World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sadface

látom nem csak én fogtam ki a nyomikat 😄

I decide when I'm done.

Két dolgot:
- a torpedóknak kell 1.5km az élesítéshez, tehát ha közelebbről dobják le, akkor nem robbannak
- A torpedóvetők zuhanóbombázóként üzemelnek (a sziget miatt nem vethettek volna abból az irányból)
Bazz,csata elején egyből szerzek két kill-t,mennék harmadikra erre csapattárs telibe nyom torpedóval.<#rinya>

Jeffjohnson
Normális replay funkció van már a játékban vagy még mindig valamelyik .xml-t kell átírni?

Jeffjohnson
Több mint 1km-re állt a hegytől egy helyben? Mégis mit akarsz ezzel bizonyítani? Hogy egy álló hajót el lehet találni?
Másik képhez meg annyit, hogy 8000 HP-d volt bármi jön leszed téged. 4 torpedó van a képen nem csillagban keresztben ledobva, ha így 90 fokban el tudnak kapni, akkor gratula, az a te hibád. Játszanod kellene CV-vel és akkor látnád, hogy nem olyan ez ahogyan te azt elképzeled.

Semmi baja. Tier 1-ben PVE-ben mentél. Szerk: ja megtaláltad
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.07.06. 17:29:09
[NST]Cifu
Szvsz rossz a statisztika. Én meg akkor egyből Tier II.-vel kezdtem volna? Holott csak az alap japán Tier I. cirkálóval kb. 10 csatám volt, e szerint meg összesen volt 11...

Szerk.
Most látom, hogy azok a Co-opban vannak, ezek szerint az elején PvE nyomtam. 😊
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.07.06. 17:27:45

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ettől függetlenül nem jön ki a T9-10....látod te is mennyi XP kell egyetlen hajóhoz.......
Csak annyi, hogy érdekes, hogy kiakadtál azon ,hogy vannak akik máris tier 9-10-ben vannak. Te meg egyből t 5-ös csatahajóval kezdtél. Tudom én, free Xp meg minden. De szóval na.
mi az érdekes benne?

ne tereld a témát hiába mész szembe a gépekkel azok ugyanúgy telibe vernek torpokkal ha akarnak és 600-en dobják vízre ha a fejed tetejére állsz akkor is
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.06. 17:21:40
http://worldofwarships.eu/community/accounts/501194804-/#!ships_pvp

Ez amúgy te profilod? Hm, igen érdekes.
és a T7-es CV 5 killel zárta a meccset............
és a vitát lezárandó egy 600m-es a végére! a hegynek haladtam párhuzamosan onnan jöttek a repcsik.... nyomtam egy 90 fokos balost mikor 3-4 km körül voltak,ezáltal szembe kerültem a repülőkkel elméletileg,de mivel a CV irányítója sem volt hülye így ez annyit ért mint halottnak a csók. Hellószia

sadface
Amcsi ágon szeretném a hordozókat vagy a csatahajókat.. Sokkal jobban tetszik, mint a japán társaik, ráadásul már tier 4-en vagyok. Japán hajókkal kb még nem is játszottam.

Én is pont ezzel tolom most, egyszerűen szörnyű. Talán ha rányomsz valami fejlesztést, mondjuk még nem néztem.

I decide when I'm done.

kidobtak engem is 700 méterről dobták le a torpedót
Nem tudom, másoknak mi a tapasztalata, de mintha a US csatahajók jobban fordultak volna korábban. A Wyoming, alig alig mozdul. Iszonyat nehezen lehet vele fordulni, pedig eddig épp az ellentettje volt igaz, lassúak, de jól fordulnak
tessék pont a ledobás pillanata 1km-ről....egy torp kivételével az összes betalált.....még a hegy sem segített a carriernek mivel kibaxott ZUHANÓBOMBÁZÓK a torperek........kár,hogy RL az összes szarrá törne a vízre eséskor...,de ez egy játék

