22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    egy gyors észrevétel:28:50kor látom a 3 torp vető szakaszt,55kor egyértelmű hogy felém tart. 29:10kor kezd kanyarodni ami rég későn van.ráadásul látja hogy a mogami ledobja a torpedókat,akkor sem kanyarodik csak súlyos másodpercekkel később.ezek bizony sokat számítanak ebben a szituációban.
  • Jeffjohnson
    "majd az utolsó pillanatban kitérnek oldalra és dobják a torpedókat"
    Ha beér a dobózónába, akkor nem tudsz már változtatni rajta, ha 90 fokos dobás változtatást akarsz közel a dobási zónához mellé fog menni (ha a gépek nem a jó szögben állnak) vagy le se dobja mert előbb át kell repülni az újabb dobási zónába. 2 TB esetén persze más a helyzet mert ott bele lehet kergetni az ellent a biztos találatba vagy ha egy helyben áll akkor a nagyobb sebzésbe de egészen 9-es szintig ez csak a Japókkal kivitelezhető. Ha mindegyik torpedó betalál akkor van nagy baj ha csak 1-2 akkor a sebzés is jóval kisebb.

"ha rád szált a CV akkor valszeg előbb utóbb ő nyer"
    attól függ mivel vagy és van-e aki segítsen mert ha egy DD kiszúr engem (CV) akkor már léphetek is ki mert kb. vége a játékomnak, ha nem kapok segítséget. Én nem mondom azt, hogy így minden rendben van jelenlegi helyzetben de ha egy kicsit több lenne a csapatjáték, akkor sok ilyen helyzetet könnyen orvosolni lehetne. Ezért is kellene a kooperációt jobban díjazni.
  • Pluskast
    Nem azért vagyok kiakadva mert kevés a légvédelem és nem is azért mert nem tudom lelőni az összes felém közeledő gépet, hanem azért mert az esélyét sem kapom meg, hogy megvédjem magam. Menj be a játékba és nézd meg alap hatos New Mexico csatahajó légvédelmi értéke kereken 3! Egy tier hatos hajó! Milyen hordozókkal kerülhet szembe? Tier 5-től egészen tier nyolcig. Na most szerinted ha egy alap New Mexico-ra rámegy egy Hiryu full repülőszázad annak mennyi esélye van, hogy túlélje a találkozót? Mennyi esélye van arra, hogy csökkentse a rá támadó 7-es repülők számát? A válasz az, hogy semmi. Szóval miért kell ekkora tierben egyrészt alapból ilyen nevetségesen és szánalmasan kicsi légvédelmet adni, más részt miért kell ilyen mennyiségű xp-hez kötni, hogy erősebb légvédelmed legyen?
  • DantesHUN
    Azért érdekes, hogy csak a hordozókra vagytok néhányan kiakadva.

De az ,hogy a rombolók lazán szednek le csatahajókat, mivel a csatahajó másodlagos ágyúi nem tartják távol a rombolót, ahogy kéne, az nem baj.
    Az se baj, hogy a romboló végtelen torpedóval rendelkezik.
    Sőt, az se, hogy láthatatlan.
    Vagy, hogy egy St. Louis cirkáló, egy baszott nagy csatahajót kettétép. Vagy, hogy egy Cleavland cirkálóval, akár még egy New Mexico csatahajónak is vigyáznia kell.
  • [NST]Cifu
    Tengeralattjárók nem lettek volna túl lassúak, ehhez a játékmenethez?

Tengeralattjárótól függ, felszínen 16-20, felszín alatt 6-9 csomó az átlagos WW I. és WW II. tengók sebessége. Ez nem sok, de ha belegondolsz a 21 csomós BB-k sebességébe, nem is veszélyes, nyilván nem fognak olyan hú, de gyorsan átérni a túloldalra, mint egy DD, de a lopakodós-orvlövész feladatra jók lehetnének.

