23001
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • RatBaG #8499
    érdemes bármelyik "hajóra" rárakni, vagy inkább csak a destroyerekre?
  • voivod32
    Első és második csatám a Kumával. Két meccsből kifullozva. Úgy érzem cimborák leszünk!
  • Master91
    murphy törvénye vagy mi

tegnap volt pont akkor egy lagg szerű valami mikor DD-vel cikázok közel egy szigethez, hát persze hogy bele álltam mint a szög a szigetbe , meg is öltek :D

war thunder repülősébe is épületbe csapódtam egy fasza manőver közepette mert fps droppom lett :D
  • aru
    Imádom azt amikor disconnectál a játék és amiatt szednek ki. ÉS rittig mindig a legszarabb helyzetekben már-már kizárja azt, hogy ez véletlen lenne.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.05. 20:08:41
  • horika
    A havas pálya amin a jéghegyek vannak tier6 vagy 7-es csatától van ha jól tudom.
  • 1kezdő
    A havas pályával az a gond -ha azóta nem oldották ezt a problémát meg-, hogy elég nagy és ha egyik oldal felé elmegy a csapat, akkor már nem tudsz beleszólni az ütközet végkimenetelébe. A kezdetekben a bázis elfoglalásakor +4 pontokat kapott a foglaló csapat. Ez elég sok buktát eredményezett olyan csapatoknak, akik jobban álltak, csak messze voltak a bázistól. Ezért van most csak +3, hogy legyen elég idő visszafoglalni.
  • PrasCo
    "Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?" - Így van. Mondjuk, T4-en kipakolhatnak lassan nyílt vízre, habár tény, hogy ritka a pálya.
  • Prof William
    Lehet hogy később maj beleraknak ilyen dolgokat is.

Nézem pár youtbe videót csatákról olyan térképet is láttam amin még nem voltam. (Nyilt tenger, Valami havas) Tier 4 -es cirkálóm van. Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?

Valamint lesz még másfajta csatamód is idővel?
  • Sendrov
    Haha.. a jó öreg AMD. :) Egyszer éjszakai lövészeten mire ránk került a sor elfogyott a normál acélmagvas lőszer. Az összes tárat csak nyomjelzős lőszerrel tudtuk tölteni. Tűzparancs után lézershow szerű látvány lett belőle. :)

Egyébként a változó időjárástól is hangulatosabb lenne az éjszakai ütközet. Anno a Fighting Steel-ben volt éjszakai ütközet. Világító lövedéket kellett fellőni, lehetett reflektorokkal rávilágítani az ellenfélre, messziről látszódtak a hajók felvillanó torkolattüzei és úgy általánosságban egy nagy, félelmetes káosz volt az egész ütközet így vaksötétben.
  • seepheeerd
    Csak megsúgom, a nagy hajók akkor is tudtak lőni. Automata módban a célzó rendszer csak akkor engedte el a lövést, amikor a cső a hajó himbálózása közben épp a megfelelő pozicióba került.
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.05. 15:28:54
  • PrasCo
    @horika: Kinek a pap, kinek a papné. :)

Igen, a vihart és hullámzást én is kimondottan kipróbálnám - és ez még gyenge kifejezés volt.
  • 1kezdő
    Erről eszembe jut megboldogult katonakorom, ahol úgy táraztunk be az AMD-be, hogy egy páncéltörő és egy nyomjelző. Így átlehet törni az ellenállást és látom is hogy hova lövök. Itt is lehetne a vegyes lőszer választás, persze akkor mindenki ezzel lövöldözne.

Ami szerintem nagyon hiányzik ebből a játékból -ami persze a képeken, videókban ott van-, hogy legyen egynémely pályán kemény időjárás. Vihar, tájfun, orkán. Akkor lehetne csak élvezni a harcot. Nem volna tuti célzás. A hullám feldobná a hajó, majd belezuhanna a hullámvölgybe. A periszkópot beterítené néha a vízfröccs és nem látnál semmit, csak a hatodik érzékedre hagyatkozhatnál. Sötét lenne és csak az ágyúk torkolattűzére hagyatkozhatnál. Na az lenne az igazi csata. Nem agyaggalamb lövészet. Bocs! Kissé elragadtattam magam. .)
  • horika
    Cirkálóval kombinálni kell a két lövedékfajtát. Lősz 1-2 HE sorozatot, hogy hadd égjen, aztán váltasz AP-re a sebzés miatt.
  • PrasCo
    A teljes képhez hozzátartozik, hogy a minap az Aoba 203-asával regisztráltam kettős citadel hit-et hordozón - HE-vel; ennek tükrében, legalábbis cirkálóval, noha a maximális sebzésben per lövedék potenciálisan lehet különbség, én azért a talán valamivel megbízhatóbb és tűzveszélyes HE-re teszem a voksot. Az én ízlésemnek ilyen tűzerővel AP-vel már egy kissé talán túl könnyű átlőni őket és - én legalábbis - valahogy többször küzdök eltalálni a "páncélozott" részüket, mint kábé bármilyen más hajóosztálynál mínusz DD.
  • seepheeerd
    Gyakorlatilag mindegy, úgyis hamar süllyed, de gyújtani érdemes mert amíg ég sem le-, sem felszállás nincs.

