22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #3662 Na igen, elég ha azt vesszük, hogy a kezdő cirkálókon is ilyen van és vidáman lőnek 10 km fölött vele... -
#3661 Szerintem meg modulokból áll össze a hajó és attól függően sebez, hogy hol találod el. Egy példa. Izumo. Csak a seggét szabad lőni, mert egyrészt ott van a citadel, másrészt valahol van ott egy pont (sajnos még nem jöttem rá, hogy pontosan hol) amit ha eltalálsz berobban az egész hajó (gondolom ott van a lőszer raktár) és megkapod a detonation kitüntetést.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.06.04. 11:25:27 -
#3660 A másodlagos fegyverzet elég érdekesen van megkreálva. Ha szigorúan a csatahajókat nézem van olyan hajó ahol a másodlagos fegyverzet arzenáljában van 150mm-es ágyú. Na mármost azoknak eleve nem 5km a hatótávjuk és a sebzésük is jóval nagyobb mint amennyi itt benne van. -
DantesHUN #3659 Azt kétlem, hogy páncél lenne, szerintem a lőszerek tulajdonságait változtatták meg. -
Sendrov #3658 Na én a cirkálók lőszereit tesztelgettem kicsit tegnap.
Aoba, 203mm-es AP:
-Tier5 rombolóba teljes sorozat találat: 3200 HP
-New Mexiko csatahajó oldalába 3 km-ről teljes sorozat, ebből 4 találat középen övpáncél környékén: 0 HP! Nocsak, mégiscsak van páncél?
Aoba, 203mm-es HE:
-Tier8 100%-os rombolóba teljes sorozat 6 km-ről, ebből kb. 4-5 találat: Instant kill! (Anyázott is rendesen)
-Csatahajókba sorozat bárhonnan: 3500-6500 HP közötti sebzés garantált+gyújtás+modul sebzés stb.
Tapasztalat: Cirkálóval HE-t mindenre! -
Plata #3657 Tegnap NY-al megsoroztam japcsi cirķálót ès 10-13k ment bele AP lőszerrel.Magasabb szintű volt.nem tom a nevét.Japo hajók neveit sosem jegyzem meg. -
StrikeFor #3656 New Mexico 18 Hit-->20300 dmg :D :D szerintem a Battleship-ek felejtősek -
kissssss #3655 már fenn van a "kipróbálandó" játékok listáján :) csak sajnos idő hiányában nem nagyon tudok sort keríteni rá, wows-ba is már 4 napja nem léptem be... talán majd most hétvégén. -
StrikeFor #3654 -
Lokker #3653 Pihentesd a játékot mert láthatóan nincs jó hatással rád. -
Dewri #3652 Én ezt ajánlanám, pláne az "oldszkúl gémereknek"...:)
-
StrikeFor #3651 ????????? ellenfél: 1.8-2 km ről eltűnik felbukkan-eltűnik felbukkan...........egy másodpercre míg epereszti a torpedókat megjelenik majd eltűnik!!!!! és baszki 2km-en belül van a destroyerével,se füst se semmi.....kajak eltűnik
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.06.03. 22:09:50 -
kissssss #3650 szerintem pihentessétek egy kicsit a játékot :) próbáljatok ki valami mást.... -
StrikeFor #3649 oké feladom...10.9 km ről lőtt ki egy Cruiser...én még egy torpedót sem lőttem ki,sem ágyulövedéket,de még repcsire sem lőtt a légvédelmi ütegem............miez??? új cheat van???? -
StrikeFor #3648 pofám leszakad...most nyírt ki egy Destro úgy,hogy én is Destroval voltam...én nem láttam ő látott........kb 500 méterről eresztette belém a torpedóit....és a hajót akkor sem láttam..........ez nem valami Grafikai bug lesz?????? -
DantesHUN #3647 Gondolom a WoT-féle láthatatlanság. -
StrikeFor #3646 a kérdésem az amit leírtam :D bemegyek Battleship-el és 1.5-2km ről nem látom szabad szemmel, sokszor még akkor sem mikor elereszti a torpoedókat ,nem tüzel a secondary automatika sem.....én meg ha megyek destroval simán látnak 5km ről.........hiába sunnyogok a hegyek,szigetek között támadás előtt -
Dewri #3645 Az a kérdés, hogy hogyan lehet láthatatlan a romboló, miközben ha megyünk vele, akkor marhára nem az... Én is találkoztam ilyennel a jeges pályán, néha jött pár torpedó csak úgy a nyílt vízről, se füst, se hajó... Aztán ez addig ismétlődött, míg kiszedett. A kilövés pillanatában tűnt elő a semmiből, ha jól emlékszem 1,5 km.re volt tőlem... De szerintem ez bug, mert azért nem jellemző szerencsére. -
DantesHUN #3644 Mi a kérdés? A romboló nem láthatatlan 5 km-ről, és a másodlagos tüzérség lőtávja 5 km körül van. -
StrikeFor #3643 engem baszki 5km ről már lőnek ha Destroval megyek...........WTF ? -
DantesHUN #3642 Hát nem tudom...lehet levették volna az AP sebzését? De akkor csatahajóval mit lőjjek...persze lehet hogy csak a mai sorozat volt ilyen. Majd holnap is tesztelem kicsit -
kissssss #3641 igen nagy hullámok.... meg nagy ámbrás cetek is kiugrálnak a vízből.... meg azok a nyavalyás delfinek is zavarják a kilátást.
