22990

A Wargaming új MMO játéka
-
kHares #8528 Ez egy olyan játék ami team alapú és a mechanikái ezt nem támogatják, néhol még ellene is mennek.
Akarsz spottolni a dd-vel vagy a repülőiddel? Nincs érte xp/pénz. Carrier véd a repülőivel és kilövi az enemy pár tucat repcsijét? Minimális xp/pénz már egy torpedo salvo-val többet keresne. Cruiserrel szép lassan mész a BB mellett védni repülőktől meg DD-től? Lemaradtál a csatáról, minimális sebzést talán összeszedsz. BB-vel előre mész tankolni mert senki nem akar támadni? Gyorsan elvéreztél és valószínű még így sem követnek.
Ugyan ezekkel megnyered a csatát, de mikor kapsz sokkal többet még akár úgy is ha nem nyersz?
Menjen a másik előre én majd lövök fedezékből, szép lassan vérezzen el a csapat miközben tolom föl a sebzést, nem védem a másikat nem vállalok még minimális kockázatot sem, nem spottolok majd a csapat ezt elvégzi nekem.
Talán ha lesznek klánok össze lehet hozni valami mókás fleet csatákat, addig tessék önző lenni a sikerhez :) -
1kezdő #8527 Ezeken a pályákon nincs olyan stratégia, amit ne lehetne vitatni. Hogy éppen melyik jó, az függ a pályától, a csapatodtól (részben) és nagyban attól, hogy az ellen merre kezd orientálódni. Ez szinte kiszámíthatatlan. Mire kiderül, késő. Amit írtam egy lehetséges opció. Azért írtam a bilibe lóg a kezem-et, mert itt stratégia -mint olyan- nem létezik. Mindenki győzni akar és lehetőleg túlélni. Tehát egyéni játék folyik és mindenki a másiktól várja a megváltást. Egy ütközet nagy mértékben attól függ, hogy az épp választott felállás, mennyire lesz hatékony az ellenfél mozgására, valamint a célzás sikeressége. Ha ez az elején sikeres és a fölény megvan, akkor már 80%-ban borítékolható a győzelem.
Én például a végtelenül béna St. louis-ommal újabban bemegyek a szorosba -persze a rombolók után kissé lemaradva- Oda szinte csak a rombolók mennek. Ellövik a torpedóikat én meg a sziget fedezékéből egyet-kettőt leszedek, mert itt benn ők is nehezen forgolódnak. Belassulnak és kitűnő célpontok a sok ágyús agyaggalambomnak. Ezek ellen vagyok hatásos csak. A többiek hamar levadásznak. De akkor már kevesebb a rombolójuk, ergo, a csatahajóink vidámabb életet élnek. Van a világon önfeláldozás is. Esetemben ez persze egyfajta kényszerűség is egyben.:) -
Felteszem, stock hajód van? Ha fejlesztgeted és költesz rá egy keveset, nekiáll az harapni tisztességgel. -
Pedig egy alattomos kis dög az. Közelharcba ne nagyon menj vele, BB mellé kísérőnek vagy hasonló. -
Prof William #8524 Torpedózni -ha éppen megfelelő a táv- inkább csatahajókat szoktam, de ha egy nagyobb csoportosulás van viszonylag közel, akkor azokra is rálövöm mert egy kis káosz mindig jól jön. Egyszer sikerült így egy csatahajót és egy cirkálót összeütköztetni valamint egy cirkálót partra futtatni.Az álló célpont ezt követően kapott rendesen. -
Ez a Phoenix cirkáló, számomra eddig a WOWS M3 Lee-je. Borzalmas. -
ToMy_ #8522 Ha mark-olod az ellenfelet (bazinagy célkereszt kerül a hajó fölé), akkor van célzási segítség egy fehér sáv formájában, ezt kell a torpedók vetési irányával összehozni. Ekkor (ha a célpont nem manőverezik) biztos a találat a torpedóid hatótávján belül. Nyilván rombolót (akit egy közepesen értelmes játékos irányít) sosem fogsz eltalálni így, mert röhögve körbetáncolja a kilőtt halacskáidat, de cirkáló és (főleg) csatahajó ellen hatékony segítség. -
XP-t ugyanannyit, a kreditből pedig lejön a kilőtt, vetett, dobott, hajított és átköpött cuccok ára, ha használtál, akkor az extra fogyóeszközök díja, egy alap szervizdíj és a javítási költség, ami HP-arányos, tehát, ha süllyedtél - maximális. Ahogy haladsz felsőbb tierek felé, ez egyre inkább fájni fog. :) -
Prof William #8520 Nekem tegnap a Bismarck Vs Hood csatát sikerült lejátszanom csak az ellenfél egy 5 kilométerre levő Wyoming volt én meg a Kuma-val voltam. Láttam hogy fordul felém szóval gyorsan rálőttem egy sortüzet mielőtt manőverezni kezdenék, erre felrobbant a fulHP-s hajó.