ui: lehet manőverezni 😄 igaz talán 2-3at el tudott volna kerülni

Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.06. 16:42:11
Nekem nem tetszene. Ebben a játékban gyakorlatilag soha nem szabad megállni a hajóval, nem arról szól mint sokaknak a wot, hogy az első bokorba beülünk és aki elmegy a bokor előtt, azt jól oldalba lőjjük.... Tehát kerülgetni kell a szigeteket, a csapattársakat, figyelni az érkező lövedékekre, a torpedókra vízen és égen, a repcsikre, közben célozni, lőni. Ezek mellett nem igazán férne már bele mondjuk a légvédelem is, mert jobbra harcolok valamivel, de balról jönnek a gépek, akkor hogyan megyek át a légvédelmi ágyúkra, miközben csinálom mindazt amit korábban említettem és a főágyúval is kéne dolgozni, közben megjelenik egy romboló, kéne lőni arra is... Már ez is sok egy embernek. A valóságban külön jól képzett személyzet volt vezetni, lőni (tornyonként külön kezelők ráadásul), taktikázni, nem egy egérrel és pár billentyűvel kellett mindent megoldani egy időben egy embernek... És a valóságban persze volt csapatjáték is, bízhattál a társak támogatásában, itt meg leginkább abban bízhatsz, hogy vagy neked mennek, vagy le is torpedóznak a sajátjaid...
Critical meg a Citadell HIT arány nem rossz

Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.06. 16:20:30
szivesen célozgatnék valami extra célkereszttel a másdolagossal ill. az AA-val! még nagyobb FUN lehetne
Én sírtam már ezekért is...😊

Egyébként valóban lehetne jobb hatásfokú a másodlagos fegyverzet éppúgy, mint a légvédelem! Mivel igencsak sok múlik ezek működésén, főleg magasabb szinteken, nem ártana, ha tényleg valódi veszélyt jelentenének, mert akkor jobban meggondolná az ellenfél is a támadást. Most elveszít 1-2 gépet, annyit megér, vagy a romboló is simán bemegy 5 km alá, mert bevállal pár vicces találatot egy tuti torpedósorozatért... Nem mondom, hogy adják ezeket is a játékosok kezébe, mert az már aztán tényleg durva lenne, de igenis legyen hatékonyabb!
A wg-nél sosem volt gond az, hogy nem érsz oda sehova: Maus, E100, T92...😊 A tengeralattjárók védhetnék a bázist, bár akkor még annyian se mennének be a körbe, mint most, minden kör döntetlennel zárulna... Ettől függetlenül nekem nem hiányoznak egyáltalán, eszükbe se jusson!! Hozzanak inkább több nemzetet, sok hajót, mellékágakat, stb!
ximix
Ez az köszi, de nekem csak a demo volt meg annak idején abban csak ez a két lehetőség volt ha jól emlékszem.
Jeffjohnson
"The IJN CVs have faster torpedoes that also arm a bit faster"
Na, már megint sikerült a gyengébbik nemzetet kiválasztani...no mind1 a terv úgysem az volt, hogy torpedókat hajigálok mindenki fejére.

Nézd meg a japán ágat is, ott nagyobb a lőtáv és a hp. Emellett a tier3 Kawachi ágyúelrendezése lehetővé teszi, hogy szinte folyamatosan tüzeljen az ember 4-6 ágyúval és nem is kell hozzá teljesen elfordulni! Igaz, hogy utána a tier4 kicsit gázos, de a Kongo-tól megint jó. Itt a legutóbbi Kawachi köröm, 4 kill. Carolinával még nem sikerült ennyi...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Sajnos úgy felnyomták az árakat és leszedték a jutalmakat a körökért, hogy nem igazán lehet egyszerre húzni 4-5 ágat érdemben, így tier3 után célszerű kiválasztani 1, maximum 2 ágat és azt végighúzni. Vagy maradni tier2-3-ban és annyi pénzt összefarmolni, amennyi elég az 5- 6 ágra...😊
OFF