Mondjuk most meg a CV-re mondják bár ez szerintem nem igaz mert az ellenség arty-jának a sebzését nem tudom lenullázni egy másik arty-val csak ha megölöm, itt meg ez lehetséges és a konkrét sebzés ellen több más hajótípus is tud védekezni

Az Arty-hoz hasonló, hogy a pálya másik végén ácsorognak, miközben a teljes pályát lefedik (szinte). Az Arty ellen védekezhettél úgy, hogy fedezékbe húzódtál (ami miatt aztán laposkúszásba ment mindenki fedezékből fedezékbe...). A védekezés dolog egy kicsit úgy érzem fals, legalábbis a hatásfok nem olyan, ami valós védelmet nyújt.

Viszont ilyen nincs egy normál csatában, ahol 0 koordináció van. Mindenki megy amerre lát és legtöbbször DD vagy CL szed ki. CV túl lassú ahhoz, hogy elmeneküljön ha valaki nyitva felejtette az ajtót a lopakodó DD-k előtt.

Ezzel az erővel egy BB is túl lassú ahhoz, hogy elmeneküljön egy DD elől... És ahogy egy BB is képes (elviekben) egyből kivégezni egy DD-t, ugyanúgy a CV is képes rá. Szóval én nem értem ezt az összehasonlítást, mert egy BB-nek is szembe kell néznie ugyanezzel a veszéllyel.
  • ximix #4978
    Nem, de tudjál védekezni ne csak fordulással, pl a másodlagos fegyók nyugodtan lőhetnek a torpedókat vagy akár a fő fegyverrel is lehessen lőni végszükség esetén, azonfelül voltak csalik a hajók után, hálok(némelyik hajó oldalán ott is vannak a rudak a srácok hűen lemásolták) és még sok kacat.
    A figyeld a torpedós repcsiket és "fordulj el"-t sem értem teljesen mert egyes CV -sek szemből irányítsák rád a repcsit (ezt most nekem szánta vagy a mellettem haladónak ?) majd az utolsó pillanatban kitérnek oldalra és dobják a torpedókat ilyenkor már csavarhatod a kormányt egy párat tuti összeszedsz belőlük, főleg ha épp mással vagy elfoglalva . Persze sok játékkal és az ott szerzett tapasztalattal valamennyire lehet minimalizálni a bekapott torpedókat, de ha rád szált a CV akkor valszeg előbb utóbb ő nyer.
  • Jeffjohnson
    Ami az érdekes, hogy az Amcsiknak csak 9. szinttől van 2 TB-je addig csak bombázó van. Japán hordozók csapásmérés szempontjából fényévekkel jobbak mint az Amcsi társaik. Hiába van 1 sqadron-ban több gép az amcsiknál mert a korábban említett több gép X alakban ledobott torpedói többet érnek mint az ha kevesebb sqad van de több géppel. Japó asszem 4 torpedót tud ledobni de 2x annyi squad van Amcsi meg 6-ot de fele annyi sqadból. 1 squad torpedóit pedig sokkal könnyebb elkerülni mint 2-ét.

Top tier figther felállás strike felállás ellen:
    USN:
    3 Fighter
    2 B
    IJN:
    1 F
    3 TB
    4 B

A 3 vadász képtelen lesz ennyi gépet megállítani tehát a legelejétől az megy, hogy a Japán CV játékos megpróbálja szétbombázni az Amcsit és sikerrel fog járni, hacsak nem kap segítséget. Nem az Amcsi hordozókkal van itt a gond.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.06. 14:15:59
  • DantesHUN
    A fejlesztőket kérdezd erről, miért nem így van.
  • Matusy
    Igen. Főleg akkor amikor egy destroyer az 5-ik percben elsűlyeszti mert mindenki kiment szélre. Egyedül a CV se hozza le a meccset akármennyire is szeretnéd ezt hinni meg ezért sírni.
  • [NST]Cifu
    Jogos. De a tengeralattjárókat nem lehetne a játékban észlelni.

Miért is? Mondjuk a rombolók látnak a felszínen egy zöld kört az ellenséges tengeralattjárók felett, max. 1km-es távolságig (vagy a tengeralattjáró sebességétől függően messzebbről is akár...