(troll mod off) -
Dewri #3640 Hát igen, azért a vízen elég messzire ellátni. A wotban ezt ki lehet magyarázni, "dombok", meg "emelkedők", ilyenek, de a sík vízen? Nagyok a hullámok vagy mi?? -
Sendrov #3639 Csatahajó AP-t nem tudom. Úgy tűnik teljesen random.
Cirkálóval viszont kizárólag HE-t használok újabban. Mindenre jó. Sőt, csak az jó. Cirkáló AP lőszere mostanában nevetségesen használhatatlan. -
StrikeFor #3638 az is vicces,hogy a Destrók 1.5 km-re megtudnak közeleíteni a nyílt vizen és már csak a torpok pittyegését hallod.....amit a "láthatatlan" Destro vert alád.......... -
Dagohun74 #3637 -
Dewri #3636 Ha emlékszel, én már pár hete is telesírtam a fórumot a nevetséges sorozatsebzésekkel. Úgy látszik hozzád még csak most ért oda...:) -
DantesHUN #3635 Aki csatahajóval megy most, írja már le, mi most a tapasztalata, az AP lőszerrel, úgy sebez mint eddig, vagy csak nekem volt rossz napom? Nem tudom miért nincs training pálya, hogy le lehessen tesztelni. -
DantesHUN #3634 Nem tudom.. nem értem. New York, AP lőszer, lövésenként az átlag ezer sebzés...pár hete 2800 feletti. Azt nem tudom, most ez csak a random, nem volt szerencsém, rosszul céloztam, vagy megváltozott a sebzés rendszer? Most melyik lehet?
Úgy értettem, hogy elírtam, hogy összemostam a két dolgot, mert sietve írtam le.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.03. 17:56:25 -
Sendrov #3633 Talán mégis csak számol a játék valamiféle páncélzattal.
A dupla hajófeneket pedig egyáltalán nem írtad el. Tényleg dupla hajófenék volt, a keresztmetszeten is jól látható. A torpedó elleni hosszanti válaszfal néhány méterrel beljebb volt. Az már a harmadik, ténylegesen erős páncél volt (2x25mm Siemens cementált acél, ami akkoriban a világ egyik legjobb szakítószilárdságú acélja volt). Csak túl közel volt beépítve a dupla héjaláshoz így nem fogta fel a robbanás lökéshullámát.
És igen, egyet értünk, az övpáncélnak nincs túl sok köze a torpedóvédelemhez. Egyébként a Siemens cementált acélból akkoriban nem tudtak olyan vastag táblákat előállítani, mint amilyen az övpáncélhoz kellett volna, így a Viribus Unitis osztály övpáncéljait a kicsit kisebb szakító szilárdságú Krupp krómnikkelből készítették. -
Holmatro #3632 Szerintem ha a Navyfield I.-et átültették volna a WoWs-be, atom jó játék lett volna. Ott a nemzetek és a hajóosztályaik rendszere is tök fasza. Korlátozott lőszerkészlet, ágyú és lőszer karakterisztikák, variálható bulge-belt-deck-structure armor rendszer. Fejleszthető matrózok: kétféle lövész(pontosság/gyorsaság), torpedós, légvédelmi, szerelő, tűzoltó, gépész, vadász, bombázó, torpedós... Na mármost, mivel nem szimulátorról beszélünk, egy mmo rendszer nagyon feldobná. Tudom hogy zárt béta, de jó lenne ha ezek közül vmi megvalósulna. Például ha a matrózok fejlettsége is befolyásolná pl. a szórást, vagy a gépészek tudása a hajó agilitását, ezzel párhuzamosan a páncélzatot is lehetne változtatni, szinte nem lenne két egyforma hajó.