Ilyen szerencséje ritkán van az embernek. :)
Lehet hogy már kérdeztem, de ha nyerjük a csatát, de a vége előtt kilőnek, akkor is annyit kapok mintha túléltem volna?
Valamint torpedó tippek? Igyekszek viszonylag "közelről" (5-6 km) indítani és próbálok a hajók elé célozni hogy majd ráfussanak. Van még valami trükk?
Van javítási költség? Eddig észre sem vettem...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.07. 09:12:51 -
Úgy érzem, azért pár ponton vitatható ez így. :) Teszem azt, a nyílt óceánon, ha a rombolók előremennek, ködtől függetlenül lemészárolják őket. Vagy ott van a "cirkálók többsége nem éli túl", na, azt érdekes lenne ledumálni velük. :) Hiszen a javítási költségeiket maguknak kell fizetniük, azt meg, pláne ha süllyednek, úgy tudják kizárólag kitermelni, ha _ők_ eredményesek, vagy legalábbis ők is. Na meg legyünk őszinték, kevés szánalmasabb látvány van annál, mint amikor a gyerek bent ül egy amerikai dreadnoughtban, és elindul hátrafelé. Nyilván senki nem szereti, ha elkezdik hidegalakításnak vetni alá, de talán akkor már inkább az egyen, akin van háromszáz milliméter lemez, semmint akin harminc és feleannyi HP. :) Ráadásul ha az ütközet végéig megfekszenek a saját DD-k és a cirkálók, onnantól elég, ha pár romboló az ellencsapatból eddig még bölcsen a seggén maradt... -
-
1kezdő #8517 Amit én látok az az, hogy mennyire lesz eredményes egy csatahajó, az SZVSZ. attól függ, hogy mennyire intelligens a csapattársaid. Kezdjük az elején: a rombolók bemennek középre és ha elég ügyesek a köddel elsáncolják magukat és nekilátnak torpedózni. De ezt akkor teszik, amikor már a csatahajók a két szélén felsorakoztak a cirkálókkal. Nagyon fontos, hogy legalább két csatahajó és kettő-három cirkáló minimum legyen támogatásnak. A csatahajók kívül, belül a cirkálók magukra húzzák az ellenség torpedóit, lövéseit. Benn a rombolók elkezdik szórni a torpedókat, aminek eredményeként szambázni kezdenek az ellen hajóhada, azaz, a torpedókat kezdik figyelni. Ekkor robbannak be a cirkálók és a csatahajók. A cirkálók többsége nem éli túl, de ezzel időt biztosítanak a csatahajóknak és a rombolóknak, akik szépen szétszórják az ellent, valamint levadásszák őket.
Na ez a terv. Majd felébredek és azt veszem észre, hogy a kezem a bilibe lóg...:) -
seepheeerd #8516 1. valószínű lag/desync miatt nem ott talált el ahol láttad és lőszerraktár...
2. Vigyél magaddal 2 cirkálórt és egy rombolót még a budira is... :)
Concentrate fire a kijelölt hajónál F3 (régen a Shift is működött)
Attention sec... nyomva tartod a Ctrl-t és klikkelsz egyet-kettőt az adott négyzeten a minimap-en. -
pajer_csaba #8515 Köszönöm! :)
Még valami: Hogyan lehet aktiválni a "Concentrate fire the enemy XY!" és a "Attention the sector XY" chat-szövegeket?
-
Eladni ellehet csak felajánlja, hogy leszerelheted aranyért, ha nemre e nyomsz akkor eladja a hajóval együtt és a fele árát visszakapod. -
pajer_csaba #8513 Sziasztok!
Volna pár kérdésem:
1., Valakinek volt már olyan tapasztalata, hogy egyetlen, a kormánylapátot ért légi-torpedó találat fullra lenulláz egy 45000-es hp-t? Ha igen, vajon mi okozhatja?
2., Milyen harcmódot ajánlotok csatahajóra (Miyogi-tól felfele)? Próbáltam "tank"-olni, 2 perc alatt kilőttek (tök mindegy merre indulsz, mire lőtávolba érsz, az összes cirkáló, romboló és csatahajó téged lő, lesz@rva a többieket...). Próbáltam távolról leszedni a közeledőket, eredmény lásd 1-es pont... Szigetek közt bujkálni egy elefánttal lehetetlen... Régen kiröhögtem az amcsikat, amiért a vadonatúj Iowa-kat a cv-k mellett tartották, de kezdek én is ráfanyalodni... szar 2 perc után leülni a kispadra...