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem csak az Enigma Rising Tide jut eszembe. Abba lehetett FF, DD és SS-ekkel menni. A felállás az volt, hogy nem ért véget az 1. vh, a németek nyertek európába, az angolok a gyarmataikról harcoltak a japánokkal szövetségbe, az USA meg mindkettőt támadta. Nem volt rossz, bár a sebzésmodell nem túl jó mostani szemmel nézve.
ximix
Emlékszik-e valaki annak a játéknak a nevére amiben tengeralattjáróval vagy az őt üldöző hordódobáló destroyer-rel lehettél ?
A hajót irányítani a hordókon mélységet állítani szonárt figyelni, és keresni a tengeralattjáró periszkópját merre van, a tengeralattjárónál meg settenkedni és letorpedózni a destrolyer-t.
Jeffjohnson
Ha már nerf, akkor mondjuk torpedó rárepülési zóna legyen nagyobb, a gépek életszerűbben repüljenek rá kis magasságon, lassabb sebességgel (mint a valóságban) és akkor nem kell az AA-t erősíteni. Szerintem a normál bombázással nincs nagy probléma. Vagy legyen nagyobb szórás (hamarabb) a torpedóvetésnél AA tűz esetén. Egyébként érdemes targetelni a TB repülőket nehogy a légvédelem a fightereket lője.

Caliph
meg lehetett volna oldani pl kifogyó levegőkészlettel ahogy a battlestation játékokban is.

sőt ott a repülő irányítás is fasza volt,3 gépes szakasz vezérgépét vezetted,ha kilőttek ugrottál a szakasz kövi gépére. ha dobtad a torpedót dobta a szakasz többi tagja is. nem igazán voltak gondok emlékein szerint 😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Hát igen. A balance egy szar. És a csatahajók húzzák a legrövidebbet. Ez probléma , nem a hordozó. A hordozó csak egy kisebb része az egész nagy elkúrt balance problémának
sadface
Milyen meneten vagyok túl 😄 S. Carolinával vagyok, ügyesek kerülgetem a torpedókat, 5v2-ben még élek 4k hpval.. .mellém ér a srác és két centiről a saját csapattársam belémereszt egy sor torpedót. Kiégés <#banplz>
Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.07.06. 15:00:47

I decide when I'm done.

Pluskast
A válasz ennél sokkal egyszerűbb. Egyrészt azt mondták, hogy nem lenne fair - érdekes, hogy pont ők mondanak ilyet - mivel nagyon nehezen lehetne észrevenni ha a felszínen van és utána lemerülne, másrészt meg a játék motorja nem úgy készült el, hogy a vízfelszín alatti terület is le lenne modellezve (ez pl jól is látható amikor a megfeneklett álló hajódat kilövik és az szép lassan elsüllyed majd eltűnik a 3 méter mély tengerben 😄 )

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
A probléma az, hogy azokra a hibákra, amit említesz, van viszonylag egyszerű megoldás, a balance. Oké, ebben sem jó a WG, emlékszük itt sokan a Tier V.-ben királykodó KV-2-esekre, hogy más példát ne hozzak. De nem alapjában hibás dolgokról beszélünk.

De a CV játékmenet az alapjaitól hibás, és nem láttam eddig olyan építő jellegű kritikát a hivatalos fórumban, ami valóban megnyugtató megoldást hoz. Ha nerfelik a sebzésüket, akkor bizonyos szint után a CV haszontalanná válik, ha csökkentik a hordozókról felküldhető gépek hatótávolságát, akkor emellett még az esélye is megszűnik, hogy az ellenfél CV-i ellen hatékonyan harcolhassanak. Ha erősítik a légvédelmet, akkor megint ott tartunk, hogy nehéz belőni azt a szintet, amikor még egy összeálló flottila légvédelmét feltörheti akár több CV is, viszont ugyanakkor bizonyos szintű valós védelmet is nyújt.

Master91
"Ha már DPS nél járunk szerintem a CV ebben az esetben az összes hajót számítva a leggyengébb. Ha van valakinek kedve kiszámolhatná mert kíváncsi vagyok, hogy a feltételezésem igaz-e."