Jelenleg én is a torpedókat tartom a játék gyenge pontjának, 3 DD simán megnyer egy meccset. Korlátlan torpedókészlet, és a villámgyors utántöltés hihetetlenül ünnep-romboló. Kipróbáltam én is... egy rombolóval 3 csatahajó. Szemből kell menni, 3km kiszórni és angolosan távozni smoke-kal. Vagy várni kel 5 percet, átsuhanni a CV-ért, elsüllyeszteni oszt' jónapot. A torpedóknál az aim assist-ot megszüntetni gyorsan, így valamelyest ellensúlyozni lehetne a nyomasztó torpedó hullámokat. A CV-t kipróbáltam, de ha az ellenség okos, simán le tudja fogni. A torpedózás 90%-ban sikerül, ha nincs a közelben CL vagy vadászok, akkor nincs gond.
Szerintem a probléma az ott van, hogy random-ban mindenki szólózik. A BB-k mellett nincsennek CL-ek vagy vadászfedezet, amik megvédenének őket a repülőktől. A DD-k nem egyszerre támadnak, pedig 3-4 DD smoke-kal simát át tud törni, és kiszednének az összes CV-t. Csapatszinten semmi harcászati elképzelés, taktika, stratégia nincs. Kb. arról szól, hogy aki lőtávon belül van, azt lövik. Ha minden rendeltetésének megfelelően lenne használva, nem lenne gond. Hát én így látom.
Jó játékot mindenkinek! -
DantesHUN #3631 Teszteltem két újabb csatában. Ez teljes homály nekem. Most mi változott? Volt valami patch, és átírta a sebzés rendszert? Nem értem.
Amagi-val rálövök másik csatahajóra 2-4 ezer sebzés AP-vel. Ha HE-vel lövök beadott 10.ezret.
Következő kör: csak HE-vel lövök. Semmi. Alig ad sebzést, okoz tüzet és modul sérülést, de amúgy semmi.
Harmadik kör: AP-vel rálövök egy cirkálóra: 16.ezer sebzés egyből. Aztán egy másik csatahajóra, ismét ilyen 2-4 ezer körüli sebezések.
Ami szintén érdekes: a másik csatában engem full AP-val lőttek szét, a harmadikban HE-vel.
Azt gondoltam, úgy működik: csatahajóval csatahajóra AP-t, kisebb célpontra HE-t. De most ez így nem működött. És tudom, hogy WG random, és béta, és nem hisztizek, csak nem értem. Most teljesen fejre állt az egész sebzés rendszer, vagy csak nem volt szerencsém? -
DantesHUN #3630 Ja, nem dupla fenék, elírtam, azt akartam írni dupla falú volt, tehát a külső burok, és a torpedóvédelmi fal.
De szerintem a övpáncélnak nincs túl sok köze ehhez, nem vagyok mérnök, de a keresztmetszeti képeket nézve mondom. Amúgy ez nem off, elvégre ez valami hajós játék vagy mi. -
Sendrov #3629 Igazad van, az övpáncél nem a torpedók ellen lett kitalálva, de én nem is ezt írtam, csak azt, hogy sokat felfogott volna a robbanásból.
De nem is csak a dupla hajófenék volt hivatott a torpedók ellen védeni, hanem a beljebb elhelyezett un. torpedó elleni válaszfal. Ez jól látszik az általad linkelt Viribus Unitis keresztmetszeten (25+25) jelöléssel. Ez a dupla hajófenet átszakító és eközben felrobbanó torpedó lökéshullámától volt hívatott megvédeni a belső teret. Sajnos azonban a tervezők nem fogadták meg a németek tanácsát (akik akkoriban világelsők voltak a témában a vízalatti robbantásos kísérleteik miatt) és túl közel helyezték el a válaszfalat a dupla hajófenékhez. A történelem persze igazolta a németek javaslatát, hiszen a Szent István elsüllyedt, míg a robbantási kísérleteknek megfelelően a külső héjazattól befelé nagyobb távolságra) elhelyezett hosszanti torpedó elleni válaszfallal épülő német dreadnoughtok közül egy sem esett torpedó áldozatává. Ennek ellenére a Szent István torpedóvédelme a kortárs hajókhoz képest viszonylag erősnek számított. Érdemes mindenkinek elolvasni ezt a cikket: Viribus Unitis az általad linkelt kép is innen van.