3., Hogy lehetne lekaparni az upgrade-t a hajókról, mert nem enged eladni, ha fenn van. Csak ezért töltsek fel cash-t a játékba? (Amúgy az upgrade-k nem adnak túl sokat a hajóhoz, sztem' felesleges és kellemetlen is...) -
Prémium hajó: azonos típusú és nemzetű kapitány képezhető mindenféle büntetés és átképzés nélkül, emelt kredit hozam. -
Sendrov #8511 Kapitány képzésre is jó. -
Prof William #8510 A Prémium Hajóknak mi értelme van azon kívül, hogy jobbak mint hasonló társaik? Mert ahogy látom fejleszteni nem lehet őket + az őket követő hajóosztályt sem lehet kifejleszteni belőlük...
Dublont lehet szerezni Free módban is? Nem hiányzik de hátha jól jön majd valamikor...
Amúgy milyen Endgame (Tier 8-10 tapasztalataitok vannak?)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.06. 14:18:08 -
Aoba tapasztalatom szerint, jobb nem mutatni az oldalát, mert egy kisebb sorozat is elviszi a hp felét .. egyébként nagyon jó hajó. -
Sendrov #8508 A Furutaka szerintem elsősorban támogató szerepkörben jó. Ha van rá mód kerülöm a magányos hősködést vagy az 1 az 1 elleni küzdelmet. Annál is inkább, mert a Furutaka idétlen toronyelrendezése miatt viszonylag kicsi az a szög, amelyben teljes sortüzet lehet leadni. Ez pedig némileg behatárolja a mozgást, mert ha teljes sortüzet akarsz leadni, szinte merőlegesen kell a hajó oldalát az ellenfélnek mutatni. Így magad is zsíros célponttá válsz. A páncélzatod viszont csak jelképes így a túlélés érdekében érdemes gyakran irányt változtatni. Én általában sortüzed adok és már kanyarodok is is amíg újratölt. Utána mire újratöltök megint visszakanyarodok tüzelési pozícióba. Ez lassabban tüzelő ellenfél ellen hatásos. De olyan is előfordul, hogy egy-egy sorozatot inkább kihagyok a kikerülő manőver miatt és inkább csak akkor lövök, ha tuti a találat. AP-vel csak cirkálóra lövök, vagy közelről csatacirkálóra (Myogi, Kongo), mert ezeknél van esély citadellt lőni a 203mm-res löveggel. Minden másra HE.
Összességében sokkal lassabban tölt, lassabban fordul a torony és a hajó is. Ezért megfontoltabban kell vele játszani.
Én pl. oldal sortűz leadása után egyből fordulok, de közben nyomva tartom a "Shift" gombot, hogy a lövegtornyokat oldalra kifordított állapotban tartsam. Így ha visszafordulok, hogy újabb oldalsortüzed adjak nem kell megvárni, míg a lassú tornyok újra oldalra fordulnak.
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.10.06. 11:10:48 -
utálom a porcelán teáscsészéket
amúgy ebbe a bajban vagyok én is, Furuval úgy akarok játszani ahogy az elődökkel, és nem találom a jó játékot vele, szar vagyok :D -
Mintha elmennél billiárdozni, és a középső golyót kicserélnéd a dédmamád kedvenc porcelán teáscsészéjével.
Ez így elég szemléletes? :D -
Prof William #8505 Nehézcirkálókkal hogyan ajánlott játszani?
Gondolom azért a fordulékonyságuk és manőverezésképességük még így is fényévekkel a csatahajók előtt lesz.
Kuma-t viszont lehet hogy megtartom majd free xp farmernek. -
Sendrov #8504 A japán cirkálók egész jók. A Chikuma igazi huszár. Nagy sebesség, jó tűzerő. Odarohan, odacsap, elszalad. Szerettem. A Tenryu egy nagyra nőtt romboló, jó torpedóval. Nagyokat lehetett vele játszani. A Kuma már ízig-vérig könnyűcirkáló. Nagy tűzgyorsaság, viszonylag jó manőverezhetőség torpedók stb. Közel ideális könnyűcirkáló. A Furutakától kezdve azonban már megváltozik a helyzet. Az ugyanis már nehézcirkáló. A 203mm-esekkel már jobban oda lehet csapni, megjelenik a másodlagos tüzérség, erősebb a légvédelem. Sokkal nagyobb (nagyobb célpont), kevésbé fordulékony. Páncélzata azonban továbbra is gyengécske, mondhatni papír. A nagy kaliberű ágyúk átka pedig a lassú újratöltés. A torpedóvetők indítási szöge a kevésbé szerencsés beépítés miatt csökken. Ennek ellenére nem rossz hajó a Furutaka, csak egészen más játékstílust követel, mint az elődei. Ha könnyűcirkálóként akarod használni, akkor kegyetlenül megbosszulja magát. Az Aoba meg a Furutaka javított verziója, még jobb hajó, de még nagyobb ellenfelekkel kerül össze.