Szerintem is így van. Nem próbáltam még őket, most fogom japó 4-es CV-t kihúzni, de szerintem legideálisabb esetben is olyan 2 percenként ölhetnek megy hajót.

Ha nagyon ideális a helyzet, akkor ezek a killek mindig full hp-s BB-k, így csata végén tényleg azt látja az ember hogy irgalmatlan sebzése van. De 2-3 nap múlva okosabb leszek ez ügyben. Azt tudom ha BB-mre jön 2 rajnyi valami repülő, akkor félhp-m minimum oda, mert AA-k nem fogják leszedni, próbálok közel maradni valami csapat társhoz, de hát hiába lőjük, azok csak jönnek és megszaggatnak minket.
Jeffjohnson
Én azt gondolom, hogy tesztelték ennek a lehetőségét is és a baj talán azzal lett volna ha egy játékos lemerülve marad a map egyik szélén mondván, hogy őt ma nem lövik ki, akkor kutya meg nem találta volna, ezzel hosszú unalmas csatákat teremtett volna. Gondolatmenetedet értem egyébként és felőlem jöhettek volna a tengeralattjárók de ezzel lehet még több probléma lett volna. Viszont az tény, hogy a CV-k itt vannak és senki kedvéért nem fogják kivenni.

Ha a pálya túlvégén állok, akkor a DD-k simán átszöknek és elkapnak vagy a másik CV mert nagyjából már mindenki ismeri a CV spawn/camp helyeket. Szerintem a CV-k ellen a legjobb védelem a saját CV, illetve a jó pozíciós játék, ha az ellen üresen hagyja a kaput, akkor azon át simán el lehet érni a lassú CV-ket. Szerintem a probléma ott gyökerezik, hogy sokan a nagy BB-ket akarják húzni mert azok milyen "kemények már" viszont ellenük a leghatásosabb a CV.

"Ezzel az erővel egy BB is túl lassú ahhoz, hogy elmeneküljön egy DD elől"
Igen ez igaz, ha egy DD a BB hátába kerül, akkor csomagolhat is mert vége a játéknak. Viszont ha nem a hátában van, akkor szerintem nagyobb esélye van kiszedni azt mint egy CV-nek, ugyanolyan távolságról.
DD vs. CV csatában nagyon sokat számít, hogy hol vannak éppen a gépek. Mert a BB hamarabb megfordítja a csöveit minthogy a CV gépei visszaérjenek a map feléről és újratöltsék magukat. Ha már DPS nél járunk szerintem a CV ebben az esetben az összes hajót számítva a leggyengébb. Ha van valakinek kedve kiszámolhatná mert kíváncsi vagyok, hogy a feltételezésem igaz-e.

Hát márpedig de ez a válasz. A WoT is ilyen. Vannak kimondottan szopatás fejlesztési részek, olyan tank ami stock-kén használhatatlan, ölj bele sok órát, vagy fizess meg válts free XP-t.

Itt meg az egész USA csatahajó ág ilyen, a nyomorult kicsi lőtávval, gyenge légvédelemmel, stb, stb. Fejlessz/ fizess sokat.
Pluskast
Ja ezt én is tudom, de ez akkor sem lehet válasz a részükről. Illetve lehet csak én ezt nem tudom válasznak elfogadni.

