura, szerintem kevesebbet sebez lövésenként. (bezzeg ha belém lőnek, akkor rendesen sebez, szóval nem értem) . 67 ezer és 18 ezer jött AP illetve HE-val. Máskor ennél több szokott, és lövésenkénti sebzés is több szokott lenni. -
StrikeFor #3675 mocskos torpederek :P he nem vesznek észre ugye :)
-
#3674 destroknak van álcájuk. nekem 6os japó van,engem 5 km ről vehet észre felszini hajó,és asszem 3ról repülő. mindez addig él amig nem használod az elsődleges tüzérséget és a légvédelmet. ha azokkal lősz azonnal lehull az álca. torpedókra nem vonatkozik,szóval 10km torpedó hatótávnál simán tudok 6-7 kmről is torpedózgatni úgy hogy nem vesznek észre.
2kmről biztos hogy meg kell látnod a destrot hacsak nincs takarásban sziget mögött vagy füstben.
lehet valami bug megint ami veled történik. videón kéne látni ismét :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.06.05. 14:46:40 -
StrikeFor #3673 halálosan komolyan kérdezem,hogy a francba lehet,hogy szart se látok és rám poppolnak az ellenfél Destroyerei 2km-en belül...........mindegy mivel megyek,nem látok lófaxt se csak pillanatokra akkor is 2km-en belül.....hogyan lehetséges ez?
engem meg mindenki lát 5-6 km ről már lőnek...hiába megyek 97-es conceal hajóval....se scout gép nincs fent se semmi engem látnak
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.06.05. 14:07:31 -
DantesHUN #3672 Persze, én is lőttem már. Nem azt mondtam, hogy nem lehet nagy sebzést bevinni. Azt mondtam hogy pontos célzott lövést nem lehet leadni ekkora távolságból a szórás miatt, meg mivel nem látni eléggé a célpontot, ezért felesleges a hitbox, mert úgyse látni, és becélozni se lehet. -
#3671 El lehet hidd el :) Lőttem már be ellenséges csatahajót 22km-ről úgy, hogy citadel hitet kapott. Persze nem túl sűrűn, de lehet nagy sebzést is bevinni. -
Dewri #3670 Köszi, ez érdekes cikk! -
Sendrov #3669 Itt van ábra arról, hogy általánosságban mi hol helyezkedik el: Developers blog
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.06.04. 16:59:17 -
Dewri #3668 Mondjuk itt valóban nem nagyon lehet pontosan célozgatni, messziről random, közelről meg általában üt rendesen... Akkor csak úgy érdekességképpen csinálják meg...:) -
DantesHUN #3667 Értem én, de 20 km-ről úgy se találod el ott, akkora a szórás, és a távolság. Nagyon közelről meg, lősz ahova éppen tudsz. Nem tudom milyen távolságból lenne ennek értelme. -
Dewri #3666 Olyasmire gondolok, ahol meg lehetne nézni milyen modul hol van a hajón. A 3661 hozzászólást tovább gondolva, meg lehetne jegyezni melyik hajót hol érdemes lőni, hogy robbanjon.
Wotban Tigris 1-2-n remekül kikísérleteztük anno gyakorlóban hol kell oldalról meglőni az instant killhez. Ment is az anyázás, mikor KV-1-el egylövéseztem a Tigrist...:) -
DantesHUN #3665 Hát...minek? 20 km-ről nem lősz weak spot-ot, úgyse. Közelről meg, ha nagyon közel van a másik hajó, onnan meg, szerintem megint mindegy. -
DantesHUN #3664 Nyílvánvalóan, de szerintem változtattak a lőszereken. A HE érezhetően hatásosabb lett. Az AP-t meg én hatástalanabbnak érzem, szerintem ez a utóbbi patch variálása. De lehet tévedek, mivel ügye le tesztelni nem lehet. Kösz WG. -
Dewri #3663 Ja, csinálhatnának majd a hajókhoz is weak spot leírást, biztos lesz majd később.