A lényeg, hogy a Furutakától kezdve csak nehézcirkálók vannak a japán ágon. Nem rossz hajók, de másként kell majd velük játszani, mint ahogy a Kumáig megszoktad. -
Prof William #8503 Nekem is nemrég lett meg a Kuma de szintén nagyon tetszik! 7 ágyúval tud egyszerre tüzelni egy irányba valamint gyors és fordulékony.
Tegnap meglett az új hajótest az extra hidroplánnal + azzal az új észlelési metódussal. Legalább lesz egy kis légi fedezetem. -
Sendrov #8502 Elsősorban rombolón hasznos, sőt ott akár életmentő lehet. De én pl. cirkálókra is szoktam rakni. Ha cirkálóval megyek és se ellenfél hajót, se repülőt nem látok a közelben, mégis jelez a felkiáltójel, hogy felfedeztek, akkor tuti, hogy romboló van a közelben és már kanyarodok is. Szóval akár a romboló közelségére is tud figyelmeztetni ideális esetben. -
Tobben leirtak mar: Amerikai - legifoleny biztositasa, fighterekkel, a japok pedig - hajok elleni akciok, bomberekkel. -
Pupuci #8500 Srácok. Ámedikai avagy Japó anyahajó?
Mit gondoltok? Az alacsonyabb tierben mintha a japó jobb lenne lévén több gép lehet a levegőben.
-
érdemes bármelyik "hajóra" rárakni, vagy inkább csak a destroyerekre? -
Első és második csatám a Kumával. Két meccsből kifullozva. Úgy érzem cimborák leszünk!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
murphy törvénye vagy mi
tegnap volt pont akkor egy lagg szerű valami mikor DD-vel cikázok közel egy szigethez, hát persze hogy bele álltam mint a szög a szigetbe , meg is öltek :D
war thunder repülősébe is épületbe csapódtam egy fasza manőver közepette mert fps droppom lett :D -
aru #8496 Imádom azt amikor disconnectál a játék és amiatt szednek ki. ÉS rittig mindig a legszarabb helyzetekben már-már kizárja azt, hogy ez véletlen lenne. 
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.05. 20:08:41 -
A havas pálya amin a jéghegyek vannak tier6 vagy 7-es csatától van ha jól tudom. -
1kezdő #8494 A havas pályával az a gond -ha azóta nem oldották ezt a problémát meg-, hogy elég nagy és ha egyik oldal felé elmegy a csapat, akkor már nem tudsz beleszólni az ütközet végkimenetelébe. A kezdetekben a bázis elfoglalásakor +4 pontokat kapott a foglaló csapat. Ez elég sok buktát eredményezett olyan csapatoknak, akik jobban álltak, csak messze voltak a bázistól. Ezért van most csak +3, hogy legyen elég idő visszafoglalni. -
"Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?" - Így van. Mondjuk, T4-en kipakolhatnak lassan nyílt vízre, habár tény, hogy ritka a pálya. -
Prof William #8492 Lehet hogy később maj beleraknak ilyen dolgokat is.
Nézem pár youtbe videót csatákról olyan térképet is láttam amin még nem voltam. (Nyilt tenger, Valami havas) Tier 4 -es cirkálóm van. Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?
Valamint lesz még másfajta csatamód is idővel? -
Sendrov #8491 Haha.. a jó öreg AMD. :) Egyszer éjszakai lövészeten mire ránk került a sor elfogyott a normál acélmagvas lőszer. Az összes tárat csak nyomjelzős lőszerrel tudtuk tölteni. Tűzparancs után lézershow szerű látvány lett belőle. :)
Egyébként a változó időjárástól is hangulatosabb lenne az éjszakai ütközet. Anno a Fighting Steel-ben volt éjszakai ütközet. Világító lövedéket kellett fellőni, lehetett reflektorokkal rávilágítani az ellenfélre, messziről látszódtak a hajók felvillanó torkolattüzei és úgy általánosságban egy nagy, félelmetes káosz volt az egész ütközet így vaksötétben. -
seepheeerd #8490 Csak megsúgom, a nagy hajók akkor is tudtak lőni. Automata módban a célzó rendszer csak akkor engedte el a lövést, amikor a cső a hajó himbálózása közben épp a megfelelő pozicióba került.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.05. 15:28:54 -
@horika: Kinek a pap, kinek a papné. :)
Igen, a vihart és hullámzást én is kimondottan kipróbálnám - és ez még gyenge kifejezés volt.