ximix
És mi a baj nem tudod kimanőverezni a torpedókat ?<#wink>
Tegnap kipróbáltam ezt a Langly-t 5-6 mecset csobbantam, de próbáltam mindig együtt mozogni a fő bagázzsal a szélen amennyire lehetett, mit a valóságban ott sem ácsorog egyedül a semmi közepén.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.07.06. 14:28:32
Hogy prémiumot vegyél, hogy gyorsabban haladj, azaz fizess nekik pénzt. Ez a WG.
Caliph
egy gyors észrevétel:28:50kor látom a 3 torp vető szakaszt,55kor egyértelmű hogy felém tart. 29:10kor kezd kanyarodni ami rég későn van.ráadásul látja hogy a mogami ledobja a torpedókat,akkor sem kanyarodik csak súlyos másodpercekkel később.ezek bizony sokat számítanak ebben a szituációban.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Jeffjohnson
"majd az utolsó pillanatban kitérnek oldalra és dobják a torpedókat"
Ha beér a dobózónába, akkor nem tudsz már változtatni rajta, ha 90 fokos dobás változtatást akarsz közel a dobási zónához mellé fog menni (ha a gépek nem a jó szögben állnak) vagy le se dobja mert előbb át kell repülni az újabb dobási zónába. 2 TB esetén persze más a helyzet mert ott bele lehet kergetni az ellent a biztos találatba vagy ha egy helyben áll akkor a nagyobb sebzésbe de egészen 9-es szintig ez csak a Japókkal kivitelezhető. Ha mindegyik torpedó betalál akkor van nagy baj ha csak 1-2 akkor a sebzés is jóval kisebb.

"ha rád szált a CV akkor valszeg előbb utóbb ő nyer"
attól függ mivel vagy és van-e aki segítsen mert ha egy DD kiszúr engem (CV) akkor már léphetek is ki mert kb. vége a játékomnak, ha nem kapok segítséget. Én nem mondom azt, hogy így minden rendben van jelenlegi helyzetben de ha egy kicsit több lenne a csapatjáték, akkor sok ilyen helyzetet könnyen orvosolni lehetne. Ezért is kellene a kooperációt jobban díjazni.

Pluskast
Nem azért vagyok kiakadva mert kevés a légvédelem és nem is azért mert nem tudom lelőni az összes felém közeledő gépet, hanem azért mert az esélyét sem kapom meg, hogy megvédjem magam. Menj be a játékba és nézd meg alap hatos New Mexico csatahajó légvédelmi értéke kereken 3! Egy tier hatos hajó! Milyen hordozókkal kerülhet szembe? Tier 5-től egészen tier nyolcig. Na most szerinted ha egy alap New Mexico-ra rámegy egy Hiryu full repülőszázad annak mennyi esélye van, hogy túlélje a találkozót? Mennyi esélye van arra, hogy csökkentse a rá támadó 7-es repülők számát? A válasz az, hogy semmi. Szóval miért kell ekkora tierben egyrészt alapból ilyen nevetségesen és szánalmasan kicsi légvédelmet adni, más részt miért kell ilyen mennyiségű xp-hez kötni, hogy erősebb légvédelmed legyen?

Azért érdekes, hogy csak a hordozókra vagytok néhányan kiakadva.

De az ,hogy a rombolók lazán szednek le csatahajókat, mivel a csatahajó másodlagos ágyúi nem tartják távol a rombolót, ahogy kéne, az nem baj.
Az se baj, hogy a romboló végtelen torpedóval rendelkezik.
Sőt, az se, hogy láthatatlan.
Vagy, hogy egy St. Louis cirkáló, egy baszott nagy csatahajót kettétép. Vagy, hogy egy Cleavland cirkálóval, akár még egy New Mexico csatahajónak is vigyáznia kell.
[NST]Cifu

Tengeralattjárók nem lettek volna túl lassúak, ehhez a játékmenethez?

Tengeralattjárótól függ, felszínen 16-20, felszín alatt 6-9 csomó az átlagos WW I. és WW II. tengók sebessége. Ez nem sok, de ha belegondolsz a 21 csomós BB-k sebességébe, nem is veszélyes, nyilván nem fognak olyan hú, de gyorsan átérni a túloldalra, mint egy DD, de a lopakodós-orvlövész feladatra jók lehetnének.

Mondjuk most meg a CV-re mondják bár ez szerintem nem igaz mert az ellenség arty-jának a sebzését nem tudom lenullázni egy másik arty-val csak ha megölöm, itt meg ez lehetséges és a konkrét sebzés ellen több más hajótípus is tud védekezni

Az Arty-hoz hasonló, hogy a pálya másik végén ácsorognak, miközben a teljes pályát lefedik (szinte). Az Arty ellen védekezhettél úgy, hogy fedezékbe húzódtál (ami miatt aztán laposkúszásba ment mindenki fedezékből fedezékbe...). A védekezés dolog egy kicsit úgy érzem fals, legalábbis a hatásfok nem olyan, ami valós védelmet nyújt.