Amire figyelni kell, az a CV (másodlagos) tüzérsége: alacsony hp-val odapofátlankodni a közelébe az álmoskönyv szerint nem egészséges. Rombolók ezt sokszor megszíjják, nemrég épp egy Clemson (aki ráadásul olyan bénán torpedózott, hogy 3 ráfutásból egy találatot sem ért el. Aztán közel jött :)
  • PrasCo
    Még egy "trükk" ehhez, ha a tech tree-ben megnézed a hordozókat, akkor azokra (is) a jobb oldali legördülő menükben, emlékeim szerint a "Survivability" (vagy valami hasonló) alatt találsz milliméter-értékeket az "Armor" alatt. Felteszem, ez elég képlékeny adat egyes esetekben, hovatovább itt-ott gyanús, hogy szimplán a test burkolatáról van szó, nem pedig érdemi, pölö cementált páncéllemezekről vagy Harvey-lemezekről, de egy nagyságrendi indulási alapot azért egynéhány esetben ad arról, hogy melyik hajótól nagyjából mit várhatsz, ha a pontos elrendezés nem is ismert.
  • Jacktor
    CA-val és BB-vel mindenképp AP-t ajánlok CV ellen. Ha normálisan eltalálod, szinte garantált a citadella (és szinte minden lövedékkel ami talál), mivel nagy és vékony a fedélzet, amit simán átütsz (de arra pont elég vastag hogy az AP-t élesítse), a citadella meg hírből sem látott páncélt, így nagyon gyorsan lebontható AP-val (tűznél jóval gyorsabban és hatékonyabban).
    A tűz viszont valóban hasznos lehet ha épp "reptetne", de ha nincs ilyen veszély, simán AP (de gyújtás után azonnal).
    Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.10.05. 09:47:07
  • Tono34
    Én robbanóval szoktam, had égjen (közben nem tudnak a szúnyogok felszállni).
  • Prof William
    A carrierreket mivel érdemes lőni?Ha jól emlékszem az anyhajók nem voltak olyan hűde páncélozottak, de a játékban hogy van? Robbanó, vagy páncéltörő a nyerő?
  • Master91
    kapitánynak egy képessége, ki kell húzni
  • RatBaG #8479
    gameplay videókon láttam, hogy jobb oldalt kéne felvillannia a sárga "detected" feliratnak.
    nálam ilyen nincs. optionsben nem találtam ilyesmit, kezdő hajóknál még nincs, vagy mod kell hozzá?
  • Tono34
    Nagyon jó kör így mai első és utolsó csatára + citadell HE-vel :)

• 1kezdő
    Ja! Ezt a megkerülős cselt én is megakartam próbálni és egy ideig jól is ment. Csak amikor kijöttem a sziget takarásából, akkor a másik oldalon levő csatahajók észre vettek és visszafele tüzeltek, mert épp más dolguk nem volt. Úgyhogy gyorsan bevallottam minden bűnömet, felvettem az utolsó kenetet és megtértem Poszeidon-hoz.:)
  • Prof William
    Pont ma volt egy jó kis csata. Egy Tier 4 -es Wyoming vívott tűzpárbajt egy Kawachival és Tenryuval. Nem szálltam be melléjük a csatába, hanem megkerültem egy szigetet és még a csatahajó minden ágyúja jobbra tüzelt és bal oldalára kerültem a Kuma-val és aztán ahogy a csövön kifér!

A játékos szemlátomást a másik oldalt ítélte fontosabbnak, szóval bűntelenül lőhettem amíg el nem süllyedt.

Jut eszembe lehetne ilyen "nemzet" csata mód is. Teszem azt a az egyik oldalon csak japán hajók amíg a másikon csakis USA hajókkal.
  • aru
    "És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül."

