22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Jacktor
    Teljesen igazad van abban hogy a kaliber nem számít, csak a mögé tett átütési érték. Illetve még a páncél amit lősz. A Nagato-n is hiába van 410-es löveg, amerikainak egy kezemen meg tudnám számolni hány citadellát lőttem vele...
  • bootsector
    Na azért majd csak várjál azzal a megváltással. Pár meccs után rájössz..Igazából tényleg nem lenne olyan rossz, de borzasztó pontatlan néha még tök közelre is.
    Feszültséglevezetőnek Myogi után rombolózni szoktam. Szaros kis Wickes-el ilyeneket is lehet menni, én sem gondoltam volna.

• aru
    A citedellának nem hatszoros sebzésnek kellene lennie? Ma többször lőtem úgy 6db-ot majd másik csatában 4db-ot, hogy az egyszeres sebzést se nagyon adta be rá. Ez mitől lehet?
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.14. 23:59:27
  • Tono34
    Myogi jelenleg megváltás! Döbbenet szinte fényévekkel jobb.
  • Tono34
    Kawachit most vágom ki a picsába.... 3,5 km-re lévő hajót képes körbelőni ... ezzel még 1 kört nem megyek az tuti.

kb 8 meccsből 4 T6, 1 T3, 1 T4, 2 T5.
  • davidbog
    De itt is van a lövedéknek átütési értéke csak még nem publikus nem? Nem csak a kalibere határozza meg az átütést. Lőttem már citadellát az Aoba 203 mm-eseivel Wyomingnak sőt Coloradonak is. Ezt nem lehet összekombinálni se a lövedék kaliberőből, tömegéből, sebességéből, csak abból, hogy van páncélátütési érték is. Na meg az átütésre vonatkozó +/- x%-os RNG-ből.

Azért mert csak 38 cm-esek a Tirpitz lövedékei attól még lehetne ugyanolyan erős mint mondjuk az Amagi 40 cm-esei. Sőt normál esetben erősebbnek is kéne lennie, mert az Amagié csak 1. vh korabeli fejlesztés, míg a 38 cm-esek jó 20 évvel fiatalabbak. Azért ez nem túl bíztató a lelendő német csatahajókra nézve. Bár lehet, hogy csak nincs rendesen balanceolva még. Kicsit zavaró, de azért nem olyan vészes, citadella találat nélkül is simán össze lehet vele lövöldözni 60-80k sebzést. A creditet meg elég jól hozza, ami igazából a lényeg.
  • DantesHUN
    Hát...mivel csatacirkáló...és a csatacirkálókat az üss és fuss jelszónevében találták ki...
  • Sendrov
    A Myogi még fullosan is elég vacak, pedig a kapitányom is jól ki van már gyúrva. Egy csomó harcmodort próbáltam ki vele:
    -Távolsági tüzér: Kb. 15 km-ről folyamatosan lőttem az ellent. Eredmény: 82 lövés, rettenetes szórás, 9 találat, ebből 1 cici. Felejtős.
    -A kritikus helyekre rohanás, hogy tűztámogatást adjak a csapattársaknak: Ez igen változó eredményt hozott. Közepes távolságból az összes lövésem az ellenfél hajója körül potyogott le. Távolság- sebesség- és iránybecslés hiába van rendben, ha az őrült nagy szórás miatt minimális a találat és a sebzés. Így a gyakorlatban a többiek támogatása abból áll, hogy miután megjelenek a színen mindenki engem lő, így amíg én leégek a vízvonalig a többieknek van idejük elmenekülni.
    -És ami bevált: DD-nek használom a Myogit. :) Szigetek között bujkálok, lopakodok majd hirtelen 3-5 km-ről megtorpedózom az ellent 356mm-es AP lövegtűzzel. Garantált az 1-2 citadell csatahajóknak, vagy az instant kill a cirkálóknak. És már menekülök is. Menekülés közben a hátsó dupla toronyból még leadok egy búcsú sorozatot. Ja és minden más hajóra úgy tekintek, hogy sokkal erősebb nálam. Nem állok le senkivel sem párbajozni. :)
    Szóval a rettenetesen pontatlan Myogival csak a közelharc jött be. A gyenge páncélozás miatt abból is csak az "üss és fuss".
  • DantesHUN
    Hát nem tudom számít-e egyáltalán, hogy mennyire nehéz cidatellát lőni. Ott a torpedó, sokkal veszélyesebb. Vagy jön egy Cleavland, és szanaszét lő, felgyújt, szétéget. Nem kell citadellát kapni a gyors halálhoz.
  • Jacktor
    Tirpitz Tirpitz-nek a legritkább esetben lő citadellát, a 380-as ágyú vs. 300+ mm-es övpáncél miatt (néha azért be lehet mákolni a fedélzet felől). Amerikai BB ellen nagyjából ugyanez a helyzet az erős citadella páncélozottság miatt.