Itt a torpedók nem csak látványos buborékfelhőt húznak, de még egy-egy háromszög is van felettük, sőt, még külön figyelmeztet is a játék arra, ha a közeledbe ér. Biztos lehetettlen vállalkozás lenne a szonár implementálása a játékba.

A repülőéket sok km-ről meg látod

Csak a hordozót nem... :)
  • StrikeFor
    mi nem is tudjuk,de egy CV lazán hozza a meccset :D
  • Matusy
    Nagyjából történelemhű és a teljesen reális nem ugyanazt jelenti ;). Ha pedig már tegyünk extra fegyvereket a hajókra dolognál tartunk, annak az lenne a vége h mindenki azért sírna h debezzeg xpz hajó kapott csomó extra fegyverzetet akkor a bzsk is kapjon mert miért ne? Szóval amikor az emberek olyanért sírnak h miért nincs több jobb erősebb fegyverzet vmin és aztán tesznek rá a többiek is elkezdik ;) + mint írtam az a kevés légvédelem ami van az is olyan h ha 3 kört tesznek a torpedóvetőim akkor 2-3 repülőt tuti lelő a légvédelem. Az pedig elég sok főleg h összesen 8db pótgép van az anyahajón.... 1 repülőraj pedig simán letakarít 2 osztagot egy pillanat alatt... onnantól pedig szevasz. Csak állsz és nézed a meccset. Szóval lehet sírni, én is szídtam a carriereket, de amióta tudom h milyen is velük a játék azóta nem nyafizom. Ugyanis igyekszem csapatban játszani és letakarítani az ellenfél torpedóvetőit és vadászait. Pl elöző meccsen az ellenség 1 torpedót nem tudott ledobni mert a vadászainkkal fedeztük a hajóinkat. Amiért pedig ti sirtok az h nem tudjátok egyedül megnyerni a meccset. De a linkelt képen is jól látszik milyen "zseniálisan" manőverezik az a BB. Délnyugatról jönnek a torpedóvetők, forduljunk nekik oldalra, lehetőleg úgy h a közelünkbe levő 2 másik BB elé is beforduljunk. Nekem ha megjelenik h közeledik egy torpedóvető osztag már fordulok is szembe, nem 1-2km-ről próbálom kimanőverezni aztán szídom őket h ez micsoda csalás. Az meg hogy párszáz méterről robbannak nem igaz. Most dobáltam 4-ből 4szer nem robbant ha túl közelről dobtam. Esetleg azt tudom elképzelni hogy az SG BB osztagának rossz a hitboxa és ami mellémegy is sebzi őket. De bezzeg a többi 32000 játékosnak meg nem...
  • Jeffjohnson
    Messzebbről dobták le, ennyi az egész.
  • StrikeFor
    hát én eret vágok...oké akkor ez nem én voltam és nem én nyiffantam meg aznap :D :D :D
  • Jeffjohnson
    Okoznak csak nem 600m-en belül és ezt hacsak videóval nem tudod bizonyítani, akkor ezt a témát zárjuk is le (én tudom az igazamat csak kérdés, hogy tudsz-e olyan kompenzációt felajánlani, ami miatt megéri ez nekem).

Szóval 32000 játékosnak van CV-je? Nekem is kell abból az anyagból, amit te szívsz.
  • StrikeFor
    az SG CV osztagának a torpedói nem okoznak sebzést,de az összes többi 32000 játékosé meg igen...köszönöm :)