De nem akarom szét off-olni a topikot.
A játékban a rövid időtartamú körök miatt tényleg nincs értelme a tüzérségi lőszerek korlátozásának.
A hajók által kilőhető torpedók számát azonban én is korlátoznám. -
DantesHUN #3628 Ezt nem értem. Valamit megint állítottak , volt valami patch? Amagi-val lőttem más csatahajókat, AP-vel, csak 4000 sebzés, vagy annyi se találatonként.
Lőttem HE-vel is egy sorozatot, egyből 10 ezer. Ez most miért van? Levették az AP-k sebzését, vagy mi történt? Egyre kevésbé értem, hogy mire és mivel érdemes lőni. Eddig azt hittem értem, de most megint nem úgy működik. Miről maradtam le, most hogy működik ez? -
ikarus44 #3627 -
DantesHUN #3626 Valamiért elbaszta, és nem rakta be a képeket: Szóval a Tegetthof keresztmetszeti rajza
Ez
És egy későbbi megoldás: Az meg ez
Remélem most berakta
Ezen pedig az olasz megoldás is látható, meg a francia, brit és német csatahajók öcpáncélja, és torpedóvédelme.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.03. 16:31:52 -
Dewri #3625 Már korábban számolgattuk a lőszert. Az Amagira a valóságban csövenként 90 db lőszert raktak, az ágyú 250-300 lövést bírt ki. Kiszámolható, hogy ha percenként 2 lövést tud leadni, a 90 lőszerrel 45 percig tud lődözni. A játékban egy kör 20 perc. Tehát lényegtelen, hogy van 90 db lőszer/cső, vagy végtelen a lőszer...
Viszont egy rombolón nem volt 90 db torpedó, talán ha 3x tudtak lőni, de inkább csak 2x, mert nincs annyi hely rajta, hogy tárolják a sok torpedót. Így náluk igenis indokolt lenne a mennyiséglimit, pláne a Kitakami-féle szaroknál, kissé vicces, hogy egy meccs alatt rádtol 6x40 torpedót, annyi egy csatahajón se férne el...
De mivel ez nem szimulátor, ezért rögtön hátrányba kerülnének ha kifogynak... A megoldás: egy war thunder féle realistic/simulator mód, van 2 sorozatnyi torpedó, amit ésszel kell használni, viszont jó eredményt érne el, mert nincs hp, és a vízbetörést nem tudnák 3 sec alatt instant csata közben a nyílt vízen megjavítani...
De ez a wg, itt nem lesz ilyen. Majd talán ha egyszer kijön a war thunder egy ilyen hajóssal. Bár most valami páncélautós-lövöldözős baromsággal akarnak kijönni, az az új projektjük, nem a hajózás... -
DantesHUN #3624 Ja, igaz, tényleg kettő volt. De szerintem , ennek nem sok köze van az övpáncélhoz. Annak nem feladata a torpedókat kivédeni, és nem védi sehol egyetlen csatahajón se. Az övpáncél nem ér le egészen odáig, persze csatahajója válogatja, hogy meddig ment le vízvonal alá.
Mint itt látható keresztmetszeten a vastag fekete rész az övpáncél, vízvonal, és a torpedóvédelem.
[URL=http://acelmonstrum.host22.com/viribus_elemei/metszet.jpg]Itt meg a [/URL Teggethof és más hajók keresztmetszete, látszik meddig ért a övpáncél, és meddig a vízvonal, az övpáncél nem ott van, ahol a torpedók találnának, és torpedók ellen találták ki.
A Szent Istvánon sima duplafenekű megoldás volt. Két réteg, egymástól bizonyos távolságra elhelyezve, ami korábban még jó lett volna, de erre az időre már nem volt megfelelő. Más hajók esetében , azzal próbálkoztak, hogy a hajó külső és belső fala között, helyezik el a szénréteget, ami felfogja a robbanást, a tervezett Monarch osztálynál is ilyesmi lett volna ha megépül. De ez se az igazi.
Az olaszoknak is volt egy érdekes megoldásuk
Majd később, például ilyenekkel próbálkoztak: [URL=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Anti-torpedo_bulge.svg]bulge[/URL
-
Plata #3623 A Missourin atomtöltet volt,a csata abból állna ki lő előbb.
Utána vége is lenne.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.06.03. 16:04:50