Aki esetleg magyar klienst szeretne:
    Kliens magyarítás MOD
  • Tono34
    + össze-vissza mennek a lövedékek.
  • Tono34
    Amcsikkal ennyire nem küzdöttem mint a kawával.. azért a 9.8 km lőtáv T6-ban már semmi.
  • DantesHUN
    Nem is tudom. Azért annyira nem vészes, és gyorsan túl lehet rajta jutni. A stock New York, engem jobban zavart, olyan hülye pontatlan valahogy, + kicsi lőtáv+lassú, de legalább bőven kell XP-t gyűjteni vele.
  • Tono34
    Csak át kell vészelni előtte a Kawachit... T6 egy élmény vele.
  • DantesHUN
    A Myogi nagy előnye, hogy fullosan, igen nagy lőtávot kap, és gyors. Felderítő repülője is van. De amíg nem lesz fullos, jóval gyengébb mint a tier IV-es US csatahajó.
  • silverchain
    A Myogi kicsit gyenge, mert kevés az ágyúja, de a Kongo sokkal jobb, megéri kiszedni.
  • ximix #8048
    A jobb oldalt a kapitány alatt ha kinyitogatod a hajó paraméterit majd bal oldalt a fejlesztési fán rákattintasz a tárgyra akkor elvileg mutatja a változást jobboldalt. (legalábbis így volt én most 1,5 GB-al le vagyok maradva)
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.09.12. 21:44:30
  • Avenger93
    Hát én Myogi-val csak zárt bétába mentem, és nagyon nem tetszett, ezért free xp-vel átugrottam :D persze akkor még nem kellett ennyi xp a Kongohoz....
  • bootsector
    Köszönöm. Ezzel a Myogi-val viszont vért hugyozok. Eszetlenül pontatlan az ágyúja, sokáig is tölt, el fogom adni a francba. Csak nekem ilyen ramaty? Free XP-vel valahogy átszenvedem a következőre. hátha az jobb kicsit.
    Utoljára szerkesztette: bootsector, 2015.09.12. 15:21:24
  • zsupeti
    http://www.wows.hu/index.php/item/152-0-4-1-teszt-szerver-es-release-note

itt
  • Avenger93
    Az új patch notesbe bent van hogy, az utolsó hajótesttel ekkorára nő a lőtávolsága. :) A hajótest is adhat plusz lőtávot, pl. Myogi, Fuso itt az első kép
    Utoljára szerkesztette: Avenger93, 2015.09.12. 14:59:37
  • bootsector
    A lőtávot nem csak a Gun Fire Control System befolyásolja? Nem is tudtam. Arról honnan van infó, hogy a hajótest miatt mekkora a lőtáv? Lehet felteszem akkor, köszi!
  • Avenger93
    A 4.1-es patch óta szerintem megéri, mert kevesebb löveg, és torpedóvető cső lesz, de a lőtáv 12.7 km-ről 14,93 km-re nő. Persze nem kötelező, elég csak kifejleszteni aztán nem rakod fel. :)
  • bootsector
    Egy kérdés. Az Omahára szerintetek megéri feltenni a "C"-s testet? Úgy néztem, nem sokkal nyújt többet... 2-vel kevesebb löveg, elég nagy hátránynak tűnik a jobb légvédelemért. A Clevelandhez persze úgyis muszáj lesz, de gondoltam nem rakom fel. Vagy érdemes?
  • aru
    Van valami teljesebb patch note ahol le van írva minden mihez nyúltak hozzá? A kedvenc hajóm 10s helyett 12s-al tölt és ez így elég gáz lett, mert 1 sorozatot elvettek tőle percenként.