a gépek zuhanóbombázóként Instant dobják a torpedókat és igen bármilyen furcsa,de pár száz méterről is robbannak! a fodrozódás kezdeténél dobták le és emelkedtek is vissza azonnal.........
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.06. 13:49:50
  • Pluskast
    Ja és csak úgy szólok, hogy zárt bétában Shokakuig húztam ki a japcsi hordozókat. Szóval tudom, hogy milyen hordozóval játszani....
  • Gundark 1 1
    Azt mondták azért maradtak ki a tengók, mert nyílt vízi ütközetben nem vettek részt. Gondolom itt a hajó hajó elleni küzdelemre gondoltak. Midwaynél is csak potyáztak :) No meg amikor a rombolók megindulnak 30 csomóval te meg a tengóval 18cal víz alatt meg még kevesebbel, akkor soha nem érsz oda sehova :) Meg kellett vóna szonár hogy jelezze merre van a tengó, szóval macera :)
  • StrikeFor
    édes Istenem........facepalm ! sajnos én ennyire huje vatyok a játékhoz
  • Pluskast
    Jaj ne! Ne kezdjük ezt a történelem hű dolgot, mert akkor vegyük már ki, a rombolók klingon álcázó berendezését, meg az állandó füst eregetési képességét, meg tegyük már be, hogy egyes csatahajóknak legyen torpedójuk is, meg a fejlettebb hajók mi az, hogy nem látják a rombolókat mikor radarral vannak felszerelve, és mi az, hogy a New York csatahajónak 14 km a lő távja mikor az 23 ezer yardra tudott lőni és mi az, hogy soha nem fogynak ki a hajók a lőszerből meg a hordozók repülőgépei 5 perc alatt újra fel vannak töltve és újra a levegőben van az egész légi flotta és miért nem fogynak ki soha a benzinből? Ez a történelemre való hivatkozás mindig egy "jó" indok amikor kifogásokat próbálunk találni csak itt rohadtul nem jön be és nem ide való.
  • Jeffjohnson
    Tengeralattjárók nem lettek volna túl lassúak, ehhez a játékmenethez? Amennyire én láttam a játékosok eleve nem akarták, hogy legyenek tengeralattjárók a játékban mert attól féltek, hogy az lesz az új arty. Mondjuk most meg a CV-re mondják bár ez szerintem nem igaz mert az ellenség arty-jának a sebzését nem tudom lenullázni egy másik arty-val csak ha megölöm, itt meg ez lehetséges és a konkrét sebzés ellen több más hajótípus is tud védekezni Cirkálóknak, ha jól tudom skilljük is van rá , csak éppen senki sem a support szerepkörre megy rá mert az nem annyira "diadalmas" és attól nem nő az e-peen csak, hogy ezt a csúnya angol kifejezést használjam.

"Alapvető taktikai felállás terén nem szabadna eljutnia a hordozókhoz az ellenfél hadihajóinak"
    Ez igaz. Viszont ilyen nincs egy normál csatában, ahol 0 koordináció van. Mindenki megy amerre lát és legtöbbször DD vagy CL szed ki. CV túl lassú ahhoz, hogy elmeneküljön ha valaki nyitva felejtette az ajtót a lopakodó DD-k előtt.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.06. 13:47:29
  • DantesHUN
    Jogos. De a tengeralattjárókat nem lehetne a játékban észlelni. A repülőéket sok km-ről meg látod. Ellenben ha a tengeralattjárókat lehetne észlelni a víz alatt is, akkor akár lehetnének is, csak úgy meg mi értelmük volna?
  • StrikeFor
    PAASZTMEEEK :D :D

"oh my God what is that shit" :D

"its aah,looks like world of warships still need some advice on how to implent carrier gameplay..........." :D
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.06. 13:43:01
  • [NST]Cifu
    A PoW és a Repulse esete történelem, ez meg egy játék. Eleve olyan egységeket is beleraknak, amelyek sose épültek meg, sőt, eleve a két oldal vegyesen megy a harcba, teljesen normális, amikor egy amerikai csatahajó mellett egy baráti japán romboló húz el. Szóval a való világbéli dolgokkal lehet egy határig pedálozni, de nem túl értelmes dolog.

Ismét a tengeralattjárókra mutatnák rá, ha azokat kihagyták, akkor a hordozókat minek rakták be? Mindkettő alapjaiban eltér a "klasszikus" ágyúzásra, esetleg torpedózásra készült felszíni flotta hadrendjétől, harcmodorától.