Viszont ilyen nincs egy normál csatában, ahol 0 koordináció van. Mindenki megy amerre lát és legtöbbször DD vagy CL szed ki. CV túl lassú ahhoz, hogy elmeneküljön ha valaki nyitva felejtette az ajtót a lopakodó DD-k előtt.

Ezzel az erővel egy BB is túl lassú ahhoz, hogy elmeneküljön egy DD elől... És ahogy egy BB is képes (elviekben) egyből kivégezni egy DD-t, ugyanúgy a CV is képes rá. Szóval én nem értem ezt az összehasonlítást, mert egy BB-nek is szembe kell néznie ugyanezzel a veszéllyel.

ximix
Nem, de tudjál védekezni ne csak fordulással, pl a másodlagos fegyók nyugodtan lőhetnek a torpedókat vagy akár a fő fegyverrel is lehessen lőni végszükség esetén, azonfelül voltak csalik a hajók után, hálok(némelyik hajó oldalán ott is vannak a rudak a srácok hűen lemásolták) és még sok kacat.
A figyeld a torpedós repcsiket és "fordulj el"-t sem értem teljesen mert egyes CV -sek szemből irányítsák rád a repcsit (ezt most nekem szánta vagy a mellettem haladónak ?) majd az utolsó pillanatban kitérnek oldalra és dobják a torpedókat ilyenkor már csavarhatod a kormányt egy párat tuti összeszedsz belőlük, főleg ha épp mással vagy elfoglalva . Persze sok játékkal és az ott szerzett tapasztalattal valamennyire lehet minimalizálni a bekapott torpedókat, de ha rád szált a CV akkor valszeg előbb utóbb ő nyer.
Jeffjohnson
Ami az érdekes, hogy az Amcsiknak csak 9. szinttől van 2 TB-je addig csak bombázó van. Japán hordozók csapásmérés szempontjából fényévekkel jobbak mint az Amcsi társaik. Hiába van 1 sqadron-ban több gép az amcsiknál mert a korábban említett több gép X alakban ledobott torpedói többet érnek mint az ha kevesebb sqad van de több géppel. Japó asszem 4 torpedót tud ledobni de 2x annyi squad van Amcsi meg 6-ot de fele annyi sqadból. 1 squad torpedóit pedig sokkal könnyebb elkerülni mint 2-ét.

Top tier figther felállás strike felállás ellen:
USN:
3 Fighter
2 B
IJN:
1 F
3 TB
4 B

A 3 vadász képtelen lesz ennyi gépet megállítani tehát a legelejétől az megy, hogy a Japán CV játékos megpróbálja szétbombázni az Amcsit és sikerrel fog járni, hacsak nem kap segítséget. Nem az Amcsi hordozókkal van itt a gond.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.06. 14:15:59

A fejlesztőket kérdezd erről, miért nem így van.
Igen. Főleg akkor amikor egy destroyer az 5-ik percben elsűlyeszti mert mindenki kiment szélre. Egyedül a CV se hozza le a meccset akármennyire is szeretnéd ezt hinni meg ezért sírni.

[NST]Cifu
Jogos. De a tengeralattjárókat nem lehetne a játékban észlelni.

Miért is? Mondjuk a rombolók látnak a felszínen egy zöld kört az ellenséges tengeralattjárók felett, max. 1km-es távolságig (vagy a tengeralattjáró sebességétől függően messzebbről is akár...

Itt a torpedók nem csak látványos buborékfelhőt húznak, de még egy-egy háromszög is van felettük, sőt, még külön figyelmeztet is a játék arra, ha a közeledbe ér. Biztos lehetettlen vállalkozás lenne a szonár implementálása a játékba.

A repülőéket sok km-ről meg látod

Csak a hordozót nem... 😊

mi nem is tudjuk,de egy CV lazán hozza a meccset 😄