Én nagyon azt tapasztaltam így 900 csatával, hogy a lövedékek esetében nincsen víz alatti rész. Ha 1 centivel éri víz alatt a hajót a lövés akkor sem üti át. A sebzésmodellt nagyon leegyszerűsítették, a torpedó sebez a víz alatt, a HE/AP fölötte, és azt válaszolják, hogy "a lövedék sebessége a vízbe érve drasztikusan lecsökken".
  • Lokker
  • RoboKutya78
    srácok nem tudom mi lehet a gond a játék hangjával, de egy kis idő múltán nagyon zavaró recsegő hangot ad. Vajh mi lehet a bibi
    Csak és kizárólag csata közben recseg. Lövés ideje alatt.
    A profilom alatt lévő masinával tolom.
  • ximix #8037
    Tapasztalatom nekem sincs ilyen téren, de esetleg a vízvonalnál próbálod lőni, oda célzol és elvileg a lövedék a vízbe csapódik és úgy ütne át az oldalát ?
    Ha lesz inspektor akkor többet fogunk tudni mit hova rajzoltak, de úgy tudom a hajók alsó részébe pakolták a kazánokat...stb

Az Aslain modpack-ban van gyakorló szoba még nem próbáltam működik-e, ott esetleg megkeresni a citadelláját.
  • kissssss
    én is furának tartom de ettől függetlenül tényleg belerakhatnák azoknak akik másmilyen irányításhoz vannak hozzászokva.
  • aru
    Miért is lenne neked az jó ha lefele mozdítva az egeret fölfelé mozdulna az ágyú? Ez nem repülőgép, hogy a botkormány így működik...
  • DantesHUN
    Óh igen. Már a Wot legnagyobb hiányossága is a invert egér volt. Emlékszem.
  • teputele
    A Wg hozzáállása az invert mouse opció bevezetésére : fordítsd meg az egered az egérpadon :D Mekkora szánalmas egy cigány banda !!
  • davidbog
    Akinek van Tirpitze írja már, meg hogy BB-knek tud-e vele citadellát lőni? Mert nekem nem sikerül. Most is végig soroztam 2 Tirpitzet úgy hogy több sortűz is talált 4-5 de akár 8 lövedékkel is, de semmi citadella találat (igaz ők se lőttek nekem). Pedig csak 6-10 km-re voltak és szinte párhuzamosan haladtak velem. De hasonló esetek voltak, New Mexico, Colorado és North Carolina ellen is, egyiknek se tudott citadellát lőni kicsi távolság és jó szög ellenére se. Illetve egyszer sikerült egy North Carolinaba citadellát lőni valami 20 km-es távolságból de nem tudom pontosan hol találta el, mert eltűnt róla a spot mire becsapódott a lövedék.
  • Tono34
    Olyan mennyei volt T6-ban egyedüli T3 hajóként kawachival ..... elmehetne a wg az .....
    Szinte nem volt olyan hajó akit távolról képes lettem volna sebezni. Talán a DD-k, de azokat mire észreveszem már késő..
  • zsupeti
    +20% lőtáv skill-t kamatoztattam
    Ocean map,137K sebzés

• Ragnaer
    Van egy World of Warships-es invite kódom...... Asus vga-hoz kaptam és eladnám
    Tartalma: 15 nap prém + T2 Diana cruiser (ez azért elég ritka lesz)
    WoWs reg.

Akit érdekel PÜ..
    Utoljára szerkesztette: Ragnaer, 2015.09.10. 15:52:26
  • Avenger93
    Szép! :) én is várom már, bár még messze vagyok tőle :D
  • Tono34
    Nagyon jó kis hajó ez az Aoba :)

• Avenger93
    Én is arra a skillre gondoltam, nekem egész jól szokott működni, mert a kilövés pillanatában jelez elvileg... csak azért mondtam mert ha, erre figyel valaki akkor okozhat meglepetéseket.
  • Tono34
    Omaha az egy nagyon OP hajó... az előtte lévő is egészen jól használható.