Szóval ha most azzal jössz, hogy a PoW se mondhatta, hogy ez nem ér, akkor a viszontválasz meg az, hogy akkor a tengeralattjárók meg miért maradtak ki a játékból? Legalább annyira odaillőek, mint a CV-k...
  • Jacktor
    Igen, a légi fölény kialakításának alul honorálása (lelőtt repülők száma) valóban probléma, mivel így senki nem arra fog törekedni, hanem hogy hajót sebezzen. A CW és SH, ahol meg lenne értelme az ilyen célzott támogató szerepnek, fényévekre van még...
  • DantesHUN
    Én ezt értem, de ettől még hozzátartozik a tengeri hadviseléshez. A Prince of wales-en se mondták ,hogy ez nem ér.
  • Jeffjohnson
    Játék legnagyobb problémájának én azt látom, hogy a kő, papír, olló rendszer miatt (is) túlságosan a csapatmunkára épít talán jobban mint a WoT , viszont a játékban nincs elég lehetőség erre a kommunikációra és nem a belső VoIP megoldásra gondolok, hanem egy normális ping rendszerre, illetve arra, hogy ha segítséget nyújtasz, akkor azt megfelelően jutalmazza a játék.
  • Matusy
    Az miért a fejlesztők hibája? Nagyjából történelemhű. Az első pár tier-ü hajók bőven a II világháború előtt készültek amikor a repülökben semmi fantáziát nem láttak. Csak a felderítést. Se a gépek motorja se a szerkezete és fegyverzete nem tette szükségessé a komoly légvédelmet. Később aztán kiderült h igenis kell, ezért aztán a kisebb hajókat sőt a nagy csatahajókat is komoly légvédelemmel látták el. De Tier 5-ig kb 1910-1930ig levő hajók vannak.... Megjegyzem hogy a két fedeles gépeimet az a kevés légvédelem ami van a hajókon is igencsak simán lelövi ha nem dobom viszonylag gyorsan a torpedókat. De persze ezeket csak akkor tudnátok ha ti is kipróbálnátok milyen is a carrier...
  • [NST]Cifu
    Az lenne az elvárás, hogy eleve nem rak megint a WG egy olyan fejlődési ágat a játékba, ami ennyire eltér a "normális" játékmenettől. Tengeralattjárókat se raktak bele, pedig legalább annyira, ha nem jobban részei voltak a tengerészeti hadviselésnek a múlt század első felében, mint a hordozók. Ja, az jelentősen bonyolította volna a játékot, hát nem rakták bele. De akkor a hordozókat miért kellett?