Nem feltétlen igaz! Volt olyan, hogy 4 t3-as jött a t2-es hajóm után és kiszedtem mindet majdnem full hp-ról. Meg is lett az eredménye 145 ezer sebzés. :D Lúizka, Karolka, Tenyru, meg a Kawachi semmit nem ér ha üldözni kell valakit és úgy lőni! Imádom őket szivatni t2 cirkálóval.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.04. 20:40:53
  • 1kezdő
    No igen! De St.louis-al ezt nem lehet megcsinálni. Kis hatótávolság -mint a kezdő hajóknak- kis átütő erő. Lövöm a csatahajót, az meg...na ne csikizz! Mintha meg se lőttem volna, pedig végig vágott rajta az összes ágyúm. Ennek a III. tier-es hajónak egy osztállyal lejjebb kellene lennie, mert itt a nagyok közt egy vicc. De én úgy fogom fel, hogy azért tették ide, hogy gyorsan pénzért vegyek másikat. Nem veszek...kibekkelem.:) Azért néha el, el kapok egy lesebzett vadat. De többnyire én vagyok a vadkacsa, akire lehet vadászni.:)
  • Prof William
    Szerintem ez jó módszer. Csatahajókkal kész öngyilkosság a szigetek közé bemenni, bár cirkálóval egy kicsit több esélyünk lehet.

Meglett a Tier 4 Kuma is. Nagyon jó. Oldalra már 7 ágyúval lehet egy időben lőni 12 kilométerre, úgy hogy 5-6mp az újratöltése idő. Nagyon komoly tűzgyorsasága van.

Amúgy sem olyan nagy ördöngösség a célzás. Egy kis gyakorlással nagyon szépen be lehet lőni az ellent. Legutóbb is 7-8 kilométerről lőttem szét úgy egy csatahajót, hogy szinte minden lövésem betalált, és mire az irányomba fordult már szétlőttem az ágyúit + mozgásképtelen lett. Aztán meg is kaptam hogy biztos valami célzós modot használok. :)
    A torpedók is jók. Ha úgy látom, hogy a tűzharc közben viszonylag közel kerültem egy célponthoz ,-és persze nincs a közöttünk saját hajó- akkor általában próba-szerencse alapon gyorsan ellövöm a torpedókat, majd folytatom a tűzharcot. Néha szerencsém van 1-2 betalál. Volt már hogy az döntötte el a küzdelmet. + akkor is jó még ha el akarsz tűnni. Amíg az ellen manőverezik te leléphetsz.

És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.04. 18:47:29
  • Prince23
    Van már magyar letöltő kliense? ha nincs, mikor várható?
  • seepheeerd
    Nem magyarázom el :)
  • 1kezdő
    Ahogy én tudom, középre mindig a rombolók mennek, mert gyorsak. ködöt húznak és így foglalnak. Másnak bemenni középre szerintem egyenlő az öngyilkossággal.
  • seepheeerd
    Persze hogy tud (tudott több csatahajó is...)
  • seepheeerd
    ... és akkor az összes ellenséges barom otthagyja a középső szorost és lemegy délre....

Persze naná hogy délre kerültem a középső szoros helyet a rombolóval, hogy elkapjam az anyahajójukat :D
  • SzocsA
    A Tirpitz tud torpedózni? csatahajó..
  • 1kezdő
    Akkor random. Nem értettem, hogy miért mindig mi győzünk?:)
  • seepheeerd
    Ez nem jó... azt jelenti, hogy Co-op módban vagy, botok ellen... Ez csak gyakorlásra jó, ha úgy érzed hogy már megy a dolog, válts át Random csatára :)
  • 1kezdő
    Köszi a segítségeket, most úgy néz ki sínen vagyok. Most vettem meg a St Louis-t. 5. szinten vagyok 56 meccsből 94%-os a meccs eredményem. Hogy ez jó-e, vagy nem, azt nem tudom.:)
  • Prof William
    Ha már korai halál... Úgy látom elég komoly Rombolófrász van a játékban. Ha egy feltűnik gyakorlatilag az egész flotta tüzelni kezd rá. :)
  • seepheeerd
    Szóval... hogyan lehet egyik North Carolina-n 11-gyel több légvédelmi csúzli, mint a másik, teljesen kifejlesztetten? :)
  • seepheeerd
    Hááát... az igazat megvallva nem azzal voltam elfoglalva, de ahogy láttam, legkorábban ezek haltak. Valami amatőr sofőrködhetett...
  • Desmodromic
    A Kiev két másodpercenként lőtt? :)