A "Kő-papír-olló" azért "poénos" alapkoncepció, mert a hordozók a pálya másik végéből elérnek bárkit, iszonyú erősek tudnak lenni, és legalábbis egy jó ideig nem tudod mással "ütni", mint egy másik hordozóval. Alapvető taktikai felállás terén nem szabadna eljutnia a hordozókhoz az ellenfél hadihajóinak. Ha a koncepciót nézzük. Szóval akadnak itt gondok, rögtön a gyökereknél...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.07.06. 13:27:22
  • Jeffjohnson
    Ha ez a ledobás pillanatában készült, akkor miért látod őket és miért húznak csíkot a torpedók. Egyébként meg ha ilyen közelről dobom le őket, akkor nem okoznak sebzést, tudom mert már nem 1x volt, hogy manuális célzással túl közel dobtam le.
  • Pluskast
    Az viszont már annál inkább a fejlesztők hibája, hogy azon a hajón bizony zéró légvédelem van és manőverezhet akárhogyan. Ez a legnagyobb bajom az új rendszerrel. Úgy kiadni egy alap hajót, hogy nem pakolok rá légvédelmet több mint hiba. Aljas és szemét húzás.
  • Jeffjohnson
    Tehát az lenne az elvárás, hogy a CV teljesen használhatatlan legyen? Nem igazán értem a problémát. Kő, papír, olló elven működik a játék kivéve a DD-ket. Tehát ti azt szeretnétek, hogy a BB nemcsak, hogy a legnagyobb sebzést ossza ki, hanem miden 20km-nél közelebb kerülő repülőt is szedjen le.
    Azzal egyet tudok érteni, hogy az MM úgy rakja össze, hogy mindkét oldalt ugyanannyi CV legyen de ha a te oldaladon lévő csapattársad, aki CV-ben ül nem segít, akkor őt kell szidni nem pedig a játék készítőit.
  • Pluskast
    Az a röhögés a végén :DD De nem baj a lényeg, hogy manőverezz és akkor megúszod!!!!! Érted??
  • Pluskast
    Jó persze igen simán elképzelem én is róluk, hogy vissza fogják majd rakni.
  • Matusy
    Öhhmmm..... ezen a képen több minden is érdekes... Először is 2 raj torpedóvetőt oldalról fogadni talán nem a carrier hibája. A másik hogy attól h a kép mikor készült nem azt jelenti h akkor dobták ki a torpedókat....
  • Master91
    Ismerős jelenetek....
  • ximix #4947
    Amit tegnap linkeltek megnézegettem a végén van egy szép kitérő manőver
  • DantesHUN
    Na igen, ez egy másik probléma, jó lenne ha XP-ben jutalmazná a játék a hordozót, ha sok ellenséges gépet szed le. De nem igazán ,pedig ezt már nagyon rég kérik a WG-től, de hát ügye ez a WG.
  • Jeffjohnson
    4-es szinten nincs vadász setup-os amcsi CV a Langley-nek csak 1 Flight control mod-ja van az pedig 1-fighter 1-TB. Legalábbis 1 perce mikor néztem még így volt (CBT-ben másképp lehetett mert nem te vagy az első, aki ezt mondja vagy csak szimplán 5-ös volt az ellenfél)
    5-ös szinten van az első lehetőség választani de akkor is minek supportot játszani PUG-ban, amikor cserébe 0 védelmet kapsz?

Mert nekem ez volt a határozott elképzelésem, ezért kezdtem Amcsit, hogy támogatom a csapatom és leradírozom az ellen repülőit de sem XP-ben sem pedig segítségben nem volt ez megfelelően honorálva. A Japó CV playerek azzal kezdik, hogy kihasználják azt, hogy nekik több squadjuk van mint, amennyit a vadászaim le tudnak szedni és ha át tudják úgy hozni repülőiket, hogy nem veszem időben észre, akkor akár 1 támadás alatt kukázhatom a CV-m hiába vagyok támogató felállásban, az ellen veszít 1-2 sqadront cserébe én vagy halott vagy 0 HP-s vagyok.

Viszont soha egyetlen csapattárs nem köszönte meg azt, hogy én "tisztán" tartottam az eget és segítséget is csak akkor kapok ha véletlenül valaki arra jár és éppen nincs más dolga. Olyan lassú a CV, hogy semmi elől nem képes elmenekülni, ami rá vadászna. Ellenségnél is ott a CV, aki rám vadászik +DD-k szinte mindig át tudnak surranni.

Meglátom, hogy alakul nagyobb szintem de ezen a szinten a CV-k egyáltalán nem OP-ok, legalábbis nem a USN. Ha vadász beállítást választom, akkor a legtöbb, amit el tudok érni, hogy az ellenség CV-je nem fog semmit sebezni de kilőni nem fogok semmit. Nem azt akarom, hogy 2 dolgot tudjak egyszerre hanem, hogy megfelelően legyen honorálva az ha én a támogató szerepkört választom 4-5000 XP ugyan már....
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.06. 12:55:49
  • DantesHUN
    Én azt tudom, csak felesleges, mert úgysincs csapatjáték. Hasznosabb, a magad szemszögéből, ha más hajókra vadászol rombolóval. Tipp: magányos csatahajók illetve hordozók a legjobb zsákmány. Ha van hordozó a másik csapatban, és sejteni lehet merre, és van szabad út hozzá: az ám a jó vadászat.